Kako uporabiti strategijo Breakout pri trgovanju z bitcoini: Nasveti in podrobnosti o grafikonih in načrtovanju

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kako napovedati preboj kriptovalut?

Najboljša kombinacija kazalnikov za zaznavanje pravega preboja pri trgovanju s kriptovalutami je verjetno analiza obsega in svečnikov. Posledično je ključni kazalnik, na katerega je treba paziti pri trgovanju s preboji, preboj z uveljavljene ravni podpore ali upora, ki je dobro podprt z velikim obsegom trgovanja.

⚡️ Ali je strategija breakout dobičkonosna?

Bistvo. Razponi so enostavni za prepoznavanje, zato je pristop prebijanja razponov zelo priljubljen. Vendar pa veliko trgovcev z uporabo te metode izgubi denar zaradi lažnih prebojev, umikov s točke preboja in nerealnih pričakovanj.

⚡️ Kaj počne strategija za preboj kriptovalut?

Do preboja pride, ko se cena dlje časa zadržuje pod ravnjo upora ali nad ravnjo podpore. Številni trgovci vstopne točke in ravni stop-loss določijo tako, da na ravni upora ali podpore narišejo črto v pesku.

⚡️ Kako prepoznam lažni preboj?

Če se cena dvigne nad 100 USD, gre za preboj. Če cena nato pade pod 100 USD in se nadaljuje, gre za lažni preboj. Preboj je izgubil zagon in cena se je vrnila nazaj. Lažni preboj razkriva, da ni bilo dovolj zanimanja za nakup, da bi se cena po dvigu še naprej prebijala nad odpor ali pod podporo

https://youtu.be/nVNSAoFKKOk
Breakout strategija trgovanja

Preden se lotite trgovanja, morate imeti izdelano strategijo – sicer bo šlo vse narobe!

V tem prispevku vam bomo pokazali, kako z uporabo strategije trgovanja s kriptovalutami z visoko verjetnostjo korak za korakom zaslužiti velike dobičke – tudi če ste novinec.

Ali je strategija preboja dobičkonosna?
Kako uporabljate breakout strategija trgovanja?

Strategija preboja.

Naš primer strategije preboja je naslednji:

Opredelimo, kaj iščemo: preboj altcoina z večjo prihajajočo potezo za vsaj 50 % (za katero predvidevamo, da se bo zgodila kmalu). Želimo kupiti ceneje in prodati več.

Čas trajanja trgovanja mora biti nekaj dni (morda celo nekaj tednov). Do velikih nihanj lahko pride v enem samem dnevu, vendar so bolj redka.

Kaj je 15-minutna breakout strategija trgovanja
Kakšen je najboljši kazalnik za strategijo breakout?

Diagrami se uporabljajo v družbi BTC

Uporabljamo vsaj dva grafikona: tedenski in/ali dnevni grafikon ter 4-urni grafikon. Tedenski ali dnevni graf vam omogoča, da si ogledate celotno sliko cene altcoina od začetka do konca, kar vam omogoča boljšo predstavo o tem, kako nizko je padel v celotni sliki in drugih statističnih podatkih. Časovni okvir omogoča tudi boljši pogled na to, kje bi lahko prišlo do preboja.

Razlogi, zakaj ne trgovati s preboji na območju
Kakšen je najboljši kazalnik za breakout strategija trgovanja

Če želite več idej in strategij, berite naprej – prijavite se na te novice in prejemajte posodobitve.

Prvi korak pri ustanavljanju skupnostnega vrta je določitev vseh potrebnih podrobnosti, vključno z:

1. Vnesite

Prvi korak v naši strategiji je iskanje ustreznega vhoda.

Kdaj naj kupujem delnice, ki so se prebijale?
Kdaj naj kupim breakouts?

Na tej stopnji je mogoče uporabiti standardni pristop Buy Breakout. Ekstremno nizke regije je mogoče opaziti na številnih grafikonih altcoinov. Večina altcoinov je v zadnjih mesecih izgubila precejšen del vrednosti. Ti so primerljivi s temi:

Kako veste, ali imate preboj?
Kako prepoznati preboje v trgovanju?

Pri strategiji preboja gre za iskanje območij odpora ali podpore, kjer se bo cena prelomila v novo smer. Cena se prebije navzdol z območja nedavne najvišje vrednosti (odpor) ali navzgor z območja nedavne najnižje vrednosti (podpora).

Kaj je breakout?
Preboj se lahko zgodi na vodoravni ali diagonalni ravni

Zdaj je težko ugotoviti, koliko časa bo trajalo, da se bo dno cen odtrgalo. Če tega ne boste storili, boste morda morali počakati tedne ali mesece, da bo cena nehote znova začela bikovski trg, če se to zgodi.

Zato iščemo kombinacijo dveh lastnosti:

Poiščite nizkocenovne alternativne kriptovalute s potrjenimi signali za preboj.

S tem v mislih boste imeli veliko več možnosti, da povečanje na grafikonu opazite prej kot pozneje. Tako ne boste dobili najnižje vstopne cene, vendar se bo grafikon verjetno kmalu povečal.

Prepoznavanje trgovca s preboji
Kriptovaluta breakout strategija

Pristop Heikin-Ashi je metoda za hitrejše zaznavanje trenda. Z njim se odstrani tržni šum in se lažje zaznajo trendi, kot je razvidno iz spodnjega grafa:

Kot lahko vidite, nam ta metoda omogoča nakup na dnu vzpenjajočega se trenda in prodajo.

Tukaj je primer grafikona, ki ga iščemo: grafikon, ki je videti, kot da je že dosegel dno in lahko v bližnji prihodnosti začne naraščati.

Izvajanje strategije za preboj
Kje postaviti našo stop izgubo

Dnevni grafikon prikazuje prvi znak za preboj.

Vendar se sliši precej preprosto, kajne? Toda hudič se skriva v podrobnostih:

Trgovec kupuje na vrhu očitnega novega rastočega trenda, saj pričakuje, da se bo trg še naprej povečeval. Zaradi tega je verjetno, da padec ni le posledica napake, temveč začetek vzpona.

Razmerje med tveganjem in nagrado kot posledica te trgovalne nastavitve?
Primer strategije Breakout

Ko odkrijete preboj, kot je prikazano na spodnji sliki, počakajte na potrditev preboja. Želimo potrditi, da se je nad območjem predhodnega upora (ki ga predstavlja naša črna črta) oblikoval višji spodnji rob.

Zdi se, da je preboj potrjen, ko cena ostane nad nedavnim uporom, ki bi se moral spremeniti v podporo. Potrditev postane še močnejša, ko dobimo drugi višji minimum.

Del te breakout strategije
Strategija preboja

Trenutni grafikon EOS je dober primer takšnega razvoja:

Potencial strategije trgovanja s prebojem
Trgovanje s prebojem

Zeleni pravokotnik označuje nakupno območje.

2. Stop Loss

Naslednja slika prikazuje naš primer z vstopno ceno in krajem, kjer smo postavili stop loss.

Takoj po sklenitvi stave nastavite stop naročilo, da se zaščitite, če ne bo šlo po načrtih.

Nenadne in nepričakovane temeljne novice lahko povzročijo padec cene delnice in daljše obdobje ostanejo pod vašo vstopno vrednostjo. Temu se želite izogniti.

Trgovanje s prebojem je vsako gibanje cene zunaj določenega območja podpore ali upora
Vaš stop loss je treba vedno postaviti nad ali pod svečo preboj

Uporabite območje Stop Loss, ko ste prvič na svojem trgovalnem računu.

Stop-loss je strategija za zaščito pred padcem na trgu. Stop-loss je smiselno uporabiti tam, kjer se zdi, da je trend prekinjen (vsaj zaenkrat); takrat profesionalni trgovci hitro zapustijo trg, preden lahko pride do dodatne škode.

Spomin na to, kar se je zgodilo tisočim trgovcem poleti 2017, ko niso pričakovali, da bo vrednost njihovih kovancev tako močno upadla.

Primer vstopa in ustavitve izgube

Katera je najboljša strategija preboja?
Ali potrebujete kazalnike za trgovanje na breakouts?

Ključnega pomena je razumeti, da stop out ni vse in konec vaše trgovalne izkušnje.Zmagovalci se razlikujejo od poražencev zaradi pomanjkanja čustvenih vprašanj, povezanih s tem, da so se ustavili.

O tem je mogoče razmišljati racionalno, zlasti na področju kriptovalut. Zato en sam velik dobitek več kot odtehta nekaj majhnih izgub. Še posebej na področju kriptovalut. Zaradi tega je odpor do čustev pri posamezni trgovini ključnega pomena.

Primer sprožilca stop-out:

Drugi višji nižji razpon breakout bi bil območje za nakup. Vendar je cena padla in postanek je bil postavljen pod podporno linijo boxena. Oglejte si, kako lepo bi bilo, če bi se od tam umaknili.

Ali so strategije breakout zanesljive?
Ena velika prednost odtehta nekaj manjših izgub.

Mnogi trgovci se izogibajo uporabi stop-izgub zaradi strahu pred sprožitvijo svojih postankov.

Amaterji so običajno čustveno povezani s svojim sedanjim poklicem. Zaljubijo se v kovanec, vse njihovo upanje in ambicije so sublimno usmerjene v altcoin, ki so ga pravkar kupili, in ne morejo več ostati nevtralni.

Kako do velikih dobičkov s preprostim trgovanjem s kriptovalutami z breakoutom
Ali je strategija breakout dobičkonosna?

Ko se cena obrne proti njim, je ne želijo sprejeti. “To ne more biti res, daj no, bejbi …” Ujamejo se v vraževerje in sentimentalnost, namesto da bi sprejeli majhno izgubo in nadaljevali z naslednjim trgovanjem. – Ne pustite se preslepiti takšnemu navdušenju. Ohranite hladno glavo. k na primer, kako uporabiti naročilo stop-loss:

3. Ciljni dobiček.

Napovedujemo, kje lahko cena potuje čez območje preboja v obdobju dni. Tako dobimo razmerje med tveganjem in donosom, ki je lahko zgolj teoretično razmerje na podlagi vaših predpostavk, vendar je še vedno ključnega pomena za oceno, saj pojasnjuje, zakaj sklepate posel in ali je vredno poskusiti.

Katera je najboljša strategija za trgovanje s kriptovalutami?
Kaj naredi kripto trgovanje preboj?

Kako analizirati cilje dobička:

Zakaj menimo, da bi se lahko cena te opcije v tem primeru zvišala za vsaj 50 %?

V tem scenariju smo za oceno uporabili pretekle ravni upora in podpore. Ko se cene ponovno začnejo dvigovati, se pogosto vrnejo na prej pomembne cenovne točke. Na primer raven, na kateri se je zlomila:

Kaj je kripto preboj
Crypto breakout strategija trgovanja

Gibanje cen od dneva začetka prodaje.

Ta dolga rdeča sveča, ki ji je sledilo nekaj dni medvedjih svečnikov, je 18. avgusta prebila to nekdanjo raven podpore in preizkusila raven 10,50 USD. To je območje, na katerem je veliko potenciala. Ob pogledu na posnetek zaslona, narejen v tistem času, lahko vidite, da je cena že prebila ta minimalni

Tako imamo ciljni dobiček v višini 50 % ali več, kar je dosegljivo.Tukaj vidite cilj na 4-urnem detajlu ob našem vstopu:

Anatomija trgovanja pri breakout trgovanju
Najboljša dnevna strategija trgovanja s kriptovalutami za trgovanje na prebojih kriptovalut

Novembrski preboj v EOS se je zgodil na 4-urnem grafikonu. Prikazano je temeljito ciljno območje,

Zdaj še ne bi vedeli, za koliko se bo cena še zvišala. Zato bi vzeli del dobička, da bi bili v njem prepričani.

Razmislimo o primeru, ko vzamete polovico:

Strategije trgovanja s kriptovalutami, ki jih morate poznati
Strategija trgovanja s kriptovalutami

Prvi depozit je bil opravljen v višini 0,00017776 BTC, kar je danes enakovredno 8.243 USD.

Stroški izstopa so znašali 0,00026295 USD.

0,00008,19 (približno 50 % cene)

Drugo polovico lahko pustite, da se odvije, in preverite, kako daleč gre. Še enkrat, naš stop loss služi kot orodje za obvladovanje tveganja. Premaknemo jo nad našo vstopno ceno, da preprečimo, da bi se cena vrnila in zadržala trend.

Kako pri trgovanju prepoznati breakout trgovanje in lažne signale
Kako pri trgovanju prepoznati preboje in lažne signale

Preživeli ste najhujše in zdaj ste na čistem. Tudi če je bil vaš dom popolnoma poplavljen, boste v celoti dobili povrnjeno škodo v višini 61.000 USD.

Še enkrat povišajte stop izgubo in pustite zmagovalca iti:

Kaj je trgovanje s kriptovalutami breakout 2022
Indikator Breakout

Naročilo stop loss ima tako prednosti kot slabosti:

  • Slabost je, da če cena doseže vašo raven stop-loss, samodejno izstopite.
  • Pomanjkljivost je, da nikoli ne boste dosegli vrha, saj bo postanek vedno na dnu. Zato je stvar osebnih preferenc, ali želite ročno zakleniti dobiček na ravni, ki je z vidika izračuna nedvomno velik dobiček in je bil pričakovan od posla.
Strategija trgovanja z breakoutom
Trgovanje z razpoko prednosti in slabosti
  • Če imate osebni slog in potrebujete več časa za sprejemanje odločitev, boste morda želeli obdržati večino svojega položaja na višjih ravneh gibanja cenovnega vala; če pa cena pozneje pade, boste zaslužili več denarja, kot če bi pustili, da se odloči stop loss.
  • Med 0,00030000 in 0,00035000 bi imeli 100-odstotni dobiček, če bi zaklenili pri 0,0001776!

Strokovnjakov pogled na dobiček: nZačetno splošno razmišljanje o dobičku:

Trgovci, ki so dobri v tem, kar počnejo, to prepoznajo in z veseljem opustijo trgovanje.

Indikator preboja
Trgovanje na preboju, kako deluje

Amaterji so nagnjeni k temu, da se ujamejo v naglico in zanemarijo pozornost na to, kje je cena že bila, ter se osredotočijo na vedno višje vrednosti, namesto da bi zaklenili dobičke, ko pridejo. V takšnih primerih bi morali vlagateljem zagotoviti vsaj način nakupa s premikom stop lossa višje.

Formula za trgovanje s prebojem
Breakout trgovanje kako izračunati

Preveliko tveganje – “Past prevelikih pričakovanj”.

Druga napaka, ki jo pogosto delajo trgovci začetniki, je, da zaradi pohlepa ne vzamejo dobička, ko ga imajo: ker primerjajo grafikon z drugimi, kjer je cena dosegla določene ekstremne vrhove, imajo določena pričakovanja o tem, kako visoko bi morala iti cena.

Trgovanje s kriptovalutami v MAJU 2022
Strategija trgovanja breakout

Trgovanje s tako veliko pristranskostjo je tvegano: začetni trgovci pogosto predolgo čakajo, da bi zaklenili dobičke, običajno dokler ne mine vrh in cena začne padati.

Še bolj zastrašujoče je, da bodo mnogi trgovci celo opazovali ceno, dokler nas ne bodo našli brez vsega. Druga možnost je, da izgubijo denar pri trgovanju, pri katerem so imeli priložnost ustvariti znaten dobiček! Toda morda 80 % namesto 200 %, kar je še vedno bolje kot nič.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake