Najboljše kriptovalute

  4 načini zavarovanja naložb v kriptovalute za večjo varnost

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Kako zavarovati kriptovaluto?

  Trgovec s kriptovalutami lahko na primer odpre kratko pozicijo s prodajo Bitcoina in ga nato kupi nazaj po višji ceni, kar ustvari izravnalni dobiček ali izgubo pri trgovanju. Odpiranje poslov na ta način je znano kot varovanje bitcoinov ali katere koli druge kriptovalute pred tveganjem.

  ⚡️ Kaj je kriptovalutni hedge sklad?

  Hedge sklad, ki vlaga v bitcoine . Kripto hedge skladi, tako kot tradicionalni hedge skladi, vlagajo v kriptovalute ter izvedene finančne instrumente in terminske pogodbe na blockchain, medtem ko tvegani kapital in zasebni kapital za zagonska podjetja blockchain.

  ⚡️ Kako zavarovati svoj portfelj pred tveganji?

  Razpršitev je ena od najučinkovitejših dolgoročnih strategij varovanja pred tveganji, ki so na voljo. Splošna nestanovitnost se zmanjša z ohranjanjem nekoreliranih sredstev v portfelju in delnicami. Alternativna sredstva običajno izgubijo manj vrednosti med medvedjim trgom, zato bodo skupne izgube razpršenega portfelja manjše.

  ⚡️ Kako se zavarovati pred zlomom trga?

  Če ste vezani na nekatera bolj tvegana sredstva, je nakup prodajnih opcij najboljša metoda za zaščito pred morebitnimi tržnimi izgubami. Prodajne opcije vam dajejo možnost, da se odločite za prodajo, ko stopnja varnosti doseže določeno nizko točko.

  Čeprav je nakup in posedovanje kriptožetonov priljubljena možnost za vlagatelje začetnike, lahko z drugimi preprostimi ukrepi iz svojih naložb potegnete še veliko več.

  Kljub temu da so kriptovalute še vedno razmeroma majhen delež vseh naložbenih sredstev, se je zanimanje zanje v zadnjih petih letih močno povečalo: 14 % Američanov ima v svojih portfeljih digitalna sredstva, kar je več kot 1 % leta 2016. Po mnenju nekaterih strokovnjakov iz panoge bi se lahko ta delež podvojil do konca leta 2021, ko je 13 % vprašanih izjavilo, da nameravajo vlagati v kriptovalute.

  Kako zavarovati svoj portfelj kriptovalut
  Ali je kriptovaluta dobra varovalka

  Številni vlagatelji, ki prvič vstopajo na trg, želijo povečati potencialne donose svojih kriptožetonov tako, da se naučijo, kako jih kar najbolje izkoristiti. V nadaljevanju vam ponujamo štiri koristne nasvete za začetek.

  Diverzifikacija kriptoportfelja

  Vlaganje v različna kriptoaktivna sredstva je eden najpreprostejših načinov za zmanjšanje tveganja in v nekaterih primerih za povečanje donosa. Diverzifikacija ali alokacija sredstev je izraz, ki se v nasvetih za trgovanje s kriptovalutami uporablja za ta koncept. Če trg pade, je cilj razpršiti svoja sredstva in povprečiti izgube.

  Kateri je najboljši sklad za varnost naložb v kriptovalute
  Kateri hedge skladi kupujejo bitcoin

  Bob in Alice vložita 1.000 dolarjev v kriptovalute. Bob vloži 100 dolarjev v deset različnih kriptovalut, Alice pa v eno sredstvo. Alice prevzame možnost, da utrpi velike izgube, če se trg obrne v medvedjo smer in projekt, v katerega je investirala, doživi padec. po drugi strani je Bob razpršil svoje tveganje in ima večjo možnost, da bo v celoti izgubil manj (odvisno od tega, ali je investiral pametno). To lahko velja tudi v primeru, ko trg raste.

  Kako se zavarujete pred kriptovalutami
  Kako zavarovati pozicijo v kriptovaluti

  Izbira različnih vrst kriptovalut je tipičen pristop, da se poskuša zaslužiti, ko eden ali več sektorjev krči. Ko ena ali več panog upade, se poveča tudi nevarnost izgube.

  Tukaj je nekaj primerov številnih vrst kriptovalut:

  Kaj je varovanje pred tveganjem pri nasvetih za trgovanje s kriptovalutami?
  Kaj je kriptovalutni hedge sklad?
  • Cenovni skoki: Bitcoin.
  • Žetoni, ki jih ni mogoče zamenjati, ali nFT: CryptoPunks
  • Tehnologija pametnih pogodb Ethereum: ether(ETH)
  • Unisvop (UNI) je decentralizirano omrežje VPN, ki deluje po vsem svetu in vam omogoča dostop do neomejenih podatkov, hkrati pa varuje vašo zasebnost.
  • Plačilni kovanci: Lightcoin (LTK)
  • Kriptovaluta: BitcoinDark (DCR) Cenzura odporna.

  Treba je opozoriti, da je razpršitev sicer namenjena zaščiti pred tveganjem ali izgubo, vendar lahko tudi zmanjša donosnost naložbe.

  Ali lahko vsakdo ustvari sklad z nasveti za trgovanje s kriptovalutami?
  Kako se zavarovati pred tveganjem pri bitcoinih

  Nasveti za trgovanje s kriptovalutami

  Kopiranje trgovanja, kot pove že ime, je oblika investiranja, ki vključuje samodejno kopiranje poslov strokovnjaka. eToro, Coinmatics in 3Commas so primeri spletnih mest, ki vam to omogočajo.

  Začetek je enostaven:

  • Sledite trgovcem na podlagi stvari, kot so predhodni uspeh, število sledilcev in splošna ocena tveganja (kako tvegana so vložena sredstva).
  • To storite tako, da se pomaknete v svoj uporabniški profil in kliknete povezavo “Račun”.
  • Ko trgovci kupijo ali prodajo kriptovaluto, se enako zgodi tudi z vašim portfeljem.
  Kako se zavarovati pred tveganjem pri bitcoinih
  Kako se zavarovati pred tveganjem

  To je popolnoma avtomatiziran pristop k trgovanju s kriptovalutami, ki ne zahteva nobene študije ali spremljanja trga.

  Ko izberete trgovca (ali trgovce), se lahko odločite, kolikšen del portfelja boste namenili posameznemu trgovcu. Običajno je to odstotek vašega stanja. Če imate na primer 1.000 USD za naložbo, jih lahko razdelite med dva trgovca in 10 % drugega.To je še ena oblika razpršitve, ki pripomore k ravnovesju portfelja. Trgovanje se bo začelo samodejno, ko boste zaključili svojo naložbo. Seveda lahko vedno zamenjate ali dodate več denarja uspešnemu trgovcu.

  Neizogibno je, da profesionalni trgovci delajo napake. Ne morete predvideti uspeha trgovca ali prihodnjega poteka kriptožetonov, zato je ključnega pomena, da določite omejitev izgube. To je avtomatizirano naročilo, ki ustavi vaše kopiranje nasvetov za trgovanje s kriptovalutami, če izgubite določen znesek ali če vrednost sredstva pade.

  Strategije za varovanje pred tveganji za kriptovalute
  Zavarovanje bitcoinov s CFD-ji

  Žeton DeFi Bet

  Tu se začnejo tehnične zadeve.

  V kontekstu DeFi stakinga se “staking” nanaša na zaklepanje kripto sredstev v specializirane samostojne platforme, znane kot “decentralizirane aplikacije”. Če želite zaslužiti letne obresti, morate svoja sredstva vložiti v sklad DeFi staking.

  Decentralizirane finance ali DeFi so veja sektorja kriptovalut, ki običajne finančne storitve, kot so krediti in zavarovanja, spreminja v aplikacije, ki temeljijo na veriženju blokov. Glavna razlika je v tem, da te decentralizirane finančne aplikacije, namesto da bi jih nadziral ali vzdrževal en sam subjekt, upravljajo lastne skupnosti uporabnikov in prek samodejno izvršljivih računalniških programov, znanih kot “pametne pogodbe”.

  Zavarovanje bitcoinov s terminskimi pogodbami
  Kako začeti varovati kriptovalute pred tveganji

  Če se z decentraliziranimi aplikacijami in pametnimi pogodbami šele seznanjate, si oglejte te članke.

  Načrt 5x/10% je čudovita strategija za plačilo za shranjena sredstva, če nameravate pridobiti izključno kriptovalute in jih hraniti celo leto. To je primerljivo z nalaganjem denarja na varčevalni račun, le da lahko namesto manj kot 1 odstotka na leto potencialno prejmete do petkrat ali celo desetkratnik tega zneska.

  Vendar ni mogoče staviti na vse kriptovalute. Celoten seznam podprtih sredstev za stavo je na tej strani . Pri poslovanju s platformami DeFi je treba upoštevati tudi več drugih nevarnosti. Tukaj je nekaj primerov:

  • Decentralizirane omrežne naprave (DND) niso predpisane, kar pomeni, da jih ne smejo podpirati nobene vlade.
  • Vrednost zastavljenega premoženja lahko upade in v tem primeru boste morali počakati, da se povrne, da boste zaslužili obresti.
  • Vedno obstaja tveganje, da platforma, na katero stavite, propade ali postane insolventna.
  • Pred vlaganjem se prepričajte, da ste opravili lastno raziskavo in da ste vložili le toliko, kolikor si lahko privoščite izgubiti.
  • Zavarovanje naložb v kriptovalute je pameten način za zaščito pred negativnimi posledicami, hkrati pa lahko uživate v potencialu rasti na trgu. Z razpršitvijo portfelja, trgovanjem s kopijami in uporabo platform za stavljenje DeFi lahko zmanjšate tveganje in hkrati povečate donose. Zato stopite na trg in se začnite varovati pred tveganji.

  Če želite shraniti denar v programsko opremo za stave DeFi, najprej opravite obsežno raziskavo.

  Metoda prodaje na kratko
  Vodnik za varovanje pred tveganji v kriptovaluti

  Naučite se uporabljati izvedene finančne instrumente na kriptovalute za varovanje transakcij pred tveganji

  Kaj točno je varovanje pred tveganji?

  Cilj varovanja pred tveganjem je zmanjšati tveganje in izgube, ki lahko nastanejo zaradi nihanja tržnih cen. Vključuje vzpostavitev dveh poslov v isti smeri, kot pričakujete gibanje trga, in enega v nasprotni smeri.

  To je druga rezervna trgovina, ki jo sklenete, če gre trg proti vam, in je namenjena nadomestitvi izgub iz prve trgovine.

  Ali je kopiranje kriptovalut z nasveti za trgovanje s kriptovalutami donosno?
  Kaj je trgovanje s kopijami kriptovalut?

  Trg terminskih pogodb je priljubljena metoda, s katero vlagatelji v kriptovalute zavarujejo svoje stave. Ko se dve stranki dogovorita, da bosta trgovali z določenim sredstvom po določeni ceni in na določen datum, se to imenuje ustvarjanje dolge ali kratke pozicije na terminskem trgu.

  • Dolga pozicija: Ker menite, da se bo cena sredstva v prihodnosti zvišala, se strinjate, da ga boste ob določenem času kupili po današnji ceni.
  • Negativna cena: če menite, da se bo vrednost sredstva znižala, se dogovorite, da ga boste v določenem časovnem obdobju prodali po današnji ceni.

  Nasveti za trgovanje s terminskimi pogodbami na kriptovalute so zelo špekulativna in nevarna dejavnost, v kateri novinci ne bi smeli sodelovati. Čeprav ni omejitve, koliko denarja lahko zaslužite s terminskim trgovanjem (neskončna količina dobička ne obstaja), je pri njem neskončna količina tveganja. To sicer pomeni, da boste včasih borzi dolgovali več, kot ste prvotno vložili, vendar je znesek, ki ga lahko izgubite, teoretično neskončen.

  Kako deluje DeFi?
  Kaj pomeni vlagati v DeFi?

  Zakaj bi morali vložiti nekaj denarja v kriptovalutne hedge sklade?

  Trg kriptovalut je znan po svoji nestanovitnosti. To pomeni, da lahko cena kriptovalute sčasoma močno niha. Bitcoin se je na primer med 1. januarjem in 15. aprilom 2021 podražil za 125 odstotkov, pozneje pa padel za 54 odstotkov. Po padcu so se cene povečale za približno 59 odstotkov.

  Dnevni nasveti za trgovanje s kriptovalutami
  Kateri so primeri DeFi?

  Zaradi te nepredvidljivosti je težko določiti, v katero smer bo šel trg v danem trenutku, zato obstaja velika verjetnost, da kriptožetoni, v katere vlagate, ne bodo vedno delovali tako, kot bi si želeli. Zavarovanje vam omogoča, da ste prepričani, da morebitne nastale izgube ne bodo tako velike ne glede na to, kako nihajo trgi.

  Trg kriptovalut se nenehno spreminja in širi, kar vam ponuja številne priložnosti, da kar najbolje izkoristite svoje naložbe. Te taktike so le nekatere od številnih strategij za raztezanje vašega denarja in doseganje najvišje možne donosnosti naložbe, odvisno od tega, koliko tveganja vam ustreza. Vendar pa je ključnega pomena, da si zapomnite tudi dobro znani pregovor o investiranju: Ne skrbite za nevarnost svojega položaja, če vas ta skrbi. Zaprtje ali zmanjšanje njenega obsega je boljša izbira kot zaprtje ali likvidacija vaše pozicije. Zapomnite si: vedno vlagajte in trgujte za znesek, ki si ga lahko privoščite izgubiti.

  Rastoči protokoli DeFi za varovanje pred tveganjemVsebina je namenjena le za izobraževalne namene in se ne sme obravnavati kot naložbeni nasvet. Nič, kar je omenjeno v tem pisanju, ne predstavlja poziva, predloga ali ponudbe za nakup ali prodajo katerega koli kriptoaktivnega sredstva. nasveti za trgovanje s kriptovalutami na katerem koli finančnem trgu so povezani s tveganji in lahko povzročijo izgubo vaših sredstev. Preden v kar koli vložite denar, morate vedno opraviti pomembne

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..