Top kriptografija

  Teorija Dow v tehnični analizi

  ⚡️ Kako prepoznati lažni preboj?

  Do preboja pride, ko cena doseže previsoko raven, da bi delnica veljala za ugodno ponudbo. Če se cena dvigne nad 100 dolarjev, se to šteje za preboj. Do lažnega preboja pride, če se cena nato spusti pod 100 USD, vendar še naprej pada. Zagon preboja se je upočasnil in cene so se obrnile. Ni bilo dovolj nakupov

  ⚡️ Koliko načel vsebuje Dowova teorija?

  Teorija Dow je sestavljena iz šestih načel, ki skupaj zagotavljajo celovito sliko trgov.

  ⚡️ Kako natančna je teorija Dow?

  Za tiste, ki ne verjamejo, da je teorija Dow točna, je Bley poudaril, da bi povprečno letno izboljšanje kazalnika od leta 1953 znašalo 11,22 % v primerjavi z 10,8 % pri pristopu “kupi in drži” po več kot 100 letih prakse.

  https://youtu.be/ELlqEEBol6Y

  razlaga teorije dow

  Dowova teorija v tehnični analizi temelji na spisih Charlesa Henryja Dow-a o teoriji trga. Časopis Wall Street Journal je ustanovil in urejal Dow, ki je bil tudi soustanovitelj največjega borznega indeksa na svetu, družbe Dow Jones & Company.

  Čeprav se je začela kot hipoteza, Dowova teorija ni bila zasnovana kot taka, temveč so drugi avtorji po njegovi smrti zbrali njegove misli in izostrili njegove poglede v Dowovo teorijo. Zdaj je ena od najbolj osnovnih idej tehnične analize, ki se uporablja na finančnih trgih, zlasti na trgu kriptovalut, teorija Dow.

  Ta esej analizira Dowovo teorijo in različne faze trga na podlagi Dowovih raziskav. Poleg tega bomo razpravljali o nekaterih praktičnih metodah branja grafov, ki jih je navdihnila Dowova teorija in so lahko vlagateljem v pomoč pri trgovanju s katerim koli kriptovalutnim premoženjem.

  Kaj točno je teorija Dow?

  Teorija Dow
  Kaj je teorija Dow Jones?

  Najbolj priljubljena in osnovna oblika tehnične analize za trgovanje z vsemi finančnimi sredstvi in blagom na odprtem trgu je teorija Dow. Charles Dow je svoje zamisli razvil v seriji člankov za časopis The Wall Street Journal, ki ga je ustanovil leta 1889.

  Družba Dow Jones & Company, ki so jo leta 1882 ustanovili trije ugledni finančni novinarji – Dow, Edward Jones in Charles Bergstresser – je še danes vodilna publikacija za finančne novice. Glavni cilj časopisa je bil zagotoviti nepristransko analizo trga. Poleg tega so Dow in njegovi kolegi novinarji želeli določiti trgovalno povprečje za nekatere transportne delnice in tako je nastalo industrijsko povprečje Dow Jones (DJIA).

  Ali je teorija Dow še vedno pomembna?
  Kako trgujete s teorijo Dow?

  Indeks Dow Jones Transportation pa je bil uveden šele leta 1884. Oba indeksa se še vedno uporabljata kot tržni referenci in se pogosto preučujeta zaradi njune medsebojne povezanosti in sposobnosti napovedovanja tržnih faz.

  Dow je leta 1896 ustvaril prvo povprečje industrijskih delnic, znano kot Dow Jones Industrial Average (DJIA). Indeks Dow Jones je zanesljiv kazalnik tržnih razmer v Združenih državah Amerike. Kasneje, leta 1889, so trije novinarji začeli izdajati “Popoldansko pismo za stranke”, ki je postalo časopis The Wall Street Journal in populariziralo borzo.

  Ali je trg kriptovalut povezan z delniškim trgom?
  Uporaba teorije Dow za trgovanje s kriptovalutami

  Teorija Dow napoveduje smer trenda z analizo gibanja indeksov DJIA in DJTA. Trend je označen kot bikovski, če se oba indeksa gibljeta v isti smeri in vzpostavita zaporedje višjih nizkih vrhov, ki jim sledijo novi vrhovi.

  Nasprotno pa Dowova teorija pravi, da je trg v padajočem trendu, če se ena od njegovih povprečnih vrednosti prebije pod prejšnjo pomembno najnižjo vrednost, čemur sledi podoben padec drugih povprečnih vrednosti.

  Kaj je teorija Dow?
  Razumevanje signalov za trgovanje s kriptovalutami

  Na splošno so teorijo Dow, ki jo uporabljamo danes, v njeni dolgi, skoraj 100-letni zgodovini oblikovali številni trgovci. Ta ideja se še vedno uporablja za trgovanje s kriptovalutami in njihovimi izvedenimi finančnimi instrumenti v današnjem svetu.

  Kaj je teorija Dow in kako deluje? Šest temeljnih postulatov

  Zakaj je teorija Dow pomembna?

  Teorija Dow je niz smernic za trgovce, ki jih poučujejo o tem, kako oblikovati trg. Teh šest osnovnih načel industrijskega indeksa Dow Jones lahko vlagateljem pomaga pri sprejemanju natančnejših trgovalnih odločitev tako na bikovskih kot na medvedjih trgih.

  Teorija Dow: strategija šestih načel
  Kdo je izumil teorijo Dow?

  Trendi na trgu se spreminjajo na tri načine.

  Glede na njihovo trajanje Dow deli tržne trende v tri kategorije.

  • Začetek trenda, ki lahko traja eno, dve ali več let, je znan kot primarni trend.
  • Sekundarni trend: Del primarnega trenda, vendar v nasprotni smeri. Ta trend lahko traja od treh tednov do treh mesecev.
  • Kratek nihaj je gibanje cen, ki traja manj kot tri tedne.
  Kdo je izumil teorijo Dow?
  Je tehnična analiza boljša od temeljne analize?

  Dnevni grafikon BTC/USDT razkriva bikovski trend, kot je razvidno iz zgornjega grafikona. Medvedji popravek je zabeležen kot sekundarni trend znotraj glavnega trenda.

  Pojem trendi vključuje tri faze.

  V nadaljevanju so predstavljene glavne faze trenda:

  Kdo je izumil teorijo Dow?
  Ali teorija Dow deluje?
  • Akumulacija: kadar je prisotno medvedje razpoloženje, se vrednost premoženja v fazi akumulacije običajno zniža. Pametni vlagatelji v tem obdobju postopoma vlagajo svoj denar, da bi pridobili sredstvo. Posledično se cene začnejo postopoma dvigovati.
  • Ko se trend vzpostavi, se javnost vključi in mu začne slediti. Vendar pa ne bo mogla doseči enakega zaslužka kot novi udeleženci.
  • V fazi distribucije trgovec prvič spozna, da trend slabi in da je čas za prodajo. Posledično se bo trg, ko zaključi svojo pozicijo, neizogibno obrnil.
  Koliko načel vsebuje teorija Dow?
  Katere so omejitve teorije Dow?

  Prve tri faze so znane kot trendi.

  V skladu s hipotezo učinkovitega trga (EMH), ki pravi, da trenutna cena premoženja odraža vse javne informacije, je trenutna cena premoženja pravilna. To pomeni, da bo premoženje sledilo trendu na podlagi nedavnih novic, tudi če ne preučujemo tržnih podatkov. Zato je treba prihodnji potencial ali neuspeh oceniti na podlagi reaktivne in proaktivne Dowove teorije.

  Poznamo dve vrsti teorije Dow: klasično in sodobno.

  Ali je teorija Dow še vedno pomembna?
  Katere so hipoteze teorije Dow?

  Na učinkovitem trgu se cena kriptožetona takoj odzove na pomembne novice, kar kaže na vpliv teh novic na razpoloženje na trgu.

  Sredi oktobra je delniški trg dosegel najnižjo vrednost in se je zrušil.

  Indeksi bi morali potrditi trende

  Načelo skladnosti določa, da morata biti povprečna indeksa Dow za industrijo in promet usklajena.

  Kako teorija Dow določa smer borznega trga?
  Teorija Dow postaja medvedja.

  Ta ideja temelji na prepričanju, da so indeksi, ki izhajajo iz proizvodnje in prodaje izdelkov, povezani. Prevoz mora na primer prevažati proizvedeno blago iz skladišč, da bi dosegel svoj namen. Če se torej zaloge v prevozu zmanjšajo, se posledično zmanjšajo tudi zaloge v industriji.

  Idealno bi bilo, če bi se industrijski in transportni indeksi gibali v tandemu, kar bi pokazalo, da je optimizem na trgu stalen. Do razhajanja pride, ko se eden od indeksov poveča, drugi pa zmanjša, kar kaže na morebitno napoved obrata trenutnega tržnega trenda.

  Po drugi strani pa podjetja v zadnjih letih niso uporabljala železnic za prevoz izdelkov. Namesto tega uporabljajo letalske, pomorske in druge metode. Tudi tehnološka podjetja, kot so Microsoft, Apple in Google, morda ne potrebujejo takšnih pošiljk. Vlagatelji lahko za napovedovanje tržne teorije Dow uporabljajo alternativne indekse, kot sta S&P 500 ali FTSE 100.

  Ali teorija Dow res deluje?
  Kako teorija Dow določa tržne trende?

  DJIA in S&P 500 sta na zgornji sliki pozitivno povezana. Napredujeta vzporedno, kar pomeni, da sta pozitivno povezana.

  Obseg bi moral odražati trenutni razvoj.

  Ko je cena v trendu navzgor, mora biti obseg trgovanja od začetka velik in se zmanjšati, če se obrne. Večji obseg pomeni, da več posameznikov kupuje v trendu, zaradi česar je ta bolj odporen.

  Po drugi strani pa majhen obseg proti glavnemu trendu kaže na manjšo udeležbo na trgu in manjšo možnost trgovanja.

  Kako se trguje na podlagi teorije Dow?
  Kako natančna je teorija Dow?

  Obseg trgovanja je pomemben vidik trgovanja s kriptovalutami

  Dowova hipoteza je, da se bo osnovni trend nadaljeval, dokler ne pride do pomembnega dogodka, ki bo spremenil razpoloženje na trgu v drugo smer. Kljub temu morate v času morebitnih kratkoročnih preobratov vedno zaupati glavnemu trendu.

  Tudi če pride do 30-50 odstotkov razprodajo, je cena na BTC/USDT dnevnem grafikonu narašča v trdnem naraščajočem trendu, kot je razvidno iz slike zgoraj.

  Katera so osnovna načela teorije Dow?
  Kakšen je namen teorije Dow?

  To je še en dokaz, da je treba opraviti dolgo trgovanje v glavnem trendu in zanemariti vse možnosti, da bi zavzeli položaj proti njemu.

  Primarni in sekundarni trendi na trgih kriptovalut: Kako uporabiti teorijo Dow

  Teorija Dow temelji na stoletnih idejah. Zato so številni vlagatelji previdni glede njene učinkovitosti na današnjih finančnih trgih, zlasti za kriptovalute.

  Na današnjih finančnih trgih prevladujejo algoritmi za visokofrekvenčno trgovanje, vendar človeški um še vedno ohranja logično osnovo za oblikovanje trga. Zato se lahko Dowovo razmišljanje še vedno uporablja na trgih kriptovalut, vendar ga morajo vlagatelji sprejeti drugače.

  Katera so osnovna načela teorije Dow?
  Uvod v teorijo Dow

  Na današnjem trgu, na katerem so tehnološke delnice izpodrinile DJTA na lestvici NASDAQ 100, koncept branja širšega trenda ni več uporaben. Zato DJTA ne moremo uporabiti skupaj z indeksom DJIA, vendar pojem razlage večjega tržnega trenda ostaja veljaven.

  Uporabimo Dowovo teorijo na trgu kriptovalut in odkrijmo donosno gibanje cen.

  Teorija Dow: Strategija šestih načel
  Temeljni del tehnične analize

  Prvi korak je, da vlagatelji najdejo pomemben trend. Najti pomemben trend na trgu kriptovalut ni težko. To je posledica dejstva, da je trg kriptovalut v primerjavi s tradicionalnim deviznim trgom precej mlad in da večina velikih kriptovalut običajno začne optimistično.

  Splošni primarni trg, kot kaže spodnji graf BTC/USDT, je še vedno optimističen in že od začetka ustvarja najvišje vrednosti swinga.

  Osnovna načela teorije Dow
  Teorija Dow vključuje niz pravil

  Zgornja slika prikazuje dnevni graf BTC/USDT, ki kaže bikovski primarni trend in negativni sekundarni trend.

  Po Dowovi logiki bi morali trgovati le v smeri primarnega trenda. V tem primeru bi morali vlagatelji počakati na zaključek sekundarnega trenda. Takoj ko se bo cena dvignila nad swing high, se bo medvedji sekundarni trend končal (kot je prikazano na spodnji sliki).

  Kaj je teorija Dow?
  Kako uporabiti teorijo Dow na trgih kriptovalut: primarni in sekundarni trendi

  V drugem valu se cena v drugi polovici zniža, nato pa se po preboju nad zadnjim vzponom hitro povrne. Posledično se cena dvigne z impulzivnim bikovskim zagonom.

  Kako uporabiti teorijo Dow za kripto trende: Akumulacija in distribucija

  Vlagatelji morajo upoštevati faze akumulacije in distribucije gibanja cen delnic z uporabo pomoči podatkov o količini, da bi dobili natančnejši vstop v trgovanje.

  Kako deluje teorija Dow: šest osnovnih postulatov
  Slabosti teorije Dow – in kako jih odpraviti

  Na 1-dnevnem grafikonu BTC/USDT je vstop za nakup označen z naslednjimi potrditvami:

  • Večinoma je trend rasti cen navzgor.
  • Faza razdeljevanja se je končala in začelo se je obdobje akumulacije.
  • Na območju akumulacije je sekundarni trend medvedji in je pred kratkim dosegel novo najvišjo vrednost swinga.
  • Ceno so podprli kupci.
  Kako uporabiti teorijo Dow na kriptotrgih: akumulacija in distribucija
  Teorija Dow je sistem tehnične analize

  Slabosti teorije Dow in kako jih premagati

  Za napoved gibanja cen potrebuje teorija Dow vsaj dve leti podatkov. Na trgih kriptovalut je običajno težko pridobiti zanesljive podatke z več kot dveletno zgodovino. Poleg tega, tudi če odkrijemo takšne podatke, je njihova zanesljivost vprašljiva, saj je na trgih kriptovalut prisotna visoka stopnja nestanovitnosti.

  Bistvo teorije Dow
  Različne faze trga na podlagi Dowovega dela

  Dodaten vidik je, da je težko določiti dolgoročno zanesljivost trenutnega tržnega gibanja. Dowova hipoteza trdi, da se vzpon lahko nadaljuje kljub temu, da se približuje najnižji vrednosti nihanja. Podobno velja, da je padec aktiven, če je cena kratkoročno na swingovem maksimumu. Sčasoma se je mogoče držati Dowove teorije, če je le višja

  Vlagatelji običajno menijo, da so ravni podpore in upora ključnega pomena: biki začnejo naročila za nakup od podpore, medvedi pa od upora. Ko pa je raven podpore ali upora prelomljena, se položaj obrne: podpora postane upor in obratno v teoriji Dow. Ko je v teoriji Dow prelomljena raven za kratkoročno nihanje, ravni podpore/odpora spremenijo svoje

  Dow je eden od glavnih konceptov tehnične analize
  Indeksi Dow

  Zato morajo vlagatelji svoje grafikone dopolniti z drugimi komponentami, da bi izboljšali možnosti za trgovanje. Če za učinkovitejše trgovanje uporabljate orodja, kot so drseče povprečje, MACD, stohastični oscilator ali celo VWAP, je Dowova teorija še vedno uporabna in učinkovita. Če različni kazalniki kažejo na isti trend, se bo cena verjetno gibala v tej smeri.

  Bistvo teorije Dow

  Zanesljiv načrt trgovanja

  Upamo, da vam bodo te informacije pomagale razumeti, kaj je teorija Dow in kako je povezana s trgom kriptovalut. Pri uporabi teorije Dow za swing trgovanje ali trgovanje znotraj dneva na trgih kriptovalut so glavno tveganje korelirani indeksi. Trg kriptovalut je še vedno razmeroma mlad in uporablja tehnologijo veriženja blokov za sledenje čisti ponudbi in povpraševanju.

  Teorija Dow vključuje niz pravil
  Ravni podpore in odpornosti

  Vlagatelji lahko svoj denar pošljejo neposredno na naslov denarnice brez sodelovanja tretjih oseb. To je nova zamisel, ki otežuje primerjavo več indeksov. Po drugi strani pa lahko vlagatelji kombinirajo cenovna gibanja podobnih sredstev, kot sta bitcoin in eterij, in tako določijo trenutno razpoloženje na trgu.

  Tudi če trgovci s kriptovalutami razumejo, kako uporabiti teorijo Dow, bodo potrebovali trdno strategijo trgovanja. Trg kriptovalut je nestanoviten in se še naprej bori za izpolnjevanje regulativnih standardov. Zato morajo vlagatelji ostati previdni, tudi če vlagajo na to področje z uporabo zanesljivih tehnik upravljanja denarja.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..