Top 5 najboljših projektov in kovancev DeFi za nakup v marcu 2022

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Kaj je DeFi?

DeFi je izraz, povezan s kriptovalutami, ki se nanaša na decentralizirane finance. Gre za skupen izraz za tisti del sveta kriptovalut, ki želi tradicionalne posrednike in mehanizme zaupanja nadomestiti z verigami blokov.

⚡️ Zakaj Bitcoin ni DeFi?

Bitcoin je neke vrste denar, ki deluje na lastni verigi blokov, podobno kot fiat valuta. Po drugi strani pa vam DeFi omogoča posojanje, izposojanje in trgovanje s kriptovalutami, kot je Bitcoin, tako kot to počnejo banke.

⚡️ Ali obstaja DeFi na Ethereumu?

Ethereum je bil prva veriga blokov, ki je uporabnikom omogočila razvoj pametnih pogodb, česar Bitcoin ni mogel storiti. To je Ethereumu pomagalo doseči sedanje vodilno mesto na področju DeFi.

⚡️ Koliko je vreden kovanec DeFi?

Tržna cena kovanca Defi je 0,539106 USD za DEFC. Doslej najvišja vrednost kovanca Defi je bila 0,567323 USD, ki jo je dosegel 11. januarja 2018. Trenutna ponudba kovanca Defi v obtoku je 0 DEFC.

⚡️ Ali je DeFi varen?

Pri DeFi ste prepuščeni sami sebi. Čeprav je veriženje blokov priznano zaradi svoje varnosti, ni imuno na napade. Raziskava podjetja Elliptic namreč napoveduje, da bodo goljufije in kraje, povezane z DeFi, prihodnje leto povzročile za več kot 10 milijard dolarjev izgub, kar je skoraj 600 odstotkov več kot lani.

https://youtu.be/SEU1EmqmoTw
Defi projekti

Čas omogoča razvoj, priložnosti in predvsem spremembe. To smo videli pri zamenjavi predvajalnikov DVD za pretočne aplikacije, pri zamenjavi knjig s tabličnimi računalniki in zdaj, ko kriptovalute nadomeščajo običajni denar. Kriptovalute zdaj preplavljajo finančni sektor, industrija veriženja blokov pa doživlja pravo eksplozijo. Posledično se za kripto entuziaste odpirajo številne perspektivne priložnosti.

Družba DeFi je nastala zaradi vse večjega povpraševanja po finančnih alternativah. Decentralizirana tehnologija bo zato na novo področje finančnih storitev vstopila na nezanesljiv in pregleden način. Pričakovana decentralizacija tehnologije veriženja blokov bo finančni sektor obrnila na glavo v primerjavi s tem, kar smo vajeni pri centraliziranih bankah.

5 najboljših projektov in kovancev Defi projekti
Kateri so najboljši kovanci DeFi za nakup?

Ne glede na to, ali ste navdušenec nad kriptovalutami ali novinec na področju tehnologije veriženja blokov, vas morda zanima več informacij o tehnologiji DeFi in njenem vplivu na prihodnost. V tem članku je predstavljenih pet pomembnih novih najboljših defi nih projektov, ki bodo revolucionarno spremenili finance v tradicionalnih in globalnih okvirih.

v letu 2022 je v nadaljevanju predstavljenih 5 najpomembnejših kriptografskih projektov/tokenov, na katere je treba biti pozoren.

Najboljši projekt De-Fi v verigi blokov Avalanche je Colony Lab.

Novi defi projekti
Kateri so največji novi projekti defi?

Projekt Colony je na vrhu našega seznama projektov DeFi. Projekt Colony je prvi sklad, ki ga vodi skupnost in je usmerjen v prihodnost. Fundacija Avalanche je tej pobudi že obljubila podporo in denar, zato je v bistvu projekt Avalanche.

Poenostavljeno rečeno, Colony je zbirka pametnih pogodb, ki tvorijo hrbtenico temeljnih operacij organizacije. Ta projekt se nanaša tudi na lastništvo, strukturo in pooblastila spletnega podjetja.

Kateri so najbolj obetavni projekti na področju kriptovalut?
Katera kriptovaluta bo doživela razcvet leta 2022?

Kje torej začeti? Za začetek potrebujete žetone. Kolonijske aplikacije, na primer, delujejo v omrežjih, ki uporabljajo lastne žetone. Ti žetoni so prepoznani po označevalnih simbolih, ki se uporabljajo na platformah za trgovanje.

Ko kupite žetone, jih morate iz denarnice, ki jo podpira kolonija, prenesti v denarnico, ki jo upravljate. Žetoni se bodo uporabljali za izmenjavo denarja. Ker pa se za prenos sredstev zaračunava pristojbina, morate izbrati omrežje z najnižjo stopnjo. Prav tako dvakrat preverite, katero omrežje uporabljate, saj je za vsako omrežje določena pristojbina za transakcijo.

Katero kriptovaluto kupiti leta 2022?
Pregledi projektov Defi projekti

Najbolj priljubljena vrsta storitev, ki so na voljo na spletu, je decentralizirana borza (DEX), ki jo lahko najdete z iskalnikom “Decentralized Exchanges” ali podobnimi izrazi. Prav tako lahko zagotavljate likvidnost v zameno za obresti ali posojate sredstva in zaračunavate obresti. Možnosti so neskončne. Vse, kar morate zdaj storiti, je, da povežete svojo denarnico, in že ste pripravljeni za delo.

Protokol Aave je odprtokodni projekt, katerega cilj je zagotoviti najboljšo možno uporabniško izkušnjo, hkrati pa tudi funkcije za varnost, zasebnost in skladnost. Protokol Aave je decentralizirana finančna platforma z likvidnostnim protokolom, ki uporabnikom omogoča posojanje in izposojanje digitalnega premoženja.

Najboljši kovanci DeFi za nakup v letu 2022
Najboljši kovanci DeFi za nakup v letu 2022

Protokol Aave je bil oblikovan z namenom

Funkcije

Žeton Colony CLY podpira omrežje Colony, ki je bencinski pedal za ekosistem Avalanche, ki ga poganja skupnost. Namen te pobude je zagotoviti financiranje projektov, ki temeljijo na sistemu Avalanche, v zgodnji fazi. Prav tako bo zagotovila likvidnost obstoječim sistemom Avalanche DeFi. V okviru tega posla se pridobijo kovanci AVAX (AVAX) in prihodnji kovanci podomrežja.

Cilj je izvesti začetno ponudbo kovancev (ICO) za financiranje. Podjetje namerava sodelovati s platformo Avalanche in si morda deliti tok transakcij, da bi postavilo temelje za financiranje projektov na platformi. Glavna prodajna točka tega projekta je, da ga vodi skupnost.

Kaj je kriptovaluta kolonije?
Kako lahko vlagam v Colony Crypto?

Vključuje tudi urejen okvir, ki vlagateljem omogoča, da spoznajo ekosistem Avalanche, kar bo zaradi njihove radovednosti pomagalo povečati njegovo tržno kapitalizacijo. Projekt ima že od samega začetka vzpostavljeno skupnost. Ta bo sodelovala z drugimi ključnimi akterji v ekosistemu in tudi z družbo Avalanche.

Omeniti velja, da je ekosistem Avalanche namenjen podpori DeFi. Pobuda Colony bo pomagala pri uresničevanju cilja Avalanche s popolnoma decentralizirano borzo in demokratiziranim finančnim sistemom. Eden od razlogov je, da Colony ponuja trdno infrastrukturo za nove decentralizirane aplikacije v omrežju Avalanche.

Kako lahko kupim kolonijsko kriptovaluto?
Kaj je kolonija Io?

Uspeh podjetja Colony je odvisen od trženja, zagona, tehničnega znanja in mrež. Poleg tega družba Colony zagotavlja, da je njena naložba pravilno uporabljena in ovrednotena, in sicer z uporabo airdrops, zlaganjem nagrad in mehanizmom povratnega odkupa.

Poslovni model je bil prilagojen. Sedaj sta dve komponenti, ki se dopolnjujeta. Prva je dostop do poslov v zgodnji fazi, do katerih so prej imele dostop le institucije in njihovi vlagatelji. Celovit naložbeni proces projekta bo izvajala osrednja ekipa, v kateri so strokovnjaki s področja kriptovalut. Posledično bodo ti strokovnjaki za lastniški kapital bolje razumeli projekte. Druga komponenta je izboljšan način prejemanja izplačil.

Kako dobim žeton kolonije?
Kako dobim žeton kolonije?

Mreža investicijskih podjetij v družbi Colony bo povečala učinkovitost financiranja razvijalcev na trgu protokola Avalanche. Ko bo projekt končal prvo fazo, mu tako ne bo treba skrbeti za zbiranje denarja, temveč se bo lahko osredotočil le na razvoj.

Drugi steber je DAO (Decentralizirana avtonomna organizacija). Njena glavna cilja sta povečati likvidnost v ekosistemu Avalanche in uporabiti deleže za izboljšanje varnosti omrežja. Ta komponenta je namenjena tudi zbiranju vse večjih sredstev DeFi Avalanche s specializiranim indeksom.

Kaj je kriptožeton kolonija?
Kaj je Colonilab?

Na splošno Colony združuje DeFi in konvencionalno financiranje, da bi prek svoje skupnosti ustvaril vrednost v omrežju Avalanche. Prva indeksna ponudba (IDO) je načrtovana za četrto četrtletje leta 2022.

Ustanovitelj družbe Cryptominati Capital, zasebni vlagatelj Mark Karpeles, se je povezal z družbo Colony Lab kot korporativni partner. Na Twitterju so zapisali naslednje: “Colony Lab zagotavlja financiranje in likvidnost ekosistema The Avalanche, kar spreminja pravila igre.”

likvidnostni protokol za decentralizirano finančno platformo Aave.

Kaj je Aave DeFi?
Je Aave dobra naložba?

Projekt XIAVE je še en decentraliziran finančni sistem, v katerem lahko uporabniki posojajo in si izposojajo različne kriptovalute. Platforma s pomočjo pametnih pogodb ljudem omogoča, da se vključijo v medsebojno posojanje prek kriptovalute. Ljudje želijo posojati kriptovaluto, da bi zaslužili obresti, ali si izposoditi denar v zameno za plačilo obresti.

Aave temelji na verigi blokov Ethereum. Uporabniki se pri izvajanju transakcij zanašajo na številne algoritme in omrežje računalnikov, na katerih teče Aave, saj pametne pogodbe upravljajo vsa njegova sredstva. Svojega denarja vam ni treba več dajati v roke velikih bank ali finančnih institucij; zdaj ga lahko hranite sami!

Kaj počne žeton Aave?
Kaj je posebnega pri Aaveju?

Funkcije

Cilj družbe Aave je narediti preproste finančne storitve bolj dostopne, kar pomeni, da lahko posojate in si izposojate brez pomoči bank, posrednikov ali posrednikov. Skratka, vlagate v tehnologijo in hkrati vplivate na njen razvoj.

Trenutno je na voljo 26 različnih kriptovalut za depozite, 25 kriptovalut pa je na voljo za izposojo. ETH, LINK in LEND so najbolj priljubljena sredstva na Aave. Seznam vseh razpoložljivih sredstev in njihovih obrestnih mer najdete tukaj.

Na spletnem mestu Aave si lahko ogledate stopnjo izposoje in posojanja posamezne kriptovalute. Družba Aave uporablja algoritem za ustvarjanje trenutnih obrestnih mer na podlagi stopnje izkoriščenosti, kot je prikazano v zgornjem primeru. Če na primer v bazenu ni več veliko kriptovalut, bodo obrestne mere višje, da se lahko pridruži več ljudi. Nasprotno pa bodo obresti, če jih je v izobilju, nižje, da bi spodbudile večjo aktivnost.

Kako zaslužite denar z AAVE?
Je Aave dobra naložba v letu 2022?

Aave ponuja dva različna žetona DeFi: AAVE in AAVL. Prvi je AAVE, ki je žeton za upravljanje protokola podjetja. Delnice podjetja Aave lahko kupite z nakupom žetonov AAVE, ki delujejo podobno kot delnice podjetja. Na ta način lahko glasujete za spremembe, ki lahko spremenijo potek protokola.

Drugi žeton Aave je žeton AToken, ki je obrestni žeton, ki ga posojilodajalci dobijo za obresti na depozite. Obresti se takoj pripišejo v vašo denarnico, žetoni pa so vezani na vrednost osnovnega sredstva, ki ste ga položili, v razmerju 1:1.

Takojšnje posojilo je eno izmed najbolj priljubljenih posojil na Aavu, s katerim lahko izkoristite arbitražne možnosti v svetu kriptovalut. Pri hitrih posojilih ni potrebno nobeno zavarovanje. Denar morate vrniti v isti transakciji, običajno v nekaj sekundah.

Kdo stoji za družbo Aave?
Kdo uporablja kriptografijo Aave?

Če plačilo ni zaključeno v okviru iste transakcije, bo stornirano. V obtoku je le 16 milijonov žetonov s protokolom Aave. Rezervna pogodba ekosistema DeFi vsebuje tri milijone teh žetonov za namene ustvarjanja programa.

Druga značilnost protokola Aave je možnost zlaganja, ki je varnostni modul, v katerega lahko shranite žetone Aave kot zavarovanje pred težavami na trgu. Če bi na primer eden od najbolj priljubljenih stackcoinov na Aavu izgubil vezavo na ameriški dolar, lahko za nadomestilo izgube uporabite do 30 % varnostnega modula.

Odkar je Aave leta 2020 začel delovati, si lahko na platformi izposodite in posodite dejanski denar.

Ali je mogoče rudariti Aave?
Kaj je Aave? Notranjost posojilnega protokola DeFi

Fantom : Podjetje uporablja veriženje blokov kot način za gradnjo, lastništvo, trgovanje in upravljanje digitalnega premoženja. Decentralizirane aplikacije in pametne pogodbe so primeri te tehnologije.

Etherium je bil prva kriptovaluta, ki je podpirala pametne pogodbe. Vendar je imela v zadnjih letih težave zaradi preobremenjenosti in visokih stroškov transakcij. Zato se je pojavilo več alternativ, ki omogočajo hitrejšo obdelavo transakcij z nižjimi stroški.

Druga možnost je Fantom, odprtokodna platforma pametnih pogodb za dApps in digitalno premoženje. Na tej platformi je postopek izposojanja, posojanja in trgovanja s sintetičnim premoženjem poenostavljen. Preprosto se prijavite v svojo digitalno denarnico in položite žetone ter začnite zaslužiti.

Ali je Fantom dobra naložba?
Fantom postane tretji največji protokol DeFi

Funkcije

Fantom je vse bolj priljubljen, saj ponuja učinkovit odgovor na trilemo veriženja blokov. Prizadeva si za trajnostno ravnovesje med varnostjo, stabilnostjo in decentralizacijo. Platforma je hitra, ker uporablja poseben mehanizem soglasja, imenovan Lachesis. Transakcije so tako zaradi tega izjemno hitre. Kot veriga blokov s podporo za pametne pogodbe je Fantom tudi zelo vsestranski.

Fantomova hitra obdelava transakcij zagotavlja, da so transakcije obdelane v eni do dveh sekundah. Obdela lahko več tisoč transakcij na sekundo, stroški vsake transakcije pa so izjemno nizki. Število transakcij na platformi Fantom se je maja povečalo na več kot tri milijone, kar ni presenetljivo.

Ali ima Fantom prihodnost na področju kriptovalut?
Kaj počne kriptografija Fantom?

Fantom je decentraliziran finančni protokol (De-Fi), ki ne potrebuje upravnega organa. Njegova infrastruktura je povezana z metodo konsenza POS aBFT (Asynchronous Byzantine Fault Tolerance). Zaradi tega lahko zagotovi, da celotno omrežje ostane učinkovito.

Mehanizem soglasja sistema Fantom aBFT potrjuje podatke in transakcije v omrežju. Posledično lahko doseže dogovor na zaupanja vreden in pregleden način. Doseganje soglasja je temeljna zahteva za vsako decentralizirano aplikacijo.

Koliko bo vreden Fantom?
Je družba Fantom podcenjena?

Fantomi so ugodni za plačila, saj imajo veliko pasovne širine in hitrosti. Prav tako so odlični za upravljanje in nadzor omrežja. To pomeni, da lahko z upravljanjem omrežja glasujete o zamislih za izboljšave, predlagate spremembe in presojate, če imate žetone v omrežju FTM. Vaš vpliv bo odvisen od tega, koliko žetonov FTM imate v lasti.

Fantom je idealen za nagrajevanje stav. Tukaj lahko zaslužite najmanj 3,79 % in največ 11,59 % letno obrestno mero (APR). Letna obrestna mera je odvisna od celotnega obdobja blokade in zneska FTM, ki ga vplačate.

Ali ima Fantom prihodnost?
Je Fantom decentraliziran?

Fantom je še ena kriptovaluta, ki je bila razvita na podlagi protokola EOS. Ponuja tako zasebne kot javne transakcije, ki so uporabne za posameznike, ki želijo ohraniti svojo identiteto skrito. Tako kot druge valute, kot je Stellar, se lahko uporablja tudi za nakup omrežnih pristojbin in plačilo validatorjev. Fantom se lahko uporablja tudi za plačevanje pristojbin za transakcije in zaračunavanje storitev drugim uporabnikom.

Fantomov vgrajeni DeFi stack uporabnikom omogoča ustvarjanje fUSB z žetoni FTM. fUSB je Fantomov lastni Stablecoin, ki je vezan na ameriški dolar v razmerju 1:1. Uporablja se lahko za trgovanje, izposojo in posojanje 176 različnih kriptovalut in sintetičnih sredstev, kot sta fETH in fBTC

Fantom postane tretji največji protokol DeFi
Kaj je Fantom? Hitra veriga blokov premaga Ethereum

Cena družbe Fantom se je v zadnjem tednu povečala za več kot 9 %, njena tržna kapitalizacija pa je 17. novembra 2021 znašala približno 2,03 milijarde USD. Njegov dnevni obseg trgovanja na borzah je v tem trenutku znašal približno 748 milijonov dolarjev.

Najbolj priljubljeno decentralizirano omrežje je PancakeSwap.

Druga nova decentralizirana finančna tehnologija je PancakeSwap. Ta projekt DeFi je bil ustvarjen šele lani in je zgrajen na pametni verigi Binance Smart Chain, ki je strojni ustvarjalec trga kriptovalut. PancakeSwap, tako kot Aave, zagotavlja likvidnost trgovanja kot storitev.

Kaj je DeFi? Prihodnost trgovanja s kriptovalutami
PancakeSwap: dragulj DeFi

Uporabniki so do konca oktobra na decentralizirani borzi PancakeSwap (DEX) stavili več kot 5 milijard dolarjev. Borza PancakeSwap je v primerjavi s tekmeci, kot je borza Uniswap, katere tržna vrednost znaša le 4 milijarde dolarjev, zelo ugodna.

Funkcije

PancakeSwap je odlična možnost za lastnike kriptovalut zaradi naslednjih razlogov. PancakeSwap uporablja platformo Binance Chain BEP-2, ki jo je razvila Binance, največja borza kriptovalut na svetu z dnevnim obsegom transakcij 27 milijard dolarjev. Drugič, CertiK, glavno podjetje za varnost pametnih pogodb, je preverilo pametne pogodbe PancakeSwap.

3 funkcije PancakeSwap, s katerimi lahko začnete uporabljati DeFi
DeFijev prvi projekt na Binance: PancakeSwap

PancakeSwap je decentralizirana borza kriptovalut, ki uporabnikom omogoča izmenjavo, shranjevanje in trgovanje s kriptovalutami. PancakeSwap se pri poravnavi ali trgovanju ne zanaša na tretje osebe in vam omogoča, da obdržite svoje žetone. Čeprav borzo PancakeSwap poganja družba Binance, je ta ne nadzoruje in ne upravlja. Storitev je precej primerljiva s storitvama Uniswap in Sushiswap, vendar z nekaj pomembnimi razlikami.

PancakeSwap je ena izmed najbolj priljubljenih decentraliziranih borz, ki so danes na voljo. Samo v mesecu oktobru je platforma obdelala več kot 12 milijard dolarjev trgovalnega prometa. To je več kot vse druge decentralizirane borze skupaj!

PancakeSwap postane prvi projekt DeFi
Kaj je PancakeSwap?

PancakeSwap je namenjen žetonom BEP-20, ki delujejo v pametni verigi Binance. Za prenos žetonov z drugih platform pa lahko uporabite Binance Bridge. Lahko jih “zavijete” kot žetone BEP-20 in jih po “zavitju” uporabite na borzi PancakeSwap DEX.

Prva nagrada, ki jo prejmete po vplačilu žetonov LP v sklad likvidnosti, je NOMMIA. Za pridobitev žetonov SYRUP lahko zdaj podarite žetone CAKE. Z žetoni SYRUP lahko pridobite VEČ funkcionalnosti, kot so kontrolni žetoni ali loterijske srečke z

Za uporabo storitve PancakeSwap potrebujete denarnico s kriptovalutami. Z decentralizirano zavarovalniško platformo so združljive denarnice Math Wallet, Trust Wallet, Binance Chain Wallet in celo MetaMask. Čeprav je MetaMask denarnica Ethereum, ki jo lahko uporabljate z Binance Smart Chain, jo lahko konfigurirate tudi s pomočjo Binance Smart Chain.

Graf prikazuje prihodnost decentraliziranih API-jev.

Ali lahko Graph predstavlja prihodnost prostora DeFi?
Popoln vodnik za pregledovanje grafov

Graf (GRT) je decentraliziran protokol za poizvedovanje in indeksiranje podatkov iz verig blokov. Izboljšuje dostop do informacij na enak način, kot Google indeksira informacije na internetu. The Graph indeksira tudi podatke iz verig blokov, kot sta Ethereum in Filecoin, podobno kot to počne Google z internetom.

Graf je prej indeksiral samo ethereum. Veriga blokov NEAR, ki jo je testirala, je razkrila, da lahko zdaj indeksira verige blokov, ki niso združljive z verigo blokov Ethereum.

Kaj počne Graph Crypto?
Koliko bo vredna kriptovaluta Graph Crypto?

Funkcije

V grafu so podatki razvrščeni v podgrafe, ki so znani kot odprti API-ji. API Graph QI omogoča razvijalcem preprosto iskanje in pridobivanje podatkov prek API Graph QI. Ker aplikacijam DEX, kot je DEX, zagotavlja potrebne informacije za pravilno delovanje, jim omogoča hiter dostop do podatkov.

Po dodelitvi sredstev fundacije The Graph Foundation podjetju StreamingFast, ki se ukvarja s podatki o verigah blokov, je ta protokol lahko podpiral verige blokov, ki niso povezane z Eterejem. Razvijalci uporabljajo The Graph za dostop do podatkov, kot so cene in informacije o uporabnikih. Od novembra 2021 protokol deluje v 25 različnih omrežjih veriženja blokov. Od takrat je podjetje StreamingFast k razvoju protokola The Graph prispevalo več dragocenih prispevkov.

Ali je Graph DeFi? najboljši defi projekti
Je Graph Crypto dober?

Graf ima dve vrsti vozlišč: polna vozlišča in vozlišča za indeksiranje. V indeksnih vozliščih se izvaja programska oprema GraphQL, ki pomaga ohranjati organiziranost omrežja, medtem ko polna vozlišča gostijo in zagotavljajo podatke omrežju. Omrežje trenutno deluje na treh testnih omrežjih: mainnet, ropsten in kovan.

Priljubljenost Fintech še naprej narašča, trenutna tržna cena je 0,65 USD, 24-urni obseg trgovanja pa znaša 136.511.855 USD. Prihodki naj bi se do leta 2026 povečali za 212,52 odstotka.

Zaključek: pregled najzanimivejših projektov DeFi, ki jih je treba spremljati

Najboljši kovanci DeFi za nakup
DeFi in prihodnost.

Morda se sprašujete: “Kakšna je prihodnost DeFi?” Po zaslugi podjetnikov milijarderjev in vlagateljev, kot je Mark Cuban, je DeFi zdaj v modi. Posledično je mesečni obseg maja 2021 znašal 173 milijard dolarjev, kar je več kot 39,5 milijona dolarjev januarja 2019.

Uporaba decentraliziranega omrežja namesto običajnega ponudnika internetnih storitev ima več prednosti, med drugim odpravlja posrednike in posrednike. Velja tudi za eno od najboljših denarnih orodij v državah, kjer so finančni sistemi slabi, in vsakdo z računalnikom lahko zaradi dApps učinkovito upravlja s svojimi sredstvi.

Kako zaslužiti denar z DeFi?
Katera kriptovaluta bo eksplodirala?

Kljub temu še ni postala priljubljena. Možno je, da se večina posameznikov ne zaveda takšnih platform, ker nimajo tradicionalnega dostopa do njih. Poleg tega običajni finančni sistem, vključno s podjetji in finančnimi organi, še vedno okleva pri vključevanju novih tehnologij. Vsak projekt, ki želi biti del prihodnosti, se mora naučiti, kako delovati v tem okolju.

Kaj je naslednje za DeFi?
Kateri so najboljši kovanci DeFi za leto 2022?

Teh platform še ne smemo zavrniti, čeprav se še niso v celoti razvile v varno omrežje. Še vedno se sooča z enakimi ovirami, s katerimi se je kriptografsko okolje soočalo v svojih začetkih.

Kateri so najbolj obetavni projekti DeFi?
Ali ima DeFi prihodnost?

Če uporabljate decentralizirane finančne aplikacije, imate lahko popoln nadzor in lastništvo nad svojim kripto premoženjem. Te aplikacije vam omogočajo tudi komunikacijo s finančnim sistemom v obliki omrežja peer-to-peer. Projekti DeFi postajajo vse bolj priljubljeni, saj delujejo na vrhu omrežij veriženja blokov, kot je Ethereum.

Da bi zožili seznam projektov DeFi na pet, smo pregledali trg in izločili vse projekte, ki niso ustrezali našim merilom. Med temi akterji so protokoli, ki jih vodi skupnost, platforme za zbiranje likvidnosti in industrijski posredniki. Verjamemo, da bodo te pobude učinkovito pretresle tradicionalno financiranje, vendar morate biti pri vlaganju v kateri koli projekt DeFi previdni.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake