Ethereum proti Cardanu: Kaj morate vedeti

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kaj je bolje kupiti Cardano za Bitcoin ali Ethereum?

Trenutna vrednost. V bližnji prihodnosti se zdi, da je Cardano bolj ugodna ponudba kot Ethereum. Trenutno je cena Cardana cenejša od cene Ethereuma. Ko se bo trg DApp razširil, se bosta vrednosti Etheruma in Cardana najverjetneje zvišali.

⚡️ Bi lahko Cardano postal naslednji bitcoin?

Cardano je tako kot bitcoin morda tik pred tem, da postane vse, kar je bitcoin, in še več. Cardano je trenutno vreden 1,80 dolarja na kovanec. Cena 60.000 dolarjev se s tako nizkega izhodišča morda zdi nerealna. Vendar je Bitcoin pokazal, da je do tja mogoče priti.

⚡️ Katera vrsta kriptovalut bo doživela razcvet leta 2022?

Na podlagi naše raziskave smo ugotovili, da je Luckyblock najboljša kriptovaluta, v katero lahko vlagate do leta 2022. Na kratko, cilj tega projekta kriptovalute je spremeniti celotno loterijsko dejavnost po vsem svetu. Z uporabo tehnologije veriženja blokov je postopek decentraliziran.

⚡️ Ali ima Cardano prihodnost?

Po mnenju strokovnjakov naj bi se do leta 2022 cena Cardana povečala zaradi številnih razlogov. V bližnji prihodnosti se pričakuje, da bo Cardano vstopil na področje institucionalnega sprejetja. Vrednost naložbe se bo z njeno rastjo izboljševala. ADA bo po pričakovanjih ovirala pozornost trga do ponudbe in povpraševanja.

https://youtu.be/aej_z9PmZzw

Na področju kriptovalut obstaja na stotine, če ne celo na tisoče digitalnih valut in žetonov. Na trgu se potegujejo za pozornost vlagateljev in potencialnih trgovcev, saj med seboj tekmujejo za prevlado na trgu. V zadnjih nekaj letih je večja uporabnost kriptovalut številnim projektom pomagala povečati tržno kapitalizacijo in obseg trgovanja.

Ethereum proti Cardanu: kaj bo gonilo kriptovalute

Bitcoin, Cardano in Ethereum Reddit je nekaj najbolj znanih kriptovalut, ki imajo trdne temelje in načrte za pomoč pri rasti v kriptovalutni industriji. Vendar je na področju kriptovalut pomembno napredovalo več dodatnih projektov z nejasnimi cilji. To dokazuje, kako nepredvidljiva sta veriženje blokov in okolje kriptovalut.

V tem prispevku bomo primerjali dve najbolj znani kriptovaluti na trgu: Ethereum in Cardano. Pregledali bomo njune osnovne zasnove, posebnosti projektov, značilnosti, kritične razlike, zmožnosti pametnih pogodb, mehanizem konsenza, stroške plina, razlike v ceni in druge dejavnike. Zaključek bo jasna in natančna ocena Cardano proti Ethereumu

Cardano proti Ethereumu: 3 razlogi za prednost ADA
Ethereum proti Cardanu: kako se razlikujeta med seboj

Cardano proti Ethereumu Reddit imata veliko podobnosti, na primer pametne pogodbe in ustvarjanje decentraliziranih aplikacij, vendar se razlikujeta po zasnovi, poslanstvu in ciljih. Zato med strokovnjaki za kriptovalute pogosto potekajo razprave Ethereum vs. Cardano.

Kaj je cena ethereja in kako deluje?

Ethereum je virtualna valuta in decentralizirana aplikacijska platforma, ki temelji na verigi blokov in je nastala leta 2015. Ethereum je za bitcoinom druga najbolj priljubljena kriptovaluta v industriji digitalnega premoženja. Blockchain Ethereum je ena najbolj priljubljenih in pogosto uporabljenih platform za dApps (decentralizirane aplikacije), deFinancing (deFi) , in nefungibilne žetone (NFT).

Ethereum proti Cardanu: tekma za vrh
Kaj je bolje kupiti Cardano ali Ethereum?

Prednosti verige blokov Ethereum

Prednosti ethereja so številne. Ena od najpomembnejših značilnosti omrežja veriženja blokov je ta, da vključuje pametne pogodbe, ki pomagajo pri njegovem bolj nemotenem in učinkovitem delovanju. Ker zagotavljajo večjo varnost in preglednost v omrežju, so te pametne pogodbe zdaj eden najpomembnejših elementov v omrežju veriženja blokov. Uporabniki lahko z uporabo pametne pogodbe varno izvajajo varne transakcije in plačila.

Vsakdo lahko razvija nove aplikacije na podlagi odprte kode omrežja Ethereum. Ti programi delujejo z lastno valuto Ethereum, etrom (ETH). Zato imata od uspeha decentralizirane aplikacije in osnovnega omrežja dobiček tako decentralizirana aplikacija kot tudi osnovno omrežje.

Slabosti omrežja Ethereum

Ali je Cardano konkurent Ethereumu?
Ali Cardano ogroža Ethereum?

Omrežje Ethereum uporablja protokol rudarjenja PoW (Proof of Work), ki je pogosto kritiziran zaradi velike porabe energije. Rudarji v omrežju potrjujejo transakcije tako, da z izjemno zmogljivimi računalniki rešujejo zahtevne uganke in kode. Za preverjanje transakcij rudarji potrebujejo več energije, saj te vse bolj zapletene naloge zahtevajo več časa.

Omrežje Ethereum ima nekaj pomanjkljivosti. Za transakcije zaračunava precej visoke stroške plina. Platforma blockchain je sprejela protokol Proof of Stake pos, ki bo delno ublažil težave s plinom. mehanizem konsenza Proof of Stake je veliko bolj prijazen do okolja in rudarjem omogoča, da potrjujejo transakcije in so nagrajeni za svoj prispevek k tehnologiji veriženja blokov.

Kako lahko kupim Cardano proti Ethereumu Reddit
Za kaj se uporablja zdravilo Etherium?

Vendar posodobitev omrežja Ethereum ni tako preprosta, kot se morda zdi, saj se nadgradnja nenehno zavlačuje. Kljub trditvam soustvarjalca omrežja Ethereum, da bo načrt prehoda izveden leta 2022, se še vedno pojavljajo pomisleki in dvomi v zvezi z datumom njegove izdaje.

Kaj je Cardano?

Cardano je bil ustvarjen za boj proti žetonu Ethereum. Eden od prvih razvijalcev Ethereuma je ustanovil sklad Cardano, kar je sprožilo neskončen spor o tem, ali je boljši Cardano ali Ethereum. Vendar imata protokola Cardano in Ethereum več skupnih elementov. Lastna kriptovaluta omrežja Cardano se imenuje ADA in se uporablja za plačevanje storitev v omrežju.

Zakaj je Cardano ubijalec Ethereuma?
Je Cardano vreden nakupa?

Veriga blokov Adder je ena od številnih verig blokov, ki delujejo v omrežju Cardano.

Cardano je blockchain tretje generacije s pametnimi pogodbami in decentraliziranimi aplikacijami. V svojem omrežju ima platformo za trgovanje NFT in protokol Indigo, ki uporabnikom omogoča hitro izmenjavo resničnih stvari z uporabo verige blokov Cardano.

Metoda rudarjenja PoS, ki jo uporablja Cardano, mu daje prednost pred Ethereumom. Za razliko od Cardana Ethereum še vedno čaka na prehod na metodo PoS (Proof of Stake). Tako Ethereum kot Cardano imata v svojih verigah blokov pametne pogodbe. Poleg tega je Cardano z vključitvijo Cardanovih prednosti v svoj omrežni protokol okrepil svoj položaj v primerjavi Cardano proti Ethereumu.

Ali ima Cardano prihodnost?
Je Cardano boljši od bitcoina?

Tudi žeton ADA je v svetu kriptovalut pridobil na pomenu. Prej je bil znan kot tretji največji kovanec, ki je zaostajal le za bitcoinom in eterijem. Vlagatelji in imetniki žetona ADA so nagrajeni, ko zastavijo svoje žetone, tako da zaslužijo žeton ADA. Pomagal je omrežju pri potrjevanju transakcij, uporabi pametnih pogodb ter pridobivanju koristi od udeležencev in deležnikov omrežja.

Pomanjkljivosti omrežja Cardano

Cardano je tako kot Ethereum še vedno v začetni fazi. Čeprav se je omrežje Cardano v zadnjih dveh letih precej razširilo, je v primerjavi z omrežjem Ethereum še vedno precej mlado. Tekmovanje Cardana z Ethereumom in Solano ima lahko pomembno vlogo pri omejevanju rasti žetona. Imetniki imajo pri Cardanu veliko moč, kar je lahko dvorezen meč.

Kaj je posebnega pri Cardanu?
Bo ADA eksplodirala?

Čeprav ima Cardano nekaj prednosti pred Ethereumom, je še vedno v zgodnji fazi razvoja. Omrežje Cardano nima toliko decentraliziranih aplikacij kot Ethereum. Poleg tega se pametne pogodbe omrežja Cardano ne uporabljajo tako pogosto kot v omrežju Ethereum.

Cardano še nima popolnoma funkcionalnih pametnih pogodb, ki bi izvajale finančne storitve in transakcije. Zato se lahko šteje za precenjenega v primerjavi z drugimi projekti pametnih pogodb v kriptovalutah, dokler ti ne bodo dokončani. V prihodnjih letih bo njegova računska moč igrala pomembno vlogo v projektu.

Katera kriptovaluta bo doživela razcvet leta 2022?
Katera kriptovaluta bo eksplodirala leta 2025?

Razlike med Ethereumom in Ado

Primerjava veriženja blokov

Ethereum in Cardano imata tako kot številne druge kriptovalute dobro ime na trgu. Prav tako imata veliko različnih potencialnih aplikacij, zaradi česar sta v več pogledih edinstvena. Obe verigi blokov spodbujata uporabo decentraliziranih aplikacij in pametnih pogodb. Vendar pa se razlikujeta v smislu porabe energije.

Podobne funkcije je mogoče doseči na verigah blokov Cardano (ADA) in Ethereum, vključno z izvajanjem programske logike po meri (pametne pogodbe) in ustvarjanjem programov (decentralizirane aplikacije). Jedro vsake platforme veriženja blokov je algoritem, ki ustvarja bloke in preverja transakcije. Cardano in Ethereum uporabljata različne verige blokov.

Ključna razlika je trenutno v tem, da se zdi Cardanov konsenzualni protokol Proof-of-Stake Ouroboros prožnejši od Ethereumovega veriženja blokov Proof-of-Work, medtem ko Ethereumov prožnejši virtualni stroj omogoča, da se na njem zgradi širši nabor aplikacij. Cardano se še vedno razvija, zato še ni jasno, kako bo protokol Ouroboros deloval v praksi.

V katero kriptovaluto naj vlagam leta 2022?
Kateri kovanec bo naslednji bitcoin?

Algoritem Ouroboros, ki ga je Cardano ustvaril v zgodnjih fazah, je prvi algoritem PoS, za katerega je bilo dokazano, da je varen, in prvi, ki je bil razvit na podlagi znanstvenih akademskih raziskav. Na raziskavah temelječ okvir, ki temelji na strokovno pregledanih konceptih s pristopi, ki temeljijo na dokazih, usmerja vsako fazo ali obdobje časovnega načrta družbe Cardano. Prihodnji primeri uporabe omrežja veriženja blokov in žetona ADA se razvijajo in dosegajo v okviru tega procesa.

Pomen pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij

Kateri kovanec bo naslednji bitcoin?
Kaj je Etherium in kako deluje?

Pametne pogodbe so vnaprej napisane in nepovratne, zato so varne in zanesljive. Transparentnost za deležnike zagotavljajo pametne pogodbe, ki so podobne prodajnim avtomatom, saj izvajajo transakcije in opravljajo naloge brez posrednika ali tretje osebe. Te pogodbe so javne, tako da lahko vsakdo ustvari svoje pogodbe.

Po drugi strani pa številni strokovnjaki menijo, da bodo decentralizirane aplikacije naslednja velika stvar v industriji veriženja blokov. Ne uporabljajo se le v informativne namene, temveč pomagajo tudi pri spodbujanju decentralizacije in anonimnosti, dveh pomembnih vidikov sveta kriptovalut.

V katero kriptovaluto naj vlagam zdaj?
Ali je ethereum dobra naložba?

Transakcije je treba opraviti in dvakrat preveriti.

Obe pobudi iščeta strategije za reševanje problema skalabilnosti v industriji veriženja blokov. Po drugi strani pa ima ethereum zaradi svoje visoke vrednosti in težnje po velikem finančnem obsegu večje težave. Posledično so transakcije v sistemu Ethereum počasnejše in dražje. Cardano je bolj skalabilen kot Ethereum, kar mu daje prednost v primerjavi Cardano vs. Ether. Ko pa bo nadgradnja Ethereum 2.0 prišla v glavno omrežje, bosta morali obe kriptovaluti ustrezno spremeniti svoji strategiji.

Kako ethereum zasluži denar?
Kako Ethereum zasluži denar?

Pri rudarjenju z dokazilom o prevzemu potrebujete veliko manj energije in virov kot pri sistemih z dokazilom o delu, saj morajo rudarji z dokazilom o delu opraviti veliko več “dela” za rudarjenje blokov. Sistem Ouroboros zahteva, da je majhno število imetnikov ADA na spletu in da imajo dobro omrežno povezavo, da se transakcije hitro obdelajo. Cardano uporablja tudi sistem delegiranja, v katerem lahko imetniki ADA svoj delež prenesejo na druge, ki lahko nato v njihovem imenu obdelujejo transakcije.

Namen mehanizma Dokazilo o prevzemu je, tako kot pri Ethereumu 2.0, nadomestiti model Dokazilo o delu (PoW) z modelom Dokazilo o deležu (PoS). Cardano je bila ena prvih kriptovalut, ki je prešla z metode PoW na pristop PoS, zato mora Ethereum še veliko nadoknaditi.

Kako Ethereum zasluži denar?
Kako kupiti Cardano?

Primerjamo analizo cen obeh podjetij.

USDKAD/USD je v zadnjih 24 urah nihal v razponu od 2,01 do 2,13 USD, z zmerno nestanovitnostjo. Obseg trgovanja se je zmanjšal za 44,64 odstotka na 3,33 milijarde dolarjev, medtem ko skupna tržna kapitalizacija znaša približno 67,3 milijarde dolarjev, kar ga uvršča na skupno šesto mesto. To je ugodno v primerjavi s 68,44 milijarde dolarjev Bitcoina in 29,03 milijarde dolarjev Ethereuma, ki sta na prvem oziroma drugem mestu.

Bitcoin je najbolj priljubljena kriptovaluta na trgu, medtem ko Ethereum velja za grožnjo Bitcoinu. Vendar pa ima Ethereum več lastnih tekmecev. Zato se vrednost ethereuma občasno zniža zaradi številnih tržnih ubijalcev.

Ali lahko kupim ADA na platformi Coinbase?
Kako lahko kupim kovance ADA v gotovini?

Že več let so shillerji in medijske platforme razpravljali o ideji “Ethereum killer” številnih kriptoprojektov. Kljub temu številni mali vlagatelji ignorirajo vladavino Ethereuma kot nespornega kralja decentraliziranih aplikacij (dApps). Ko se podjetje odloči ustvariti aplikacijo za veriženje blokov, jo skoraj vedno zgradi na Ethereumu (ETH).

Ethereum je po tržni kapitalizaciji druga največja kriptovaluta, Cardano pa je trenutno na četrtem mestu. Oba imata odlične kazalnike, kot sta tržna kapitalizacija in obseg trgovanja, vendar ima ETH štirikrat večjo vrednost od Cardana. Vendar pa so se številna podjetja odločila, da zapustijo Ethereum in se odločijo za druga omrežja, uporabijo rešitve na drugi plasti (L2) ali sprejmejo strategijo več verig, da bi svojim strankam omogočila uporabo transakcij z nizkimi provizijami in hitrim časom obdelave.

Ali lahko kupim ETH za ADA?
Kje je najlažje kupiti Cardano?

V zadnjih 24 urah so na celotnem trgu prevladovale medvedje težnje, pri čemer se je vrednost bitcoina zmanjšala za 1,41 %, vrednost ethereja pa za 1,93 %. Medtem je v ospredju Decentraland (MANA), katerega cena se je povečala za več kot 38 %.

Za naložbe v ETH se zanimajo velika podjetja in vlagatelji, ki pričakujejo, da bo to naslednja velika stvar na trgu kriptovalut, ki bo prehitela Bitcoin kot največji računalnik digitalnega premoženja na svetu. Po drugi strani pa mali vlagatelji, trgovci in podjetja nalagajo denar v Cardano.Napoved cene Cardano za 2022-2025

V tem primeru nihče na svetu ne more ponuditi jasnega finančnega nasveta, vendar kaže na vse večjo priljubljenost žetonov in njihov vzpon. Ko se bodo omrežju Cardano pridružili pomembni finančni vlagatelji, bo tekmovanje med njihovo tržno kapitalizacijo morda postalo še bolj zanimivo.

Strokovnjaki nemške banke Deutsche Bank ethereum opisujejo kot “digitalno srebro”, kar je izraz, ki so ga najprej uporabili za opis litecoina. Nemška multinacionalna investicijska banka trdi, da so virtualne valute “preveč pomembne, da bi jih prezrli”. Do leta 2030 bodo digitalne valute po mnenju Deutsche Bank presegle tradicionalni papirnati denar.

Kje lahko kupim kovance ADA Cardano?
Ethereum (ETH) proti Cardanu (ADA)

Nakup cardanu etherium

Ljudje po vsem svetu vlagajo v kriptovalute, ki postajajo vse bolj dostopne v različnih državah. Sprva je to privlačnost spodbujal bitcoin, po bitcoinu pa so se razvila podjetja, kot so Ether, Cardano, Dogecoin in Ripple. Posledično se je razvila funkcija kriptovalut in borz z bitcoini po vsem svetu. Ta podjetja so se izkazala kot povezava med strankami in dejanskim trgom trgovanja z digitalnim premoženjem.

Cardano proti Ethereumu: 3 razlogi za prednost ADA
Kaj je boljše za vlaganje Ethereum ali Cardano?

Borze, ki so centralizirane in decentralizirane, so navdušencem nad bitcoini in kriptovalutami iz vseh družbenih slojev olajšale trgovanje s kriptovalutami. Zagotavljajo različne storitve, povezane s kript0, kot so nakup, prodaja, trgovanje ter prenos kovancev in žetonov. Uporabniki lahko s pomočjo teh borz svoja sredstva shranjujejo tudi v zaščitenih denarnicah s kriptovalutami. zato lahko vsakdo, ki želi trgovati ali vlagati v žetone ETH ali ADA, to stori, če sodeluje z uglednim podjetjem.

Kje lahko kupim Ethereum ali Adacoin?

Eter je najbolj priljubljena kriptovaluta, zato vam večina borz omogoča nakup etherja. Vendar priporočamo, da se držite nekaj najbolj znanih, kot so Coinbase, Gemini ali eToro. Eter lahko kupite tudi prek platform, kot sta Venmo ali PayPal. Nakup ETH / Cardano (korak za korakom)

TAJ je razlika med kovancema cardanu etherium
Je cena ETH in ETH2 enaka?

Tukaj je vodič po korakih, kako kupiti Cardano (ADA):

  • Najprej ustvarite račun na ugledni borzi kriptovalut, kot je Coinbase.
  • Nato na svoj račun nakažite denar z bančnim nakazilom ali kreditno/debetno kartico.
  • Ko je vaš račun napolnjen, v iskalni vrstici borze poiščite Cardano in kliknite “Kupi”.
  • Vnesite znesek Cardana, ki ga želite kupiti, preglejte transakcijo in kliknite “Kupi Cardano”.
  • Zdaj ste kupili Cardano!
Eth je boljši od ADA?
Zakaj je Cardano tako poceni v primerjavi z eterijem?

Zaključek

Ether in Cardano imata močno podlago in podporo skupnosti. Po prepoznavnosti v sektorju sta za Bitcoinom. Vlagatelji in trgovci pa morajo pred izbiro opraviti temeljito raziskavo.

Obe kriptovaluti imata na konkurenčnem trgu potencial za skokovit vzpon in lahko se zapleteta v ostro rivalstvo. Kljub temu bi lahko bil uspeh Ethereuma in nadaljnji pritisk Cardana dober pokazatelj za celotno industrijo in prihodnost digitalnega premoženja po vsem svetu.

Po drugi strani pa je kriptovaluta lahko tudi potencialno donosna naložba, če bo dolgoročno uspešna. Etherium (CRYPTO: ETH) in Cardano (CRYPTO: ADA) sta dve kriptovaluti, ki sta vse bolj priljubljeni. Oba kovanca sta doživela izjemno rast, odkar sta bila pred nekaj leti prvič izdana. Vlagatelji v kriptovalute so z zgodnjim vlaganjem v ta digitalna sredstva obogateli.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake