Najboljše kriptovalute

  Katerih je 8 prednosti in slabosti NFT

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Kaj je NFT in kako deluje?

  Opredelitev NFT je virtualno sredstvo, ki predstavlja stvari iz resničnega sveta, kot so umetnost, glasba, predmeti v igri in videoposnetki. Z njimi se trguje prek spleta in pogosto za kriptovaluto, običajno pa so ustvarjeni z uporabo istega osnovnega programja kot več kriptovalut.

  ⚡️ Kako deluje blockchain?

  Blockchain je veriga blokov, ki se nikoli ne konča. Vključuje vsak zapis o transakciji, celo čebulice tulipanov v botaničnem vrtu. Teh zapisov ni mogoče spremeniti ali izbrisati, temveč se lahko dodajajo novi. nZa razliko od običajnih podatkovnih zbirk je veriga blokov nespremenljiva in nespremenljivo zapisana v tisočih računalnikih po vsem svetu.

  ⚡️ Ali so NFT nestalni?

  Gre za drzno potezo – tako kot vsi poslovni podvigi imajo tudi NFT nevarnosti. So nenadzorovane in zaradi manije, ki jih spremlja, lahko cene nihajo: kupci lahko kupijo drag NFT, pozneje pa ugotovijo, da ni veliko vreden. Zamenjava NFT za gotovino je težavna, ker niso zlahka zamenljivi

  ⚡️ Kaj je kriptovaluta atomska zamenjava?

  Atomske zamenjave so avtomatizirani sporazumi o izmenjavi, ki dvema posameznikoma iz različnih omrežij veriženja blokov omogočajo izmenjavo žetonov. Ta mehanizem, ki je včasih znan kot atomsko povezovalno trgovanje, v celoti odpravlja potrebo po posrednikih tretjih oseb za izvedbo transakcij.

  Kaj je nezamenljiv žeton in kako deluje?

  Žetoni, ki jih ni mogoče zamenjati (NFT), so kriptografsko premoženje, ki temelji na verigi blokov, z različnimi identifikacijskimi kodami in metapodatki, ki jih ločujejo med seboj. Z njimi ni mogoče trgovati ali jih zamenjati za enakovredne na enak način kot kriptovalute, za razliko od zamenljivih žetonov, kot so kriptovalute, ki so med seboj enaki in zato lahko služijo kot sredstvo za komercialne transakcije.

  KAJ MORATE VEDETI

  • Žetoni NFT so popolnoma edinstveni digitalni žetoni, ki jih ni mogoče podvojiti in se nahajajo v verigi blokov.
  • NFT lahko predstavljajo stvarne predmete, kot so umetnine in nepremičnine. Nakup in prodaja stvarnega premoženja, kot so plemenite kovine, bankovci in kovanci, sta s “tokenizacijo” učinkovitejša.
  • Ob pravilni izvedbi lahko kriptografija v primerjavi z nft predstavlja širok nabor informacij. Uporabljajo se lahko tudi za prikaz osebnih podatkov, lastninskih pravic in še več.
  Kaj je žeton, ki ga ni mogoče zamenjati?
  Ali je kripto vs nft dobra naložba?

  Razumevanje šifriranja nft

  Kriptovalute so tako kot pravi denar zamenljive. To pomeni, da lahko kriptovalute prodate ali zamenjate eno za drugo. En bitcoin je vedno enako vreden kot drugi; podobno je en ether vedno enak drugemu etherju. Ker imajo kriptovalute to lastnost zamenljivosti, so idealne kot varen način izvajanja transakcij v digitalnem gospodarstvu.

  Kriptovalute so zasnovane kot globalne valute, ki so zelo odporne proti ponarejanju. kripto proti nft razbijajo kriptografsko paradigmo, saj je vsak žeton edinstven in nezamenljiv, zaradi česar je nemogoče, da bi bila dva nezamenljiva žetona enaka. So digitalne predstavitve premoženja, podobne potnim listom, saj ima vsak žeton edinstveno, neponovljivo kodo. Najbolj priljubljen primer uporabe kriptožetonov nft je v igrah na srečo, kjer se uporabljajo za predstavitev digitalnih zbirateljskih predmetov, kot so kriptožetoni.

  Kaj je mogoče storiti s kriptožetonom v primerjavi z nft?
  Kaj je NFT

  NFT, kot je bitcoin, shranjujejo podatke o lastništvu za lažjo identifikacijo in prenos med imetniki žetonov. Imetniki lahko NFT dodajo tudi metapodatke ali lastnosti, ki se nanašajo na premoženje. Žetoni za kavo so lahko na primer označeni kot žetoni pravične trgovine. Ustvarjalci lahko v metapodatke digitalnih del dodajo svoj podpis.

  Standard ERC-721 je bil ustvarjen za negibljive žetone. Osnovni vmesnik – informacije o lastništvu, varnost in metapodatki -, potreben za trgovanje in distribucijo igralnih kovancev, so določili ustvarjalci pametne pogodbe ERC-20. Standard ERC-1155 z znižanjem stroškov transakcij in shranjevanja za nft ceno kriptožetonov razširja koncept kriptožetonov na druge primere uporabe.

  Prednosti in slabosti naložb v NFT

  Ali je kriptožeton proti nft še vedno priljubljen?
  Ali je mogoče izgubiti denar na NFT?

  Naložbe so zapleten svet, zato je težko razumeti številne razrede premoženja, strukture skladov in davčno ugodne instrumente, ki so na voljo na trgu. Če k temu dodamo še prej nepredstavljive okoliščine, kot sta svetovna pandemija in negativne obrestne mere, se zapletenost močno poveča.

  Še ni konec. Vse bolj razširjene tehnologije, kot so mobilne aplikacije za gotovino, platforme za medsebojna posojila, robotski svetovalci in podatkovne baze veriženja blokov, revolucionarno spreminjajo način poslovanja, upravljanja finančnih transakcij in vlaganja.

  Ta članek se osredotoča na podatkovne zbirke, ki temeljijo na veriženju blokov. Govoril bom zlasti o nezamenljivih žetonih. Nedvomno si mislite: “To sem že slišal.”

  Kakšna je opredelitev nezamenljivega žetona?

  Zamenljiva in nezamenljiva sredstva sta dve vrsti sredstev.

  Kako deluje nezamenljivi žeton?
  Katere NFT je vredno kupiti?

  Beseda zamenljiva je dober začetek. Zamenljivo sredstvo je sredstvo, ki ga je mogoče zlahka zamenjati za drugo iste vrste in vrednosti. Dolarski bankovec je na primer zamenljiv predmet. Lahko ga zamenjate za drugega in na koncu dobite enak znesek. Bitcoin, tako kot druge kriptovalute, vam to omogoča.

  Neizmenljiva sredstva so enkratna. Je edinstveno, nezamenljivo in nenadomestljivo. Takšna primera sta diamant in izvirna umetniška dela. Vsako od teh sredstev ima svoj sklop značilnosti, ki jih ni mogoče dosledno reproducirati. Vsak diamant ima na primer svojo obliko, barvo, velikost in razred.

  Nekateri trdijo, da nobeno premoženje ni zares zamenljivo. Navsezadnje ima nekaj dolarskih bankovcev zagotovo opazne fizične razlike: morda ošiljene robove, madeže črnila ali različne datume serij. To je res in poudarja potrebo po določanju vrednosti sredstva in ne njegovih tehničnih značilnosti, ko ga razvrščamo med interoperabilna ali nezamenljiva.

  Kaj so nezamenljivi žetoni in kako delujejo?

  Zakaj ljudje vlagajo v kriptožetone in nft?
  Katere so slabosti nacionalnih sistemov za prenos podatkov?

  Nazadnje smo prišli do neizmenljivih žetonov (NFT), ki so vrsta kriptovalute. NFT so digitalne reprezentacije sredstev, ki so ustvarjene in vzdrževane z uporabo tehnologije veriženja blokov. Vsak NFT ima svojo identifikacijsko številko, ki ga razlikuje od drugih NFT in preprečuje podvajanje. Vsak NFT je tudi razširljiv, kar omogoča, da ga je mogoče personalizirati z dodatnimi informacijami.

  ALI STE VEDELI?

  Danes je večina NFT shranjena v verigi blokov Ethereum, ki podpira valuto Ethereum. NFT se od kriptovalute razlikujejo po tem, da njihove identifikacijske kode vključujejo dodatne podatke, kot so metapodatki o digitaliziranem sredstvu.

  NFT je mogoče izdelati za skoraj vse, kar je mogoče digitalizirati. Rast tega sektorja spodbuja želja po shranjevanju digitalne umetnosti in športnih spominkov ter trgovanju z njimi, vendar je mogoče digitalizirati in po možnosti monetizirati vsako statično sliko, videoposnetek, zvok ali besedilo. Pravzaprav je Jack Dorsey, ustvarjalec Twitterja, pravkar digitaliziral in prodal svoj prvi tvit kot kripto vs nft za dva milijona ameriških dolarjev.

  Ali se bo s časom vrednost ethereja zaradi NFT povečala?
  Ethereum je zaradi NFT v vzponu

  Čeprav se morda zdi, da je primer tvita nepomemben, imajo NFT pomembne poslovne aplikacije. Uporabljajo se v poslih zasebnega kapitala in nepremičninskih poslih, da bi olajšali zapletene situacije, ter motijo način interakcije med kupci in prodajalci v različnih segmentih trga umetnin. Podrobno bomo obravnavali te koncepte ter preučili prednosti in slabosti NFT.

  V nadaljevanju je navedenih nekaj prednosti nezamenljivih žetonov.

  Učinkovitost trga spodbujajo NFT.

  Ali je pametno vlagati v NFT?
  Zakaj so nekateri NFT precenjeni

  Najbolj očitna prednost NFT je njihova možnost izboljšanja učinkovitosti trga. Pretvorba realnega premoženja v digitalno premoženje lahko poenostavi postopke, odstrani posrednike, izboljša dobavne verige in poveča varnost.

  Bistvo je, da bi lahko pričakovali veliko več, saj je bil bitcoin zasnovan za delovanje kot plačilni sistem. Konec koncev glavni namen bitcoina ni, da bi se uporabljal kot valuta, temveč da bi služil kot osnovna tehnologija za prihodnje digitalne valute. Svet umetnosti je eden od močnih primerov tega. S kriptovalutami proti nft imajo umetniki bolj neposreden dostop do kupcev in ni posrednikov, ki bi si odtrgali del dobička.

  Vendar pa se NFT uporabljajo tudi zunaj trgovalnih dvoran. Sčasoma se lahko razvijejo v učinkovit mehanizem za posameznike in organizacije za upravljanje in urejanje občutljivih podatkov in zapisov.

  Kaj je NFT v trgovanju? nft kriptožeton
  Kaj pomeni spol v NFT?

  Razmislite o uporabi fizičnih potnih listov, ki jih je treba pokazati na vsakem mejnem prehodu. Postopek sledenja potovanjem in identifikacije posameznikov lahko bistveno poenostavimo, če jih spremenimo v kripto proti nft. Prihranjeni čas in denar sta lahko precejšnja.

  Uporabljajo se lahko za delno lastništvo nepremičnin.

  Danes je težko razlikovati med lastništvom premoženja, zlasti nepremičnin, umetniških del in nakita. Digitalno različico strukture je veliko preprosteje razdeliti med številne ljudi kot fizično. Enako lahko rečemo za dragocen nakit ali izjemen primerek vina.

  Trg za nekatera sredstva se lahko z digitalizacijo znatno razširi, kar bo povzročilo večjo likvidnost in višje cene. Pomaga lahko izboljšati oblikovanje finančnih portfeljev na individualni ravni, saj omogoča večjo razpršitev in natančno določanje velikosti pozicij.

  NFT "standard v portfeljih
  Katera tehnologija se uporablja pri NFT?

  Tehnologija veriženja blokov, na kateri temeljijo NFT, je precej varna.

  Tako kot vse druge kriptovalute so tudi NFT ustvarjene s tehnologijo veriženja blokov, ki je metoda zapisovanja informacij na način, ki onemogoča njihovo vdiranje. Preprosto povedano, veriga blokov je digitalni register transakcij, ki se podvaja in deli v omrežju udeležencev peer-to-peer.

  Vsi NFT, shranjeni v verigi blokov, imajo lastne zapise o avtentičnosti in verigi lastništva, kar naj bi teoretično preprečilo njihovo zlorabo ali krajo. Ko so podatki enkrat dodani v verigo, jih ni mogoče spremeniti ali izbrisati. Posledično se ohranita redkost in veljavnost vsakega NFT, kar krepi zaupanje potrošnikov na doslej neznane načine.

  NFT lahko pomagajo razpršiti vaš naložbeni portfelj.

  NFT "štandard v portfóliách
  NFT bodo po napovedih v petih letih postali običajen del naložbenih portfeljev

  NFT niso enaki običajnim naložbam, kot so delnice in obveznice. Kot smo že omenili, imajo edinstvene lastnosti in prednosti, ki jih šele začenjamo razumeti in izkoriščati. Kljub temu pa ima lastništvo tudi svoje nevarnosti.

  V tem poglavju bomo obravnavali nevarnosti. V naslednjem razdelku jih bomo podrobneje predstavili. Za zdaj se le zavedajte, da imajo NFT drugačen profil tveganja kot drugi razredi premoženja. Posledično lahko izboljšate uspešnost svojega naložbenega portfelja, če vanj vključite NFT. V bistvu to pomeni doseganje višjega razmerja Sharpe.

  Slabosti nezamenljivih žetonov

  NFT je nelikviden in nestanoviten.

  Katere so pomanjkljivosti NFT?
  Katere so prednosti in slabosti NFT?

  Trg NFT je zaradi svoje zgodnje faze precej stagniral. NFT niso široko raziskani, število potencialnih kupcev in prodajalcev pa je omejeno. Posledično je trgovanje z NFT lahko včasih težavno, saj je težko najti nekoga, s katerim bi lahko trgovali. To tudi pomeni, da so cene NFT nagnjene k znatnemu nihanju.

  Zakaj NFT niso dobičkonosni?

  Medtem ko dividende in obrestovane obveznice vlagateljem ne zagotavljajo potencialnega dohodka, pa tega nimajo niti NFT. Prihodki, ki jih prinašajo naložbe v NFT, so v celoti odvisni od rasti cene, tako kot pri starinah in drugih zbirateljskih predmetih.

  NFT je mogoče uporabiti za goljufijo.

  Kateri je najboljši NFT za naložbe?
  Ali je NFT zelo tvegana?

  Čeprav je integriteta veriženja blokov nesporna, lahko NFT olajšajo goljufije. Številni umetniki so namreč pred kratkim odkrili, da so bila njihova dela na spletnih tržnicah brez njihovega dovoljenja ponujena v prodajo kot NFT.

  S tem je očitno izničen namen uporabe NFT za pospeševanje prodaje umetniških del. Vrednost NFT je v tem, da avtentificira fizično umetniško delo z edinstvenim žetonom, kar osebi, ki je lastnik žetona, zagotavlja, da je tudi lastnik izvirnega umetniškega dela.

  Če nekdo ustvari elektronsko podobo izvirnega dela, nanjo namesti žeton in jo proda na virtualnem trgu, nastane težava. Med izvirnim delom in kopijo ni neposredne povezave. Kopija je povezana z goljufijo.

  NFT lahko povzročijo okoljsko škodo.

  Ali je NFT visoko tveganje?
  V kateri NFT je najbolje vlagati?

  Za ustvarjanje zapisov v verigah blokov je potrebno veliko računalniške moči, govori pa se tudi o okoljski škodi, ki jo sčasoma povzroča. Po nekaterih izračunih bodo emisije ogljika zaradi rudarjenja kriptovalut in NFT do konca desetletja presegle emisije celotnega Londona, če se bodo sedanji trendi nadaljevali.

  O vplivu NFT na okolje se špekulira že od njihove prve uvedbe, nekateri pa menijo, da je tehnologija veriženja blokov morda okolju prijaznejša od prejšnjih sistemov. Nekateri zagovorniki tehnologije veriženja blokov trdijo, da ima neto koristi v smislu zmanjšanja onesnaževanja.

  Prihodnost naložb NFT

  Kakšen bo NFT v prihodnosti?
  Prednosti in slabosti naložbe v NFT

  V času pisanja članka večina NFT ni široko dostopna, saj so še vedno na voljo le prek nekaj izbranih borz kriptovalut. Kriptovalute so ustvarile svet, v katerem lahko posamezniki z različnimi proračuni in potrebami učinkovito in poceni izmenjujejo sredstva. To je morda prihodnost financ. Glede na to, da je vse digitalizirano, je mogoče videti prihodnost, v kateri se bodo NFT uporabljale za predstavitev fizičnega premoženja, kot so hiše in avtomobili.

  Vlaganje vanje v upanju na tri- ali štirimestni dobiček ni dobra ideja. Resnična vrednost NFT je v njihovi zmožnosti, da spremenijo način delovanja trgov ter izboljšajo upravljanje in nadzor informacij. Ko gre za možnosti, je nebo omejeno.

  Če pa se želite vključiti v revolucijo veriženja blokov in si kot sredstvo za to želite lastiti NFT, se odločite za to. Vendar to storite previdno. V NFT ne vlagajte veliko denarja in poskušajte odpreti pozicije z nizko vrednostjo. V nasprotnem primeru tvegate, da se boste znašli v težkem finančnem in čustvenem položaju.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..