Stopnje trgovanja s kriptovalutami

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Koliko stopenj je v kriptovaluti?

Globalna gospodarska ureditev je velik izziv, vendar ga kriptovalute, kot je bitcoin, poskušajo uresničiti. Paul Vigna in Michael Casey opisujeta pet faz sprejemanja kriptovalut in kaj bi to lahko pomenilo za prihodnje finance.

⚡️ Kaj je cikel bitcoinov?

Kaj so štiriletni cikli bitcoinov in zakaj so pomembni? Vsakih 210.000 blokov se nagrada za bitcoine razširi. To traja približno štiri leta. Naslednje razpolovljanje bo predvidoma v začetku leta 2024.

⚡️ Katere so faze mehurčka na kriptovalutah?

Trg kriptovalut je v zadnjem desetletju doživel več ciklov razcveta in padca. Vsakič je trg sledil podobnemu vzorcu: hitri rasti je sledil močan popravek. Ta cikel se pogosto označuje kot kripto balon.

⚡️ Kakšen je postopek trgovanja s kriptovalutami?

Trgovanje s kriptovalutami je postopek nakupa in prodaje kriptožetonov z namenom ustvarjanja dobička. Kriptovalute so nestanovitne, zato morajo biti trgovci previdni pri vstopu v posel in izstopu iz njega.

https://youtu.be/EFhDoi9lxBM

Trg kriptovalut je zaradi številnih tehničnih izrazov in postopkov lahko zastrašujoč tako za začetnike kot za izkušene trgovce. Razčlenili smo ga na šest preprostih korakov, ki vam bodo pomagali bolje razumeti trg kriptovalut in trgovanje na njem:

Katere so faze trgovanja s kriptovalutami?
Kako poteka postopek trgovanja s kriptovalutami?
 • Odločite se, kako želite trgovati s kriptovalutami.
 • Spoznajte delovanje kriptovalut.
 • Ustvarite račun.
 • Izdelajte strategijo trgovanja.
 • Izberite platformo za trgovanje s kriptovalutami.
 • Vaš prvi položaj bo odprt, nadzorovan in zaprt.
 • Preden začnete trgovati s kriptovalutami, določite, kako želite trgovati z njimi.
Katera je najboljša strategija trgovanja s kriptovalutami?
Je trgovanje s kriptovalutami donosno?

S kriptovalutami lahko trgujete na dva načina: s CFD-ji lahko špekulirate na njihovo vrednost ali jih kupite v prepričanju, da se bo njihova vrednost povečala.

Trgovanje s kriptovalutami s CFD je špekulativna strategija z visokim tveganjem.

Pogodba za razliko je vrsta pogodbe, pri kateri se strinjate, da boste trgovali z razliko v vrednosti kriptovalute od trenutka, ko prvič odprete pozicijo, do trenutka, ko jo zaprete. Kriptovalut ne kupujete, temveč špekulirate s tržnimi cenami. če se vrednost kriptovalute poveča, ustvarite dobiček, če se vrednost zmanjša, pa denar izgubite – nasprotno velja za kratko pozicijo.

Kako dolgo traja kriptocikel?
Kaj je supercikel v kriptovalutah?

Nakup kriptovalut prek borze

Lahko se odločite tudi za nakup kriptovalute, kar pomeni, da si takoj pridobite del digitalne valute, ki jo boste hranili v virtualni denarnici in zaslužili, če se bo njena vrednost povečala.

Preden začnete, morate ustvariti denarnico s kriptovalutami in vzpostaviti račun na borzi kriptovalut. Ta postopek je lahko večstopenjski in morda se boste morali vpisati na čakalno listo za račun.

Kaj je štiriletni kriptocikel?
V katero kriptovaluto naj vlagam v letu 2022?

Odkrijte, kako deluje trg kriptovalut in kaj morate vedeti

Preden začnete trgovati, morate razumeti, kako kriptovalute delujejo in kateri izrazi se uporabljajo za njihov opis.

Kriptovalute so digitalni kovanci, ki za beleženje vseh transakcij uporabljajo decentralizirano glavno knjigo. Bitcoin, prva in najbolj znana kriptovaluta, je bil ustvarjen leta 2009. S kriptovalutami se pogosto trguje na najboljših borzah s kriptovalutami, kupiti pa jih je mogoče z drugimi valutami ali žetoni.

Katere so faze tržnega cikla?
Strategije trgovanja s kriptovalutami

Kako lahko zaslužim s trgovanjem s kriptovalutami?

Če imate srečo in ste s trgovanjem s kriptovalutami ustvarili dobiček, vas morda zanima, kako izplačati svoj zaslužek.

Če imate kriptovaluto v denarnici, jo lahko prodate na borzi za fiat valuto (npr. dolar ali evro) ali druge kriptovalute.

Kriptovalute lahko v fiat pretvorite tudi prek posrednika, ki ponuja storitve pretvorbe kriptovalut v fiat, kot sta Coinbase ali Bitstamp.

Ali ima kriptovaluta ure trgovanja?
Najboljše kripto izmenjave

Ko prodate kriptovaluto in jo pretvorite v fiat, lahko denar dvignete na svoj bančni račun.

Na kaj moram biti pozoren pri trgovanju s kriptovalutami?

Preden začnete trgovati s kriptovalutami, se morate zavedati nekaterih stvari:

Ali je mogoče trgovati s CFD-ji na kriptovaluto?
Kako trgovati s CFD-ji na bitcoin?

Trg kriptovalut je tako kot večina drugih vrst trgov decentralizirano omrežje kupcev in prodajalcev, ki delujejo prek sistema preverjanja med vrstniki in ne prek osrednjega strežnika. Pri nakupu in prodaji kriptovalut se transakcije s postopkom “rudarjenja” zabeležijo v verigo blokov – skupno digitalno knjigo, v kateri se beležijo stvari.

Kriptovalute so znane tudi po svoji nestanovitnosti, zato je treba razumeti, kaj lahko vpliva na trg – od začetnih ponudb kovancev in delitev blockchaina do najnovejših novic in vladne zakonodaje.

Ali Coinbase uporablja CFD-je?
Kako trgovati s CFD na kriptovalute

Ustvarite račun.

Če s kriptovalutami trgujete, namesto da bi jih kupili, ste lahko pripravljeni prej odpreti pozicijo. Digitalna denarnica ali račun na borzi nista potrebna. V resnici je vse, kar potrebujete za trgovanje s CFD-ji, račun ponudnika storitev trgovanja z vzvodom.

V nasprotju z drugimi borzami kriptovalut vam IG omogoča prijavo računa z le nekajminutnim čakanjem. Na račun vam ni treba vplačati denarja, dokler ne želite skleniti posla.

Ali je mogoče kriptovaluto kupiti na borzi?
Kako poteka nakup kriptovalute na borzi?

Izdelati strategijo trgovanja

Strategija trgovanja je ključnega pomena za uspeh vsakega trgovca, še posebej pa za trgovce s kriptovalutami, saj je trg lahko zelo nestanoviten. To je dvorezen meč: zaradi nestanovitnosti je trg privlačen, vendar je z njim težko trgovati. Zaradi tega mora vaš načrt trgovanja vsebovati tehnike obvladovanja tveganja ter opis vaših ciljev, kriptovalute, s katero želite trgovati, in metodo za vstopanje v posle in izstopanje iz njih, znano kot strategija trgovanja.

Ali je treba kriptovaluto kupiti prek borze?
Na kateri borzi kupiti kriptovaluto?

Analiza trga kriptovalut: želite uporabiti tehnično ali temeljno analizo? Tehnična analiza se ukvarja s spremembami cen kriptovalut in zgodovinskimi vzorci, medtem ko se temeljna analiza ukvarja z zunanjimi spremenljivkami in makroekonomskimi podatki.Ne glede na to, kateri slog izberete, bodite na tekočem z vsemi novicami, povezanimi s trgom, saj so kriptovalute še posebej občutljive na razpoloženje na trgu.

Izberite z izbiro platforme za trgovanje s kriptovalutami

Z našimi trgovalnimi platformami lahko dobite pametnejši in hitrejši način trgovanja s kriptovalutami CFD – s prilagojenimi opozorili, dinamičnimi grafikoni in vgrajenimi orodji za upravljanje tveganj. Na platformi IG lahko trgujete z uporabo:

Kako lahko raziskujem trg kriptovalut?
Kaj moram vedeti o kriptovaluti?
 • Vaš spletni brskalnik
 • Ena od naših mobilnih aplikacij
 • Napredne platforme tretjih oseb, kot je MT4
 • Odpiranje, spremljanje in zapiranje prvega položaja
 • Zato lahko začnete trgovati s kriptovalutami takoj, ko odprete račun IG in izberete platformo.

Vse, kar morate storiti, je, da ustvarite trgovalno vozovnico za izbrani trg in videli boste nakupne in prodajne cene za bitcoin, ether, litecoin ali katero koli kriptovaluto, s katero želite trgovati. Preden se odločite za dolgo ali kratko pozicijo, boste lahko izbrali, kako velika bo vaša pozicija. Ne pozabite, da lahko dodate postanke ali omejitve, da zaprete trgovino, ko ta doseže določeno raven, in se zaščitite pred nepotrebnimi tveganji.

Katere kriptovalute bi morali poznati novinci?
Kaj veste o kriptovaluti Kako deluje?

V delu trgovalne platforme “Odprte pozicije” lahko spremljate dobiček/izgubo svoje pozicije. In ko je čas, da zaprete pozicijo, morate le skleniti enako trgovino v nasprotni smeri.

Trgovanje s kriptovalutami je dober primer

Pripravili smo dva primera trgovanja s kriptovalutami in njune možne rezultate, da boste lažje razumeli, kako izvesti trgovanje s kriptovalutami.

Oglejmo si primer osebe, ki prodaja ether v okviru trgovanja s CFD:

Kako zaslužiti denar s kriptovaluto
Kako zaslužiti denar s kriptovaluto ” Vodnik 2022

Odločite se, da boste odprli kratko pozicijo s prodajo ethereuma v primerjavi z ameriškim dolarjem ( ethereum/ameriški dolar ), ker menite, da bo cena ethereuma, žetona omrežja, padla.

Prodate 5 pogodb (vsaka je vredna 1 ETH) in tako vzpostavite pozicijo po trenutni tržni ceni 200.

Če se vaša napoved uresniči

Če bi imeli prav in bi se vrednost etra v primerjavi z ameriškim dolarjem znižala, bi bilo vaše trgovanje uspešno. Svojo pozicijo bi lahko zaprli in ustvarili dobiček tako, da bi kupili 5 kovancev in jo sklenili po nakupni ceni 155, ki je zaradi razpona višja od tržne cene.

Katere so najbolj priljubljene napake pri trgovanju s kriptovalutami?
Top kripto izmenjave

Ker se je trg spremenil za 45 pipov v vašo korist, bo vaš dobiček iz trgovanja izračunan na naslednji način: 5 x 45 = $225.

Če se ne boste odzvali, bo vaša napoved napačna.

Če bi se cena etra v primerjavi z ameriškim dolarjem zvišala, bi bila vaša pozicija zaprta z izgubo, saj ste jo kupili po nižji ceni. Predpostavimo, da trgovino zapustite, ko se trg podraži za 15 pipov na 215, tako da odkupite nazaj 5 pogodb po 217 USD za vsako. To pomeni, da bo vaša pozicija utrpela izgubo v višini 30 USD.

Ne pozabite, da lahko z naročili stop-loss in limitnimi naročili samodejno zaprete posel pri določeni ceni, če se trg giblje proti vam, kar vam lahko pomaga pri obvladovanju tveganja.

Kaj je najbolj donosno trgovanje s kripto valutami
Kako narediti 100-dnevno trgovanje s kriptovalutami?

Zdaj, ko smo si ogledali primer trgovanja s kriptovalutami z uporabo CFD-jev, preverimo, kako to storiti prek borze.

Na kaj je treba paziti

Trgovanje s kriptovalutami je povezano z enakimi splošnimi tveganji in edinstvenimi težavami kot trgovanje na drugih finančnih trgih.

Volatilnost. Kriptovalute so nestanovitne. To je ena od stvari, ki privablja trgovce k njim, vendar predstavlja tudi precejšnje tveganje. Dvomestna nihanja cen znotraj dneva niso redkost, do manjših sprememb pa lahko pride že v nekaj minutah.

Kako lahko vem, ali bo kriptovaluta rasla?
Ali lahko živite od dnevnega trgovanja s kriptovalutami?

Neurejeni in manipulirani trgi. Borze kriptovalut so manj regulirane kot bolj tradicionalni trgi. Ni skrivnost, da so na trgu kriptovalut razširjene goljufije in tržne manipulacije. So tudi precej manj likvidni kot številni drugi trgi, kar lahko prispeva k nestanovitnosti cen in omogoča manipulacijo s cenami, prisilno likvidacijo in podobno za “kite” z velikimi portfelji kriptovalut.

Pomanjkanje zaščite vlagateljev. Za razliko od drugih trgov, kjer obstajajo zakoni in predpisi za zaščito vlagateljev, vrhunske borze kriptovalut nimajo enake zaščite. Če je torej borza vdrta ali gre v stečaj, morda ne boste mogli dobiti svojega denarja nazaj.

Netočni vzorci. Trgi pogosto sledijo vzorcem, vendar ni vedno tako. To je nevarnost pri trgovanju s čimer koli, vendar je zaradi posebnosti trga kriptovalut to posebna nevarnost.

Kako s kriptovaluto ustvariti dnevni dobiček?
Kako ustvariti strategijo trgovanje s kripto valutami

pretirano izpostavljanje. Ne tvegajte več, kot si lahko privoščite izgubiti. Da bi omejili izpostavljenost, razmislite o uvedbi naročil za dobiček in stop loss v primeru večjih nihanj.

uporaba prevelikega vzvoda. Številne borze kriptovalut ponujajo do 100-kratni finančni vzvod, kar znatno zvišuje vložek. Izjemna nestanovitnost kriptovalut in trgovanje z visokim finančnim vzvodom lahko povzročita hitro likvidacijo pozicij.

Če ne veste, kdaj opustiti igro, je to lahko zelo drago. Ne glede na to, ali ste v vzponu ali padcu, je ključnega pomena, da veste, kdaj zapreti pozicijo in zakleniti dobiček ali zmanjšati izgube.

Preučite različne platforme za trgovanje s kriptovalutami.

Katera je najboljša strategija za dnevno trgovanje z kripto valutami
Ali lahko zaslužite s trgovanjem s kriptovalutami?

Pri izbiri platforme za trgovanje s kriptovalutami upoštevajte dejavnike, kot so izvedeni finančni instrumenti ali finančni vzvod, vrste naročil, ki jih sprejema, in kako preprosto jo je mogoče povezati z roboti za trgovanje s kriptovalutami.

Ko se odločite za platformo, odprite demo račun, da se seznanite z njenim delovanjem in funkcijami, ki jih ponuja.

Ko ste pripravljeni, svoj račun napolnite s kriptovalutami ali fiat valuto in začnite trgovati.

Zato upamo, da vam je ta članek pomagal bolje razumeti trgovanje s kriptovalutami in njegovo delovanje.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake