Najboljše kriptovalute

  Kaj je skupna blokirana vrednost (tvl kripto)?

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Kaj pomeni skupna blokirana vrednost v kriptovaluti?

  Skupna blokirana vrednost ali TVL je vsota vseh kriptovalut, ki se izplačujejo v oblikah, kot so obresti in dividende. Mreže so izgubile približno 16 % vrednosti, ki so jo dosegle na vrhuncu v začetku decembra 2021, vendar udeleženci na trgu menijo, da je sektor DeFi še vedno v povojih in da ima še veliko prostora za razvoj.

  ⚡️ Kaj je zaklenjeno v vrednost ethereuma?

  Na strani veriženja blokov Ethereum še naprej prevladuje v TVL glede na skupno vrednost, saj je blokiranih 54,31 odstotka oziroma 125,7 milijarde dolarjev.

  ⚡️ Kateri so trije najbolj priljubljeni kovanci DeFi?

  Leta 2022 bo kovanec DeFi najboljši kovanec za nakup. – Odlična valuta DeFi z velikim potencialom pasivnega donosa. – Največja decentralizirana borza. Uniswap je najboljša decentralizirana borza z najvidnejšo Defi valuto.

  ⚡️ Ali je XRP DeFi?

  Kot je v četrtek (14. aprila) sporočila menjalniška mreža Ripple, je podjetje, ki prenaša sredstva med omrežji, vključilo podporo za XRP Ledger (XRPL), decentralizirano javno verigo blokov, namenjeno denarnim prenosom.

  Kaj pomeni besedna zveza “zaklenjena vrednost”?

  Leta 2020 so se strokovnjaki za finančne trge sprijaznili z novo vrsto naložb in začeli iskati metode za ocenjevanje njihove uspešnosti.

  Skupna zaklenjena vrednost (TVL) je eden od kazalnikov kriptovalut, ki so priljubljeni med vlagatelji v DeFi za oceno skupne vrednosti sredstev – v dolarjih ali kateri koli drugi valuti – deponiranih v vseh protokolih DeFi ali v enem projektu DeFi.

  Kaj pomeni blokirana vrednost?
  Kaj pomeni blokirana vrednost?

  Sredstva družbe DeFi vključujejo prihodke in obresti od standardnih storitev, kot so posojanje, stave in likvidnostni skladi v obliki pametnih pogodb. TVL v stavah je odličen znak za vlagatelje, ki želijo podpreti platforme DeFi z največjimi nagradami. Gre za skupno vrednost, zabeleženo v stavnih protokolih družbe DeFi, ki je sestavljena iz sredstev, vloženih v stave.

  Skupna tržna vrednost družbe TVL je leta 2022 presegla 2 milijardi dolarjev, kar je več kot 400 milijonov dolarjev v prejšnjih dveh letih. TVL je postal ključno merilo za vlagatelje, ki želijo oceniti zdravje celotnega ekosistema ali posameznega protokola.

  Čeprav je izraz “TVL” preprosto opredeljen kot celotna vrednost kriptovalute v pametni pogodbi, lahko nekatere spremenljivke vplivajo na vrednotenje projektov DeFi.

  Kaj je dobro razmerje tvl kripto?
  Kaj je TVL v kriptovaluti?

  Vloge, izplačila in znesek, ki ga ima protokol, niso edini dejavniki, ki podpirajo vrednost TVL. Na TVL vplivajo tudi spremembe vrednosti fiat valute ali domačih žetonov. TVL protokola je lahko denominiran v lastni kriptovaluti projekta, kar pomeni, da nanj vpliva njena vrednost. Če se vrednost kriptovalute projekta zmanjša, se bo znižala tudi vrednost TVL protokola.

  Zakaj je TVL pomemben za decentralizirano financiranje?

  Za delovanje platform DeFi je potreben kapital, ki se deponira kot zavarovanje za kredit ali likvidnost v trgovalnih skladih. TVL je pomemben, ker kaže na vpliv denarja na dobiček in uporabnost aplikacij DeFi za trgovce in vlagatelje.

  Ko TVL platforme DeFi narašča, se povečajo likvidnost, priljubljenost in uporaba. Ti dejavniki pomagajo zagotoviti uspeh projekta. Ko se TVL poveča, se poveča znesek denarja, ki je zaklenjen v protokolih DeFi. Ko se vrednost TVL zmanjša, je na voljo manj denarja, zaradi česar so donosi manjši.

  Kaj je blokirana skupna vrednost
  Zakaj je tvl kripto v sistemu DeFi

  Analitične platforme, kot sta DeFi Pulse in DefiLlama, lahko zlahka zagotovijo podatke o številu kriptoaktiva, ki je bilo zavarovano v njihovih pametnih pogodbah, kar omogoča oceno tržnega deleža protokolov DeFi.

  Člani omrežja DeFi Pulse se morajo zavedati, da platforma preprosto spremlja protokolarne pametne pogodbe v verigi blokov Ethereum tako, da upošteva skupno količino žetonov Ether ( ETH ) in ERC-20. DefiLlama po drugi strani meri TVL tako, da izračuna skupno stanje vsake verige skupaj z vsemi drugimi verigami DeFi ali razmerje TVL vsake platforme.

  Kaj je blokirana skupna vrednost?
  Kaj je TVL (skupna blokirana vrednost)?

  Kakšna je formula za kriptoTVL?

  Ker ves čas nastajajo nove tehnike, ki temeljijo na veriženju blokov, je določitev natančnega TVL za celoten trg in ugotovitev, ali je določena platforma DeFi varna izbira za končne uporabnike, lahko težavna.

  Udeleženci lahko izberejo bolj uveljavljene protokole s TVL v višini 1 milijarde USD, ki bi morali biti precej zanesljiva možnost. Čim višji je TVL, tem bolje, saj naj bi kazal na zdravo platformo z velikim povpraševanjem, močno razvojno ekipo in uporabno aplikacijo. Vse to naj bi privabilo dodatne vlagatelje in investitorje, kar bi povzročilo povečanje TVL projekta.

  Kaj je skupna blokirana vrednost v decentraliziranih financah?
  Skupna blokirana vrednost (TVL) v protokolih DeFi

  Vendar bodite previdni pri protokolih DeFi z vrednostjo TVL, ki je nižja od 1. Po drugi strani pa bodite pozorni na visoke donose pri sistemih DeFi z nizko vrednostjo TVL. Morda gre za marketinške trike, na primer za nove platforme, ki skušajo pridobiti tržni delež, lahko pa gre tudi za prevare, saj jim je svoja sredstva zaupalo še malo udeležencev ali pa sploh še ne.

  Da bi ocenili tveganje platforme, ne smemo gledati le na vrednost TVL, temveč jo moramo primerjati tudi z drugimi pomembnimi kazalniki, kot so dnevni aktivni uporabniki (DAU) ali število transakcij na dan (TXD). Pomembno je tudi razmerje med TVL in tržno kapitalizacijo. Če je TVL blizu

  Zakaj je blokirana skupna vrednost pomembna?
  Kakšna je skupna blokirana vrednost?

  Izračun kriptografskega TVL ni težaven. Prvi korak je pomnožitev ponudbe projekta DeFi s trenutno ceno, da dobimo tržno kapitalizacijo sredstva. TVL nato ugotovimo tako, da tržno kapitalizacijo delimo z največjo ponudbo v obtoku.

  Razmerje TVL se izračuna tako, da se celotna tržna kapitalizacija blokiranega sredstva deli s celotno vrednostjo blokiranega sredstva. Razmerje TVL dobimo tako, da celotno tržno kapitalizacijo blokiranega sredstva delimo z njegovo celotno vrednostjo. Razmerje TVL lahko pomaga ugotoviti, ali je sredstvo deFi podcenjeno ali ne.

  Katera kriptovaluta ima najvišjo vrednost TVL?

  Skupni TVL vseh protokolov DeFi se je v letu 2020 močno in hitro povečal zaradi izjemne širitve družbe DeFi v tem letu.

  Kaj pomeni blokirana vrednost v kriptografiji?
  Koliko je blokirana vrednost eterija?

  Družba DefiLlama trdi, da je skupna vrednost TVL vseh platform DeFi v začetku leta 2020 znašala približno 630 milijonov dolarjev. Do prvega četrtletja leta 2022 pa je že presegla 172 milijard dolarjev.

  Oddelek Komisije za vrednostne papirje in borzo za pregon kriptovalut se je vključil v trge kriptovalut. Čeprav je prišlo do več sprememb, je bitcoin po nekaj časa vzponov in padcev še vedno na vrhu kot vedno. Med nedavnim padcem cene je digitalna valuta za nekaj ur padla pod 3.000 USD, nato pa se je do sredine februarja 2018 vrnila na več kot 4.000 USD.

  Tudi ethereum, druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji, je od začetka leta 2020 doživel veliko sprememb. Cena ETH se je s 127 dolarjev januarja povzpela na približno 500 dolarjev maja. To je približno 300-odstotno povečanje.

  Kaj je blokirana denarnica v kriptovaluti?
  Kaj pomeni vrednost v kriptovaluti?

  Največje omrežje DeFi TVL.

  Ethereum je bil leta 2022 najbolj priljubljeno omrežje DeFi TVL, ki je predstavljalo približno polovico svetovnega trga DeFi.

  Za lažjo predstavo naj povem, da je omrežje Ethereum DeFi sestavljeno iz približno 500 protokolov. Njegova vrednost TVL znaša 73 milijard dolarjev, kar pomeni 64-odstotni tržni delež, v primerjavi z 8,74 milijarde dolarjev in 7,7-odstotnim tržnim deležem BNB Smart Chain, 5,21 milijarde dolarjev in 4,5-odstotnim tržnim deležem Avalanche, 0,614 milijarde dolarjev in 0,53-odstotnim tržnim deležem Solane ter 0,576 milijarde dolarjev in 0,5-odstotnim tržnim deležem TRON.

  Animacija TVL je preprosta za razumevanje in razumevanje. Prikazuje celoten trg DeFi v smislu TVL, izražen v ameriških dolarjih, s trenutnim odstotnim gibanjem in prevladujočo kriptovaluto.

  Skupna blokirana vrednost v storitvi MakerDAO
  Zakaj je kriptovaluta TVL pomembna?

  Število skupne blokirane vrednosti v vseh verigah jasno kaže, da je Ethereum omrežje z največ TVL. V resnici je TVL močan signal za sektor kriptovalut DeFi in je verjetno najpogosteje uporabljena metrika za oceno zdravja in rasti trga. Povečanje TVL sicer kaže na ugodno tržno klimo, vendar ga je treba jemati z rezervo in se nanj ne smemo osredotočati izključno.

  Vrednost zaklenjenega premoženja je lahko nestalna, zlasti ko gre za ceno ethereja (ETH). Na ceno ETH je povečana nestanovitnost vplivala tako na pozitiven kot na negativen način. Če začnemo pri ceni ETH, kjer se nahaja večina sredstev na platformi, je nestanovitnost ena od glavnih možnosti, ki lahko bistveno vpliva na TVL.

  Kaj je mera TVL?
  Kako bodo decentralizirane finance spremenile prihodnost gospodarstva?

  Skupna vrednost pametnih pogodb v verigi blokov Ethereum (ETH) je 12. februarja 2018 dosegla rekordnih 13,92 milijarde dolarjev. To je nov mejnik za drugo največjo kriptovaluto na svetu po tržni kapitalizaciji in poudarja nadaljnjo rast sektorja decentraliziranih financ (DeFi), ki temelji na Ethereumu.

  Ker so storitve DeFi decentralizirane in brez zaupanja, lahko denar hitro prehaja z enega računa na drugega, kar povzroči napačne izračune likvidnosti. TVL je tako kot vsak drug kazalnik le prikaz tržnih razmer in se zaradi svojih omejitev in približkov ne sme uporabljati kot podlaga za naložbene odločitve.

  Kateri so nekateri možni primeri decentraliziranih financ?
  Kaj razumete pod pojmom finančna decentralizacija?

  Kako lahko posamezni projekti kriptovalut pomagajo TVL?

  Zamenjave med TVL in Bitcoinom se ustvarjajo v blokih v omrežju Bitcoin. To je mogoče storiti kadar koli, s čimer se v ekosistem vnese dodatna likvidnost. Dodajanje dodatnih bazenov likvidnosti, ki uporabnike spodbujajo k nalaganju in blokiranju več kovancev na platformi, je običajna praksa med projekti kriptovalut, ki želijo povečati TVL. Določanje ustreznih posojilnih obrestnih mer za spodbujanje pridelovalcev, da bi najemali posojila in kupovali več sredstev, je še en način za povečanje TVL.

  Stopnja

  Vlaganje je postopek zaklepanja kriptovalute v denarnico za podporo transakcijam in varnosti verige blokov, za kar prejmete nagrado. Skupna vrednost, ujeta v protokolu zaradi stakinga, se izračuna za celotno obdobje trajanja pravice. Trezorji uporabnikom omogočajo shranjevanje kriptovalute podobno kot denarnice, vendar dodajajo dodatne korake, preden omogočijo takojšen dvig. Zaupanja vredne osebe morajo biti na spletu, da potrdijo transakcijo, postopek pa običajno poteka več dni.

  Kaj je TVL v parjenju?
  Ali je TVL enako tržni kapitalizaciji?

  Hrambe

  Ko je trezor vzpostavljen, uporablja postopke varnega dviga, protokol pa nadzoruje nepooblaščene dvige iz trezorja čez dan. Likvidnostni skladi so kriptovalute, ki se hranijo v pametnih pogodbah za zagotavljanje likvidnosti decentraliziranih borz.

  Karantena je nujen previdnostni ukrep za zagotovitev največje možne likvidnosti. Likvidnostni skladi so še ena metoda za povečanje likvidnosti z inteligentnim varovanjem pred tveganji.

  Skupine omogočajo trgovcem hitrejše izvajanje transakcij, saj kupcem in prodajalcem ni treba usklajevati ponudbe in povpraševanja. Trgovcem ni treba čakati, da se kupci in prodajalci povežejo; namesto tega lahko uporabijo nakopičeni bazen likvidnosti. Ponudniki likvidnosti imajo dobiček od zagotavljanja likvidnosti skupinam likvidnosti in prispevajo k TVL.

  Kadar je TVL v projektih, kot je Uniswap, kjer ima sredstva v likvidnostnih bazenih projekta, se lahko vrednost med dvigom cen močno poveča in daje napačna pričakovanja glede prilivov sredstev in razpoložljivosti likvidnosti.

  Kaj pomeni tvl
  Kakšno je dobro razmerje TVL?

  Kateri dejavniki vplivajo na ceno družbe TVL?

  TVL se poveča, ko se cena digitalnega premoženja zviša, kar kaže na naraščajočo priljubljenost omrežja. Ethereum je eden glavnih dejavnikov TVL, saj je večina pametnih pogodb in aplikacij DeFi zgrajena na njem. Pomanjkljivost TVL je, da je na bikovskem trgu nagnjena k precenjevanju sredstev in da enako počne, ko se pojavijo medvedji pritiski.

  Kako pomembno je razmerje med TVL in tržno kapitalizacijo?

  To razmerje se uporablja za primerjavo celotne vrednosti, ki je zaklenjena v projektu, z njegovo tržno kapitalizacijo. Visoko razmerje med TVL in tržno kapitalizacijo pomeni, da je velik del tržne kapitalizacije projekta v depozitu, kar lahko vodi v manipulacijo s ceno. Nizko razmerje TVL/tržna kapitalizacija pa lahko pomeni, da se projekt ne uporablja veliko.

  Kaj je tržna kapitalizacija TVL?
  Kaj je TVL Uniswap?

  Kako kriptoprojekti spremljajo TVL?

  TVL projekta lahko spremljate na različne načine. Najpogostejši način je uporaba raziskovalcev blokov, kot sta DeFi Pulse in Codefi Data. Te platforme zagotavljajo podatke v realnem času o skupni vrednosti, ki je blokirana v projektu. Drugi načini sledenja TVL vključujejo borze kriptovalut, ki imajo običajno API, ki zagotavlja podatke o TVL.

  TVL je dobra metrika za spremljanje napredka projekta, vendar ne sme biti edina uporabljena metrika. Pomembno je upoštevati tudi druge kazalnike, kot so aktivni uporabniki, obseg transakcij in dejavnost razvijalcev, da bi dobili popolno sliko o stanju projekta.

  Kaj pomeni tvl v kriptovalutah
  Zakaj je decentralizirano financiranje pomembno?

  Katera je največja mreža TVL?

  Od septembra 2020 ima omrežje Ethereum največji TVL z več kot 13 milijardami dolarjev, zaklenjenimi v protokolih DeFi. Druga velika omrežja TVL so TRON, EOS in Polkadot.

  Kako lahko TVL vpliva na ceno?

  Kriptovaluta TVL vpliva na ceno na dva načina: prvič, s povečanjem povpraševanja po digitalnem premoženju, in drugič, s precenjevanjem premoženja na bikovskem trgu. Ko projekt uporablja več ljudi, se poveča povpraševanje po izvornem žetonu projekta. To povečanje povpraševanja vodi do povečanja cene. Poleg tega lahko TVL na bikovskem trgu precenjuje premoženje, kar lahko privede do manipulacije s ceno.

  Kaj je vrednost zaklenjene skupne vrednosti?
  Kaj je TVL v kriptovaluti?

  Kako lahko kriptoprojekti povečajo TVL?

  Obstaja več načinov, kako lahko kriptoprojekti povečajo TVL:

  • z zagotavljanjem likvidnosti skupinam likvidnosti
  • z namestitvijo sredstev v karanteno v trezorjih.
  • z zvišanjem cene izvornega žetona projekta
  • s precenjevanjem sredstev na bikovskem trgu.

  Zagotavljanje likvidnosti skupinam likvidnosti je odličen način za povečanje TVL. Ponudniki likvidnosti zaslužijo provizijo za zagotavljanje likvidnosti, ki prispeva k TVL projekta. Poleg tega karantena premoženja v trezorjih ščiti premoženje pred nestanovitnostjo cen in povečuje TVL projekta. Nazadnje, zvišanje cene izvornega žetona projekta privablja nove uporabnike in povečuje TVL.

  TVL je dobra metrika za spremljanje napredka projekta, vendar ne sme biti edina uporabljena metrika. Pomembno je upoštevati tudi druge kazalnike, kot so aktivni uporabniki, obseg transakcij in dejavnost razvijalcev, da bi dobili popolno sliko o stanju projekta. TVL lahko na ceno vpliva na dva načina: prvič, s povečanjem povpraševanja po digitalnem premoženju, in drugič, s precenjevanjem premoženja na bikovskem trgu.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..