Najboljše kriptovalute

  Top 5 najbolj nestanovitnih kriptovalut in zakaj so tako nestanovitne: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin in Shiba Inu

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Kaj vpliva na nestanovitnost kriptovalut?

  Zakon o ponudbi in povpraševanju je eden najpomembnejših dejavnikov tečajev kriptovalut: ko se povpraševanje poveča, ponudba pa zmanjša, se cena dvigne; nasprotno, če je povpraševanje veliko, proizvodnja pa majhna, vrednost sredstva pade.

  ⚡️ Kaj je pregledovalnik kriptovalut?

  Screener je orodje za kratkoročne in srednjeročne trgovce, ki prikazuje količine glavnih akterjev na področju kriptovalut. Screener lahko uporabite za sledenje strategiji, ki temelji na gostotah. Prevzemite pozicije v kategorijah z upadajočimi in odskočnimi vrednostmi.

  ⚡️ Kaj je skalpiranje kriptovalut?

  Skalpiranje je metoda trgovanja, pri kateri trgovec uporablja za pridobivanje pogostih majhnih dobičkov iz majhnih nihanj cen, ki se sčasoma povečajo na večji znesek. Zaradi velike volatilnosti je ta tehnika še posebej priljubljena na trgu kriptovalut.

  ⚡️ Kako nestanoviten je Dogecoin?

  Kriptovalute so visoko tvegane in špekulativne naložbe. Dogecoin ima še posebej divja nihanja, saj pri njem ni omejitev glede zaloge. Deluje takole: ko cena Dogecoina naraste, morajo vlagatelji takoj pridobiti več kovancev, da ohranijo ali celo povečajo stabilnost.

  Pri skoraj vsaki virtualni valuti je nihanje cen neizogibno. Poleg tega je digitalno premoženje odvisno od bitcoina, osnovne kriptovalute. Ko se cena BTC zviša ali zniža, ima to primerljiv vpliv na altcoine.

  Kaj je najbolj nestanovitna kriptovaluta?

  Preprosto povedano, nestanovitnost kriptovalut je hitrost, s katero se spreminjajo cene virtualnih sredstev. Če bi na primer cena bitcoina danes znašala 1000 USD, jutri pa bi se zvišala na 1100 USD, bi to pomenilo pozitivno spremembo v višini +100 USD ali +11 %. Če pa bi cena padla na 900 USD, bi bila to negativna sprememba v višini -100 USD ali -11 %.

  Zakaj je bitcoin tako nestanoviten?
  Kakšna je povprečna nestanovitne kriptovalute

  Bitcoin

  Bitcoin je najdragocenejša kriptovaluta s tržno kapitalizacijo več kot 140 milijard dolarjev. Vrednost valute se je od njenega debija do jeseni 2021 povečala za več kot 102,3-milijonkrat. V istem obdobju takega dosežka ni dosegla nobena delnica na katerem koli tradicionalnem trgu. Bitcoin je aprila 2021 dosegel rekordno vrednost 63.314 dolarjev. Maja je cena padla na 30.000 dolarjev in od takrat niha med tema dvema točkama.

  Kriptovalute so doživele velika nihanja cen, zaradi česar so privlačne za naložbe, hkrati pa predstavljajo tudi visoko stopnjo tveganja.

  Bitcoin
  Kakšna je nestanovitnost eterija?

  Ethereum

  Tudi na drugo najdragocenejše kriptoaktivno premoženje vplivajo širši tržni trendi. Ethereum je svoj prvi vrh dosegel januarja 2018, zdaj pa že dve leti upada. ETH se je maja 2021 za kratek čas povzpel na 4168 dolarjev. Z eterijem se je junija 2021 trgovalo po ceni 1817.000 dolarjev. Novembra 2021 je cena tega kriptožetona znašala 752 dolarjev.

  Vlagatelji se morajo zavedati, da lahko kriptožetoni v kratkem času izgubijo velik odstotek svoje vrednosti.

  Eterij nestanovitnost kriptovalut 202
  Je XRP volatilna?

  Ripple

  Volatilnost kriptovalute Bitcoin je nekoliko bolj ekstremna kot pri ustreznih komercialnih borzah (CEX). Ripple je na primer pokazal precejšnjo nestanovitnost kriptožetonov. Decembra 2017 je na kartici prišlo do velikega povečanja. Vrednost kovanca se je v enem mesecu povečala z 0,22 na 3,37 dolarja. Jeseni 2018 so se vrednosti skoraj vrnile na decembrsko raven, vendar so si v zadnjih mesecih opomogle.

  Cena XRP v zadnjem času ni bila tako volatilna
  Volatilnost kriptovalute Litecoin (LTC) po mesecih

  Litecoin

  Druga različica projekta je Litecoin. Ker ima visoko likvidnost, lahko LTC primerjamo z virtualnim premoženjem z dostojno likvidnostjo. Po podatkih portala Crypto.ru je Litecoin ena od 30 najboljših kriptovalut, kar kaže na zaupanje trgovcev v projekt. Vendar pa se pri tej valuti pojavljajo precejšnja nihanja cen. Od leta 2017 je imel LTC tri najvišje cene. Prvi je bil decembra, ko se je vrednost premoženja povečala s 55 na 370 dolarjev. Drugi se je zgodil maja 2019, ko je vrednost litecoina narasla na 146 dolarjev.

  Trg je zelo nestanoviten, saj dnevno niha v razponu od 2 do 4 %. Po Walmartovi napovedi, da bo začel sprejemati plačila z litecoini, se je septembra 2021 cena litecoina v enem dnevu dvignila s 175 na 223 dolarjev. Podjetje je trditev zavrnilo. V naslednjih dneh se je graf postopoma vrnil v svoje običajne meje.

  Litecoin se je povečal za 8 %
  Elon Musk je na Twitterju delil objavo s fotografijo Flockyja

  Shiba Inu.

  Shiba Inu.
  Objava Elona Muska s fotografijo mladička shiba inu.

  Vpliv informacijskega polja je viden v spremembah kotacij meme-coina po tvitu Elona Muska. V nekaj dneh se je vrednost kriptožetona povečala za desetkrat, njegova tržna kapitalizacija pa znaša približno 41 milijard dolarjev. Trgovci, ki stavijo na hiter dobiček, so primer špekulacij na gibanje grafa Shiba Inu oktobra 2021.

  Kripto volatilnost kriptožetonov: PET DEJAVNIKOV, KI VPLIVAJO NA NJIHOVO CENO

  Gibanje urnika Shiba Inu v oktobru 2021
  Kaj je nestanovitnost kriptovalut?

  ZAKON O PONUDBI IN POVPRAŠEVANJU

  Zakon o ponudbi in povpraševanju je eden najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na ceno kriptovalut: ko se povpraševanje poveča, ponudba pa zmanjša, se cena zviša; ko se povpraševanje zmanjša, ponudba pa poveča, se vrednost sredstva zniža. Ponudba kriptovalut je v nasprotju s fiat (tradicionalnimi) valutami vedno končna.

  Zato se povpraševanje po njem ne bo zmanjšalo. Hkrati pa se lahko zanimanje za različne kriptovalute zelo razlikuje. Na spletni strani Changelly.com se lahko seznanite s trenutnimi tečaji glavnih kriptovalut ter trgujete z digitalno valuto po nizki ceni.

  Ali obstajajo načini za zmanjšanje nestanovitnosti kriptovalut?

  STROŠKI RUDARJENJA DIGITALNE VALUTE SO OGROMNI.

  Kriptovalute z visoko volatilnostjo
  Cena kriptoaktivov bo trpela, če se bodo povečali stroški rudarjenja

  Bitcoini in druge kriptovalute ne nastanejo sami od sebe. Rudarji (imenovani tudi rudarji) za rudarjenje bitcoinov in drugih kriptovalut uporabljajo specializirano opremo. Zapletenost tega procesa sčasoma narašča. Če se bodo stroški rudarjenja povečali, bo to posledično vplivalo na ceno kriptovalut.

  PRAVILA IN POSTOPKI

  Druga ključna komponenta, ki pomembno vpliva na določanje cen kriptovalut, so različna pravila in standardi nacionalnih organov. Cena kriptovalute lahko pade, če se ti zaostrijo, prav tako pa tudi morebitne posledice. Če pa bo industrija kriptovalut deležna ugodne vladne obravnave, bo to premoženje cvetelo.

  MOČ MEDIJEV.

  Kriptovaluta z visoko volatilnostjo
  Volatilnost kriptovalut

  Na tržno ceno kriptovalut lahko vplivajo tudi ukrepi medijev, ki imajo pomembno vlogo pri razpoloženju vlagateljev. Na povpraševanje po kriptovalutah vpliva to, kako in kaj se o njih piše; dobre novice ga lahko povečajo, slabe pa povzročijo paniko na trgu. Posledica tega je naval vlagateljev, ki mu sledi strm padec cen.

  Hkrati imajo mediji pomembno vlogo pri izobraževanju splošne javnosti o delovanju kriptovalut, kar vodi v boljše razumevanje kriptovalut in željo po vlaganju.

  Volatilnost kriptovalute bitcoin: Kaj to je in kako izkoristiti njene prednosti?
  Kakšne so morebitne težave, ki jih lahko povzroči kriptovaluta z visoko volatilnostjo?

  FINANČNE KRIZE

  Cena kriptovalut je odvisna tudi od stanja svetovnega gospodarstva. Ko začne konvencionalni finančni sistem propadati, se vlagatelji prestrašijo in se obrnejo k alternativnim sredstvom, da bi prihranili denar. V teh razmerah postanejo bitcoini veliko boljša oblika varčevanja naložbenega kapitala kot inflacijski fiat denar. Posledično imajo krize posreden vpliv na ceno bitcoinov.

  Skratka, nestanovitnost kriptovalut je posledica številnih dejavnikov. Najpomembnejši med njimi so našteti zgoraj. Volatilnost je hkrati sovražnik in prijatelj kriptovalut. Po eni strani privlači vlagatelje, ki iščejo hitre dobičke. Po drugi strani pa odvrača tiste, ki ne razumejo narave kriptovalut in se bojijo tveganj. Skupnost kriptovalut bi se morala naučiti izkoristiti prednosti nestanovitnosti kriptovalut.

  Kakšna bo prihodnost volatilnosti bitcoina?

  Ker je bitcoin kot sredstvo še vedno na začetku, je težko napovedati, kako se bo uporabljal v prihodnosti. Današnja negotovost vpliva na razpoloženje na trgu in povzroča nestanovitnost kriptovalut, ki se bo začela zmanjševati, ko se bo položaj bitcoina v javnosti utrdil.

  Top 5 Najbolj volatilna kriptovaluta
  Nestanovitne kriptovalute

  Z nadaljnjim razvojem pravil in vstopom institucionalnih vlagateljev na trg se bodo potrošniki bolje seznanili z bitcoinom in prepoznali njegov potencial kot alternativnega razreda premoženja, zato se bo volatilnost kriptovalut sčasoma umirila.

  Kako zaslužiti na račun nestanovitnosti bitcoina?

  Izkoristiti je mogoče nihanja cen kriptovalut. Ta pristop za zaslužek je, da sledite novicam o trgu digitalnega premoženja in pravočasno odprete pozicije na borzi. Ni vam treba biti strokovnjak, da bi lahko napovedali, kako bodo določeni dogodki vplivali na pozicijo kriptovalut. V primeru novice o legalizaciji bitcoina v pomembni državi, na primer, bi priporočili nakup kriptovalute.

  • Državna podpora finančnemu instrumentu je primerljiva z legalizacijo tega instrumenta.
  • Z vladnim blagoslovom bodo lahko številni vlagatelji, ki so se doslej izogibali nakupu bitcoinov zaradi bojazni, da bo ta prepovedan, to storili zakonito.
  • Vse večje povpraševanje po bitcoinih bo pripomoglo k nadaljnji rasti tečaja kriptovalute.

  Večja kot je nestanovitnost, več lahko v tem primeru zaslužite.

  Eterij nestanovitne kriptovalute 2022
  Ali ima kriptovaluta visoko ali nizko kripto volatilnost?

  Včasih se lahko pojavi priložnost, da izkoristite nihanje cen digitalnega premoženja. Žal morate za delo na večini borz kriptovalut opraviti postopek identifikacije in preverjanja, ki je pogosto dolgotrajen. Poleg tega je prenos osebnih podatkov na tretjo osebo vedno tvegana igra. Nihče ne more zagotoviti, da bodo občutljivi podatki varni pred uhajanjem.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..