Najboljši blokatorji oglasov za Android v letu 2023

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Veliko spletnih mest in aplikacij za Android je odvisnih od oglasov za ustvarjanje prihodkov in poslovanje. Vendar so lahko nekateri oglasi vsiljivi ali zlonamerni in motijo vaše brskanje.

Na srečo obstaja nešteto uporabnih orodij, kako to preprečiti – blokatorji oglasov (zlasti z vgrajenim VPN) za Android so idealni za onemogočanje vsiljivih ali zavajajočih oglasov in pojavnih oken, blokiranje zlonamernih spletnih mest ter celo preprečevanje sledenja tretjim osebam in ogrožanja vaših podatkov.

Kateri je najboljši blokator oglasov za telefon s sistemom Android?Aplikacija za blokiranje oglasov je nujna, če se želite zaščititi pred napihnjenim oglaševanjem, različnimi pojavnimi okni, videoposnetki in drugimi grafičnimi oblikami, ki se prikazujejo med brskanjem v napravi s sistemom Android.

Zato smo raziskali in preizkusili nekaj najboljših blokatorjev oglasov za Android v letu 2023. Vsako programsko opremo za blokiranje oglasov smo ekstremno preizkusili, da bi zagotovili, da dejansko deluje in blokira najbolj zloglasno oglasno programsko opremo. Poleg tega smo naredili pregled funkcionalnosti, lastnosti, ukrepov za zaščito zasebnosti, cen in še več za vsako orodje. Nadaljujte z branjem in poiščite naš najboljši izbor.

Top 5 najboljših blokatorjev oglasov za Android leta 2023

Ali obstaja pravi blokator oglasov za Android?

 1. Skupaj Adblock – najboljši blokator oglasov za Android na splošno
 2. Surfshark CleanWeb – zmogljiv in cenovno ugoden blokator oglasov za Android z VPN
 3. Atlas VPN SafeBrowse – blokator oglasov za Android z omrežjem VPN za varno brskanje
 4. Proton VPN NetShield – varen blokator oglasov za Android z vključenim VPN
 5. Avast – brezplačen varen brskalnik z vgrajenim blokatorjem oglasov za Android

📢 OMEJENA PONUDBA: Pridobite NordVPN zaščito pred grožnjami, zdaj 54% OFF + 3 mesece BREZPLAČNO!

Kaj iskati v najboljšem programu za blokiranje oglasov za Android?

Ali je AdBlock za Android varen?

Poleg zmožnosti blokiranja oglasov in sledilnikov obstajajo dodatni elementi, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, kateri blokator oglasov za Android je najboljši za vas. V nadaljevanju smo navedli nekaj ključnih meril, ki smo jih upoštevali pri izbiri najboljših blokatorjev oglasov:

 • Združljivost z operacijskim sistemom Android in brskalniki. Preverite, ali orodje ponuja aplikacijo ali razširitev brskalnika za Android, enostavnost uporabe in nastavitev. Nekateri blokatorji oglasov so omejeni na določene operacijske sisteme, s katerimi so združljivi. Izberite tistega, ki je prilagojen mobilnim napravam, vključno z operacijskim sistemom Android.
 • Filtri za blokiranje. S to funkcijo lahko izberete oglase, ki se jim želite izogniti, in tiste, ki jih želite ohraniti. Omogoča vam, da nastavitve konfigurirate glede na svoje želje. Običajno so filtri na voljo v zbirkah, imenovanih seznami filtrov.
 • Ukrepi za zaščito zasebnosti. Prepričajte se, da ste dvakrat preverili nastavitve zasebnosti ponudnika, ali ima politiko prepovedi beleženja ali ne. Znano je, da številni ponudniki brezplačnih blokatorjev oglasov beležijo podatke uporabnikov. Če boste izvajali politiko prepovedi beleženja, boste zagotovili, da nobeden od vaših podatkov ne bo ogrožen.
 • Dodatne funkcije. Blokator oglasov vam lahko ponudi veliko več kot le blokiranje oglasov. Poiščite blokatorje oglasov za Android z vgrajenim VPN, protivirusnim programom in programom za pregledovanje zlonamerne programske opreme. Vse je odvisno od vaših potreb, vendar bodo dodatne funkcije povečale varnost vaše naprave Android, kot tega ne bo storil noben blokator oglasov sam po sebi.

Kaj je dober blokator oglasov za Android v brskalniku Chrome?

 • Cene. Za zanesljiv in kakovosten blokator oglasov za Android ni treba odšteti denarja. Obstaja veliko ponudnikov z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo, ki ponujajo prilagodljive cene, brezplačne preizkuse ali garancije za vračilo denarja, če s storitvijo niste povsem zadovoljni.

Najboljši blokatorji oglasov za Android – naš podroben seznam:

Na voljo je veliko različnih orodij za blokiranje oglasov. Vendar je morda težko izbrati najboljše orodje za uporabo. Za lažjo odločitev smo pripravili seznam najboljših ponudnikov blokatorjev oglasov za Android. Oglejmo si jih.

1. Total Adblock – najboljši blokator oglasov za naprave Android

Najboljši blokatorji oglasov za Android

Brezplačna različica: Da (7-dnevni brezplačni preizkus)
Podprte platforme: Android, iOS, Chrome, Edge, Safari, Opera, Firefox, Brave
Podpora strankam: Baza znanja, video vaje, blog, e-pošta, pogosta vprašanja
Trenutni posel: 🔥 Get 75% OFF Skupaj Adblock! 🔥

Obišči Skupaj AdBlock

Naš najboljši blokator oglasov za Android je Total Adblock. Namenjen je odstranjevanju pojavnih oken in utišanju vseh obvestil v brskalniku in aplikacijah. To orodje blokira tudi pasice, video oglase in sledilnike tretjih oseb, s čimer varuje zasebne podatke uporabnikov.

Čeprav storitve Total Adblock ne morete prenesti iz trgovine Google Play (saj ta ne dovoljuje sistemskih blokatorjev oglasov), lahko datoteko aplikacije dobite na spletnem mestu Total Adblock in jo ročno namestite v svojo napravo Android.

Ali je total Adblock res brezplačen? Če želite celovito zaščito, si lahko omislite celoten paket Total Security – vključene so protivirusni program v realnem času, varno brskanje (VPN) in blokator oglasov.

Nekatere ključne prednosti blokatorja oglasov vključujejo blokiranje oglasov in sledilnikov, onemogočanje potisnih obvestil, oglasov v videoposnetkih v YouTubu in še več.

Tudi Total Adblock ponuja filtre za blokiranje:

 • Osnovni filter (potreben za kakovostno blokiranje oglasov)
 • Zaščitni filter za sledenje (za sledilne naprave)
 • Filter za družbene medije (za gradnike, kot so gumbi “delite in všeč mi je”)
 • filter za moteče vsebine (blokira obvestila o piškotkih in pojavna okna)

Ta pravila določajo, kaj je treba blokirati in skriti.

Katere so pomanjkljivosti programa total adblock? Kar zadeva zasebnost, Total Adblock ne shranjuje ali beleži nobenih vaših podatkov in zagotavlja vrhunske standarde zasebnosti.

V testerju Adblock je bil Total Adblock zelo dobro ocenjen. Blokiral je vse oglase, razen tistih v orodju Google Analytics, slik GIF in sledilnikov napak, vendar je na splošno pokazal dobre rezultate.

Cene premijskih načrtov se začnejo pri 2,42 dolarja na mesec. Premijsko storitev lahko brezplačno preizkusite s 7-dnevnim brezplačnim preizkusom in onemogočite neželene oglase, obvestila in vsiljive sledilce v napravah s sistemom Android.

Prednosti

 • Velika združljivost z operacijskim sistemom Android
 • Vključeni filtri za blokiranje
 • Blokira oglase v videu
 • Zagotovljena zasebnost
 • Odlični rezultati testiranja blokiranja oglasov
 • 7-dnevni brezplačni preizkus

Kako se lahko znebim programa total adblock? Proti

 • Aplikacija za Android ni na voljo v storitvi Google Play
 • Ni mogoče blokirati sledilcev napak

2. Surfshark CleanWeb – proračunu prijazen blokator oglasov za Android z VPN

Pregled Surfshark CleanWeb

Brezplačna različica: Da (7-dnevni brezplačni preizkus)
Podprte platforme: Android, iOS, macOS, Windows, Linux, Fire TV, Chrome, Firefox, Edge
Podpora strankam: 24/7 klepet v živo, e-pošta, vodniki in članki, pogosta vprašanja
Trenutni posel: 🔥 Pridobite 82% OFF Surfshark + 2 meseca BREZPLAČNO 🔥

Obiščite Surfshark Adblock

Surfshark je še ena naša izbira, ki spada na seznam najboljših blokatorjev oglasov za naprave s sistemom Android. Ta ponudnik ponuja storitev VPN s funkcijo blokiranja oglasov, imenovano CleanWeb. Ta je precej zmogljiva in lahko blokira vse vrste oglasne programske opreme, poskuse ribarjenja in drugo.

Ali moram v Surfsharku vklopiti CleanWeb? Če želite v napravah s sistemom Android omogočiti funkcijo CleanWeb (novo izdana različica CleanWeb 2.0), morate uporabiti omrežje VPN. S tem bodo stvari še boljše – zagotovljena bo popolna zaščita vaših naprav, saj bo vaš promet šifriran, vaš pravi naslov IP pa skrit. Funkcija CleanWeb bo samodejno zaznala zlonamerna spletna mesta in jih blokirala ter vas tako zaščitila pred zlonamerno programsko opremo.

Kar zadeva prednosti, vsekakor ni kratka. Prihranili boste lahko svoje mobilne podatke, saj se vam ne bodo več nalagali vsiljivi oglasi, ki zasedajo veliko prostora in podatkov. Če radi pretakate vsebine – blokira oglase za YouTube tako v aplikaciji kot v brskalniku. In če želite odblokirati določene knjižnice YouTuba (ali drugih platform za pretakanje) z geografskimi omejitvami, vam bo VPN to zlahka omogočil.

Na splošno se je Surfsharkov CleanWeb med našimi testi odrezal dokaj dobro. Ni opravil testov orodij Google Analytics, slik GIF, statičnih slik in spremljanja napak.

Kar zadeva cene, Surfshark ponuja zelo ugodne načrte. Njegove storitve se začnejo že pri 2,30 dolarja na mesec. Če želite tega ponudnika preizkusiti brezplačno, ima tudi 7-dnevni brezplačni preizkus ali 30-dnevno garancijo za vračilo denarja. Če ste že registrirani uporabnik Surfsharka – funkcijo CleanWeb lahko uporabljate brezplačno.

Kako deluje Surfshark CleanWeb? Več o tej storitvi lahko izveste v našem pregledu storitve Surfshark One.

Prednosti

 • Varčevanje z mobilnimi podatki
 • Vključeno omrežje VPN
 • Blokira oglase v YouTubu
 • Ugodna cena
 • 7-dnevni brezplačni preizkus
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Proti

 • Brez blokirnih filtrov
 • Ni uspešno opravil preskusa spremljanja napak

3. Atlas VPN SafeBrowse – uporabniku prijazen blokator oglasov za Android z VPN

Atlas VPN pregled

Brezplačna različica: Ne (samo VPN ima brezplačno različico)
Podprte platforme: Android, iOS, macOS, Windows
Podpora strankam: 24/7 klepet v živo, e-pošta, baza znanja, pogosta vprašanja
Trenutni posel: 🔥 Get Atlas VPN, zdaj 83% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

Obiščite Atlas VPN

Atlas VPN ponuja funkcije za blokiranje oglasov, ki so primerne za Android in druge naprave. To je spodoben blokator oglasov za premagovanje zlonamernega oglaševanja, sledilnikov tretjih oseb, videooglasov in še več. Vgrajena funkcija SafeBrowse je res preprosta za uporabo in je vsekakor odlična za začetnike.

Če želite uporabljati funkcijo SafeBrowse, morate najprej naročiti storitev VPN. Ta vam ne bo omogočila le uporabe vseh prednosti omrežja VPN in zaščite vaše spletne varnosti in zasebnosti – samodejno bo blokirala zlonamerna spletna mesta in oglase v napravah s sistemom Android, naj gre za tablični računalnik ali mobilni telefon.

Odkriti sledilniki bodo takoj blokirani, vi pa boste dobili njihove sezname. Za dodatno varnost je na voljo dvofaktorsko preverjanje pristnosti – vsakič, ko se prijavite v račun Atlas VPN, boste morali potrditi svojo identiteto.

Ali je omrežje Atlas VPN vredno zaupanja? Če ste navdušeni nad pretakanjem – tudi Atlas VPN in njegova funkcija SafeBrowse vas ne bosta razočarala. Storitev VPN odpravlja blokado glavnih storitev pretakanja, kot je YouTube, blokator oglasov pa bo izklopil vse video oglase tako v aplikaciji kot v brskalniku.

Preizkusite funkcijo blokiranja oglasov SafeBrowse z omrežjem VPN – uporabite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja ali si zagotovite premijski načrt že za 1,82 dolarja na mesec.

Za več informacij o funkcijah in dodatkih tega ponudnika preberite naš pregled Atlas VPN.

Prednosti

 • Vključena storitev VPN
 • Vključena storitev VPN
 • Začetnikom prijazno
 • Vključuje spletne filtre
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Kaj je boljše NordVPN ali Atlas VPN? Proti

 • Brez razširitev brskalnika
 • Funkcija SafeBrowse samo s plačljivo naročnino

4. Proton VPN NetShield – varen blokator oglasov za Android z vključenim VPN

Pregled Proton VPN

Brezplačna različica: Ne (samo VPN ima brezplačno različico)
Podprte platforme: Android, iOS, macOS, Windows
Podpora strankam: E-pošta, baza znanja, pogosta vprašanja
Trenutni posel: 🔥 Get do 50% OFF Proton VPN! 🔥

Obiščite ProtonVPN Adblock

Proton VPN je ponudnik storitev VPN z zmogljivim blokatorjem oglasov NetShield, ki je primeren za naprave s sistemom Android. Tako kot drugi vodilni ponudniki ne blokira le oglasov, temveč vas tudi ščiti pred zlonamernimi spletnimi mesti, vsiljivimi sledilniki in zlonamerno programsko opremo.

Ali je Proton VPN vreden zaupanja? NetShield deluje z blokiranjem DNS in lahko najde in blokira sledilnike, ki jih običajno uporabljajo podjetja, ki zbirajo podatke po spletu. Namesto podatkovne zbirke DNS, ki jo zagotavlja vaš ponudnik internetnih storitev (ISP) ali iskalnik, torej uporabljate rešitelj DNS, ki ga upravlja Proton VPN.

Med uporabo omrežja VPN z omogočeno funkcijo NetShield je vaš promet v napravi s sistemom Android šifriran in zaščiten s šifriranjem AES-256 za varnost, ki je varna pred vdori.

Poleg tega bo Proton VPN z NetShieldom odblokiral platforme za pretakanje z geografskimi omejitvami, kot je YouTube, NetShield pa bo poskrbel za blokiranje oglasov v aplikaciji YouTube v napravi Android, ki jo uporabljate.

Če vas skrbi hitrost pri hkratni uporabi omrežja VPN in blokatorja oglasov, vam lahko pospeševalnik VPN pomaga ohraniti prvotno hitrost in izboljšati splošno zmogljivost.

Cena kombinacije Proton VPN in blokatorja oglasov se začne pri 4,99 dolarja na mesec, polno funkcionalno različico pa lahko preizkusite s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja.

Ali je Proton VPN boljši od NordVPN? Za več informacij o celotnem paketu preberite naš pregled Proton VPN.

Prednosti

 • Blokira domene na črnem seznamu
 • Zaščita pred napadi lažnega prikazovanja
 • Blokira sledilne naprave
 • Na voljo je z omrežjem VPN
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Proti

 • Funkcija NetShield je v premijskem načrtu
 • Ni podpore v klepetu v živo

5. Avast – brezplačen varen brskalnik z vgrajenim blokatorjem oglasov za Android

Pregled blokatorja Avast

Brezplačna različica: Da
Podprte platforme: Android, iOS, macOS, Windows
Podpora strankam: Klepet v živo, telefon, e-pošta, baza znanja
Trenutni posel: 🔥 Pridobite Avast AntiTrack, zdaj 54,99 $/leto! 🔥

Obiščite Avast Adblock

Avast je ena redkih varnih storitev, ki zagotavlja brezplačen brskalnik z vgrajenim blokatorjem oglasov za naprave s sistemom Android. Zmožen je blokirati vse vrste oglasov (oglasne pasice, video oglase), pojavna okna, obvestila brskalnika, prstne odtise brskalnika in sledilnike.

Ali je total Adblock res brezplačen? Brskalnik lahko prenesete iz trgovine Google Play, saj ga je zelo enostavno nastaviti in uporabljati. Podrobneje si oglejmo še nekaj njegovih funkcij: privzeto blokiranje spletnih oglasov – to lahko znatno izboljša čas nalaganja spletnih strani. Prav tako blokira spletno sledenje, s čimer tretjim osebam prepreči, da bi videle vaše spletne dejavnosti.

Varni brskalnik ima nastavljive načine blokiranja oglasov: Osnovni (blokira sledilnike, pojavna okna, oglasne pasice in video oglase), Uravnoteženi (dodatno blokira oglase v družabnih omrežjih) in Strogo blokiranje (dodatno blokira obvestila brskalnika in prstne odtise).

Poleg tega je na voljo bela lista – upravljate lahko spletna mesta, na katerih ste omogočili blokator oglasov.

Naprave s sistemom Android lahko dobijo tudi šifrirano medijsko shrambo, v kateri so prenesene datoteke šifrirane in do njih lahko dostopate prek brskalnika Avast.

Katere so pomanjkljivosti programa total adblock? Med našimi testi je varni brskalnik Avast dobil odlično oceno. Ni uspešno opravil le testa orodja Google Analytics.

Na splošno, razen tega, da ni aplikacije za naprave s sistemom Android, je v brskalniku delovala odlično. Če torej iščete blokator oglasov, ki se osredotoča na čisto izkušnjo brskanja, bo Avast pravi.

Za več informacij preberite naš pregled protivirusnega programa Avast.

Prednosti

 • Nastavljivi načini blokiranja oglasov
 • Odlična brezplačna različica
 • Varno shranjevanje v oblaku

Proti

 • Brez aplikacije za naprave s sistemom Android
 • Ne deluje s standardnimi brskalniki
 • Plačane funkcije Premium

6. AdLock – varno blokiranje oglasov za Android z več možnostmi filtriranja

Pregled programa AdLock

Brezplačna različica: Da (samo razširitve brskalnika)
Podprte platforme: Android, iOS, Windows, macOS, Chrome, Edge, Safari, Firefox, Brave, Opera
Podpora strankam: e-pošta 24/7, blog, pogosta vprašanja, uporabniški priročnik
Trenutni posel: 🔥 Dobili do 70% OFF Adlock! 🔥

Obiščite AdLock

AdLock je še en blokator oglasov za Android z močnimi zmogljivostmi za zaznavanje in blokiranje oglasov. Z njim lahko zaustavite pojavna okna, pasice, samodejno predvajane video oglase, sledilnike in oglase za rudarjenje kriptovalut.

Ali je AdLock dobra aplikacija? Tako kot vsi ponudniki tudi AdLock deluje tako, da blokira DNS – za filtriranje prometa uporablja lokalno omrežje VPN in blokira zahteve za lažne in zlonamerne strani. Zato ne more delovati hkrati z drugimi omrežji VPN.

AdLock ima beli seznam in več možnosti filtriranja za sistemske aplikacije: vedenje aplikacij, ki jih uporabljate v napravah s sistemom Android, lahko prilagodite tako, da onemogočite filtriranje (oglasi so dovoljeni samo za izbrane aplikacije), omogočite ali blokirate. V napravah s sistemom Android filtriranje HTTPS še posebej omogoča blokiranje oglasov na spletnih mestih, ki uporabljajo ta protokol.

Še ena zelo uporabna funkcija programa AdLock, ki jo je vredno omeniti, je funkcija upravljanja energije. Z blokiranjem oglasov v napravi s sistemom Android zmanjša porabo podatkov v ozadju in na ta način podaljša življenjsko dobo baterije.

Ali je certifikat AdLock varen? Poleg tega AdLock blokira videooglase v aplikaciji YouTube z gumbom za skupno rabo in izbiro AdLock s seznama aplikacij (deluje kot predvajalnik YouTube po meri). Prav tako blokira oglase v brskalniku.

Med našimi testi se je AdLock zelo dobro odrezal in ni opravil le testa spremljanja napak, kar je skoraj odličen rezultat.

Kar zadeva ceno, ga lahko brezplačno uporabljate v razširitvah brskalnika v napravah s sistemom Android.

Prednosti

 • Blokira vse vrste oglasov
 • ima brezplačno različico
 • Na voljo je možnost bele liste
 • Varčevanje z mobilnimi podatki in baterijo

Proti

 • Ni na voljo v storitvi Google Play
 • Brez aplikacije za naprave s sistemom Android
 • Ne more delovati hkrati s storitvami VPN

7. Ghostery – ugleden blokator oglasov za naprave s sistemom Android, ki se osredotoča na blokiranje sledilnikov

Pregled Ghostery

Brezplačna različica: Da
Podprte platforme: Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge, Brave
Podpora strankam: Pogosta vprašanja, e-pošta, repozitorij GitHub, blog
Trenutni posel: 🔥 Oglejte si vse kupone 🔥

Obiščite Ghostery

Ghostery je s tehnologijo umetne inteligence za preprečevanje sledenja ugledna možnost za blokiranje oglasov za Android. Gre za popolnoma brezplačno storitev, ki je prilagojena tako, da je vaše brskanje čim bolj zasebno in varno.

Ali je Ghostery zaupanja vreden? Ta blokator oglasov deluje tako, da blokira DNS. Znano je, da pospešuje spletne strani, intuitivna razširitvena plošča pa prikazuje, koliko časa traja nalaganje strani. Za brezplačno storitev je to precej izrazit nabor funkcij.

Čeprav je Ghostery osredotočen predvsem na blokiranje sledilnikov, blokira tudi oglase, pojavna okna in piškotke.

Ghostery ima zasebni brskalnik, ki ga lahko prenesete v sistem Android in druge platforme. Ne zbira osebnih podatkov uporabnika, ima vgrajen zasebni iskalnik in ščiti naprave pred sledilniki.

Če vas motijo oglasi v YouTubu – odlična novica. Ghosteryju je uspelo blokirati samodejno predvajanje oglasov v YouTubu, zato vas ne bodo več motili. Med našimi testi je Ghostery dosegel dobre rezultate (neuspešen je bil le pri spremljanju napak) – kar sploh ni tako slab rezultat.

Kaj je boljše od Ghosteryja? Kot smo že omenili, vam za Ghostery ni treba odšteti niti evra – brskalnik je za naprave s sistemom Android brezplačen.

Prednosti

 • Preprečuje sledenje
 • Zasebni brskalnik
 • Blokira oglasno programsko opremo
 • Pospešuje čas nalaganja

Proti

 • Aplikacija ni na voljo
 • Ni možnosti uporabe filtrov

Kako smo izbrali in preizkusili te blokatorje oglasov za Android

Kako delujejo blokatorji oglasov v operacijskem sistemu Android? Da bi izbrali najboljše blokatorje oglasov za Android, smo opravili temeljito raziskavo in testiranje, da bi preverili, kako funkcionalno in zanesljivo je orodje. Tukaj so ključna merila, ki smo jih upoštevali:

 • Združljivost z operacijskim sistemom Android. Prepričali smo se, da so izbrana orodja za blokiranje oglasov združljiva z napravami Android ter da delujejo v aplikacijah in brskalnikih. To je pomembna točka, ki jo je treba upoštevati, saj vsi blokatorji oglasov ne podpirajo mobilnih naprav.
 • Sklop funkcij. Preučili smo vsak paket funkcij za blokiranje oglasov in ga preizkusili na napravah s sistemom Android. Najboljši blokator oglasov vam bo nudil popolno zaščito pred oglasi, zlonamerno programsko opremo, lažnimi prevarami in drugimi kibernetskimi grožnjami. Poleg tega bodo nekateri ponudniki ponudili dodatne zaščitne ukrepe – VPN, protivirusni program, varno shranjevanje v oblaku in drugo.
 • Varnost. Pri izbiri programa za blokiranje oglasov morate upoštevati tudi svojo spletno varnost. Večina ponudnikov blokatorjev oglasov za Android ne nadomesti programske opreme za preprečevanje zlonamerne programske opreme in vas ne bo v celoti zaščitila pred virusi. Izbrali smo ponudnike, ki imajo dodatno varnost, da bi zagotovili vrhunsko šifriranje in filtriranje vsebine.
 • Zasebnost. Oglaševalci s sledilniki spremljajo vaše brskalne navade, da vam lahko namenijo prilagojene oglase. Z blokiranjem oglasov preprečimo, da bi jih videli, zato smo izbrali ponudnike, ki lahko zagotovijo to in druge ukrepe za zasebnost.
 • AdBlock tester. Vsakega ponudnika smo preizkusili v programu AdBlock tester, ki meri moč blokatorja oglasov in daje rezultate o zmožnosti blokiranja oglasov.

Zakaj potrebujete blokator oglasov v napravi s sistemom Android?

Kako lahko preverim blokator oglasov? Zakaj morate v napravi s sistemom Android blokirati oglase, je lahko precej razumljivo. So zelo nadležni in vsiljivi, kajne? Vendar pa se lahko uporablja tudi drugače kot samo za blokiranje oglasov. V nadaljevanju smo navedli glavne razloge, zakaj potrebujete filtriranje oglasov za telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android.

 • Odstranite vsiljive oglase. Večina spletnih mest in aplikacij v operacijskem sistemu Android in drugih napravah se pri ustvarjanju prihodkov zanaša na oglase. Nekateri med njimi so lahko tudi zlonamerni. Blokator oglasov je najboljši način, da se jih znebite in izboljšate izkušnjo brskanja.
 • Odstranite obvestila o piškotkih. Zanesljiv blokator oglasov lahko skrije obvestila o piškotkih, ne da bi dovolil ali zavrnil dovoljenje za uporabo piškotkov. To izboljša brskanje in vam omogoča, da se izognete pojavnim oknom s piškotki na vseh spletnih mestih.
 • Izogibajte se goljufijskim prevaram. Ni novica, da se spletne prevare lahko namestijo skoraj povsod, tudi v oglasu. Zmogljiv blokator oglasov bo prepoznal, blokiral in ublažil ciljno usmerjene grožnje in izsiljevalsko programsko opremo v vaši napravi s sistemom Android.

Kako preverite, ali imate v telefonu blokator oglasov?

 • Zagotovite svojo napravo Android. S celovitim paketom za blokiranje oglasov si lahko zagotovite dodatno zaščito, kot sta VPN ali protivirusni program, in tako še bolj zaščitite svoj Android.
 • Zmanjšajte porabo podatkov in prihranite baterijo. Oglasi zavzamejo nekaj prostora in podatkov. Zato z uporabo blokatorja oglasov ne boste le prihranili mobilnih podatkov in izboljšali hitrosti brskanja, temveč boste prihranili tudi življenjsko dobo baterije sistema Android.

Najboljši blokatorji oglasov za Android glede na vaše potrebe

Tako kot vsako orodje imajo tudi različni blokatorji oglasov za naprave Android svoje prednosti in slabosti. Preden izberete blokator oglasov, morate ugotoviti, kakšne so vaše potrebe in za kaj ga boste uporabljali. Poglobljeno si oglejmo, kako se lahko blokatorji oglasov prilagodijo vašim željam:

 • Blokatorji oglasov v YouTubu za Android. Če v videoposnetkih YouTuba ne želite videti prevelikih oglasov, potrebujete premijsko naročnino ali blokator oglasov. Z njim boste lahko izrezali oglase iz YouTuba, ne glede na to, ali ga predvajate v aplikaciji ali brskalniku.
 • Blokatorji oglasov za Android TV. Če prenašate svoje najljubše oddaje na televizorju Android TV in ne želite videti oglasov, jih lahko na velikem zaslonu predvajate brez oglasov z blokatorjem oglasov. Različna orodja za blokiranje oglasov so prilagojena tudi za domače naprave. Nekatere od njih imajo vgrajen blokator oglasov, nekatere pa je treba ročno nastaviti prek DNS.
 • Blokatorji oglasov za tablične računalnike Android. Podobno kot na telefonu tudi na tabličnih računalnikih z operacijskim sistemom Android potrebujete blokator oglasov, da zagotovite nemoteno brskanje ali pretakanje. Uporabite ga lahko kot aplikacijo ali razširitev brskalnika.

Ali so brezplačni blokatorji oglasov za Android varni?

Kje so blokatorji oglasov v operacijskem sistemu Android? Da in ne. Nekatera brezplačna orodja za blokiranje oglasov so lahko varna. Vendar jih ne priporočamo. Brezplačne storitve so omejene pri podprtih platformah, funkcijah, varnosti in tem, kaj na splošno ponujajo vaši napravi.

Vgrajeni blokatorji oglasov v brskalnikih za Android morda ne blokirajo oglasov in pojavnih oken ali pa so zasnovani tako, da blokirajo samo določeno vrsto oglasov. Preprosto povedano, njegove zmožnosti so omejene in lahko minimalno rešujejo nadležne oglase.

Če želite imeti varno brskanje brez oglasov, je najbolje, da investirate v premijsko možnost. Priporočamo, da si kupite vrhunski blokator oglasov ali ga preizkusite z brezplačnim preizkusom in garancijo za vračilo denarja:

 • Skupaj AdBlock. Blokirajte vse vrste oglasne programske opreme in preprečite pojavna okna v svoji napravi s sistemom Android. Preizkusite storitev brezplačno – uporabite 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja ali 7-dnevni brezplačni preizkus.
 • Surfshark CleanWeb. Ta ponudnik VPN z vgrajenim blokatorjem oglasov blokira vse vrste oglasne programske opreme in poskuse ribarjenja. Preizkusite ga lahko brezplačno s 7-dnevnim brezplačnim preizkusom ali 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

Kateri blokator oglasov je najboljši za Android?

Kako blokirati oglase v operacijskem sistemu Android s spreminjanjem DNS

Če želite blokirati oglase v napravi s sistemom Android, ne da bi pridobili kakršne koli aplikacije, lahko to preprosto storite tako, da preklopite na zasebnega ponudnika DNS storitve za blokiranje oglasov. Ta metoda ne zahteva aplikacij za blokiranje oglasov. Vendar deluje le v operacijskem sistemu Android 9 Pie in novejšem.

Tukaj je vodnik po korakih za spreminjanje DNS v operacijskem sistemu Android:

 1. Pojdite v Nastavitve > Omrežje in internet > Napredno > Zasebni DNS.
 2. Izberite možnost Gostiteljsko ime zasebnega ponudnika DNS.
 3. Vnesite “dns.adguard.com” in shranite.
 4. To je to! V brskalnikih ne boste več videli oglasov v aplikacijah ali pojavnih oken.

Ali obstaja pravi blokator oglasov za Android? Cybernews strokovni nasvet

Upoštevajte, da so v nekaterih napravah s sistemom Android nastavitve DNS morda drugačne. V tem primeru poiščite zasebne nastavitve DNS in možnost ročnega vnosa potrebnih informacij. Z aplikacijo AdGuard DNS v napravi s sistemom Android dobite blokiranje oglasov brez korena, vendar obstaja možnost, da ne bo blokirala vseh oglasov.

Get Total AdBlock

Brskalniki z vgrajenimi blokatorji oglasov za naprave s sistemom Android

Ali so blokatorji oglasov za Android varni? Če raje uporabljate brskalnik z že vgrajenim blokatorjem oglasov, kot da bi za napravo Android kupili ločeno aplikacijo za blokiranje oglasov ali jo ročno konfigurirali prek DNS, lahko izberete nekaj zmogljivih možnosti.

Google Chrome ima vgrajen brskalnik za večino naprav s sistemom Android. Posodobljen je bil tako, da privzeto blokira oglase. Vendar jih še vedno prepušča številne skupaj z drugimi vsiljivimi in potencialno zlonamernimi oglasi.

Tukaj je še nekaj visokokakovostnih brskalnikov z vgrajenimi blokatorji:

 • Brskalnik Opera – lahko deluje z drugim dodatkom ali aplikacijo za blokiranje oglasov.
 • Čisti brskalnik – enostaven za uporabo in konfiguracijo, gladko brskanje brez oglasov z izboljšano zmogljivostjo in hitrostjo.
 • Brskalnik Dolphin – hitro nalaganje in zmogljiv mehanizem za blokiranje oglasov.
 • Vivaldi – vgrajeni blokator oglasov ne bo le blokiral vsiljivih oglasov, temveč bo vaše naprave Android zaščitil tudi pred sledilniki.

Zaključek

Kateri je dober blokator oglasov za Android v brskalniku Chrome?
Programmer developing anti virus program. Banned Internet content. Ad blocking software, removing online advertising, ad filtering tools concept. Pink coral blue vector isolated illustration

Za blokator oglasov v napravi s sistemom Android je na voljo veliko možnosti. Na voljo so brezplačne aplikacije za blokiranje oglasov, vgrajeni brskalniki za blokiranje oglasov in popolni paketi za zaščito pred oglasi na spletu.

Svojo izbiro lahko določite tako, da se odločite, kakšne so vaše potrebe in kako odločno želite preprečiti zloglasno oglaševalsko programsko opremo, izsiljevalsko programsko opremo in škodljivo oglaševanje v napravi s sistemom Android.

Vedno vam priporočamo, da izberete celoten nabor storitev, vključno s funkcijami za zasebnost in varnost, ki zagotavljajo, da ne bo oglasov, vaše spletno brskanje pa bo šifrirano in varno. Z uporabo programov, kot je Total Adblock, boste to dosegli in zaščitili svojo napravo s sistemom Android.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako lahko popolnoma blokiram oglase v operacijskem sistemu Android? Kateri blokator oglasov je najboljši za Android?

Skupaj Adblock je najboljši blokator oglasov za Android. Zasnovan je tako, da odstrani pojavna okna in izklopi vsa obvestila v brskalniku in aplikacijah. To orodje blokira tudi pasice, video oglase in sledilnike tretjih oseb, s čimer varuje zasebne podatke uporabnikov.

Ali je v sistemu Android na voljo blokator oglasov?

Da – Google Chrome, privzeti brskalnik v sistemu Android, ima vgrajeno funkcijo za blokiranje oglasov, ki onemogoča nadležne oglase. Vendar so zmogljivosti blokiranja oglasov v Chromu precej skromne – ne bo blokiral vseh oglasov ali katerega koli drugega oglaševanja v aplikacijah. Namesto tega priporočamo uporabo profesionalnih blokatorjev oglasov, kot je Total Adblock.

Kako lahko zaustavim oglase v svojem telefonu? Kateri je najboljši brezplačni blokator oglasov za Android?

Brezplačni blokatorji oglasov so omejeni glede funkcij, varnosti in splošnih možnosti, ki jih ponujajo vaši napravi. Zato vam priporočamo, da izberete možnost freemium – uporabljate lahko vse funkcije ponudnika z garancijo za vračilo denarja ali 7-dnevnim brezplačnim preizkusom. Priporočamo Total Adblock za izkušnjo brez oglasov in splošno zaščito v vaši napravi s sistemom Android.

Kako aktivirate blokator oglasov v operacijskem sistemu Android?

Če želite aktivirati blokator oglasov v sistemu Android, morate ročno konfigurirati nastavitve DNS in brskalnika Chrome, v napravo namestiti blokator oglasov ali uporabiti alternativni brskalnik z vgrajenim blokatorjem oglasov. Konfiguracija je odvisna od izbrane metode.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake