DNEVNO TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI

Kazalo vsebine

⚡ Kaj je kriptovaluta Stacking

Postopek zavarovanja kriptožetonov z namenom zaslužiti nagrade ali obresti je znan kot kriptožetoniranje. Za ustvarjanje kriptovalut se uporablja tehnologija veriženja blokov, ki uporabnikom omogoča varno izvajanje transakcij.

⚡Ko pomeni HFT?

Visokofrekvenčno trgovanje (HFT) je pristop k hitremu trgovanju, pri katerem se uporabljajo izpopolnjeni algoritmi za analizo številnih trgov in oddajanje naročil na podlagi tržnih razmer.

⚡Kateri odstotek zasluži trgovec?

Uspešen trgovec lahko pričakuje, da bo na leto zaslužil približno 50 %. Velike številke so uresničljive, vendar so povezane tudi s precejšnjim tveganjem. Vendar pa takšni zaslužki ne pridejo takoj.

⚡Kaj je trgovanje in kako deluje?

Na kratko, spletno trgovanje je praksa kupovanja in prodajanja finančnih sredstev prek interneta. Trgovci in vlagatelji za spletni nakup in prodajo finančnih instrumentov uporabljajo trgovalno platformo, ki jo zagotovi posrednik ali banka.

⚡I je tehnična analiza dovolj za dnevno trgovanje?

Tehnična analiza je namenjena samo kratkoročnemu trgovanju ali trgovanju znotraj dneva. Pogost mit je, da je tehnična analiza primerna le za kratkoročno in računalniško vodeno trgovanje, kot sta trgovanje znotraj dneva in visokofrekvenčno trgovanje.

https://youtu.be/-ZFMYdfrCSc

Kriptovalute so v zadnjih nekaj letih zavzele svet. Zdaj je na voljo na tisoče različnih kriptožetonov, ljudje pa z njimi na veliko služijo denar. Če se želite lotiti dnevnega trgovanja s kriptovalutami reddit, potem ste prišli na pravo mesto! V tem prispevku bomo razpravljali o tem, kaj je dnevno trgovanje, kako dnevni trgovci služijo denar in o nekaterih najboljših strategijah dnevnega trgovanja. Naučili vas bomo tudi, kako lahko začnete trgovati s kriptovalutami na dan z malo ali nič izkušnjami. Na koncu bomo pretehtali prednosti in slabosti dnevnega trgovanja s kriptovalutami reddit, da boste lahko sprejeli informirano odločitev o tem, ali je to pravo za vas ali ne.

dnevno trgovanje s kriptovalutami: Kako začeti hitro in kako se lotiti kriptovalut?
Kako dnevni trgovci ustvarjajo dohodek?

Izraz “dnevni trgovec” izhaja iz borznega trga, kjer trgovanje poteka le med tednom. V tej luči dnevni trgovci nikoli ne puščajo odprtih pozicij čez noč, saj upajo, da bodo takrat imeli dobiček od dnevnih nihanj cen.

Kako dnevni trgovci ustvarjajo dohodek?

Strategije trgovanja za hiter dobiček dnevno trgovanje s kriptovaluto
Kako resnično zaslužiti denar na dan trgovanja

Uspešni trgovci znotraj dneva imajo temeljito znanje o trgu in veliko strokovnega znanja. Trgovci znotraj dneva pogosto uporabljajo tehnično analizo (TA) za ustvarjanje idej za trgovanje. Za ugotavljanje vstopnih in izstopnih točk za posle običajno uporabljajo obseg, gibanje cen, oblike grafikonov in tehnične kazalnike. Pri trgovanju znotraj dneva je ključnega pomena obvladovanje tveganja,

Temeljna analiza ni namenjena trgovcem znotraj dneva, saj lahko temeljni dogodki trajajo dlje časa (FA). Kljub temu lahko trgovci v določenem trenutku uporabijo “trgovanje z novicami” kot del svojega pristopa. To pomeni, da iščejo sredstva z velikim obsegom trgovanja zaradi nedavne objave ali dogodka v novicah in zaslužijo denar na podlagi spremembe cene.

Kaj je dnevno trgovanje s kriptovalutami v razponu?
Daytrading kripto strategije za hiter dobiček

Trgovci znotraj dneva želijo izkoristiti nestanovitnost trga. Zato je trgovanje znotraj dneva zelo odvisno od obsega in likvidnosti. Na koncu se trgovci znotraj dneva zanašajo na vrhunsko likvidnost, da lahko izvedejo hitre posle. To še posebej velja, ko zapustijo delovno mesto. Trgovalni račun trgovca znotraj dneva je lahko uničen zaradi znatnega zdrsa v samo eni transakciji. Zaradi tega trgovci znotraj dneva običajno trgujejo z izjemno likvidnimi tržnimi pari.

Na določen dan se na primer trguje s parom BTC/USDT. Trgovci. Drugi bodo ustvarili seznam opazovanih instrumentov na podlagi tehničnih ali temeljnih meril (ali obojega) in nato z njega izbrali instrument, s katerim bodo trgovali.

Daytrading kripto strategije za hiter dobiček

Skalpiranje

Daytrading kripto strategije za hiter dobiček
Ena minuta skalpiranje strategija

Trgovci, ki pogosto trgujejo na majhnih časovnih okvirih, so znani kot skalperji. Gre za pridobivanje dobička iz majhnih sprememb cen v kratkem časovnem obdobju. Primeri te strategije so likvidnostne vrzeli, razmiki med ponudbo in povpraševanjem ter druge tržne neučinkovitosti.

Prekupčevalci lahko povečajo svoj zaslužek z uporabo finančnega vzvoda z maržami ali terminskimi pogodbami. Ker so cilji glede odstotka cene pogosto nižji, so večje velikosti pozicij bolj smiselne. Pravzaprav to velja za večino tehnik trgovanja znotraj dneva.

Opredelitev visokofrekvenčnega trgovanja (HFT)
Trgovanje v razponu

Po drugi strani pa uporaba finančnega vzvoda ne izključuje upravljanja tveganj. Uspešen scalper razume pravila o kritju in uporablja ustrezne standarde velikosti pozicije. Če želite izvedeti, kako izračunati velikost pozicije pri trgovanju, glejte “Kako izračunati velikost pozicije pri trgovanju”.

Zaradi hitrega izvajanja in visokega tveganja je skalpiranje na splošno lažje za izkušene trgovce. Ker je uporaba finančnega vzvoda tako pogosta, lahko nekaj neuspešnih poslov hitro izprazni trgovalni račun.

Trgovanje v razponu

Trgovanje v razponu
Kaj je visokofrekvenčno trgovanje (HFT)? strategija trgovanja v razponu

Trgovanje v razponu je osnovna strategija, ki veliko moči črpa iz preučevanja svečnikovih grafikonov ter prepoznavanja ravni podpore in odpora. Trgovci z razponi, kot pove že ime, iščejo cenovne razpone v strukturi trga in na podlagi teh razponov razvijajo ideje za trgovanje. Trgovec z razponi lahko kupi podporo in proda oviro, če cena niha med dvema ravnema podpore in upora.

Koncept trgovanja v razponu je, da bodo robovi razpona služili kot podpora in odpor, dokler se razpon ne prekine. To pomeni, da je bolj verjetno, da bo spodnja meja razpona povzročila dvig cene, medtem ko je bolj verjetno, da bo zgornja meja razpona povzročila padec cene.

Večkrat ko cena doseže raven podpore ali odpornosti, večja je verjetnost, da bo raven prelomljena. Zato trgovci z razponi nenehno iščejo priložnost, da bi trg izstopil iz razpona. To običajno pomeni, da postavijo naročilo stop loss na točki, kjer je bil potrjen preboj razpona.

Tehnična analiza kriptovalut
Več informacij o tej temi najdete v razdelkih o podpori in uporu.

V bistvu je trgovanje na kritje podobno arbitraži z nekaj ključnimi razlikami: trgovec si izposodi denar od borze po obrestni meri, ki se razlikuje od obrestne mere, ki jo plačuje svojemu borznemu posredniku. Koncept trgovanja na kritje je preprost: kupujte nizko in prodajajte visoko z uporabo finančnega vzvoda (izposojenih sredstev). Na voljo so različne vrste maržnih računov, vsak pa ima svoj sklop pravil in predpisov.

Visokofrekvenčno trgovanje (HFT).

Visokofrekvenčno trgovanje (HFT).
Kaj je visokofrekvenčno trgovanje (HFT)?

Visokofrekvenčno trgovanje je slog algoritemskega trgovanja, ki ga pogosto uporabljajo kvantitativni trgovci (nativni trgovci ali “kvanti”). To pomeni ustvarjanje trgovalnih botov in algoritmov, ki lahko v kratkem času odprejo in zaprejo več pozicij. Kaj ta izraz pomeni v smislu trajanja? Razmislite o milisekundah. Nekaj milisekund je lahko ključnih za algoritem za visokofrekvenčno trgovanje.

S HFT je kompleksne strategije lažje izvajati. Čeprav se trgovanje znotraj dneva z visokofrekvenčnim trgovanjem morda zdi preprosto, je precej težje. Trgovci z visokofrekvenčnim trgovanjem morajo preizkušati zgodovino, spremljati in spreminjati algoritme, da bi se prilagodili nenehno spreminjajočim se tržnim razmeram. Če torej menite, da lahko preprosto sedite in prepustite računalniku, da opravi vse delo, se močno motite.

trgovanje s kriptovalutami na dan Trgovalni boti
Strategije trgovanja za hiter dobiček dnevno trgovanje s kriptovaluto

Tudi visokofrekvenčno trgovanje je spolno pogojeno. Zato širša javnost težko pridobi kakovostno znanje. Kaj je vzrok za to? To je zelo preprosto. Če bodo uspešna podjetja za visokofrekvenčno trgovanje in hedge skladi začeli razkrivati svoje tehnike visokofrekvenčnega trgovanja posameznim vlagateljem, bodo te metode neučinkovite.

Pri trgovalnih robotih je treba razmisliti še o eni stvari. Če ste sami izdelali donosnega trgovalnega bota, zakaj ga ne bi uporabili, namesto da ga prodate? Zato morate biti, če razmišljate o nakupu visokofrekvenčnega trgovalnega bota, previdni.

Tehnična analiza

Tehnična analiza
Tehnična analiza: Pregled za začetnike

Tehnična analiza (TA) je preučevanje finančnih podatkov, kot so podatkovne točke o cenah in količini, da bi ugotovili statistične vzorce na trgih. TA uči trgovce, kako uporabiti znanost za iskanje donosnih možnosti trgovanja, tako da jim pokaže, kako uporabiti zgodovinske podatke o cenah in količini.

Tehnično analizo je mogoče uporabiti na katerem koli trgu ali vrednostnem papirju, če so na voljo pretekli podatki o trgovanju. Tehnična analiza se lahko uporabi za oceno, kako lahko pretekli uspeh napoveduje prihodnje dobičke in izgube na trgu kriptovalut.

kriptografsko dnevno trgovanje
Strategija trgovanja s kriptovalutami

Ko se TA uporablja pri trgovanju s kriptovalutami, so nekateri trgovci zaskrbljeni, da ta tehnika morda ni učinkovita. Mnogi so prepričani, da je kriptovaluta zaradi odsotnosti svetovne regulacije in številnih borz neprimerna za tehnično analizo. Drugi menijo, da so lahko v pomoč kazalniki, kot je indeks relativne moči (RSI). Kazalnik RSI ocenjuje moč kriptovalute z upoštevanjem nedavnih dobičkov in izgub cene.

Indeks CoinFlow je še en pomemben oscilator, ki ga uporabljajo tehnični raziskovalci kriptovalut (MFI). MFI se lahko uporablja v povezavi z RSI, da se ugotovi, ali je BTC na poti k bikovski ali medvedji divergenci.

Z razvijanjem razumevanja tehnične analize lahko trgovci in vlagatelji izboljšajo svoje dolgoročne donose, prilagojene tveganju, vendar je pomembno, da te tehnike razumejo in vadijo, preden vložijo pravi kapital, da se izognejo dragim napakam. https://www.investopedia.com/articles/active-trading/102914/technical-analysis-strategies-beginners.asp

Trgovalni roboti.

Trgovalni roboti.
Boti za trgovanje s kriptovalutami: Boti za kriptovalute: Vodnik za začetnike

Trgovalni boter je računalniški program, ki vlagateljem omogoča nakup in prodajo finančnih instrumentov v vnaprej določenih časovnih intervalih ali pod določenimi pogoji, da bi izboljšali zaslužek. Boti za trgovanje s kriptovalutami so zasnovani tako, da zmanjšajo izgube in hkrati povečajo dobiček.

Boti vam lahko pomagajo pri hitrejšem trgovanju s kriptovalutami znotraj dneva, saj prihranijo čas in trud. Z uporabo algoritemskih trgovalnih botov se lahko pospešijo stroški borze, tržne raziskave in možnosti kratkoročnega dobička. Trgovci že desetletja uporabljajo avtomatizirane sisteme trgovanja na borzah. Trgovci, ki poznajo ustvarjalce programske opreme in vmesnike API, bi morali to znanje izkoristiti

Kako začeti trgovati s kriptovalutami na dnevni osnovi

Kako začeti trgovati s kriptovalutami na dnevni osnovi
trgovanje s kriptovalutami na dan Trgovalni boti

Odločili ste se, da boste s kriptovalutami poskusili kot dnevni trgovec. Kaj morate storiti najprej? Morda boste želeli prebrati Popolni vodnik po dnevnem trgovanju s kriptovalutami za začetnike, ki zajema vse, kar morate vedeti o trgovanju, in vsebuje nekaj nasvetov za male vlagatelje. Če že razumete osnove, lahko vadite trgovanje na borzi s kriptovalutami Binance, tako da sledite naslednjim korakom:

Katera spletna trgovalna platforma je primerna za dnevno trgovanje s kriptovalutami? Glede tega vam ne moremo svetovati, vendar ima ekosistem Binance na stotine tržnih parov, maržno trgovanje, četrtletne in trajne terminske pogodbe, žetone z vzvodom, tržne podatke v realnem času in še več. Za začetek pojdite na spletno stran Binance in pretvorite fiat dolarje v kriptovaluto.

Prednosti in slabosti dnevnega trgovanja s kriptovalutami

Prednosti in slabosti dnevnega trgovanja s kriptovalutami
Vodnik za začetnike po trgovanju s kriptovalutami na dan

Vsaka naložba v kriptovaluto je povezana z velikim tveganjem in visokim potencialnim donosom. Kriptovalute so nova vrsta digitalnega premoženja, zato se morajo vlagatelji zavedati, da se lahko njihove naložbe v kriptovalute zmanjšajo.

Trgovci se morajo seznaniti s prihodnjimi pravili o obdavčitvi kriptovalut. Kot je bilo že omenjeno, kriptovalute niso oproščene davka na kratkoročni kapitalski dobiček. crypto day trading ustvarite mejni dohodek s prodajo katere koli kriptovalute za manj kot eno leto. Pri poročanju o dohodkih prek spleta ali računovodje vključite dobičke iz kriptovalut.

Prednosti

Prednosti in slabosti kripto dnevnega trgovanja
Opredelitev visokofrekvenčnega trgovanja (HFT)

✅ Trguje lahko vsakdo, ki ima račun v kriptovaluti. Za male vlagatelje ali trgovce znotraj dneva ni več omejitev pri dostopu, raziskovanju in sodelovanju na trgih kriptovalut. Razen preverjanja identitete in plačila računa na borzi za male vlagatelje ali trgovce znotraj dneva ni več ovir za dostop, raziskovanje in sodelovanje na trgih kriptovalut.

✅ Trgi kriptovalut so na voljo 24 ur na dan, 7 dni na teden. Trgovci lahko kupujejo in prodajajo brez omejitev, saj so trgi kriptovalut odprti 24 ur na dan, 7 dni na teden. Newyorška borza (NYSE) ali borza Nasdaq sta zaprti od 9.30 do 16.24 po srednjeevropskem času.

✅ Kriptovalute in tehnologija veriženja blokov, na kateri temeljijo, so decentralizirane in uporabnikom omogočajo izvajanje transakcij brez posredovanja tretjih oseb. Dnevni trgovci na centralizirani borzi lahko izkoristijo odsotnost državnih davkov in pristojbin, saj je trgovanje s kriptovalutami izjemno stroškovno učinkovito.

Minusi

❌ Ker je začetek trgovanja s kriptovalutami tako preprost, lahko tudi novinec ali neizkušeni trgovec izgubi vse tako hitro, kot lahko zasluži denar.

Prednosti in slabosti kripto dnevnega trgovanja
Prednosti in slabosti kripto dnevnega trgovanja

❌ Odprtost trga 24 ur na dan in sedem dni na teden je njegov dvorezni meč. Bitcoin je vedno dostopen, zato je čez dan manj vzorcev, ko lahko trgovci sklepajo vnaprej določene (in donosne) transakcije. dnevno trgovanje s kriptovalutami je morda prisiljeno ostati prilepljen na grafikone dlje časa kot tradicionalni trgovci in iskati pravo priložnost za hiter zaslužek.

Prednosti in slabosti trgovanja s kriptovalutami

❌ Trg kriptovalut je večinoma nereguliran, z eno izjemo: borze, institucije in trgovci, ki so bili vdrti ali ogoljufani, nimajo zaščite. To pomeni, da bodo uporabniki v primeru zaprtja borze težko dobili svoj denar nazaj, razen če imajo osebno zavarovalno polico.

❌ Pump-and-dump in goljufive prodajne taktike sta dve obliki goljufij, s katerima se lahko srečate pri trgovanju s kriptovalutami. To se zgodi, ko skupina ljudi sodeluje, da bi umetno povečala ceno kriptovalute in tako privabila novopečene vlagatelje. Trgovci nato kriptovaluto prodajo, zaradi česar njena vrednost pade.

trgovanje s kriptovalutami je izjemno stresno in drago delo s polnim delovnim časom. https://www.sec.gov/reportspubs/investor-publications/investorpubsdaytipshtm.html

Zaključek

trgovanje s kriptovalutami na dan
Kaj je dnevno trgovanje s kriptovalutami?

Pri trgovanju z delnicami in kriptovalutami je trgovanje znotraj dneva priljubljena metoda trgovanja. Trgovci znotraj dneva uporabljajo metode trgovanja znotraj dneva, da bi izkoristili nestanovitnost trga, in na splošno ne ohranjajo pozicij več kot en dan.

Trgovci znotraj dneva uporabljajo tehnično analizo, vzorce grafikonov in tehnične kazalnike za iskanje priložnosti za trgovanje. Med najbolj razširjenimi strategijami trgovanja znotraj dneva so skalpiranje, trgovanje v razponu in visokofrekvenčno trgovanje.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..