ETF-ji za kriptovalute: Kaj so in kako delujejo

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kateri je največji kripto-ETF?

Največji ETF za kriptovalute je Valkyrie Bitcoin Strategy ETF BTF BTF, ki je vreden 460 milijonov dolarjev in ima 24,10 milijona dolarjev sredstev.

⚡️ Ali obstaja ETF za XRP?

Trenutno ni ETF-jev, ki bi sledili Ripplu, ker ne želite uporabljati digitalne denarnice ali sprejeti teh novih predpisov. Nikoli ne veste, ali se bo Ripple danes povzpel tako visoko kot bitcoin, in če se bo, se boste lahko čez nekaj let zahvalili.

⚡️ Ali ima Vanguard kriptovaluto?

Stranke družbe Vanguard lahko kupijo vse zunajborzne sklade za bitcoin ali kriptovalute, kot sta med drugim Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW) ali Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Stranke lahko kupijo tudi delnice podjetij za rudarjenje bitcoinov, ki javno kotirajo na borzi, kot sta Riot Blockchain in Argo Blockchain.

⚡️ Kateri blockchain ETF je boljši?

✔️ Najboljši blockchain ETF-ji za maj 2022
✔️ Bats Global Index 500 (BATS) že ima en indeksni sklad, in sicer Bats Global Vectors Junior 20+ ETF (BGVK). Drugi novi produkt podjetja je sklad BITQ.
✔️ Global X Blockchain ETF (BKCH) je sklad, ki vlaga v najuspešnejša podjetja tehnologije veriženja blokov.
✔️ BLCN je sklad za sledenje delnicam, ki vlaga v širše delnice in podobna podjetja v ZDA, s katerimi se trguje na borzi Nasdaq Stock Market ali NYSE Arca, med morda drugimi borzami.
✔️ Tudi sklad Amplify Transformation Data Sharing ETF (BLOK) se je zmanjšal.
Prvi sklad SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF (CRPT)

https://youtu.be/d40xwsWyMOw

Čeprav so ETF-ji za kriptovalute še vedno v povojih, je na voljo dovolj podatkov, da je mogoče ugotoviti, kateri od njih so v ospredju glede uspešnosti. Tukaj je pet najboljših kripto-ETF-ov od začetka leta 2019 do 4. februarja 2022 glede na donosnost. Poleg uspešnosti upoštevamo tudi pomembne postavke, kot so provizije in sredstva.

Kateri ETF za bitcoin je boljši?
Kateri je največji kripto-ETF?

Kaj so kriptovalutni ETF in kako delujejo?

Sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF) in sledi ceni ene ali več kriptovalut, se imenuje ETF za kriptovalute. Kriptovalutni ETF-ji ne vsebujejo dejanskih kriptovalut; namesto tega so zavarovani z dejanskim premoženjem.

19. oktobra 2021 je sklad ProShares Bitcoin Strategy ETF ( BITO ) postal prvi kripto ETF. Do takrat je 13 novih vlog za ETF za kriptovalute čakalo na odobritev SEC. SEC je od decembra 2021 odobrila le ETF za kriptovaluto bitcoin, ki temelji na terminskih pogodbah, in sicer zaradi dejstva, da Združene države Amerike še vedno čakajo na fizično podprt ETF za kriptovaluto.

Ali bo obstajal bitcoin-ETF?
Ali ima Vanguard kripto sklad?

Nekateri ETF-ji omogočajo omejen ali posreden dostop do bitcoina z vlaganjem v rudarje veriženja blokov ali podjetja, ki imajo lahko koristi od tehnologije veriženja blokov. Ti kripto skladi so pogosto znani kot “blockchain ETF”.

Nekateri vlagatelji lahko vlagajo v ETF-je za kriptovalute, da se izognejo temu, da bi jim bilo treba s kriptovaluto ravnati ali jo upravljati sami. Vendar pa se morajo vlagatelji zavedati, da so kripto-ETF-i špekulativne naložbe z veliko možnostjo nihanja cen.

Ocenjevanje ETF za kriptovaluto

Ta seznam kripto-ETF obravnava uspešnost od 1. januarja 2018 do 4. februarja 2022.

Ali ima družba Fidelity kripto sklad?
Ali obstaja indeksni sklad za kriptovalute?

Stroški: Vlagatelji morajo upoštevati, da imajo današnji kripto ETF-ji večje stroške kot tradicionalni ETF-ji, ki sledijo širokemu borznemu indeksu.

Ker skladom omogočajo, da imajo majhno število sredstev, ne da bi pri tem kršili običajna pravila diverzifikacije sklada, so številni ETF, ki si prizadevajo podvojiti uspešnost enega blaga ali valute, strukturirani kot fiduciarni skladi. Nekateri kriptovalutni ETF so ustanovljeni zaradi davčne učinkovitosti, medtem ko so drugi ustanovljeni kot registrirane investicijske družbe.

 najuspešnejših kripto skladov
7 najboljših ETF-ov za kriptovalute

Cilj te študije je ugotoviti, kateri so najučinkovitejši ETF za kriptovalute. Na naš seznam so vključeni samo ETF-ji, katerih cilj je slediti ceni ene ali več digitalnih valut brez stroškov sklada. V tem članku si bomo ogledali določeno kategorijo ali temo, nato pa raziskali sorodne ideje iz drugih kategorij ali tem.

Skladi ETF, ki sledijo ceni ene ali več kriptovalut, ne vsebujejo delnic ali obveznic, temveč običajno vključujejo terminske pogodbe na kriptovalute ter ameriške državne obveznice ali kratkoročne denarne instrumente.

Ali obstaja kripto ETF na verigi blokov?
Ali obstaja ETF za kriptovaluto?

Uvoz: Vnos: Pomembno se je zavedati, da ETF-ji za kriptovalute ne sledijo ceni osnovne digitalne valute ali košarici kriptovalut ves čas. Vlagatelji morajo upoštevati tudi, da terminski trgi omogočajo dostop do osnovnega sredstva, ne da bi za to potrebovali lastništvo. Ne glede na to, ali vlagatelj neposredno trguje na terminskem trgu ali vlaga v ETF-je, ki imajo terminske pozicije, je pomembno, da pred odločitvijo razume razlike med njima.

Pet najuspešnejših ETF-ov za kriptovalute

Ali je Komp dober ETF?
Ali obstaja ETF za XRP?
  • Invesco QQQ Trust ( QQQ )
  • SPDR S&P 500 ETF ( SPY )
  • Vanguard S&P 500 Index Fund ETF Shares ( VOO )
  • iShares Core S&P 500 ETF ( IVV )
  • SPDR Dow Jones Industrial Average ETF ( DIA )

Pet najboljših ETF-ov za kriptovalute po uspešnosti

ETF ProShares Bitcoin Strategy (BITO)

Sklad ProShares Bitcoin ETF želi z vlaganjem v terminske pogodbe izkoristiti rast cene bitcoina. BITO je prvi ETF, ki temelji na terminskem trgu za kriptovalute in ima v upravljanju več kot 1 milijardo dolarjev sredstev.

Kateri kripto ETF je najučinkovitejši?
Kateri je najbolj priljubljen ETF za bitcoin?

Sklad Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK)

Amplify Transformational Data Sharing ETF je aktivno upravljan sklad, ki vlaga v podjetja, ki razvijajo ali uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. BLOK ima v upravljanju več kot 600 milijonov dolarjev sredstev in 0,65-odstotno stroškovno razmerje.

Indeks First Trust, ki temelji na terminskih pogodbah CBOE na bitcoin (CFBT)

Ali bo odobren bitcoin ETF?
Je XRP dobra naložba v letu 2022?

First Trust Index Based on CBOE Bitcoin Futures je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti terminskih pogodb na bitcoin. CFBT ima stroškovno razmerje 0,50 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost terminskim pogodbam na bitcoin.

ETF VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF (KBWB)

VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti bitcoina. KBWB ima 0,55-odstotni stroškovni delež in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost bitcoinu.

Tematski ETF Global X Blockchain (BLOC)

Ali je ROKT dobra delnica za nakup?
Kateri je najuspešnejši kripto-ETF?

Tematski ETF Global X Blockchain je aktivno upravljan sklad, ki vlaga v podjetja

Sklad ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) je dosegel slabše rezultate od referenčne cene bitcoina v ameriških dolarjih. Ker ETF-ji s terminskimi pogodbami na bitcoin sledijo pogodbam, ki špekulirajo na prihodnjo ceno digitalne valute, in ne na trenutno ali “promptno ceno” samega sredstva, je sledenje referenčni vrednosti lahko težavno.

Čeprav je BITO prvi odobreni ETF za bitcoine, je v vsakem letu od ustanovitve dosegel slabše rezultate od indeksa S&P 500.

Ali je blockchain dobra naložba?
Kateri je največji kripto-ETF?

O BITTREX-u smo že podrobno razpravljali. Vendar njegove varnosti ne smemo jemati zlahka.

Bittrex je ena od vodilnih borz kriptovalut in omogoča nakup, prodajo ali trgovanje z digitalnim premoženjem. Ima širok nabor funkcij, zaradi katerih je odlična izbira tako za začetnike kot za izkušene trgovce.

Platforma za vse posle zaračuna 0,25-odstotno provizijo za prevzem in 0,15-odstotno provizijo za izdelavo. Bittrex ima tudi mobilno aplikacijo za naprave Android in iOS.

Bittrex je borza kriptovalut s sedežem v ZDA, na kateri lahko trgujete z več kot 200 digitalnimi sredstvi. Platforma za vse posle zaračuna 0,25-odstotno provizijo sprejemnika in 0,15-odstotno provizijo ustvarjalca. Bittrex ima tudi mobilno aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom Android in iOS.

Bitcoin ETF (BTF) je špekulativno sredstvo, ki vlagateljem omogoča dostop do trga kriptovalut.

Kateri je največji kripto-ETF?
Ali bo obstajal ETF za bitcoin?

ETF trenutno ponuja 1,8-odstotno letno donosnost, enakovredno donosnosti S&P 500, ne da bi bilo treba kupiti ali prodati bitcoin. To je dobra možnost za vlagatelje, ki želijo biti izpostavljeni bitcoinu, vendar ne želijo skrbeti za njegovo shranjevanje in trgovanje z njim. Bitcoin Strategy ETF je aktivno upravljani sklad, ki kotira na borzi Nasdaq in vlaga v terminske pogodbe na bitcoin. Sklad je od ustanovitve trenutno dosegel več kot 30-odstotno rast.

VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF (KBWB) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti bitcoina. KBWB ima 0,55-odstotni stroškovni delež in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost bitcoinu.

Zakaj ne bi smeli vlagati v XRP?
Kateri je najučinkovitejši ETF leta 2022?

BTF, s katerim se trguje pod oznako “VIP”, po uspešnosti zaostaja za referenčno ceno bitcoina. Razlog za to je dejstvo, da terminski ETF-i na bitcoin sledijo stavam na prihodnjo vrednost bitcoina in ne na njegovo trenutno ali “spot” ceno.

BTF je tako kot drugi kripto ETF-ji, ki vlagajo v terminske pogodbe na bitcoin, v primerjavi z indeksom S&P 500 večino leta do leta 2022 dosegal slabše rezultate.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) je sklad, s katerim se trguje na borzi in ki sledi uspešnosti terminskih pogodb na bitcoin. BITO ima stroškovno razmerje 0,50 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost terminskim pogodbam na bitcoin.

Ali je XRP vredno kupiti?
Kateri ETF ima najvišji 10-letni donos?

First Trust Index Based on CBOE Bitcoin Futures (CFBT) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti terminskih pogodb na bitcoin. CFBT ima stroškovno razmerje 0,65 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost terminskim pogodbam na bitcoin.

Global X Blockchain Thematic ETF (BLOC) je aktivno upravljan sklad, ki vlaga v podjetja, ki spodbujajo inovacije na področju veriženja blokov. BLOC ima stroškovno razmerje 0,75 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost tehnologiji veriženja blokov.

Sklad, ki pokriva 10 največjih kriptovalut po tržni kapitalizaciji

Indeks Bitwise 10 Cryptocurrency Index je referenčna vrednost, ki sledi desetim najpomembnejšim kriptovalutam, vključno z bitcoinom. Cilj družbe BITW je slediti indeksu desetih najdonosnejših kriptovalut, nato pa jih mesečno pregledovati in spremljati glede določenih nevarnosti, tehtanih glede na tržno kapitalizacijo.

Katerih je pet najboljših kriptovalut?
Ali obstaja indeksni sklad za ethereum?

BITW je kripto-ETF, ker ne kupuje terminskih pogodb na bitcoin. Vlagatelji morajo upoštevati tudi, da je družba BITW ustanovljena kot partnerstvo, zato bodo vlagatelji ob koncu davčnega leta prejeli obrazec K-1. Vlagatelji morajo dvakrat preveriti, ali razumejo davčne posledice sklada. Poleg tega so stroški v višini 2,50 %.

Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK) je aktivno upravljan sklad, ki vlaga v podjetja, ki spodbujajo inovacije na področju veriženja blokov. BLOK ima stroškovno razmerje 0,70 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost tehnologiji veriženja blokov.

Kateri so najučinkovitejši ETF?
Kaj je indeksni sklad Bitwise 10?

SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa S&P 500. SPY ima 0,09-odstotno stroškovno razmerje in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu S&P 500.

ETF iShares Core S&P 500 (IVV) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa S&P 500. IVV ima stroškovno razmerje 0,07 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu S&P 500.

Vanguard S&P 500 ETF (VOO) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa S&P 500. Stroškovno razmerje sklada VOO znaša 0,04 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu S&P 500.

Katera je dobra delnica blockchain?
Ali lahko vlagam v Bitwise?

Invesco QQQ Trust (QQQ) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa NASDAQ-100. Razmerje stroškov QQQ znaša 0,20 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu NASDAQ-100.

Indeksni sklad iShares Russell 1000 ETF (IWB) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa Russell 1000. IWB ima stroškovno razmerje 0,15 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu Russell 1000.

Uspešnost sklada ETF, ki sledi indeksu Bitwise 10 Cryptocurrency Index

Bitwiseov ETF 10 Crypto je dosegel slabše rezultate od cene bitcoina v ameriških dolarjih. Razlog za to je dejstvo, da je BITW sredstvo, ki sledi indeksu, sestavljenemu iz kriptovalut, ki niso bitcoini. Posledično lahko vlagatelji primerjajo in primerjajo BITW z bitcoini v ameriških dolarjih, vendar ne bi smeli pričakovati, da bo uspešnost odražala to referenčno vrednost.

Kateri ETF za eterij je boljši?
Je VanEck dober ETF?

Družba BITW je bila v večjem delu letošnjega leta in do 4. februarja 2022 precej slabša od indeksa S&P 500.

Od začetka leta do danes se je vrednost BITW znižala za -53,13 %, medtem ko se je indeks S&P 500 povečal za +11,77 %.

V zadnjih dvanajstih mesecih se je vrednost BITW znižala za -51,72 %, medtem ko se je indeks S&P 500 povečal za +17,01 %.

VanEck SolidX Bitcoin Strategy ETF ( XBTF )

Kaj je dober ETF za veriženje blokov?
Kako lahko kupim XBTF?

VanEck Bitcoin Strategy ETF (oznaka VBST) je aktivno upravljani sklad, ki za doseganje kapitalske rasti vlaga v terminske pogodbe za bitcoin. Čeprav ima XBTF najnižje stroškovno razmerje med ETF-ji za bitcoine in kriptovalute, ne prekaša drugih vodilnih v kategoriji.

XBTF ima stroškovno razmerje 0,50 % in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost terminskim pogodbam na bitcoin.

Na kateri datum moram imeti delnice ETF Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS), da dobim najnovejšo dividendo?
ETF za spletno maloprodajo Amplify (IBUY)

Sklad Amplify Online Retail ETF (oznaka IBUY) vlaga v podjetja, ki pomemben del svojih prihodkov ustvarijo s spletno maloprodajo. IBUY omogoča izpostavljenost podjetjem, ki spodbujajo inovacije in rast na področju spletne maloprodaje.

Kateri ETF je številka 1?
Kaj je blockchain ETF?

IBUY ima 0,60-odstotni stroškovni delež in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost spletnim trgovcem na drobno.

Indeksni sklad First Trust Dow Jones Internet (FDN)

Indeksni sklad First Trust Dow Jones Internet (oznaka FDN)

V ameriških dolarjih je imel sklad VanEck Bitcoin Strategy ETF ( XBTF ) slabše rezultate od referenčne cene bitcoina. To je posledica dejstva, da ETF-ji s terminskimi pogodbami na bitcoin sledijo pogodbam, ki stavijo na prihodnjo vrednost bitcoina, in ne na trenutno ali “promptno ceno” samega sredstva.

XBTF je v zadnjih tednih tako kot drugi ETF-ji za bitcoin, ki hranijo terminske pogodbe za bitcoin, močno zaostajal za indeksom S&P 500.

Ali obstaja ETF za veriženje blokov?
Kakšna je razlika med ETF za veriženje blokov in ETF za bitcoin?

Od začetka leta do danes je XBTF padel za -53,13 % v primerjavi z indeksom S&P 500, ki je padel za +11,77 %.

V zadnjih dvanajstih mesecih je XBTF padel za -51,72 %, medtem ko se je indeks S&P 500 povečal za +17,01 %.

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN) je indeksni sklad, ki sledi uspešnosti indeksa Dow Jones Internet. FDN ima 0,47-odstotno stroškovno razmerje in je edini ETF, ki ponuja izpostavljenost indeksu Dow Jones Internet.

Global X Blockchain and Bitcoin Strategy ETF ( BITS)

Global X Bitcoin Strategy ETF, aktivno upravljani sklad, ki za doseganje kapitalske rasti vlaga v kombinacijo podjetij s tehnologijo veriženja blokov in terminskih pogodb na bitcoin, je najnovejša ponudba družbe Global X.

Ali je mogoče kupiti ETF za eterij?
Kaj je dobra delnica blockchaina?

Global X Blockchain and Bitcoin Strategy ETF je aktivno upravljani sklad, ki vlaga v mešanico podjetij za tehnologijo veriženja blokov in terminskih pogodb za bitcoin v upanju na povečanje vrednosti kapitala.

Stroškovni količnik sklada znaša 0,65 %.

Sklad Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF ( BLCN )

Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF, borzno trgovalni sklad, ki vlaga v podjetja, ki so vodilna pri razvoju in uporabi tehnologije veriženja blokov, je eden od najnovejših skladov na trgu.

Ali Bitwise 10 spada pod SEC?
Ali je bitcoin ETF vreden nakupa?

Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF je sklad, ki se trguje na borzi in vlaga v podjetja, ki so vodilna na področju razvoja in uporabe tehnologije veriženja blokov. Stroškovni količnik sklada znaša 0,70 %.

ETF SPDR S&P Kensho Final Frontiers ( XKFF )

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF, borzno trgovalni sklad, ki vlaga v podjetja, ki se ukvarjajo z raziskovanjem vesolja in drugimi naprednimi panogami, je eden od najnovejših skladov na trgu.

Ali je ETF BITW?
Katera podjetja so v ETF ROKT?

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF je sklad, s katerim se trguje na borzi in ki vlaga v podjetja, ki se ukvarjajo z raziskovanjem vesolja in drugimi najsodobnejšimi panogami. Stroškovni količnik sklada znaša 0,45 %.

Spodnja linija

Skladi ETF za kriptovalute so nov in vznemirljiv način vlaganja v razvijajoči se razred digitalnega premoženja. Čeprav je trenutno na voljo le peščica možnosti, vlagateljem ponujajo izpostavljenost različnim sredstvom in strategijam.

Kdo je lastnik ETF-ov VanEck?
Katera podjetja so v ETF ROKT?

S stroški od 0,45 % do 0,70 % so ti ETF-ji razmeroma poceni način izpostavljenosti trgu kriptovalut. Vendar se je treba zavedati, da so ti produkti še vedno zelo novi in so povezani z visoko stopnjo tveganja. Kot vedno morajo vlagatelji pred sprejetjem kakršne koli naložbene odločitve opraviti lastno raziskavo.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake