Najbolj varni upravitelji gesel v letu 2023

Odtekanje ali kršitev varnosti podatkov ima lahko za vas zelo hude posledice. Naj gre za izgubo dostopa do določenih spletnih mest ali krajo vaših osebnih podatkov samo zato, ker ste na preveč računih uporabljali ista gesla. Zanesljiv in varen upravitelj gesel ne bo poskrbel le za varnost vaših poverilnic, temveč vam bo pomagal tudi pri ustvarjanju enkratnih in varnih gesel, s katerimi boste zagotovili varnost svojega računa.

Ne bo več treba pomniti vsakega posameznega težavnega gesla, temveč le tisto, s katerim lahko vstopite v svoj račun. V tem članku o najboljših in najvarnejših upraviteljih gesel leta 2023 vam bomo predstavili najboljše kandidate za zaščito vaših podatkov pred vdori in vdori ter priročnejši način za shranjevanje vseh vaših podatkov v enem varnem trezorju. Najboljši in najbolj varni upravitelji gesel

Kazalo vsebine

Najboljši upravitelji gesel v letu 2023

 1. NordPass – najvarnejši upravitelj gesel
 2. Keeper – najboljše za naprave Apple
 3. RoboForm – najboljše za brskalnike
 4. 1Password – najboljše za družinsko uporabo
 5. Dashlane – najboljši za deljenje gesel

🔥 OMEJENA PONUDBA: Pridobite NordPass – samo zdaj 52 % ceneje!

Ali je upravitelj gesel najboljši način za shranjevanje gesel?

Najboljši upravitelji gesel v letu 2023 Skoraj vsako spletno mesto, ki ga obiščete, ali platforma, ki jo uporabljate, zahteva, da ustvarite račun. Če želite kar najbolje zaščititi svoje podatke, morate za vsako od njih uporabljati zapletena in edinstvena gesla, da preprečite uhajanje podatkov ali vdore v račune. Vendar bi si bilo skoraj nemogoče zapomniti vsa gesla. Tu je najboljša rešitev upravitelj gesel. Ne le, da je to najvarnejši način za shranjevanje vseh prijavnih podatkov in drugih občutljivih spletnih informacij, temveč je tudi odlično orodje za ustvarjanje nezlomljivih gesel, shranjevanje drugih občutljivih informacij, kot so podatki o kreditnih karticah ali varni zapiski, pri čemer si boste morali zapomniti samo eno geslo – glavno geslo. Upravljavci gesel vam olajšajo življenje tudi tako, da omogočajo samodejno izpolnjevanje v zaupanja vrednih napravah.

Nekateri celo redno preverjajo temni splet in ugotavljajo, ali je katero od vaših gesel postalo javno dostopno. Če želite preprečiti beleženje tipk in zaslona, vam bo dobro služil tudi upravitelj gesel. Na splošno ga morate imeti, če želite povečati svojo varnost in onemogočiti vse hekerje, ki želijo dostopati do vaših podatkov in jih odtujiti. Kljub temu je najbolje upoštevati, da je nekatere upravitelje gesel mogoče vdreti, kot se je leta 2022 zgodilo z LastPassom. Zato vam svetujemo, da resnično preverite varnost upraviteljev gesel in izberete le tiste, ki imajo verodostojne varnostne revizije in ustrezno šifriranje, da bodo vaši podatki varni.

Najboljši upravitelji gesel

9 najboljših aplikacij za upravljanje gesel

Ker lahko izguba gesla pomeni izgubo denarja ali ugleda, se zdi pametno vlagati v najboljšo in najvarnejšo možno zaščito pred tem. Zato boste v nadaljevanju našli le najboljša orodja za upravljanje gesel, ki so znana po tem, da opravljajo to nalogo. Če želite izvedeti, kateri upravitelj gesel v oblaku ali na namizju je najboljši za vaše posebne potrebe, smo pregledali in izbrali najboljše aplikacije za upravljanje gesel.

1. NordPass – najboljše orodje za upravljanje gesel v letu 2023

Shranjevanje v oblaku: 3 GB (z aplikacijo NordLocker)
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi in Edge
Trenutni posel: 🔥 Pridobite NordPass, zdaj 52 % ceneje in 1 mesec BREZPLAČNO! 🔥

Obiščite NordPass NordPass - najboljše orodje za upravljanje gesel v letu 2023 Najbolje ocenjeni upravitelj gesel na našem seznamu je NordPass. Je del paketa za spletno varnost, ki vključuje šifrirano shranjevanje datotek NordLocker in NordVPN. Poglejmo, kaj ga uvršča na vrh številnih seznamov najboljših upraviteljev gesel. Začetek uporabe sistema NordPass je enostaven. Tako kot ostali uporablja glavno geslo za zaščito vašega trezorja in sinhronizira vse podatke med napravami.

Na voljo je tudi možnost, da namesto tega uporabite ID na dotik ali ID obraza (samo iOS,) ali prstni odtis v drugih napravah. Za 2FA potrebujete aplikacijo za preverjanje pristnosti in ob vsakem dodajanju nove naprave e-pošto, v kateri bo poslana šestmestna koda. Poleg tega NordPass ponuja šifriranje naslednje generacije XChaCha20 z Argonom 2 za izpeljavo ključa. Čeprav ni nič narobe z 256-bitnim AES, ki ga uporabljajo tekmeci, je XChaCha20 lažje integrirati in je manj nagnjen k napačni konfiguraciji. Ali je program NordPass varen? To je tudi veliko hitrejši model šifriranja, zlasti v napravah, ki nimajo vgrajene strojne opreme za pospeševanje AES. Še ena prednost je, da je tudi varnejši, saj XChaCha20 implementira dve različni dolžini ključev, kar vključuje 256-bitno šifriranje. Poleg tega ta upravitelj gesel deluje na podlagi arhitekture z ničelnim poznavanjem, zato so vaši podatki šifrirani v napravi in se šele nato prenesejo v strežnike ponudnika.

Tako ni možnosti za vdore v podatke. Ta upravitelj gesel ima aplikacije za operacijske sisteme Windows, macOS, Linux, Android in iOS. Pri razširitvah za brskalnike bi težko našli večjo izbiro. NordPass lahko namestite v Chrome, Firefox, Safari, Opero, Brave, Vivaldi in Edge. Aplikacija NordPass je uporabniku zelo prijazna in ponuja vse funkcije, ki jih povprečen uporabnik potrebuje. Ustvarite lahko gesla in ocenite njihovo moč, uporabljate samodejno izpolnjevanje in samodejno shranjevanje ter delite poverilnice za prijavo.

Na voljo je tudi pregledovalnik podatkovnih kršitev v realnem času, ki pregleduje pobegle podatkovne zbirke za vaša gesla in podatke o kreditnih karticah. Če so kateri koli od vaših podatkov najdeni na spletu, ste o tem takoj obveščeni z obvestilom v aplikaciji ali e-poštnim sporočilom. Pogrešali pa smo shrambo v oblaku za občutljive datoteke (na voljo je ločena aplikacija NordLocker, ki je dostopna prek istega računa) ali alternativo notranji aplikaciji za avtentikacijo. Mnenja o upraviteljih gesel NordPass ima nekaj edinstvenih dodatnih funkcij:

 • mape s podatki – za lažji dostop lahko vse podatke razvrstite v različne mape.
 • OCR – samodejno skenira besedilne informacije s kreditnih kartic, dokumentov in fotografij.
 • Način brez povezave – omogoča dostop do shrambe, tudi če ni internetne povezave.
 • Dostop v sili – odličen varnostni dodatek, ki vam omogoča, da izberete stik za nujne primere, ki bo imel dostop samo za branje do vašega računa in gesel, če se vam kaj zgodi.
 • Password Sharer – to je dodatek k aplikaciji NordPass, vendar morate za njegovo uporabo obiskati njihovo spletno mesto. Gre za orodje, ki je šifrirano od konca do konca in omogoča varno izmenjavo gesel, podatkov o potnih listih ali skrivnih sporočil s komer koli v internetu.
 • Uvoz gesel – NordPass ponuja veliko možnosti za uvoz gesel. To vključuje najbolj priljubljene upravitelje gesel. Žal boste morali ročno preveriti, ali izvožena datoteka izpolnjuje merila NordPassa.

Omeniti velja, da ima NordPass odlično podporo strankam, ki vključuje klepet v živo 24/7, e-pošto in vedno večjo bazo znanja. Brezplačna različica je precej zmogljiva, čeprav omogoča le eno aktivno napravo in nima varne souporabe ter zaupanja vrednih stikov. Omeniti velja, da ima NordPass NordPass, ki za dvoletni načrt stane od 1,43 dolarja na mesec, ne bo uničil vašega računa in vam bo dal 30 dni časa, da si premislite. Poleg tega sprejema tudi AmazonPay in kriptovalute. Za več informacij obiščite naš pregled NordPassa. Prednosti

 • Šifriranje naslednje generacije XChaCha20
 • Cenejši od večine
 • Preverjanje pristnosti z več dejavniki
 • Zmogljiva brezplačna različica
 • Možnost anonimnega plačila
 • 24 ur na dan, 7 dni v tednu, skener kršitev podatkov

Proti

 • Brezplačna različica deluje samo na 1 napravi

2. Keeper – najboljši za naprave Mac in iOS

Keeper - najboljši za naprave Mac in iOS

Shranjevanje v oblaku: 5 GB
Brezplačna različica: Ne, 30-dnevni brezplačni preizkus
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Opera, Edge, Internet Explorer
Trenutni posel: 🔥 Get 40% OFF Keeper Neomejeno in družinskih načrtov! 🔥

Obiščite Keeperja Keeper je zanesljiv in varen upravitelj gesel, ki uporablja pristop ničelnega poznavanja. To pomeni, da so vaši podatki najprej šifrirani na ravni naprave, šele nato pa se prenesejo v strežnike ponudnika. Seveda do tega orodja dostopate tudi z glavnim geslom. Vsi upravitelji gesel morajo imeti nekakšno dvostopenjsko preverjanje pristnosti, program Keeper pa ponuja več možnosti. Uporabljate lahko SMS, Googlov in Microsoftov overitelj (TOTP), RSA SecurID, Duo Security, U2F (YubiKey) in KeeperDNA. Slednja je lastna možnost 2FA, ki omogoča biometrično preverjanje pristnosti s pametnim telefonom ali pametno uro. Program Keeper ima aplikacije za operacijske sisteme Windows, macOS, Linux, Android in iOS.

Razširitve za brskalnik so tako dobre, kot so lahko – lahko samodejno izpolnite svoje poverilnice, ustvarite gesla, dodate nova in prilagodite varnostne nastavitve. Razširitev brskalnika deluje v brskalnikih Chrome, Firefox, Opera, Edge in IE. Nazadnje se lahko v svojo shrambo prijavite tudi s spletnega mesta programa Keeper. Keeperja Keeper Ta upravitelj gesel je storitev z veliko funkcijami. Pravzaprav nekatere funkcije niso na voljo v nobenem drugem upravljalniku gesel:

 • KeeperChat – je ekskluzivna funkcija, ki je na voljo samo v storitvi Keeper. Gre za varen sistem sporočanja s samouničevalnimi sporočili in medijsko galerijo za zasebne fotografske seanse in glasbene videoposnetke s saksofonom.
 • Varnostni pregled – preveri vsa gesla, oceni njihovo moč in predlaga spremembo šibkih gesel.
 • Breach Watch – pregledovalnik temnih spletnih strani, ki preveri, ali vaša uporabniška imena ali gesla niso bila ukradena.

V program Keeper boste lahko uvozili podatke iz trenutnega upravitelja gesel ali spletnega brskalnika. Podpira programe Dashlane, 1Password, ZOHO in druge. Pri brskalnikih lahko uvažate iz brskalnikov Chrome, Firefox, Opera, Edge in celo Internet Explorer. Izvoz je na voljo v datoteke PDF, .csv ali .json. Na voljo je popolnoma brezplačna različica, ki ščiti 1 izbrano napravo, omogoča shranjevanje neomejenega števila gesel, vključuje 2FA in še več. To bi moralo biti dovolj, da vidite, da ti fantje resno mislijo z varovanjem vaših podatkov, tudi če brezplačno dobite le spletno aplikacijo. Na voljo je tudi 30-dnevni neomejeni brezplačni preizkus za premijsko storitev. pregled programa Keeper Srednja cena programa Keeper je 1,75 dolarja na mesec in se zaračunava letno. Vendar so funkcije, kot sta KeepChat in spremljanje temnega spleta, dražje. Na voljo so osebni, družinski, študentski, poslovni in podjetniški načrti, zato je končna cena odvisna od izbranega načrta. Če potrebujete pomoč pri izbiri načrta, vam bo z veseljem pomagala tudi Keeperjeva podpora v klepetu 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 7 dni v tednu. Za več informacij obiščite naš pregled programa Keeper. Prednosti

 • Velika združljivost
 • Podpora strankam v klepetu v živo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 7 dni v tednu
 • Aplikacija za zasebno sporočanje
 • Več možnosti 2FA
 • Brezplačni preizkus

Proti

 • Nekaj možnosti izvoza

3. RoboForm – vrhunska orodja za izpolnjevanje obrazcev

RoboForm

Shranjevanje v oblaku: Ne
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Edge, Firefox, Opera
Trenutni posel: 🔥 Pridobite RoboForm in prihranite do 50 %🔥

Obiščite RoboForm Roboform je eden najstarejših in najbolj znanih upraviteljev gesel. Storitev so ponujali že veliko prej, preden so upravitelji gesel postali bistveni varnostni izdelki. Tudi ciljna skupina je bila v prvi vrsti obravnavana kot podjetja. Vendar je danes RoboForm eden najboljših upraviteljev gesel tudi za posamezne uporabnike. Je izjemno enostaven za uporabo in navigacijo. Ne glede na to, ali ste veteran med upravitelji gesel ali se z njim srečujete prvič, boste RoboForm lahko uporabljali brez težav. Na voljo je možnost uporabe avtentikacije 2FA, ki zagotavlja, da nihče ne bo mogel vstopiti v vašo shrambo, tudi če je nekako pridobil vaše glavno geslo. Omeniti velja tudi, da so vsi podatki, ki jih naložite, pod ključem s šifriranjem AES-256 vojaške stopnje. RoboForm - vrhunska orodja za izpolnjevanje obrazcev Roboform je na voljo kot aplikacija za različne platforme, vključno z iOS in Androidom. Za uporabnike namiznih računalnikov pa priporočamo uporabo spletne aplikacije, saj so njene posodobitve pogostejše in boljše kot pri namiznih aplikacijah. RoboForm lahko dobite tudi kot razširitev za brskalnike Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge in Safari. Tako kot drugi najboljši upravitelji gesel tudi Roboform vključuje nekaj funkcij, ki bi vam lahko bile zelo koristne:

 • Generator gesel po industrijskih standardih – ustvari gesla s spremenljivkami, ki jih je težko vdreti, in jih je mogoče spreminjati.
 • Prijava z enim klikom – to je njihov nadomestek za samodejno izpolnjevanje. Z njim lahko prihranite čas pri prijavi v storitev.
 • Varno deljenje – svoje poverilnice lahko delite z drugimi uporabniki obrazca RoboForm.
 • Skupna mapa – mape lahko varno delite z drugimi zaupanja vrednimi uporabniki.
 • Spremljanje temnega spleta – spremlja temni splet za morebitno uhajanje podatkov.
 • Podrobna poročila – zagotavlja podrobna poročila o stanju trenutnih gesel.

RoboForm je lahko koristen RoboForm je lahko koristen ne le za podjetja, temveč tudi za običajne uporabnike. Na splošno je RoboForm eden najboljših upraviteljev gesel. Izberete lahko ceno premijske opcije, ki se začne pri 0,99 USD/mesec in se obračuna vsakih pet let. Poleg tega dobite prednostno podporo strankam. Za več informacij preberite naš pregled RoboForm. Prednosti

 • Samostojno gostovanje ali gostovanje v oblaku
 • Prijava z enim klikom
 • Enostavna souporaba gesla
 • Zelo poceni
 • Spremljanje temnega spleta

Proti

 • Brez podpore za klepet v živo za brezplačne uporabnike
 • Brez shranjevanja v oblaku

4. 1Password – najboljši skrbnik gesel za družine in podjetja

Pregled gesla 1Password

Shranjevanje v oblaku: 1 GB
Brezplačna različica: Ne
Vtičniki brskalnika: Chrome, Brave, Firefox, Edge
Trenutni posel: 🔥 Get 40% OFF 1Password!🔥

Obiščite 1Password 1Password je resnično zmogljivo orodje za shranjevanje, ustvarjanje in upravljanje gesel. Ima primerno ceno in polno funkcij, čeprav ni brez nekaterih neravnin. Kot vedno potrebujete samo eno geslo, tako imenovano glavno geslo. Namesto tega lahko uporabite biometrično prijavo, ki je lahko prstni odtis ali identifikacija obraza. Druga možnost 2FA je uporaba telefona za ustvarjanje enkratnega gesla. Ali je 1Password dejansko varen? Program 1Password poleg vseh glavnih platform podpira tudi Chrome OS in ukazno vrstico. Pri razširitvah brskalnikov lahko izbirate med brskalniki Chrome, Firefox, Edge in Brave. Slednjega Dashlane in LastPass ne podpirata. Ta upravitelj gesel ima funkcijo samodejnega izpolnjevanja in sinhronizira vaše podatke v vseh napravah. Prav tako omogoča enostavno deljenje gesel z nastavitvijo računov za goste. Najboljše pa je, da v nasprotju s konkurenco 1Password nima omejitve glede števila uporabnikov, ki lahko delijo vaš račun. 1Password ima nekaj funkcij, ki so nam bile zelo všeč:

 • Watchtower – To je temni spletni skener, podoben tistemu, ki ga ima Dashlane. Vendar ta preverja tudi, ali spletno mesto podpira 2FA.
 • Potovalni način – ta funkcija je namenjena skrivanju občutljivih informacij v telefonu, ko ste odsotni. Če telefon izgubite ali vam ga kdo ukrade, ste lahko prepričani, da so vsi osebni podatki varni. Ta funkcija deluje v vseh napravah in ko je omogočena, se prikažejo samo trezorji, ki ste jih izbrali kot potovalno varne.
 • Aplikacija za preverjanje pristnosti – 1Password lahko deluje kot aplikacija za preverjanje pristnosti. Za njeno konfiguracijo je potrebnih nekaj korakov, prav tako je ne podpirajo vsa spletna mesta, vendar nekatera od njih podpirajo 1password kot aplikacijo za preverjanje pristnosti in se lahko uporablja na spletnih mestih, kot so Twitter, Facebook itd.
 • Skupna raba predmetov – vse predmete v trezorju lahko delite z osebo, ki nima računa 1password, kar je bolj varno, namesto da bi jih pošiljali prek klepetalnic. Ustvari povezavo, ki poteče po eni uri, 1 dnevu, 7 dneh, 14 dneh, 30 dneh ali ko si jo ogleda ena oseba. Povezava se bo odprla v brskalniku, uporabnik bo moral vnesti svojo e-pošto, da bo dobil kodo za potrditev identitete, nato pa bo videl skupno geslo.

Obiščite 1Password 1Password Prehod na 1Password je preprost. Uvažate lahko iz Chroma, navadnega CSV in drugih priljubljenih upraviteljev gesel, vključno z LastPass in Dashlane. Čeprav nima brezplačne različice, je na voljo 14-dnevni brezplačni preizkus in tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, če si premislite. Cena storitve 1Passwords se začne pri 1,79 dolarja na mesec, vendar lahko dobite odličen družinski načrt za 5 uporabnikov, ki stane 2,99 dolarja na mesec.

Za povabilo drugega člana je treba doplačati 1,00 USD/mesec, na voljo pa je še 5 mest za goste z omejenim dostopom. Vse to seveda ne bi delovalo, če 1Password ne bi ponujal neomejenega števila hkratnih povezav. Še ena stvar, na katero morate biti pozorni pri storitvi 1Password, je, da bo kmalu začela podpirati uporabo pasovnih ključev. Preberite naš podroben pregled programa 1Password. Prednosti

 • Preverja, ali so gesla ogrožena.
 • Dobra cena
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Podpora po e-pošti 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 7 dni v tednu

Proti

 • Brezplačne različice ni
 • Ni podpore v klepetu v živo

Dashlane - najboljši upravitelj gesel za PC

5. Dashlane – najboljši upravitelj gesel za PC

Shranjevanje v oblaku: 1 GB
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge
Trenutni posel: 🔥 Pridobite Dashlane in prihranite do 25 %! 🔥

Obiščite Dashlane Dashlane je eden najboljših upraviteljev gesel v letu 2023. Čeprav stane več kot povprečen konkurent, Dashlane to več kot odtehta z impresivnim seznamom funkcij. Podpira na primer dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). To je odličen način za zaščito računa, tudi če nekdo dobi vaše glavno geslo. Dashlane in se poglobite vanjo Poleg tega lahko glavno geslo uporabite za dostop do shrambe gesel ali biometričnih podatkov, kot sta Touch ID ali Face ID. Opozoriti je treba, da biometrična prijava ne bo nadomestila glavnega gesla. Potrebovali ga boste, ko boste do storitve Dashlane dostopali iz nove naprave. Dashlane svojim uporabnikom ponuja nekaj odličnih funkcij:

 • Skener temnega spleta – prek e-pošte lahko preveri, ali so v njem uhajala gesla ali bančni podatki. Glede na to, da se vsak dan pojavi na milijone novih zapisov, je lahko skener temnega spleta odlično orodje za preprečevanje kraje osebnih podatkov.
 • Vgrajeni VPN – čeprav se ne more primerjati z najboljšimi VPN na splošno, je še vedno dobro orodje za šifriranje prometa in skrivanje vašega IP. Poleg tega se lahko povežete z več kot 20 državami, ki pokrivajo večino regij.
 • Preverjanje stanja gesel – obvesti vas, ali so vaša gesla varna in kdaj je čas, da jih spremenite.
 • Varno deljenje – svoje poverilnice lahko varno delite s prijatelji, družino ali sodelavci.

Ali se splača uporabljati 1Password? Ta upravitelj gesel je zelo enostaven za namestitev in uporabo. Deluje na mobilnih napravah in ima razširitve za brskalnike Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer in Edge. Gesla lahko uvozite tudi iz večine brskalnikov, razen iz mobilnih naprav. Najboljše pa je, da lahko večino funkcij preizkusite (in uživate v varnosti vojaškega šifriranja) za zelo privlačno ceno 3,75 dolarja na mesec letno za upravitelja gesel Premium. Poleg tega je na voljo omejena brezplačna različica, s katero lahko izdelek preizkusite, preden se odločite zanj. Upravitelj gesel Dashlane je nedvomno vreden svojega denarja. Oglejte si naš pregled storitve Dashlane in se poglobite vanjo. Prednosti

 • Enostavna uporaba
 • Odlično samodejno izpolnjevanje
 • Pregledovanje temnega spleta
 • VPN kot bonus

Proti

 • Ni najcenejša možnost
 • Uvoz gesla iz telefonov ni mogoč

Passwarden - najboljši osebni upravitelj gesel

6. Passwarden – najboljši osebni upravitelj gesel

Shranjevanje v oblaku: Ne
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Edge, Opera
Trenutni posel: 🔥 Get Passwarden, prihranite do 50%! 🔥
Passwarden, imate na voljo nekaj resnično zanesljivih možnosti Obiščite Passwarden Upravitelj gesel KeepSolid Passwarden je celovita rešitev, ki zagotavlja spletno zaščito vaših poverilnic. Z njim lahko brez težav ustvarjate kompleksna gesla, varno shranjujete svoje prijave in jih po potrebi samodejno izpolnjujete. Poleg tega je aplikacija presenetljivo intuitivna, zato jo bodo lahko uporabljali tudi začetniki. Z aplikacijo Passwarden ni več prostora za dvome o vaši varnosti. Uporablja vodilna šifriranja AES-256-GCM in EC p-384. To pomeni, da se vaši občutljivi podatki razblinijo na desetine delov in jih vsiljivec ne more zbrati skupaj. Poleg tega lahko v napravah iOS, Android in macOS dodate 2FA ali biometrijo. In da bi še bolj zaupali v njih, upoštevajo strogo politiko zasebnosti, ki zagotavlja, da niti ekipa Passwarden ne vidi vaših elementov. asswarden za podrobno razčlenitev Ta upravitelj gesel lahko uporabljate v skoraj vseh večjih operacijskih sistemih, kot so Windows, macOS, Android ali iOS. Poleg tega so na voljo razširitve za brskalnike Edge, Firefox, Chrome in Opera. Vendar slednje niso samostojne, zato za njihovo delovanje še vedno potrebujete aplikacijo. Kar zadeva funkcije, ki jih ponuja Passwarden, imate na voljo nekaj resnično zanesljivih možnosti:
 • Varnostna nadzorna plošča – spremlja stanje vaših gesel in vas obvesti, kdaj jih je treba zamenjati.
 • Način prisile – dodatna raven zaščite za najbolj ranljive podatke. Ko je ta funkcija omogočena, se podatki skrijejo z dodatnim varnostnim ključem.
 • VPN – prihaja v paketu z upraviteljem gesel. To orodje šifrira vaše podatke, odklene geografsko blokirane vsebine in vas zavaruje na spletu.
 • Uvoz gesel – elemente lahko uvozite samo iz podprtih brskalnikov ali drugih upraviteljev gesel, kot so Dashlane, 1Password in LastPass.

Katere so te slabosti upravitelja gesel? Če se vrnemo k boljši strani, ima Passwarden izjemno brezplačno različico, ki je na voljo vse življenje. Z njo dobite vse, kar ponuja plačljivi načrt. Edini izjemi sta število zaščitenih naprav (2) in varna souporaba gesel. Poleg tega lahko uporabljate vse premijske funkcije, ki jih ima ta upravitelj gesel! KeepSolid Passwarden ni najcenejša možnost na trgu, saj se njegovi načrti začnejo pri 3,33 USD/mesec. Vendar je ob upoštevanju dejstva, da lahko zaščitite neomejeno število naprav in imate na voljo bogat nabor varnostnih funkcij, vse skupaj videti bolj logično. Poleg tega lahko vedno poiščete pomoč na njihovem uradnem spletnem mestu, kjer najdete 24-urno klepetalnico v živo, e-poštno podporo in bogato bazo znanja. Za zaključek naj povem, da je Passwarden zaupanja vreden varnostni program. Obiščite pregled Passwarden za podrobno razčlenitev. Prednosti

 • šifriranje AES-256
 • Varna souporaba gesla
 • Intuitivne aplikacije
 • Velika brezplačna različica

Proti

 • Omejene možnosti uvoza
 • Drago

Obiščite Enpass Enpass

7. Sticky Password – zanesljiv, a drag upravitelj gesel

Shranjevanje v oblaku: Neomejeno
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer
Trenutni posel: 🔥 Pridobite lepljivo geslo z 60% popustom!🔥
Obiščite Bitwarden Bitwarden Obiščite Lepljivo geslo Sticky Password je enostaven za uporabo in zelo varen upravitelj gesel, ki zagotavlja varnost vaših podatkov. Funkcija generatorja gesel vam bo pomagala ustvariti težka in neulovljiva gesla, ustvarjena z različnimi simboli. Tudi funkcija samodejnega izpolnjevanja bo pospešila postopek prijave. Ta upravitelj gesel je na voljo v vseh priljubljenih operacijskih sistemih – Windows, macOS, Android in iOS. Poleg tega so na voljo zanesljive razširitve za brskalnike Chrome, Firefox, Safari, Opera in Internet Explorer. Z varnim šifriranjem AES-256 bodo vaši osebni podatki zakriti, zato jih hekerji ne bodo mogli dešifrirati. Za dodatno varnost računa Sticky Password vašega glavnega gesla ne shranjuje nikjer. Dodate lahko tudi 2FA in biometrično preverjanje pristnosti, tako da do vseh vaših gesel res ne more dostopati nihče razen vas. Obiščite Bitwarden BitwardenFunkcije lepljivega gesla pokrivajo vse možnosti:
 • Generator gesel – ustvari zahtevna, enkratna gesla za vaše račune.
 • Nadzorna plošča za varnost gesel – obvesti vas, kdaj so vaša gesla prešibka ali je čas, da jih posodobite.
 • Varna souporaba gesla – je prilagodljiva in vam omogoča, da izberete, ali želite geslo deliti le s člani ekipe, družinskimi člani ali sodelavci, ali pa jim dovolite, da vnašajo spremembe v ta račun.

Na voljo je zelo omejena brezplačna različica Sticky Password, ki omogoča le beleženje gesel v trezorju. Če želite imeti vsa varnostna orodja, boste morali nadgraditi različico Premium. Če ste negotovi glede plačevanja naročnine, vam prvih 30 dni brezplačnega preizkusa omogoča polno izkušnjo različice Premium. Ta upravitelj gesel je na voljo za 29,99 dolarja na leto z vsemi varnostnimi funkcijami in dostopom do podpore strankam. Podpora strankam je na voljo prek e-pošte, na voljo pa so tudi vodniki in stran s pogostimi vprašanji. Zaključimo lahko, da gre za zanesljivega, a še vedno dragega upravitelja gesel. Bitwarden - začetnikom prijazen upravitelj gesel Preberite več v našem pregledu lepljivega gesla. Prednosti

 • šifriranje AES-256
 • Brezplačna različica
 • Generator gesel
 • 2FA in biometrično preverjanje pristnosti

Proti

 • Omejena podpora strankam
 • Drago

8. Enpass – enostaven za uporabo trezor za gesla

Enpass

Shranjevanje v oblaku: Ne
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave, Vivaldi
Trenutni posel: 🔥 Pridobite do 25% OFF Enpass!🔥

Obiščite Enpass Enpass je odličen primer minimalističnega upravitelja gesel. Deluje na različnih platformah, vendar je namenjen predvsem uporabi brez povezave. Nastavite lahko možnosti sinhronizacije med različnimi napravami z uporabo platform za gostovanje v oblaku tretjih oseb, kot so OneDrive, Dropbox, iCloud itd. Enpass - enostaven za uporabo trezor za gesla Enpass šifrira vaše podatke s šifro AES-256 vojaškega razreda z razširitvijo SQLCIPHER. Te podatke lahko zaklenete z glavnim ključem in datoteko s ključi (ki vsebuje šifrirni ključ). Tako ga lahko pošljete na hekerske strežnike, kolikor je vreden – podatki so brez glavnega gesla nedostopni. Enpass, tako kot drugi upravitelji gesel na trgu, v naročniškem paketu ponuja nekaj odličnih funkcij:

 • Varno shranjevanje podatkov – varno lahko hranite podatke o osebnih izkaznicah, podatke o kreditnih karticah in druge podatke.
 • Spremljanje gesel – pomaga oceniti moč uporabljenih gesel in jih v primeru ponovne uporabe gesla spremeniti.
 • Varen generator gesel – na novo ustvarjeno enkratno geslo takoj shranite v svoj trezor.

Enpass trezor za gesla Storitev je brezplačna, če vam zadostuje, da lahko uporabljate samo namizno različico. Če želite preklapljati med računi za namizne in mobilne naprave, boste morali plačati. Mobilna različica je plačljiva, pri čemer se lahko naročite na storitev ali kupite licenco kot enkratno plačilo. Naročnino lahko nato ponovno aktivirate prek mobilne ali namizne aplikacije. Če želite izvedeti več o tem upravitelju gesel, obiščite pregled Enpassa. Prednosti

 • Generator gesel
 • Prilagodljiv oblak ali samostojno gostovanje
 • Podatki so dodatno zaščiteni s programom SQLCipher
 • Preverjanje pristnosti z dvema dejavnikoma

Kako izbrati najboljšega skrbnika gesel? Proti

 • Mobilne aplikacije so plačljive
 • Brezplačna različica vsebuje do 20 gesel

9. Bitwarden – začetnikom prijazen upravitelj gesel

Bitwarden Full Review

Shranjevanje v oblaku: 1 GB
Brezplačna različica: Da
Vtičniki brskalnika: Chrome, Firefox, Edge, Opera
Trenutni posel: 🔥 Get Bitwarden za samo $0.83/mesec! 🔥

Obiščite Bitwarden Bitwarden je resnično varen upravitelj gesel. Gre za odprtokodno shrambo gesel, ki je enostavna za uporabo za uporabnike namiznih računalnikov in mobilnih naprav, poleg tega pa ima tudi vmesnik za ukazno vrstico. S programom Bitwarden lahko preprosto ustvarite, sinhronizirate, upravljate in varno delite vsa svoja gesla, zato ste lahko prepričani, da so vaši podatki s tem upraviteljem gesel varni. Z Bitwardenom ste lahko prepričani, da bodo vaši podatki zaradi močne šifre AES-256 popolnoma varni. Šifrirni ključ izhaja iz vašega glavnega gesla, ki je močno hashirano in shranjeno v strežnikih Bitwarden. Bitwarden Review 2023 Vsi podatki so šifrirani od konca do konca, zato bi bile informacije neuporabne tudi v primeru vdora, saj jih ne bi bilo mogoče ponovno razvozlati. Če želite dodatno okrepiti varnost svojega računa, lahko Bitwarden uporabite kot avtentikacijsko sredstvo, poleg tega pa ima napredne metode 2FA – YubiKey, U2F in Duo. Poleg glavnega gesla lahko do shrambe gesel dostopate tudi z biometričnimi prijavami – Face ID in Touch ID v napravah, ki to podpirajo. S temi metodami lahko odklenete svojo zakladnico gesel le, če ste že prijavljeni v sistem Bitwarden. Bitwarden ima obsežen seznam funkcij, ki so vam lahko zelo koristne pri vsakodnevni uporabi:

 • Poročilo o stanju trezorja in kršitvah varnosti – to je vgrajeno orodje za spremljanje za naročnino Premium. Poroča o tem, ali prevečkrat ponavljate isto geslo, ali je geslo, ki ste ga določili, dovolj varno in ali je prišlo do uhajanja vaših podatkov.
 • Generator gesel – za vas ustvari zahtevna gesla, tako da so vaši računi zaščiteni pred kibernetskimi grožnjami.
 • Skupna raba gesel – varen način deljenja poverilnic med sodelavci ali zaupanja vrednimi osebami.
 • Bitwarden Pošlji – to je sistem šifriranega sporočanja z drugo osebo. Besedilo ali datoteko lahko delite prek povezave za pošiljanje z določenimi varnostnimi parametri, kot so datum izbrisa, datum poteka veljavnosti ali neobvezno geslo.
 • Dostop v sili – če se vam kaj zgodi, lahko dostop v sili zagotovite nekomu, ki mu zaupate, da lahko dostopa do vašega trezorja Bitwarden.

Is Bitwarden actually secure? Uporaba aplikacije Bitwarden je zelo preprosta. Pridobite lahko aplikacije za vse priljubljene operacijske sisteme, kot so Windows, macOS, Android, iOS in Linux. Razširitve za brskalnike so na voljo tudi v brskalnikih Chrome, Firefox, Edge in Opera. Poleg tega lahko svoja gesla preprosto uvozite iz drugih upraviteljev gesel. Ta upravitelj gesel je na voljo za 0,83 dolarja na mesec za 6 uporabnikov. Na voljo je 7-dnevni brezplačni preizkus, s katerim lahko preizkusite storitev in preverite, ali izpolnjuje vse vaše zahteve. Za vse plačljive storitve Bitwarden velja tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Preberite več v našem pregledu Bitwardena. Prednosti

 • Preverjanje pristnosti z dvema dejavnikoma
 • Zelo prilagodljiv
 • Generator gesel
 • Varna souporaba gesla

Proti

 • Uporabniški vmesnik ni najbolj privlačen za uporabo
 • Podatki so shranjeni v državi, ki pripada združenju 5-Eyes Alliance.

Kako preizkusimo in razvrstimo te upravitelje gesel?

Bitwarden Password Manager Review Večina upraviteljev gesel ponuja enak nabor funkcij, kot so sinhronizacija, generiranje gesel in dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Vendar smo pri ločevanju najboljših od ostalih uporabili naslednja merila:

 1. Funkcionalnost med napravami in souporaba gesla. Želite upravitelja, ki je na voljo v več napravah ter je po potrebi lahko dostopen in deljen.
 2. Šifriranje. Vse, kar je manj kot 256-bitno šifriranje AES vojaškega razreda, je nesprejemljivo. Dodatne točke za naslednjo generacijo XChaCha20.
 3. Dodatne funkcije. Pregledovanje temnega spleta, U2FA, VPN ali varen klepet so le nekateri od primerov, ki dajejo izdelku dodatno vrednost.
 4. Preverjanje pristnosti z več dejavniki. Poleg lastnega overitelja mora dober upravitelj gesel ponujati še več drugih. Tudi biometrija (Touch ID in Face ID) bi morala delovati na vseh napravah.
 5. Uvoz in izvoz. Upravljavec gesel nima veliko smisla, če ne more uvoziti svoje shrambe iz druge storitve ali brskalnika. Izvoz je pomemben tudi v primeru, da se odločite zamenjati upravitelja gesel.
 6. Aplikacije in razširitve brskalnikov.Več kot jih je, več jih je.
 7. Vrednost za denar. Ali obstaja cenejši upravitelj gesel z enakim naborom funkcij?
 8. Podpora strankam. Kakovostne storitve se kažejo v klepetu v živo ali telefonski podpori. Enako velja za razpoložljivost 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Kako izbrati najboljšega skrbnika gesel?

Pregled upravitelja gesel Bitwarden Tudi najboljši upravitelj gesel na svetu vam ne bo koristil, če ne bo ustrezal vašim posebnim potrebam ali če bo preprosto preveč zapleten za uporabo. Zato ne smete hiteti in prenesti upravitelja gesel, ki je na prvem mestu na katerem koli seznamu – veliko pametneje bi bilo, če bi najprej opravili nekaj raziskav. Najprej se morate prepričati, da izbrana storitev ponuja vse aplikacije in število hkratnih povezav, ki jih potrebujete. Prav tako je dobro, da si ogledate njene zaslonske slike: je upravitelj gesel videti uporabniku prijazen? Seveda ne smete spregledati tudi izbire funkcij. Na primer, vgrajena storitev VPN je odlična stvar, vendar če jo že imate, vam ni treba preplačevati za dodatno programsko opremo. Če imate težave pri izbiri najboljšega upravitelja gesel, nam pišite v komentarje in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja. Primerjava upraviteljev gesel (z razvrstitvijo)

Primerjava upraviteljev gesel (z razvrstitvijo)

Zmagovalec Get NordPass, 52% OFF zdaj

Častne omembe

Častne omembe Tukaj najdete nekaj drugih upraviteljev gesel, za katere menimo, da si prav tako zaslužijo nekaj pozornosti:

 • KeePass – odprtokodni upravitelj gesel, ki ga poganja skupnost, zato zanj ni treba plačati. Je zahteven upravitelj gesel, zato ni preveč prijazen do začetnikov, vendar ga je mogoče v celoti prilagoditi. Poleg tega mu lahko dodate najrazličnejše vtičnike in tako orodje prilagodite po svojih željah. Kupite ga za $/mesec.
 • Zoho Vault – varen, enostaven za uporabo in poceni upravitelj gesel, ki ima tudi brezplačno različico. Namenjen je bolj za skupinsko uporabo, vendar je lahko združljiv tudi s posamezno uporabo. Ta upravitelj gesel ima med drugim možnost souporabe gesel, prilagodljive pravice upravitelja in dostop v sili. Temelji na arhitekturi z ničelno vednostjo (najprej šifrira v vaši napravi, nato pa gre v strežnike), cena pa se začne pri 0,90 USD/mesec.

Izključitev storitve LastPass

Upravitelj gesel LastPass je bil izključen z našega seznama najboljših upraviteljev gesel zaradi ponavljajočih se kršitev varnosti. LastPass je ob nedavnih vdorih priznal LastPass je ob nedavnih vdorih priznal, da so bile ukradene varnostne kopije podatkov uporabnikov. Poleg tega je bilo razkrito, da so ravni šifriranja, ki varujejo podatke uporabnikov na portalu LastPass, zelo šibke. Na splošno LastPass ne velja več za varnega upravitelja gesel, zato je priporočljivo poiskati boljše alternativne ponudnike za zaščito občutljivih podatkov.

Video pregled: Najboljši upravitelji gesel leta 2023

Kako delujejo upravitelji gesel?

Upravljavci gesel shranjujejo gesla v šifrirano zbirko podatkov, ki je lahko lokalna (v napravi) ali oddaljena (spletna). V nekaterih primerih so to lahko tudi podatki o kreditnih karticah ali pomembni dokumenti, ki jih ne želite hraniti v oblaku. Vse informacije, ki so v njem, se običajno odklenejo z glavnim geslom. To je edino, ki si ga morate zapomniti. Kadar se morate prijaviti v e-pošto ali drug račun, preprosto kopirate in prilepite uporabniško ime in geslo. Video pregled: Najboljši upravitelji gesel leta 2023 Večina upraviteljev gesel ima tudi funkcijo samodejnega izpolnjevanja, ki to opravi namesto vas. V vsakem primeru je pomembno, da si teh gesel ni treba več zapomniti. Upravljavci gesel za vas ustvarijo tudi močna gesla. Lahko vas celo opomnijo, da jih redno spreminjate, kar je priporočljiva praksa. Prav tako vas bodo obvestili o podvojitvah, ki se pogosto pojavijo, ko vsa gesla prvič vnesete v zbirko podatkov. Poleg tega upravitelji gesel delujejo na več napravah in imajo tudi razširitve za brskalnike. To pomeni, da ne boste zaklenjeni niti na namiznem računalniku niti na pametnem telefonu. Če želite izvedeti več, si oglejte naš izčrpen vodnik o delovanju upraviteljev gesel in tehnologiji, ki jih poganja.

Kaj je dober upravitelj gesel?

Kaj je dober upravitelj gesel? Dober upravitelj gesel mora imeti vse ali vsaj večino naslednjih funkcij:

 • Varuje vaša gesla. To ni mogoče brez šifriranja vojaškega razreda.
 • Uporablja arhitekturo z ničelno vednostjo. Samo vi lahko dostopate do svojih gesel. Arhitektura z ničelno vednostjo zagotavlja, da tudi ponudnik storitev ne more dostopati do vaših podatkov.
 • Ustvari močna gesla. Dolga morajo biti vsaj 12 znakov, vsebovati morajo velike črke, številke in posebne simbole.
 • Izboljša šibka gesla. Ko uvozite svoj seznam gesel, jih vsaj nekaj verjetno ne bo mogoče označiti za močna. Naloga dobrega upravitelja gesel je, da jih okrepi, kot steroidi okrepijo športnika.
 • Redno pregleduje temni splet. Nikoli ne veste, kdaj se vaše uporabniško ime, geslo ali, bog ne daj, oboje znajde na temnem spletu za prodajo. Zato izberite upravitelja gesel, ki vas lahko opozori, če se to zgodi.
 • Omogoča shranjevanje drugih podatkov. Uporabniška imena in gesla bodo v vašem trezorju predstavljala največji del, pomembni pa so tudi podatki o kreditnih karticah in varni zapiski, zlasti če jih potrebujete vsakodnevno.

Upravljavci gesel tretjih oseb v primerjavi z vgrajenimi upravljavci gesel

Upravljavci gesel tretjih oseb v primerjavi z vgrajenimi upravljavci gesel Vgrajeni upravitelji gesel so zelo priročna orodja, vendar se ne morejo primerjati z upravitelji gesel tretjih oseb. Na splošno vgrajena orodja za upravljanje gesel niso zelo varna, saj glavna prednostna naloga teh orodij ni varovanje gesel, temveč zagotavljanje hitre in enostavne prijave. Zato ne porabijo toliko časa za izvajanje varnih varnostnih ukrepov. Če bi kdo dostopal do vaše naprave, bi poleg tega zlahka pridobil vsa vaša gesla in druge občutljive podatke. Drugače kot pri ponudnikih tretjih oseb, ki vaša gesla zavarujejo za glavnim geslom in morda celo avtentikacijo 2FA. Še ena težava vgrajenih upraviteljev gesel, zlasti brskalniških, je, da ni priročno izvažati gesel v različne naprave in brskalnike. Upravljavci gesel tretjih oseb sicer skoraj vsak dan uvajajo nove integracije. Upravljavci gesel tretjih oseb v primerjavi z vgrajenimi upravljavci gesel Tretji ponudniki upraviteljev gesel ponujajo dodatne varnostne funkcije, kot so:

 • Generator gesel – ustvarja varna, težko vdirljiva posamezna gesla.
 • Preverjanje stanja gesla – preveri moč gesla, če še ni čas za njegovo spremembo.
 • Spremljanje temnega spleta – spremlja uhajanje občutljivih podatkov v temnem spletu.

Upravljanje v oblaku in lokalno upravljanje

Glavna razlika med upravljanjem v oblaku in lokalnim upravljanjem je v tem, da so pri upravljanju v oblaku uporabniški podatki šifrirani in nato shranjeni v strežnikih ponudnika. Pri lokalnem upravljanju pa so uporabniški podatki shranjeni v uporabnikovi napravi. Obe možnosti shranjevanja imata svoje prednosti. Upravljanje v oblaku in lokalno upravljanje Shranjevanje v oblaku prihrani prostor v napravi. Poleg tega je to zelo varen način za zaščito vaših podatkov, če zaupate ponudniku, saj ima ta običajno sredstva za zagotovitev, da so njegovi strežniki resnično varni. Poleg tega je praktično nemogoče vdreti v strežnike ponudnika, in tudi če bi se to zgodilo – vaših podatkov ne bi bilo mogoče dešifrirati. Upravljavci gesel vašega glavnega gesla ne shranjujejo na svojih strežnikih. Tako ni težav z morebitnim uhajanjem podatkov. Prav tako je precej priljubljena arhitektura z ničelnim poznavanjem, kar pomeni, da se vse šifrira v uporabnikovi napravi in šele nato gre v strežnike ponudnika.

Po drugi strani pa lokalno upravljanje ni najboljša možnost, če želite do gesel dostopati iz več kot ene naprave. Poleg tega obstaja nevarnost, če izgubite napravo z vsemi gesli. Ker ni varnostne kopije, se lahko zgodi, da gesla za vedno izginejo. Nekateri ponudniki upraviteljev gesel to težavo obidejo – gesla se shranijo v uporabnikovi napravi, in ko je sinhronizacija dovoljena, se podatki šele nato prenesejo v strežnike, kot pri RoboFormu.

Ali bi morali razmisliti o brezplačnem upravljalniku gesel?

Ali bi morali razmisliti o brezplačnem upravljalniku gesel? Nekaterim uporabnikom morda zadostuje brezplačni upravitelj gesel. Vendar pa moramo najprej ločiti premijske upravljalnike gesel, ki ponujajo brezplačno različico, od resnično brezplačnih upravljalnikov gesel. Večina slednjih žal ni vredna vašega časa. Pravzaprav so nekateri lahko celo nevarni, saj vam v trezorju ukradejo vse podatke. Večina najboljših upraviteljev gesel ima brezplačno različico, ki jo lahko preizkusite. Seveda imajo vse manj funkcij in različne omejitve, kot so med drugim ena povezana naprava hkrati, spremljanje kršitev podatkov ali souporaba gesel. Drugi vam ne dovolijo izdelati varnostne kopije podatkov in zavračajo prednostno podporo strankam. Če pa si to res želite, vam priporočamo, da izberete enega z našega seznama najboljših brezplačnih upraviteljev gesel v letu 2022.

Osebna in poslovna programska oprema za upravljanje gesel

Vsi našteti upravitelji gesel so odlični za osebno uporabo, kaj pa poslovne rešitve? Na srečo ima večina teh storitev odlične možnosti za podjetja. Osebna in poslovna programska oprema za upravljanje gesel Dobra programska oprema za upravljanje gesel v podjetju mora imeti nekaj dodatnih funkcij, ki vam bodo pomagale centralizirati varnost vseh računov vašega podjetja. Tukaj so naši trije najboljši upravitelji gesel, ki vam bodo pri tem pomagali:

 • 1Heslo. 1Password je eden najboljših upraviteljev gesel za podjetja in ponuja priročen način za zaščito gesel vaših sodelavcev. Z njegovo pomočjo lahko ustvarjate in upravljate skupine po meri, ustvarjate poročila in pridobivate poslovne vpoglede.
 • RoboForm. RoboForm je upravitelj gesel s specializiranim načrtom za podjetja, ki članom vaše ekipe omogoča enostavno upravljanje gesel in poverilnic. Vašemu podjetju omogoča, da zaradi priročne konzole za upravljanje enostavno vključi zaposlene.
 • Passbolt. To je eden najboljših upraviteljev gesel za poslovno uporabo. Je odprtokoden in popolnoma brezplačen ter omogoča varno izmenjavo gesel med člani ekipe. Je tudi zelo prilagodljiv, tako da lahko njegove funkcije prilagodite potrebam svojega podjetja.

Najboljša orodja za upravljanje gesel glede na vaše potrebe

Najboljša orodja za upravljanje gesel glede na vaše potrebe Različni upravitelji gesel imajo različne prednosti in slabosti glede na vaše potrebe, operacijski sistem ali napravo, v kateri ga uporabljate. Poleg tega morate razmisliti, koliko naprav želite pokriti z eno naročnino na upravitelja gesel, če gre samo za vas ali morda za podatke več oseb. Oglejmo si bolj vsestranska orodja za upravljanje gesel, ki se prilagajajo vašim željam:

 • Upravljavci gesel za Windows. Ena najboljših stvari, ki jih lahko storite za svojo spletno varnost, je, da si omislite zanesljivega upravitelja gesel za Windows. Gesel ali drugih poverilnic si vam ne bo treba zapomniti, saj jih bo orodje izpolnilo namesto vas. Oglejte si najboljša orodja za upravljanje gesel za Windows z našega seznama.
 • Upravitelj gesel za Mac. Upravitelj gesel je dobra izbira, če želite izboljšati spletno varnost in dodati medplatformno sinhronizacijo med napravami Apple in drugimi napravami. Na tem seznamu najboljših upraviteljev gesel za Mac smo izbrali tiste, ki bodo poskrbeli za varnost vaših poverilnic.
 • Upravljavci gesel za iPhone. Vaš iPhone hrani nekaj vaših najbolj dragocenih in osebnih podatkov. Zato boste želeli najprimernejšega upravitelja gesel za iPhone, ki bo vse to varoval.
 • Upravljavci gesel za Android. Ker je večina vaših gesel in drugih občutljivih podatkov shranjenih v napravi s sistemom Android, si za varnost stvari želite priskrbeti najboljšo aplikacijo za upravljanje gesel. Oglejte si naš izčrpen seznam najboljših aplikacij za skrbnike gesel za Android.
 • Upravljavci gesel za Chrome. Chrome je eden najboljših brskalnikov na voljo in ima svojega upravitelja gesel, vendar če želite biti varni, morate nadgraditi brskalnik z več zaščite in funkcionalnosti. Preizkusili in izbrali smo najboljše upravitelje gesel za Chrome.
 • Upravljavci gesel za Linux. Linux tako kot drugi operacijski sistemi zahteva dodatno varnost. Zato je šifriranje gesel in njihova zaščita pred krajo identitete pametna odločitev. Tukaj je izčrpen seznam naših izbranih orodij za upravljanje gesel za Linux.

Ali bodo gesla in upravitelji gesel obstajali tudi v prihodnosti?

Ali bodo gesla in upravitelji gesel obstajali tudi v prihodnosti?

Ni si težko predstavljati, da bodo gesla v bližnji prihodnosti postala stvar preteklosti. S tehnološkim napredkom smo že priča primerom, ko biometrični avtentifikatorji začenjajo nadomeščati gesla, obstaja pa tudi možnost, kot so gesla, ki so na voljo na omejeni možnosti spletnih mest in operacijskih sistemov. Gesla so varna in enostavnejša možnost za gesla. S to funkcijo se lahko namesto z geslom v svoje račune prijavite z biometričnim senzorjem, kodo PIN ali vzorcem.

Gre za digitalno poverilnico, ki je vezana na uporabniški račun in spletno mesto ali aplikacijo. Ko se želite prijaviti v storitev, ki podpira gesla, brskalnik ali operacijski sistem ustvari geslo za ta račun in ga shrani v napravo. Passkey je pravzaprav sestavljen iz dveh ločenih ključev – javnega, ki ga registrirate v aplikaciji, in zasebnega, ki je shranjen samo v vaši mobilni napravi. Da bi zagotovili, da ključ uporablja le zakoniti lastnik, vas bo sistem pozval, da mobilno napravo odklenete z biometričnimi podatki, kodo PIN ali odklepanjem z vzorcem. 1Password Ta funkcija se seli tudi na trg upraviteljev gesel, saj jo namerava uvesti tudi 1Password, drugi upravitelji gesel pa ji bodo kmalu sledili. Passkeys večinoma podpira Apple na več spletnih mestih in aplikacijah, vendar ga bodo kmalu začeli podpirati tudi drugi operacijski sistemi. Čeprav se moramo še vedno vsakodnevno ukvarjati z gesli, je naš najboljši upravitelj gesel NordPass. Ta upravitelj gesel ne zagotavlja le odlične varnosti in deluje na podlagi arhitekture ničelnega znanja, pri kateri se podatki najprej šifrirajo v napravi, preden se prenesejo v strežnike, temveč ima tudi dodatne funkcije. Med drugim na primer preverjanje stanja gesla, varne zapiske, dostop v sili in souporabo gesel.

POGOSTA VPRAŠANJA

POGOSTA VPRAŠANJA Ali je mogoče vdreti v upravitelje gesel? Nobena varnostna programska oprema ni brez napak. To ne pomeni, da se morate popolnoma odpovedati kibernetski varnosti in upraviteljem gesel. Ni nujno, da so popolni, da vas zaščitijo. Biti morajo dovolj varni, da napadalcem precej otežijo dostop do vaših podatkov. Varen upravitelj gesel je trd oreh. Kateri je najboljši in najvarnejši upravitelj gesel? Najboljši in najvarnejši upravitelj gesel mora imeti močno šifriranje, funkcionalnost med napravami, souporabo gesla in preverjanje pristnosti 2FA. Večina varnih upraviteljev gesel ponuja enak nabor funkcij. Vendar priporočamo, da izberete NordPass, saj vam bo zagotovil zaščito, ki ustreza industrijskim standardom. Kako upravitelji gesel zagotavljajo varnost gesel? Kako upravitelji gesel zagotavljajo varnost gesel? Upravljavci gesel vaših podatkov ne ščitijo le pred hekerji, temveč tudi pred njimi samimi. Zahvaljujoč arhitekturi z ničelnim znanjem so vaši podatki šifrirani z vojaško šifro, preden prispejo na strežnik ponudnika. Zato je vaše podatke praktično nemogoče dešifrirati. Ali aplikacije za upravljanje gesel sledijo ali prodajajo moje osebne podatke? Upravitelj gesel ne more slediti, kaj šele prodajati vaših podatkov, če uporablja arhitekturo z ničelnim poznavanjem. In to najboljši upravitelji gesel tudi počnejo. Vaše osebne podatke šifrirajo, preden prispejo v njihove strežnike, tako da do njih ni mogoče dostopati brez glavnega gesla. Katere so slabosti upravitelja gesel? Katere so slabosti upravitelja gesel? Najpomembnejša pomanjkljivost upravitelja gesel je, da je v primeru kompromitacije ena sama točka odpovedi. Ob vdoru bi bila v takšni zbirki podatkov na enem mestu zbrana vsa vaša gesla ter plačilni in zelo občutljivi osebni podatki. To pomanjkljivost je mogoče omiliti z uporabo večfaktorske avtentikacije, s katero bi bilo veliko težje prodreti vanj. Zakaj so nekateri upravitelji gesel brezplačni? Upravljavci gesel predstavljajo majhno nišo med izdelki za kibernetsko varnost. To pomeni, da so še ožji segment že tako majhnega segmenta. Večina strank se niti ne zaveda možnih tveganj. Razvijalci upravljalnikov gesel torej najprej in predvsem izobražujejo o potrebah po takšnih izdelkih. Brezplačna različica omogoča lažjo prodajo, poleg tega pa je večja možnost, da bo uporabnik kupil celoten izdelek, če se bo navadil na priročnost.
Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..