Umetnost kriptovalut: Digitalna umetnost in NFT

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Ali je kriptoumetnost varna?

To je tudi precej varen način shranjevanja bitcoinov, zlasti če uporabljate hladno shrambo.

⚡️ Kako kriptovalute služijo denar?

Za nekatere umetnike je NFT primerna možnost za ustvarjanje dohodka z digitalno umetnostjo. Avtorski honorarji so lahko vključeni v zasnovo in se tako izplačajo ob vsaki prodaji dela. To je lahko privlačno za potencialne ponudnike memov, ki želijo zaslužiti s svojim delom.

⚡️ Zakaj je kriptoumetnost draga?

Medtem ko je sodobno digitalno umetnost mogoče prosto kopirati, je kriptoumetnost na svoj način edinstvena. Vrednost umetniškega dela izhaja iz njegove edinstvenosti, v nasprotju z običajno digitalno umetnostjo, ki jo je mogoče zlahka reproducirati.

⚡️ Ali je enostavno prodati NFT?

Z NFT ni preprosto zaslužiti denarja. Ustvarjanje in poznejša prodaja vašega digitalnega dela bosta vplivala na omrežje in trg Ethereum, prav tako pa je trgovanje z NFT negotovo zaradi nestanovitnosti gibanja.

https://youtu.be/LUFp_cdUEHY
Nft in digitalna umetnost

Kaj točno je kripto umetnost in kako se lahko primerja s tradicionalno umetnostjo?

Tehnologija NFT se uporablja za “kovanje” kripto umetnosti, ki se nanaša na digitalno umetnost, ustvarjeno z uporabo verige blokov. Njena vrednost temelji na verigi blokov, ki odpravlja posrednike in potrjuje izvor ali avtorstvo dela.

Kaj je kriptografska umetnost? Nft in digitalna umetnost
Zgodovina CryptoArt

Katere so prednosti tega novega digitalnega umetniškega sloga?

Odprl je nov svet za umetnike kriptovalut, ki lahko zdaj razstavljajo in prodajajo svoja dela v realnem času na platformah, specializiranih za prodajo in izmenjavo tovrstne umetnosti, kar odpravlja nekatere težave, na katere bi naleteli na običajnem trgu. Vsak umetnik dobi tudi nadomestilo za avtorske pravice od vseh sekundarnih prodaj svojih del.

Kaj je CryptoArt
Nft in digitalna umetnost

Izum kriptovalute leta 2008 je sprožil ustvarjanje kriptoumetnosti. S tem je postal tretji najdragocenejši živeči umetnik v zgodovini. Čeprav si je težko predstavljati nakup umetnine, ki se je ne morete dotakniti, kriptovalute dejansko demokratizirajo galerije, zbirke in muzeje.

Ilustrator Javier Arres je še en kriptoumetnik, ki se je leta 2021 uveljavil zaradi uspeha svojih stvaritev NFT. “V Španiji nisem imel niti galerije, zadnja kolekcija, ki sem jo dal v prodajo, pa je bila vredna več kot pol milijona dolarjev,” je umetnik omenil za portal eldiario.es.

Kriptoumetnost - smer v sodobni vizualni umetnosti
Cryptoart: digitalna umetnost in NFT

Kako nastane kriptoumetnost?

Ko se ustvari digitalno umetniško delo, se NFT poveže z datoteko in registrira žeton (umetniško delo) v verigi blokov. Ta postopek zagotavlja, da je digitalno sliko, povezano z NFT, ustvaril določen umetnik. Podjetje Verisart, ki razvija šifrirana digitalna potrdila za kulturni sektor, se od leta 2015 ukvarja s preverjanjem umetniških del.

Kaj je kriptografsko umetniško delo?
Ali je kriptografija varna?

Za delo je zagotovljena pristnost in je zaščiteno pred ponarejanjem s strani Cryptoart. Zabeleženi so ime umetnika, število prodanih del in prodajne cene. Tehnologija veriženja blokov zagotavlja, da v omrežja ni mogoče vdreti, zato je ponarejanje ali kopiranje del brez dovoljenja praktično nemogoče.

Kje lahko vlagam v kripto umetnost in kje je razstavljena?

Kako se imenuje kriptoumetnost?
Kaj je prodaja kripto-umetnosti?

V letih 2017 in 2018 sta se prvič pojavili dve digitalni platformi za umetnike, Rare in Makersplace. Če želite na teh platformah kar koli kupiti, morate uporabiti kriptovalute. Če želite kaj kupiti na kateri od teh platform, morate uporabiti izkopano kriptovaluto Ethereum.

Kaj je kriptografsko umetniško delo?
Kako lahko prodam kriptografsko umetnino?
Kako se imenuje kriptoumetnost?
Ali je kriptografija varna?

Občasno slišimo o umetnikih, ki so poskušali prodati svoja dela na tem spletnem mestu in so bili izključeni. Od še enega prodajalca smo slišali, da zaradi napake v algoritmu platforme ni mogel dati svojih predmetov v prodajo. Makersplace trdi, da je “križišče Instagrama in Christies” za kriptoumetnost.

KAJ JE kriptografska umetnost nft?

Kako kriptoumetnost zasluži denar?
Kaj je prodaja kriptoumetnosti?

Verigo blokov si lahko predstavljate kot veliko glavno kopijo preglednice, v katero lahko vsakdo doda niz podatkov, kot je na primer edinstven identifikator NFT, povezan z delom kriptožetona. Blokovna veriga lahko preveri dokazilo o lastništvu digitalnega sredstva tako, da ga primerja z glavno kopijo.

Ker vsi računalniki to preglednico primerjajo med seboj, da bi preverili, kaj je pravo in kaj ne, je skoraj težko ponarediti informacije.

Nft kriptografska umetnina za prodajo
Zakaj je kriptoumetnost draga?

Če želite preveriti pristnost Picassa, potrebujete strokovnjaka za likovno umetnost, ki pozna zgodovino umetnine od zbiratelja do zbiratelja. Blockchain je podoben strokovnjaku za likovno umetnost na področju kriptovalut. Kasneje bo blockchain stopil v igro.

ZAKAJ JE KRIPTOGRAFSKA UMETNOST POMEMBNA?

Zakaj so kriptovalute NFT tako drage?
Kako delujejo NFT?

Redkost in dejstvo, da kriptografske umetnosti zaradi NFT ni mogoče ponoviti, sta del vrednostne enačbe. Drugi vidik je, da ji ljudje pripisujejo vrednost. Kaj je vrednega nekaj pravokotnih kosov kartona s fotografijami igralcev bejzbola, ki so vredni na stotine dolarjev? Ali otroške kapice? Ali kartice Pokemon? Zato, ker jim zbiratelji pripisujejo visoko vrednost.

Kaj je kriptoumetnost in zakaj bi moralo oblikovalce gibljivih predmetov skrbeti zanjo
Kaj je kripto umetnost in kako deluje?

To je vse, kar je treba storiti. Zbiratelji v svetu kripto umetnosti cenijo piksle. Nekateri zbiratelji kupujejo umetnine v kriptovalutah zgolj zaradi užitka, drugi pa kupujejo kose, da bi podprli umetnika ali pa so z njim osebno povezani.

KAKŠNA JE DONOSNOST NALOŽBE IN DRUGE PREDNOSTI PROIZVODNJE IN TRGOVANJA S KRIPTOVALUTAMI?

Kaj je kriptoumetnost?
Kaj je kriptoumetnost? Osnovna razlaga.

Ne glede na to, ali ustvarjate osebno delo za crypto-artTM ali ne, je to vedno pozitivna stvar. Omogoča vam, da preizkusite nove aplikacije, izboljšate svoje sposobnosti in preizkušate stvari. Pripovedovalci zgodb so nekateri najbolj znani umetniki na področju kriptovalut. Shams Mechcha in Blake Katherine nenehno ustvarjata dela in si pridobivata privržence.

Rezultat je celovita zgodba o intervjuju z osebno pripovedjo. Nekateri se imajo celo za lastno umetniško blagovno znamko. Neverjetno je videti, kako se lahko miselnost oblikovalca gibanja spremeni iz “Predvidevam, da sem tukaj samo zato, da delam za stranko” v “Tukaj sem zato, da ustvarjam umetnost! “

Kako postanete kriptoumetnik?
Kakšen je namen programa CryptoArt?

Eden najbolj privlačnih vidikov prodaje umetnin v kriptovalutah je, da umetnik ohrani avtorske pravice in od vsake prodaje na sekundarnem trgu prejme licenčnino. Medtem lahko Instagram vaše delo uporabi na kakršen koli način, ki se mu zdi primeren, ne da bi za to zahteval dovoljenje.

Njihovo delo lahko tudi spremenite in izboljšate ali pa ga takoj prodate! S kriptoumetnostjo lahko umetnik zasluži od svojega dela. Kako čudovita zamisel!

Kako ustvariti umetnost NFT?
Je kriptoumetnost prava umetnost?

Kako lahko po končanem ogledu osnov kriptografske umetnosti le-to prodam?

Slišali ste za vlak kripto umetnosti in se mu želite pridružiti. Kako začeti? Obstajajo številne tržnice kriptoumetnosti, na katerih lahko prodajate svoja dela. Vse te lokacije obravnavajte kot ločene trgovine eBay, vsaka s svojimi pravili prodaje ali draženja.

Koliko je vreden 1 NFT?
Koliko je zdaj vreden en eterij?

Edina slabost je, da je večina teh spletnih mest nekakšen ograjen vrt, kjer se morate prijaviti in dostopati do teh platform samo s povabilom. V nekatere od njih je enostavno vstopiti, kot sta Async.art (programabilna umetniška tržnica) in Rarible, v nekatere pa je zelo težko.

Kako ustvariti svoj NFT?
Ali umetniki zaslužijo z NFT?

OpenSea je znana tržnica, kjer lahko kupite zbirateljske predmete. SuperRare, KnownOrigin in Nifty Gateway so priljubljene tržnice z uspešno ustvarjalno skupnostjo, vendar se jim je težko pridružiti. OpenSea je najvidnejša platforma za kriptografsko umetnost, ki vsakomur omogoča ustvarjanje lastnih umetnin NFT, ne da bi za to potreboval sprejem. OpenSea poleg umetnin ponuja tudi široko paleto zbirateljskih predmetov v kriptovalutah, kot so domenska imena in predmeti v igrah.

Kriptovalute v realnem času
Kaj je NFT na preprost način?

KRIPTOVALUTA ZA ETHEREUM

Pomemben vidik kriptovalut je, da se kupujejo in prodajajo za določeno vrsto kriptovalute, imenovano ether (ETH). Eter je kriptovaluta verige blokov Ethereum, ki se uporablja za nakup NFT. Eter si predstavljajte kot igralniški žeton. Vsaka igralnica ima svoj edinstven čip, ki ga morate kupiti z denarjem in ga nato uporabiti kot valuto za plačevanje, igre na srečo ali nakup stvari v igralnici.

Kako lahko prodam kriptografsko umetnino?
Kaj so slike NFT?

Ethereum je decentralizirana platforma, na kateri se izvajajo pametne pogodbe: aplikacije, ki delujejo točno tako, kot so bile programirane, brez možnosti goljufije ali vmešavanja tretjih oseb.

Te aplikacije delujejo na po meri zgrajenem verižnem sistemu blokov, izjemno močni skupni globalni infrastrukturi, ki lahko prenaša vrednost in predstavlja lastništvo nad premoženjem.

Svoj dobiček lahko prodate in dobite denar nazaj na enak način kot žetone v igralnici. Čeprav nekatera spletna mesta omogočajo uporabo kreditnih kartic za nakup kriptovalut, ob prodaji vedno prejmete ETH kot nadomestilo.

Ali je kripto umetnost dobra naložba?
Kako lahko vlagam v NFT?

KAKO PRODATI SVOJE RAZISKAVE O KRIPTOVALUTAH (V SLOGU)

Ko prodate predmet, prejmete plačilo v ETH, ki bo nakazano v vašo kripto denarnico, ki ste jo povezali s tržnico, na kateri ste ponudili svoje blago. Ta denar lahko obdržite v svoji denarnici ali pa ga pretvorite v ameriške dolarje ali katero koli drugo nekriptovaluto tako, da ga pošljete na spletno mesto za trgovanje z valutami, kot je Coinbase. ETH je podoben bitcoinu, saj je digitalno sredstvo, ki ga lahko uporabite za nakup blaga in storitev.

Kako zaslužiti denar s kriptoumetnostjo?
Crypto Invest

Svoj prvi NTF, Maneki Neko, sem januarja 2019 prodal za 620 dolarjev. Od trenutka pisanja tega članka je 1 ether vreden več kot 1350 USD. Torej, ali naj svoj zaslužek shranite v ETH ali ga unovčite?

Umik

Poleg digitalnih prodajnih prostorov za umetnike so na voljo tudi digitalna razstavišča. Is it etic crypto-art? je eden prvih te vrste, namenjen latinskoameriškim umetnikom. Na platformi Artinformado je kustosinja razstave Marisol Salanova napovedala spletno razstavo kriptoumetnosti. “Uporabljena so bila enaka merila za izbor kot pri vseh drugih vrstah razstav,” je dejala. “Iskali smo kriptoumetniške predloge, ki so bili novi, neobjavljeni in še niso bili razstavljeni.”

Kako zaslužiti denar s kriptoumetnostjo?
Je digitalna umetnost naložba?

Sprva je bila kriptoumetnost nov in nenavaden koncept. Kljub temu, da je treba rešiti še veliko težav, se zdi, da gre za metodo, ki ustvarjalcem omogoča preverjanje izvora njihovih del, hkrati pa omogoča večjo dostopnost umetnosti. Videli bomo, ali bomo lahko v prihodnosti vsi imeli polne žepe umetniških del.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake