Top kriptografija

  Kripto balon: Kaj sledi?

  ⚡️ Kaj pomeni kriptovaluta cryptocurrency cryptocurrency bubble?

  Po mnenju skeptikov so kriptovalute špekulativni mehurček, ki bo kmalu počil.

  ⚡️ Katera kriptovaluta bo eksplodirala naslednja?

  Chainlink je danes ena izmed najbolj trdnih kriptovalut. Zaradi tega je ena od najpomembnejših kriptovalut, ki bodo v letu 2024 doživele skokovit vzpon. Chainlink je kriptovaluta, ki povezuje verige blokov z zunanjim svetom z uporabo “orakljev”.

  ⚡️ Ali je eterij kriptovaluta, ki je nastala kot mehurček?

  Kljub dejstvu, da je Etherium v letu 2017 doživel znatno povečanje priljubljenosti, nekateri strokovnjaki trdijo, da ne gre za mehurček kriptovalut. Trg kriptovalut je lani eksplodiral in Etherium je eden od številnih primerov. Cena eterija je leto začela pri samo 8 dolarjih za kovanec, s čimer je postal druga največja digitalna valuta na svetu po kapitalizaciji.

  ⚡️ Bo XRP eksplodiral?

  Od takrat se je večina kriptovalut, zlasti težke uteži, kot so Bitcoin (BTC-USD), Etherium (ETH-USD) in Solana (SOL-USD), znašla pod pritiskom. Kljub temu sta priljubljenost kovancev in tehnologija veriženja blokov, ki stoji za njimi, še vedno močni.

  Izraz balon je izraz, ki se v zadnjem času v finančnem tisku pretirano uporablja za vse od stanovanjskega trga do delnic in rabljenih avtomobilov.

  Ker je Federal Reserve v gospodarstvo vložila bilijone dolarjev za boj proti COVID-19, so cene nepremičnin in delnic skokovito narasle.

  Kaj pomeni kriptožetonski mehurček?
  Ali obstaja mehurček kriptovalut?

  Čeprav je res, da so se tržna vrednotenja raztegnila zaradi običajnih dejavnikov in da nepremičninski trg morda še nikoli ni bil tako vroč, je težko ugotoviti, ali gre pri teh sredstvih za balon ali ne.

  Tu so še kriptovalute, hitro razvijajoči se razred premoženja, ki je v času pandemije prinesel denar, ki je prvim vlagateljem spremenil življenje.

  Cena XRP je v zadnjih tednih močno nihala, številni posamezniki pa so izrazili zaskrbljenost, da je celoten trg kriptovalut špekulativni balon. Bitcoin in eterij sta po tržni kapitalizaciji dve najbolj priljubljeni kriptovaluti na svetu. Od leta 2019 sta tako bitcoin kot eterij doživela meteorsko rast, zaradi česar nekateri menijo, da je svetovni trg kriptovalut v mehurčku.

  Kako delujejo mehurčki kriptovalut?
  Katera kriptovaluta bo eksplodirala naslednja?
  Kazalo vsebine

  Kaj je kripto balon?

  Kriptografski balon je opredeljen kot stanje na trgu, ko se cene hitro dvignejo in nato nenadoma padejo. Kriptografski balon leta 2017 je bil posledica špekulacij, da bo cena bitcoina rasla v nedogled. Ko je cena Bitcoina decembra 2017 dosegla najvišjo vrednost skoraj 20.000 USD, je kriptografski balon počil in cena Bitcoina je v nekaj mesecih padla na približno 6000 USD.

  Eden od razlogov, zakaj so posamezniki med krizo morda zanemarili kriptovalute, je ta, da je z njimi mogoče trgovati praktično iz katerega koli kraja na Zemlji v vsakem trenutku, zaradi česar so likvidna in decentralizirana sredstva, ki niso odvisna od ene same centralne banke ali vlade.

  Kateri mehurček kriptovalut bo eksplodiral naslednjič?
  Ali lahko bitcoin pade na ničlo?

  Med epidemijo so veliki institucionalni vlagatelji začeli vlagati v trge kriptovalut, legendarni vlagatelji, kot je Paul Tudor Jones, pa so sprejeli te zanimive finančne instrumente.

  Obstaja tudi strah pred zamujeno priložnostjo (FOMO), ki je pripomogel k temu, da so se cene kriptovalut povzpele na rekordne vrednosti.

  Če k temu dodamo še državne spodbude in ljudi, ki so ujeti doma, kjer se ukvarjajo s socialno izolacijo, lahko govorimo o epidemiji.

  Ali je Etherium kriptožetonski mehurček?
  Kako precenjeni so kripto zagonska podjetja?

  Ko smo se izvili iz epidemije, mnogi vlagatelji poskušajo ugotoviti, ali je bil neverjeten razmah trgov kriptovalut zgolj posledica povečane likvidnosti v finančnem sistemu.

  Razprava poteka o tem, ali so kriptovalute realen razred premoženja, ki temelji na najsodobnejši tehnologiji in lahko spremeni način, kako ljudje razmišljajo o denarju, ali ne.

  Pomen mehurčka kriptovalute
  Kripto zagonska podjetja prinašajo milijarde tudi pri visokih vrednotenjih

  Nemogoče je določiti, katera različica je pravilna, vendar obstaja več vprašanj, na katera morajo biti vlagatelji v kriptovalute pozorni v prihodnosti.

  Oglejmo si nekaj opozorilnih znakov, ki kažejo na to, da imamo mehurček kriptovalut tik pred nosom.

  Mehurček kriptovalut je primer špekulativne manije.

  Pesimisti na področju kriptovalut imajo številne dokaze, ki dokazujejo, da je trg kriptovalut v mehurčku.

  Ali gre za mehurček tveganega kapitala ali le za novo normalno stanje?
  Kam vlagajo vlagatelji tveganega kapitala v letu 2024

  Koristno je opraviti pregled teh spremenljivih sredstev in njihovih ciljev na visoki ravni.

  Bitcoin, najbolj priljubljena virtualna valuta na svetu, je zasebni in decentralizirani digitalni denar, ki na več načinov prekaša fiat valute, vendar ima zaradi svoje izjemne nestanovitnosti več skupnega z lastniškimi vrednostnimi papirji z visoko dinamiko kot z nacionalnimi valutami, kot je ameriški dolar.

  Te digitalne valute še zdaleč niso varen način varčevanja, saj se stroški pogosto spreminjajo.

  Prav tako jih je preprosto ponarediti, saj je za to potrebnih le nekaj skromnih programerskih sposobnosti. Po podatkih CoinGecko je trenutno v obtoku več kot 12.000 različnih kriptovalut.

  Zakaj je spletna stran s kriptožetonskimi mehurčki počila?
  Ali lahko bitcoin doseže 1 milijon dolarjev?

  Trg kriptovalut je od začetka novembra, ko je dosegel rekordno vrednost, izgubil več kot 1,2 bilijona dolarjev tržne vrednosti, kar vlagatelje opozarja, kako hitro lahko cene nihajo.

  Kripto mehurčki v živo običajno sledijo tem petim fazam: premik, vzpon, evforija, pobiranje dobička in panika.

  Mogoče je, da se je začelo pobiranje dobička, in zanimivo bo videti, kako se bodo obnašali trgi kriptovalut, ko bo Federal Reserve zaostril svojo denarno politiko v boju proti inflaciji.

  Ali lahko bitcoin pade na ničlo?
  Ali je kriptovaluta povezana z borzo?

  Vrednotenja zagonskih podjetij za kriptovalute so vse bolj napihnjena.

  Omeniti velja tudi, da so kriptovalute, kot sta FTX in OpenSea, pri katerih se je močno povečalo vrednotenje, morda znak mehurčka.

  K nedavni rasti cen kriptovalut so prispevali tudi številni drugi dejavniki, med drugim kitajska prepoved začetnih ponudb kovancev (ICO). Kitajski organi so svojo odločitev o regulaciji oziroma prepovedi transakcij z bitcoini objavili sredi januarja. Kmalu zatem so negativne novice s Kitajske sprožile globalni padec cen. Zaradi skokovite priljubljenosti in uporabe kriptovalut je število bankomatov za bitcoine eksplodiralo.

  Čeprav je podjetje od zadnjega kroga financiranja očitno doživelo velik razvoj, me podobno kot številna druga podjetja IT spominja na mehurček dot-com, ko je bilo skoraj vsako tehnološko podjetje ocenjeno na milijardo dolarjev ali več.

  V kaj je bolje vlagati v kriptovalute ali delnice?
  Kako so kriptovalute povezane s tržno kapitalizacijo?

  Po podatkih družbe CoinMarketCap je prevladujoči trg kriptovalut OpenSea vreden 13,3 milijarde dolarjev.

  Januarja so NFT prvič ustvarili 7 milijard dolarjev prometa, kar je rekordna vrednost. Vendar je bilo veliko teh prodaj goljufivih, saj prodajalec kupuje lastno blago, da bi ustvaril umetno povpraševanje in znatno vplival na ceno svojih sredstev.

  To ni predstava, ki bi vlivala optimizem.

  Ko imate tako napihnjena vrednotenja podjetij za kriptovalute in pikselske slike NFT “CryptoPunks”, ki se prodajajo za 23,7 milijona dolarjev, je težko zavrniti misel, da se mehurček skriva na vidnem mestu.

  Ali menite, da je trgovanje s kriptovalutami boljše od trgovanja z delnicami? Zakaj tako menite?
  Ali bo borzni zlom vplival na kriptovaluto?

  Najstrožji test kriptovalut

  V zadnjih mesecih je bilo veliko opozorilnih signalov, da se trgi kriptovalut morda odpravljajo na dolgotrajen medvedji trg, zato je smiselno napovedati, da bo leto 2024 pomembno za prihodnost tega vznemirljivega razreda premoženja.

  Ali bo mehurček kriptovalut kmalu počil, ker v finančnem sistemu zmanjkuje likvidnosti?

  Ali bodo vlagatelji ustvarili več možnosti za te digitalne valute z omejeno ponudbo, da bi se zaščitili pred inflacijo, ali pa bodo izkoristili vse več aplikacij kriptovalut in tehnologij veriženja blokov v realnem svetu?

  Katera vrsta kriptovalut bo doživela razcvet leta 2022?
  Kaj je Bill Gates povedal o kriptovaluti?

  Nekaj je gotovo: zgodnji vlagatelji v kriptovalute so bili za svojo vero v to revolucionarno tehnologijo bogato nagrajeni.

  kriptovalutni mehurčki pogosto počijo, vlagatelji, ki so na zabavo prišli pozno, pa se močno opečejo. Glede na omenjene signale nevarnosti bi morali biti vlagatelji v kriptovalute v tem trenutku še posebej previdni pri naložbah, saj

  Primerjava cen kriptovalut z delniškim trgom

  Cene kriptovalut redno dosegajo boljše rezultate od borznega trga. Posamezen žeton Dogecoin ni bil nikoli vreden več kot en dolar, vendar se je njegova vrednost s pol centa konec leta 2020 lani povzpela na 72 centov, kar je pomenilo 15.000-odstotno povečanje. Nato je enako hitro padel.

  Kripto balon
  Kako kriptovaluta preprečuje dvojno porabo?

  Trg kriptovalut začenja cveteti s številnimi novimi in vznemirljivimi projekti. Mnoga od teh omrežij imajo svoje kovance, ki jih bo morda nekoč mogoče uporabiti za trgovanje z vsem, od ogljikovih kreditov do digitalnih kopij izobraževalnih učbenikov. Med drugimi omrežji so Solana, Polygon in druga omrežja z lastnimi kriptovalutami, ki se lahko uporabljajo za trgovanje z vsem, od ogljikovih kreditov do učbeniških učbenikov.

  Številni kovanci, kot sta Dogecoin in Shiba Inu, ki so bili zasnovani kot internetne šale, ali $wool, žeton, ustvarjen za igro Wolf Game, ki nima druge prepoznavne funkcije kot sredstvo za trgovanje. Dogecoin je bil nekaj časa vreden več kot celotna vrednost delnic Twitterja v letu 2017. Tržna kapitalizacija žetona Shiba Inu je večja od tržne kapitalizacije družbe American Express, tržna kapitalizacija žetona $wool pa je večja od tržne kapitalizacije družbe Goldman Sachs.

  Ali lahko izgubite več, kot ste vložili v kriptovaluto?
  Ali je kriptovaluta v mehurčku?

  George Caludis, analitik pri medijski publikaciji CoinDesk, je dejal, da kriptovaluta na glavo obrača naš koncept “vrednosti”. “Shiba Inu ne bi smel biti vreden niti približno enajstmestne vsote,” je dodal.

  Nekateri podjetniki, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, so kljub nevarnosti še vedno pripravljeni podvojiti sredstva.

  PDX je podjetje za obdelavo plačil, ki ga je ustanovil nekdanji investicijski bančnik Shane Rogers in bo strankam omogočalo nakupe v kriptovalutah pri trgovcih, ki jih ne sprejemajo. Gospod Rogers pa je PDX Coin zagnal decembra, namesto da bi za financiranje svojega podjetja zaprosil običajne vlagatelje. Ustanovitelj tega podjetja lahko namesto delnic prodaja žetone.

  Ali bi lahko ethereum počil? kripto balon
  Ali se od ethereja pričakuje razcvet?

  Gospod Rogers živi v strahu, da bi znatna razprodaja kriptovalut lahko ogrozila vrednost sredstev njegovega podjetja in jih zmanjšala na nič, saj je celotno vrednost podjetja vložil v bitcoine in ne v trdo valuto. Bitcoin je na primer 19. maja padel za 30 odstotkov, potem ko je kitajska vlada napovedala, da bo bankam prepovedala trgovanje s kriptovalutami, kar je znižalo cene vseh digitalnih sredstev.

  Primerjava osmih kriptovalut je pokazala, da ima Bitcoin Cash najhitrejše transakcije, sledi mu Litecoin.

  Primerjava osmih kriptovalut za leto 2024 razkriva, da ima Bitcoin Cash najhitrejše transakcije, zatem pa sledi Litecoin. Skupna vrednost Bitcoin-a in Ether-a presega bilijon dolarjev, medtem ko druge kriptovalute zaostajajo za red velikosti. Število posameznikov, ki trgujejo z znatnimi vsotami denarja, ostaja relativno skromno, vendar pa obstaja trend rasti.

  Ali obstaja upanje za ethereum?
  Ali obstaja upanje za Ethereum?

  Maddie Kennedy iz Chainalysis pravi: “Bitcoin uporabljajo posamezniki po vsem svetu, pri kovancih z veliko aktivnostmi pa majhno število uporabnikov tvori aktiven klub insajderjev.”

  Kako naj ravna vlagatelj ob prvem vlaganju? Izbira kovanca ali žetona, ki je namenjen izpolnjevanju določenih potreb – na primer kot sredstvo za pošiljanje denarja v regijah, kjer so osnovne finančne storitve omejene, ali kot alternativni denar, kot je bitcoin – lahko pomaga navigirati skozi kompleksno kriptosvet. Ne glede na nihanje vrednosti je pričakovati, da bo vedno obstajala uporaba za izbrani kriptoaktiv.

  Kot pri vsaki naložbi je ključno opraviti domačo nalogo. Kriptožetoni se lahko oblikujejo in razvijajo zelo hitro, zato je ključno razumeti osnovno tehnologijo vsakega projekta ter prepoznati morebitna tveganja, ki so z njim povezana.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..