Top kriptografija

  Kripto za začetnike:10 vprašanj pred nakupom kriptovalut

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Ali je nakup kriptovalute varen?

  Vlaganje v kriptovalute je tvegano, vendar potencialno zelo donosno početje. Če želite imeti hiter dostop do povpraševanja po digitalni valuti, je kriptovaluta odlična naložba. Nakup delnic podjetij, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, je varnejša stava, vendar morda ne bo tako donosna.

  ⚡️ Kako lahko novinci kupijo bitcoine?

  Čeprav bitcoinov še ne morete kupiti prek banke ali investicijskega podjetja, nekatera podjetja trenutno delajo na tem. Zaenkrat boste morali za pretvorbo ameriških dolarjev v bitcoine ali druge digitalne valute uporabiti platformo za trgovanje z bitcoini.

  ⚡️ Kako dolgo naj hranim kriptovaluto?

  Špekulativna naložba je naložba, pri kateri vlagatelj pričakuje, da se bo cena sčasoma zvišala – na splošno gre za pozicijo, ki jo je treba vzdrževati vsaj šest mesecev do enega leta. Znano je, da so dolgoročni vlagatelji v kriptovalute svoje naložbe obdržali več desetletij.

  ⚡️ Kdaj naj prodam svojo kriptovaluto?

  Kupujejo, ko je kriptovaluta na vrhuncu, prodajajo, ko strmo pade, in nato zamudijo vsako priložnost, če se cena dvigne. Če je cena padla in ne verjamete več v kriptovalute kot naložbo, jo morate prodati. Po drugi strani pa padajoče vrednosti nikoli ne smete uporabiti kot izgovor za izstop.

  Kriptovalute za začetnike, ki so bile nekoč obroben vidik financ, postajajo vse bolj priljubljene.

  Prvi ETF za bitcoin je na newyorški borzi debitiral 19. oktobra 2017 pod simbolom ” ProShares “, ki je povezan s terminskimi pogodbami na bitcoin. Umetniki s prodajo “tokeniziranih” digitalnih del zaslužijo milijone. Borze kriptovalut se oglašujejo tudi med televizijskimi programi v najbolj gledanem času, skupaj z bankami in zavarovalnicami.

  Kakšen je najboljši način za nakup kriptovalute?
  Koliko kriptovalut za začetnike naj kupim ?

  Posamezni vlagatelji, ki razmišljajo o kriptovalutah za začetnike, bodo verjetno naleteli na nov svet v primerjavi s tistim, ki so ga doživeli na področju standardnih financ. Cene lahko divje nihajo pri kratki prodaji sredstev, ki se zanašajo le na digitalne kodne bloke.

  Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, menijo, da se kljub zapletenosti naložbe v kriptovalute ne razlikujejo toliko od drugih naložb z visokim tveganjem, kot nekateri mislijo: ne vlagajte denarja, ki ga ne morete izgubiti, poskrbite, da imate pokrite druge finančne osnove, in bodite potrpežljivi.

  Ali lahko kriptovaluto za začetnike kupim neposredno?
  Katero kriptovaluto naj kupim kot začetnik?

  Večina gradiva, na katerega naletijo potrošniki, je namenjena trgovanju s kriptovalutami. Gre za iskanje naslednje vroče kriptovalute. Gre za napovedovanje, kateri kovanec se bo povzpel in postal prihodnja zvezda. “Naložbe v kriptovalute niso takšne,” pravi Steve Larsen, certificirani finančni načrtovalec iz države Washington. “Gre za pridobitev predmeta, za katerega verjamete, da bo sčasoma postal bolj priljubljen in uporaben, podobno kot lahko nekdo vlaga v delnice.”

  Danah, ki vodi projekt veriženja blokov za investicijske svetovalce, meni, da je osnovna tehnologija, znana kot veriženje blokov, obetavna. V omrežju veriženja blokov računalniki sodelujejo pri preverjanju pristnosti transakcij brez pomoči (in velikih stroškov) osrednjih organov, kot so banke ali vladni regulatorji.

  Kako kupiti kriptovaluto
  Kako kupiti bitcoin

  Koliko je kriptovalut?

  Zdaj obstaja na stotine kriptovalut za začetnike. Številne med njimi imajo malo privržencev, druge, kot sta bitcoin in ether, pa precejšnje število uporabnikov in vlagateljev.

  Kaj je rudarjenje bitcoinov in kako deluje?

  Postopek, v katerem omrežje Bitcoin doseže dogovor o naslednjem bloku transakcij, ki bodo vključene v verigo Bitcoin, je znan kot rudarjenje. Da bi odkrili rešitev kriptografske uganke, določeni posamezniki, znani kot rudarji, tekmujejo med seboj za vsak nov blok.

  Kako kupiti bitcoin in druge kriptovalute
  Ali je smiselno vlagati v Bitcoin?

  Kdor prvi odkrije rešitev, ustvari nov blok transakcij in ga posreduje omrežju. Uspešni rudar bloka je nagrajen s sveže izkopanim bitcoinom kot nagrado. Rudarjenje kot tako je tudi metoda, s katero se v sistem dodajajo dodatni bitcoini.

  Kakšna je razlika med bitcoini in NFT?

  Žetoni, ki jih ni mogoče zamenjati (NFT), so sredstva veriženja blokov, ki jih je težko zamenjati. Bitcoin pa je zamenljiv žeton, kar pomeni, da ga je mogoče preprosto zamenjati za drug bitcoin ali kanadski dolar.

  Alternativni načini za nakup bitcoinov
  Nakup in prodaja kriptovalut za začetnike

  Kdo ima nadzor nad programsko opremo Bitcoin?

  Bitcoin je odprtokodni projekt brez osrednjega organa, ki bi skrbel za omrežje Bitcoin. Vsakdo lahko pregleda kodo Bitcoina in predlaga spremembe, če ima dovoljenje vseh, ki ga morajo dati. Obstaja več združljivih različic programske opreme omrežja Bitcoin, vendar je “Bitcoin Core” ime za distribucijo programske opreme, ki vključuje vso drugo programsko opremo.

  Katera kriptovaluta za začetnike bo eksplodirala?
  Katera kriptovaluta bo doživela razcvet leta 2022?

  Ali je kriptovaluto mogoče spremljati?

  Ko kupite ali prodate kriptovaluto, se transakcija doda v javno knjigo, imenovano veriga blokov. Vsaka kriptovaluta ima svojo verigo blokov, v kateri so zabeležene vse transakcije, opravljene s to kriptovaluto. To pomeni, da je mogoče pri nakupu kriptovalute prek verige blokov slediti vašemu nakupu.

  Kaj je denarnica s kriptovalutami in kako jo lahko uporabljam?

  V denarnicah s kriptovalutami so shranjeni uporabniški ključi, gesla, ki vam omogočajo dostop do kriptovalut. Denarnice s kriptovalutami so lahko vroče ali hladne. Vroče denarnice so bolj izpostavljene vdorom kot hladne, zato je priporočljivo, da svoje bitcoine hranite v hladni denarnici za dolgoročnejše shranjevanje.

  Se bo kriptovaluta za začetnike leta 2022 ponovno povečala?
  Kako močno bi morali razpršiti kriptovalute?

  Kje lahko vlagatelji kupijo bitcoin?

  Vlagatelji lahko bitcoin kupijo na različne načine, med drugim prek platforme za trgovanje s kriptovalutami bitcoins za začetnike ali z nakupom ETF. Vsak način ima svoje prednosti in slabosti. Prednost ETF-jev za bitcoine je na primer ta, da jih je mogoče hraniti na registriranem računu (na primer TFSA ali RRSP). Po drugi strani pa bitcoin-ETF-ji ponujajo

  Katera je dobra naložbena strategija za kriptovalute?
  Kakšen je najboljši način za razpršitev naložb?

  vlagatelji so lahko izpostavljeni ceni bitcoina, ne da bi jim bilo treba kriptovaluto neposredno posedovati.

  Ali lahko kupujete kriptovalute?

  Če kupujete kriptovalute za začetnike, bodo na splošno uvrščene med razmeroma tvegana sredstva v vašem celotnem portfelju – 5 % do 10 % je eno od tipičnih priporočil.

  Kako sestaviti dobro uravnotežen portfelj kriptovalut?
  Ali lahko sami raziskujete kriptovalute?

  John Larsen, certificirani finančni načrtovalec že več kot 20 let, svetuje, naj nihče ne vlaga v kriptovalute za začetnike, dokler niso izpolnjeni kratkoročni in dolgoročni cilji finančne blaginje. Vlagateljem svetuje, naj odplačajo vse potrošniške dolgove, preden vložijo v kriptovalute za začetnike preveč denarja v usklajene prispevke svojih delodajalcev, kot so 401(k).

  Za nakup kriptovalute ni potrebna velika finančna naložba, kar je še ena prednost. Na nekaterih spletnih borzah lahko kupci kriptovaluto kupijo po delih v vrednosti enega dolarja ali manj.

  Ali imate lastno raziskavo o kriptovalutah?
  Kako raziskujete kriptovalute?

  Mati Greenspan, izvršni direktor raziskovalnega podjetja Quantum Economics, meni, da vam lahko pri vstopu v kriptovalute pomaga, če vsak teden namenite nekaj dodatnih dolarjev.

  Ste opravili raziskavo?

  Nakup, shranjevanje in prodaja kriptovalut so se v zadnjih letih precej poenostavili. Vendar če varnosti svojega premoženja ne želite zaupati upravljavcem menjalnic, morate razumeti, kako delujejo digitalne denarnice in katera je najboljša za vas.

  Ali je kriptovaluto vredno raziskovati?
  Ali veste, kako kupiti kriptovaluto?

  Pomaga tudi razumeti, kaj je tehnologija veriženja blokov, kako jo uporabljajo različni izdelki in kateri imajo možnost uspeha. Trenutno je okoli kriptovalut za začetnike tudi veliko hrupa, zato morajo biti vlagatelji pozorni na opozorilne zastavice.

  “Ta sektor je poln kovancev, ki nimajo nobene prave uporabe in so v številnih primerih popolne goljufije, kar pomeni, da gre le za ljudi, ki želijo dobiti vaš denar,” pravi Greenspan, ki živi v Tel Avivu v Izraelu. Dodaja, da je ključno najti prave inovatorje.

  Zakaj ne morete kupiti kriptovalute?
  Ali lahko vsakdo vstopi v kriptovaluto?

  Čeprav znanje programiranja ni potrebno, je dobro, da poskusite ugotoviti, kako uporabiti kriptovaluto. Eden od načinov, kako to doseči, je bela knjiga; pogosto gre za tehnični dokument, v katerem je opisano, kako bo omrežje delovalo.

  Bitcoin, najbolj znana kriptovaluta, naj bi bil prava digitalna valuta, s katero je mogoče plačevati predmete in storitve. Druga kriptožetoni, kot je ethereum, so bolj podobni naložbenim sredstvom. Ustvarjena so za reševanje določenih problemov in se lahko v prihodnosti uporabijo za plačevanje blaga ali storitev.

  Kako lahko začnem kupovati kriptovalute?
  Ali lahko vlagatelji kupijo bitcoin?

  Uporabniki, ki opravljajo storitve za omrežje Ethereum, so lahko plačani v etrih, ki so druga najdragocenejša kriptovaluta. Omrežje Ethereum je zasnovano za izvajanje “pametnih pogodb”, ki jih je mogoče avtomatizirati, če so izpolnjena določena merila.

  Kje lahko neposredno kupim bitcoine?
  Kakšna je razlika med kriptovalutami in običajnimi naložbami?

  Večina vlad kriptovalut trenutno ne ureja, zato so špekulativne naložbe. Prav tako so podvržene divjim nihanjem cen, saj ni centralnega organa, ki bi določal cene.

  Kako uporabljate denarnico s kriptovalutami?

  Po Greenspanovih besedah je pomemben dejavnik tudi porazdelitev ponudbe kriptovalut.

  Pravi, da so takšna vprašanja morda dolgotrajna, vendar “bodo zagotovo osvetlila vrednost kovanca skozi čas”.

  Kako boste razširili ponudbo?

  Vsem kriptovalutam je skupna nevarnost: tehnologija veriženja blokov je razmeroma nova in nihče ne ve, ali bo uresničila gospodarski potencial, ki ga obljubljajo njeni zagovorniki.

  Kaj dejansko počne denarnica s kriptovalutami?
  Kaj je denarnica za kriptovalute in zakaj jo potrebujem?

  “Vsaka naložba v kriptovaluto pomeni tveganje, da bodo prihodnje transakcije, sredstva in informacije shranjene in posredovane v verigi blokov,” pravi Sean Stein Smith, izredni profesor na Lehman College v New Yorku.

  Tudi če blockchain izpolni velike upe ljudi, ki vlagajo v to industrijo, bodo še vedno obstajale kriptovalute, ki bodo razočarale. Greenspan svetuje, da svoj denar vložite v nekaj sredstev, za katera menite, da imajo dolgoročne obete.

  Ni veliko alternativnih kriptovalut, ki bi jih lahko primerjali z vzajemnimi skladi ali drugimi naložbenimi instrumenti, ki splošnim vlagateljem ponujajo širok dostop do širokega nabora sredstev.

  Ali potrebujete denarnico za kriptovalute?
  Katera kriptovaluta je najvarnejša?

  Poleg novega ETF, povezanega z bitcoinom (ticker: BITO), več skladov, ki trgujejo na borzi, v svoje portfelje vključuje projekte veriženja blokov. Drugi predlagani ETF bodo nedvomno vključevali kriptovaluto, vendar še niso bili odobreni. Za vlagatelje so vredne razmisleka tudi delnice podjetij iz kripto industrije, kot je Coinbase.

  Diverzifikacija je ključnega pomena za celoten portfelj, alternativne naložbe pa naj bi običajno predstavljale le majhen odstotek portfelja, ne glede na to, kako vlagate v kriptovalute.

  Avtor je v času objave kupil BTC. NerdWallet ne spodbuja ali svetuje bralcem, naj kupujejo ali prodajajo BTC ali katero koli drugo kriptovaluto.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..