Kaj je indeks strahu in pohlepa? Kateri dejavniki vplivajo na obnašanje cen premoženja? Analiza razpoloženja v kriptovalutah

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kako dobim kovance strahu?

✔️ Ustvarite denarnico Coinbase. Za pridobitev kovancev strahu potrebujete denarnico, ki podpira samopostrežno shranjevanje, kot je denarnica Coinbase.
✔️ Ustvarite račun Coinbase Wallet z uporabo svojega e-poštnega naslova in naslednjih podatkov: ✔️ Ime, ki ga želite uporabljati.
✔️ Frazo za obnovitev je treba varno shraniti.
✔️ Razumite in načrtujte stroške upravljanja omrežja Ethereum.
✔️ Uporabite borzo kriptovalut za nakup in prenos etrov na račun Coinbase.
✔️ Uporabite svoj ETH za nakup strahu na strani borze.

⚡️ Kako deluje indeks strahu in pohlepa v kriptovaluti?

Indeks strahu in pohlepa v kriptovaluti je raziskava, namenjena ocenjevanju razpoloženja na trgu, ki je količinsko opredeljeno na lestvici od 0 do 100. Spodnja meja (0-49) tega spektra odraža strah, zgornja meja (50-100) pa pohlep.

⚡️ Kaj pomeni kraja v kriptovaluti?

Steking vlagateljem v kriptovalute omogoča, da uporabljajo svoja digitalna sredstva in ustvarjajo pasivni dohodek, ne da bi jih morali prodati. O stackingu lahko razmišljate kot o kriptovalutni različici nalaganja denarja na varčevalni račun z visokim donosom.

⚡️ Ali je varna stava?

Sredstva so najverjetneje varna, saj so na bančnem računu. Vendar tudi če je vaš denar v času trajanja stave “zaklenjen”, to še ne pomeni, da je popolnoma varen. Čeprav nekatere borze trdijo, da zamrznjena sredstva hranijo v hladilniku, to ni vedno tako in kibernetski kriminalci so bitcoine z večjih borz odnesli

https://youtu.be/YgtuNpJapz4

Več informacij o indeksu strahu in pohlepa najdete na naši spletni strani

Ali ste kdaj pomislili, da lahko tudi če ste ustvarili trdno naložbeno strategijo, jo lahko v nekaj sekundah uniči panika ali lakomnost udeležencev na trgu?

Na razpoloženje na trgu lahko vplivajo različne spodbude, kot je strah pred zamujanjem (FOMO) med javnimi in zasebnimi organizacijami ter podjetji, ki se zanimajo za bitcoine.

Večina vlagateljev se boji, da se bo cena dvignila nad trenutno raven, zato oddajo veliko naročil za nakup. Posledično se cena zviša.

Indeks strahu in pohlepa
Strah – Kazalniki in signali

Ko začne veliko število vlagateljev panično prodajati svoje premoženje in ko se med padcem cen pojavijo negativne novice, se razpoloženje vlagateljev takoj spremeni.

Odziv trga na takšne novice imenujemo “indeks strahu in pohlepa”.

Kako lahko merimo razpoloženje vlagateljev, če to neposredno vpliva na ceno premoženja?

Vlagatelji skrbijo za ohranitev premoženja v času krize, ko prodajalci na trgih pritiskajo nanje. Takrat vlagatelji uporabljajo indekse kot približke za merjenje panike vlagateljev na borzi.

"Skrajni strah" je zajel trg kriptovalut
Indeks pohlepa in strahu pred kriptovalutami

Indeks VIX ali indeks nestanovitnosti je merilo nestanovitnosti delniškega trga. Za oblikovanje indeksa s to vrednostjo se uporablja obseg trgovanja na trgu izvedenih finančnih instrumentov.

Cenovno gibanje VIX-a bo odražalo investicijske ideje institucionalnih vlagateljev in vlagateljev z visokim premoženjem.

Drug kazalnik, ki se lahko uporablja za oceno razpoloženja vlagateljev, je indeks strahu in pohlepa za kriptovalute, ki velja tudi za trg kriptovalut.

Kaj je kriptoindeks strahu in pohlepa in kako ga lahko uporabimo za analizo naložb v bitcoin?

Indeks strahu in pohlepa Bitcoin in kriptovalute
Indeks strahu in pohlepa kriptovalut

Indeks kriptovalut je bil zasnovan za merjenje zaskrbljenosti in pohlepa vlagateljev na trgu bitcoinov. Uporablja se za preučevanje dejavnosti vlagateljev na področju kriptovalut.

Vlagatelji hitro prejmejo tržne novice in se lahko takoj odločijo, ko se na trgu zgodijo pomembni dogodki, tako dobri kot slabi.

Predstavljajte si, da bi vlagatelji po vsem svetu za to izvedeli hkrati. Veliko bolj verjetno je, da bo to na drugih trgih sprožilo “nakupno mrzlico” ali “panično prodajo” kot na delniških trgih.

Na trgu kriptovalut obstaja nekaj, čemur se reče strah in pohlep
Indeks strahu in pohlepa pri kriptovalutah kaže rekorden porast

Ko so vlagatelji na tem trgu 24/7 panični ali pohlepni, se indeks Cryptocurrencies Fear & Greed uporablja za preučevanje vedenja vlagateljev in pomoč pri sprejemanju odločitev.

Tako niste odvisni od razpoloženja na trgu ali pod njegovim vplivom, kar lahko vlagateljem pomaga bolje izvajati njihove strategije. Indeks, uporabljen v tem primeru, je vzet z alternativnega spletnega mesta .

Indeks strahu in pohlepa pri kriptovalutah je ocena, ki se giblje od 0 do 100, pri čemer 0 označuje stopnjo skrajne zaskrbljenosti med vlagatelji, ki lahko privede do znatnega prodajnega pritiska.

Vrednost 100 pomeni, da so vlagatelji postali pretirano pohlepni. FOMO je morda sprožil nekaj nakupnega zagona.

"Ekstremni strah" vlada na trgih kriptovalut
Indeks strahu in pohlepa: kako lahko vlagatelj sledi utripu trga

Na spletni strani je navedeno, da indeksa Cryptostrategy in Greed Index temeljita na podatkih iz petih virov.

Ti viri so:

 • družabni mediji (Twitter)
 • Google Trends
 • tržna kapitalizacija
 • obseg trgovanja
 • nestanovitnost cen.

Del indeksa, ki se nanaša na družbene medije, išče omembe “kupi”, “prodaj” in “zadrži” v tvitih.

Google Trends išče ljudi, ki iščejo določene ključne besede, povezane z bitcoinom, na primer “cena bitcoina”.

Indeks strahu in pohlepa na kripto trgu
Indeks strahu in pohlepa pri Bitcoinu

Podatki o tržni kapitalizaciji in obsegu trgovanja prihajajo s strani CoinMarketCap.com.

In končno, nestanovitnost cen temelji na podatkih portala BitVol.info.

Indeks se posodablja vsako uro, na spletnem mestu pa si lahko ogledate njegovo gibanje v zadnjem tednu, mesecu ali letu.

Kaj nam torej pove visoka ali nizka ocena indeksa strahu in pohlepa na kriptovalutah?

Indeks strahu in pohlepa na spletu
Indeks strahu in pohlepa, kje gledati

Če indeks pade pod 50, je to lahko znak, da vlagatelji postajajo preveč prestrašeni, kar lahko privede do priložnosti za nakup.

Če se indeks dvigne nad 50, to lahko pomeni, da vlagatelji postajajo pohlepni, kar je lahko prodajni signal.

Seveda morate vedno opraviti lastno raziskavo in se ne smete odločati samo na podlagi enega kazalnika.

Indeks strahu in pohlepa pri kriptovalutah skozi čas
Graf indeksa strahu in pohlepa

Ne pozabite, da pretekli rezultati niso nujno pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Če pa iščete še eno orodje za pomoč pri trgovanju s kriptovalutami, je morda vredno razmisliti o indeksu strahu in pohlepa pri kriptovalutah.

Kaj vpliva na strah in pohlep pri kriptovalutah?

Pri ustvarjanju indeksa upoštevajte, da so potrebna nekatera merila za indeksiranje.

Kripto indeks strahu in pohlepa
Orodje indeksa strahu in pohlepa

Trenutno je v indeks vključen le bitcoin. Ko cena bitcoina niha, lahko namreč močno vpliva na trg. Zaradi te realnosti so bila določena dodatna merila za indeksiranje, ki vključujejo:

 • Skupna nestanovitnost zlata, srebra in platine znaša 25 %.

Številka je izračunana na podlagi nestanovitnosti in največjega padca cene bitcoina v primerjavi s 30- in 90-dnevno povprečno nestanovitnostjo. Ko se volatilnost poveča, to kaže na navdušenje na trgu.

Več informacij o kriptoindeksu strahu in pohlepa
Indeks strahu in pohlepa eterij
 • 25 % tržnega zagona/obsežnosti delnice je nepomembno.

Ko trg narašča, ta metoda vključuje primerjavo 30- in 90-dnevnih drsečih povprečij, da bi ugotovili, ali je na prodajni strani veliko nakupnih aktivnosti. To vodi do pohlepa vlagateljev na trgu.

 • Po podatkih iz poročila družbeni mediji predstavljajo le 15 % ustvarjanja potencialnih strank v podjetjih B2B.

Za analizo kriptovalut uporabite hashtag za vsako kriptovaluto posebej (na primer #XRP). Izračun temelji na stopnji in številu odgovorov.

 • Ankete so uspešne le v 15 % primerov.

Mnenja o začasno zaprti spletni strani

Kakšen je indeks strahu za kriptovaluto kripto indeks strahu in pohlepa
Kaj v kriptovalutah pomeni skrajna pohlepnost?
 • Moja izkušnja s to vrsto je bila fantastična; ta pregled pišem pod vplivom te snovi.

Odstotek tržne kapitalizacije temelji na ceni. Bitcoini in altcoini veljajo za varno zatočišče, ko se na trgu poveča zaskrbljenost, medtem ko se altcoini uporabljajo le v špekulativne namene.

Zato lahko preučitev tržne kapitalizacije deleža zagotovi vpogled v razpoloženje vlagateljev, vendar je še vedno negotova, saj je rast tržne kapitalizacije altcoinov morda posledica resničnega zanimanja vlagateljev.

 • Število blagovnih znamk, ki uporabljajo besedno zvezo “kot riba vodo”, se je povečalo z nič na 70 odstotkov. Uporaba teh besed ni priljubljena le med podjetji, temveč tudi med potrošniki.
Kdaj lahko kupim indeks strahu in pohlepa?
Kaj je indeks strahu in pohlepa v kriptovaluti?

Google Trends je Googlovo orodje, ki analizira ključne besede, povezane z bitcoini. Ko se število poizvedb za izraze, povezane z bitcoini, poveča, to pomeni, da se vlagatelji vse bolj zanimajo za trg kriptovalut.

Kaj vam pove graf strahu in pohlepa?

Indeks strahu in pohlepa kriptovalute
Kako dobite pohlepne kovance?

Zgoraj je indeks bitcoin prekrit z grafom cene bitcoina. Prednost tega je, da lahko opazujete ne le sedanjo vrednost, temveč tudi, kako se je vrednotenje spreminjalo ob nihanju cene.

Indeks strahu in pohlepa za kriptovalute Bitcoin je dobil novo edinstveno dimenzijo, ki vlagateljem omogoča, da ocenijo, kako se je indeks v preteklosti odzival na spremembe cen.

To je edini kraj na svetu, kjer ga lahko odkrijete, in ni ga na nobeni drugi nam znani spletni strani, ki obravnava indeks strahu in pohlepa.

Vsak dan bomo posodobili ta grafikon v živo in prikazali, kako se indeks strahu in pohlepa Bitcoin spreminja skupaj s ceno Bitcoina.

Ponujamo tudi bota za Twitter, ki vsak dan na Twitterju objavi trenutno vrednost indeksa strahu in pohlepa.

Indeks strahu in pohlepa kriptovalute
Strah – Kazalniki in signali

Lestvica strahu ima razpon od 0 do 100, pri čemer 0 pomeni “skrajni strah”, 100 pa “skrajni pohlep”.

Upamo, da boste uživali v tej inovativni in brezplačni storitvi.

Pri uporabi z bitcoini. Če vzamemo indeks kriptostresa in pohlepa ter ceno bitcoinov, vidimo, da se je, ko je indeks kriptostresa in pohlepa dosegel zeleno črto na sliki 1 pri vrednosti 10, cena bitcoinov petkrat zvišala.

Ali je indeks strahu in pohlepa natančen?
Kako si razlagate indeks strahu in pohlepa?
 • Povečanje 1 +70 %.
 • Povečanje 2 +45 %
 • Povečanje 3 +310 %
 • Povečanje 4 +25 %
 • Povečanje 5 +300 % .

Kombinacija kriptostrategije in indeksa pohlepa pri 90 (rdeča črta na sliki 1) pomeni, da se bo cena bitcoina od vrha dvakrat znižala, kot sledi:

 • Zmanjšanje 1 -40 %.
 • Zmanjšanje 2 -45 %.
Indeks strahu in pohlepa Crypto
Indeks kriptografskega strahu kaže

Ob pogledu na rezultate testa se zdi, da lahko indeks strahu in pohlepa za kriptovalute uporabimo kot del naše analize naložb v kriptovalute.

Drugi namen indeksa je merjenje razpoloženja vlagateljev. Ni signal za nakup in prodajo. Če pa se uporablja na ta način, se lahko uporabniki izgubimo v razpoloženju na trgu.

Strah in pohlep vlagateljev na trgu kriptovalut lahko merimo z indeksom strahu in pohlepa kriptovalut. Vendar ga je treba uporabljati le za spremljanje razpoloženja vlagateljev na trgu, medtem ko je treba prodajna priporočila, ki temeljijo na njem, upoštevati z dodatnimi merili.

Kako lahko dobite kovance pohlepa?
Indeks strahu in pohlepa

Zdaj, ko veste, kakšen je indeks strahu in pohlepa, lahko še enkrat preverite dejstva in opravite bolj premišljen nakup. Takrat vam na pomoč priskoči Zipmex. Če želite začeti trgovati, pojdite na borzo!

Kot vedno, srečno trgovanje!

Indeks strahu in pohlepa na kriptovalutah je novo orodje, s katerim je mogoče meriti razpoloženje vlagateljev na trgu kriptovalut. Indeks temelji na ceni bitcoina in drugih dejavnikih, kot je število iskanj v Googlu za izraze, povezane z bitcoinom. Z indeksom je mogoče spremljati, kako se trg

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake