Najboljši brezplačni VPN-ji leta 2023

⚡️ Kateri je najboljši brezplačni VPN za leto 2023?

Na področju brezplačnih omrežij VPN je v letu 2023 absolutni zmagovalec Atlas VPN. Ne ponuja le neomejene hitrosti povezave, temveč tudi šifriranje vojaške kakovosti, deluje na številnih različnih napravah in je enostaven za uporabo.

⚡️ Ali je uporaba brezplačnega omrežja VPN varna?

Odvisno. Nekatera brezplačna omrežja VPN lahko zbirajo vaše podatke in jih prodajajo tretjim osebam ali celo ukradejo vaše osebne podatke in vas okužijo z virusi. Pomembno je, da izberete ugledno storitev, ki so jo preizkusili strokovnjaki za zasebnost.

⚡️ Ali obstaja brezplačen neomejen VPN?

Da. ProtonVPN in Atlas VPN svojim brezplačnim uporabnikom ponujata neomejeno količino podatkov in pasovne širine.

⚡️ Ali so brezplačna omrežja VPN zakonita?

Da. Za brezplačne in plačljive storitve VPN veljajo enaka pravila, tj. če je uporaba VPN v vaši državi zakonita, je tudi uporaba brezplačnega VPN popolnoma zakonita.

⚡️ Ali lahko Netflix gledam z brezplačnim omrežjem VPN?

Da, saj lahko nekatera brezplačna omrežja VPN odblokirajo Netflix. Na primer, brezplačna različica Windscribe vam bo omogočila dostop do ameriškega Netflixa. Vendar imejte v mislih, da večina brezplačnih omrežij VPN ne bo odblokirala nobene platforme za pretakanje.

⚡️ Kateri je najboljši brezplačni VPN za pretakanje?

Najboljši brezplačni VPN za pretakanje je Windscribe. Uspelo mu je odblokirati le Netflix, vendar je to več, kot je dostopno večini brezplačnih VPN-jev. Vendar imejte v mislih, da dobite le do 10 GB brezplačnih podatkov. Če torej želite dostopati do več platform brez omejitev podatkov in predpomnilnika, boste morali investirati v omrežje VPN za pretakanje.

⚡️ Ali obstaja 100-odstotno brezplačen VPN?

Da, na voljo je več popolnoma brezplačnih omrežij VPN. Naš najboljši izbor je Atlas VPN, ki nima omejitev hitrosti, uporablja napredno šifriranje in upošteva strogo politiko prepovedi beleženja. Obstajajo pa tudi druga zanesljiva brezplačna omrežja VPN, kot je Proton VPN, ki ne postavlja omejitev prenosa podatkov in odklepa Netflix.

Brezplačno omrežje VPN je vabljivo na več načinov. Za začetek je to način, da storitev preizkusite, preden se zanjo popolnoma odločite. Lahko je tudi hitra rešitev za trenutne potrebe po omrežju VPN: med potovanjem, uporabo javnega brezžičnega omrežja in podobno. Da ne omenjamo izboljšane ravni spletne varnosti, ki jo prejmete.

Na žalost pravila poslovanja veljajo za vse, tudi za omrežja VPN. Kljub temu lahko vrhunska omrežja VPN ponujajo naprednejše varnostne funkcije, večje strežniške flote, boljše hitrosti povezave in več storitev za odblokirano pretakanje.

Kateri upravitelj gesel je najbolj varen?Brezplačno preizkusite storitev NordVPN premium

Vrhunski VPN je rešitev brez tveganja, ki vam zagotavlja popolno varnost in mir. NordVPN je z vrhunskimi varnostnimi jamstvi in odličnimi dodatnimi funkcijami najboljša brezplačna alternativa VPN.

Če ne želite tvegati težko prisluženega denarja za izdelek, ki morda ne bo ustrezal vašim potrebam, imamo za vas rešitev – brezplačna omrežja VPN, ki jim lahko zaupate. Še več, ni vam treba posamično iskati brezplačnega omrežja VPN, saj smo vse raziskave opravili namesto vas in vam spodaj ponudili vsa najboljša brezplačna omrežja VPN.

Kazalo vsebine

Najboljših 7 najboljših brezplačnih VPN-jev v letu 2023

 1. Atlas VPN – najboljši brezplačni VPN v letu 2023
 2. Hotspot Shield VPN – brezplačen VPN s politiko prepovedi beleženja
 3. Proton VPN – brezplačni VPN za Netflix in igre na srečo
 4. Windscribe VPN – najboljši brezplačni VPN za pretakanje
 5. Hide.me VPN – brezplačen in funkcionalno bogat VPN
 6. ZoogVPN – brezplačna rešitev VPN s poudarkom na zasebnosti
 7. TunnelBear – intuitivna brezplačna storitev VPN

Težave z brezplačnimi omrežji VPN

Najboljši upravitelji gesel leta 2023Preden se lotimo podrobnega seznama najboljših brezplačnih omrežij VPN, vas moramo opozoriti na morebitne težave. Čeprav je pridobitev brezplačne aplikacije vedno dobrodošla, se lahko zgodi, da ima kakšno pomanjkljivost, pri čemer omrežja VPN niso nobena izjema:

 • Omejitve podatkov. Moteča omejitev podatkov bo verjetno okrnila vašo izkušnjo z brezplačnim omrežjem VPN. Običajno vam je na voljo le določena mesečna količina MB, kar bo sčasoma privedlo do nakupa plačljive različice omrežja VPN.
 • Omejitve hitrosti. Brezplačne različice storitev VPN najpogosteje omejujejo hitrosti povezave. To pomeni, da ne boste dobili zmogljivosti, ki jo najverjetneje potrebujete.
 • Majhna flota strežnikov. Imeli boste slabo izbiro lokacij strežnikov. Večina brezplačnih storitev VPN vam omogoča izbiro med tremi lokacijami, kar ni dovolj, če želite odblokirati veliko različnih vrst vsebin, in lahko pomeni tudi nižje hitrosti.
 • Pomanjkanje funkcij. Če uporabljate brezplačni VPN, ne boste dobili nobene od oglaševanih funkcij. Le premijske različice storitev VPN ponujajo zakrite strežnike, deljeno tuneliranje ali blokiranje oglasov.
 • Sumljivo vedenje. Obstaja tudi tveganje, da bodo vaši podatki zbrani in prodani tretjim osebam. Vsiljivi oglasi, kršitve zasebnosti na spletu in številna druga tveganja so povezana s popolnoma brezplačnimi storitvami VPN, zato so vsi VPN, ki smo jih navedli, “freemium” – subvencionirajo jih plačljive stranke iste storitve.

Kateri upravitelji gesel še nikoli niso bili vdrti?Skratka, pri izbiri brezplačne aplikacije morate biti zelo previdni – ne zaupajte slepo vsemu, kar oglašuje spletna stran VPN.

Želite izbrati vrhunsko storitev VPN? Predlagamo, da izberete možnosti, kot je NordVPN. Z njim dobite obsežno floto strežnikov, napredne varnostne funkcije in odlično deluje pri odblokiranju vsebin z geografskimi omejitvami.

Primerjava najboljših brezplačnih omrežij VPN

Da bi vam olajšali postopek izbire brezplačnega omrežja VPN, smo primerjali prednosti in slabosti vsakega od naštetih omrežij VPN in vse skupaj zbrali na enem mestu:

Zmagovalec

Pridobite Atlas VPN, zdaj 83% OFF!

Najboljša brezplačna omrežja VPN za leto 2023 – naš seznam:

Kateri je najbolj varen in zasebni upravitelj gesel?Vemo, kako težko je najti dober brezplačni VPN. Zato smo se potrudili, da vam to olajšamo.

Spodaj si oglejte naš končni seznam najboljših brezplačnih storitev VPN za Windows, Mac, Android, iOS, Linux in druge platforme. Prenesite katero koli od teh aplikacij in uživajte v ugodnostih, kot sta neomejena pasovna širina in dober izbor šifrirnih protokolov.

 1. Atlas VPN – najboljši brezplačni VPN v letu 2023

S sedežem v: Združene države Amerike
Hkratne povezave: Neomejeno
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 5 GB na mesec
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Get Atlas VPN, zdaj 83% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

 

Atlas VPN - naš seznam za leto 2023Atlas VPN je naš trenutni najboljši izbor za najboljšega ponudnika brezplačnih storitev VPN. Z brezplačnim načrtom dobite 5 GB mesečnih podatkov. Če želite odpraviti vse omejitve, pa plačljiva različica storitve Atlas VPN stane le 1,82 USD na mesec.

Varnost in zasebnost: tako plačljiva kot brezplačna različica storitve Atlas VPN zagotavljata dostojno raven varnosti. Kot velika večina drugih najboljših omrežij VPN tudi Atlas VPN uporablja šifriranje AES-256, ki mu zaupajo vlade in vojaške organizacije. Kar zadeva politiko zasebnosti, Atlas VPN navaja, da ne zbira nobenih dnevniških zapisov, ki bi vam pomagali izslediti nazaj, vključno z vašim pravim naslovom IP. Prav tako ne shranjuje nobenih podatkov o internetnih dejavnostih.

Obiščite Atlas VPNIzvedba: Atlas VPN uporablja protokol tuneliranja WireGuard, ki ponuja kombinacijo velikih hitrosti in varnosti. Brezplačna različica storitve Atlas VPN ne omejuje hitrosti povezave. Naši testi pa so pokazali izjemno 90-odstotno povprečno stopnjo ohranjanja hitrosti.

Značilnosti: Atlas VPN poleg stikala za izklop in močnega šifriranja na vsakem svojem strežniku omogoča tudi prenos torrentov (ali drugih vrst prometa P2P). Omogočite lahko tudi možnost, da se omrežje VPN zažene ob zagonu, za hitrejši dostop in dodatno raven varnosti.

Streaming: pomembno je opozoriti, da vam brezplačni program Atlas VPN ne pomaga pri dostopu do geografsko blokiranih vsebin na Netflixu (čeprav vam omogoča dostop do YouTuba v redu). Med našimi testi pretakanja je večina strežnikov plačljive različice Atlas VPN odblokirala večino spletnih mest za pretakanje, kot so Netflix, Disney+, Hulu, HBO itd.

Čeprav je Atlas VPN najboljša brezplačna storitev VPN, ima še vedno nekaj pomanjkljivosti. Na voljo imate le 5 GB mesečnih podatkov, zato si, če nameravate uživati v pretakanju, raje oglejte storitev Proton VPN. Še ena stvar, ki jo je vredno upoštevati, preden začnete uporabljati to brezplačno omrežje VPN, je flota strežnikov.

Več o tem ponudniku izveste v našem celotnem pregledu Atlas VPN.

Več o tem ponudniku izveste v našem celotnem pregledu Atlas VPN

Prednosti

 • 5 GB mesečnih podatkov
 • Podpira torrente
 • Intuitivne aplikacije
 • Funkcija stikala za izklop
 • Politika prepovedi beleženja
 • šifriranje AES-256
 • Intuitiven uporabniški vmesnik
 • Brez omejitev hitrosti

Proti

 • Brez klepeta v živo za brezplačne uporabnike
 • Povprečne hitrosti
 • S sedežem v ZDA (država 5-Eyes)
 1. Hotspot Shield VPN – brezplačni VPN, ki ne beleži spletnih dejavnosti

Hotspot Shield VPN

S sedežem v: Združene države Amerike
Hkratne povezave: do 5
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 500 MB
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Shranite do 40% OFF Hotspot Shield! 🔥

 

Še en zanesljiv VPN, ki ima brezplačno različico z vsemi osnovnimi funkcijami, je Hotspot Shield VPN. Čeprav je na njihovem spletnem mestu navedeno, da vam nudijo 500 MB, nam je uspelo porabiti do 4,5 GB, kar je dovolj ne le za običajno vsakodnevno brskanje, temveč tudi za prenos nekaj datotek.

Varnost in zasebnost: Hotspot Shield VPN ne beleži vaših spletnih dejavnosti, tudi če se nahaja v državi, ki je članica nadzorne zveze (ZDA). Poleg tega imate na voljo več kot 160 strežnikov na eni lokaciji (v ZDA).

Obiščite Hotspot Shield VPNIzvedba: Hotspot Shield VPN uporablja protokol tuneliranja Catapult Hydra, ki zagotavlja malo ali nič padcev hitrosti pri različici Premium. Na žalost je za brezplačne uporabnike hitrost omejena na največ 2 Mb/s. Vendar so naši testi pokazali povprečno 28-odstotno stopnjo ohranjanja hitrosti. Če pa želite brezplačno omrežje VPN brez omejitev hitrosti, je Atlas VPN boljša izbira.

Lastnosti: Brezplačna različica Hotspot Shield VPN ima vključene vse bistvene funkcije. Medtem ko pri plačljivem načrtu dobite funkcije, kot sta protivirusni program in upravitelj gesel, pri brezplačni različici dobite močno šifriranje in zaščito pred uhajanjem IP.

Prenosi: Ko smo preizkusili pretakanje z brezplačno različico, se je ob odprtju Netflixa pojavilo obvestilo, da je odklepanje globalnih vsebin na voljo le z načrtom Premium. Poleg tega je načrt Premium Hotspot Shield VPN omogočal tudi odklepanje storitev YouTube TV in BBC iPlayer.

Uporabniki brezplačnega Hotspot Shield VPN se morajo soočiti z omejitvami hitrosti povezave do 2 Mb/s. Tudi omejitev prenosa podatkov je na meji dovolj, saj uradno dobite le 500 MB, vendar je mogoče dobiti tudi dodatne 4 GB na mesec. Čeprav je število strežnikov tukaj spodobno, imajo sedež le v ZDA.

Brezplačna točka HotspotČe želite izvedeti več, preberite naš poglobljeni pregled Hotspot Shield VPN.

Prednosti

 • Več kot 160 strežnikov
 • Politika prepovedi beleženja
 • Enostavna nastavitev
 • 500 MB brezplačnih podatkov
 • Več kot 160 strežnikov
 • Zaščita pred uhajanjem IP
 • Odličen vmesnik

Hotspot

Proti

 • Omejitev hitrosti do 2 Mb/s
 • Brez stikala za ubijanje
 • S sedežem v ZDA (država 5-Eyes)
 • Brez Netflixa za brezplačne uporabnike
 1. Proton VPN – najboljši brezplačni VPN za ljubitelje Netflixa in iger

Proton VPN

S sedežem v: Švica
Hkratne povezave: 10
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: Ni
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Get do 50% OFF Proton VPN! 🔥

 

Proton VPN je odlična izbira za najboljše brezplačne storitve VPN z veliko hitrostjo povezave. Gre za odprtokodno virtualno zasebno omrežje z neomejeno brezplačno različico za operacijske sisteme Windows, Mac, Android in druge naprave.

Obiščite ProtonVPN

Varnost in zasebnost: njegova prednost je popolna varnost, saj vam ponuja šifriranje vojaškega razreda in varnost protokola WireGuard. Poleg tega ima ponudnik strogo politiko prepovedi beleženja, kar pomeni, da ne zbira zasebnih podatkov uporabnikov.

Delovanje: brezplačna različica Proton VPN ponuja strežnike na Japonskem, Nizozemskem in v ZDA. Naši testi so pokazali povprečno 72-odstotno stopnjo ohranjanja hitrosti, vendar so strežniki lahko prenatrpani. Če želite dostopati do vseh 1800 strežnikov na 66 lokacijah, se premijski načrti začnejo pri 4,99 USD na mesec.

Funkcije: večina funkcij Protonovega omrežja VPN je rezervirana za plačljive uporabnike, kot so izmenjava datotek P2P, NetShield, Secure Core VPN, Tor prek omrežja VPN in možnost dostopa do geoblokiranih storitev pretakanja. Kot večina brezplačnih omrežij VPN pa tudi brezplačna različica Proton VPN ponuja stikalo za prekinitev povezave, ki vas zaščiti, če se povezava prekine, in zaščito pred uhajanjem DNS.

Obiščite ProtonVPN

Streaming: ker brezplačna različica Proton VPN omogoča le 3 lokacije, morate za dostop do platform za pretakanje z geografskimi omejitvami nadgraditi na premijo. Različica premium je med našimi testi omogočila dostop do Netflixa, Huluja, HBO Max, Disney Plus in drugih platform za pretakanje.

Pri Proton VPN je nabor varnostnih funkcij omejen le na najpomembnejše. Tu dobite brezplačno funkcijo “kill switch” in zaščito pred uhajanjem DNS. Čeprav ni omejitve hitrosti, lahko majhna flota strežnikov opazno vpliva na hitrost povezave, saj so strežniki hitro prenatrpani.

Več o tem ponudniku si preberite v našem podrobnem pregledu Proton VPN.

Prednosti

 • Brez omejitev prenosa podatkov
 • 3 različne države strežnika
 • Šifriranje vojaškega razreda
 • Protokol WireGuard
 • 7-dnevni preizkusni paket Premium
 • Preprečevanje uhajanja DNS
 • S sedežem v Švici (zunaj 14-Eyes)

Obiščite ProtonVPN

Proti

 • Brez Netflixa za brezplačne uporabnike
 • Brezplačni strežniki ne podpirajo torrentov
 • Ni možnosti klepeta v živo
 • Dovoljena je samo ena naprava
 1. Windscribe VPN – brezplačen pretočni VPN s strežniki na 11 različnih lokacijah

Windscribe VPN

S sedežem v: Kanada
Hkratne povezave: Neomejeno
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 2 GB (brez e-pošte) ali 10 GB (z e-pošto) na mesec
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Pridobite 55% OFF z 1-letnim načrtom! 🔥

Obiščite Windscribe VPN

Windscribe VPN je vsekakor še en vrhunski ponudnik brezplačnega VPN, ki si zasluži mesto na seznamu. Je bogato opremljen s funkcijami in omogoča 10 GB brezplačnih mesečnih podatkov, če navedete svoj e-poštni naslov. Dodatnih 5 GB lahko prejmete tudi tako, da na Twitterju pišete o Windscribeu.

Preberite si več o storitvah VPN v našem pregledu storitev Windscribe

Varnost in zasebnost: čeprav ima podjetje Windscribe VPN sedež v eni od držav pobude Five Eyes (Kanada), prisega na svojo politiko prepovedi beleženja. Z drugimi besedami, ne shranjuje in ne more ugotoviti vašega pravega naslova IP in časovnih žigov povezave.

Uspešnost: ta VPN podpira protokol WireGuard, naši testi pa so pokazali povprečno 43-odstotno stopnjo ohranjanja hitrosti. Poleg tega je tistim, ki Windscribe uporabljajo brezplačno, na voljo 11 držav strežnikov. Med njimi so Nemčija, ZDA, Kanada, Francija, Nizozemska, Norveška, Romunija, Švica, Združeno kraljestvo, Turčija in Hongkong.

Lastnosti: Windscribe brezplačno VPN ponuja učinkovito stikalo za izklop, brezplačni SOCKS5 proxy, blokiranje oglasov, možnost vzpostavitve varne dostopne točke in funkcijo multi-hop. Poleg vsega tega vam omogoča veliko svobode pri nastavljanju nastavitev, kot so zagon aplikacije ob zagonu, samodejna povezava z zadnjo lokacijo in omogočanje prometa LAN, ko je vklopljen požarni zid. Na voljo je tudi več kot 25 jezikov.

Streaming: čeprav brezplačni VPN-ji običajno ne odblokirajo platform za streaming, so naši testi z Windscribe-jem dokazali, da lahko včasih pomaga pri dostopu do Netflixa. Za dostop do drugih storitev, kot sta BBC iPlayer in YouTube, boste morali nadgraditi na premijski načrt.

Kakšna je prihodnost upravljanja gesel?Windscribe za razliko od Proton VPN postavlja podatkovne omejitve. Če se odločite za prijavo v to omrežje VPN z uporabo e-pošte, lahko mesečno uporabljate do 10 GB podatkov. V nasprotnem primeru se ta količina zmanjša na 5 GB mesečnih podatkov. Brezplačni uporabniki lahko uporabljajo tudi skoraj šestkrat manjše število lokacij strežnikov kot premijski uporabniki.

Več o tem omrežju VPN preberite v našem pregledu Windscribe.

Prednosti

 • 10 GB brezplačnih podatkov
 • 11 lokacij strežnikov
 • šifriranje AES-256
 • Politika prepovedi beleženja
 • Brezplačna različica lahko odklene ameriški Netflix
 • Omogoča prenos datotek torrent
 • Intuitivne aplikacije

Proti

 • S sedežem v Kanadi (Five Eyes)
 • Nekatere aplikacije nimajo dovolj funkcij
 • 2 GB podatkovne omejitve, če ne zagotovite e-pošte
 1. Hide.me VPN – brezplačen VPN z vrhunskimi varnostnimi funkcijami

Hide.me VPN

S sedežem v: Malezija
Hkratne povezave: 10
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 10 GB na mesec
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Get Hide Me VPN 75% OFF + 3 mesece FREE! 🔥

 

Hide.me je brezplačno omrežje VPN, ki vam omogoča 10 GB brezplačnih podatkov na mesec in strežnike v štirih državah, vključno z ZDA. To je eno od najbolj opremljenih brezplačnih omrežij VPN.

Varnost in zasebnost: ker ima Hide.me sedež v Maleziji, mu ni treba shranjevati dnevnikov uporabnikov ali dejavnosti, vključno z vašim vedenjem pri brskanju. Poleg tega je revizijo VPN opravila družba DefenseCode Ltd., ki ga je potrdila kot enega najbolj anonimnih ponudnikov VPN. Poleg tega so vaši podatki šifrirani z vojaškim šifriranjem AES-256.

Brezplačni VPN z vrhunskimi varnostnimi funkcijami

Uspešnost: uporabniki brezplačnega omrežja VPN Hide.me lahko uporabljajo protokol WireGuard in strežnike v Kanadi, Nemčiji, na Nizozemskem ali v ZDA. Vendar pa brezplačni VPN ohrani približno 1 % začetne internetne hitrosti, kar je pod povprečjem. Različica Premium ponuja bolj solidne hitrosti (približno 73 % povprečne stopnje ohranjanja hitrosti).

Funkcije: zelo lepo je, da brezplačna različica storitve Hide.me VPN ponuja enake funkcije kot plačljiva različica. To pomeni, da lahko izkusite radosti deljenega tuneliranja, DNS po meri in načina Stealth Mode, ne da bi porabili en sam cent. Aplikaciji za Windows in Mac imata tudi stikalo za izklop, poleg tega pa skoraj vsi strežniki Hide.me VPN podpirajo izmenjavo datotek P2P, kar pomeni, da lahko to omrežje VPN uporabljate za varno prenašanje torrentov.

Predvajanje: kljub obljubam na uradni spletni strani brezplačni VPN Hide.me ni uspel odblokirati Netflixa ne glede na to, kateri strežnik smo preizkusili. Na žalost se je enako zgodilo z BBC iPlayerjem in Disney+.

Poleg tega, da je na voljo le 10 GB mesečnih podatkov, je na voljo tudi majhna izbira le 4 držav, v katerih lahko izbirate strežnike. Poleg tega brezplačni Hide.me VPN od vseh naših preizkušenih platform za pretakanje ni uspel odblokirati niti ene. Če ste torej ljubitelj Netflixa, je skrajni čas, da razmislite o plačljivem omrežju VPN.

Obiščite Hide me VPN

Če želite izvedeti več, si oglejte naš celoten pregled Hide.me VPN.

Prednosti

 • S sedežem v Maleziji (zunaj 14 oči)
 • šifriranje AES-256
 • Dober izbor protokolov
 • Brezplačno 10 GB na mesec
 • Podpira torrente
 • Brezplačna aplikacija VPN vključuje bistvene funkcije
 • DNS po meri

Proti

 • Mobilne aplikacije nimajo stikala za izklop
 • Brezplačni račun podpira le eno povezavo
 • Izbirate lahko le med štirimi državami
 1. ZoogVPN – dobra rešitev za zasebno brskanje

ZoogVPN

S sedežem v: Grčija
Hkratne povezave: Do 5
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 10 GB
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Pridobite do 85% OFF Zoog VPN! 🔥

 

ZoogVPN je še eno dobro brezplačno omrežje VPN, ki omogoča uporabo 5 strežnikov na 3 različnih lokacijah, vključno z ZDA, Združenim kraljestvom in Nizozemsko. Prijava ne zahteva plačila ali podatkov o kreditni kartici in omogoča 10 GB podatkov. To omrežje VPN lahko brezplačno uporabljate 7 dni.

ZoogVPNVarnost in zasebnost: brezplačni ZoogVPN za zaščito podatkov uporablja šifriranje AES-128 in ne hrani dnevnikov. ZoogVPN hrani le vaš e-poštni naslov. Vendar lahko za ustvarjanje računa uporabite e-poštni naslov za enkratno uporabo, s čimer bo celoten postopek popolnoma anonimen.

Uspešnost: pri uporabi brezplačnega omrežja ZoogVPN lahko izbirate med protokoli PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSEC in najnovejšim protokolom za tuneliranje IKEv2. Za najboljšo zmogljivost vam priporočamo, da izberete OpenVPN. Ko smo ga preizkusili, je ohranil približno 16 % izhodiščne hitrosti.

Lastnosti: ZoogVPN brezplačna različica ne ponuja naprednih funkcij, kot je deljeno tuneliranje, ki je na voljo pri plačljivem načrtu. Po drugi strani pa sta na voljo zelo dobro stikalo za izklop in funkcija ZoogShadowing, ki pomaga zaobiti omejitve v močno cenzuriranih državah. Poleg tega nizozemski strežnik podpira prenos torrentov tudi v brezplačni različici.

Streaming: naši testi so pokazali, da ZoogVPN z brezplačno različico ne more dostopati do Netflixa ali katerega koli drugega spletnega mesta za pretakanje. Če vam je pretakanje najpomembnejše, se odločite za premijski načrt (od 1,87 dolarja na mesec).

Obiščite ZoogVPNZa konec naj povem, da je to omrežje VPN brezplačno na voljo le teden dni. Nič ni izjema tudi glede omejitve prenosa podatkov, saj lahko mesečno uporabljate do 10 GB podatkov. Brezplačna flota strežnikov nima precej funkcij, vendar lahko uporabljate funkcijo “kill switch” in funkcijo Zoog Shadowing.

Prednosti

 • Brezplačno 10 GB
 • Politika prepovedi beleženja
 • S sedežem v Grčiji (zunaj 14 oči)
 • Omogoča prenos datotek torrent
 • Brez omejitev hitrosti
 • Na voljo na številnih napravah
 • Funkcija ZoogShadowing

ZoogVPN z brezplačno različicoProti

 • Ne odklene Netflixa
 • Brezplačno le 7 dni
 • Pomanjkanje funkcij
 • Samo tri lokacije
 • Ne podpira WireGuard
 1. TunnelBear – brezplačen uporabniku prijazen VPN

S sedežem v: Kanada
Hkratne povezave: Neomejeno
Brezplačna zgornja meja prenosa podatkov: 500 MB na mesec
Želite preizkusiti različico Premium? 🔥 Get TunnelBear, zdaj do 67% OFF! 🔥

TunnelBear

TunnelBear je še en VPN, ki ima sprejemljivo brezplačno različico z dostopom do vseh 3000 strežnikov v 48 državah.

Varnost in zasebnost: vaši podatki so zaščiteni s šifriranjem AES-256 vojaškega razreda, TunnelBear pa ne beleži vaših dejavnosti brskanja. Lahko pa zbira nekatere identifikacijske podatke, kot so priimek imetnika kartice, e-poštni naslov in v nekaterih primerih celo ročica vašega računa Twitter.

Izvedba: To pojasnjuje povprečno stopnjo ohranjanja hitrosti v višini 50 %. Poleg tega imate dostop do strežnikov v Singapurju, Kanadi, Nemčiji, na Nizozemskem, v ZDA in Franciji.

Lastnosti: TunnelBear ponuja nekaj, česar drugi brezplačni VPN-ji verjetno nimajo. Obvezno stikalo za prekinitev povezave (kill switch) je postavljeno na novo raven, saj Medved varuh (Vigilant Bear) v primeru izgube povezave z varnim strežnikom ne le prekine internet, temveč jo tudi ustavi, medtem ko čakate, da se strežnik odzove.

Brezplačen uporabniku prijazen VPNPrenosi: TunnelBear smo preizkusili s storitvami pretakanja in brezplačna različica je uspela odblokirati Netflix in YouTube. Vendar omejitev prenosa podatkov na 500 MB zagotovo ne bo zadostovala za ogled niti polovice epizode vaše najljubše oddaje. Priljubljene oddaje boste lahko gledali le, če boste nadgradili na premijski načrt, ki se začne pri 3,33 dolarja na mesec.

Na splošno dobite le 500 MB mesečnih podatkov, kar je v redu, če nameravate VPN uporabljati le na določenih mestih, na primer v nakupovalnih središčih. Prav tako ne smete uporabljati celotnega nabora funkcij, razen funkcije stikala za izklop. Medtem pa lahko s plačilom nekaj dolarjev na mesec naredite čudeže.

Več o tem ponudniku si lahko preberete v našem pregledu storitve TunnelBear.

Prednosti

 • Številni strežniki in lokacije
 • Enostavna nastavitev
 • šifriranje AES-256
 • Funkcija stikala za ubijanje

TunnelBear je še en VPN

Proti

 • 500 MB podatkovne omejitve
 • Ni zelo hitro
 • Nestabilne povezave
 • Ni podpore v klepetu v živo

Kako smo preizkusili in razvrstili te brezplačne storitve VPN

Pred razvrstitvijo brezplačnih omrežij VPN pregledamo njihove aplikacije in ocenimo funkcije, ki jih ponujajo. Preverimo tudi njihovo funkcionalnost ter opravimo teste hitrosti in pretakanja. Na podlagi naših ugotovitev in rezultatov testov razvrstimo brezplačna omrežja VPN po teh merilih:

 • Varnost. Večina VPN-jev na našem seznamu uporablja šifriranje AES-256, ki je trenutni standard šifriranja, ki ga uporabljajo zvezna vlada in druge ustanove, ki se ukvarjajo s strogo zaupnimi podatki. Spremljamo tudi protokole za tuneliranje, ki jih izvajajo omrežja VPN, pri čemer dajemo prednost najnaprednejšim, kot sta OpenVPN in WireGuard.
 • Hitrost. Hitrost je še ena pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati pri izbiri brezplačnega omrežja VPN. Ker lahko različni dejavniki pri uporabi omrežja VPN povzročijo težave s hitrostjo, je ključnega pomena, da se odločite za storitev, ki vas ne upočasnjuje preveč. Glede na to se je večina naših najboljših ponudnikov dobro odrezala na različnih testih hitrosti. Vendar bo plačljiva storitev VPN skoraj zagotovo hitrejša od brezplačne, običajno zaradi večjega števila strežnikov.

Primerjava najboljših brezplačnih omrežij VPN

 • Lastnosti. Pri izbiri najboljših brezplačnih storitev VPN ne smete spregledati tudi izbire funkcij. Torentiranje, deljeno tuneliranje in vgrajeno stikalo za izklop so le nekatere funkcije, ki smo jih iskali v preizkušenih storitvah VPN.
 • Prenosi. Zdaj pa o slonu v sobi – storitvah pretakanja. Ni skrivnost, da se večina ljudi spomni na obstoj omrežij VPN šele, ko potrebuje dostop do geografsko blokiranih vsebin. Čeprav je skoraj nemogoče najti brezplačno storitev, ki je Netflix ne blokira, nam je uspelo odkriti eno brezplačno aplikacijo VPN (Windscribe), s katero lahko dostopate do nekaterih njegovih knjižnic.

Kako izbrati brezplačni VPN

Kako izbrati brezplačno storitev VPN

Pri izbiri brezplačnega omrežja VPN morate najprej oceniti njegov ugled. Popolnoma brezplačna omrežja VPN lahko na koncu zbirajo in prodajajo vaše podatke tretjim osebam. Nekateri so lahko celo prikriti za zlonamerno programsko opremo, kar izniči namen omrežja VPN.

Najboljša rešitev je iskanje storitev freemium – brezplačnih različic plačljivih omrežij VPN. Eden najbolj znanih ponudnikov brezplačnih storitev VPN je Atlas VPN, ki zagotavlja odlično delovanje, dobre varnostne funkcije in ima zgornjo mejo 5 GB podatkov. Pri storitvah freemium veste, da so zanesljive ter da bodo poskrbele za vašo varnost in zasebnost v kibernetskem prostoru.

V vsakem primeru so tu dejavniki, ki jih morate upoštevati pri izbiri brezplačnega omrežja VPN:

 • Pravilnik o zasebnosti. Oglejte si, katere podatke VPN shranjuje in v kakšne namene jih uporablja. Brezplačna omrežja VPN s strogo politiko prepovedi beleženja podatkov je težko najti, vendar lahko najdete nekaj, kar je temu blizu.
 • Ocene uporabnikov. Oglejte si, kaj drugi pravijo o brezplačnih omrežjih VPN. Če želite pridobiti iskrena mnenja o določenih ponudnikih, bi bilo dobro obiskati Reddit.
 • Lastnosti. Poiščite brezplačni VPN, ki ponuja največ brezplačno. Če potrebujete VPN za določen namen, preverite, ali ima specializirane strežnike in funkcije.
 • Omejitve pasovne širine. Večina brezplačnih VPN-jev ima omejitve glede količine podatkov, ki jih lahko uporabite na mesec. Če želite VPN uporabljati pogosto, poiščite tistega, ki ponuja največ podatkov.
 • Hitrost. Hitrejše kot je omrežje VPN, boljša je izkušnja. Večina brezplačnih omrežij VPN nima tako dobrih hitrosti kot plačljivi ponudniki, vendar lahko še vedno najdete precej hitrega.

Kako brezplačno pridobiti vrhunsko storitev VPNNe pozabite, da če spletno mesto oglašuje brezplačen program VPN, to ne pomeni vedno, da bo program dejansko brezplačen. Morda ponuja le 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, kar pomeni, da boste morali za storitev najprej plačati. Če vas bolj zanimajo plačljive storitve, si oglejte naš seznam najboljših omrežij VPN.

Video pregled: najboljši brezplačni VPN-ji v letu 2023

Kako brezplačno pridobiti vrhunsko storitev VPN

Verjeli ali ne, vrhunsko storitev VPN je mogoče uporabljati brezplačno – vsaj za kratek čas. To lahko storite na dva načina:

 • Poskusna obdobja. Nekatere storitve VPN ponujajo poskusno obdobje, v katerem lahko orodje uporabljate popolnoma brezplačno. NordVPN na primer ponuja 7-dnevno poskusno obdobje za mobilne uporabnike.
 • Jamstva za vračilo denarja. Vsi VPN-ji na tem seznamu ponujajo jamstvo za vračilo denarja, ki običajno traja vsaj 30 dni. To je odličen način za preizkušanje vseh vrhunskih funkcij omrežja VPN, saj je denar običajno vrnjen brez vprašanj. Poskrbite le, da se pravočasno obrnete na podporo strankam!

Najboljše brezplačne storitve VPN za namizne računalnike

Premium VPN Brezplačni preizkus Jamstvo vračila denarja
NordVPN Da, 7-dnevno (samo za Android) Da, 30-dnevni Poskusite NordVPN
Surfshark Da, 7-dnevno (Mac, iOS in Android) Da, 30-dnevni Poskusite Surfshark
Atlas VPN Da, brezplačna različica Da, 30-dnevni Poskusite Atlas VPN
PureVPN Da, 7-dnevni Da, 31-dnevni Poskusite PureVPN
PrivateVPN Da, 7-dnevni Da, 30-dnevni Poskusite PrivateVPN

Brez tveganja preizkusite NordVPN

Brezplačne aplikacije VPN za vašo napravo

Najboljši brezplačni VPN je lahko odvisen od vaše izbrane naprave in operacijskega sistema. Nekatere brezplačne možnosti so lahko na določenih platformah nekoliko boljše, na drugih pa slabše. Če želite ugotoviti, katera je katera, boste morali prebrati, kako se med seboj razlikujejo v različnih različicah.

Najboljši brezplačni VPN za mobilne naprave

Najboljši brezplačni VPN za namizje

Za naprave z operacijskim sistemom Windows sta najboljša brezplačna omrežja VPN ProtonVPN in Atlas VPN. Pri obeh boste dobili neomejeno količino podatkov in pasovne širine, kar je več, kot vam omogoča večina brezplačnih omrežij VPN. Poleg tega lahko izbirate med tremi lokacijami. Glede na to, da je to brezplačno, je to odlična ponudba.

Če vas zanima, kateri je najboljši brezplačni VPN za Mac, si lahko preberete seznam za Windows, saj enako velja tudi za ta sistem. Razlike v številu funkcij prav tako ne bodo pomembne. V brezplačnem segmentu bosta tako ProtonVPN kot Atlas VPN delovala skoraj identično.

Najboljši brezplačni VPN za mobilne naprave

Ne glede na način dostopa do interneta VPN deluje z mobilnimi podatki enako kot z brezžičnim internetom. Izberete lahko klasična omrežja Atlas VPN in ProtonVPN, saj sta to najboljša brezplačna omrežja VPN za Android. Čeprav obstaja še nekaj drugih možnosti. Na primer, Windscribe in Hide.me sta prav tako vredna preizkusa. Vendar sta oba precej omejujoča. Vsak od njiju ima zgornjo mejo 10 GB podatkov, vendar vam bo omogočil izbiro med več lokacijami.

Brezplačne storitve VPN brez omejitve prenosa podatkov

Najboljša brezplačna omrežja VPN za iOS se ne razlikujejo veliko od tistih za Android. Atlas VPN in ProtonVPN sta edini pravi izbiri, če potrebujete varno omrežje VPN z neomejenimi podatki in pasovno širino. Odvisno od lokacij, ki jih potrebujete, sta možni izbiri tudi Windscribe ali Hide.me VPN.

Brezplačna omrežja VPN brez omejitve podatkov

Takoj ko začnete uporabljati brezplačno omrežje VPN za pretakanje ali prenašanje torrentov, boste naleteli na omejitve prenosa podatkov in morda tudi na omejitve hitrosti. Izbrali smo nekaj brezplačnih omrežij VPN brez omejitve prenosa podatkov za bolj gladko spletno izkušnjo:

 1. Proton VPN. Brezplačni načrt tega ponudnika ima neomejeno pasovno širino in podatke. Zaradi tega je lahko vaša povezava počasnejša. Na splošno hitrost brezplačnega omrežja VPN lahko vplivajo številni dejavniki, na primer velika obremenitev strežnikov, s katerimi ste povezani, razdalja med strežnikom, s katerim ste povezani, in vašo napravo. Na hitrost omrežja VPN lahko vpliva tudi hitrost vaše internetne povezave. Na splošno je Proton VPN dobra izbira, če iščete brezplačno omrežje VPN brez omejitve podatkov.
 2. Ivacy VPN. Ta ponudnik VPN tudi ne omejuje pasovne širine ali porabe podatkov na uporabnika. Vendar pa velja poštena uporaba. Kar pomeni, da se lahko seja s prekomerno obremenitvijo omrežja šteje za nepošteno uporabo omrežja. Sicer pa je Ivacy VPN še ena odlična izbira brezplačnega omrežja VPN brez omejitve prenosa podatkov.

Za boljšo primerjavo pa so tukaj omejitve prenosa podatkov naših petih najboljših brezplačnih omrežij VPN:

Brezplačna omrežja VPN s hitrimi hitrostmi

Ponudnik Omejitev podatkov
Atlas VPN 5 GB na mesec
Hotspot Shield VPN 500 MB na dan
Proton VPN Neomejeno
Windscribe VPN 2 GB (brez e-pošte) ali 10 GB (z e-pošto) na mesec
Skrij.me VPN 10 GB na mesec

Omejitev podatkov ni vse – čeprav vam lahko eno omrežje VPN zagotavlja manj podatkov, vam lahko ponudi dodatne funkcije. Na primer, medtem ko vam Proton VPN omogoča neomejeno količino podatkov, bo Atlas VPN boljša izbira za tiste, ki potrebujejo podporo za izmenjavo P2P in višje hitrosti. Zato se prepričajte, da izberete glede na svoje potrebe.

Brezplačna omrežja VPN brez naročnine

 1. Hide.me Free VPN. To brezplačno omrežje VPN lahko uporabljate brez naročnine – ima politiko prepovedi beleženja in pred uporabo ne zahteva registracije. Prav tako ponuja dostojne hitrosti in zagotavlja vašo zasebnost z visokokakovostnimi tehnologijami šifriranja.
 2. TunnelBear. To je še en brezplačen VPN brez naročnine – brez registracije ga lahko uporabljate v brskalnikih, kot so Chrome, Firefox, Edge in drugi. TunnelBear prav tako uporablja AES-256-bitno šifriranje, ki vam bo zagotovilo edinstveno zasebnost.

Ali je brezplačni VPN dober in vreden uporabe?

Brezplačna omrežja VPN s hitrimi hitrostmi

Čeprav so brezplačna omrežja VPN običajno počasnejša od plačljivih različic, lahko najdete tudi precej hitre storitve. Tukaj so najhitrejši ponudniki na našem seznamu brezplačnih VPN:

 1. Atlas VPN. To je najhitrejši brezplačni VPN, ki uporablja protokol WireGuard. Med našimi testi je uspel ohraniti približno 90 % začetne hitrosti povezave. To je odličen rezultat za brezplačno storitev.
 2. Proton VPN. To je še eno brezplačno omrežje VPN, ki uporablja protokol WireGuard in obljublja visoke hitrosti. Pri preizkusu je ohranil približno 72 % osnovnih internetnih hitrosti, kar zagotavlja odlično zmogljivost za običajno brskanje.

Najboljši brezplačni VPN za leto 2023 - naš seznam

Ali je brezplačni VPN dober in vreden uporabe?

Brezplačno omrežje VPN se splača kupiti, kadar potrebujete le anonimnost pri uporabi javnega omrežja Wi-Fi ali kadar najdete omrežje VPN, ki ustreza vašim posebnim potrebam. Vaši podatki bodo zaščiteni z enako močnim šifriranjem. Poleg tega, če izberete ugledno storitev, se vaši podatki ne bodo zbirali ali prodajali.

Vendar je naročnina na plačljivo storitev običajno boljša izbira. Tako boste imeli na voljo veliko več strežnikov, boljše hitrosti (saj nekatere brezplačne storitve VPN ne podpirajo WireGuard) ter možnost odblokiranja Netflixa in drugih spletnih mest za pretakanje.

Prav tako boste lahko en račun uporabljali v več napravah in VPN uporabljali brez skrbi, da bi prekoračili mesečno omejitev prenosa podatkov.

Če želite izvedeti več o razlikah v funkcijah, hitrosti in varnosti, si oglejte naš podroben vodnik o brezplačnih in plačljivih omrežjih VPN,

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..