Top kriptografija

  Kaj je Litecoin?

  Kazalo vsebine

  ⚡️ KAJ JE BLOCKCHAIN?

  Veriga blokov je digitalna knjiga, v kateri so shranjene vse transakcije z Lightcoini. Rudarji združujejo nedavne transakcije kriptovalut v “bloke”. Preden se povežejo z obstoječo verigo blokov, se bloki kriptografsko zaščitijo. Podobno tehnologijo veriženja blokov uporablja več drugih kriptovalut, kot sta lightcoin in bitcoin.

  ⚡️ KAJ JE RUDARJENJE?

  Rudarjenje je postopek zavarovanja vsakega bloka v obstoječi verigi blokov s programsko opremo za rudarjenje. Po zavarovanju vsakega bloka se ustvarijo nove enote kriptovalute. Te enote lahko rudarji takoj dajo na trg.

  ⚡️ Ali ima Litecoin prihodnost?

  Litecoin tečaj je doživel številne vzpone in padce, vendar si je vedno opomogel. Dolgoročno gibanje cene je ena od najpomembnejših značilnosti litecoina, prav tako pa tudi njegove možnosti za prihodnjo rast. Danes, leta 2021, se LTC prodaja za približno 160 dolarjev za LTC, potem ko je bil potisnjen navzdol s prejšnjih najvišjih vrednosti.

  ⚡️ Kako lahko kupim bitcoine?

  Čeprav bitcoinov še ni mogoče kupiti prek banke ali investicijske družbe, nekatera podjetja to pripravljajo v prihodnosti. Za zdaj boste morali uporabiti platformo za trgovanje s kriptovalutami, da boste lahko zamenjali dolarje za bitcoine ali druge digitalne valute.

  ⚡️ Kako delujejo kriptovalute?

  Kriptovaluta je izraz, ki se nanaša na katero koli vrsto denarja, ki obstaja v digitalni ali virtualni obliki in za zavarovanje transakcij uporablja kriptografijo. Kriptovalute temeljijo na decentraliziranem sistemu za beleženje transakcij in ustvarjanje novih enot brez potrebe po osrednjem organizacijskem organu.

  Charlie Lee, nekdanji Googlov inženir, je Litecoin predstavil oktobra 2011. Litecoin je bil ustvarjen na podlagi odprte kode Bitcoina z nekaterimi spremembami. Tako kot Bitcoin tudi Litecoin temelji na svetovnem decentraliziranem odprtokodnem plačilnem sistemu, ki ga ne upravlja noben osrednji organ. Litecoin se od Bitcoina razlikuje po hitrosti ustvarjanja blokov in uporabi algoritma Scrypt kot algoritma za dokazovanje dela.

  Velja za enega prvih altcoinov, ki temelji na odprtokodni kodi Bitcoina.

  Kaj je litecoin
  Kaj je kriptovaluta ltc cryptocurrency

  Litecoin je bil sprva močan konkurent bitcoinu. Ker pa je industrija kriptovalut z novimi kriptovalutami, uvedenimi v zadnjih letih, postala bolj nasičena in konkurenčna, je privlačnost Litecoina nekoliko upadla.

  Litecoin je sprva veljal za odgovor na bitcoin. Ko je Lee na uglednem forumu o bitcoinih napovedal debi LTC, ga je opisal kot “lažjo različico bitcoina”. Posledično ima LTC podobne značilnosti kot bitcoin, lahko pa prilagodi in spremeni nekatere elemente, za katere je razvojna ekipa menila, da bi jih bilo mogoče izboljšati.

  Za kaj je litecoin namenjen?
  Kakšno omrežje uporablja litecoin?

  LTC (Litecoin) je 14. največja kriptovaluta, katere tržna kapitalizacija je novembra 2021 znašala približno 15 milijard dolarjev.

  KLJUČNE UGOTOVITVE

  Charlie Lee je leta 2011 ustvaril Litecoin, kriptovaluto, ki velja za zgodnji primer altcoinov.

  Prej so jo v nasprotju z bitcoinovim zlatom tržili kot “srebro” in je bila po tržni kapitalizaciji v nekem obdobju tretja najdragocenejša kriptovaluta.

  Denarnica za kovance litecoin
  Koliko bo vreden LitetCoin?

  Ker ima podobno strukturo kot bitcoin, je bil uporabljen kot testno omrežje ali testni poligon za izboljšave bitcoina.

  Kako uporabiti kovanec Lite (LTC) kot naložbeno platformo

  Litecoina ne proizvaja in ne upravlja vlada, ki je že dolgo edini subjekt, ki mu družba zaupa ustvarjanje denarja. Namesto da bi jih regulirala centralna banka in da bi izhajali iz tiska v Uradu za graviranje in tiskanje, se litecoini ustvarjajo z zapletenim postopkom kriptovalute, znanim kot rudarjenje, ki vključuje reševanje seznama transakcij litecoinov.

  Na čem se rudarijo litecoini?
  Kako se LiteCoin razlikuje od Bitcoina?

  Litecoin je ustvaril Charlie Lee, diplomant MIT in nekdanji Googlov inženir. “Oktobra 2011 sem se igral s kodno bazo bitcoina in želel sem ustvariti… vilico bitcoina,” pravi Lee. V bistvu je bil to zanj prijeten stranski projekt.

  Največje število dolgoročnih kreditov je prav tako določeno na 84 milijonov. V obtoku ne bo nikoli več kot 84 milijonov litecoinov. Mreža Litecoin vsakih 2,5 minute ustvari nov blok in ga doda v knjigo nedavnih transakcij LTC po vsem svetu. Blok preveri rudarska programska oprema in postane viden vsem uporabnikom sistema.

  Kovanec lite coin na Luni
  Litecoin – decentralizirana kriptovaluta

  Ko rudar preveri naslednji blok, postane del verige, ki je dnevnik vseh transakcij z litecoini, ki so bile kadar koli opravljene.

  Rudarjenje LTC prinaša več prednosti: prvi rudar, ki uspešno potrdi blok, je nagrajen z 12,5 litecoina. Število kovancev, nagrajenih za takšen trud, se sčasoma zmanjšuje, tako kot se zmanjšuje število kovancev bitcoina. Avgusta 2019 se je prepolovilo, prepolovitev pa se bo dogajala v rednih časovnih presledkih, dokler ne bo okoli leta 2040 izkopan 84-milijonti kovanec. Litecoinov sistem nagrajevanja je zasnovan tudi tako, da sčasoma proizvede več litecoinov kot bitcoin, kar je še ena prodajna točka za rudarje.

  Algoritem potrjevanja scrypt

  Ali je vredno kupiti denarnico lite coin
  Napoved Litecoin

  Algoritem PoW (proof-of-work) se uporablja za zaščito bitcoina, litecoina in drugih kriptovalut. PoW v bistvu pomeni, da ena stranka vsem drugim udeležencem omrežja dokaže, da je bila opravljena zahtevana količina računskega dela. Litecoin namesto intenzivnejšega algoritma SHA-256, ki ga uporablja bitcoin, uporablja algoritem za hashanje Scrypt PoW, ki je manj potraten za vire.

  To pomeni, da je Litecoin bolj dostopen običajnim ljudem z manj zmogljivimi računalniki kot Bitcoin, ki za konkurenčnost potrebuje drage rudarje ASIC.

  Prihodnost litecoina
  Kako investirati v Litecoin?

  Scrypt je mehanizem za izpeljavo ključa na podlagi gesla. Tarsnip pravi: “Funkcija izpeljave šifrirnega ključa je bila prvotno ustvarjena za uporabo v Tarsnapovem sistemu spletnega varnostnega kopiranja in naj bi bila bolj odporna na napade s strojno grobo silo kot druge možnosti, kot sta PBKDF2 ali bcrypt.”

  Lee je program Scrypt zasnoval z mislijo na obsežne strojne napade na Bitcoin. V nasprotju s Scryptom algoritem Bitcoin SHA-256 ne potrebuje veliko glavnega pomnilnika (RAM) za paralelizacijo.

  Kako vlagati v litecoin leta 2022?
  Denarnica za kovance Lite

  V začetku leta 2010, ko so rudarji razvili specializirano strojno opremo, kot je specializirano vezje (ASIC) za reševanje šifriranja SHA-256, se je izkazalo, da je Bitcoin ranljiv za tak napad. Lee je s tem, da je algoritem konsenza Litecoin zahteval veliko pomnilnika, želel preprečiti tekmo v strojni opremi, čeprav se to v praksi ni zgodilo, saj se je pojav grafičnih procesorjev odzval na potrebo po več pomnilnika.

  Kakšna je razlika med Bitcoinom (BTC) in Litecoinom (LTC)?

  Litecoin je bil ustvarjen kot “srebro” v primerjavi z “zlatom” Bitcoina. Litecoin je tako kot bitcoin internetni plačilni sistem, ki deluje med vrstniki. Gre za popolnoma decentralizirano, odprtokodno svetovno plačilno omrežje. Lee je zasnovan tako, da odpravlja pomanjkljivosti sistema Bitcoin. Različne razlike med obema valutama so opisane v spodnji preglednici.

  Litecoin za začetnike
  Zakaj vrednost Litecoina pada?

  Litecoin je ustvarjen za izdelavo štirikrat več blokov kot bitcoin (1 nov blok na 2,5 minute v primerjavi z 10 bitcoini), zato je privlačen zaradi hitrosti in priročnosti nakupa, čeprav za preverjanje delovanja uporablja tehnologijo Scrypt (v nasprotju z bitcoinovo SHA-256), kar zahteva precej več procesorske moči z rudarsko opremo, kot so rudarji ASIC ali grafični procesorji.

  Litecoin je vrsta kriptovalute, ki uporablja algoritem Scrypt, ustvaril pa jo je Charles Lee. Njena tržna kapitalizacija znaša več kot 8 milijard dolarjev, kar jo uvršča med najdragocenejše kriptovalute. LTC je med 15 največjimi kriptovalutami po tržni vrednosti (čeprav še vedno močno zaostaja za bitcoinom). Od novembra 2021.

  Prihodnost Litecoina

  Litecoin je od svoje uvedbe nenehno izboljševal varnost in celovitost omrežja ter hkrati povečeval hitrost transakcij.

  Kaj je litecoin?
  Kaj je Litecoin in kako deluje?

  SegWit

  Leta 2015 je bila prvič predlagana zamisel o uvedbi SegWit ali Segregated Witness za Bitcoin. Deluje tako, da “segregira” podatke digitalnega signala (priča) zunaj osnovnega bloka v verigi blokov. Cilj sistema SegWit je bil odpraviti težavo skalabilnosti Bitcoina, vendar je v skupnosti sprožil veliko razprav.

  Litecoin je SegWit uvedel leta 2017, in ker je zelo podoben Bitcoinu, je služil kot testni poligon ali testno omrežje za dokazovanje veljavnosti SegWita v večjem omrežju Bitcoin. Test je bil uspešen in od takrat je Bitcoin vključil SegWit. Nekateri nasprotniki povečanja velikosti blokov bitcoinov, ki so se zavzemali za ohranitev majhne velikosti blokov, so trdili, da je Litecoin boljša rešitev za skaliranje.

  Vse, kar morate vedeti o litecoinu
  Kaj je omrežje Lightning Network?

  Kaj je omrežje Lightning Network?

  Omrežje strele je drugorazredna tehnologija bitcoinov, ki z uporabo mikroplačilnih kanalov izboljšuje zmogljivost transakcij v verigi blokov.

  Litecoinovo omrežje Lightning Network je bilo testno omrežje, ki je pokazalo, da so inovacije v bitcoinih izvedljive, tako kot je bila segregirana priča v bitcoinih. Charlie Lee je dodal, da se je, ko je “veriga bitcoinov preobremenjena in so pristojbine visoke, preprosto povezati z omrežjem Litecoin Lightning”.

  Kaj je Mimblewimble in kako deluje? 

  Kaj bo Mimblewimble naredil za Litecoin?
  Katero kriptovaluto uporablja Mimblewimble?

  MimbleWimble je kovanec za zasebnost, ki uporablja zaupne transakcije za šifriranje ali skrivanje podatkov, kot so zneski transakcij. Trdi se, da lahko MimbleWimble izboljša skalabilnost z zmanjšanjem velikosti blokov. Charlie Lee je v začetku leta 2019 napovedal, da bo Litecoin še naprej razvijal kovanec MimbleWimble, pri čemer razvoj poteka že od leta 2021.

  Kaj je Litecoin in kako deluje?

  Litecoin je decentralizirana virtualna valuta, ki jo upravlja osrednji organ. Omrežje Litecoin ponuja skoraj ničelne provizije za transakcije, ljudje po vsem svetu pa ga lahko uporabljajo za takojšnje pošiljanje skoraj ničelnih plačil. Bitcoin, Litecoin in številne druge kriptovalute za zaščito svojih omrežij uporabljajo sistem PoW (proof-of-work). Rudarji Litecoina morajo uporabiti svojo računalniško moč za reševanje zapletenih kriptografskih ugank, da bi v verigo blokov dodali nove bloke transakcij Litecoin in zaslužili nagrado.

  Kako deluje Litecoin?
  Kako deluje Litecoin?

  Cilj dokaza o delu je ustvariti neprekinjeno dokazno verigo, ki dokazuje veljavnost podatkov. Pri dokazovanju dela (PoW) mora ena stranka vsem drugim udeležencem v omrežju dokazati, da je bila opravljena zahtevana količina računskega dela. Litecoin za razliko od Bitcoina v ta namen uporablja algoritem Scrypt, ki zahteva manj virov.

  CRYPTOASSETS: KAJ STE ŽELELI VEDETI O PREDPISIH?

  Kako vlagati v Litecoin LTC

  Litecoin je bil eden od prvih uspešnih altcoinov, ki je bil deležen kritik zaradi nejasne ponudbe vrednosti. Prav zaradi tega razloga je posameznike privlačil.

  Ali je kovanec LTC dobra naložba?
  Je Litecoin dobra naložba v letu 2022?

  Inflacijo litecoinov nadzoruje mehanizem razpolovitve. Ker je bil ustvarjen že leta 2011, se je njegova veriga blokov izkazala za dovolj varno, da se izogne 51-odstotnim napadom, do katerih pride, ko rudarski subjekt ali subjekti prevzamejo več kot 51 % računalniške moči, ki varuje omrežje, in jo uporabijo za spreminjanje verige blokov. zgodovina.

  Ker ni bila tarča resnih napadov, se njena zanesljivost v svetu kriptovalut šteje za “srebrno plat”: zaupanja vredno kriptovaluto, ki se lahko uporablja za transakcije po razumni ceni.

  Vlagatelje in trgovce vse bolj privlači litecoin zaradi njegove omejene ponudbe in vse manjšega ustvarjanja, kar uporabljajo za napovedovanje cene. LTC se lahko vključi v portfelj zaradi svoje zanesljivosti, kar vlagateljem omogoča dostop do sprememb na trgu kriptovalut, ne da bi utrpeli kakršne koli izgube.

   Omrežje ltc cryptocurrency
  Omrežje Litecoin

  Ohranjanje anonimnosti v Litecoinu je precej manj zapleteno kot v omrežjih z višjimi pristojbinami za transakcije, saj so stroški prenosa denarja nižji. Uporablja se tudi za nakup predmetov in storitev, podpira pa ga večina plačilnih platform za kriptovalute.

  Litecoin je zelo likvidna digitalna valuta, s katero se pogosto trguje na večini večjih borz kriptovalut, zato je idealna za vlagatelje. Nekateri uporabniki ga uporabljajo za prenos denarja med različnimi borzami ali kreditnimi platformami, saj so transakcije v njegovem omrežju razmeroma poceni, v nasprotju z omrežji, kot sta Bitcoin ali Ethereum, kjer so lahko provizije za transakcije pretirano visoke.

  Omrežje Litecoin vsak dan opravi več kot 100.000 transakcij in ima v povprečju 200.000 do 300.000 aktivnih naslovov. Čeprav ni tako priljubljeno kot omrežje Bitcoin, je njegova uporabnost nesporna.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..