Stellar Blockchain: Vse, kar morate vedeti

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kaj počne Stellar Crypto?

Stellar je odprtokodna distribuirana platforma peer-to-peer za pretvorbo digitalne valute v pravi denar na domačem in mednarodnem trgu. Stellarjeva kriptovaluta z veriženjem blokov se imenuje lumen, s katero se trguje pod simbolom XLM.

⚡️ Na čem temelji kriptovaluta Stellar?

Stellar je plačilno omrežje, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Omogoča hitre mednarodne prenose denarja med poljubnimi pari valut. V številnih pogledih je primerljiva z drugimi kriptovalutami, ki temeljijo na verigi blokov.

⚡️ Kakšna je razlika med kriptovalutama Stellar in Ethereum?

Stellar je manj prilagodljiv kot Ethereum
Ethereum je platforma za pametne pogodbe, podobno kot Stellar. Pravzaprav lahko počne vse, kar lahko počne Stellar in še več – vendar ne tako hitro ali poceni. Vendar pa je bil Stellar ustvarjen z izrecnim namenom, da ne more doseči vsega, kar lahko doseže Ethereum.

⚡️ Stellar na verigi blokov Ethereum?

Stellar je decentralizirana kriptovaluta, ki za sinhronizacijo omrežja uporablja blockchain, vendar uporabniška izkušnja bolj spominja na gotovino kot na Bitcoin ali Ethereum.

https://youtu.be/N2fKUNLBhvI

Kaj je Stellar?

Plačilni protokol Stellar temelji na tehnologiji porazdeljene glavne knjige in omogoča hitra čezmejna plačila v vseh valutnih parih. Ima veliko značilnosti z drugimi kriptovalutami, ki temeljijo na verigi blokov.

Stellar je veriga blokov, katere cilj je “omogočiti bankam, plačilnim sistemom in posameznikom” interakcijo prek njenega omrežja. Po navedbah spletne strani je Stellarjeva veriga blokov platforma, ki povezuje banke, plačilne sisteme in posameznike, “da lahko hitro, varno in skoraj brez stroškov prenašajo denar”.

Kaj je kriptovaluta Stellar?
Je Stellar Crypto dobra naložba?

Stellar Lumen (XLM) je platforma, ki temelji na verigi blokov in omogoča izvajanje vseh vrst transakcij, ki si jih je mogoče zamisliti. XLM, izvirna digitalna valuta Stellar, podpira vse vrste transakcij v omrežju veriženja blokov. Med ustvarjanjem omrežja Stellar je bilo ustvarjenih 100 milijard XLM/Stellar Lumen.

Edini drugi način proizvodnje XLM je inflacija. Da bi nadomestili gospodarsko rast in izgubo lumnov, je stopnja ustvarjanja lumnov omejena na 1 % na leto. Novi lumeni se ustvarijo vsak teden in se dodelijo z neposrednim glasovanjem.

Kako se Stellar razlikuje od Bitcoina? stellar bitcoin
Kaj je zvezdni verižni blok?

omrežje Stellar

Omrežje Stellar je protokol veriženja blokov, ki omogoča obdelavo finančnih transakcij. Ta tehnologija je odprtokodna, porazdeljena in v lasti skupnosti.

Fundacija Stellar Development Foundation pa je neprofitna organizacija, ki spodbuja finančno vključevanje, ustvarjanje orodij in socialne pobude v okviru omrežja Stellar. Kodo za omrežje Stellar pišejo zaposleni v podjetju Stellar, vendar je tehnologija od njih popolnoma neodvisna.

Kaj je stellar blockchain? Popoln vodnik za začetnike
Kaj je Stellar (XLM)?

Kakšne so značilnosti verige blokov Stellar?

Zdaj, ko imamo osnovno predstavo o verigi blokov Stellar, si oglejmo osnove te verige. Oglejmo si nekaj pomembnih vidikov:

 • Podatkovna baza Stellar je decentralizirana in odprtokodna veriga blokov – osnovne značilnosti pravega sistema veriženja blokov.
 • Čas potrditve transakcij je zaradi mehanizma soglasja 3-5 sekund.
 • To je največje število transakcij, ki jih lahko podpira blok.
 • Omogoča več podpisov in pametne pogodbe.
 • Njena fiksna letna stopnja inflacije znaša 1 %.
Stellar (plačilno omrežje)
Kaj počne omrežje Stellar?

Kaj je veriga blokov Stellar in kako deluje?

Transakcije v omrežju Stellar se tako kot na drugih platformah veriženja blokov beležijo v javno deljeno in porazdeljeno glavno knjigo. Protokol Stellar Consensus Protocol (SCP) je algoritem soglasja, ki temelji na zveznem bizantinskem sporazumu (FBA), ki ga uporablja sistem Stellar (SCP).

Transakcije elektronskega poslovanja v omrežju Stellar so hitrejše in cenejše, saj se lahko vsak udeleženec v omrežju v nekaj sekundah dogovori o veljavnosti transakcije. Vsak udeleženec (ki ga označujemo s kratico “vozlišče”), ki prispeva podatke v globalno glavno knjigo, ustvari svoje majhno omrežje zaupanja vrednih sodelavcev. Rezine kvoruma so mini omrežja, ki jih zgradi vsako vozlišče in vključujejo samo udeležence, ki jim zaupa.

Kdo upravlja omrežje Stellar?
Ali je omrežje Stellar dobro?

Od kod izvira vrednost sistema Stellar?

Stellar je decentralizirano omrežje, ki vsako sekundo omogoča na tisoče prenosov valut in žetonov. Zato ima neizpodbitno vrednost in uporabnost.

Prenos kriptovalut in/ali fiat valut je dolgotrajen in drag postopek. S Stellarjem je to hitro in poceni. Pristojbine za transakcije se plačujejo z XLM (denarnica Stellar), računi pa se vodijo z XLM (omrežje Stellar).

Kaj je plačilni sistem Stellar in kako deluje?

Za boljši vpogled v delovanje plačilnega sistema Stellar predpostavimo situacijo.

Kako se Stellar razlikuje od Bitcoina?
Koliko bank uporablja Stellar?

Janet in Keith imata stalno prebivališče v Združenih državah Amerike.

Janet želi Keithu poslati medregijski poslovni posel v vrednosti 5.000 GBP.

Kako boste izvedli ta prehod?

Razmislite o scenariju, v katerem ima Janet račun pri banki A v Združenih državah Amerike, Keith pa pri banki B v Združenem kraljestvu. Obe banki sta “sidri” v omrežju Stellar, ki je povezano z njima.

Katerih je pet najpomembnejših altcoinov?

Sledi naslednji korak.

Janet pošlje Keithu 5.000 dolarjev. Cilj transakcije se takoj pošlje banki B, da preveri, ali je upravičen do pomoči ali ne.

Zakaj banke uporabljajo Stellar?
Ali ima družba Stellar prihodnost?

Banka A obremeni Janetin račun takoj, ko banka B izda odobritev.

Sredstva se nato prenesejo z računa banke A na račun omrežja Stellar banke B, kjer postanejo XLM.

Omrežje zvezdnih kovancev išče najboljši menjalni tečaj za pretvorbo XLM v GBP, ko je znotraj. Sredstva se nato pošljejo z osnovnega računa banke B na Keithov račun.

Kolikšna je najnižja pristojbina za transakcijo v omrežju Stellar?

Osnovna pristojbina za transakcijo v omrežju Stellar je majhen znesek za vsako transakcijo. Za to pristojbino ni nobene osebne koristi. Deluje kot odvračilni dejavnik za škodljivo vedenje (kot so napadi DoS).

Ali je kovanec stellar vreden nakupa?
Bo zvezdni kovanec dosegel 10 dolarjev?

Trenutno je osnovno nadomestilo 0,00001 XLM. Stroške nosi pošiljatelj transakcije. Pristojbino pobere glavna knjiga in jo nato prerazporedi z inflacijo.

Kakšni so začetni stroški in nadomestila za vključitev dApp v omrežje Stellar?

Uporaba omrežja Stellar je popolnoma brezplačna. Za vso programsko opremo, potrebno za integracijo, velja licenca Apache (različica 2.0). Omogoča komercialno uporabo, prilagajanje in/ali distribucijo.

Integracija z vidika stellar coin se nanaša na tehnološki postopek povezovanja z omrežjem Stellar. To pomeni vzpostavitev sistemov, ki lahko komunicirajo z omrežjem Stellar.

Zakaj kovanec stellar pada?
Katera je naslednja velika kriptovaluta?

Integracija z zvezdnim kovancem bo zahtevala tehnična sredstva. Tehnični razvoj traja od 120 do 200 ur, odvisno od velikosti ekipe in količine izkušenj.

Kako kupiti Amp (AMP)

Predpostavimo, da uporabljate tretjega ponudnika storitev veriženja blokov (BaaS). V tem scenariju boste plačali vse stroške, ki nastanejo zaradi strokovnega svetovanja, posvetovanja in stroškov razvojne ekipe.

Kateri kovanec bo eksplodiral leta 2025?
Kakšno vrsto verige blokov ima Stellar?

Kaj so sidra v Zvezdnem omrežju?

Sidro je objekt, ki lahko hrani denar in zagotavlja posojila v omrežju Stellar.

Sidro je povezava med različnimi valutami in omrežjem Stellar. Vse denarne transakcije v omrežju stellar coin, z izjemo XLM, se izvajajo z uporabo kreditov, ki jih izdajo sidra.

Omrežje Stellar temelji na sidrih. Vplačila in ustvarjanje kreditov morate na koncu zaupati sidrom.

Katere so značilnosti tehnologije veriženja blokov?
Kaj je jedro Stellar v verigi blokov?

Kaj so distribuirane borze Stellar?

Da bi bolje razumeli idejo porazdeljenih izmenjav, moramo najprej razumeti, kaj so “ponudbe”.

Stellar meni, da je “ponudba” za zamenjavo ene vrste kredita za drugo po vnaprej določenem tečaju “ponudba”. Na ta način omrežje Stellar postane trgovalna platforma, ki omogoča izmenjavo številnih valut.

Naročila v evidenci zvezdnih kovancev predstavljajo “ponudbe”. Za vsak par valut/evidenc v omrežju obstaja “knjiga naročil”.

Kaj je posebnega pri kovancu stellar?
Kako deluje omrežje Stellar?

Obstaja na primer knjiga naročil za prenos RBS/GBP v Bitstamp/Bitcoin.

Kaj je kriptovaluta Helij (HNT)

Stellar je kriptovaluta, ki lahko uporablja več različnih valut.

Transakcije v več valutah so še ena od glavnih značilnosti Stellarja. Denar lahko na primer s svojega računa v Združenih državah Amerike pošljete prijatelju v Združenih državah Amerike. Ta edinstveni vidik kovanca stellar je njegova sposobnost izvajanja transakcij na decentraliziran način. Da bi vam olajšali delo, bomo predpostavili, da se trguje z ameriškimi dolarji in evri.

Kako se stellar coin razlikuje od bitcoina?
Kakšen algoritem uporablja Stellar?

Kako protokol Stellar zagotavlja varnost finančnega omrežja?

Stellarjev mehanizem soglasja temelji na zveznem bizantinskem sporazumu (FBA). FBA zagotavlja učinkovitost sistema z uporabo rezin kvoruma, ki jih ustvari vsako vozlišče in ki skupaj določajo kvorum celotnega sistema. Kvorumske rezine povezujejo omrežje zvezdnih kovancev na podoben način kot posamezna omrežja, ki povezujejo globalno omrežje interneta.

V sistemu FBA.

Udeleženci so razvrščeni v manjše mreže. Zato vsako vozlišče v teh majhnih omrežjih pozna svoje ključne sodelavce.

Ali je stellar coin blockchain prvega reda?
Zakaj banke uporabljajo Stellar?

Po začetku transakcije vozlišče počaka, da se z njo strinja večina njegovih malih članov omrežja, nato pa razglasi transakcijo poravnave.

Nakupna transakcija ni zaključena, dokler se z njo ne strinjajo vsi potrebni udeleženci.

Na koncu transakcijo potrdi zadostno število udeležencev v omrežju, kar hekerju ali nasprotniku onemogoči, da bi jo spremenil.Šele ko je transakcija potrjena, jo vsakdo šteje za legitimno.

7 najhujših napak pri naložbah v kriptovalute, ki se jim je treba izogniti

Mehanizem soglasja FBA varuje finančno omrežje, ki deluje v omrežju Stellar, saj zagotavlja varnost in celovitost. Zagotavlja, da SCP ni blokiran (ko soglasje ni več izvedljivo), dokler odpovedi udeležencev ne onemogočijo izpolnjevanja obveznosti zaupanja.

Ali je stellar coin blockchain prvega reda?
Kaj je Stellar in kako deluje?

Blockchain aplikacije za poslovno uporabo Stellar Blockchain

Katero kriptovaluto naj vložim v 2022?

Aplikacije Stellar pokrivajo številne sektorje, od financ do zagotavljanja varnega izvajanja bistvenih funkcij v podjetjih. Glede na številne funkcije verige blokov Stellar jo lahko štejete za nekakšno večnamensko platformo.

Tukaj je seznam najboljših idej za aplikacije:

 • Sidra v drugih valutah.
 • Mobilne stranke in stranke za trgovanje
 • Razdelitve aplikacij iz spleta v mobilno aplikacijo
 • Vtičnik prodajalca
 • Računi, vzpostavljeni za šolo, zdravje in zavarovanje, so znani kot nZUL.
 • Za zaščito svoje organizacije lahko sklenete zavarovanje, ki krije: kršitve varnosti podatkov -> Lahko sklenete specializirano zavarovanje za zaščito podjetja pred škodo, ki jo povzročijo kibernetski napadi.
cAli je stellar coin dober blockchain?
Kako se Stellar razlikuje od Bitcoina?
 • Pri medvrstniškem financiranju lahko zaslužite obresti, če svoj denar posodite drugim.
 • Denarni transferji v zameno za spremembo vedenja.
 • Neprofitnim organizacijam lahko koristi programska oprema za donacije.
 • Programi zvestobe
 • Lokalne valute
 • Banka časabančništvo
 • Spremljanje prostovoljskih ur
 • Vaš račun je lahko povezan s katero koli napravo.

Če želite izvedeti več o verigi blokov Stellar, si oglejte Stellar Blockchain Observer. Ali veste, kaj je opazovalec veriženja blokov? Razmislite, da je opazovalnik veriženja blokov vrsta brskalnika, kot sta Internet Explorer ali Google Chrome.

Kako lahko brezplačno rudarite stellar coin?
Koliko bank uporablja Stellar?

Stellar Blockchain Observer je orodje, ki vas obvešča o najnovejših blokih v verigi blokov Stellar in v realnem času prenaša vse v verigo blokov dodane bloke. Zagotavlja tudi izčrpne statistične podatke, zgodovino cen in podrobna poročila o vseh sredstvih v omrežju Stellar, ki vam pomagajo pri sprejemanju boljših odločitev.

Protokol 13

Stellar vsako leto pripravi pomembne spremembe svojega jedra. Uvedba Protokola 13 leta 2020 je bila najpomembnejša sprememba v zadnjih letih.

 • Povečanje pristojbin.
 • V številnih letoviščih in hotelih so se pohodniške pristojbine zvišale. Ti pohodi omogočajo naslednje: –
 • Uporabniške pristojbine je treba pokriti z vlogami.
 • po potrebi povečajte stroške transakcij za vnaprej podpisane transakcije.
 • Omogočite validatorjem, da po potrebi zvišajo pristojbine.
 • Natančno lahko nadzorujete avtorizacijo sredstev.
Katera kriptovaluta je najbolj donosna za rudarjenje?
Ali blockchain izdaja Stellar?

Zaradi Protokola 13 je z možnostjo preklica pooblastil ob hkratnem ohranjanju naročil v evidenci lažje identificirati regulirano premoženje, kot so vrednostni papirji. Imetniki reguliranega finančnega premoženja lahko v eni transakciji opravijo tri transakcije:

 • Dovoljenje računa za dostop do sredstev (podpiše izdajatelj).
 • Plačilo ali ponudba (ki jo podpiše uporabnik)
 • zavrnitev dostopa do sredstva (podpiše ga uporabnik)
 • Računi multipleksa Premium

Za pravilno posodobitev uporabniških računov boste potrebovali opombe za krmarjenje po plačilih. nTo je potrebno za izmenjave in druge skrbniške storitve, ki vzdržujejo en sam zvezdni depozitni naslov.

Kako postati zvezdno vozlišče?
Ali Stellar podpira pametne pogodbe?

Z izdajo protokola 13 bo Stellar ponudil novo vrsto računa, ki omogoča sledenje različnim vrstam plačil. Z dovoljenjem več valut na račun in podračunov za posebne primere uporabe ta novost omogoča večjo prilagodljivost.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake