Top kriptografija

  Najboljša protivirusna programska oprema v letu 2023

  Ker se vsak dan pojavljajo nove kibernetske grožnje, kot so zlonamerna programska oprema in virusi, je protivirusna zaščita naprave ključnega pomena. Že tako preprost prenos aplikacije ali datoteke, ki vam jo je znanec poslal po e-pošti, lahko povzroči okužbo vaše naprave.

  Čeprav imajo najnovejši operacijski sistemi, kot sta Windows ali macOS, vgrajene varnostne rešitve za računalnik, niso dovolj celovite, da bi zagotovile celovito zaščito pred virusi.

  Kateri so najučinkovitejši protivirusni programi?

  Kakovostni protivirusni program lahko poleg zaščite naprav pred grožnjami naredi še veliko več. Vse to lahko zagotovite z enim varnostnim paketom, ne glede na to, ali gre za ohranjanje anonimnosti podatkov s storitvijo VPN, zaščito prijavnih podatkov z upraviteljem gesel ali omejevanje nekaterih spletnih mest s starševskim nadzorom.

  V tem članku vam bomo pomagali izbrati najboljšo protivirusno programsko opremo leta 2023. Ti izbori so kombinacija priporočil neodvisnih laboratorijev, vključno z AV-TEST, AV-Comparatives in SE Labs. S temi protivirusnimi programi smo opravili tudi interno testiranje, da vam zagotovimo izkušnje iz prve roke.

  Opomba: Redno testiramo in raziskujemo protivirusno programsko opremo, da bi ta seznam posodobili z izdelki najvišje kakovosti.

  Kazalo vsebine

  Top 7 najboljših protivirusnih programov v letu 2023

  Katera protivirusna programska oprema je uvrščena na prvo mesto v letošnjem letu?

  1. Bitdefender Antivirus Plus – najboljša zaščita pred virusi v letu 2023
  2. Norton 360 Antivirus – protivirusni paket z veliko funkcijami
  3. TotalAV Pro Antivirus – optimalen protivirusni program z vključenim VPN in upraviteljem gesel
  4. Surfshark Antivirus – odličen protivirusni program za popolnoma zasebno brskanje
  5. NordVPN Threat Protection – odličen protivirusni program za samodejno zaščito pred zlonamerno programsko opremo v ozadju
  6. ESET NOD32 – odlična lahka protivirusna zaščita
  7. McAfee Total Protection – orodje za odstranjevanje virusov za vse naprave

  Kateri je boljši McAfee ali Norton?

  Kako izbrati najboljši protivirusni program?

  Izbira najboljšega protivirusnega programa se morda sprva zdi zahtevna. Na voljo je veliko možnosti, ki ponujajo različne funkcije. Kako se torej odločiti, kateri ustreza vašim potrebam?

  Tukaj je nekaj preprostih dejavnikov, ki jih morate upoštevati, preden izberete protivirusni program:

  • Poiščite stalno posodabljajočo se zbirko podatkov o zlonamerni programski opremi. Nenehno se razvijajo nove kibernetske grožnje, da jih protivirusni programi ne bi mogli odkriti. Zato smo vključili samo ponudnike, ki so znani po rednem posodabljanju podatkovne zbirke zlonamerne programske opreme.

  Katera je najučinkovitejša brezplačna protivirusna programska oprema?

  • Preverite varnostne funkcije. Najboljše protivirusne rešitve morajo vključevati več kot le zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Zagotoviti vam mora tudi druge funkcije, ki jih morda potrebujete, na primer VPN, upravitelja gesel ali druge zaščitne ukrepe. Če takih orodij že nimate, se lahko odločite za storitve z več funkcijami.
  • Poiščite celovito protivirusno zaščito. Če niste edini, ki uporabljate računalnik ali mobilno napravo, razmislite o nakupu protivirusnega programa, ki bi zagotovil dodatno zaščito. Nekateri ponudniki imajo zanesljive funkcije starševskega nadzora, drugi pa ščitijo celotno domače omrežje in opozarjajo na morebitne nevarnosti.
  • Upoštevajte svoj proračun. Vsi protivirusni programi ne ponujajo enakega razmerja med ceno in zmogljivostjo. Zato lahko včasih za manj (ali več) porabite veliko več funkcij.
  • Najprej preizkusite programsko opremo. Vedno lahko izkoristite garancijo za vračilo denarja, ki jo ponujajo protivirusne storitve, in preizkusite izdelek. Tako ga boste sami preizkusili in ugotovili, ali je vreden denarja, ki ga plačate.

  Kako smo preizkusili najboljšo protivirusno programsko opremo

  Kateri protivirusni program je najboljši in hiter? Za izbor najboljših ponudnikov protivirusnih programov na našem seznamu opravimo notranje testiranje varnostne programske opreme in upoštevamo rezultate neodvisnih laboratorijskih testov. Glavne točke, ki jih je bilo treba upoštevati, so bile zmogljivost protivirusne programske opreme, stopnja odkrivanja zlonamerne programske opreme z že znanimi grožnjami in grožnjami ničtega dne ter različne varnostne funkcije, ki jih ponujajo ponudniki.

  Poleg tega smo poiskali ponudnike, ki imajo enostavne aplikacije za uporabo, združljivost z različnimi napravami in razmerje med vrednostjo in ceno. Ta merila so pomembna za uporabnike, zato smo zagotovili, da ponudniki na našem seznamu najboljših protivirusnih programov v letu 2023 ponujajo celovite varnostne pakete.

  Preizkušeni ponudniki: 25
  Uporabljeni operacijski sistemi: Windows, macOS, Android
  Najmanjša stopnja zaznavanja virusov: 80%
  Preizkušene funkcije: Zaščita v realnem času, možnosti skeniranja, spletna zaščita, filtri za neželeno pošto, požarni zid, starševski nadzor, dodatne funkcije
  Katera protivirusna programska oprema je uvrščena na prvo mesto za letošnje leto? Teste smo opravili v virtualnem stroju Virtualbox z operacijskim sistemom Windows 11, nameščenim v napravi Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 s procesorjem AMD Ryzen 5 PRO 5650U, 16 GB RAM, 256 GB SSD, z operacijskim sistemom Windows 11 Pro.

  Med notranjim testiranjem smo uporabili različne priljubljene vzorce zlonamerne programske opreme, vključno z izsiljevalsko programsko opremo, programom za beleženje tipk, vohunsko programsko opremo, oglaševalsko programsko opremo in drugimi. Te spletne grožnje se nahajajo v vnaprej pripravljenih zlonamernih datotekah, ki so nameščene v nadzorovanem okolju, ki posnema svetovni splet.

  Da bi preizkusili protivirusni program, smo prenesli deset zlonamernih datotek in preverili, koliko jih je program prepoznal in odstranil. Za uspešno delovanje smo iskali najmanj 80-odstotno stopnjo zaznavanja.

  Kako izbrati najboljši protivirusni program? Poleg lastnega testiranja upoštevamo tudi neodvisne protivirusne testne laboratorije, kot so AV-Test Insititute, SE Labs in AV-Comparatives. Ti nenehno preizkušajo protivirusno programsko opremo in spremljajo njeno učinkovitost, lažno pozitivne rezultate ter način odkrivanja zlonamerne programske opreme in drugih groženj.

  10 najboljših protivirusnih programov v letu 2023

  Vsi našteti ponudniki imajo potrebna orodja za zagotavljanje največje zaščite pred zlonamerno programsko opremo in bonusne funkcije, ki se vam lahko zdijo koristne. Brez nadaljnjega se potopimo v podrobne opise vseh 10 najboljših protivirusnih programov.

  1. Bitdefender Antivirus Plus

  Ali je protivirusni program Bitdefender dober? Najboljša splošna protivirusna zaščitna programska oprema v letu 2023
  Največ hkratnih povezav: 5 naprav
  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Windows, macOS, Android, iOS
  Trenutni posel: 🔥Za do 62% OFF dobite Bitdefender!🔥

  Obiščite Bitdefender

  Bitdefender je najboljši protivirusni program leta 2023, saj ponuja izjemno stopnjo zaščite pred zlonamerno programsko opremo in varnost pred vsemi vrstami zlonamerne programske opreme. Glede na izbrani načrt lahko Bitdefender postane vaš celovit paket za kibernetsko varnost z omrežjem VPN in upraviteljem gesel.

  Kakšne so prednosti programa Bitdefender Antivirus Plus? Med neodvisnimi laboratorijskimi testi je Bitdefender blokiral 100 % 0-dnevne in 4 tedne stare zlonamerne programske opreme. Preizkusili smo ga tudi sami in blokiral je vseh 10 groženj ničelnega dne, s katerimi smo ga preizkusili. Hitro pregledovanje je trajalo 2 minuti, popolno pa 14 minut.

  Bitdefender lahko dobite v različnih operacijskih sistemih, vključno z računalniki Windows in macOS ter iOS in Android. Vsaka aplikacija je pregledno urejena in prijazna do začetnikov, kar zagotavlja, da se nanjo hitro prilagodite.

  Bitdefenderjev celoten paket za kibernetsko varnost vključuje napredno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, izsiljevalsko programsko opremo, spletno kamero in mikrofonom. Dobili boste tudi upravitelja gesel in celo virtualno zasebno omrežje (VPN) z dnevno omejitvijo podatkov 200 MB, da boste v spletu ostali anonimni.

  Bitdefender ponuja cenovno ugodne možnosti naročnine za vsakogar, saj se cene začnejo pri 23,99 dolarja na leto. Na voljo sta celo brezplačna izdaja protivirusnega programa Bitdefender in 30-dnevni brezplačni preizkus za premijske storitve, ki vam lahko pomagata, da se odločite, preden se odločite.

  Ali je Bitdefender rusko podjetje? Obiščite naš pregled Bitdefenderja in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Najboljša zaščita pred zlonamerno programsko opremo
  • Odlično jedro
  • Bogata ponudba funkcij
  • Velika brezplačna različica
  • Odlično razmerje med ceno in kakovostjo
  • Pogoste posodobitve
  • Izjemni rezultati na neodvisnih testih

  Proti

  • Za popoln dostop do omrežja VPN je treba dodatno plačati

  2. Norton 360 Antivirus

  Ali je Norton 360 dobra protivirusna programska oprema? Vrhunski protivirusni program z vrhunskimi varnostnimi funkcijami za vse vaše naprave
  Največ hkratnih povezav: 10 naprav
  Brezplačna različica: Ne
  Platforme: Windows, macOS, iOS, Android
  Trenutni posel: 🔥Pridobite do 66% OFF Norton Antivirus🔥

  Obiščite Norton

  Drugi optimalni protivirusni program je Norton 360 antivirus. Njegova stopnja odkrivanja zlonamerne programske opreme je prav tako visoka kot pri Bitdefenderju, aplikacije pa je zelo preprosto uporabljati. Norton 360 je priročen za tiste, ki želijo brezhibno protivirusno izkušnjo.

  Rezultati neodvisnih laboratorijskih testov so pokazali, da protivirusni program ujame 100 % zlonamerne programske opreme novega datuma, ima minimalen vpliv na hitrosti in ne zazna lažno pozitivnih rezultatov. Naši lastni testi so pokazali podobne rezultate. Funkcija zaščite v realnem času je takoj blokirala vse grožnje, takoj ko smo jih objavili. Vendar je bilo popolno pregledovanje precej obremenjujoče za sistemske vire.

  Kateri je boljši Norton 360 ali Norton Antivirus? Med funkcijami so na voljo dodatni varnostni ukrepi, kot so pametni požarni zid, varno varnostno kopiranje v oblaku, VPN in upravitelj gesel. Res je močan tekmec Bitdefenderju.

  Preizkusili smo vse razpoložljive aplikacije (Windows, macOS, Android in iOS) – v vseh je vmesnik urejen in enostaven za navigacijo. Vendar se nekatere dodatne funkcije odprejo v različnih zavihkih. Za nekatere je to neprijetno, za druge ni pomembno – odločitev je vaša.

  Ta protivirusni program je odlična izbira za zanesljivo zaščito pred zlonamerno programsko opremo, saj se cena začne pri 19,99 USD na leto. Poleg tega je na voljo 7-dnevni brezplačni preizkusni program tudi za načrte Norton 360 Deluxe in Premium.

  Kateri je boljši Norton 360 ali McAfee? Obiščite naš pregled protivirusnega programa Norton 360 in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Odlična zaščita
  • Veliko dodatkov
  • Zmogljiv paket za krajo identitete
  • Osnovna brezplačna različica
  • Enostavna uporaba
  • Orodja za optimizacijo

  Proti

  • Na dražji strani

  3. TotalAV

  Ali lahko TotalAV uporabljam z drugim protivirusnim programom? Osnovni brezplačni protivirusni paket in odlična vrhunska programska oprema za več naprav
  Največ hkratnih povezav: 6 naprav
  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
  Trenutni posel: 🔥Pridobite TotalAV, zdaj 84% OFF!🔥

  Obiščite TotalAV

  Z odličnimi stopnjami odkrivanja zlonamerne programske opreme si TotalAV zasluži eno od prvih mest na našem seznamu najboljših protivirusnih programov. Uspešno blokira 97 % napadov zlonamerne programske opreme ničtega dne in 100 % 4-tedenskih napadov zlonamerne programske opreme ter zagotavlja izjemno zaščito pred različnimi kibernetskimi grožnjami.

  Kako lahko prekličem program TotalAV? Pri lastnem testiranju je TotalAV med celotnim pregledovanjem našel 7 od 10 zlonamernih datotek. Preiskava je bila precej obremenjena z viri, vendar je trajala le približno 7 minut. Hitro pregledovanje je bilo, no… hitro. Trajalo je 14 sekund in ni imelo skoraj nobenega vidnega vpliva na vire: to je bilo res impresivno.

  Kar zadeva aplikacije, je vmesnik namenskih mobilnih (Android in iOS) in namiznih (Windows in macOS) aplikacij dobro organiziran in preprost, prav tako kot sam postopek namestitve.

  Protivirusni program ima tudi uporabne varnostne funkcije, ki so brezplačne. Ne da bi zapravili en sam dolar, dobite pregledovalnik zlonamerne programske opreme in zaščito pred ribarjenjem.

  Če se naročite na plačljivo naročnino, se varnostna zaščita močno razširi z zaščito v realnem času in ščiti pred izsiljevalsko programsko opremo. Poleg tega vključuje tudi pregledovalnik v oblaku, čistilec diskov in orodja za optimizacijo. Ta vam bodo pomagala sprostiti nekaj prostora na trdem disku in povečati učinkovitost zagona.

  TotalAV ponuja tudi VPN z neomejenimi podatki, upravitelja gesel in blokator oglasov, ki zagotavljajo varno brskanje po spletu.

  Poleg brezplačnega načrta so na voljo tudi trije drugi načrti s cenami od 19,00 USD na leto. Prav tako ste upravičeni do popolnega vračila denarja, saj je za vsak načrt na voljo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

  TotalAV Obiščite naš pregled TotalAV Antivirus in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Robusten paket za internetno varnost
  • Intuitivne aplikacije
  • Hitri odzivni časi podpore strankam
  • Zaščita v realnem času in v oblaku
  • Vključuje orodja za optimizacijo

  Proti

  • Zajema le šest naprav
  • Razširitev brskalnika ni posebej prijazna do uporabnika
  • Varno iskanje ne deluje vedno

  4. Protivirusni program Surfshark

  Ali je protivirusni program Surfshark dovolj? Odlična vsestranska protivirusna zaščita z vrhunskim VPN za ugodno ceno
  Največ hkratnih povezav: 5
  Brezplačna različica: Ne
  Platforme: Windows, macOS, Android
  Trenutni posel: 🔥Dostati Surfshark Antivirus – 76% OFF!🔥

  Obiščite Surfshark AV

  Surfshark je znan predvsem kot ponudnik storitev VPN, vendar je zaradi svojega odličnega protivirusnega paketa veliko več. To je odličen sveženj funkcij za internetno varnost za vse vaše potrebe po spletni varnosti.

  Surfshark Antivirus, ki so ga v celoti potrdili neodvisni protivirusni testni laboratoriji, lahko blokira 100 % groženj. V naših testih je bilo celotno pregledovanje izjemno hitro, saj je v samo 90 sekundah zajelo več kot 100.000 datotek in našlo 7 od 10 potencialno zlonamernih datotek.

  Ali Surfshark preprečuje viruse? Na področju funkcij je na voljo zaščita v realnem času, ki ves čas varuje vaš sistem. Na voljo je tudi zaščita pred kršitvami podatkov, ki preverja, ali so vaši osebni podatki uhajali v različne internetne zbirke podatkov. Na voljo je celo varen iskalnik, v katerem vse ostaja strogo zasebno in se ne zbirajo niti zgodovina iskanja niti dnevniki dejavnosti.

  Seveda je na voljo tudi nadomestna možnost: Surfshark ima enega najboljših VPN-jev v panogi, ki ohranja vašo zasebnost pri brskanju po spletu in hkrati ponuja eno najboljših hitrosti v panogi.

  Protivirusni program je na voljo v računalnikih Windows PC, macOS in napravah Android. Vse aplikacije so zelo pregledno urejene in preproste za uporabo.

  Protivirusni program Surfshark lahko dobite v 5 napravah za samo 41,88 $/leto. Na voljo je tudi standardna 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

  Obiščite naš pregled protivirusnega programa Surfshark in si preberite več o funkcijah.

  Ali potrebujem Mcafee, če imam Surfshark? Prednosti
  • Uporabniku prijazen
  • Vključen vrhunski VPN
  • Zasebni iskalnik
  • Zaščita v realnem času
  • Prilagodljivo skeniranje

  Proti

  • Brez požarnega zidu
  • Skeniranje traja dlje kot običajno
  • Preverjanje identitete ni na voljo v vseh državah

  5. Zaščita pred grožnjami NordVPN

  Ali je NordVPN dejansko dober? Vrhunska zaščita pred grožnjami v realnem času in odličen VPN za mobilne naprave
  Največ hkratnih povezav: 6 naprav
  Brezplačna različica: Ne
  Platforme: Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Chrome, Firefox
  Trenutni posel: 🔥 Get NordVPN Threat Protection – 63% OFF + 3 mesece BREZPLAČNO! 🔥

  Obiščite NordVPN

  NordVPN je eden najbolj priljubljenih ponudnikov VPN na svetu. V zadnjih letih pa se podjetje vztrajno približuje temu, da bi postalo celovita rešitev za zasebnost podatkov. Zdaj je NordVPN odličen varnostni paket. Ne skriva le vašega naslova IP, temveč ponuja tudi zaščito v realnem času pred različnimi spletnimi grožnjami.

  Katere so prednosti in slabosti omrežja NordVPN? Nova zaščita pred grožnjami NordVPN je dodatna plast zaščite. Ta funkcija zagotavlja, da na vaše brskanje ne bodo vplivale različne grožnje, ki se pojavljajo v spletu. To pomeni zaščito vaših naprav pred zlonamerno programsko opremo, sledenjem, zlonamernimi oglasi in na splošno pred hekerji.

  Funkcija za zaščito pred grožnjami prepozna datoteke, ki jih prenašate z zlonamerno programsko opremo, in vam proaktivno prepreči, da bi pristali na okuženih spletnih mestih. Blokira tudi nadležne oglase in sledilnike, ki jih najdete na številnih spletnih mestih.

  Za delovanje vseh teh funkcij ni potrebna aktivna povezava VPN: dokler je aplikacija NordVPN vklopljena in je omogočena zaščita pred grožnjami, deluje v ozadju in zagotavlja dodatno zaščito med brskanjem.

  Seveda ne smemo zanemariti dejstva, da je NordVPN omrežje VPN: in to najboljše v svojem razredu, saj vam omogoča dostop do pretočnih vsebin po vsem svetu in zaščito, ko ste povezani z nezavarovanimi omrežji wi-fi. Z novimi zaščitnimi funkcijami je to odlična vsestranska rešitev, če preprosto želite biti varnejši ob vsakem brskanju.

  Ali je omrežje NordVPN 100-odstotno varno? Zaščita pred grožnjami je na voljo v vseh aplikacijah NordVPN in je brezplačna z vsakim načrtom NordVPN, zato je ta protivirusni program vsestranski paket za internetno varnost. Cene načrtov se začnejo pri 3,29 USD na mesec.

  Če želite izvedeti več o tem izdelku, obiščite naš pregled NordVPN.

  Prednosti

  • Zmogljiv blokator oglasov
  • Skener za prenos v realnem času
  • Vključen je vrhunski VPN
  • Dobra zaščita pred sledilniki
  • Enostaven za uporabo paket vse-v-enem

  Proti

  • Brez pregledovanja sistema v realnem času
  • Brez naprednih funkcij skeniranja

  6. ESET NOD32

  ESET NOD32 Najboljša lahka protivirusna programska oprema za zaščito vseh naprav
  Največ hkratnih povezav: 10 naprav
  Brezplačna različica: Ne
  Platforme: Windows, Linux, Mac, Android
  Trenutni posel: 🔥Naročite si ESET in prihranite do 33 %🔥

  Obiščite ESET NOD32

  ESET NOD32 je vodilni slovaški izdelek za kibernetsko varnost in ponuja zelo soliden in zanesljiv protivirusni paket – vreden mesta na našem seznamu najboljše protivirusne programske opreme. Rezultati neodvisnih testnih laboratorijev ne razočarajo – protivirusni program je uvrščen med vrhunske izdelke, ki blokirajo 100 % poskusov napadov.

  Najboljša lahka protivirusna programska oprema za zaščito vseh vaših naprav Da bi se o tem prepričali, smo sami opravili nekaj testiranj. Čeprav so bile možnosti pregledovanja sprva zmedene, je pregled po meri (ki je videti kot mešanica hitrega in popolnega pregleda) našel vse grožnje, ki smo mu jih zastavili. Tudi sistemski viri so bili dobro razporejeni: druge aplikacije, ki so bile vključene, med pregledovanjem niso imele večjih težav z delovanjem.

  ESET lahko dobite v operacijskih sistemih Windows, Linux, MacOS in Android. Na žalost ni na voljo v sistemu iOS, vendar so druge aplikacije čiste in uporabniku prijazne. Glede na varnost ekosistema Apple to morda ni velika težava.

  Z osnovnim paketom dobite zaščito v realnem času pred zlonamerno programsko opremo in izsiljevalsko programsko opremo. Če vas skrbi, da osnovna zaščita NOD32 morda ne bo dovolj, se lahko odločite za napredno zaščito ESET, ki vključuje funkcijo varnega brskanja za preprečevanje škodljivih vnosov JavaScript in orodje za spremljanje omrežja.

  Tisti, ki želijo imeti vse, lahko izberejo paket ESET Ultimate Protection. Ta doda upravitelja gesel in šifriranje osebnih datotek.

   Pregled protivirusnega programa ESET ESET NOD32 je zares izjemen, ker temelji na oblaku in večino težkih postopkov obdelave prenese na svoje strežnike. To pomeni veliko manj dela za vašo napravo in boljše delovanje.

  Cene osnovnega načrta se začnejo pri 39,99 dolarja na leto. Cena posameznega paketa se poveča s številom naprav, ki jih želite zaščititi.

  Obiščite naš pregled ESET Antivirus in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Oblačna storitev
  • Ne zahteva veliko sistemskih virov
  • Veliki testni rezultati laboratorijev za zlonamerno programsko opremo
  • Možnost daljinskega upravljanja naprave
  • Šifriranje datotek proti izsiljevalski programski opremi
  ESET NOD32 Proti
  • Precej drago
  • Samo ročne posodobitve
  • Pomanjkanje dodatnih funkcij

  7. McAfee Total Protection

  Odlična podpora za različne platforme z osnovnim načrtom za zaščito pred grožnjami zlonamerne programske opreme

  Največ hkratnih povezav: 10 naprav
  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Windows, Mac, Android, iOS
  Trenutni posel: 🔥Naročite si McAfee in prihranite do 67 %🔥

  Obiščite McAfee

  Ali je McAfee 100-odstotno zanesljiv? McAfee spada v kategorijo naših najboljših protivirusnih programov, saj ne zagotavlja le zaščite pred najnovejšimi kibernetskimi grožnjami, temveč tudi dodatne varnostne funkcije, ki niso le osnovna zaščita pred zlonamerno programsko opremo.

  Neodvisni testni laboratoriji so preverili varnostne zmogljivosti tega protivirusnega programa in dokazali, da ta program 100-odstotno ujame 0-dnevne in 4 tedne stare kibernetske grožnje. Njegovo zmogljivost, zaščito in uporabnost so ocenili s 6 od 6 točk.

  McAfee smo preizkusili sami in mu predali 10 zlonamernih datotek, ki jih je zaznal. Medtem ko pri hitrem pregledovanju nismo odkrili nobene od njih, smo pri celovitem pregledovanju vse grožnje blokirali že na polovici pregledovanja. To je redek pojav tudi pri najboljših protivirusnih programih. Čeprav lahko sistemski viri obremenijo delovanje naprave, je torej na končne rezultate vredno počakati.

  Ali se splača kupiti McAfee Total Protection? Omeniti velja tudi, da McAfee podpira operacijske sisteme Windows, macOS, iOS in Android ter ponuja aplikacije, ki so zelo preproste za uporabo.

  Osnovni paket McAfee med drugim vključuje VPN, upravitelja gesel, šifriranje datotek in uničevalnik datotek.

  Poleg tega protivirusni program zagotavlja tudi zaščito pred krajo identitete in varnost vašega omrežja. Varnost domačega omrežja omogoča upravljanje vseh naprav, ki so povezane z brezžičnim omrežjem, in vas opozori na vse poskuse vdora.

  Cene storitve McAfee se začnejo pri 39,99 dolarja na leto, na voljo pa so tako nizkocenovne kot dražje možnosti. Vendar pa je na voljo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, s katerim lahko preizkusite vse funkcije brez tveganja, da bi se zavezali k nezadovoljivi storitvi.

  Kakšna je razlika med protivirusnim programom McAfee in programom Total Protection? Obiščite naš pregled protivirusnega programa McAfee in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Vsi načrti podpirajo glavne platforme
  • Obsežne omejitve naprave
  • Osnovni paket je bogat s funkcijami
  • Trden požarni zid
  • Funkcija varnosti domačega omrežja je božji dar

  Proti

  • Rezultati nekaterih neodvisnih testov so slabi
  • Izvedba bi lahko bila boljša
  • Izdelki Apple imajo manj funkcij

  8. Protivirusni program Avira

  Ali je Avira dober protivirusni program? Najboljši protivirusni program z brezplačnim načrtom in zanesljivimi varnostnimi funkcijami
  Največ hkratnih povezav: 25 naprav
  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Windows, Mac, Android, iOS
  Trenutni posel: 🔥Za 40% OFF dobite 1 leto programa Avira!🔥

  Obiščite Aviro

  Avira Antivirus je eden najboljših protivirusnih programskih paketov, ki so na voljo v brezplačnem in premijskem segmentu ter ponujajo izjemno zaščito. V neodvisnih testnih laboratorijih je dosegel impresivne rezultate in uspešno blokiral 99,2 % kibernetskih groženj.

  Ali je Avira najboljši brezplačni protivirusni program? Pri naših začetnih testih se je Avira odlikovala z izjemno hitrim celotnim pregledovanjem – trajalo je le 3 minute in 30 sekund. A glejte – uspelo ji je tudi blokirati vseh 10 zlonamernih datotek. Čeprav je bil procesor ves čas visoko obremenjen, tega ne smemo šteti za pomanjkljivost, saj traja le nekaj minut.

  Protivirusni program Avira je združljiv z najbolj priljubljenimi operacijskimi sistemi (Windows, macOS, Android in iOS). Vendar pa za macOS niso na voljo vse funkcije – zaščita e-pošte in pregledi prenosov so na voljo samo uporabnikom Windows.

  Kar zadeva funkcije, lahko brez odpiranja denarnice dobite VPN, požarni zid in generator gesel, medtem ko boste za nekatere ali vse te funkcije večinoma dodatno plačali.

  Poleg tega ima ta protivirusni program tudi napredno zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo, spletno zaščito za varno spletno nakupovanje, zaščito e-pošte in uničevalnik datotek. Poleg rednih rešitev za zaščito pred zlonamerno programsko opremo je na voljo tudi funkcija samodejnega posodabljanja programske opreme, orodje za varnost brskalnika in upravitelj gesel.

  Poleg tega se Avira od drugih protivirusnih programov razlikuje po orodjih za optimizacijo računalnika. Tako lahko na primer pospešite zagon svoje naprave.

  Katere so pomanjkljivosti protivirusnega programa Avira? Cene storitve Avira se začnejo pri 30,99 dolarja na leto, če pa se izkaže, da s storitvijo niste zadovoljni, je na voljo tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

  Obiščite naš pregled protivirusnega programa Avira in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Brezplačna različica z veliko funkcijami
  • Združljiv z vsemi glavnimi platformami
  • Zaščita v realnem času
  • Funkcije za zaščito spletnega brskanja
  • Vključuje storitve VPN

  Proti

  • Nekatere funkcije so na voljo samo v sistemu Windows
  • Za uporabo vseh funkcij je potrebna razširitev brskalnika
  • Prepozen odziv podpore strankam

  9. Trend Micro

  Kako zanesljiv je Trend Micro? Preprost in varen protivirusni program za zaščito pred spletnimi grožnjami po ugodni ceni
  Največ hkratnih povezav: 10 naprav
  Brezplačna različica: Da (Android in iOS)
  Platforme: Windows, Linux, Mac, Android, iOS
  Trenutni posel: 🔥Zaenkrat dobite Trend Micro, zdaj 54 % OFF!🔥

  Obiščite Trend Micro

  Trend Micro je še ena zanesljiva protivirusna programska oprema, s katero lahko zaščitite svoje naprave pred kibernetskimi grožnjami. Med neodvisnimi laboratorijskimi testi je ta protivirusni program pokazal, da lahko med pregledom ujame 100 % najnovejše zlonamerne programske opreme.

  Ali je boljši McAfee ali Trend Micro? Naši preskusi so pokazali, da protivirusni program na splošno ni obremenjeval sistemskih virov, čeprav je bilo nekaj skokov. V manj kot 9 minutah je virusni pregledovalnik izbrisal 8 od 10 groženj.

  Program Trend Micro je združljiv z vsemi glavnimi operacijskimi sistemi (vključno z operacijskimi sistemi Windows, macOS, Android in iOS), tako da ga lahko uporabljate tako na namiznih kot mobilnih napravah, in je idealen za začetnike. Vendar pa odstranitev aplikacije traja celo večnost.

  Kar zadeva funkcije, ta protivirusni program za iskanje zlonamerne programske opreme uporablja tehnologije umetne inteligence. Poleg tega Trend Micro ponuja tudi PayGuard in Folder Shield za varno nakupovanje in zaščito dokumentov pred izsiljevalsko programsko opremo. Uporabljate lahko tudi funkcije Social Media Privacy Protection, Fraud Buster, Fraud Buster, Dark Web Monitoring in VPN, ki zagotavljajo dodatno raven varnosti pri brskanju po spletu.

  Ali je podjetje Trend Micro iz Kitajske? Vendar te funkcije niso vse. Trend Micro omogoča tudi uporabo orodij za optimizacijo sistema in upravitelja gesel, s katerimi lahko povečate zmogljivost naprave in poskrbite za varnost vseh svojih poverilnic.

  Pri tem ponudniku lahko preizkusite njihovo brezplačno različico in preverite, kako se počutite. Če želite preizkusiti Trend Micro Maximum Security ali druge premijske načrte (ki se začnejo pri 19,95 USD/leto), vključujejo tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

  Obiščite naš pregled Trend Micro in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Močna zaščita pred spletnimi grožnjami
  • Zaščita v realnem času
  • 30-dnevni brezplačni preizkus
  • Velika namizna aplikacija
  • Do 10 naprav s paketi Premium
  Kako izbrati najboljši protivirusni program? Proti
  • Brez zaščite spletne kamere za računalnik Windows
  • Omejene možnosti licenciranja
  • Ni vgrajenega požarnega zidu

  10. Malwarebytes

  Enostavna in intuitivna protivirusna platforma za vse vaše naprave

  Največ hkratnih povezav: 5 naprav
  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Windows, Android, macOS, ChromeOS, iOS
  Trenutni posel: 🔥Zaužijte Malwarebytes, zdaj 25% OFF🔥

  Obiščite Malwarebytes

  Ali lahko zaupamo programu Malwarebytes? Malwarebytes je še en zanesljiv program proti škodljivi programski opremi, ki svoje delo opravlja zelo dobro. V neodvisnih laboratorijskih testih se odlično odreže, zlasti pri odkrivanju zlonamerne programske opreme. Naj gre za nedavno grožnjo ničtega dne ali grožnjo, ki je na voljo že več kot 4 tedne, zaustavi jih v 100 %.

  Malwarebytes je med našim notranjim testom precej vplival na sistemske vire. Zato ne priporočamo zaganjanja aplikacij med popolnim pregledovanjem. Poleg tega je med 6-minutnim pregledovanjem našel 7 od 10 groženj.

  Program Malwarebytes lahko namestite na platforme Windows, macOS, iOS in Android. So zelo preproste in omogočajo nastavitev različnih pregledov, vključno z dnevnimi pregledi groženj.

  Ali program Malwarebytes dejansko odstranjuje viruse? Malwarebytes z zaščito pred zlonamerno programsko opremo v realnem času spremlja dejavnosti vaše naprave in zaustavi morebitne kibernetske grožnje, še preden vstopijo v sistem. Poleg tega je na voljo funkcija za preprečevanje izsiljevalske programske opreme, s katero lahko preprečite napade virusov, ki šifrirajo datoteke, na vašo napravo.

  Omeniti velja tudi, da Malwarebytes vključuje zaščito pred izkoriščanjem, ki je uporabna pri preprečevanju okužbe naprave z zlonamerno programsko opremo in njenega nadaljnjega širjenja.

  Pri dodatnih funkcijah Malwarebytes ponuja VPN, ki vam pomaga šifrirati internetni promet in zaščititi zasebne podatke med brskanjem po spletu. Vaše naprave ne bodo zaščitene le pred virusi, temveč tudi pred dohodnim in odhodnim internetnim prometom ter drugimi podatki.

  Omeniti velja, da je na voljo brezplačna različica Malwarebytes, ki pa ponuja le pregledovalnik virusov. Če želite popolno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, se premijski načrti začnejo pri 33,74 USD na leto.

  Ali obstaja boljši protivirusni program kot Malwarebytes? Obiščite naš pregled programa Malwarebytes in si preberite več o funkcijah.

  Prednosti

  • Dobre stopnje zaščite pred virusi
  • Odličen uporabniški vmesnik
  • Minimalna poraba procesorja
  • Varnostna razširitev brskalnika
  • Načrt z razpoložljivim omrežjem VPN

  Proti

  • Ni podpore v klepetu v živo
  • Dodajanje dodatnih naprav stane več
  • Pomanjkanje nekaterih premijskih funkcij

  Kako deluje protivirusna programska oprema?

  Primerjava najboljših protivirusnih programov Protivirusni programi delujejo tako, da pregledajo napravo, zaznajo znane zlonamerne grožnje in jih odstranijo ali postavijo v karanteno. Poleg tega se redno posodabljajo, tako da lahko zaznajo tudi novo nastale grožnje. Tako imenovano hevristično pregledovanje poskuša neznano zlonamerno programsko opremo odkriti z opazovanjem načina obnašanja vaših programov.

  Običajno sta na voljo dve vrsti pregledov. Pregledovanje v ozadju zagotavlja zaščito v realnem času z aktivnim preverjanjem trenutno odprtih programov.

  Popolno pregledovanje sistema pa preveri vsako datoteko na trdem disku. Priporočljivo ga je zagnati po namestitvi protivirusnega programa in ko pregled v realnem času odkrije okužbo.

  Video pregled: Najboljši protivirusni program leta 2023

  Najboljši protivirusni program glede na vaš operacijski sistem

  Kako deluje protivirusna programska oprema? Različni protivirusni programi podpirajo različne operacijske sisteme (OS). Vendar pa vsak operacijski sistem najbolje deluje s posebej prilagojeno protivirusno programsko opremo. Zato smo po različnih testih kot najboljšo možnost za najbolj priljubljene operacijske sisteme izbrali Bitdefender. Ima veliko funkcij in poleg brezplačne različice ponuja odlično stopnjo odkrivanja zlonamerne programske opreme.

  Spodaj najdete naše popolne sezname najboljših protivirusnih storitev za različne operacijske sisteme:

  • Protivirusni program za Windows. Številni ponudniki se najbolj osredotočajo na razvoj aplikacij za Windows in jih opremljajo s funkcijami. Preizkusili smo različne ponudnike, da bi vam pomagali najti najboljše protivirusne programe za Windows 10 ali Windows 11 za vas.
  • Protivirusni program za Mac. Številni protivirusni programi za prenosne računalnike Mac so bili preneseni iz protivirusnih programov za zaščito računalnikov Windows. Seveda številni nimajo prilagojenih funkcij. Zato smo preizkusili in izbrali najboljše protivirusne programe, ki so popolnoma prilagojeni za Mac.
  • Protivirusni program za Chrome. Chromebooki naj bi bili izjemno varni, vendar ne popolnoma imuni na zlonamerno programsko opremo. Zato smo raziskali najprimernejše protivirusne programe za Chrome OS.
  • Protivirusni program za Android. Čeprav imajo naprave s sistemom Android vgrajeno Googlovo varnostno programsko opremo, niso tako zaščitene, kot bi morale biti. Če želite še bolj zavarovati svoj mobilni telefon, lahko z našega seznama izberete najboljšo protivirusno programsko opremo, ki deluje za Android.
  • Protivirusni program za iOS. Škoda, da številni ponudniki protivirusnih programov ne razvijajo aplikacij za iOS. Da bi vam pomagali pri ustrezni izbiri, smo pripravili seznam najboljših protivirusnih programov posebej za naprave iOS.

  Najboljši protivirusni program leta 2023

  Ali res potrebujete protivirusno programsko opremo?

  Ne glede na raven znanja IT in navade spletnega brskanja je protivirusni program nujen dodatek k vaši kibernetski varnosti.

  V nadaljevanju je navedenih nekaj razlogov, zakaj bi bilo koristno investirati v protivirusni program:

  • Pogosto se znajdete na sumljivih spletnih mestih. Nezanesljiva spletna mesta so glavni vir različnih kibernetskih groženj, ki lahko okužijo vaše naprave. Vrhunska protivirusna orodja lahko blokirajo zlonamerna spletna mesta in vsiljive oglase ter vam tako pomagajo izogniti se zlonamerni programski opremi.
  • Redno nakupujete prek spleta. Če skoraj vsak dan vnašate podatke o kreditni kartici, bi bilo pametno uporabljati protivirusni program, ki vaše transakcije prestavi v šifriran varen zaslon brskalnika.
  • Vašo napravo uporabljajo vaši otroci. Če imate otroke, je njihova varnost še toliko pomembnejša. S funkcijami starševskega nadzora, kot je blokiranje spletne kamere, lahko otroke zaščitite tudi, ko jih ni doma. Obstaja verjetnost, da je na vaš domači brezžični internet priključenih več kot nekaj naprav. Z domačim protivirusnim programom lahko zaščitite vse naenkrat in se izognete težavam, ki bi nastale, če bi morali poskrbeti za vsako posebej.

  Najboljši protivirusni program glede na vaš operacijski sistem

  • Nimate vsestranske zaščite. Ne glede na to, ali uporabljate upravitelja gesel, storitev VPN ali varno elektronsko pošto kot ločene izdelke ali ne, vam lahko koristi kakovosten protivirusni paket. Danes vključujejo večino teh orodij za kibernetsko varnost, zato jih je bistveno lažje uporabljati in zagotoviti vsestransko varnost svoje naprave.

  Z leti je vse manj govora o virusih in zlonamerni programski opremi, temveč o kibernetski varnosti na splošno. Ne pozabite, da so odlične protivirusne rešitve bogate s funkcijami in cenejše od ločenega nakupovanja šifrirnika datotek ali omrežja VPN.

  Brezplačni in plačljivi protivirusni program: ali bi morali plačati?

  Čeprav lahko brezplačne protivirusne rešitve zagotavljajo osnovno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in izpolnjujejo preproste potrebe, morate plačati, če želite zanesljivo in celovito varnost.

  Ne pozabite, da morajo protivirusna podjetja zaslužiti: bodisi s premijskimi paketi bodisi z vašimi osebnimi podatki. To pomeni, da lahko nezanesljivo protivirusno podjetje vaše podatke proda hekerjem ali drugim tretjim osebam.

  Ali res potrebujete protivirusno programsko opremo? Poleg tega lahko nekateri brezplačni protivirusni programi vključujejo pojavne oglase ali celo zlonamerne programe, ki lahko vnesejo zlonamerno programsko opremo (kar je zadnje, kar si želite od protivirusnega programa).

  Če torej še vedno želite brezplačno storitev, si oglejte resna in legitimna podjetja, ki ponujajo najboljše in preizkušene brezplačne protivirusne storitve, na primer TotalAV. Še vedno jih zanima, da boste sčasoma plačali za premijske načrte, vendar vam vsaj ne bodo škodovali.

  Vendar pričakujte manj funkcij in resne omejitve. Brezplačni načrti pogosto omogočajo izvajanje preprostih pregledov sistema. Funkcije, kot so skeniranje po meri, zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo in napredni požarni zidovi, pa so običajno na voljo le ob nakupu premijskega načrta.

  Zaključek

  Brezplačni in plačljivi protivirusni program: ali bi morali plačati? V različnih kotičkih kibernetskega prostora se skrivajo akterji groženj. Z eno napačno potezo, bodisi s klikom na napačno povezavo ali obiskom sumljivega spletnega mesta, lahko okužite računalnik ali drugo napravo z zlonamerno programsko opremo. Zato je uporaba protivirusnega programa, zlasti če ima funkcijo zaščite v realnem času, ključnega pomena.

  Pred krajo osebnih podatkov, vključno z bančnimi podatki, se lahko zaščitite le z rednim pregledovanjem naprave. Naše najboljše priporočilo je Bitdefender. Zagotavlja 100-odstotno stopnjo zaščite pred zlonamerno programsko opremo ter širok nabor funkcij, vključno z zaščito v realnem času in omrežjem VPN.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..