Najboljša omrežja VPN za Android: brezplačna in plačljiva

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Naprave z operacijskim sistemom Android so danes med najpogosteje uporabljenimi pametnimi telefoni. Zato so tudi zelo pogosto tarča zlonamernih akterjev, pri katerih se pojavlja več poskusov napadov z zlonamerno programsko opremo. Na srečo lahko svoje podatke zaščitite tudi z brezplačno storitvijo VPN.

Ugleden ponudnik VPN vam ne pomaga le preprečiti sledenja podatkov, temveč vam omogoča tudi dostop do cenzuriranih ali omejenih vsebin na internetu. Na primer različne knjižnice Netflixa, platforme za videoigre in druge. Vendar pa vse brezplačne storitve VPN niso varne in učinkovite. Zato priporočamo, da izberete le 100-odstotno zanesljive storitve VPN.

Kateri je najboljši VPN za Android? Preizkusite storitev NordVPN premium brezplačno

NordVPN je vrhunska premium možnost z vsemi najboljšimi funkcijami VPN in brez kompromisov. Preizkusite ga zdaj brezplačno – in prejmite zanesljivo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja.

Preizkusite NordVPN brezplačno

Kateri VPN je najboljši za Android brezplačno? Preizkusili smo na desetine orodij in izbrali le tista, ki so zanesljiva in imajo najboljši ugled v panogi. Zato pripravite svoj Android: tukaj je seznam vrhunskih omrežij VPN za Android z brezplačno možnostjo, ki ji lahko zaupate.

5 najboljših brezplačnih VPN-jev za Android

 1. NordVPN – splošno najboljši brezplačni VPN za Android
 2. Surfshark – brezplačen Android VPN za neomejene naprave
 3. Atlas VPN – začetnikom prijazen Android VPN brezplačno
 4. ExpressVPN – varen in hiter brezplačni VPN
 5. CyberGhost – brezplačni VPN z veliko strežniško floto

Ali je vredno imeti brezplačno omrežje VPN v sistemu Android?

Kateri je najboljši brezplačni VPN za Android 2023? Ali je vredno imeti brezplačno omrežje VPN za Android, je v veliki meri odvisno od tega, kaj potrebujete. Predvsem se morate zavedati, da imajo brezplačna omrežja VPN določene omejitve, povezane z uporabo podatkov, hitrostjo, funkcijami in izbiro držav. Kar pomeni, da bo brezplačno omrežje VPN najverjetneje primerno le za občasno brskanje.

Če pa nameravate podvojiti in uporabljati VPN za pretakanje, prenašanje torrentov ali odblokiranje vsebine v zelo specifičnih državah, je bolje, da si ogledate plačljive storitve.

Za to lahko nadgradite katerega koli od spodaj naštetih omrežij VPN, saj vsa ponujajo plačljive naročniške načrte, ki ne omejujejo podatkov, pasovne širine, seznama strežnikov in drugih funkcij. Lahko pa si ogledate tudi naš seznam najboljših storitev VPN in izberete eno od naših najboljših storitev VPN.

Nasvet za strokovnjake

Kateri je najhitrejši VPN 2023? Iščete dober brezplačen VPN? Če želite zanesljive in funkcionalno bogate storitve, predlagamo uporabo brezplačnih preizkusov ali 30-dnevnih garancij za vračilo denarja, ki jih ponujajo vrhunski ponudniki, kot sta NordVPN ali Surfshark.

Najboljše brezplačne aplikacije VPN za Android – naš podroben seznam

V trgovini Google Play je na voljo toliko brezplačnih omrežij VPN za Android, da je mamljivo namestiti prvo, ki vam pade v oči. Vendar tega ne priporočam, saj lahko namestite nevarno aplikacijo.

Kateri je najboljši 1 najboljši VPN za Android? Namesto tega raje izberite storitev s spodnjega seznama. Za vas smo preizkusili več deset mobilnih VPN-jev in izbrali le tiste, ki izpolnjujejo naša stroga merila.

1. NordVPN – najboljši brezplačni VPN za Android na splošno

S sedežem v: Panama
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Pridobite NordVPN z 63% OFF + 3 mesece BREZPLAČNO! 🔥

Obiščite NordVPN

pregled nordvpn NordVPN je najboljši brezplačni VPN za Android, ki je na voljo s preizkusno različico in garancijo za vračilo denarja. To je vrhunska rešitev z odlično hitrostjo in funkcionalnostjo, ki je popolnoma primerna, če želite najboljši VPN, ne da bi tvegali denar.

NordVPN brez težav deluje s platformami za pretakanje in prenos torrentov, zato je to odlična izbira za gledanje filmov na poti, ne glede na to, kje ste. Med brskanjem vas NordVPN varuje z vrhunskimi varnostnimi funkcijami.

Strežniki, ki uporabljajo samo RAM, fizično onemogočajo, da bi ponudnik shranil vse vaše podatke, 256-bitno šifriranje pa zagotavlja, da so vse vaše povezave popolnoma varne.

Zmogljiva aplikacija za Android vključuje vse glavne funkcije, vključno z deljenim tuneliranjem, stikalom za izklop in zanesljivimi možnostmi samodejne povezave.

Ali je NordVPN dejansko dober? In kar je še bolje – NordVPN lahko preizkusite in ga 30 dni uporabljate brezplačno. To je odlična alternativa brezplačnim omrežjem VPN za Android brez tveganja, ki vam omogoča popolnoma brezplačne premijske storitve.

Če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled NordVPN.

Prednosti

 • Odličen seznam funkcij
 • Najvišje hitrosti strežnika
 • Dobro deluje s platformami za pretakanje
 • Omogoča prenos datotek torrent
 • Neomejeno število podatkov
 • Vključen blokator oglasov
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Katere so prednosti in slabosti omrežja NordVPN? Proti

 • Brezplačnega načrta za vedno ni

2. Surfshark – neomejeno Android VPN brezplačno

S sedežem v: Nizozemska
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Pridobite 82% OFF Surfshark + 2 meseca BREZPLAČNO 🔥

Obiščite Surfshark VPN

Ali lahko zaupamo Surfsharku? Surfshark je brezplačna možnost VPN za uporabnike sistema Android, ki vključuje teden dni trajajoč preizkus in jamstvo za vračilo denarja. Tako lahko preizkusite eno od najkakovostnejših storitev na trgu, ne da bi se dolgoročno zavezali.

Kaj je še mogoče videti? Surfshark je odličen brezplačni VPN za Android, ki ponuja široko paleto hitrih in varnih protokolov, vrhunsko šifriranje in celo prikrivanje GPS. Zadnja funkcija je še posebej zabavna – z njo boste lahko zamenjali lokacijo GPS v telefonu s sistemom Android. To je odlično za igranje iger, ki temeljijo na lokaciji, in dostop do aplikacij, ki za identifikacijo uporabljajo signale GPS.

Surfshark je odlična možnost tudi za pretakanje: brez težav smo z njim odklenili Netflix in več drugih priljubljenih platform za pretakanje.

Surfshark lahko uporabljate v neomejenih napravah. Prijatelji in družina lahko uporabljajo en račun za zaščito vseh svojih spletnih povezav.

Ali je Surfshark boljši od NordVPN? Z zanesljivim brezplačnim poskusnim preizkusom Surfshark in odlično nizko ceno je to ena najboljših brezplačnih alternativ VPN za Android.

Če želite izvedeti več o tem ponudniku, si oglejte naš pregled Surfshark.

Prednosti

 • Odlična zmogljivost strežnika
 • Na voljo sta pretakanje in prenašanje prek torrentov
 • Strežniki samo s pomnilnikom RAM
 • Deluje v neomejenih napravah
 • Podtikanje GPS
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Ali Surfshark dobro sodeluje z Netflixom? Proti

 • Brezplačnega načrta za vedno ni
 • Politika zasebnosti ni neodvisno revidirana

3. Atlas VPN – odličen brezplačen VPN za naprave Android

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get Atlas VPN, zdaj 83% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

Obiščite Atlas VPN

Ali je Atlas VPN vreden zaupanja? Atlas VPN je še en odličen brezplačen VPN za naprave s sistemom Android. Vendar pa ne pozabite, da ima mesečno omejitev 5 GB, zato če želite pretakati ali prenašati veliko datotek, morda raje razmislite o plačljivi različici.

Poleg tega lahko z brezplačno aplikacijo za Android vzpostavite povezavo s tremi lokacijami: Nizozemska (Amsterdam), ZDA (Los Angeles) in ZDA (New York). Na voljo vam je tudi stikalo za prekinitev povezave, ki bo zaščitilo vašo anonimnost v primeru, da se povezava VPN prekine. Vendar bo vaš račun deloval le z eno napravo.

Polna različica za Android pa ponuja preverjanje kršitev podatkov, blokiranje sledenja in dostop do več kot 750 strežnikov v 38 regijah.

Atlas VPN je tudi izjemno varen, saj uporablja šifriranje AES-256, izvaja varne protokole za tuneliranje, kot sta WireGuard in IKEv2, ter ima zaupanja vredno politiko prepovedi beleženja.

Kateri je boljši NordVPN ali Atlas VPN? Če še vedno niste prepričani, si oglejte naš poglobljeni pregled storitve Atlas VPN.

Prednosti

 • 5 GB brezplačnih podatkov
 • Šifriranje vojaškega razreda
 • Preverjanje kršitev podatkov
 • Blokator sledenja
 • Politika prepovedi beleženja

Ali je omrežje Atlas VPN dejansko brezplačno? Proti

 • Ena povezava
 • Povprečne hitrosti
 • S sedežem v ZDA

4. ExpressVPN – vsestranski VPN z brezplačnim preizkusom

S sedežem v: Britanski Deviški otoki
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Get ExpressVPN, zdaj 49% OFF 1-letni načrt! 🔥

Ali je ExpressVPN dejansko dober? Obiščite ExpressVPN

ExpressVPN vam omogoča, da več kot mesec dni brezplačno uživate v zanesljivi varnosti in visokih hitrostih v operacijskem sistemu Android. Uporabite 7-dnevni brezplačni preizkus in ga združite s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

S storitvijo ExpressVPN prejmete celovit varnostni paket. Šifriranje AES-256 onemogoča dostop do vašega spletnega prometa, funkcija “kill switch” pa ščiti vaš IP naslov tudi ob prekinitvi povezave VPN. Z uporabo funkcije deljenega tunela lahko izključite aplikacije ali spletna mesta, ki ne bodo preusmerjena prek povezave VPN. Upravitelj groženj je medtem odgovoren za blokiranje sledilnikov in drugih zlonamernih dejavnosti.

Katere so slabosti omrežja ExpressVPN? S tem omrežjem VPN je pretakanje v napravi s sistemom Android še bolj prijetno. Uspešno odblokira vse glavne platforme za pretakanje, kot so Netflix, Hulu, BBC iPlayer in Disney+. Poleg tega številni strežniki v 94 državah zagotavljajo, da lahko uživate v izkušnji brez zamikov in dostopate do različnih knjižnic za pretakanje.

Ko govorimo o hitrosti, ExpressVPN uporablja lasten protokol za tuneliranje Lightway, ki zagotavlja visoke hitrosti brez ogrožanja varnosti.

Če imate še kakšno vprašanje, si oglejte naš podroben pregled ExpressVPN.

Prednosti

 • 7-dnevni brezplačni preizkus
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Odlično za pretakanje
 • Funkcijsko bogata aplikacija za Android
 • Napredni protokol za tuneliranje

Ali je NordVPN boljši od ExpressVPN? Proti

 • Drago po koncu preizkusa
 • Brez večno brezplačne različice
 • Številne lokacije virtualnih strežnikov

5. CyberGhost – geografsko raznolik Android VPN z brezplačnim preizkusom

S sedežem v: Romunija
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Get CyberGhost VPN, zdaj 83% OFF + 2 mesecev FREE 🔥

Ali lahko zaupamo podjetju CyberGhost? Obiščite CyberGhost

CyberGhost ponuja tridnevni brezplačni preizkus in 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja po prijavi storitve v sistemu Android. Ta VPN prekaša večino ponudnikov na trgu glede flote strežnikov in pretakanja.

Z njo prejmete več kot 9700 strežnikov v 91 državah, zato se lahko izognete prenatrpanim strežnikom in uživate tudi v globalnem katalogu Netflixa ali drugih storitvah pretakanja z geografskimi omejitvami, kot je Hulu.

Predor WireGuard, ki je priložen aplikaciji za Android, zagotavlja visoke hitrosti povezave brez vpliva na varnost. Šifriranje AES-256 ustvarja neprebojno zaščitno plast za vaš spletni promet, stroga politika prepovedi beleženja pa zagotavlja popolno anonimnost.

Ali je CyberGhost rusko podjetje? Aplikacija za Android nima le ene funkcije, in sicer samodejne zaščite Wi-Fi. Zato lahko izkoristite blokator oglasov in se izognete oglasni programski opremi ali drugim zlonamernim dejavnostim na spletu. Lahko pa celo uporabite strežnike NoSPY, ki so v lasti podjetja CyberGhost, in se tako izognete vmešavanju tretjih oseb.

Vas zanima več informacij o tem omrežju VPN? Preverite naš pregled CyberGhosta.

Prednosti

 • Brezplačen preizkus za uporabnike sistema Android
 • Podaljšana garancija za vračilo denarja
 • Poceni cenovni načrti
 • Odblokiranje priljubljenih spletnih mest za pretakanje
 • Vključuje dodatne varnostne funkcije

Proti

 • Aplikacija za Android nima samodejne zaščite Wi-Fi
 • Ni popolnoma brezplačne različice
 • V aplikaciji za Android ni predora IKEv2

Ali je IPVanish dober?

6. IPVanish – premium Android VPN možnost brez tveganja

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Za 72 % IPVanish!🔥

Obiščite IPVanish

IPVanish je funkcionalno bogat vrhunski VPN, ki ima politiko vračila denarja in deluje kot odličen brezplačni preizkus. Ima zelo dobro razvito aplikacijo za Android in vam zagotavlja neomejeno količino podatkov.

Ali je NordVPN boljši od IPVanish? Z IPVanishom dobite najvišjo raven zaščite podatkov s šifriranjem AES-256 in impresivne hitrosti zaradi protokola WireGuard. Poleg tega bo funkcija zakrivanja prikrila vašo uporabo VPN, funkcija deljenega tunela, vključena v aplikacijo za Android, pa vam bo omogočila svobodno izbiro, katere aplikacije morajo iti skozi tunel VPN.

Ta ponudnik se ponaša z veliko floto več kot 2000 strežnikov na 50 lokacijah, zato nikoli ne boste imeli težav s prenatrpanimi strežniki. To je tudi odličen VPN za pretakanje, saj nismo imeli težav z odblokiranjem Netflixa in globalnih knjižnic drugih priljubljenih spletnih mest za pretakanje.

Kaj še lahko izboljša dogovor? Morda to, da lahko z eno naročnino IPVanish dobite neomejeno število hkratnih povezav. Tako lahko vidite, da je to odlična proračunu prijazna alternativa brezplačnemu VPN za Android.

Če želite izvedeti več, obiščite naš pregled IPVanish.

Ali je IPVanish tako dober kot ExpressVPN? Prednosti

 • Velike hitrosti
 • Dobro deluje s platformami za pretakanje
 • Politika prepovedi beleženja
 • Neomejene povezave
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Proti

 • Brezplačne različice ni
 • V sistemu Android ni stikala za izklop
 • Cene se povečajo po enem letu

7. Ivacy VPN – varnostno osredotočen brezplačni poskusni VPN

Ali je uporaba omrežja Ivacy VPN varna?

S sedežem v: Singapur
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Pridobiti Ivacy VPN, zdaj 90% OFF + darilo!🔥

Obiščite Ivacy VPN

Ivacy VPN je brezplačna in zanesljiva možnost VPN z obsežnim seznamom strežnikov, med katerimi lahko izbirate. Jamstvo za vračilo denarja zagotavlja izkušnjo brez tveganja in vam omogoča, da uživate v njegovi zaupanja vredni zaščiti in varnosti podatkov.

Ali je Ivacy VPN boljši od PureVPN? Ta ponudnik ponuja najboljše AES-256-bitno šifriranje, zato so vaši podatki varni in skriti. Poleg tega vam aplikacija za Android ponuja funkcije deljenega tuneliranja, več vrat in izbire protokola. Uporaba je zelo enostavna, morda zato, ker gre za precej osnovno različico, zlasti v primerjavi z različico za Windows.

Funkcijsko nezahtevna aplikacija za Android ni edina stvar, ki jo je treba upoštevati – Ivacy VPN nima najvarnejšega in najhitrejšega protokola WireGuard, zato lahko opazite nekaj padcev v hitrosti delovanja. Ko gre za pretakanje, smo lahko odblokirali ameriško knjižnico Netflix, vendar smo imeli na drugih lokacijah nekaj težav.

Vendar pa je Ivacy VPN odlična možnost kot popolnoma nujna osnovna pokrivna storitev VPN. Za zelo nizko ceno dobite ogromno floto več kot 5700 strežnikov v 68 državah in hkrati pokrijete do 10 naprav. Brezplačne različice ni, lahko pa to aplikacijo preizkusite s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

Kdo je lastnik podjetja Ivacy? Za več informacij si oglejte naš pregled Ivacy VPN.

Prednosti

 • Odlično šifriranje podatkov
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Masivna flota strežnikov
 • 10 hkratnih povezav

Proti

 • Brez brezplačnega preizkusa
 • Brez protokola WireGuard
 • Težave z različnimi knjižnicami spletnih mest za pretakanje

8. Hotspot Shield VPN – varen VPN z garancijo za vračilo denarja

Ali je omrežje Hotspot Shield VPN zaupanja vredno?

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: 500 MB dnevno
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Uhranite do 40% OFF Hotspot Shield!🔥

Obiščite Hotspot Shield

Ali je brezplačno omrežje VPN Hotspot Shield res brezplačno? Čeprav ni najbolj znan ponudnik VPN, ima Hotspot Shield svoje prednosti, ko gre za brezplačna omrežja VPN za Android. Vendar je najbolje, da izberete premijsko različico namesto brezplačne, saj brezplačna različica omogoča le eno povezavo in omejuje količino podatkov na 500 MB dnevno.

Kar zadeva hitrost, vam Hotspot Shield omogoča izbiro med protokoloma Catapult Hydra in IKEv2, zato so hitrosti za brezplačni načrt precej ugodne. Vendar zaradi omejitve prenosa podatkov ne morete v celoti izkoristiti zmogljivosti teh protokolov. Poleg tega nobeden od strežnikov ni optimiziran za P2P, vendar tudi ne prepovedujejo torrentov.

Tako kot pri drugih brezplačnih načrtih so tudi tu funkcije bolj omejene. Na voljo so funkcije za izklop, deljeno tuneliranje in preprečevanje uhajanja IP. Te omogočajo dodatno varnost vaših osebnih podatkov. Poleg tega za šifriranje vaših podatkov uporablja šifro AES-128-CBC, ki je neizsledljiva.

Ali je mogoče slediti Hotspot Shield VPN? Največja težava brezplačne različice za Android je, da beleži nekatere vaše podatke. Ta ponudnik ima sedež v eni od držav zavezništva Five-Eyes, zato lahko vaše podatke zbira in shranjuje za prihodnjo uporabo. Poleg tega boste pri brezplačni različici za Android naleteli na oglase, ki so lahko zlonamerni in usmerjeni v uhajanje vaših podatkov.

Če želite izvedeti več, obiščite naš celoten pregled programa Hotspot Shield.

Prednosti

 • Brezplačna različica za Android
 • 7-dnevni brezplačni preizkus
 • Dobre hitrosti povezave
 • šifriranje AES-256

Ali je NordVPN boljše od Hotspot Shield? Proti

 • Pomanjkanje preglednosti
 • beleži nekatere vaše podatke
 • Omejen izbor protokolov

9. Proton VPN – hiter in varen brezplačni VPN

S sedežem v: Švica
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Dostop do 50% OFF Proton VPN!🔥

Obiščite ProtonVPN

Ali je omrežje Proton VPN vredno zaupanja? Proton VPN ima odlično brezplačno aplikacijo za Android, ki ponuja neomejeno količino podatkov. To pomeni, da boste lahko brskali po spletu, kolikor želite, ne da bi vam bilo treba razmišljati, kaj storiti, ko se brezplačni GB neizogibno končajo.

To pa ni edina privlačnost brezplačne različice ProtonVPN za Android. V nasprotju s številnimi drugimi brezplačnimi VPN-ji tudi ne prikazuje oglasov. Zdi se, kot da so se njegovi ustvarjalci počutili nadvse velikodušne in nam dali orodje, ki nam bo pomagalo ostati varni ne glede na vse, ne da bi v zameno zahtevali kar koli.

Vendar ne pozabite, da ima brezplačna različica še vedno svoje omejitve. Povezali se boste lahko le s 24 strežniki v treh državah. Prav tako je manj verjetno, da boste odblokirali Netflix in druge platforme za pretakanje.

Ali je Proton VPN boljši od NordVPN? Poleg tega hitrosti ne bodo tako dobre kot pri plačljivi različici. To je škoda, saj je Proton VPN v svojem polnem potencialu neverjetno hiter, saj se hitrost včasih zmanjša le za 6,5 %.

Polna različica za Android ima tudi deljeno tuneliranje, nadomestno usmerjanje in veliko izbiro protokolov za tuneliranje, vključno s protokolom WireGuard.

Za več informacij preberite naš podroben pregled Proton VPN.

Prednosti

 • Neomejeno število podatkov
 • šifriranje AES-256
 • Protokol OpenVPN
 • Dostojne hitrosti

Ali je omrežje Proton VPN res brezplačno? Proti

 • Srednje hitrosti za brezplačne uporabnike
 • Brezplačna aplikacija morda ne bo delovala z Netflixom
 • Ena povezava

10. Hide.me VPN – revidiran brezplačen VPN za Android

S sedežem v: Malezija
Neomejeno število podatkov: Ne
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get Hide Me VPN 75% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

Obiščite Skrij me VPN

Ali je omrežje hide.me VPN zaupanja vredno? Ste pripravljeni na še eno dobro varnostno možnost za Android? Ker boste spoznali Hide.me, majhnega malezijskega ponudnika VPN z velikodušno brezplačno različico za tiste, ki še ne želijo plačati za VPN.

Prenesite brezplačno različico storitve Hide.me in dobili boste 10 GB mesečnih podatkov, štiri lokacije, med katerimi lahko izbirate (Nemčija, Kanada, Nizozemska, ZDA), in brez omejevanja hitrosti, kar je običajno ena največjih težav pri brezplačnih omrežjih VPN.

Poleg tega vse brezplačne lokacije podpirajo povezave P2P – za to funkcijo je običajno treba plačati. Za uporabo orodja vam tudi ni treba registrirati računa, kar je odlično za anonimnost. In – brezplačno dobite deljeno tuneliranje in stikalo za prekinitev povezave!

Če pa želite WireGuard v sistemu Android, boste morali plačati naročnino. V nasprotnem primeru boste uporabljali IKEv2 in OpenVPN.

Ali je hide.me VPN popolnoma brezplačno? Za več informacij preberite naš celoten pregled Hide.me VPN.

Prednosti

 • 10 GB mesečnih podatkov
 • 4 lokacije strežnikov
 • Razdeljeno tuneliranje

Proti

 • Brez WireGuard v brezplačni različici
 • Osnovni uporabniški vmesnik
 • Brezplačna različica morda ne bo delovala z Netflixom

Kako smo preizkusili te brezplačne VPN-je za Android

Ali hide.me VPN prodaja vaše podatke? Vsako brezplačno omrežje VPN za Android si ne zasluži biti na tem seznamu. Spodaj sem napisal merila, ki sem jih uporabil za izbiro najboljših med najboljšimi:

 • Varnost. Visoka raven varnosti je najpomembnejši vidik vsakega omrežja VPN. Kakovostno omrežje VPN za Android mora izvajati šifriranje AES-256, tako da podatkov, ki jih pošilja, ni mogoče dešifrirati. Prav tako mora dobro omrežje VPN izvajati najnovejše in najvarnejše protokole za tuneliranje, kot so WireGuard (ali njegova modifikacija), OpenVPN ali IKEv2.
 • Politika beleženja. Ugledno omrežje VPN bo imelo zaupanja vredno politiko beleženja, ki navaja, da ne zbira nobenih osebnih podatkov. V idealnem primeru mora politiko revidirati tretja oseba, da lahko veste, da je resnična.
 • Omejitev podatkov. Če uporabljate VPN, ga boste verjetno veliko uporabljali. Zato je nujno potrebna ustrezna podatkovna omejitev, ki znaša vsaj 10 GB. Še bolje je, če brezplačno omrežje VPN za Android ponuja neomejeno količino podatkov.

Kako smo preizkusili ta brezplačna omrežja VPN za Android

 • Hitrost. Preizkušamo hitrost vsakega omrežja VPN in vključimo le tista orodja, ki ne motijo preveč vaše internetne povezave. Ne pozabite, da nekatera brezplačna omrežja VPN omejujejo hitrost povezave, zato je pomembno, da poiščete takšno, ki tega ne počne.
 • Lastnosti. Tudi če uporabljate brezplačno storitev, boste morda želeli imeti določene funkcije, ki so lahko zelo koristne pri vsakodnevnih dejavnostih. Na primer deljeno tuneliranje ali stikalo za prekinitev povezave.

Kako v telefonu nastavim brezplačno omrežje VPN za Android?

Kako lahko v svojem telefonu nastavim brezplačno omrežje VPN za Android? Nastavitev omrežja VPN v operacijskem sistemu Android je še enostavnejša kot v namizni napravi. Če ste že kdaj prenesli aplikacijo, boste vedeli, kako namestiti VPN. Če pa še vedno ne veste, kako to storiti, lahko sledite spodnjim korakom (kot primer sem uporabil NordVPN):

 1. Pojdite v Google Play, poiščite izbrani VPN, kliknite Namesti in nato Odprite.
 2. Kliknite Prijavite se ali Ustvarite nov račun.
 3. Če uporabljate popolnoma brezplačno omrežje VPN, je to vse. Če ste se odločili za brezplačno poskusno različico vrhunskega omrežja VPN, začnite z brezplačno poskusno različico.
 4. Izberite želeni strežnik in se povežite z njim.

Prenesite NordVPN na Android

Primerjava najboljših brezplačnih VPN-jev za Android

Ali je dobro počistiti predpomnilnik v operacijskem sistemu Android?Če niste razpoloženi za prebiranje kratkih pregledov VPN, ki so navedeni zgoraj, si oglejte to tabelo. V njej sem navedel najpomembnejše vidike vsakega brezplačnega omrežja VPN za Android, da boste lažje izbrali popolno orodje.

Zmagovalec

Get NordVPN, zdaj 63% OFF!

Zakaj so brezplačna omrežja VPN lahko nevarna

Čeprav je zelo mamljivo prenesti prvo brezplačno storitev VPN, na katero naletite v Google Play (še posebej, če na vas čaka Netflixova serija), to ni dobra zamisel. Tukaj je razlog za to:

 • Zlonamerni oglasi. Nekateri brezplačni VPN-ji prikazujejo veliko oglasov za zaslužek. Žal to ni le nadležno, ampak tudi nevarno. Brezplačni programi VPN in drugi brezplačni programi namreč omogočajo prikazovanje zlonamernih oglasov in pojavnih oken brez skrbi za varnost uporabnika. Ta lahko v vaš sistem Android namestijo vse vrste zlonamerne programske opreme.
 • Sledilniki. Čeprav naj bi VPN poskrbel za vašo anonimnost, lahko nezanesljiv VPN naredi ravno nasprotno. Brezplačna aplikacija bo v vaš sistem verjetno namestila sledilnike in tako spremljala vašo lokacijo, iskalne poizvedbe in druge osebne podatke.

Zakaj so brezplačna omrežja VPN lahko nevarna

 • Podatki o prodaji. Medtem ko ugledna omrežja VPN zaradi revidiranih pravilnikov o prepovedi beleženja vaših podatkov ne prodajajo vladi, pa naključno izbrano brezplačno omrežje VPN morda ne bo tako pridno. Še posebej nevarno je uporabljati brezplačna omrežja VPN v državah, kot je Kitajska, kjer lahko zaradi kakršnih koli podatkov o vas pristanete v zaporu.
 • Zastarela programska oprema. V svetu kibernetske varnosti je uporaba najnovejše tehnologije ključnega pomena. Žal brezplačne storitve VPN pogosto uporabljajo zastarele (in nevarne) protokole za tuneliranje, ki so izpostavljeni kibernetskim napadom.

Preizkusite storitev NordVPN premium brezplačno

Vrhunski VPN je rešitev brez tveganja, ki vam zagotavlja popolno varnost in mir. NordVPN je z vrhunskimi varnostnimi jamstvi in odličnimi dodatnimi funkcijami najboljša brezplačna alternativa VPN.

Brezplačna omrežja VPN za Android, ki se jim je treba izogibati Preizkusite NordVPN brezplačno

Če še vedno želite uporabljati brezplačno orodje, poiščite brezplačna omrežja VPN, ki ponujajo tudi plačljivo različico. Tako boste vedeli, da storitev zasluži denar s prodajo, namesto da bi se ukvarjala s sumljivimi posli. Poleg tega boste lahko svoje orodje nadgradili v boljšo različico.

Če želite izvedeti več, si oglejte naš podroben vodnik o plačljivih in brezplačnih omrežjih VPN.

Brezplačna omrežja VPN za Android, ki se jim je treba izogibati

Ni pomembno le vedeti, katera brezplačna omrežja VPN za Android izbrati – vedeti morate tudi, katerim se je treba izogniti. Spodaj si lahko ogledate nekaj najbolj znanih brezplačnih omrežij VPN, ki jih ne smete namestiti v svojo mobilno (ali katero koli drugo) napravo.

 • Opera VPN. Opera VPN je brezplačno na voljo skupaj z brskalnikom Opera. Čeprav je mamljivo, da ga uporabite, vam svetujem, da tega ne storite. Operina politika zasebnosti je namreč precej vprašljiva in ne morete vedeti, kje bodo končali vaši podatki. Poleg tega vam ne omogoča izbire določene države, temveč le eno od treh celin.
 • Betternet VPN. Čeprav je Betternet eno izmed bolj priljubljenih brezplačnih omrežij VPN za Android, se mu je bolje izogniti. Vaša varnost je namreč lahko ogrožena zaradi pomanjkanja stikala za izklop, uhajanja DNS in precej slabe politike beleženja.
 • iNinja VPN. Kljub imenu iNinja VPN se na internetu ne boste počutili kot nindža. Preprosto zbira preveč podatkov o svojih uporabnikih, vključno z dnevniki dejavnosti, časovnimi žigi povezav in drugimi osebnimi informacijami.

brezplačna omrežja VPN za Android

Video pregled: brezplačni VPN-ji za Android

Zaključek

Čeprav ima brezplačni VPN svoje omejitve, je še vedno bolje, da si ga omislite, kot da bi pustili svoj Android brez zaščite. Brezplačno orodje vam bo še vedno zagotovilo veliko podatkov, nekaj priljubljenih lokacij za povezavo in nekaj varnostnih funkcij, kot sta stikalo za izklop in šifriranje AES-256.

Če pa želite več udobja, ne da bi vam bilo treba razmišljati o tem, koliko podatkov ste že porabili, vam predlagam, da investirate v plačljivo omrežje VPN za Android. Takšno omrežje VPN ne le da ne bo imelo nobenih omejitev – ponujalo bo tudi nekaj res naprednih funkcij, kot so zakriti strežniki ali zaščita pred zlonamerno programsko opremo.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake