Kaj je ponovna baza/Elastični žeton in kako deluje?

Kazalo vsebine

⚡️ Ali je mogoče zaslužiti denar z žetonom rebase?

Ko pridobi veliko količino sredstev, lahko na dan zasluži več in tem zlagalcem kot nagrado razdeli dodatne žetone. Očitno je Olympus DAO OHM najbolj priljubljena rebaza, saj je najpogosteje razvejan projekt iz Olympus DAO, vendar večina prednosti pri stakingu deluje in deluje podobno.

⚡️ Kaj je rebase pri stackingu?

Platforma Rebase Finance je revolucionarni projekt, ki omogoča samodejno nalaganje in sestavljanje obresti z neskončnim APY v višini 300.000 odstotkov. Uporabniki lahko zaslužijo nagrade $REBASE v obliki plačil obresti neposredno v svojo denarnico tako, da preprosto kupijo in hranijo kriptovaluto rebase v svoji denarnici.

⚡️ Kaj je kriptovaluta AMPL?

Kaj je kriptovaluta Ampleforth (AMPL)? To je neke vrste valuta Ethereum s samodejno prilagojeno prenosljivo ponudbo.

⚡️ Kako deluje elastični žeton?

Obtočna ponudba (ali polnjenje) žetona se širi ali krči zaradi sprememb cene kriptovalute. To povečanje ali zmanjšanje ponudbe se doseže z uporabo overbase.

https://youtu.be/sSj2NV5xIPY
Ali so žetoni rebase donosni?

Kriptožeton z dinamično ponudbo, ki uravnava njegovo ceno, se imenuje rebase ali elastični žeton. Žetoni rebase so običajno povezani z drugim premoženjem in jih tako kot stabelcoine nadzoruje algoritem. Rebase, za razliko od stabelkov , požge žetone v obtoku ali takoj ustvari nove, namesto da bi se pri ohranjanju vezave zanašal na rezerve.

Ponudba žetona rebase je zelo negotova, vendar je njegova cena ponavadi konstantna, dokler sledi vrednosti drugega sredstva.

Ali so žetoni za ponovno polnjenje dobičkonosni?
Kaj je prestavitev pri zlaganju?

Vsaka kriptovaluta ima svojo kodo, ki določa pravila ustvarjanja in uničevanja kovancev (kovanje in sežiganje). Ta pravila običajno niso ustvarjena z mislijo na določeno ceno.

Ko rudarji bitcoinov preverijo blok, se ustvari nov bitcoin. Nobenega drugega načina ni za ustvarjanje bitcoinov, prav tako ni nobene metode za njihovo odpravo. Bitcoin se proizvaja tako, da se spodbujata sodelovanje pri rudarjenju in dodajanje svežih žetonov v obtok, ne pa manipulacija s ceno. Zaradi tega bitcoin ni preoznačitev obstoječega finančnega premoženja.

Primer žetona za ponovno označevanje je Ampleforth (AMPL). Ponudba valute se spreminja vsakih 24 ur, tako da je cena blizu 1 USD.

Kakšen je tečaj kriptožetona rebase?
Kaj je pozitivni žeton ponovne baze?

Vrednost vsake denarnice, ki ima v lasti AMPL, se bo povečala sorazmerno s količino njegovih sredstev. To pomeni, da ima vsakdo še vedno enako količino AMPL. Temeljne ekonomske sile bodo s proizvodnjo večjega števila žetonov ceno spet znižale proti cilju.

Po drugi strani je pri malih vlagateljih večja verjetnost, da bodo naredili veliko napako. Ko cena bitcoina pade pod določeno raven, bodo veliki vlagatelji, ki imajo v bitcoinih in etherju, likvidnih sredstvih, denarnih ustreznikih ali komercialnih zapisih več kot 1 milijon dolarjev, svoje bitcoine in ether bolj verjetno prodali po ugodnih cenah.

Dejstvo je, da bo tudi po polovičnem znižanju cene vsakega žetona AMPL vsak žeton, ki ga imate v lasti, vreden približno 1 dolar.

Žetoni rebase so kriptožetoni
Ponovna baza žetonov.

Doge Killer je bilo ime žetona iz ekosistema shiba inu, imenovanega dogekiller (LEASH), ki je bil sprva ustvarjen kot preusmeritev, da bi sledil ceni dogecoina (DOGE) v razmerju 1/1000, kar pomeni, da bi se cena dogecoina povečala na 0,01 USD, cena dogekillerja pa na 0,001 USD.

Cena žetona Dogekiller je 12. januarja, ko se je začela širiti novica o njegovem obstoju in potencialni vrednosti, narasla na 0,35 USD, nato pa v naslednjih dneh padla na približno 0,05-0,06 USD, saj so ljudje prodali svoje žetone Dogekiller.

To je omogočilo, da je gibanje cene dogecoina vplivalo na vlagatelje v siba inu, ne da bi jim bilo treba neposredno vlagati v žeton, kar je v sistem pritegnilo več ljudi.

Kaj je rebaza v kriptografiji
Kaj je žeton za ponovno vzpostavitev?

Projekt je bil sčasoma ustavljen, čeprav žetoni LEASH niso bili nikoli “umaknjeni”. Namesto tega so zdaj varčevalni kovanec, ki se prilagaja s ponudbo in povpraševanjem, podobno kot večina drugih kriptovalut.

Zakaj potrebujemo elastične žetone za dobavo?

Osnovna ideja tega koncepta je, da cena teh kovancev ostane nespremenjena, kar se doseže s spreminjanjem ponudbe.

Žetoni za elastično dobavo se pogosto primerjajo s stabilnimi žetoni, saj so znani po tem, da ohranjajo stalno vrednost. Vendar pa je med njima več pomembnih razlik.

Kaj je žeton rebase? pomen kriptožetona rebase
Ali je vlaganje v žeton rebase donosno?

Stabilni kovanci so valute, ki poskušajo ohraniti svojo vrednost stabilno tako, da jo povežejo s ceno drugega realnega blaga.

Stopnja trajnostne rasti ponudbe žetonov je določena s ciljno ceno, ki se določi na podlagi časovno spremenljive ponudbe žetonov.

Elastos uporablja enako osnovno arhitekturo kot stabelcoins, le da žetoni za elastično ponudbo ne poskušajo nujno odpraviti nestanovitnosti. Namesto da bi jo poskušali zmanjšati, si prizadevajo, da bi jo znižali na raven, na kateri se doseže predvidena vrednost žetona.

Celotna ponudba projekta se spremeni tako, da se ob zvišanju cene poveča tudi dobavljena količina. Ko se ponudba poveča, se vrednost vsakega žetona zmanjša.

Podobno se ob padcu cene zmanjša tudi celotna ponudba projekta, kar povzroči zvišanje cene. Kot lahko vidite, je to

Kako deluje žeton rebase
Ali so žetoni rebase obdavčljivi?

Ali obstajajo kakšne pomanjkljivosti pri uporabi žetonov elastične oskrbe?

Vlaganje v žetone z elastično ceno je lahko nevarno. Možnost izgube denarja z žetoni z elastično ponudbo je večja. Da, lahko se izboljša vaš zaslužek, vendar se lahko povečajo tudi vaše izgube. Če cena žetona pade in podjetje ponovno vstopi na borzo po nižji ceni, boste izgubili denar tako zato, ker bo vrednost žetona padla, kot tudi zato, ker boste morali kupiti več žetonov, da bi dobili enako število delnic.

Druga pomanjkljivost naložb v žetone elastic supply je, da so to eksperimentalna sredstva, kar povečuje možnost napak pri kodiranju v kodi pametne pogodbe projekta.

Kaj so nagrade rebase?
Kaj je rebase/Elastic Token?

Tukaj je nekaj primerov elastičnih ponudbenih žetonov.

  • Ampleforth (AMPL).
  • Yam Finance (YM).
  • Protokol BASE (BASE)
  • DEFI 100 (D100)

Kaj je odboj?

Pozitivna ponovna oznaka je tista, pri kateri je cena elastičnega žetona višja od ciljne cene, negativna pa tista, pri kateri je nižja. Na primer, imamo 50 žetonov A s ciljno relabirno ceno 1 USD. Če se vrednost žetona zviša za 20 % na 1,2 USD in se zaradi relabiranja količina poveča za 50 %, potem bo nova skupna ponudba 75 žetonov A.

V primeru dobrega preimenovanja lahko imetniki žetonov za upravljanje oddajo svoje glasove in dobijo del dobička. Pozitivna preoznačitev ne škoduje dobaviteljem likvidnosti ali imetnikom žetonov.

Kako delujejo elastični žetoni?
Kako delujejo elastični žetoni?

Kateri dejavniki vplivajo na predvideno ceno?

Ciljno ceno izračunajo projekti, ki določijo skromno simbolično ceno kot vodilo za približevanje načrtovani vrednosti. Rebase naredi žetone z elastično ceno za sintetično blago z nepredvidljivo vrednostjo in naklonjenostjo ponudbe k stabilnosti. Da bi preprečili izkoriščanje trga, je količina ustvarjenih žetonov odvisna od povpraševanja in ponudbe na trgu.

Uporaba preslikovanja za združevanje obveznic

Ponovno dajanje v obtok poveča ali zmanjša količino valute v obtoku neposredno na uporabnikov naslov, da bi spodbudilo povpraševanje. Obveznice se kupujejo in zamenjujejo za algoritemsko sredstvo v tržnem modelu, ki podpira razmerje sredstev.

Kako delujejo elastični žetoni?
Katere so tri vrste žetonov?

Tretji vidik je kopičenje, pri katerem so sredstva zavarovana za zagotavljanje likvidnosti in spodbujanje povpraševanja. Uporabniki lahko s stablecoini pridobijo obveznice, stackerji pa lahko pridobijo izdane žetone z njihovo ponovno izdajo. Namesto da bi najemali likvidnost, proces vezave protokolom omogoča nadzor nad večino te likvidnosti.

Na voljo je seznam priljubljenih projektov rebase.

Občudujte bogato in razgibano zgodovino tega starodavnega naselja.

Ampleforth je sintetično premoženje, ki zagotavlja nepovezane donose na področju DeFi. AMPL za ponovno označevanje uporablja orakelj Chainlinka. Ciljna cena je 1,009 USD glede na indeks cen življenjskih potrebščin za leto 2019 v ameriških dolarjih, je navedeno v beli knjigi. Ponovno polnjenje poteka vsak dan ob 2:00 UTC.

Standardni protokol

Osnovni protokol je povezan s celotno kapitalizacijo trga kriptovalut, da bi lahko spremljali splošne trende na trgu kriptovalut. Vključitev širšega nabora sredstev je koristna, saj vlagateljem omogoča večji dostop. Predvidena vrednost osnovnega žetona je bila določena na majhnem odstotku celotnega trga kriptovalut, ki je decentraliziran in odporen.

Ali je z žetoni rebase mogoče zaslužiti denar?
Razlaga žetonov elastične ponudbe

MDPL je največja izvedljiva višina drevesa.

RMPL je bil izpeljan iz AMPL in uporablja naključno spreminjanje velikosti s ciljno ceno 1 USD. Postopek ponovnega spreminjanja velikosti projekta traja največ dva dni. Ko se cena dvigne nad 1,05 USD ali pade pod 0,95 USD, se aktivira postopek ponovnega oblikovanja. Za razliko od sistema AMPL, ki kot ciljno vrednost uporablja arbitražne dogodke

Kje ga lahko kupite in koliko boste zanj plačali.

Projekt Yam Finance je bil ustvarjen kot stavni sistem, mehanizem za ponovno polnjenje in sistem upravljanja. Platforma kupuje žetone YCRV v obliki dobrega ponovnega polnjenja za upravljanje svoje blagajne. Vsakih 12 ur, ob 20:00 UTC in 8:00 UTC, se YAM posodobi. V začetni različici je bila odkrita napaka, ki bi lahko trčila s žetonom YFI.

Ali je z elastični žeton rebase mogoče zaslužiti denar?
Preberite več o žetonih elastic supply

Zato je protokol obljubil, da bo uporabnikom omogočil pretvorbo njihovega YAM v YAMv2. Po končani reviziji bodo lahko uporabniki svoje žetone zamenjali za YAMv3 z uporabo pametne pogodbe.

Če se težko odločate, upoštevajte naslednje dejavnike:

Napovedana cena REB (Reserve) je 1 USD. Projekt namerava zaživeti še letos, šlo pa bo za projekt ponovnega polnjenja s ciljno ceno 1 USD. Shema je bila prvotno uvedena leta 2020, od takrat pa je bilo v obtoku 2 milijona žetonov. Glede na opis protokola je ta odporen na inflacijo in ima vgrajen mehanizem za stabilizacijo vrednosti.

cKaj je žeton elastic supply (EST)
Kaj je elastični žeton kovanec?

NA OSNOVI.

Kovanec Synthetix, vezan na dolar, ima ceno v ameriških dolarjih in elastičen mehanizem ponudbe, imenovan STABLE, katerega cilj je povečati osnovno ceno sintetične valute na 1 USD. Vsak dan ob 5.00 UTC, ko se cena stabilnega kovanca Synthetix, vezanega na dolar, poveča ali zmanjša za 5 %, se omrežje. V prvotnem časovnem načrtu projekta je bil cilj 100 milijonov dolarjev, vendar je bil med množično prodajo povečan na 200 milijonov dolarjev.

Na dojemanje prihodnosti vplivajo podobe iz preteklosti (npr. slike “pred” in “po”).

Olympus DAO je decentraliziran finančni sistem, katerega cilj je ustvariti stabilno premoženje, povezano s kriptovalutami. Uporabnike spodbujamo, da s pomočjo zlaganja in povezovanja položijo ali prodajo svoje zavarovanje v Olympusovi zakladnici za žetone OHM s popustom.

Ali je mogoče zaslužiti denar s žetonom rebase?
Kaj je cenovno elastičen žeton?

Težava, ki jo rešujejo stabilne kovance, kot jih uporablja Olympus DAO, so pogosti pretresi na trgu. Obstoječi stabelcoini so vezani na ameriški dolar. Za razliko od drugih decentraliziranih pobud se za izdajo žetonov OHM uporablja rezerva kriptovalut organizacije Olympus DAO. Projekt je ustvaril Zeus, kar je psevdonim za osebo.

Čudežna dežela (TIME).

Valuta Wonderland je decentraliziran sistem rezervnih sredstev, ki temelji na sistemu Olympus DAO. Protokol vključuje več rezervnih sredstev, kot so žetoni likvidnosti, za vsako enoto izvornega žetona TIME. Da bi zagotovili, da valuta TIME ohrani svojo naravno vrednost, je bil vzpostavljen model.

Ali je mogoče zaslužiti denar s žetonom rebase?
Kakšen je pomen izraza token wrapping?

Žetoni TIME se zažgejo, če največji znesek ni dosežen, ko TIME pade pod zajamčeno vrednost. Uporabniki Čarobne dežele imajo možnost vezave in zlaganja modelov, pri čemer vezava ustvari nove žetone in njihov nakup iz zakladnice s popustom. Po drugi strani pa zlaganje uporabnikom omogoča, da zaslužijo obresti s sestavljanjem.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..