Top kriptografija

  Kaj je altcoin?

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Ali so altcoini boljši od bitcoinov?

  Altcoini ne povzročajo inflacije bitcoinov, saj so ločeno sredstvo in ne bitcoin. Nova IPO na newyorški borzi na primer ne povzroči inflacije cen obstoječih delnic. To je posledica dejstva, da je bitcoin edinstveno sredstvo in ni zamenljiv z drugimi kriptovalutami.

  ⚡️ Katera borza kriptovalut je najvarnejša?

  Ni naključje, da je Coinbase Pro, varna borza, ki podpira Coinbase, ena izmed najbolj varnih platform. (Pravzaprav je bila Coinbase Pro ena glavnih kandidatk za naziv najboljše borze kriptovalut na splošno.)

  ⚡️ V katero kriptovaluto je najbolje vlagati leta 2022?

  Najboljše kriptovalute za naložbe v letu 2022
  ✔️ Bitcoin.
  ✔️ Etherium.
  ✔️ ApeCoin.
  ✔️ Binance coin.
  ✔️ Unisvop.
  ✔️ Solana.
  ✔️ Dogicoin.
  ✔️ Cardano.

  ⚡️ Kaj je Fiat v kriptovalutah?

  Fiat je izraz, ki se uporablja za opis denarja, ki ga proizvaja centralna banka ali drug finančni subjekt (FED ni centralna banka za sekundo). To so običajni rublji, dolarji, evri in tako naprej.

  ⚡️ Kako izdelati denarnico s kriptovalutami?

  Pojdite v trgovino App Store ali Play Market, odvisno od vašega operacijskega sistema, in si omislite denarnico Trustee Wallet. Za izvedbo postopka boste potrebovali manj kot dve minuti. Registracija ni potrebna, naslov denarnice pa se zagotovi samodejno!

  Altcoini so alternativne kriptovalute (ali “altcoini”), ki se razlikujejo od bitcoina ( BTCUSD ). Imajo podobnosti z bitcoini, vendar se v več pogledih tudi razlikujejo. Nekateri altcoini na primer za ustvarjanje blokov ali preverjanje transakcij uporabljajo drugačno metodo konsenza. Zagotavljajo lahko tudi dodatne ali nove funkcije, kot so pametne pogodbe ali nizka nestanovitnost cen, ki jih bitcoini trenutno ne ponujajo.

  Trenutno obstaja več kot 14.000 kriptovalut. Po podatkih CoinMarketCap sta samo bitcoin in eter novembra 2021 predstavljala skoraj 60 % celotnega trga kriptovalut. Altcoini (alternativni kovanci) so druge vrste kriptovalut, ki se lahko uporabljajo namesto bitcoina. Ker so pogosto ustvarjeni iz bitcoinov, so spremembe cen altcoinov podobne spremembam cene BTCUSD. Altcoini lahko zagotavljajo tudi drugačne ali dodatne funkcije, kot so pametne pogodbe, ki jih bitcoini trenutno ne ponujajo.

  Kaj je altcoin
  Kaj so primeri altcoinov?

  Vendar bodo po mnenju analitikov zaradi naložbenih ekosistemov kriptovalut in oblikovanja novih trgov za te kovance nihanja cen altcoinov neodvisna od signalov za trgovanje z bitcoini.

  V nadaljevanju je navedenih deset najbolj priljubljenih kriptovalut po tržni kapitalizaciji:

  • Eterij
  • XRP
  • peg
  • Cardano
  • Grah
  • Zvezdica
  • Kovanec za ameriški dolar
  • Dogicoin cena
  • Verižna povezava
  • Uniswap

  10 KRIPTOVALUT ZA NAKUP IN POSEDOVANJE V LETU 2022

  Ta seznam je bil nazadnje posodobljen 30. novembra 2021.

  Ali je bitcoin stabilni bitcoin?
  Kaj altcoin kupiti danes

  Razumevanje altcoinov.

  Izraz “altcoin” se nanaša na vse kriptovalute, ki niso bitcoin. Vse alternative bitcoinu se imenujejo “altcoin”. Bitcoini in altcoini imajo podobno osnovno arhitekturo. Posledično delujejo kot sistemi peer-to-peer ali ogromen računalnik, ki lahko hkrati obdeluje velike količine informacij in transakcij. Altcoini so v nekaterih primerih vilice protokola Bitcoin. Imajo podobno strukturo, vendar se razlikujejo v nekaterih vidikih, kot so algoritmi, ponudba kovancev in hitrost transakcij.

  Med bitcoinom in drugimi kriptovalutami pa je več razlik. Bitcoin je bil eden prvih primerov kriptovalute, njegova načela in arhitektura pa so usmerjala oblikovanje in razvoj drugih kovancev. Po drugi strani pa ima njegovo izvajanje številne pomanjkljivosti.

  kakšen altcoin index kupiti danes
  Kaj je altcoin

  Algoritem soglasja, ki se uporablja za ustvarjanje blokov, na primer dokazovanje dela (PoW), porabi veliko energije in časa. Omejene so tudi sposobnosti pametnega sklepanja pogodb v Bitcoinu.

  Altcoini izboljšujejo domnevne omejitve Bitcoina in tako ustvarjajo konkurenčno prednost. Da bi zmanjšali porabo energije in časa, več altcoinov namesto mehanizma konsenza Proof-of-Work (PoW) uporablja metodo Proof-of-Stake (PoS).

  Pametne pogodbe temeljijo na etru, drugi največji kriptovaluti na svetu po tržni kapitalizaciji, kot plinu (ali plačilu za transakcijo) v verigi blokov Ethereum. Na dan uvedbe sistema Ethereum 2.0, 31. januarja 2019, kovanci, kot je Ether, izpolnjujejo dolgoletne očitke bitcoinom, kot sta skalabilnost in odpornost.

  Altcoini so se na trgu uveljavili tako, da so se razlikovali od bitcoinov. Zato so se v to panogo zgrnili vlagatelji, ki v njih vidijo potencial za alternativo bitcoinom. Vlagatelji pričakujejo, da bodo imeli dobiček, saj se priljubljenost in vrednost altcoinov povečujeta.

  Altcoini so na voljo v različnih oblikah.

  Altcoine lahko razdelimo v številne vrste in kategorije glede na njihov namen in sisteme soglasja. Tukaj je kratek pregled nekaterih najpomembnejših:

  Na podlagi rudarjenja.

  Kaj je rudarska naloga?
  Kaj je rudarski sistem?

  Altcoini, ki temeljijo na rudarjenju, so tisti, ki se rudarijo. Večina kriptovalut, ki temeljijo na rudarjenju, uporablja PoW, ki vključuje reševanje zapletenih problemov za ustvarjanje novih blokov, da se izdajo novi kovanci. Litecoin, Monero in ZCash so trije primeri kriptovalut, ki temeljijo na rudarjenju.

  Večina najboljših altcoinov v začetku leta 2020 je temeljila na rudarjenju. Alternativa altcoinom, ki temeljijo na rudarjenju, je predhodno rudarjenje, ki je pogosto vključeno v začetno ponudbo kovancev (ICO). Takšni kovanci se ne generirajo prek algoritma, temveč se razdelijo, preden gredo na trg kriptovalut. Ripple XRP je altcoin, ki je pred izkopavanjem.

  Kaj so stablecoini in kako jih uporabljati?

  Ali je stablecoin dobra naložba?
  Kaj so stablecoini

  Rojstvo in razvoj kriptovalut je spremljala precejšnja nestanovitnost. Stabilni kovanci so zasnovani tako, da zmanjšajo splošno nestanovitnost trga, tako da svojo vrednost povežejo z zbirko blaga, kot so fiat valute, plemenite kovine ali druge kriptovalute.

  Medvedji trg za stablecoine se bo verjetno nadaljeval, vendar si trgovec pridržuje pravico do odkupa pogodb, če kriptovaluta postane nestabilna ali ima težave. Cena stablecoina ne bi smela močno odstopati od njegove vrednosti.

  USDT Tether, DAI MakerDAO in USD Coin (USDC) so dobro znane stabilne kovance. Družba Visa Inc. ( V ) je marca 2021 napovedala, da bo nekatere transakcije v svojem omrežju USDC začela izvajati prek verige blokov Ethereum in da bodo dodatne zmogljivosti za poravnavo vzpostavljene pozneje v letu 2021.

  Varnostni žetoni STO

  Kateri so najboljši varnostni žetoni?
  Ali je STO zakonit?

  Žetoni vrednostnih papirjev so podobni vrednostnim papirjem, s katerimi se trguje na borzah, le da so digitalnega izvora. Žetoni vrednostnih papirjev so podobni tradicionalnim delnicam in delničarjem pogosto obljubljajo kapital v obliki lastništva ali izplačil dividend imetnikom. Možnost naraščajočih cen takšnih žetonov je glavna spodbuda za vlagatelje, da vlagajo vanje.

  Leta 2021 je podjetje Exodus, ki se ukvarja z denarnicami za bitcoine, zaključilo prodajo žetonov, ki jo je odobrila komisija za vrednostne papirje in borzo, in prodalo za 75 milijonov dolarjev navadnih delnic, ki bodo pretvorjene v žetone v verigi blokov Algorand. To je pomembno, saj gre za prvi vrednostni papir z digitalnim premoženjem, s katerim so bile delnice razdeljene podjetju, registriranemu v Združenih državah Amerike.

  meme kovanci

  Kateri so najboljši meme kovanci za nakup?
  Meme žetoni”

  Meme kovanci temeljijo na šali ali zabavnem pogledu na druge znane kriptovalute, kot pove že samo ime. Običajno se njihova priljubljenost razvije v kratkem času, na spletu pa jih pogosto forsirajo znani vplivneži na področju kriptovalut in mali vlagatelji, ki skušajo izkoristiti kratkoročne dobičke.

  Elon Musk, izvršni direktor družbe Tesla, Inc ( TSLA ), in navdušenec nad kriptovalutami, je na Twitterju pogosto objavljal kriptična sporočila o najboljših meme kovancih Dogecoin ( DOGEUSD ) in Shiba Inu , za katere je znano, da se njihova cena precej spreminja. Potem ko je Elon Musk objavil fotografijo svojega hišnega ljubljenčka Flockyja, psa Shiba Inu, je cena Shiba Inu poskočila za več kot 50 %.

  Elon Musk na podlagi meme kovancev doživlja kratkotrajno norost

  Mnogi so občutno rast teh posebnih altcoinov aprila in maja 2021 označili za “sezono meme kovancev”, ko se je na stotine teh kriptovalut zelo povečalo na podlagi čistih špekulacij.

  Kaj je žeton uporabnosti?

  Kaj je altcoin Dogecoin?
  Ali so žetoni javnih storitev dobra naložba?

  Uporabni žetoni se uporabljajo za dostop do omrežnih virov. Porabite jih lahko za storitve, omrežne stroške ali točke za njihovo unovčenje. Žetoni za uporabnost v nasprotju z žetoni za vrednostne papirje ne zagotavljajo donosa ali dela lastništva. Storitveni žeton Filecoin je primer storitvenega žetona, ki se lahko uporabi za pridobitev prostora za shranjevanje v omrežju Filecoin.

  Ali je dobro vlagati v altcoine?

  Trg altcoinov je še vedno v začetni fazi. To je neusklajen par. Število altcoinov, ki jih je mogoče kupiti na borzah kriptovalut, je v zadnjih letih eksplodiralo, kar je številne male vlagatelje zvabilo, da so poskušali izkoristiti spremembe cen. Vendar ti trgovci nimajo finančnih sredstev, potrebnih za vzpostavitev ustrezne likvidnosti trga. Tanki trgi in pomanjkanje likvidnosti lahko povzročijo velika nihanja cen, ko želi vlagatelj kupiti ali prodati.

  Kateri so primeri žetonov uporabnosti?
  Kaj je altcoin index

  Poglejmo primer ethereja ethereum, ki je 12. januarja 2018 dosegel najvišjo vrednost 1299,95 USD. Le nekaj tednov pozneje je padel na 597,36 dolarja, do konca leta pa se je znižal na 89,52 dolarja. Kljub temu je ethereum le dve leti pozneje, novembra 2021, dosegel rekordno vrednost 19.783,06 USD.

  Vendar je tu težava. Trgi kriptovalut še niso dozoreli. Kljub številnim poskusom ni uveljavljenih meril ali metrik za ocenjevanje kriptovalut. Večino trga altcoinov poganjajo špekulacije. Obstaja več primerov mirujočih kriptovalut, ki niso pridobile dovolj pozornosti ali pa so po zbiranju sredstev vlagateljev preprosto izginile.

  Kako lahko vlagam v altcoine?
  Ali so altcoini dobra naložba?

  Zato je trg altcoinov namenjen vlagateljem, ki so nagnjeni k visokemu tveganju delovanja na nereguliranem in spreminjajočem se trgu, ki je nagnjen k nestanovitnosti. Prav tako morajo biti sposobni obvladovati napetost, ki jo povzročajo hitre spremembe cen. Tem ljudem lahko trgi kriptovalut zagotovijo odlične donose.

  Prednosti

  ✔️ Altcoini so “boljše različice” bitcoinov, saj poskušajo odpraviti pomanjkljivosti bitcoinov.

  ✔️ Cilj Bitcoina je bil postati sredstvo za vsakodnevne transakcije, vendar bi ta cilj lahko dosegle tudi druge kriptovalute, kot so stabelcoini.

  ✔️ Nekateri altcoini, kot sta Ethereum ethereum in Cardano ADA, so že postali priljubljeni med večinskimi podjetji, zaradi česar imajo visoko vrednost.

  ✔️ Altcoine je mogoče kupovati in prodajati, vlagatelji pa imajo pri izbiri altcoina, v katerega bodo vlagali, na voljo različne možnosti.

  slabosti

  ❌ Trg naložb v altcoine je bistveno manjši od trga bitcoinov. Bitcoin ima od novembra 2021 približno 42-odstotni delež celotnega trga kriptovalut.

  ❌ Ker za plemenite kovine ni predpisov ali standardov, je na trgu altcoinov veliko manj vlagateljev in omejena likvidnost. Zato so njihove cene bolj nestanovitne kot cene bitcoinov.

  ❌ Vlaganje v kriptovalute ni vedno preprosto, še posebej zato, ker so si številne med seboj enake in imajo na prvi pogled podobne funkcije.

  ❌ Obstaja več “mrtvih” kriptovalut, ki so vlagateljem vzele denar.

  Katere valute bodo preživele?

  Kateri so štirje altcoin index
  Katera kriptovaluta ima najboljšo prihodnost?

  Razprava o prihodnosti altcoinov in seveda kriptovalut ima dolgo zgodovino. Na začetku 19. stoletja je v Združenih državah krožilo več vrst in oblik lokalnih valut. Vsaka je imela svoj nabor značilnosti in je bila zavarovana z drugim instrumentom.

  Zlati certifikati so na primer temeljili na državnih zlatih rezervah. Zvezna vlada je podpirala ameriške bankovce iz obdobja državljanske vojne.

  Poleg zvezne vlade so svoj denar izdajale tudi vlade na ravni zveznih držav, ki so bile včasih zavarovane z goljufivimi rezervami. To je v skladu s trenutnim stanjem na trgih altcoinov. Danes je na trgu na stotine alternativnih kovancev, od katerih vsak ponuja edinstveno storitev in trg.

  Katera kriptovaluta bo preživela?
  Ali lahko bitcoin pade na ničlo?

  Sedanjega stanja alternativnih valutnih trgov ni mogoče povzeti z eno samo digitalno valuto. Vendar pa je verjetno, da bo večina od več kot 1 800 altcoinov, ki so trenutno na voljo na borzah kriptovalut, propadla. Trg altcoinov se bo osredotočil na zbirko kovancev – tistih s pomembno uporabnostjo in primeri uporabe -, ki bodo prevladovali v tem sektorju.

  Coinmarket https://coinmarketcap.com/

  Altcoini so preprosta metoda za razširitev znanja o naložbah v kriptovalute, ki presega bitcoin. Dobički v času vzpona na trgu kriptovalut so bili večkratniki donosov v primerjavi z bitcoini. Vendar je z naložbami v altcoine povezanih več tveganj, med katerimi je nenazadnje pomanjkanje regulacije.

  Ko bodo trgi kriptovalut dozoreli, bodo v sektor skoraj zagotovo prinesli več kompleksnosti in denarja, kar bo odprlo pot za regulacijo in zmanjšanje nestanovitnosti.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..