Najboljši brezplačni VPN-ji za iPhone in iPad v letu 2023

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Splošno znano je, da je Apple iOS resnično varen. Vendar pa so osebni podatki danes eno najdragocenejših premoženjskih dobrin, ki je žal zelo tarča kibernetskih kriminalcev in celo nekaterih vlad. Zato je namestitev dodatne varnostne plasti, kot je VPN, pametna odločitev, če želite povečati svojo zasebnost in preprečiti sledenje podatkov.

Poleg tega lahko zanesljiv VPN za iPhone in iPad naredi veliko več kot le to, da vas zaščiti. Odpira vam možnosti za doseganje internetne svobode, kjer lahko dostopate do vseh omejenih in cenzuriranih vsebin, vključno s spletnimi mesti, platformami za pretakanje in drugimi medijskimi storitvami. Toda vprašanje je, ali lahko brezplačno omrežje VPN stori vse to?

Ali obstaja popolnoma brezplačen VPN za iPhone? Vsekakor! Vendar je treba upoštevati le zanesljive ponudnike storitev VPN, saj večina brezplačnih VPN zasluži denar s prodajo podatkov o uporabnikih tretjim osebam. Ali pa vas preprosto zasipavajo z nadležnimi oglasi. Da ne omenjamo obsežnega seznama “brezplačnih VPN”, ki so na voljo v trgovini App Store in ki na koncu stanejo več kot običajni VPN.

Brezplačno preizkusite storitev NordVPN premium

NordVPN je odlična premijska možnost, ki ponuja vse vrhunske funkcije – brez nadležnih kompromisov. Zdaj ga dobite brezplačno: z zanesljivo garancijo za vračilo denarja ga lahko preizkusite brez tveganja!

Kateri je najboljši brezplačni VPN za iPhone? Zato smo pripravili seznam najboljših brezplačnih VPN-jev za naprave iPhone in iOS v letu 2023, ki so resnično varni, da boste lahko brez stresa našli najboljšega ponudnika. Nadaljujte z branjem in ugotovite, kateri so dobri.

Top 5 najboljših brezplačnih VPN-jev za iPhone:

 1. NordVPN – najboljši brezplačni VPN za iPhone
 2. Surfshark – najboljši brezplačni iPhone VPN z neomejenimi povezavami
 3. Atlas VPN – zaupanja vredna brezplačna storitev VPN
 4. ExpressVPN – celovit varnostni paket VPN brezplačno
 5. CyberGhost – geografsko raznolika brezplačna storitev VPN za iOS

Ali je vredno imeti brezplačno omrežje VPN v telefonu iPhone?

Ali obstaja 100-odstotno brezplačno omrežje VPN? Vrednost brezplačnega omrežja VPN je odvisna od vaših potreb. Prvič, brezplačno omrežje VPN za iOS lahko pokriva le osnovne potrebe, saj ima večina brezplačnih ponudnikov zelo omejen nabor varnostnih funkcij. Morda boste izgubili možnost izbire želenega strežnika in lokacije ali pa boste imeli kratek in dolgočasen seznam funkcij, ki vam ne bodo pomagale niti pri izogibanju geografskim omejitvam.

Drugič, brezplačna omrežja VPN vedno iščejo način, kako svoje uporabnike prisiliti, da se naročijo na plačljive storitve. Običajno je brezplačna različica le komercialni izdelek, ki naj bi vas zapeljal k nakupu premijskega izdelka. Zato vas lahko vse omejitve in nenehno videni opomniki za nadgradnjo načrta povzročijo več skrbi kot varnosti.

Na splošno velja, da je brezplačni VPN bolj kratkoročna rešitev za skrb za spletno varnost in anonimnost. Po drugi strani pa vam premijske storitve omogočajo neomejeno, neomejeno in varno brskanje. Z njimi lahko zavarujete svojo identiteto tudi, ko povezava VPN pade, se znebite nadležnih oglasov ali dostopate do Netflixa in drugih svetovnih storitev pretakanja.

Ali ima iPhone vgrajen VPN? Nasvet za strokovnjake

Iščete dober brezplačen VPN? Če želite zaupanja vredne storitve in funkcionalno bogat paket, predlagamo uporabo brezplačnih preizkusov ali 30-dnevnih garancij za vračilo denarja vrhunskih ponudnikov, kot sta NordVPN ali Surfshark.

Najboljši brezplačni VPN-ji za iPhone in iPad – naš podroben seznam

V trgovini Apple App Store smo videli, koliko brezplačnih omrežij VPN čaka na vašo pozornost. In to, da ste na tej točki zmedeni, je povsem razumljivo.

Zakaj potrebujem brezplačno omrežje VPN za iPhone? Da bi vam olajšali pot do zanesljivega brezplačnega omrežja VPN, smo preizkusili in izbrali teh 7 brezplačnih omrežij VPN za vašo napravo iOS. Da bi ugotovili, ali so dejansko najboljši, smo se oprli na merila, ki se začnejo s prilagajanjem za iOS, nadaljujejo z varnostjo in končajo s funkcijami.

Zato si oglejte, ali je med njimi tisti, ki ste ga iskali.

1. NordVPN – na splošno najboljša brezplačna izbira VPN za iPhone

S sedežem v: Panama
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Pridobite NordVPN z 63% OFF + 3 mesece BREZPLAČNO! 🔥

Ali lahko na iPhonu uporabljam NordVPN? Obiščite spletno mesto NordVPN

NordVPN je najboljši brezplačni VPN za iPhone. Ima sodobno in uporabniku prijazno aplikacijo za iOS. V svoji napravi Apple lahko z zemljevida/seznama držav preprosto izbirate med več kot 5500 strežniki na 60 lokacijah.

Navigacija po aplikaciji je zelo preprosta. Povezujete se lahko prek glavnega okna, funkcije pa najdete v drugih namenskih zavihkih. Nova različica NordVPN za iOS omogoča celo povezovanje ali prekinitev povezave prek gradnika na začetnem zaslonu.

Poleg tega lahko v aplikaciji NordVPN za iOS izbirate med različnimi protokoli za tuneliranje. Med njimi sta IKEv2 in OpenVPN (TCP/UDP), vendar za najboljše hitrosti priporočamo revolucionarni protokol NordLynx.

Koliko stane omrežje NordVPN za iPhone? Poleg tega ta VPN vključuje dodatne varnostne funkcije, ki jih pri aplikacijah za iOS običajno ne dobite. Za zaščito občutljivih podatkov lahko na primer uporabite stikalo za izklop in funkcije za spremljanje temnega spleta.

Oglejte si tudi tole: NordVPN deluje z Netflixom in drugimi platformami za pretakanje, kot so Hulu, BBC iPlayer itd. Z njim lahko gledate svetovne vsebine od koder koli.

Čeprav plačljive naročnine stanejo od 3,29 dolarja na mesec, ga lahko preizkusite brez tveganja s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja. Za to morate zahtevati brezplačno poskusno različico NordVPN. Če si premislite in želite plačljiv načrt, preverite ponudbe NordVPN za popuste.

Če želite izvedeti več o tem ponudniku, preberite naš celoten pregled NordVPN.

Ali je omrežje NordVPN na iPhonu brezplačno? Prednosti

 • Neomejena hitrost in pasovna širina
 • Velika izbira strežnikov
 • Stikalo za ubijanje
 • Spremljanje temnega spleta
 • Uporabniku prijazna aplikacija za iOS
 • Odblokiranje Netflixa in drugih spletnih mest za pretakanje

Proti

 • Brezplačno preskušanje zahteva podatke o kreditni kartici

2. Surfshark – brezplačen VPN z neomejenimi povezavami za iPhone

S sedežem v: Nizozemska
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Pridobite 82% OFF Surfshark + 2 meseca BREZPLAČNO 🔥

Ali Surfshark deluje z iPhonom? Obiščite Surfshark VPN

Surfshark je še en najboljši kandidat na našem seznamu najboljših brezplačnih omrežij VPN za iPhone. Uživate lahko v intuitivni aplikaciji za iOS, ki vam omogoča izbiro med več kot 3200 strežniki na 100 lokacijah. Poleg tega dobite neomejeno število hkratnih povezav, zato ga lahko vaša družina uporablja tudi na svojih telefonih iPhone.

Aplikacija Surfshark za iOS je definicija prijaznosti do uporabnika. Vse, kar potrebujete, je na voljo na glavnem zaslonu, nastavitve in funkcije Surfshark One pa so razporejene v ločenih zavihkih. VPN ima tudi aplikacije za operacijske sisteme Windows, Android, Linux in macOS.

Omeniti velja tudi, da ima njena aplikacija za iOS veliko funkcij za mobilno aplikacijo. Na voljo je stikalo za zaustavitev vsega internetnega prometa, če se povezava VPN prekine. Poleg tega ima podporo WireGuard, zato lahko uživate v visokih hitrostih in stabilni povezavi.

Tudi pri zabavi ne boste razočarani. Surfshark deluje s storitvami Netflix, Disney+, Amazon Prime Video in številnimi drugimi platformami za pretakanje. Tako lahko na poti v svojem iPhonu gledate vse svetovne oddaje.

Zakaj Surfshark ne deluje na mojem iPhonu? Cene plačljivih naročnin se začnejo pri 2,30 USD/mesec, vendar so na voljo tudi neverjetni popusti Surfshark. Na voljo je tudi možnost brezplačnega preizkusa Sufshark za 7 dni in uporaba 30-dnevne garancije za vračilo denarja za daljše preizkusno obdobje.

Več o tem ponudniku izveste v našem podrobnem pregledu Surfshark VPN.

Prednosti

 • Brez omejitev hitrosti ali pasovne širine
 • Ogromna flota strežnikov
 • Stikalo za ubijanje
 • Neomejeno število hkratnih povezav
 • Intuitivna aplikacija za iOS
 • Deluje z Netflixom in drugimi spletnimi mesti za pretakanje

Kako dodam Surfshark v svoj iPhone? Proti

 • Zahteva podatke o kreditni kartici za brezplačno preskušanje

3. Atlas VPN – zanesljiv spremljevalec VPN za iPhone

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get Atlas VPN, zdaj 83% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

Obiščite Atlas VPN

Atlas VPN Še en brezplačen VPN za naprave Apple, za katerega bi glasovali, je Atlas VPN, ki je ponudnik, osredotočen na mobilne naprave. Poleg tega, da je ta ponudnik dostojno prilagojen VPN za iOS, uporablja tudi 256-bitno šifriranje AES in trdi, da ne zbira uporabniških podatkov. To pomeni, da vaša zasebnost ostaja varna in zanesljiva.

Aplikaciji Atlas VPN za Android in iOS sta v osnovi enaki. Nekoliko neprijetno je, da se morate pomikati po lokacijah, da bi ugotovili, katere so brezplačne. Če pa vas lokacija strežnika ne zanima, lahko preprosto kliknete glavni gumb za povezavo.

Z brezplačnim načrtom dobite tudi 5 GB podatkov. Če pa se odločite za premijski načrt z neomejenimi podatki, vam ne bo treba skrbeti, da boste zapravili preveč denarja. Cena storitve Atlas VPN se začne pri 1,82 dolarja na mesec.

Pregled storitve Atlas VPN Če bi se pridružili brezplačni platformi Atlas VPN, bi imeli na voljo funkcije, kot so stikalo za izklop, varno brskanje in deljenje datotek P2P. Tako bi ostali zaščiteni pred zlonamernimi spletnimi mesti in nevarnostjo prekinitve povezave VPN. Poleg tega bi lahko ob koncu tedna uporabljali tudi torrente.

Resnici na ljubo pa to ni veliko in z naročnino na plačljivo različico bi dobili več. Lahko bi na primer odblokirali spletna mesta za pretakanje in odkrivali kršitve varnosti podatkov.

Poleg protokola IPSec/IKEv2 lahko v brezplačni različici izberete tudi hitri protokol WireGuard. Tu ne bomo naleteli na nič presenetljivega, saj Atlas VPN ponuja le tri lokacije, med katerimi lahko izbirate. Vendar trdi, da redno dodaja nove lokacije, zato lahko upamo, da se nam obetajo boljši časi.

Za vse potrebne informacije preberite naš podroben pregled omrežja Atlas VPN.

brezplačna omrežja Atlas VPN Prednosti

 • 5 GB podatkov
 • Brez omejitev hitrosti
 • Funkcija stikala za izklop
 • šifriranje AES-256
 • Podpira torrente

Proti

 • Samo tri lokacije
 • Povprečne hitrosti

4. ExpressVPN – vsestranska aplikacija VPN za iOS

Ali ExpressVPN deluje za iPhone?

S sedežem v: Britanski Deviški otoki
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Get ExpressVPN, zdaj 49% OFF 1-letni načrt! 🔥

Obiščite ExpressVPN

ExpressVPN je celovita rešitev za vaš iPhone, ki zagotavlja nezlomljivo zaščito in odlično delovanje. Lastni protokol za tuneliranje Lightway in trdna flota strežnikov s strežniki v 94 državah zagotavljata izkušnjo brez zaostankov.

Zakaj ExpressVPN ne deluje na iPhonu? Aplikacija za iOS zelo dobro odraža namizno različico. Je intuitivna in dobro zasnovana. Vse varnostne funkcije lahko najdete na enem seznamu in preprosto prilagodite raven zaščite glede na svoje potrebe. Vendar imejte v mislih, da v aplikaciji za iOS ni stikala za izklop, deljenega tunela in bližnjic.

Poleg manjkajočih funkcij lahko še vedno uživate v naprednem varnostnem paketu. Z zakritimi strežniki lahko povezavo VPN skrijete pred radovednimi očmi in še naprej varno brskate. Upravitelj groženj pa poskrbi, da se izognete zlonamernim spletnim mestom in na poti blokira sledilne naprave.

Poleg tega je vaš promet šifriran s šifriranjem AES-256, ki je danes najmočnejša šifra. Poleg tega podjetje izvaja strogo politiko prepovedi beleženja, ki se popolnoma ujema z državo jurisdikcije (Britanski Deviški otoki), ki ne zahteva zbiranja uporabniških dnevnikov.

Če pustimo varnost ob strani, je ExpressVPN odlična izbira tudi za pretakanje. Odklene več knjižnic Netflixa, Amazon Prime Video, Hulu in številne druge storitve pretakanja. Da ne omenjamo kakovosti polne HD, v kateri lahko uživate.

Kako lahko ExpressVPN brezplačno uporabljam na svojem iPhonu? Začetna cena je 6,67 dolarja na mesec, kar vsekakor ni najbolj prijazna možnost. Vendar pa lahko storitev preizkusite s 7-dnevnim preizkusom ali 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, nato pa s posebnimi popusti ExpressVPN uživate v prijaznejših cenah.

Če želite izvedeti več o funkcijah, si oglejte naš podroben pregled ExpressVPN.

Prednosti

 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Intuitivna aplikacija iOS
 • Napredni protokol predora Lightway
 • Odblokira vsa glavna spletna mesta za pretakanje
 • Vključuje zaščito pred grožnjami

Koliko stane ExpressVPN za iPhone? Proti

 • Brez stikala za izklop za uporabnike iOS
 • V aplikaciji za iOS ni razdeljenega tunela
 • Precej drago

5. CyberGhost – brezplačni iPhone VPN z ogromno strežniško floto

S sedežem v: Romunija
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Get CyberGhost VPN, zdaj 83% OFF + 2 mesecev FREE 🔥

Obiščite CyberGhost

Ali CyberGhost deluje na iPhonu? CyberGhost je odličen VPN za iOS, ki vam z brezplačnim preizkusom pomaga ostati neviden na spletu. Z njim prejmete eno največjih strežniških flot na trgu s 9700 strežniki v 91 državah, kar pomeni, da lahko brez težav uživate v različnih Netflixovih knjižnicah.

Presenetljivo je, da CyberGhostova aplikacija za iOS po vmesniku prekaša namizno različico. Je lepo oblikovana in zelo enostavna za uporabo, zato se bodo tudi začetniki zlahka znašli.

Poleg tega aplikacija za iPhone vključuje skoraj vse funkcije, ki so na voljo, razen samodejne zaščite Wi-Fi.

Čeprav so v tem omrežju VPN na voljo trije protokoli za tuneliranje, lahko uporabniki sistema iOS izberejo le dva (WireGuard in IKEv2). Vendar obe razpoložljivi možnosti zagotavljata veliko hitrost povezave, ne da bi pri tem ogrozili svojo varnost.

Ali je CyberGhost brezplačen za iOS? Vsak uporabnik je zaščiten z vrhunskim šifriranjem AES-256, ki ga je težko razbiti tudi za najzahtevnejše hekerje. Med testiranjem smo z veseljem ugotovili tudi, da funkcija “kill switch” učinkovito ščiti vaš IP, kadar koli se povezava VPN izgubi. Vaš IP ni le zaščiten, temveč ponudnik resno obravnava tudi vašo zasebnost in sledi politiki prepovedi beleženja.

Poleg ključnih funkcij lahko izkoristite tudi specializirane strežnike, ki so primerni za pretakanje, igranje iger in drugo. Na voljo je blokator oglasov, ki ne le blokira oglase ali vam pomaga izogniti se zlonamerni programski opremi, temveč vam omogoča tudi varčevanje s podatki. Če želite ostati popolnoma anonimni, lahko uporabite strežnike NoSPY, ki jih v celoti upravlja CyberGhost in sploh ne dopuščajo vmešavanja tretjih oseb.

Vemo že, da je Netflix za to omrežje VPN lahka naloga. Pomaga pa vam tudi pri izogibanju geografskim blokadam storitev Hulu, Disney+ in drugih!

Kako lahko uporabljam CyberGhost VPN na iOS? Če se v storitev CyberGhost prijavite prek naprave iOS, dobite 7-dnevni brezplačni preizkus. Za podaljšanje lahko uporabite 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki ga lahko plačate že od 2,19 USD na mesec.

Več informacij o funkcijah najdete v našem pregledu storitve CyberGhost.

Prednosti

 • 7-dnevno brezplačno preskušanje prek naprav iOS
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Poceni naročniški načrti
 • Odlično za pretakanje
 • Izjemen strežniški vozni park

Zakaj je CyberGhost blokiran? Proti

 • Brez samodejne zaščite Wi-Fi v aplikaciji za iOS
 • V različici iOS ni predora OpenVPN

6. IPVanish – zelo hiter VPN za iPhone in iPad

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get 72% OFF IPVanish!🔥

Obiščite IPVanish

IPVanish - zelo hiter VPN za iPhone Druga možnost med najboljšimi VPN za naprave iOS je hiter in zanesljiv IPVanish. Ta ponudnik nima brezplačne različice, vendar ga lahko preizkusite brez tveganja s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja. Tako imate čas, da preizkusite vse odlične funkcije, ki jih ima IPVanish.

Aplikacija za iPhone ponuja zelo priročen in enostaven vmesnik za uporabo. Vse je pregledno razvrščeno na spodnjem delu zaslona, zato ne boste imeli težav z ugotavljanjem, kako ga uporabljati.

Z IPVanishom vam ni treba skrbeti za varnost, saj vaše podatke šifrira z zanesljivim šifriranjem AES-256. Poleg tega ponudnik ponuja različne protokole za tuneliranje, med katerimi je najhitrejši in najvarnejši WireGuard. In čeprav strežniki IPVanish niso specializirani za torrente, jih še vedno podpirajo.

Če vas zanima pretakanje, imate srečo. IPVanish odklene vsa najbolj priljubljena spletna mesta za pretakanje, kot sta Netflix ali Hulu. Poleg tega lahko izbirate med ogromno floto več kot 2000 strežnikov v 50 državah, zato so vam globalne knjižnice vsebin na dosegu roke.

IPVanish za iPhone in iPadZdaj je aplikacija za iOS uporabniku prijazna, nastavitve pa imajo več možnosti prilagajanja. Ponuja tudi povezave na zahtevo, bližnjice Siri in funkcije nadomestnega načina povezave.

IPVanish lahko kupite za proračunsko prijazno ceno 3,33 USD/mesec in pokrijete do neomejeno število naprav.

Če želite izvedeti več, obiščite naš pregled IPVanish.

Prednosti

 • Velike hitrosti
 • Številni strežniki
 • Odblokiranje spletnih mest za pretakanje
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Različni protokoli za tuneliranje

IPVanishProti

 • V sistemu iOS ni stikala za izklop
 • Zelo malo funkcij v aplikaciji za iOS
 • Brezplačne različice ni

7. PureVPN – varen VPN za naprave iOS

iOS - PureVPN

S sedežem v: Britanski Deviški otoki
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get PureVPN, zdaj 81% OFF + 3 mesece FREE!🔥

Obiščite PureVPN

PureVPN je še ena možnost za uporabnike iOS, ki jo lahko prenesete brezplačno. Ta ponudnik ima obsežen seznam strežnikov – več kot 6500 v 78 državah. Čeprav ni brezplačne različice ali poskusne različice, lahko PureVPN preizkusite brez tveganja z 31-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

PureVPN Brezplačni VPN Uporabnikom iPhona bo morda koristilo, da aplikacija prikazuje priporočila za strežnike. Poleg tega lahko strežnike uvrstite med priljubljene. Tako lahko vedno dostopate do strežnika, ki ga potrebujete, ne da bi se pomikali po celotnem seznamu.

Ko gre za varnost, se PureVPN ne igra z ničemer. Uporablja zanesljivo šifriranje AES-256, ki zagotavlja vrhunsko varnost. Vaših podatkov torej ne bo mogoče vdreti.

Pri pregledu uspešnosti morate biti več kot zadovoljni. Izbirate lahko med tuneli WireGuard, OpenVPN in IKEv2 za hitre povezave in nemoteno uporabniško izkušnjo.

Tudi pretakanje ne bo težava, saj PureVPN uspešno odklene knjižnice vseh vaših priljubljenih spletnih mest za pretakanje, kot so Netflix, Hulu ali BBC iPlayer.

VPN in proxy podjetja PureVPN Vse to lahko dobite razmeroma poceni. Cene naročnine na PureVPN se začnejo pri 2,08 dolarja na mesec, hkrati pa lahko pokrijete do 10 naprav. Poleg tega lahko za višje varnostne ukrepe poleg kreditne kartice plačujete tudi s kriptovalutami, saj sprejemajo tudi plačila v kriptovalutah.

Če želite izvedeti več, si oglejte celoten pregled PureVPN.

Prednosti

 • Neomejena pasovna širina
 • šifriranje AES-256
 • 31-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Različni protokoli za tuneliranje
 • Uporabniku prijazno

Proti

 • Brezplačne različice ni
 • Omejene funkcije sistema iOS
 • Težave s povezavo

8. Ivacy VPN – najboljši VPN za iPhone in iPad

S sedežem v: Singapur
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Pridobiti Ivacy VPN, zdaj 90% OFF + darilo!🔥

Obiščite Ivacy VPN

Ivacy VPN - manjvreden VPN za iPhone Ivacy VPN je odlična možnost za VPN za iPhone in iPad, vendar ni preveč znana. Ta ponudnik ponuja impresivnih več kot 5700 strežnikov v 68 državah, zato boste vedno našli dobre povezave. Vendar ni brezplačne različice. Lahko pa si zagotovite enodnevni preizkusni program in preizkusite vse premijske funkcije.

Aplikacija za iOS je zelo podobna različici za Android, vendar ima ta manj funkcij. Poleg tega se lahko pomikate po strežnikih, ki so organizirani glede na njihov namen, na primer pretakanje ali torrentanje. In ker lahko hkrati povežete 10 naprav, jo lahko dobite tudi v operacijskem sistemu Windows ali macOS.

Kar zadeva hitrost, to ni eno najhitrejših omrežij VPN. Protokol WireGuard ni na voljo, lahko pa izberete precej hiter in zanesljiv protokol IKEv2 za iOS. Poleg tega ima Ivacy VPN strežnike P2P, zato je podprto tudi prenašanje torrentov.

Pregled Ivacy VPN Sledijo podatki o varnosti in Ivacy VPN vaše podatke varuje s šifriranjem AES-256. Zanesljiva politika prepovedi beleženja je obvezen dodatek, zato ste lahko prepričani, da Ivacy VPN ne shranjuje vaših podatkov za prihodnjo uporabo.

Če vas zanima pretakanje, so osnove pokrite – Ivacy VPN odklene Netflix, BBC iPlayes in YouTube.

Aplikacija za iOS je sicer enostavna za uporabo, vendar ne ponuja dodatnih funkcij. Zato jo imejte v mislih.

Ivacy VPN lahko kupite že za 1,00 USD/mesec in 30-dnevno garancijo za vračilo denarja.

Za več informacij si oglejte pregled Ivacy VPN.

Ivacy VPNPrednosti

 • Velika flota strežnikov
 • Podpira torrente
 • Odblokiranje spletnih mest za pretakanje
 • Enodnevni brezplačni preizkus
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Proti

 • Brez stikala za izklop za naprave iOS
 • Nižje hitrosti
 • Aplikaciji za iOS primanjkuje funkcij

9. Proton VPN – hiter in varen brezplačni VPN

Proton VPN za iPhone

S sedežem v: Švica
Neomejeno število podatkov: Da
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥 Get do 50% OFF Proton VPN! 🔥

Obiščite Proton VPN

Proton VPN je naša najboljša izbira brezplačnega omrežja VPN za iPhone in iPad. To je zato, ker ponuja neomejeno količino podatkov. To pa še ni vse, saj je uvedel tudi šifriranje vojaškega razreda in ima politiko prepovedi beleženja.

Pregled ProtonVPN Običajno različica aplikacije VPN za iOS precej zaostaja za različico za Android. V tem primeru ni tako. Uživali boste lahko v funkciji “kill switch”, pospeševalniku VPN in preprečevanju uhajanja DNS. Edina funkcija, ki je izključena, je deljeno tuneliranje.

Poleg tega lahko na zaslon dodate tudi gradnik aplikacije Proton VPN. Tako se lahko povežete z omrežjem VPN, ne da bi vam bilo treba poiskati ali odpreti aplikacijo.

Poleg tega vam Proton VPN omogoča izbiro med različnimi protokoli za tuneliranje, kar je redek primer pri brezplačnih omrežjih VPN. To vključuje protokole za tuneliranje WireGuard, OpenVPN (UDP in TCP) ter IKEv2/IPSec.

Če namesto premijske različice izberete brezplačno različico, lahko izbirate le med tremi državami in njihovimi strežniki. Če pa vas skrbi prenatrpanost strežnikov, vas bo morda razveselila novica, da je Proton VPN uvedel orodje, ki prikazuje trenutno obremenitev strežnikov.

ProtonVPNEdina slabost brezplačne različice Proton VPN je, da ne boste mogli dostopati do Netflixa ali katere koli druge velike pretočne platforme. Če želite pridobiti ta privilegij, boste morali svoj načrt nadgraditi v premijskega. Njegove cene se začnejo pri 4,99 dolarja na mesec.

Če še vedno niste prepričani, si oglejte naš poglobljeni pregled ProtonVPN.

Prednosti

 • Neomejeno število podatkov
 • Neomejena pasovna širina
 • Šifriranje vojaškega razreda
 • Protokol OpenVPN
 • Uporabniku prijazen
 • Politika prepovedi beleženja

Kako smo preizkusili ta brezplačna omrežja VPN za iOS Proti

 • Brez Netflixa za brezplačne uporabnike
 • Brezplačni strežniki ne podpirajo torrentov
 • Možna je samo ena naprava

10. Hotspot Shield – bogato opremljen VPN za iPhone in iPad

S sedežem v: Združene države Amerike
Neomejeno število podatkov: Ne
Odblokiranje storitve Netflix: Da (samo plačljivo)
Trenutni posel: 🔥Uhranite do 40% OFF Hotspot Shield!🔥

Hotspot Shield za iPhone Obiščite Hotspot Shield

Hotspot Shield je brezplačen VPN za iPhone brez naročnine, poleg tega pa je eden redkih ponudnikov, katerih mobilna aplikacija je precej podobna namiznim različicam. Čeprav je na voljo brezplačna različica, je zelo omejena.

Prejmete temno obarvano aplikacijo za iOS, ki je preprosta za navigacijo. Vse, kar dobite, je glavno okno z možnostjo brezplačne izbire strežnikov z omejeno hitrostjo. Če želite sprostiti celoten potencial omrežja VPN, ga boste morali nadgraditi.

Hotspot Shield je brezplačen VPN Zaradi izjemno hitrega protokola za tuneliranje Catapult Hydra vas zmogljivost z načrti Premium ne bo razočarala. Hitrost povezave se ne bo opazno zmanjšala, pretakanje pa bo potekalo brez zastojev. Za zaščito boste lahko uživali tudi v izjemno varnem šifriranju AES-128.

Kar zadeva pretakanje, je mogoče vsebino odkleniti le z naročnino Hotspot Shield Premium. Z njo boste lahko odklenili vsebine iz storitev Netflix, BBC iPlayer in YouTube. Z dragim seznamom več kot 3200 strežnikov na 80 lokacijah pa vam bodo geografsko zaklenjene vsebine na dosegu roke.

Aplikacija za iOS vključuje skeniranje identitete, upravitelja gesel in blokator neželenih klicev, vendar morate kupiti naročnino Premium. Ker je brezplačna različica precej pomanjkljiva z varnostjo in funkcijami.

Več informacij najdete v našem pregledu programa Hotspot Shield.

Hotspot ShieldPrednosti

 • Brezplačna različica
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Dobre hitrosti
 • Varno šifriranje

Proti

 • Politika brez dnevnika ni revidirana
 • Ne WireGuard
 • Omejena hitrost

11. Windscribe – trdna možnost VPN za iOS

S sedežem v: Kanada
Neomejeno število podatkov: Ne
Odblokiranje storitve Netflix: Da
Trenutni posel: 🔥 Pridobite 55% OFF z 1-letnim načrtom! 🔥

Obiščite Windscribe VPN

Windscribe vas bo morda razveselil, saj odklene Netflix tudi za brezplačne uporabnike. Upoštevajte le, da lahko uporabite le do 10 GB podatkov, zaščitenih z omrežjem VPN, zato bo na voljo le nekaj epizod na mesec.

Poleg tega morate za pridobitev teh 10 GB družbi Windscribe posredovati svoj e-poštni naslov. Če želite ostati čim bolj anonimni, vam bo na voljo le 2 GB.

WindscribeKljub temu boste tudi z navedbo svojega e-poštnega naslova ostali precej varni, saj Windscribe uporablja šifro AES-256 in ima politiko prepovedi beleženja (čeprav se nahaja v državi, ki je članica zavezništva 5-Eyes).

Aplikacija za iPhone je lepo oblikovana in na glavnem zaslonu zlahka najdete vse, kar potrebujete. Čeprav je precej obremenjena, je vse zelo urejeno, zato se ni zdelo, da bi to postalo težava.

Pri storitvi Windscribe obožujemo širok nabor protokolov za tuneliranje, med katerimi lahko izbirate: IKEv2, OpenVPN (UDP in TCP), Stealth in WStunnel. To je odlična varnostna prednost, ki jo pri brezplačnih omrežjih VPN redko zasledimo.

Windscribe je tudi dostojno napolnjen s funkcijami. V brezplačni različici prejmete stikalo za ubijanje, proxy SOCKS5, blokator oglasov in funkcijo varne dostopne točke. Poleg tega je omogočeno tudi prenašanje torrentov, izbirate pa lahko med 11 državami, kar je za brezplačno omrežje VPN izjemno.

Če želite imeti še več od vsega tega, bi bila pametna poteza naročiti se na plačljiv načrt Windscribe. Da ne omenjamo dejstva, da bi bili tudi varnejši.

Če želite več informacij, preberite naš poglobljen pregled Windscribe VPN.

WindscribePrednosti

 • 10 GB brezplačnih podatkov
 • Politika prepovedi beleženja
 • Brezplačna različica odklene ameriški Netflix
 • 11 držav na izbiro
 • Podpora strankam za brezplačne uporabnike

Proti

 • S sedežem v Kanadi (zavezništvo 5-Eyes)
 • Brezplačni uporabniki ne prejmejo programa WireGuard
 • Povprečne hitrosti

Kako smo preizkusili te brezplačne VPN-je za iOS

Kako smo preizkusili ta brezplačna omrežja VPN za iOS

Uporabnikom iOS ni lahko izbrati najboljšega brezplačnega omrežja VPN. Pri izbiri morate biti pozorni na številne pomembne podrobnosti. Zato spodaj najdete seznam, na podlagi katerega smo poiskali najboljše brezplačno omrežje VPN za iPhone.

 • Varnost. Poiščite šifriranje AES-256 in varne protokole za tuneliranje, kot sta OpenVPN ali WireGuard. Ne verjamemo v VPN, ki ne uporablja teh orodij.
 • Neomejeno število podatkov. Večja kot je omejitev, manjši je obseg zaščitenega omrežja.
 • Hitrost. Nihče ne mara, ko se omrežna povezava začne predpomnjevati. Zato je hitrejši kot je VPN, boljšo izkušnjo brskanja boste imeli.
 • Lastnosti. Brezplačni VPN-ji so že tako ali tako precej revni s funkcijami, zato je treba poiskati ponudnika z veliko funkcijami.
 • Toleranca za iOS. Veliko ponudnikov VPN pušča iOS za hrbtom Androida. Zato iščemo tiste VPN-je, ki še vedno ponujajo dragocene funkcije za iOS.

Kako lahko v svojem iPhonu brezplačno nastavim VPN?

Kako lahko v svojem iPhonu brezplačno nastavim VPN? Prijava in nastavitev naprave iOS za brezplačno omrežje VPN sta enostavni in hitri opravili. V nadaljevanju najdete kratek vodnik o tem, kako to storiti z NordVPN. Zato vzemite svoj iPhone ali iPad in sledite navodilom:

 1. Pojdite v trgovino Apple App Store, poiščite in prenesite aplikacijo NordVPN.
 2. Po končani namestitvi jo odprite in se prijavite.
 3. Izberite načrt naročnine. Uporabili boste lahko 30-dnevno garancijo za vračilo denarja.
 4. Zaženite aplikacijo in kliknite ikono Nastavitve v razdelku z računom. Tam boste našli zavihek Povezava VPN, kjer lahko izberete enega od protokolov za tuneliranje, vključno z NordLynx, IKEv2 ali OpenVPN (različica UDP ali TCP).
 5. Povežite se s strežnikom in začnite varno brskati!

Prenesite NordVPN na iPhone

Primerjava brezplačnih aplikacij VPN za iPhone

Primerjava brezplačnih aplikacij VPN za iPhone Če želite ugotoviti, kako prilagodljiv bo brezplačni VPN za iPhone, morate biti pozorni na več podrobnosti. Med njimi so omejitve pasovne širine in podatkov, ocena, dodatno podprte naprave, možnosti glede storitev pretakanja in seveda politika zasebnosti. Da bi vam olajšali raziskovanje o njih, smo te informacije vključili v spodnjo preglednico.

Zmagovalec

Pridobite NordVPN

Zakaj so brezplačna omrežja VPN lahko nevarna

Kljub nekaterim omejitvam, ki jih prinaša brezplačni VPN, obstajajo dodatne pomanjkljivosti. To so tiste, ki lahko ogrozijo vaš Mac ali drugo napravo iOS.

 • Brezplačna omrežja VPN lahko vladi omogočajo zbiranje podatkov o uporabnikih. Nekatera brezplačna omrežja VPN vladi omogočajo vohljanje, tako da lahko omrežje VPN deluje v nekaterih državah s strogimi omejitvami. Na primer Kitajska. Zato obljubljena zasebnost z omrežjem VPN izgine.

Zakaj so brezplačna omrežja VPN lahko nevarna

 • Brezplačna omrežja VPN nameravajo iz neopredeljenih razlogov namestiti sledilno napravo. Razlogi za to so lahko različni. Na primer ciljno usmerjanje komercialnih vsebin na podlagi vaše lokacije in dejavnosti. Poleg tega je lahko dodaten vir denarja, saj ponudniku omogoča, da sledi vsakemu vašemu koraku, ko ste povezani.
 • Brezplačno omrežje VPN je lahko vir okužbe z zlonamerno programsko opremo. Ker brezplačna omrežja VPN služijo denar z nadlegovanjem svojih uporabnikov s pojavnimi oglasi tretjih oseb, se lahko zlonamerna programska oprema v vaš Mac prenese prek oglasa.
 • Brezplačno omrežje VPN vabi k nezaželenim oglasom. Ker brezplačni VPN ne zaslužijo neposredno od vas, opravljajo hudičevo delo in omogočajo tretjim osebam, da se vmešavajo v vaše brskanje. Posledično lahko s povezavo z brezplačnim omrežjem VPN prejmete več pojavnih oglasov ali videooglasov kot prej.
 • Z brezplačnim omrežjem VPN lahko pride do ugrabitve brskalnika. Ko bo vaš brskalnik ugrabljen, boste morda preusmerjeni na spletna mesta, ki jih niste nameravali obiskati. Pogosto pa so omenjene spletne strani zlonamerne, za katere veste, da niso zdrave za vašo napravo iOS in vašo zasebnost.
 • Pri brezplačnih storitvah je verjetno, da bo varnost ogrožena. Pri brezplačnem omrežju VPN je bolj verjetno, da boste imeli na voljo zelo omejen seznam protokolov za tuneliranje. Eden od njih je lahko protokol PPTP, ki je zastarel in ne šifrira vašega prometa. Zato naletite na varnostne vrzeli in pustite svojo spletno zasebnost za hrbtom.

Brezplačne aplikacije VPN za iPhone, ki se jim je treba izogibati Kot lahko že predvidevate, morajo brezplačna omrežja VPN nekako zaslužiti denar, da lahko vzdržujejo svoje storitve (čeprav gre za trenutne rešitve). Od tu naprej torej postanete izdelek, ki zagotavlja prihodek. Namesto denarja, ki bi ga plačali za vrhunsko storitev VPN, boste morda žrtvovali svojo varnost. Glede na to vam plačilo za VPN povzroči veliko manj težav.

Če želite izvedeti več o razlikah med brezplačnimi in plačljivimi omrežji VPN, preberite naš podroben vodnik.

Brezplačni VPN-ji za iPhone, ki se jim je treba izogibati

brezplačna omrežja VPN za iPhone Vsi se strinjamo, da obstajajo brezplačna omrežja VPN, ki so dovolj zanesljiva, da imajo dostop do vašega pravega naslova IP. Vendar pa se strinjamo še o eni stvari – ne boste se odločili za VPN, ki je uvrščen na črno listo, ki jo najdete spodaj.

 1. Betternet – čeprav ta ponudnik velja za enega najboljših brezplačnih VPN-jev za iOS, njegova dejanja v zvezi z vašo varnostjo govorijo drugače. S tem mislimo na to, da lahko pri Betternetu pride do razkritja vašega naslova IP ali okužbe z zlonamerno programsko opremo.
 2. Hotspot Shield – če želite ostati čim bolj anonimni, obidite Hotspot Shield. Za tega brezplačnega ponudnika VPN je bilo ugotovljeno, da v svoji aplikaciji uporablja sledilne naprave. Ugotovljeno je bilo tudi uhajanje DNS.
 3. Opera VPN – Opero verjetno poznate kot brskalnik. Vendar trdi, da ima tudi brezplačni VPN, ki pa je le posrednik brskalnika, ki vam lahko pomaga ostati anonimen, vendar nič drugega. Vendar Opera VPN pri tem ni uspešna, saj na široko zbira podatke uporabnikov in je v lasti kitajskega podjetja.

Video pregled: brezplačni VPN-ji za iPhone

Zaključek

Najboljše ponudbe VPN Brezplačno omrežje VPN je lahko koristno varnostno orodje v primerih, kot je zaščita zasebnosti med povezavo z javnim brezžičnim omrežjem ali iskanje funkcije, ki ustreza vašim potrebam. Toda ali so te prednosti vredne, da namesto tega prodajate svoje osebne podatke?

Medtem ko ste povezani z brezplačnim omrežjem VPN, so lahko vaša zgodovina brskanja in osebni podatki v nevarnosti. Če se naročite na plačljivo omrežje VPN za iPhone, morate nekoliko izprazniti denarnico, vendar si prihranite veliko živcev in zagotovite močno zaščito.

Na splošno morate vedno pretehtati ponudnika VPN, preden se v celoti potopite v njegove storitve.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake