Najboljša brezplačna protivirusna programska oprema za leto 2023

Visokokakovostni protivirusni program ni za vsakogar, zato nekatera podjetja ponujajo okrnjene različice svojih vrhunskih izdelkov. Brezplačni protivirusni programi so boljši kot nobena zaščita in še vedno zagotavljajo vrhunsko varnost, ki so jo potrdili neodvisni laboratoriji.

Najboljši popolnoma brezplačni protivirusni program

TotalAV je najboljši brezplačni protivirusni program na trgu zaradi neomejenega brezplačnega načrta, odlične stopnje zaščite pred zlonamerno programsko opremo in zaščite pred grožnjami v realnem času med brskanjem.

Ali obstaja 100-odstotno brezplačen protivirusni program? V nasprotju z vgrajenimi orodji za zaščito, kot je Windows Defender, vas lahko pravi brezplačni protivirusni program zaščiti pred vsemi vrstami zlonamerne programske opreme. Prav tako vas lahko zavaruje pred grožnjami med brskanjem po kibernetskem prostoru. Če pa želite več kot le osnove, boste morali namesto tega nadgraditi storitev premium.

Ker je veliko brezplačnih protivirusnih programov nezanesljivih in lahko celo prodajajo vaše podatke, smo jih raziskali in preizkusili veliko, da bi ugotovili, kateri so vredni vašega časa. Sestavili smo seznam najboljših brezplačnih protivirusnih paketov glede na funkcije in ravni zaščite, ki jih ponujajo.

Kazalo vsebine

Top 5 brezplačna protivirusna zaščita v letu 2023

Katera je najučinkovitejša brezplačna protivirusna programska oprema?

 1. TotalAV – najboljši brezplačni protivirusni program v letu 2023
 2. Norton Antivirus – odličen protivirusni program z veliko funkcijami in brezplačen
 3. Bitdefender – brezplačni protivirusni program za računalnik z odličnimi stopnjami zaščite
 4. Surfshark Antivirus – brezplačna zaščita pred virusi in šifriranje podatkov
 5. NordVPN TP – brezplačni VPN s funkcijami za zaščito pred kibernetskimi grožnjami

📢 OMEJENA PONUDBA: Samo zdaj dobite 1 leto TotalAV na 84% OFF!

Najboljši brezplačni protivirusni program 2023 – naš podroben seznam

TotalAV - najobsežnejši brezplačni protivirusni skener Iskanje kakovostnega protivirusnega programa z odličnimi stopnjami zaznavanja zlonamerne programske opreme, za katerega ni treba plačati niti centa, je precej težko. Vendar smo raziskali in preizkusili različne brezplačne storitve, ki smo jih našli. Tukaj je nekaj najboljših brezplačnih protivirusnih storitev na trgu:

1. TotalAV – najobsežnejši brezplačni protivirusni skener

Požarni zid: Plačano
Zaščita v realnem času: Plačano
Platforme: Windows, Mac, iOS, Android
Trenutni posel: 🔥Pridobite TotalAV, zdaj 84% OFF!🔥

Obiščite TotalAV

TotalAV je najboljši brezplačni protivirusni program, saj v enem paketu ponuja vse potrebne elemente. Poleg tega dobite vrhunske stopnje zaščite pred zlonamerno programsko opremo, aplikacija pa je zelo preprosta za uporabo.

pregled protivirusnega programa totalav Pregledovanje: medtem ko je zaščita v realnem času na voljo le v različici Premium, je v brezplačni različici na voljo celovito pregledovanje Smart Scan. Ne preverja le različnih vrst zlonamerne programske opreme. Pregleda tudi zagonske programe, poišče neželene in podvojene datoteke, ki zamašijo sistem, ter celo oceni varnost brskalnika.

Lastnosti: TotalAV ponuja razširitev Safe Site za brskalnike Chrome, Firefox in Edge, s katero nadomesti pomanjkanje zaščite v realnem času. Ta blokira znane škodljive naslove URL, kar naj bi preprečilo, da bi se zlonamerna programska oprema sploh pojavila v vaši napravi – s tem pa je potreba po zaščiti v realnem času povsem omejena!

Neodvisni laboratorijski testi: Neodvisni laboratoriji za zlonamerno programsko opremo storitev zelo hvalijo. Med testi novembra in decembra 2022 je TotalAV blokiral 100 % razširjene zlonamerne programske opreme in 97 % groženj ničelnega dne na testu AV-TEST.

Ko prenesete brezplačno različico, lahko brezplačno preizkusite tudi različico Pro. Ta odklene vse funkcije, ki jih potrebujete v protivirusnem programu, vključno z zaščito v realnem času, zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo in številnimi drugimi dodatki. Če se odločite, da boste ostali pri njej, se cene začnejo pri 19,00 USD na mesec.

TotalAV

Več o tem, kaj ponuja TotalAV, najdete v našem pregledu TotalAV.

Prednosti

 • Pametno skeniranje
 • Razširitev varnega mesta
 • Brezplačna poskusna različica Pro
 • Odlični rezultati laboratorijskih testov

Proti

 • Zaščita v realnem času je na voljo s plačljivim načrtom

2. Norton Antivirus – najsodobnejši brezplačni protivirusni program

Ali je Nortonov protivirusni program dejansko dober?

Požarni zid: Plačano
Zaščita v realnem času: Plačano
Platforme: Windows, macOS, Android, iOS
Trenutni posel: 🔥Pridobite do 66% OFF Norton Antivirus🔥

Obiščite Norton Antivirus

Protivirusni program Norton 360 je še eno odlično brezplačno orodje za zaščito pred virusi za napredno varnost. Čeprav nima neomejene brezplačne različice, je na voljo 14-dnevni brezplačni preizkus, ki ga lahko izkoristite.

Katere so pomanjkljivosti programa Norton Antivirus? Skeniranje: Norton ponuja zaščito z umetno inteligenco v realnem času, ki preprečuje, da bi virusi, zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema in izsiljevalska programska oprema poškodovali vaše pripomočke. Pri pregledih so na voljo pametni, hitri, popolni in prilagojeni pregledi. Norton Insight je na voljo tudi za sumljive datoteke.

Lastnosti: Norton vključuje dvosmerni požarni zid, ki spremlja poslani in sprejeti omrežni promet. Na voljo je tudi starševski nadzor, s katerim lahko omejite spletni dostop za svoje otroke. Za lastno varnost pa tudi monitor temnih spletnih strani – z njim boste vedeli, ali so bili na temnih spletnih straneh in forumih ogroženi vaši poverilnice.

Neodvisni laboratorijski testi: Med neodvisnim testiranjem AT-TEST je Norton blokiral 100 % razširjene zlonamerne programske opreme in zlonamerne programske opreme ničtega dne. Ne glede na to, kaj okuži vašo napravo, bo Norton za to brez težav poskrbel.

Kateri je boljši Norton ali McAfee? V nasprotju z brezplačno različico programa Bitdefender ima Nortonov brezplačni preizkusni program veliko več funkcij. Če začasno potrebujete brezplačno protivirusno zaščito, je Norton odlična rešitev. Če kaj, lahko vedno nadgradite za 19,99 dolarja na mesec.

Več o varnosti Norton lahko izveste v našem pregledu programa Norton Antivirus.

Prednosti

 • Eden najbogatejših naborov funkcij
 • Vgrajena VPN in upravitelj gesel
 • 100-odstotna zaščita pred vsemi oblikami zlonamerne programske opreme
 • Odlično za mobilne naprave
Kateri protivirusni program je najboljši? Proti
 • Brez neomejene brezplačne različice
 • Precej drago

3. Bitdefender – izjemno varen brezplačni protivirusni program

Požarni zid: Plačano
Zaščita v realnem času: Brezplačno
Platforme: Windows, macOS, Android, iOS
Trenutni posel: 🔥Za do 62% OFF dobite Bitdefender!🔥
Ali je Bitdefender Antivirus dober protivirusni program? Obiščite Bitdefender

Bitdefender je eden najboljših protivirusnih programov Premium, zato ni čudno, da je njegova brezplačna rešitev dober brezplačni protivirusni program tudi za uporabnike Reddita.

Skeniranje: Bitdefender ponuja brezplačno različico z obsežnimi možnostmi pregledovanja, vključno s hitrim pregledovanjem, pregledovanjem sistema, pregledovanjem ranljivosti in pregledovanjem po meri. Bitdefender ponuja popolnoma brezplačno zaščito v realnem času. Zagotavlja zaščito datotek in e-pošte v realnem času z minimalnim vplivom na delovanje sistema.

Lastnosti: Napredna obramba pred grožnjami v storitvi uporablja strojno učenje za odkrivanje vedenjskih znakov, podobnih grožnjam. Poleg tega Bitdefender izvaja ukrepe proti različnim spletnim mestom za lažno prikazovanje in zagotavlja, da vaši podatki ne končajo na temnih spletnih tržnicah. Slaba stran je, da različica za Mac nima brezplačne možnosti, zato se, če ste uporabnik Maca, raje odločite za TotalAV.

Kaj je boljše od protivirusnega programa Bitdefender? Neodvisni laboratorijski testi: Bitdefender je med neodvisnimi laboratorijskimi testi blokiral 100 % groženj, ne glede na to, ali je šlo za zlonamerno programsko opremo novega dne ali starejšo. Ta ponudnik je znan po izjemnih stopnjah odkrivanja zlonamerne programske opreme, zato veste, da ste v dobrih rokah.

Osnovna različica je brezplačna za vedno, če pa želite preizkusiti premijsko različico, lahko vse različice preizkusite brezplačno za 30 dni, ne da bi posredovali podatke o svoji kartici.

Če želite izvedeti več, preberite naš pregled programa Bitdefender.

Prednosti

 • Odlična zaščita pred zlonamerno programsko opremo
 • Zaščita v realnem času je vključena v brezplačni načrt
 • 30-dnevni brezplačni preizkus vseh različic Premium
 • Izpopolnjeni filtri za ribarjenje
Ali je Bitdefender boljši od McAfeeja? Proti
 • Brezplačnega načrta za uporabnike macOS ni
 • Dolgotrajni začetni pregledi

4. Surfshark AV – brezplačna protivirusna programska oprema

Ali je protivirusni program Surfshark zadosten?

Požarni zid: Ne
Zaščita v realnem času: Brezplačno
Platforme: Windows, macOS, Android
Trenutni posel: 🔥Dostati Surfshark Antivirus – 76% OFF!🔥

Obiščite Surfshark Antivirus

Protivirusni program Surfshark je brezplačna spletna varnostna rešitev za zagotavljanje vsakodnevne varnosti na spletu. Čeprav ni neomejene brezplačne različice, je na voljo 7-dnevni brezplačni preizkus s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

Ali Surfshark zazna druge protivirusne programe? Skeniranje: Sam protivirusni program je lahka programska oprema, ki ponuja popolno ali hitro pregledovanje naprave in popolnoma funkcionalno zaščito pred grožnjami v realnem času, ki lahko v manj kot dveh minutah ujame 70 % groženj.

Lastnosti: Čeprav se protivirusni paket varnostnih funkcij v primerjavi z drugimi zdi majhen, Surfshark ponuja izjemne dodatne funkcije. Te vključujejo storitev VPN naslednje generacije, ki uporablja šifro za šifriranje, ki je ni mogoče zlomiti. Poleg tega lahko izkoristite prednosti varnega iskalnika brez oglasov, ki ne zbira vaših podatkov, in spremljanja kršitev podatkov.

Neodvisni laboratorijski testi: Antivirus Surfshark je resnično resno dober, ko gre za zaščito – Virus Bulletin ga je neodvisno revidiral in pokazal odlične rezultate. Blokiral je 100 % vseh preizkušenih groženj.

Na splošno bi protivirusni program Surfshark lahko uporabil nekaj funkcij, značilnih za protivirusne programe, vendar še vedno ponuja dobro zaokrožen varnostni paket. Če se boste odločili, da ga boste uporabljali, bo stal od 3,98 USD na mesec.

Ali je paket Surfshark vreden? Več informacij najdete v našem pregledu protivirusnega programa Surfshark.

Prednosti

 • Na voljo je z omrežjem VPN
 • Zaščita v realnem času
 • Zasebni iskalnik
 • Popolno in hitro pregledovanje naprav

Proti

 • Brez neomejene brezplačne različice
 • Slaba izbira protivirusnih funkcij

5. NordVPN Zaščita pred grožnjami – preizkusite najboljši VPN s protivirusnimi funkcijami brez tveganja

Zaščita pred grožnjami NordVPN

Požarni zid: Ne
Zaščita v realnem času: Ne
Platforme: Windows, macOS, Android, iOS
Trenutni posel: 🔥 Get NordVPN Threat Protection – 63% OFF + 3 mesece BREZPLAČNO! 🔥

Obiščite NordVPN

NordVPN Threat Protection je brezplačna programska oprema za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki je priložena vodilni storitvi VPN na trgu. Vsakemu uporabniku NordVPN je na voljo brezplačno in je zasnovana tako, da vaše naprave varuje pred zlonamerno programsko opremo, sledilniki in zlonamernimi oglasi. Z brezplačnim 7-dnevnim preizkusnim programom NordVPN za Android in 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja jo lahko uporabljate popolnoma brezplačno.

Pregled omrežja NordVPN Skeniranje: NordVPN Threat Protection nima možnosti skeniranja zlonamerne programske opreme, kot jo imajo Bitdefender ali drugi tradicionalni protivirusni programi. Namesto tega deluje v ozadju, podobno kot zaščita v realnem času. Deluje tudi kot pregledovalnik prenesenih datotek, ki preveri, ali datoteke, ki jih želite namestiti v računalnik, niso okužene z virusi.

Lastnosti: Zaščita pred grožnjami pomaga uporabnikom, da se izognejo obisku nevarnih in zlonamernih spletnih mest, saj blokira dostop do njih. Na voljo so tudi zanesljive funkcije, ki pomagajo pri spopadanju z nadležnimi oglasi in sledilniki ter tako izboljšajo izkušnjo brskanja in ščitijo pred morebitnimi nevarnostmi, ki jih lahko prinašajo oglasi.

Neodvisni laboratorijski testi: NordVPN ni bil testiran v neodvisnih laboratorijih, saj ne gre za tradicionalni protivirusni program, temveč za orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je na voljo v paketu VPN. Med našimi internimi testi pa je z osnovnim pregledovanjem blokiral 8/10 groženj, s poglobljenim pregledovanjem pa 9/10 groženj.

Če se po brezplačnem preizkusu odločite za nadaljnjo uporabo storitev, se cene začnejo že pri 3,29 dolarja na mesec.

Zaščita pred grožnjami NordVPN 2023 Več o tem izdelku preberite v našem pregledu NordVPN.

Prednosti

Proti

 • Brez pregledovanja sistema v realnem času
 • Brez naprednih možnosti skeniranja

6. Avira Free Security – najboljši protivirusni program za uporabnike Apple

Ali lahko zaupamo podjetju Avira?

Požarni zid: Plačano
Zaščita v realnem času: Brezplačno
Platforme: Windows, macOS, Android, iOS
Trenutni posel: 🔥Za 40% OFF dobite 1 leto programa Avira!🔥

Obiščite Aviro

Avira Free Security je brezplačni protivirusni program za PC, Mac, Android in iOS, ki ima veliko funkcij, ki jih drugi ponujajo le v svojih premijskih paketih. Pokriva vse osnove in zagotavlja primerljivo zmogljivost na vseh področjih.

Ali lahko zaupamo podjetju Avira? Skeniranje: Avira ponuja tri vrste pregledovanja: hitro, popolno in pametno. Tako boste lahko opravili vse, ne glede na to, ali potrebujete preprost pregled ali celovit pregled. Poleg tega, čeprav ni spletne ali e-poštne zaščite, vam je brezplačno na voljo tudi zaščita v realnem času.

Lastnosti: Z Aviro lahko pričakujete, da boste brezplačno dobili kar nekaj uporabnih funkcij. Na primer, kljub temu, da je na voljo le 500 MB/mesec, dobite storitev VPN. Uporabljate lahko tudi uničevalnik datotek, karanteno datotek za optimizacijo naprav in omejen upravljalnik gesel.

Neodvisni laboratorijski testi: Na neodvisnih testih je Avira dobila najvišjo oceno za zaščito v operacijskih sistemih Windows in macOS, kar je zelo impresivno. V operacijskem sistemu macOS je protivirusni program na decembrskih testih blokiral 99,3 % groženj, v operacijskem sistemu Windows pa 100 %.

Če potrebujete brezplačen protivirusni program z veliko funkcijami, je Avira odlična izbira. Če želite uporabljati tudi funkcije, kot so zaščita spleta in e-pošte ter posodabljanje programske opreme in gonilnikov, boste morali program nadgraditi. Cene se začnejo pri 30,99 USD na mesec.

Katere so pomanjkljivosti protivirusnega programa Avira? Vse funkcije, ki jih ponuja ta program, lahko najdete v našem pregledu programa Avira Antivirus.

Prednosti

 • Vključuje upravitelja gesel
 • Podpira številne operacijske sisteme
 • Paket za varno nakupovanje
 • Poveča zaščito brskalnika

Proti

 • V brezplačni različici ni spletne zaščite
 • Dolgotrajno pregledovanje celotnega sistema

7. ESET NOD32 – brezplačni protivirusni program za več platform

ESET NOD32

Požarni zid: Plačano
Zaščita v realnem času: Plačano
Platforme: Windows, Linux, macOS, Android
Trenutni posel: 🔥Naročite si ESET in prihranite do 33 %🔥

Obiščite ESET NOD32

ESET antivirus je še ena odlična programska oprema, ki omogoča brezplačno aktiviranje vseh premijskih funkcij s 30-dnevnim poskusnim preizkusom. Zaradi odličnih in celovitih stopenj zaščite je zagotovo eden od najnaprednejših paketov, ki so danes na voljo na trgu.

brezplačni protivirusni program za več platform Skeniranje: V programu ESET lahko računalnik pregledate s hitrim, popolnim pregledom, pregledom po meri ali pregledom odstranljivega pogona. Pregledovanje lahko celo načrtujete za pozneje ali ga avtomatizirate, da se izvede, ko priključite napravo, zato se vam ne bo treba ukvarjati s tem, da bi protivirusni program oviral vaša vsakodnevna opravila. Na voljo je tudi funkcija zaščite v realnem času.

Lastnosti: ESET vam ponuja paket proti kraji, ki vam omogoča preverjanje lokacije in naslova IP vaše naprave, če jo ukradejo ali izgubite. Poleg tega je mogoče omogočiti spletne filtre, ki pomagajo preprečevati pojavljanje spletnih mest z lažnimi in zlonamernimi programi. Na voljo je celo ločena funkcija za zaščito plačil, ki se sproži, ko uporabljate bančne aplikacije.

Neodvisni laboratorijski testi: Med neodvisnim testiranjem je ESET dosegel kar 100 % stopnjo odkrivanja zlonamerne programske opreme. To je odlična rešitev, če iščete protivirusni program, ki lahko zazna tudi najnovejše zlonamerne grožnje.

ESET vam ponuja paket za preprečevanje kraje Cena protivirusnega programa ESET se začne pri 39,99 USD/mesec. Na srečo lahko vse premijske funkcije preizkusite brezplačno za 30 dni.

Če želite več informacij, si oglejte naš podroben pregled programa ESET.

Prednosti

 • Zaščita v realnem času
 • Oblačna storitev
 • Šifriranje datotek proti izsiljevalski programski opremi
 • Odlični rezultati v neodvisnih laboratorijih

Proti

 • Precej dragi premijski načrti
 • Manjkajo dodatne funkcije

Kako smo izbrali in preizkusili te brezplačne protivirusne storitve

Kako smo izbrali in preizkusili te brezplačne protivirusne storitve Vsak brezplačni protivirusni program ni vreden zaupanja – morda boste dobili storitev, ki zbira in prodaja vaše podatke. Zato smo raziskali in preizkusili več deset brezplačnih protivirusnih programov, da bi ugotovili, kateri lahko dobro opravijo svoje delo. Tukaj so vsi dejavniki, ki smo jih upoštevali:
 • Neodvisni laboratorijski testi. Ker brezplačni protivirusni programi poleg osnovne varnosti nimajo veliko ponuditi, se je najbolje odločiti za storitve, ki zagotavljajo odlično stopnjo odkrivanja zlonamerne programske opreme. Zato smo raziskali neodvisne laboratorijske teste, kot sta testa AV-TEST in Virus Bulletin.
 • Lastnosti. Preverili smo, katere funkcije vključujejo brezplačni protivirusni programi. Čeprav ne smete pričakovati velikega nabora funkcij, morate dobiti vsaj nekaj funkcij. To je lahko razširitev brskalnika ali zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo.
 • Združljivost. Poskrbeli smo, da so storitve, ki smo jih vključili na seznam, združljive s številnimi različnimi operacijskimi sistemi.
 • Uporabnost. Vključili smo samo aplikacije, ki jih začetniki zlahka obvladajo. Poskrbeli smo tudi za brezplačne storitve, ki ne onesnažujejo aplikacije s stalnimi pojavnimi okni, ki vas pozivajo k nadgradnji.

Brezplačni protivirusni program v primerjavi s plačljivim protivirusnim programom

Kako testirate protivirusni program? Pri brezplačnih in plačljivih protivirusnih programih je slednja možnost običajno boljša. Če na primer kupite plačljivo protivirusno orodje, ste lahko prepričani, da bo vaš računalnik med brskanjem po spletu zaščitilo pred spletnimi grožnjami. Poleg tega bodo plačljivi programi vedno ponujali podporo strankam, na primer klepet v živo, medtem ko boste pri njihovih brezplačnih različicah lahko uporabljali le zbirke znanja.

Poleg tega imajo plačljiva protivirusna orodja (kot so tista z našega seznama najboljših protivirusnih programov v letu 2023) veliko uporabnih funkcij, ki lahko izboljšajo vašo spletno izkušnjo. Vgrajeni VPN, starševski način in različne razširitve brskalnika so lahko zelo uporabni tako za začetnike kot za napredne uporabnike. Z brezplačnim preizkusnim paketom protivirusnega programa Norton lahko na primer 7 dni uživate v vseh njegovih vrhunskih funkcijah.

Vendar pa lahko ob skrbni izbiri zadostuje tudi brezplačni protivirusni program. Vzemimo za primer brezplačno različico programa TotalAV. Za zaščito pred zlonamerno programsko opremo uporablja enake napredne tehnologije kot plačljiva različica. Edino, kar brezplačni različici manjka, so nekatere dodatne funkcije.

Druga možnost je Bitdefender – brezplačna različica vključuje pregledovanje virusov, zaščito v realnem času ter blokira napade z ribarjenjem in izsiljevalsko programsko opremo. Seveda je plačljiva različica bogatejša s funkcijami, ki ponujajo zaščito pred omrežnimi grožnjami, profile uporabe, VPN, upravitelja gesel in še veliko več.

Kako brezplačno pridobiti protivirusni program? Če potrebujete le osnovno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, lahko brezplačna protivirusna programska oprema zadostuje, vendar le, če je izbrana pametno.

Kako izbrati najboljši brezplačni protivirusni program

Pri izbiri brezplačnega orodja za zaščito ni veliko stvari, ki jih je treba upoštevati, saj so običajno precej omejene. Vendar pa so tu glavne stvari, ki jih morate upoštevati, ko iščete najboljši brezplačni protivirusni program, ki je na voljo:

 • Stopnje zaščite pred zlonamerno programsko opremo. Preverite, kako dobro se vaš protivirusni program obnese v neodvisnih laboratorijskih testih, kot sta AV-TEST ali AV-comparatives.
 • Zaščita v realnem času. Pri brezplačnih protivirusnih programih zaščita v realnem času ni samoumevna. Vendar je zelo uporabna, saj neprekinjeno spremlja zlonamerno programsko opremo. Če torej brezplačni protivirusni program ponuja to funkcijo, si jo štejete za velik plus.
 • Podpora za naprave. Prepričajte se, da izbrani protivirusni program podpira vašo napravo ali operacijski sistem.
 • Dodatne funkcije. Brezplačni protivirusni programi nimajo obsežnih funkcij, vendar bi morali ponujati vsaj nekaj dodatnih ugodnosti. Naj bo to razširitev brskalnika ali upravitelj gesel – poiščite storitev, ki ponuja tisto, kar potrebujete.

Kdo testira protivirusne programe?

Video pregled: najboljši brezplačni protivirusni program v letu 2023

Ali je uporaba brezplačnega protivirusnega programa varna?

Da, uporaba brezplačnega protivirusnega programa je varna, če ga dobite od zanesljivega ponudnika. Vendar pa lahko brezplačne rešitve zagotavljajo le minimalno oskrbo. Hkrati pa je to bolje, kot če zaščite sploh ne bi bilo. Navsezadnje so brezplačni protivirusniki, kot je TotalAV, morda celo boljši od vgrajenih protivirusnih aplikacij.

Vendar ne smete pozabiti, da brezplačna protivirusna orodja pogosto ne vključujejo bistvene funkcije, imenovane zaščita v realnem času. To pomeni, da bo brezplačna aplikacija odpravila le obstoječe grožnje, ne bo pa preprečila vstopa nove zlonamerne programske opreme v vaš sistem.

Ali je vredno plačati za protivirusni program?

Brezplačni protivirusni program v primerjavi s plačljivim protivirusnim programom Da, če želite najboljšo možno izkušnjo, morate res plačati za protivirusni program. To pa zato, ker boste glede na izbrano storitev dobili več funkcij in boljšo podporo strankam.

Na področju funkcij jih je veliko več, če si omislite plačljiv protivirusni program. To vključuje brezplačne dodatke za dodatno varnost, kot so zaščita spletnih kamer in zaščita pred krajo identitete, upravitelj gesel in VPN. Če imate otroke, lahko s plačljivo protivirusno možnostjo otroke celo zaščitite pred starostno neprimernimi spletnimi mesti. Za najbolj gladko izkušnjo z vsemi temi funkcijami priporočamo TotalAV.

Najboljši popolnoma brezplačni protivirusni program

TotalAV je najboljši brezplačni protivirusni program na trgu zaradi neomejenega brezplačnega načrta, odlične stopnje zaščite pred zlonamerno programsko opremo in zaščite pred grožnjami v realnem času med brskanjem.

ocena Cybernews®

4.6 /5

 • Brezplačna različica
 • 100-odstotna stopnja odkrivanja zlonamerne programske opreme
 • Blokator oglasov
Kako izbrati najboljši brezplačni protivirusni program Obiščite TotalAV

Kar zadeva podporo strankam, lahko v večini primerov s plačljivim protivirusnim programom zagotovo dobite boljše storitve. Večina ponudnikov ne vključuje možnosti človeške pomoči za brezplačne uporabnike, kot sta klepet v živo ali e-pošta. Vse, kar lahko storite, je, da se zanesete na pogosto zastavljena vprašanja in odgovore na njihovih spletnih straneh. Če pa se odločite za naložbo v protivirusni program, lahko glede na to, katerega izberete, prejmete 24-urno podporo v klepetu v živo, po e-pošti in telefonu. Pravzaprav storitve, kot sta Norton in Bitdefender, zagotavljajo vse te možnosti.

Na splošno je odločitev o tem, ali naj si omislite plačljiv protivirusni program, odvisna od stopnje varnosti in udobja, ki jo želite. Brezplačni načrt je odličen za osnovno zaščito. Če pa si želite zagotoviti vrhunsko varnost, dodatne brezplačne ugodnosti in kakovostno podporo strankam, morate razmisliti o naših najboljših protivirusnih storitvah leta 2023.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..