Napovedi za kriptovalute za leto 2022

Kazalo vsebine

⚡️ Ali lahko ethereum doseže milijon?

Po nedavni napovedi Big Ideas (BIS) 2022 bi se lahko vrednost bitcoina do leta 2030 povzpela na milijon dolarjev, medtem ko bi lahko tržna kapitalizacija ethereuma dosegla 20 bilijonov dolarjev.

⚡️ Ali bo bitcoin dosegel 100 tisočakov?

Po mnenju nekaterih strokovnjakov bi lahko bitcoin do leta 2022 dosegel 100 tisoč dolarjev.

⚡️ Ali je v letu 2022 vredno vlagati v bitcoin?

Če ste seznanjeni z delniškim trgom, ste morda prepričani, da so takšni donosi nenavadni. Zato je bitcoin odlična naložbena priložnost za vlagatelje, ki se izogibajo tveganju, saj ima sposobnost ustvarjanja dobičkov, ki so večji od tistih, ki jih ponujajo drugi razredi premoženja.

⚡️ Katera kriptovaluta bo rasla leta 2022?

Nedvomno bo to izjemna eksplozija, če bo Ethereum leta 2022 doživel še en ponovni vzpon. Ethereum je ena največjih kriptovalut, v katero je mogoče vlagati, poleg tega pa je bil tudi prvi večji projekt, ki je začel izvajati pametne pogodbe, ki razvijalcem omogočajo gradnjo namiznih in mobilnih decentraliziranih aplikacij (dApps) na podlagi tehnologije veriženja blokov.

https://youtu.be/pMBe6hdm2F0
Napoved za kriptovalute

Trgi kriptovalut so v letu 2018 sloveli po nestanovitnosti, saj so se cene v času bikovskega vzpona leta 2021 večkrat povzpele na rekordne vrednosti, nato pa so v nasprotju s pričakovanji le nekaj mesecev pozneje padle.

Bitcoin ( BTC /USD), katerega tržna kapitalizacija presega 70 milijard dolarjev, je novembra 2021 začel z 68.700 dolarji, nato pa januarja 2023, ko se je šele začel, padel na 33.000 dolarjev.

Bitcoin kot glavna kriptovaluta še naprej vpliva na razpoloženje do tako imenovanih altcoinov ali alternativnih kriptovalut. Številne vlagatelje zanima, katera kriptovaluta bo naslednja leta 2022, ko bo bitcoin dozorel. V tem članku si ogledujemo ključne dejavnike industrije in napovedi za prihodnost kriptovalut.

 Napoved za kriptovalute 1 teden
Kriptovalute napovedi prihodnosti 1 teden
 Napovedi prihodnosti kriptovalut za 1 dan
Kriptovaluta prihodnost napovedi 1 dan
 Napovedi prihodnosti kriptovalut 4 ure
Kriptovaluta prihodnost napovedi 4 ure
Napovedi prihodnosti kriptovalut za 30 minut
Napovedi o prihodnosti kriptovalut 30 minut

Ali se pričakuje, da se bo trg kriptovalut povečal?

Število kriptovalut se je v zadnjih letih močno povečalo, saj se povečuje ozaveščenost in razvijajo nove aplikacije veriženja blokov.

Priljubljenost decentraliziranih financ (DeFi) je spodbudila zanimanje za finančne storitve, ki temeljijo na veriženju blokov in za poslovanje uporabljajo kriptožetone.

DeFi

Napovedi napovedi cen kriptovalut
Defi Napoved za kriptovalute

Skupna blokirana vrednost (TVL) storitev, ki temeljijo na veriženju blokov in uporabljajo DeFi, se je po podatkih DeFi Llama povečala z manj kot 19 milijard dolarjev ob koncu leta 2020 na skoraj 237 milijard dolarjev ob koncu leta 2021.

Uporabniki lahko s pomočjo decentraliziranih borz trgujejo s kriptovalutami, zaslužijo donosne obrestne mere in zaslužijo z gojenjem žetonov. Za svoje digitalno premoženje si lahko izposodijo sredstva po nizkih obrestnih merah in trgujejo s tokeniziranim blagom, kot so delnice.

NFT

Ali je kovanec NFT dobra naložba?
Napoved cen NFT

Z naraščajočo priljubljenostjo žetonov brez žetonov (NFT) postaja tokenizacija vse bolj priljubljena. Žetoni NFT so bili ustvarjeni leta 2017 za uporabo kot liki v igrah, ki temeljijo na veriženju blokov, in prvi so bili izdani.

V svetu umetnosti postajajo NFT vse bolj priljubljeni kot način, s katerim umetniki prodajajo digitalna dela kupcem po vsem svetu. Marca 2021 je umetnik Beeple prodal delo NFT za 69 milijonov dolarjev, digitalni umetnik Pak pa je decembra 2021 prodal zbirko NFT z naslovom The Merge za več kot 91 milijonov dolarjev.

Projekti z modrim čipom so opredeljeni kot projekti z zbirkami slik profilov NFT (pfp), kot so Crypto Punks, Bored Ape Yacht Club in Cool Cats. Zaradi manjše nevarnosti neuspeha velja, da je pri blue chip akcijah najbolj verjetno, da se bo njihova vrednost sčasoma povečala, in ti projekti imajo enak ugled.

Kupci za izražanje podpore pobudam uporabljajo družabne medije pfps. Organizaciji World of Women (WOW) in Boss Babe skušata to uporabiti za zbiranje denarja za resnične projekte, ki pomagajo socialnim programom.

Zakaj cene kovancev NFT nihajo?
Ocene NFT so lahko nestanovitne

Cene NFT so izjemno nestanovitne in navdušenje nad določenimi projekti lahko hitro popusti, zaradi česar vlagatelji izgubijo vrednost premoženja.

Po podatkih družbe DeFi Llama je dnevni obseg NFT avgusta 2021 dosegel najvišjo vrednost 338 milijonov USD, septembra pa je padel na 40 milijonov USD. Obseg se je februarja povečal na največ 232 milijonov USD, 12. aprila pa je znašal le nekaj več kot 354.000 USD.

Igre: decentralizirane aplikacije za napovedovanje cen kriptovalut

Kriptovalute in igre na srečo se soočajo z gospodarstvom z visokim tveganjem
Decentral Games Napoved cene

NFT so ključna sestavina modelov iger z veriženjem blokov “play to earn” in “move to earn”, ki so v letu 2021 postali vse bolj priljubljeni zaradi uspeha iger, kot je Axie Infinity ( AXS/USD ).

V igri Axie Infinity, v kateri igralci v meta vesolju vzrejajo in se borijo z liki NFT, je bilo ustvarjeno gospodarstvo v igri, ki je uporabnikom v državah, kot so Filipini, omogočilo zaslužiti dovolj kriptovalute za ustvarjanje pravega denarja.

Priljubljenost pristopa “igraj, da dobiš” je spodbudila ustvarjanje aplikacij, ki uporabnikom omogočajo zbiranje podatkov iz mobilnih telefonov ali naprav za spremljanje telesne pripravljenosti, namesto da bi igrali spletne igre in bili nagrajeni za svoje dejavnosti. T a model se imenuje sistem nagrajevanja, ki temelji na aplikacijah, ker namesto programske opreme za igre uporablja aplikacije.

Katera je najboljša aplikacija za napovedovanje kriptovalut?
Ali so cene nezamenljivih žetonov odvisne od kriptovalut?

Cena kriptovalut, ustvarjenih za igre NFT in aplikacije meta-vesolja, je bila izjemno nestanovitna, pri čemer se je valuta Axie Infinity AXS z 0,59 dolarja v začetku leta 2021 povzpela na 160 dolarjev novembra 2021, nato pa marca 2022 strmo padla na 45 dolarjev.

Metaverse Indeks Cena Kripto napovedi za 2022 

Dolgoročno bodo aplikacije podvojenega sveta, ki temelji na veriženju blokov, pomembno vplivale na pričakovanja strank glede kriptovalut. Internet tretje generacije (Web3) bo temeljil na pametnih pogodbah in bo morda vključeval neuspešne žetone za zagotavljanje storitev, ki so dostopne le prek protokola Metaverse. Fidelity, velika ameriška finančna družba, je uvedla sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF), da bi vlagateljem omogočila dostop do podjetij v tem sektorju.

Metaverse Index mvi Napovedovanje cen
Metaverse Indeks mvi Napovedovanje cen

Potem ko je matično podjetje Facebook spremenilo ime v Meta Platforms in s tem nakazalo smer svoje prihodnje rasti, se je vrednost kriptovalut novembra močno povečala.

Katera kriptovaluta bo v letu 2022 v vzponu?

Analitiki so glede dolgoročne rasti sektorja kriptovalut večinoma optimistični, vendar so kratkoročni obeti bolj negotovi. Kaj bo določalo kriptovalute leta 2022: dolgotrajen medvedji trg ali poznejša rast cen?

“Ker sta na trg kriptovalut v zadnjem času verjetno vplivala dolgoročno zaznavanje tržnega tveganja in globalna negotovost, bi morali biti ti temi na vrhu seznama vlagateljev,” je Eberhardt zapisal marca.

Arthur Hayes, soustanovitelj borze BitMEX, meni, da je kratkoročna prihodnost trga kriptovalut manj rožnata.

Ali bo leto 2022 dobro leto za kriptovalute?
Katera kriptovaluta je najbolj obetavna v letu 2022?

“Grda resnica, ki trenutno prežema kriptovalute, je, da se gibljejo skupaj s trgi sredstev, ki temeljijo na dolgu, kot so delnice globalnih razvitih trgov, ki imajo edinstveno tveganje,” je 11. aprila na svojem blogu zapisal Hayes.Do konca drugega četrtletja je Hayes napovedal, da bo BTC preizkusil 30.000 dolarjev, ETH pa bo padel na 2.500 dolarjev.

“Neprijetno je, da sem začel kopičiti altcoine, saj so njihove vrednosti precej privlačne,” se je pritožil Hayes.

“Čeprav so nekatera od teh sredstev že padla za 75 % glede na najvišjo vrednost v zgodovini, ne verjamem, da se bodo lahko izognila naslednjemu kriptovalutnemu pokolu. Zaradi tega kupujem opcije na zlom junija 2022 tako za bitcoin kot ether,” je nadaljeval.

Je kriptovaluta v medvedjem ali bikovskem trgu?

Ali je v ZDA medvedji ali bikovski trg?
Kriptovalute napoved

Preučite tržno kapitalizacijo treh najpomembnejših kriptovalut, da ugotovite, ali se sektor kot celota giblje v eno ali drugo smer. Ker so večje kriptovalute zelo odvisne od manjših alternativnih kriptovalut, lahko pogled na tri največje po tržni kapitalizaciji ponudi občutek, v katero smer gre trg.

Koliko bodo bitcoini vredni leta 2022?
Ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2022?

Celoten trg kriptovalut je po podatkih CoinMarketCap vreden 1,9 bilijona dolarjev, pri čemer bitcoin ( BTC / USD ) vodi s skupno vrednostjo približno 780 milijard dolarjev (14. april). Ether ( ETH / USD ) je na drugem mestu s 371,2 milijarde USD, sledi pa mu tether ( USDT / USD ) z vrednostjo 82,7 milijarde USD. Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut je takrat znašala približno 1,9 milijarde dolarjev; med novembrsko rallyjo se je povečala z doslej najvišje vrednosti 2,9 milijarde dolarjev.

Cena bitcoinov in drugih digitalnih valut se je v zadnjih nekaj letih močno povečala.

Analitiki Bloomberga so februarja ocenili, da bi lahko trg v naslednjem letu dosegel najnižjo vrednost 30.000 dolarjev. 100.000 dolarjev bi bil “naslednji pomemben prag za bitcoine”, so zapisali.

Kljub trenutnemu upadu je raziskava v svojih napovedih za kriptovalute pokazala optimistično razpoloženje, saj naj bi v letu 2022 v veliki meri odpravili “nekatere špekulativne presežke iz leta 2021”.

Napoved cene vročih kovancev
Katera kriptovaluta se bo leta 2022 povečala?

“Referenčna kriptovaluta je na poti, da postane globalno digitalno zavarovanje, glavni prednosti pa sta zgodnje sprejetje in omejena ponudba nove tehnologije/skladišča,” je zapisano v študiji.

“Širjenje kriptovalut kaže na vse večjo prevlado digitalnih sredstev, kar je dober obet za ameriški dolar, bitcoine in ethereum … Ethereum je najpomembnejša platforma za virtualne valute in neizmenljive žetone (NFT) ter ključna podpora ceni ethereuma. “Nadaljevalo se je.

Kriptovalute napoved
Invesco Digital Asset ETF

Ameriško podjetje za upravljanje naložb Invesco pa je imelo negativno mnenje o kriptovalutah.

Paul Jackson, globalni vodja raziskovanja alokacije sredstev, je januarja opozoril, da “množično trženje Bitcoina spominja na dejavnosti borznih posrednikov pred zlomom trga leta 1929”.

 “Vemo, kako se je to končalo, in bitcoin je že padel na približno 42.000 dolarjev (7. januarja 2022), kar natančno sledi padajoči poti našega maničnega vzorca. Ta vzorec predvideva izgubo 45 % v 12 mesecih po vrhuncu tipične finančne manije.

“Če bomo sledili temu vzorcu (ob predpostavki, da smo videli vrh), bo cena Bitcoina do konca oktobra padla na 34.000-37.000 dolarjev … Menimo, da si ni težko predstavljati, da bo Bitcoin letos padel pod 30.000 dolarjev.

Zakaj napovedane cene kriptovalut padajo?
Bo bitcoin padel pod 30.000 dolarjev?

Pri napovedovanju kriptovalut upoštevajte, da so cene zelo nestanovitne, zaradi česar je težko podati natančne kratkoročne napovedi in skoraj nemogoče oblikovati dolgoročne napovedi.

Priporočamo, da pred naložbo v kriptožetone opravite lastno študijo. Pred sprejetjem naložbenih odločitev preberite najnovejše tržne trende, novice, tehnične in temeljne študije ter mnenja strokovnjakov. Ne pozabite, da pretekli uspeh ni napovednik prihodnjih rezultatov.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..