Trgovanje z dinamiko: Kako zaslužiti na račun strahu in pohlepa drugih trgovcev

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Ali so strategije trgovanja z zagonom dobičkonosne?

Rezultati njune študije kažejo, da imajo vsi portfelji z ničelnimi stroški dinamike pozitivne donose; da imajo vsi razen enega statistično pomembne donose; najbolj donosna strategija long/short pa je J = 12/S = 0 z alfa 19,3 %.

⚡️ Ali je dinamika dobra naložba?

Nova skupina raziskav pa je pokazala, da je vlaganje po dinamiki dejansko uspešna dolgoročna naložbena strategija in da dobro deluje v daljših časovnih obdobjih.

⚡️ Kateri kazalnik dinamike je boljši?

MACD, ki pogosto velja za najboljši kazalnik dinamike, odraža trend. Za izračun tega kazalnika se cena finančnega instrumenta primerja z dvema drsečima povprečjema.

⚡️ Koliko zaslužijo trgovci znotraj dneva?

Če s trgovanjem ne zaslužite dovolj denarja, da bi pokrili svoje črpanje, se lahko zgodi, da boste podjetju na koncu dolgovali denar. Po podatkih portala Glassdoor je bil letni prihodek trgovca z dnevnimi posli v letu 2021 približno 74 000 USD.

https://youtu.be/-HahUUatpXg
Dinamično trgovanje

Kriptovalute so zelo nepredvidljive in za uspeh pri trgovanju s kriptovalutami potrebujete temeljito strateško načrtovanje in tehnično analizo.

Trgovanje z zagonom je vrsta trgovanja z zagonom, ki vključuje nakup sredstva z naraščajočo ceno in njegovo prodajo, ko cena začne padati.

Načrt je brezhiben. Popolnoma se ujema z izrazom “trend je tvoj prijatelj”. Seveda je trgovanje povezano s tveganjem, vendar trgovanje z zagonom trgovcem zagotavlja večji nadzor in manjše potencialne točke neuspeha.

Uvod v impulzivno dinamično trgovanje
V tej lekciji boste izvedeli, kaj je trgovanje z zagonom in kakšne nevarnosti prinaša.

Kaj je trgovanje z zagonom in kako deluje?Strategije za impulzno trgovanje

Trgovci uporabljajo obliko trgovanja, znano kot impulzivno trgovanje, da ocenijo moč trenutnega trenda premoženja, da bi kupili nekatera sredstva, ko cena narašča, in jih prodali po domnevni najvišji ceni.

Logika trgovanja z zagonom je, da če je dovolj sile, ki potiska ceno navzgor, se bo ta še nekaj časa gibala v isti smeri.

Kaj je impulzno trgovanje?
Momentum Trading: strategije in kazalniki

Trgovci so naklonjeni nestanovitnim trgom, saj ti ponujajo priložnosti za hiter dobiček s pogostimi nakupi in prodajami v skladu s signali trendov, da bi izkoristili nihanja cen.

Trgovec B odda naročilo za nakup, da bi se pridružil valu in zaklenil dobiček po predpostavljeni ceni 56 000 USD, preden se val na primer zruši. Trgovec B je nato uporabil isto metodo trgovanja z dinamiko v upanju, da bo ujel še en val za isto ali drugo premoženje.

Strategije za impulzivno trgovanje s kriptovalutami
Katere so najboljše strategije trgovanja z zagonom?

Kaj je trgovanje z zagonom in kako deluje?

Ko se predmet giblje v določeni smeri, to počne, dokler zunanja sila ne poseže v njegovo gibanje in ga ne prisili, da spremeni smer. Pri trgovanju velja enako – sredstvo običajno potuje po eni poti, dokler nekaj ne povzroči nepredvidljivega odziva trga.

Strategija impulzivnega trgovanja
Izgradnja impulzivne strategije dinamično trgovanje

Ko cena kriptovalute naraste, pritegne več pozornosti maloprodajnih in institucionalnih trgovcev. Posledično se njena vrednost še naprej povečuje. Vzpon lahko povzroči učinek FOMO in povzroči, da cena raste še hitreje, kot bi morala na podlagi temeljne analize . Trend naraščanja se lahko nadaljuje, dokler precejšnje število prodajalcev ali kitov ne verjame, da se je cena dvignila previsoko in se bo kmalu popravila.

Takrat bodo začeli prodajati svoja sredstva, zaradi česar bo cena padla. Kratkoročni trgovec bo nato vstopil na trg in skušal izkoristiti pričakovani padec cene s prodajo svoje valute. Pri trgovanju z dinamiko gre za izkoriščanje teh tržnih sil.

Impulzivno trgovanje s kriptovalutami
Prednosti in slabosti impulzivnega trgovanja

V odgovor so odprli veliko število kratkih stav. Ko pride do obrata trenda in trgovci z zagonom zapustijo trg, množično sklepajo kratke pozicije.

Če pa se bo začel krepiti nov trend upadanja, lahko na trg ponovno vstopijo trgovci z zagonom. Vendar bodo do te točke izčrpani. Posledično lahko trgovci z zagonom zelo učinkovito izkoristijo oba trenda.

Strategija trgovanja z impulzom v kriptovalutah
Iimpulse trgovanje popoln vodnik

Momentum investiranje temelji na naslednjih načelih.

Prvi korak impulzivnega trgovca je, da oceni moč trenda, preden prevzame pozicijo. To naj bi olajšalo načrtovanje obvladovanja tveganj, saj upošteva nestanovitnost trga, nihanja cen in nepričakovane skoke v dinamiki.

Cilj načrta je analizirati tri ključne elemente. Ti so:

Prednosti impulzivnega trgovanja
Impulzivne karte trgovanja

Obseg trgovanja.

Število trgovcev, ki so v določenem obdobju odprli pozicije v smeri trenda, je prikazano na grafu obsega. Ker je lahko vključenih veliko trgovcev, če je količina sredstev, s katerimi se trguje, precejšnja, lahko sklepamo, da je trend zdrav in pridobiva zagon. Kitarji pa lahko na obseg vplivajo z nakupom ali prodajo velikih količin sredstev.

Nasveti za impulzivno trgovanje
Impulzivno trgovanje koristen vodnik za trgovce

Volatilnost

Trgovci, ki imajo raje kratkoročne vzpone in padce, pogosto trgujejo na nestabilnih trgih, kot so kriptovalute, med katere spadata BTC in ETH. Po drugi strani pa trgovanje z dinamiko temelji na natančnem časovnem načrtovanju odpiranja in zapiranja poslov.

Analiza časovnega okvira

impulzivno trgovanje, kako vlagati
Kako trgovati na p2p?

Končno je trgovanje z zagonom povezano s časovnim okvirom, ki ga izbere trgovec, saj je trend smiseln le v določenem časovnem obdobju. Medtem ko se na primer cena bitcoina na urnem grafikonu zvišuje, gre lahko pri padcu za kratkoročno nihanje. Velja omeniti, da če več časovnih okvirov prikazuje podobne trende, to velja za trden signal.

Kakšne so značilnosti trgovanja z zagonom?

impulzivno trgovanje za začetnike
Zakaj P2P?

Trgovci se morajo zavedati, da obstajata dva osnovna načina uporabe strategije trgovanja z zagonom – relativni zagon in absolutni zagon.

Strategija zagona je relativna poteza.

Primerjava uspešnosti sredstev se imenuje ta pristop. Pri njem trgovec raje kupuje sredstva ali vrednostne papirje z visoko donosnostjo kot sredstva ali vrednostne papirje z nizko donosnostjo.

Kaj je kriptotrgovec?
Kako deluje p2p?

V primeru NFT se je na primer navdušenje začelo v začetku leta 2021, ko so dosegli boljše rezultate od bitcoina in drugih konkurentov. V takem scenariju bi trgovci z relativnim zagonom vlagali v žetone DeFi, ki so pomembni.

Kaj je račun za kriptovalute? dinamično trgovanje
S čim trguje družba Fiat?

Aprila 2021 je bitcoin ponovno prevladal in se povzpel na rekordno vrednost 63.000 USD, medtem ko se druge kriptovalute niso izkazale tako dobro. Trgovci z dinamiko bodo v tem scenariju izbrali bitcoin zaradi njegove boljše dinamike.

Strategija zagona.

Ko trgovci neodvisno ocenjujejo ceno kriptovalute ali katerega koli drugega sredstva, jo primerjajo s preteklo uspešnostjo.

Kaj je P2P trgovanje?
Ali trgovci z zagonom zaslužijo denar?

Vrednost bitcoina se je povečala na več kot 61.000 USD, cena pa se je pospešila, kar pomeni, da je med trgovci veliko navdušenja, ki bodo z veseljem odpirali dolge pozicije, dokler se trend ne obrne.

Najboljši impulzni kazalniki

Tehnična analiza je bistvenega pomena za trgovce z zagonom, saj pomaga pri odkrivanju tržnega trenda in oblikovanju strategij trgovanja. Iskanje idealnega indikatorja dinamike je preprosto, ko ga enkrat določite.

Kako dobro je impulzivno trgovanje?
Kako trgujete z zagonskim trgovanjem?

Povprečni smerni indeks je statistična tehnika, ki se uporablja za merjenje moči in smeri trendov.

Povprečni smerni indeks (ADX) je preprost in dobro znan kazalnik zagona. Indeks ADX je bil izumljen za pomoč pri ocenjevanju dinamike, da bi bolje ocenili sredstvo.

ADX lahko uporabite za spremljanje gibanja cen. Gre za zapleten algoritem, ki pa se dobro obnese pri napovedovanju trendov. Zavedati se morate, da črta na grafikonu niha med 0 in 100, kadar je cenovni trend močan. Ko odčitek pade pod 30, to pomeni, da se cene gibljejo vstran. Ko se vrednost ADX dvigne nad 30, to pomeni, da gre za močan trend.

Ali je impulzivno trgovanje enako trgovanju znotraj dneva?
Strategije za trgovanje z zagonom

Vendar ne pozabite, da ADX ne kaže, ali je trend bikovski ali medvedji, saj je vse, kar preverja, dinamika.

Tukaj je prikazano, kako je to videti na grafu:

 • Povprečni smerni indeks
 • Drseča povprečja

Najstarejši in najpogosteje uporabljeni tehnični kazalniki so drseče sredine (MA).

Uvod v trgovanje z impulzom
Kdo je izumil trgovanje z zagonom?

Že desetletja so priljubljeni kot orodje za analiziranje vseh vrst sredstev in jasno je, zakaj. MA je del zbirke kazalnikov trendov, ki ublažijo nestanovitnost, ki zmoti trgovce, in prikažejo splošni trend, tako da prekinejo hrup cenovnega dogajanja.

Drseče povprečje je matematična metoda, ki se uporablja za napovedovanje gibanja cene kriptovalute v določenem obdobju. Za trgovce z zagonom so drseče sredine ključnega pomena, saj lahko razkrijejo, ali se trend nadaljuje v svoji smeri ali pa se od nje odkloni. Ker drseče povprečne vrednosti sledijo gibanju cene, je to enostavno opaziti.

Kaj je zagon in gibanje cen?
Ali je zagon vodilni kazalnik?

Trgovci običajno uporabljajo dve MA z različnimi trajanji. Trenutni trend se lahko obrne, ko krajši MA preseka daljši MA, kar spodbudi trgovce z zagonom, da zaprejo pozicije.

Indeks relativne moči

Na dnevnem grafikonu ETHBTC, kazalnik RSI se je obrnil navzgor.

Kateri je najboljši indikator zagona?
Kaj je trgovanje z zagonom?

Indeks relativne moči (RSI) je priljubljen kazalnik zagona, ki primerja velikost in stopnjo preteklih gibanj cen.

Indikator RSI je narisan na ločenem grafikonu pod cenovnim dejanjem in se giblje od 0 do 100. Ko RSI pade pod nič, kaže na preprodanost, kar pomeni, da se trenutni trend upadanja morda obrača.

Ko je RSI nad 70, to pomeni, da je trg prekupljen, kar pomeni, da trenutni trend rasti izgublja zagon in se lahko postopoma spremeni v trend upadanja ali vodoravni trend. Trgovci z dinamiko morajo biti pozorni na to, kdaj se RSI dvigne nad 70 ali pade pod 30, saj bikovsko ali medvedje razpoloženje doseže pretirane skrajnosti.

Kako premagati trgovanje z impulzom?
Kako uspešna je Elliottova teorija valov?

Indikator zagona je eden izmed najbolj priljubljenih kazalnikov, ki jih trgovci uporabljajo za merjenje zagona.

MACD se uporablja za ugotavljanje smeri trenda.

MACD je po drugi strani nekoliko težje razložiti. Služi kot impulzni kazalnik in kazalnik sledenja trendom. MACD akumulira dve eksponentni drseči sredini (EMA) in odšteje 26-periodično EMA od 12-periodične EMA, da ustvari svoj rezultat.

Kaj se zgodi po impulznem valu?
Kako uspešna je teorija Elliottovih valov?

Indikator MACD je bil zasnovan tako, da lahko razlikujejo tri EMA linije v določenem časovnem obdobju. Vendar pa sta na grafikonu namesto linij EMA, ki jih uporablja indikator, prikazani dve različni liniji. Ena od teh črt je črta MACD, druga pa signalna črta, ki lahko zazna spremembe cenovnega zagona in zagotovi signale za nakup ali prodajo.

Trgovci predvidevajo, da se bo trenutni trend nadaljeval, ko se obe liniji oddaljita, saj se zagon šteje za pomembnejšega.

Kaj je impulz pri kriptovalutah?
Kaj se zgodi po impulzivni potezi?

Stohastični

Stohastični je priljubljen kazalnik nestanovitnosti, ki se lahko uporablja tako pri trgovanju z zagonom kot pri trgovanju z nihalom. Čeprav ima enake funkcije in kazalnike kot RSI, uporablja drugačno metodo izračuna. V resnici indikator primerja zadnjo zaključno ceno z razponom cen v določenem časovnem obdobju.

Ali trgovanje z Elliottovimi valovi deluje?
Kaj je impulzivno vlaganje?

Stohastični je kazalnik zagona, ki je bil prvotno zasnovan z Renko kot alternativa RSI. Tako kot RSI se giblje med 0 in 100, vendar je prikazan na ločenem grafikonu. Stohastični indikator prav tako prikazuje pogoje prevelikega nakupa in prevelike razprodanosti, čeprav se šteje, da so ti pogoji nad 80 oziroma pod 20

Trgovci bi še posebej radi zapustili trg, ko se ti dve liniji križata ali ko indikator ostane v območjih prevelikega nakupa ali prevelike prodaje, saj to kaže, da je to priložnost za trgovanje.

Indeks Commodity Channel določa, ali je trg v vzponu ali padcu.

Kako lahko ustavimo trgovanje z impulzivnimi valovi?
V katerem letu bo Elliott prenehal delati?

Indeks Commodity Channel (CCI) je kazalnik dinamike, ki meri gibanje cen. Kazalnik izračuna razliko med trenutno ceno in povprečno zgodovinsko ceno za določen čas.

Ko je CCI večji od nič in osredotočen na grafikonu, to pomeni, da se je cena dvignila nad svojo zgodovinsko povprečje.

Cena se šteje, da je pod povprečjem, ko je CCI manjša od nič. Ko se CCI dvigne nad 100, to pomeni, da je cena precej nad zgodovinskim povprečjem in da je trend rasti močan.

Stohastični indeks gibanja je razvil trgovec, ki je delal za družbo Goldman Sachs.

Ali tehnična analiza resnično deluje?
Zakaj ljudje sovražijo tehnično analizo?

Indeks Stochastic Momentum (SMI) je bolj izpopolnjena različica Stochastic, ki se osredotoča na zaključne cene. Določa razdaljo med trenutno zaključno ceno in mediano nedavnih razponov najvišje/najnižje cene. Z njim se določajo tudi ravni prevelikega nakupa in prevelike razprodanosti.

Na voljo je primer strategije trgovanja Momentum.

Ali Warren Buffett uporablja tehnično analizo?
Ali so strategije impulzivnega trgovanja dobičkonosne?

Obstajajo različne tehnike zagona, ki uporabljajo več tehničnih kazalnikov ali vzorcev grafikonov za izdelavo priporočil za nakup ali prodajo. Ena od najbolj osnovnih, a učinkovitih strategij, ki jo lahko preizkusite na svoji trgovalni platformi.

Uporabiti boste morali eksponentno drseče povprečje (EMA) z 19-dnevnim obdobjem in indikator ADX.

Impulzni sistem trgovanja

Ali Warren Buffett uporablja tehnično analizo?
Ali je zagon dobra strategija?

Tu so pogoji za nakup:

 • Preverite, ali je ADX nad 30 – to pomeni, da je trg v trendu.
 • Poglejte, ali je indeks EMA obrnjen navzgor, kar kaže na trend naraščanja.
 • Počakajte, da sveča postane v celoti nad EMA in nato odprite dolgo pozicijo.

Ko je EMA prečkala, lahko zapusti trg ročno. Ne pozabite redno preverjati obsega. Večji obseg pomeni večji zagon, kar pomeni, da je bolj verjetno, da se bo trg nadaljeval v tej smeri.

Zahteva veliko truda in nepotrpežljivosti

Strategija trgovanja-2.

Katera strategija trgovanja je najbolj donosna?
Impulzivne strategije trgovanja: vodnik za začetnike

Po drugi strani pa morate, če želite uporabiti to tehniko, izpolnjevati naslednje zahteve:

 • Ali je ADX na ali nad 30? ADX označuje moč trenda, ne pa njegove smeri.
 • Ali je indeks EMA usmerjen navzdol? EMA, ki kaže navzdol, pomeni medvedji trend.
 • Vstopite na trg po prvi sveči, ki se zapre pod EMA s celotnim telesom in sencami.

Prednosti in slabosti impulznega trgovanja

Kateri je najboljši kazalnik za trgovanje z impulzom?
Dobičkonosnost strategij trgovanja z zagonom

Zaradi preprostosti je ta pristop k trgovanju idealen za začetnike. Trgovanje z dinamiko je še posebej privlačno, saj je lahko zelo donosno, če dinamiko ujamete ob pravem času. Poleg tega je učinkovito na vseh časovnih okvirih, zato je primerno tako za dnevne trgovce kot tudi za trgovce v swingu.

Po drugi strani pa je trgovanje z zagonom zelo tvegana strategija, saj je v celoti odvisno od tržnih informacij in gibanj. Trgovce lahko presenetijo nepričakovani preobrati trendov. Trgovanje z dinamiko zaradi zapletenih osnovnih terminskih trgov ni primerno za sredstva z vzvodom.

Poleg tega lahko pride do nihanja cen brez predhodnega opozorila zaradi nepričakovanih dogodkov ali večjih kitovskih transakcij.

Impulzivne strategije trgovanja
Kako dobro je impulzivno trgovanje?

Upravljanje tveganj pri trgovanju z gibanjem.

Če želite biti uspešni pri trgovanju z dinamiko, morate uporabljati dobre metode za obvladovanje tveganja in se držati izbrane strategije.

Tukaj je nekaj stvari, o katerih je treba razmisliti:

 • Ko trgovec vstopi na trg, se mora odločiti, ali bo vstopil prek 50 ali 200-dnevnega drsečega povprečja. Priporočam, da uporabite vstopno točko na sredini ene ali druge ali blizu nje (pri čemer je treba upoštevati, da je lahko bolj agresivna, kot je bilo predvideno, če obstaja podaljšan vzpon).
 • Ne pozabite spremljati linij podpore in odpornosti trenda. Če imate dolge naložbe in trend navzgor prebije raven podpore, bodite pripravljeni ukrepati.
Kako trgujete pri trgovanju z impulznim trgovanjem?
Kaj je impulzivno trgovanje?
 • Redno preverjajte svoje položaje. Najbolje se je osredotočiti na obseg in nestanovitnost. Če se obseg zmanjšuje, to lahko pomeni, da trgovci ne želijo več podpirati trenutnega trenda in čakajo na preobrat.
 • Pravila trgovanja znotraj dneva: Vstopne in izstopne točke – Izstopna točka je še eno ključno področje, ki določa uspešnost trgovanja. Ko opazite jasne signale o obračanju trenda, ne pozabite zapreti svojih poslov. MA križi in prevelike kupljene ali preprodane ravni, ki jih kažeta kazalnika Stochastic in RSI, lahko nakazujejo obračanje trenda.

Kaj je impulzivni trgovec?

Ali so strategije trgovanja z impulzom dobičkonosne?
Kaj je zagon pri trgovanju s kriptovalutami?

S temi sedmimi preprostimi ukrepi lahko začnete impulzivno trgovanje:

 1. Odločite se za kriptovaluto, v katero želite vlagati, na primer bitcoin ali altcoin. Za izbiro kriptovalute lahko uporabite metodologijo dinamike, podobno zgornji.
 2. Na podlagi opisanih kazalnikov ustvarite strategijo impulzivnega trgovanja ali, če želite, uporabite že pripravljeno strategijo, kot je zgoraj omenjena. Ključnega pomena je, da se je držite tudi pri trgovanju v živo.
 3. Preizkusite svoj načrt na demo računu in na preteklih podatkih o cenah v grafikonu, da zagotovite, da zagotavlja točne navedbe.
 4. Začnite vlagati na realnih trgih, vložite toliko, kolikor si lahko privoščite izgubiti, in potem, ko se boste počutili udobno, vlaganja prilagodite.

Poskrbite za ustrezna analitična orodja in metode za obvladovanje tveganj, ki zagotavljajo stalne zaslužke.

Ali je trgovanje z zagonskimi strategijami nevarno?
Ali so strategije trgovanja z zagonom dobičkonosne?

Ali je trgovanje s trenutki tista vrsta trgovanja, ki jo iščete?

Na splošno je trgovanje z zagonom oblika univerzalne strategije, ki je primerna tako za začetnike kot za izkušene trgovce. Dobro deluje na vseh časovnih okvirih nad H30. Zato je uporabno tako za dnevne trgovce kot tudi za trgovce, ki trgujejo s swingom. Vendar pa so rezultati vašega trgovanja zelo odvisni tudi od vaše tolerance do tveganja in naložbenih ciljev. Na koncu bi morali trgovanje z gibanjem momenta uporabiti kot del bolj raznolike naložbene strategije.

Dodatna prednost je, da pri trgovanju z zagonom pomagajo številni tehnični kazalniki, ki so bili ustvarjeni izključno za merjenje moči trenda.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake