7 najboljših decentraliziranih borz (DEX)

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Je XRP decentraliziran?

Preprosto povedano, glavna knjiga XRP temelji na decentraliziranem, demokratičnem mehanizmu soglasja, ki ga ne more obvladovati noben subjekt.

⚡️ Katera borza kriptovalut je najvarnejša?

To ni samo za predstavo: Coinbase Pro, zaupanja vredna borza, ki jo proizvaja Coinbase, je ena najbolj varnih in zanesljivih platform, ki so na voljo. (Pravzaprav je bila Coinbase Pro ena glavnih kandidatk za naziv najboljše borze kriptovalut na splošno.)

⚡️ Ali je mogoče obogateti s kriptovalutami?

Z vlaganjem v kriptovaluto lahko zaslužite veliko denarja, lahko pa tudi vse izgubite. Tudi če niste vložili veliko in če imate sredstva v lasti le kratek čas, lahko obogatite, če vlagate v kriptovaluto.

⚡️ Katera kriptovaluta bo eksplodirala?

✅ Ethereum
Po podatkih družbe CoinMarketCap predstavlja bitcoin več kot 90 % trga kriptovalut. Ethereum je najverjetneje najbolj eksplozivna kriptovaluta na tem seznamu. Če bo Ethereum leta 2022 doživel še eno veliko eksplozijo, bo to nedvomno velik dogodek.

https://youtu.be/5HkT27JW-Wo
Decentralizacijske izmenjave

Opredelitev decentralizirane borze: Decentralizirana borza je platforma za trgovanje s kriptovalutami, ki jo upravljajo uporabniki sami. To je metoda, s katero lahko vlagatelji trgujejo neposredno med seboj, ne da bi jim bilo treba obiskati običajni trgovalni center. Po tem se razlikuje od centralizirane borze, pri kateri podjetje centralno upravlja transakcije.

Kriptovaluta se uporablja na decentraliziranih borzah, ki so znane tudi kot borze kriptovalut ali decentralizirane tržnice. Forex, nepremičninski in borzni trgi so le nekateri primeri decentraliziranih trgov. V teh panogah namreč kupci neposredno sodelujejo s prodajalci.

Decentralizirana borza kriptovalut ali DEX je vrsta platforme za trgovanje s kriptovalutami, ki prek različnih digitalnih tehnologij povezuje kupce in prodajalce. Ti pripomočki se uporabljajo tudi za prikazovanje nakupnih in prodajnih cen v realnem času.

Ali obstajajo decentralizirane borze? Decentralizacijske izmenjave
Katera je najboljša decentralizirana borza?

Zato posameznikoma, ki kupujeta in prodajata, ni treba biti na isti lokaciji, da bi opravila prodajo.

DEX uporablja tehnologijo veriženja blokov za zagotavljanje preglednosti, zaupnosti in avtonomije med strankami. Poleg tega so zaradi odsotnosti posrednikov v teh panogah stroški veliko nižji.

Kratka zgodovina decentraliziranih borz

Kaj je DEX?
Najboljše decentralizirane borze DEX (Decentralizacijske izmenjave)

Prve decentralizirane borze so bile okorne in počasne, aplikacije, kot je Bisq, pa so posameznikom omogočale, da so se med seboj iskali brez povezave in gradili omrežja peer-to-peer. transakcije. Leta 2016 je podjetje EtherDelta v svoji glavi začelo razvijati bolj futuristično DEX.

V običajni strukturi knjige naročil je platforma za upravljanje denarnic trgovcev uporabljala pametne pogodbe. Vendar ta model ni bil tako uporabniku prijazen kot ethereum, poleg tega pa mu je primanjkovalo likvidnosti.

5 najboljših decentraliziranih borz ali DEX
Kako delujejo decentralizirane borze kriptovalut

Leta 2018 se je pojavil nov val decentraliziranih izmenjav. Na njih so zaposleni avtomatizirani vzdrževalci trga, pri čemer cene premoženja namesto kupcev in prodajalcev uravnavajo nezakoniti algoritmi in likvidnostni bazeni. Hitro naprej do leta 2022, ko so decentralizirane borze postale precej priljubljene.

Sedem najboljših decentraliziranih borz, ki so predstavljene tukaj, je bilo večinoma izbranih zaradi velikega obsega trga, kar je večinoma objektivno merilo. Borza Bisq je bila izbrana zaradi vrednosti, ki jo zagotavlja za decentralizacijo. Te borze, z izjemo borze Bisq, so navedene od največjega do najmanjšega tržnega obsega v času pisanja. To naj bi vam dalo predstavo o tem, kako so videti sodobne decentralizirane borze.

Najboljše borze DEX po obsegu trgovanja
Decentralizirane izmenjave: kaj morate vedeti

V nadaljevanju je navedenih 7 najboljših decentraliziranih borz

Uniswap

Uniswap je bil revolucionaren, ko je debitiral leta 2018. Zmožnost pretvorbe žetonov ERC20 v verigo blokov Ethereum brez trgovalne knjige je bila velik dosežek. Namesto knjige naročil je Uniswap uporabljal pametne pogodbe, ki so uporabnikom omogočale neposredno medsebojno trgovanje, zaradi česar je bil decentraliziran in peer-to-peer.

Uniswap in rast decentralizirane borze
Uniswap je edinstvena izmenjava

Družba USI-Tech je sredstva, potrebna za izvajanje zamenjav, ustvarila z uporabo inovativnih likvidnostnih skladov. Uporabniki, kot ste vi, lahko v bazen dodajo pare kovancev ETH/DAI. V zameno bodo uporabniki nagrajeni z majhno pristojbino, ko bodo uporabili sredstva iz tega sklada. Cena se določi glede na to, koliko sredstva ostane v likvidnostnem skladu.

Uporabniški vmesnik Uniswap je še ena od prednosti platforme. Uniswap lahko hitro povežete s svojo MetaMasko in začnete trgovati s žetoni. To je preprosto, hitro in – kar je za nekatere navdušence nad kriptovalutami še pomembneje – decentralizirano. Uniswap je še naprej v ospredju na področju decentraliziranih financ.

Ali je Uniswap zanesljiva borza?
Uniswap: decentralizirana odprtokodna borza (DEX)

Glavni cilj podjetja Uniswap je, da stranke, kot ste vi, upravljajo izmenjavo. Uporabniki bodo z glasovanjem pomagali pri oblikovanju prihodnosti borze, če imajo v lasti katerega od žetonov Uniswap, in tako pomagali graditi njen ugled. DEX, ki je v ospredje postavil decentralizirane borze, ne more biti premagan, ko gre za decentralizirane borze. Ker ne zahteva knjige naročil, je odlična izbira za tiste, ki želijo uporabljati decentralizirano borzo.

Pred kratkim je bil uveden tudi Uniswap V3, ki še dodatno izboljšuje kapitalsko učinkovitost, izvajanje in infrastrukturo Uniswapa. Protokol Uniswap se še naprej razvija, zato kljub temu, da so se pojavili drugi protokoli s primerljivim vmesnikom, ki so izziv za Uniswap, ekipa ostaja v ospredju z nadaljnjim prilagajanjem svoje platforme.

Je borza Uniswap centralizirana ali decentralizirana? Decentralizacijske izmenjave
Je Uniswap decentralizirana aplikacija?

kriptografski indeks Mdex

Čeprav naj bi se pristojbina za plin v verigi blokov Ethereum zmanjšala, je MDEX v primerjavi s tržno kapitalizacijo MDEX in MDEX (BSC) uspel preseči Uniswap v smislu tržne kapitalizacije. Družba MDEX se ne počuti več ogroženo glede svojega položaja “največjega ekosistema DeFi”.

Ker MDEX deluje šele od januarja 2021 in bo začel delovati šele aprila 2021, je povsem mogoče, da bo postal morda največja decentralizirana borza na svetu. Tržna kapitalizacija obeh njunih verig blokov znaša več kot 1 milijardo dolarjev.

Pregled in opis Mdex
Kaj je borza Mdex?

UNISWAP je bila ena od prvih borz, ki je temeljila na Ethereumu, in bi lahko bila na tem seznamu na prvem mestu, saj je bila njena hitra rast neverjetna, vendar nagrado prejme Uniswap, ker je tako močna in še vedno pomembna. Uporabnike morda skrbi, da MDEX vodi Huobi, centralizirano podjetje, medtem ko je Uniswap popolnoma decentraliziran.

Podobna je tudi domača stran MDEX-a, ki je videti kot centralizirana borza z grafi in podatki. S tem ni nič narobe, saj omogoča dinamično sodelovanje. Če raje ne bi nemo strmeli v vmesnik Uniswap, bi se morda bolje počutili ob številkah, ki se vam prikazujejo prav zdaj. Funkcija zamenjave je preprosta kot vedno, uporabite pa jo lahko tudi za nakup ali prodajo neposredno iz knjige naročil.

Kaj je Uniswap?
Ali je Uniswap decentralizirana izmenjava?

Na splošno bi moral biti MDEX na vašem radarju kot potencialni vir za decentralizirane izmenjave. Njena preprostost in to, kar zagotavlja strankam, je povzročilo hitro rast za vsako decentralizirano borzo.

Trgovanje pullback, 6 tehnik

Sushiswap je decentraliziran protokol na verigi za izmenjavo žetonov

SushiSwap je prva decentralizirana izmenjava s kulinaričnim poudarkom na seznamu. Če imate raje suši kot samoroge, je to morda bolj za vas. SushiSwap je tako kot Uniswap vilica borze Uniswap, zato ima z njo veliko skupnega.

Kaj je SushiSwap?
Je SushiSwap dobra naložba?

Morda je bila to enkratna stvar. Navsezadnje se ni izkazalo, da gre za čudovito vilico za suši. SushiSwap je začel “vampirski napad” na Uniswap in mu odvzel likvidnost, tako da je tistim, ki so se preselili, ponudil velike bonuse in vabila za pretvorbo. V samo dveh dneh je bilo odstranjenih več kot 1 milijarda dolarjev kriptovalut.

5 prednosti kriptovalute:

Kljub temu je SushiSwap še vedno ena najučinkovitejših decentraliziranih izmenjav. Delež, ki ga deležniki zaslužijo s podpiranjem likvidnostnega sklada, je reguliran tako, da so ustrezno nagrajeni tudi tisti z manjšimi sredstvi, ne le tisti z velikimi vložki. Na voljo so tudi zabavni bonusi na temo sušija.

Kako uporabljate SushiSwap?
Kako lahko zaslužim s SushiSwapom?

Zdi se, da je platforma za zamenjavo veliko sodobnejša od platforme Uniswap in je prav tako enostavna za uporabo. Na vrhu najdete vse svoje alternative, od bazenov do donosov in analiz podatkov, kot replika Uniswap V2. Če vam ni mar za razprave in ste osredotočeni na pridobivanje nagrad, je SushiSwap odlično mesto za to.

Kaj je BurgerSwap?

Ali ima SushiSwap prihodnost?
Kaj je dobrega v SushiSwapu?

BurgerSwap, tako kot Uniswap in njegov prehrambeni kolega SushiSwap, ustvarja prihodke od obresti in zamenjave likvidnostnega sklada. Zaradi provizije za upravljanje je BurgerSwap edinstven. To pomeni, da boste, če sodelujete pri glasovanju za to, da se bo protokol v prihodnosti nadaljeval, nagrajeni z burgerji (ne z dejanskimi hamburgerji).

DNEVNO TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI

Najpomembnejša prednost je, da je dostopen vsem. Poleg tega bo BurgerSwap, ker deluje na pametni verigi Binance Smart Chain (BSC) in ne na verigi blokov Ethereum, sprejemal bitcoine, ETH , BCH in XRP kot žetone BEP-20.

Kaj je BurgerSwap?
Vodnik BurgerSwap

SushiSwap je zelo prijeten na pogled, vendar je Burgerswap prav tako privlačen. Seveda deluje v temnem načinu, parametri od zamenjave do likvidnosti in upravljanja pa so jasno prikazani na levi strani. Priročno je na voljo tudi povezava do družabnih omrežij. Če iščete DEX z možnostmi za kriptovalute, ki presegajo ethereum, je BurgerSwap odlična možnost.

Izmenjava palačink 

Nenazadnje je PancakeSwap najbolj zabavna od vseh izmenjav na tem seznamu. Na domači strani boste našli možnosti, kot so kmetovanje, stave in tombole na ozadju bleščic in palačink.

Kaj je zamenjava palačink?
Kaj lahko uporabim namesto palačink?

Njihov logotip spominja na živo palačinko z ušesi in je značilnega videza. Njihov dizajn je prikupen in nenavaden, njihov logotip pa je videti kot živa palačinka z ušesi. Na številnih spletnih mestih je uporabljena ponev, ki vam na krožnik obrne sedem palačink in vam morda ponudi podobo idealne trgovine. Njen videz vas vsekakor spravi v dobro voljo.

Medtem ko je 10 milijonov dolarjev DEX, ki jih je za zagon zagotovil Binance, morda privlačno za navdušence nad decentralizacijo, so vsi razvijalci PancakeSwap anonimni, kar vas lahko vzbudi sum ali spomine na Satoshija. Preveril ga je Certik, tako da je protokol revidirala tretja oseba. PancakeSwap uporablja tudi enako zasnovo kot Uniswap, zato je enostaven za uporabo, če poznate to platformo.

Kako naročim izmenjavo palačink? Decentralizacijske izmenjave
Je PancakeSwap dobra naložba?

Zaradi uspeha PancakeSwap V2, ki so si ga zamislili ustvarjalci, naj bi PancakeSwap še naprej privabljal tiste, ki iščejo odlično izmenjavo v ozadju.

JustSwap Decentralizirana izmenjava 

Od samorogov in palačink do resnih stvari preidemo k pomembnim. Za druge, ki so manj dovzetni za mistična bitja ali jedi, je to lahko “le” prednost. Storitev JustSwap temelji na verigi blokov TRON in za izmenjavo DeFi uporablja žetone TRC-20. Poleg tega lahko na spletnem mestu trgujete z žetoni TRC-20, TRC-100 in drugimi žetoni, ki temeljijo na TRON.

Kako deluje žeton Just? decentralizirana izmenjava
Kako zamenjate z JustSwap?

JustSwap je podoben svojemu enorožcu in podobnim piškotkom, saj omogoča preprosto izmenjavo žetonov. Za razliko od drugih aplikacij JustSwap ni tako bogata s funkcijami. Ker je protokol mlad, nima možnosti stav in nagrad, ki jih imajo nekatere druge decentralizirane aplikacije. Kljub temu JustSwap ostaja najbolj priljubljeno mesto za izmenjavo žetonov TRC-20 in drugih žetonov, ki temeljijo na TRON-u.

Če imate veliko žetonov TRC-20 ali želite preprosto preizkusiti trgovanje na platformi, ki ni Ethereum, vam bo JustSwap morda lahko pomagal.

Izmenjava BISQ

Ali ima borza BISQ prihodnost? decentralizirana borza
Zakaj je borza BISQ tako priljubljena?

Bisq je decentralizirana avtonomna organizacija (DAO). Decentralizirano avtonomno organizacijo upravljajo računalniška pravila. Ker so tudi neprofitne organizacije centralizirane organizacije, teh norm ne nadzoruje upravni odbor ali neprofitna skupina. Bisq je samo programska oprema, predpisi pa so opredeljeni v kodi.

CBDC je borza kriptovalut peer-to-peer, ki omogoča trgovanje z bitcoini (BTC), bitcoini (LTC) in etherji (ETH) z različnimi fiat valutami, kot so avstralski dolar (AUD), ameriški dolar (USD), evro (EU) in številne druge. Bisq ni tako dobro financiran kot druge decentralizirane borze na tem seznamu, zato so morali razvijalci uporabiti pristop “naredi sam”.

Kaj je BISQ? decentralizirana borza
Kaj se dogaja s kriptovalutami borze BISQ?

Uporaba je preprosta, vendar se je je morda treba nekoliko privaditi. Za začetek morate prenesti programsko opremo. Ko jo poiščete v Googlu, se ne prikaže samo v brskalniku. Po tem pa nastavitev ni težka. Če se vam zatakne, ima Bisq na voljo veliko videoposnetkov z navodili, ki jih lahko preučite.

Če bi bil to seznam decentralizacije, zasebnosti in zanesljivosti glede skladnosti, bi bil Bisq na vrhu. To je odlična zamisel, ki jo je treba preučiti, če želite trgovati z bitcoini in pri tem upoštevati načelo decentralizacije.

Decentralizirana borza kriptovalut
Kaj je decentralizirana izmenjava?

Končne misli.

Čeprav bi te platforme morale zadostovati za začetek, je industrija decentraliziranih menjalnic še vedno v začetni fazi. Na voljo so različne decentralizirane borze. Ker so številne med njimi odprtokodne in uporabnikom omogočajo, da zaupajo protokolom peer-to-peer, jih lahko ustvarjalni možgani ocenjujejo in spreminjajo. Ker se pojavlja toliko projektov in se na decentralizacijo naroča toliko posameznikov, je le vprašanje časa, kdaj bodo na voljo celovitejše platforme.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake