Kripto eos: Kaj morate vedeti o decentralizirani aplikacijski platformi

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Za kaj se uporablja EOSIO?

EOSIO je odprtokodna programska oprema, ki ponuja vrhunske hitrosti transakcij in zakasnitve blokov, krajše od ene sekunde, kar razvijalcem omogoča, da z učinkovitim upravljanjem virov izvajajo transakcije z nižjimi stroški.

⚡️ Kakšna je razlika med EOSIO in EOS?

EOS je kriptovaluta, ki deluje na lastni verigi blokov. EOSIO je odprtokodna veriga blokov v razvoju, ki jo upravlja podjetje Block.

⚡️ Ali je EOSIO veriga blokov?

EOSIO je visoko zmogljiva odprtokodna platforma veriženja blokov, ki je bila ustvarjena za omogočanje in upravljanje varnih, doslednih in predvidljivih digitalnih infrastruktur.

⚡️ Zakaj je EOS dobra naložba?

Gre za visoko donosno kriptovaluto, ki ima tako dolgoročni kot kratkoročni potencial dobička. Tehnologija veriženja blokov EOS.IO lahko povzroči revolucijo v številnih panogah in podjetjih. Računalniški viri in izvajanje različnih aplikacij se lahko izboljšajo z uporabo tehnologije veriženja blokov, ki stoji za EOS.IO. Obstaja več ključnih razlogov, zakaj bi se lahko vrednost sistema EOS v prihodnosti povečala. Med njimi so ekipa izkušenih razvijalcev, ki dela na projektu, veliko število aplikacij dApps, ki se gradijo na platformi EOSIO, ter splošno vse večje zanimanje za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov.

https://youtu.be/TMrYTgCczog
Koliko stane sistem eos

Kaj je kripto EOS?

Tehnologija veriženja blokov ponuja veliko možnosti za prihodnost. Ena od njih je EOS/EOS.IO, ki je platforma veriženja blokov za izgradnjo porazdeljenih aplikacij v industrijskem obsegu. Ima trdne temelje, na katerih lahko gradi ta proces.

Glavni cilj sistema EOS je zagotoviti uporabnikom in podjetjem prijazno platformo za razvoj aplikacij dApps, ki rešuje težave tradicionalnih sistemov veriženja blokov, kot je Ethereum.

Kaj počne kriptovaluta EOS?
Kaj je EOS v trgovanju?

Glavne pomanjkljivosti veriženja blokov, povezane z razširljivostjo, preprečujejo, da bi postalo splošno razširjeno.

Kaj je Dogecoin? Kako deluje?

Hitrost opravljanja nalog je dejansko počasna. Poleg tega morajo uporabniki za uporabo katere koli aplikacije dApps, zgrajene na platformi, plačati za plin. To je izjemno neprijetno, saj ljudje ne bodo želeli uporabljati sistema, ki jim na vsaki stopnji zaračuna stroške transakcije.

Ali je crypto EOS dobra kriptovaluta?
V čem je EOS drugačen?

EOS uporablja navpično in vodoravno skaliranje, da so njegove aplikacije za stranke brezplačne (tehnologija, ki jo uporabljajo prodajalci veriženja blokov). Prav tako ponuja varno in skalabilno platformo za več tisoč transakcij na sekundo. Gre za popolno opremljeno in varno omrežje veriženja blokov, namenjeno zagotavljanju spletnih storitev, kot so npr:

Vrste kriptografije

 • Pametne pogodbe EOS.
 • dApps za shranjevanje v oblaku
 • preverjanje pristnosti uporabnikov itd.

Podrobno so bile obravnavane potrebe podjetij v ekosistemu EOS ter uradnih razvijalcev in promotorjev EOS.

Kaj je EOS? Pregled podjetniškega operacijskega sistema
Kaj je EOS v verigi blokov
 • Čim bolj odstranite pristojbine za transakcije.Zmogljivost izvajanja milijonov transakcij na sekundo.

Za začetek si oglejmo elemente, ki prispevajo k uspehu platforme dApp, preden podrobneje predstavimo platformo EOS.

Sanje o kripto pasivnem dohodku: Kmetijstvo donosov

Kateri so najpomembnejši dejavniki uspeha platforme dApp?

Med glavnim občinstvom lahko decentralizirano aplikacijo spodbudi ali uniči več dejavnikov.

Na splošno je v nadaljevanju seznam najpomembnejših dejavnikov uspeha za vsako decentralizirano aplikacijo:

Kaj je kripto EOS
Kaj je EOS: Kako deluje veriga blokov EOS?
 • Podpora veliki bazi uporabnikov. Platforma dApp mora biti skalabilna, da jo lahko nemoteno uporablja več milijonov uporabnikov.
 • Brezplačna uporaba. Aplikacija dApp mora biti za uporabnike brezplačna in enostavna za nadgradnjo v katerem koli sistemu veriženja blokov. Uporabniki bodo oklevali pri ponovni uporabi aplikacije, če bodo morali plačati pristojbino za transakcijo.
 • Nizka. Decentralizirana aplikacija mora delovati s čim manjšo zakasnitvijo, da se zagotovi dobra interakcija z uporabnikom.
 • Vzporedna in dosledna zmogljivost Aplikacija dApp na kateri koli platformi veriženja blokov mora omogočati vzporedno obdelavo, da se razporedi delovna obremenitev in prihrani čas. Decentralizirana aplikacija bi morala omogočati tudi številne zaporedne operacije, da bi se izognili napakam, kot je dvojna poraba.

Razumevanje sistemov EOS in EOSIO

Kakšni so tehnični vidiki sistema EOS?

Kakšne so torej značilnosti sistema EOS? V nadaljevanju je seznam tehničnih značilnosti platforme veriženja blokov EOS.

Najboljši tehnični kazalniki za kriptovalute in delnice

Zanesljivost

Skalabilnost verige blokov (ali število transakcij, izvedenih na sekundo) je glavna težava večine sistemov veriženja blokov, saj se morajo o transakcijah strinjati vsi v omrežju, preden jih je mogoče potrditi. To zmanjšuje interakcijo med uporabniki.

Celovit vodnik za razumevanje verige blokov EOS
Ali je EOS zasebna kriptovaluta?

Visa opravi 1667 transakcij na sekundo, Paypal pa 193. Bitcoin opravi 3-4 transakcije na sekundo, medtem ko je Ethereum z 20 transakcijami nekoliko boljši. Mehanizem porazdeljenega potrjevanja delnic (DPOS) v sistemu EOS omogoča izvedbo več milijonov transakcij na sekundo.

Cardano proti Ethereumu: Razlike

Prilagodljivost

Junija 2016 je bila v programski opremi Ethereum odkrita napaka. Zaradi nje je bila izgubljena približno tretjina sredstev, ki jih je imela decentralizirana avtonomna organizacija (DAO). Sistem se je ustavil. Ethereum se je moral razdeliti na dve ločeni verigi blokov, vsaka s svojo valuto.

Koliko stane kriptovaluta EOS
Kako lahko kupim EOS?
 • Ethereum Classic je veriga blokov, ki je po posodobitvi kode Ethereuma ohranila stara načela potrjevanja.
 • Ethereum je veriga blokov z novim naborom algoritmov potrjevanja. EOS obljublja, da se bo pred takšnimi napakami zaščitil s pristopom DPOS. V primeru napak ali napadov na dApp lahko določeni prodajalci veriženja blokov ustavijo izvajanje dApp, dokler se situacija ne razreši.

S shemo dovoljenj lahko nadzorujete, kdo ima dostop do vaših datotek.

V tem članku vam bomo pokazali, kako z dovoljenji EOS ustvarite lastne sheme dovoljenj za različne scenarije podjetja.

Lahko na primer določite lastno dovoljenje za zaščito določene funkcije pametne pogodbe EOS. Prav tako lahko dovoljenja, potrebna za zagon funkcije pametne pogodbe EOS, porazdelite med več računov z različnimi utežmi pooblastil. Ta funkcija omogoča razvijalcem, da zgradijo zanesljive dApps, ne da bi jim bilo treba na novo izumljati kolo.

Ali je EOS boljši od ethereuma?
Je EOS ubijalec Etherija?

Vse decentralizirane aplikacije, zgrajene na verigi blokov EOS, se lahko nadgradijo. Uporabniki lahko prenesejo, namestijo in zaženejo nove posodobitve na svojih napravah. Razvijalci lahko po potrebi spremenijo tudi obstoječe funkcije ali spremenijo logiko aplikacije. Prav tako so možne enostransko ustvarjene nepovratne pametne pogodbe EOS. Takšne rešitve pa temeljijo na presoji razvijalcev in ne zaradi omejitev protokola.

Kripto Arbitraža Vodnik

DPOS zmanjšuje porabo energije sistema EOS v primerjavi z drugimi platformami.

V sistemu EOS je upravljanje podprto z vključitvijo pristojnosti in izbire prava v povezavi z uveljavljenimi pravili. To omogoča pravno izvršljiva listina. Vsaka transakcija EOS vključuje hash ustave, povezan s podpisom, ki uporabnike zavezuje k dokumentu.

Ali ima EOS prihodnost?
Je EOS zeleni kovanec?

EOS omogoča vzporedno obdelavo pametnih pogodb z:

 • Pri horizontalni razširljivosti se hitrost transakcij izboljša z dodajanjem dodatnih sistemov in računalnikov v bazo virov. Vertikalna razširljivost pa izboljša hitrost transakcij s povečanjem računalniške procesne moči.
 • Komunikacija, ki ni sinhrona Za komunikacijo ni nujno, da so vse vpletene strani prisotne istočasno.
 • Interoperabilnost Ta izraz se nanaša na zmožnost računalniškega sistema, da smiselno komunicira in uporablja podatke.
 • Decentralizirani operacijski sistem Ethereum deluje kot decentralizirani superračunalnik. EOS pa je decentraliziran operacijski sistem, ki pomaga pri razvoju poslovnih in uporabniku prijaznih zmogljivosti.
Zakaj je EOS propadel?
V čem je edinstvenost sistema EOS?

Kakšna je razlika med računi in denarnicami v sistemu EOS?

Denarnica EOS je v okviru infrastrukture EOS skladišče parov javnih in zasebnih ključev, ki so potrebni za avtorizacijo transakcij v verigi blokov.

Programska oprema EOS, ki upravlja denarnice in shranjuje zasebne ključe, je Keosd. Dostop do denarnic je mogoč z orodjem Cleos (orodje EOS za ukazno vrstico).

EOS ima drugačno obliko računa kot druge kriptovalute. Računi EOS so primerljivi z omrežnimi identifikatorji, ki dodeljujejo pravice dostopa.

Katerih je šest sestavnih delov sistema EOS?
Kateri programski jezik uporablja EOS?

Posamezen račun EOS lahko pripada več posameznikom, odvisno od dovoljenj. Privzet račun EOS ima naslednji dve vnaprej nameščeni nastavitvi:

Ali ima kriptovaluta ure trgovanja?

 • Lastnik – s tem dovoljenjem določite, kdo je lastnik računa.
 • Aktivno – Pravica uporabnika je pravica do upravljanja lastnih podatkov. To dovoljenje, ki je potrebno za denarne prenose, ankete prodajalcev in druge spremembe na najvišji ravni, je le en primer dovoljene pravice.

Nodeos je sistem, ki temelji na jeziku JavaScript in deluje na programski opremi Node.js. Nadzoruje objavo računov in operacij, povezanih z računi, v verigi podatkovnih blokov EOS.

Kakšni so koncepti sistema EOS?
Računi in denarnice niso povezani.

Korporativni operacijski sistem (EOS) v akciji

Koliko stane EOS dApps?

Stroške ustvarjanja aplikacije dApp v sistemu EOS določajo predvsem tri spremenljivke: vrsta in količina uporabljenih virov ter dodelitev virov. Poglobljeno si oglejmo vsako od njih.

Za račune so v ekosistemu dApp potrebne tri različne vrste virov:

Kupujete svojo prvo kriptovaluto? 10 stvari, ki jih morate vedeti

 • RAM – shranjevanje stanja.
 • Omrežje – pasovna širina in shranjevanje dnevnikov
 • CPU – računanje in nedokončano računanje
 • Uporaba virov
Model EOS
Kakšna je razlika med računom in denarnico?

Pomnilnik stanja RAM je vrsta računalniškega pomnilnika, ki shranjuje trenutno stanje stroja.

Blockchain je decentralizirana, porazdeljena glavna knjiga, ki učinkovito, preverljivo in trajno beleži transakcije med dvema strankama. Transakcije so združene v bloke, ki so med seboj povezani v verigo. Informacije, ki so dostopne prek logike aplikacije, se imenujejo podatki v verigi blokov. Knjige naročil in stanja na računih so primeri podatkov v verigi blokov.

Večja pasovna širina

Vsakič, ko uporabnik pošlje transakcijo, se porabi pasovna širina omrežja. Meri se tako, da se povprečna poraba v bajtih v zadnjih treh dneh deli s 3.

10 najboljših decentraliziranih borz (DEX)

Zmogljivost procesorja.

Vsakič, ko uporabnik pošlje dejanje ali transakcijo, se porabi procesor. To se izračuna tako, da se vzame povprečna poraba v mikrosekundah v zadnjih treh dneh in deli s 3.

Tehnična arhitektura EOS
Ali je račun EOS brezplačen?

Omrežje, procesor – zlaganje.

Količina žetonov v tridnevni pogodbi za zlaganje določa, koliko pasovne širine je na voljo. Poraba omrežja in procesorja se spremlja in če je presežena, se dodelijo dodatne omrežne zmogljivosti in viri procesorja. Sčasoma se uporabljena omrežna in procesorska pasovna širina samodejno sprosti, kar vam omogoča ponovno uporabo istih žetonov.

RAM

Kaj je račun EOS?
Pri nakupu RAM-a v razsutem stanju po tržnih cenah je treba upoštevati algoritem Bancor.

Algoritem Bancor je bil zasnovan na protokolu Bancor za pametne pogodbene žetone verige blokov za avtomatizirano zagotavljanje likvidnosti in odkrivanje cen. Omrežna in procesorska zmogljivost se sprošča samodejno. Po drugi strani pa se lahko pomnilnik RAM proda šele po tem, ko so podatki odstranjeni iz stanja računa in preden ga je mogoče ponovno prodati po tržni ceni.

Kako dostopam do svoje denarnice EOS?
Popoln vodnik za razumevanje računov EOS

Kakšne so možnosti za uporabo aplikacije EOS dApp?

Skupnost veriženja blokov je sistem EOS toplo sprejela. Na platformi je bilo ustvarjenih že veliko aplikacij, še več pa jih je v razvoju. Pregledali bomo nekatere od teh aplikacij, da bi si ustvarili predstavo o njihovi potencialni uporabi.

Energetska knjiga Ubuntu.

Ubuntu Energy Ledger je tržnica čiste energije, zgrajena na verigi blokov EOS. Cilj aplikacije je pomagati afriškim državam proizvajati poceni obnovljivo energijo in do leta 2030 napajati 4 milijarde domov. Mikroposojila in vlagatelji so potrebni za podporo malim podjetjem, hišam in pogon Afrike na poti do zelene energije prek skupnosti.

Ali je digitalna denarnica enaka bančnemu računu?
Kaj sta kriptovaluta in denarnica?

Hrana je na voljo za vse stave igralcev.

Družba All ebt skupnostim z nizkimi dohodki z uporabo platforme EOS blockchain zagotavlja virtualno kartico EBT, ki jim pomaga pri finančni kupni moči in dostopu do zdrave hrane. Boni za hrano uporablja skoraj 45 % Portoričanov, vključno z družinami, materami in majhnimi otroki, starejšimi in invalidi (v Združenih državah Amerike 22 %).

STAVA NA ZMAGO DOWNS NA FLORIDI. -> STAVITE NA ZMAGE NA FLORIDI, DA BI ZMAGALI V BAZENIH.

Ime programske opreme s kodnim imenom DACTROIT se nanaša na glavni izdelek družbe EOS Detroit: decentralizirano avtonomno skupnost (DAC), ki skupnostim omogoča orodja za lastništvo in upravljanje dodatne valute in hitrega dostopa do interneta. Gre za eksperimentalni projekt, katerega namen je ponazoriti in spodbujati alternativne načine, kako lahko ljudje delijo svoj prostor, čas in vire.

EOSfinex je borza kriptožetonov, zgrajena na verigi blokov EOS, ki obljublja trgovanje z nizko latenco, visoko prepustnost in delovanje brez zaupanja. Projekt razvija podjetje Bitfinex, ena največjih borz kriptovalut na svetu. Ekipa namerava borzo zagnati v prvi polovici leta 2019.

Kaj je denarnica EOS?
Kako lahko dobim brezplačne kovance EOS?

Zaključek

Najbolj priljubljena platforma veriženja blokov na svetu je EOS ali EOSIO. Vse decentralizirane aplikacije, ki temeljijo na verigi blokov, zagotavljajo resnično vrednost in uporabnost. EOS je vodilna pri razvoju aplikacij/programske opreme za igre na srečo in igre na srečo ter številne druge uporabe, vključno z naročanjem taksijev, distribucijo glasbe, spremljanjem telesne pripravljenosti, digitalnimi plačili in drugimi.

Decentralizirane aplikacije za kovance EOS so postale varnejše, hitrejše in cenovno ugodnejše v primerjavi s tradicionalnimi aplikacijami veriženja blokov. EOS se je uveljavil kot prvak tehnologije veriženja blokov in glede na trenutne trende lahko v prihodnosti zagotovi pomembne koristi za številne komercialne potrebe.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake