Bitcoin (BTC) proti eteriju (ETH): (ETHITH): končni obračun

Kazalo vsebine

⚡️ Kaj je bolje: BTC ali ETH?

Hitrost izvajanja transakcij v Ethereumu je višja od hitrosti izvajanja transakcij v Bitcoinu. Bitcoin je predvsem shramba vrednosti in sredstvo za izmenjavo, medtem ko Ethereum velja za splošno namensko verigo blokov. Ethereum je bil zasnovan kot dodatek k Bitcoinu in ne kot njegov nadomestek.

⚡️ Bo Ethereum boljši od Bitcoina?

Drugi strokovnjaki napovedujejo, da bo cena Ethereuma v prihodnjih mesecih še bolj nestanovitna, in sicer zaradi prehoda na različico, ki zahteva manj energije in ki jo poznavalci imenujejo “Ethereum 2.0”.

⚡️ Katera vrsta kriptovalut bo doživela razcvet leta 2022?

Leta 2022 bo Ethereum velika zgodba o uspehu. Cardano je ena izmed najbolj obetavnih kriptovalut v letu 2022. Inflacija bo največja v letih 2020 in 2021, zato je Bitcoin idealna kriptovaluta za nakup. Terra – najboljša platforma z dvema žetonoma za naložbe v letu 2022

⚡️ Katera je naslednja vroča kriptovaluta?

LuckyBlock (LBLOCK).
LuckyBlock naj bi bil najbolj priljubljen med vsemi kriptovalutami, ki bodo vidne do začetka leta 2022. Z njo se je začelo trgovati šele januarja in je v malo več kot mesecu dni dosegla vrednotenje “kripto enoroga” v višini 1 milijarde dolarjev, je zapisano v sporočilu za javnost.

https://youtu.be/_cHAcm996ag
Ethereum v BTC

Opravili ste domačo nalogo, ocenili tveganja in se prepričali, da morebitne naložbe v kriptovalute ne bodo ogrozile vaših drugih finančnih ciljev. Zdaj je čas, da izberete svoje kovance.

Strokovnjaki priporočajo, da začnete z dvema najbolj znanima kriptovalutama na trgu: Bitcoin in eterij. Tako Bitcoin kot Etherium sta pred kratkim dosegla nove rekordne vrednosti, vendar ne mislite, da v prihodnosti ne bo nihanja.

ethereum bitcoin V čem je razlika?
Kaj je bolje Bitcoin ali Etherium?

Bitcoin in eterij sta po tržni kapitalizaciji in obsegu menjave najdragocenejši kriptovaluti, vendar se med seboj zelo razlikujeta, če ju obravnavamo posamično. Čeprav je lahko katera koli od njiju čudovita izbira za novince v kriptovalutah, je pomembno, da pred odločitvijo preučite svoje cilje.

Cena Bitcoina (BTC) v primerjavi s ceno Etherija (ETH)

“Verjamem, da je treba vedeti, v kaj vlagate, in ne vlagati denarja samo tja, kamor vam rečejo vsi drugi.

Poleg tehničnih razlik bitcoin in eterij vlagateljem ponujata dve različni vrednosti, kar je lahko odločilen dejavnik pri vaši odločitvi.

Je dražji bitcoin ali eterij?
Naj kupim Bitcoin ali Etherium?

“Menim, da je [odločitev o tem, katerega od njih kupiti] odvisna od tega, kaj se vam zdi bolj pomembno z vidika osnovne vrednosti bitcoinov in eterija. Čeprav gre za kriptovaluti, menim, da služita dvema različnima namenoma, o katerih bodo imeli vsi različna stališča,” pravi Dan Herron , CPA pri družbi Elemental Wealth Advisors .

Nakup bitcoinov

Bitcoin je digitalna valuta, ki jo je leta 2009 ustvaril neznani računalničar pod vzdevkom Satoshi Nakamoto. Po mnenju strokovnjakov so bitcoini “kot zlato”, saj so redki in imajo vrednost. Bitcoin je vse bolj priljubljen način plačevanja, zlasti v državah v razvoju, kjer vlada še ni vzpostavila nadzora nad svojo valuto. Vedno bolj je sprejet kot oblika plačila za blago in storitve na spletu, uporablja pa se lahko tudi za nakup fizičnega blaga.

Katero kriptovaluto eth btc je bolje kupiti?
Naj svoje bitcoine pretvorim v ethereum?

Etherium pa je kriptovaluta in decentralizirana računalniška platforma. Leta 2013 jo je predlagal Vitalik Buterin , takrat 19-letni programer, ki je pozneje postal eden od njenih soustanoviteljev. Valuta ether se uporablja za plačilo pristojbin za transakcije in storitve v omrežju Etherium.

Naložbe v bitcoine so primerljive z zlatom ali drugimi alternativnimi sredstvi, kot so umetnine ali konji, z bolj predvidljivimi donosi, kot jih prinašajo indeksni skladi. To je posledica dejstva, da je število bitcoinov fiksno. Tudi če podjetje ustvari več delniških opcij, bo na voljo le 21 milijonov bitcoinov.

Katera vrsta kriptovalute ethereum v btc bo doživela razcvet leta 2022?
Ali lahko Ethereum kdaj propade?

Po besedah Galena Moora, direktorja za podatke in indekse pri Coindesku, se bitcoin kupuje iz istega razloga kot diamanti, bankovci za 100 dolarjev ali nekaj zlatih kovancev. Tudi če bo vrednost dolarja dramatično padla, kot se je to zgodilo v času velike recesije, bo bitcoin še naprej imel svojo vrednost.

Ethereum je vrsta kriptovalute, ki ima lastno verigo blokov, ki se lahko uporablja za izvajanje pametnih pogodb.

Za Ethereum ne boste našli besed “digitalno zlato”. Ethereum je programska platforma, ki razvijalcem omogoča, da na njej gradijo druge kriptografsko usmerjene aplikacije. Razvijalci morajo za uporabo Ethereuma pridobiti in plačati omrežno pristojbino v etru cena bitcoin, ki je izvorna digitalna valuta Ethereuma.

Ali je ethereum v btc 2022 vreden nakupa?
Bitcoin vs. Ethereum: kateri je boljši?

Vlagatelji v Ethereum v bistvu stavijo na prihodnost omrežja Ethereum, kar pomeni, da bo vse več posameznikov želelo razvijati na njem in kupovati etherje za plačilo stroškov. Večje kot bo število ljudi, ki bodo vlagali ethere, višja bo njegova vrednost.

Nekateri strokovnjaki so naložbe v ethereum primerjali z nakupom visokotehnološkega podjetja, kar sicer ni tako neposredno kot pri bitcoinih in zlatu, vendar je to še vedno primerjava.

“Gre za programsko platformo, ki deluje tudi kot denar,” pojasnjuje Bill Noble, glavni tehnični analitik pri podjetju Token Metrics, ki analizira kriptovalute. “Predstavljajte si ga, kot da bi bil Google delnica.

Če niste razvijalec, je nakup etra enako, kot da bi stavili na to, da bo vse več ljudi uporabljalo in razvijalo zmogljivosti ethereja.

Kaj pomeni menjalni tečaj etra za bitcoin?
Kaj je smisel ethereuma?

Eterij 2.0.

Ethereum 2.0 bo predvidoma uveden v drugem četrtletju leta 2020, ko se bo izvajal na vrhu omrežja Ethereum. To novo različico, ki bo namesto PoW uporabljala dokazilo o prevzemu ali PoS, so pričakovali številni strokovnjaki za kriptovalute in vlagatelji.

“Veriga blokov, na kateri temelji druga največja kriptovaluta Ether, bo kmalu deležna dolgo pričakovane nadgradnje, ki bo morda pritegnila več institucionalnih vlagateljev, da bodo vložili denar v omrežje, in pomagala povečati ceno Etherja,” pravi Eloise Marquesoni, kripto podjetnica in govornica.

Kakšno omrežje uporablja ethereum?
Kakšna je razlika med bitcoinom in altcoinom?

Medtem ko je bitcoin trenutno najdonosnejša kriptovaluta po tržni vrednosti, Marchesoni meni, da bi lahko Ether prevzel krono po infrastrukturni nadgradnji, znani tudi kot “združitev”, ki bi pomenila konec dokazovanja dela za Ethereum.

Količina energije, porabljene med transakcijami, je eden glavnih izzivov trenutnega omrežja Ethereum. Ethereum 2.0 obljublja, da bo okolju prijaznejši od svojih predhodnikov. Fundacija Ethereum napoveduje, da bo prehod na PoS povzročil 99,95-odstotno zmanjšanje porabe energije. Leta 2022 naj bi izšla različica Ethereum 2.0, s čimer bi postala najbolj okolju prijazna možnost na trgu kriptovalut.

Ali je mogoče kupiti kos etherja po ceni bitcoina?
Kako ustvarim denarnico z etri?

Naj vlagam v bitcoin ali ethereum?

Bitcoin in eterij predstavljata primerljive nevarnosti, zato so obeti za uspeh ene od njiju precej špekulativni. Po mnenju večine strokovnjakov sta obe kriptovaluti najboljši na trgu in sta odlični izbiri, če začenjate s trgovanjem s kriptovalutami. Drugi menijo, da je bolje, da se odločite za razmerje 50-50 med obema.

Nekateri trdijo, da je Bitcoin sicer bolj uveljavljen, vendar je tehnološki potencial Etherija večji od tega.

Čigav je ethereum bitcoin
Kaj je žeton ERC 20?

“Glede na to, da so predmeti, kot je NFT, vključeni v verigo blokov Ethereum, bi svoj denar verjetno vložil v Ethereum, saj ima med obstoječimi kriptovalutami največji potencial rasti,” dodaja Ryan Sterling, CFP in ustanovitelj podjetja Future You Wealth. “Poleg tega se zdi, da Ethereum pridobiva na veljavi.”

Vrishin Subramaniam, ustanovitelj in finančni načrtovalec v podjetju CapitalWe, meni, da bo prihajajoča nadgradnja omrežja Ethereum v prihodnjih mesecih morda prinesla več pozornosti Ethereumu, zato za zdaj ostaja pri njem. Prav tako se zaveda potenciala obeh kriptovalut. “Mislim, da smo še vedno relativno zgodaj na krivulji sprejemanja, in verjamem, da bosta tako Bitcoin kot Ethereum imela svoje mesto v prihodnosti,” pravi Subramaniam.

V katerem programskem jeziku je napisan bitcoin?
Kaj je kriptografija v preprostem jeziku?

Bitcoin je bolj uveljavljen, a tehnološki potencial eterija lahko odtehta to. Po mnenju večine strokovnjakov sta obe kriptovaluti odlična izbira, če začenjate s trgovanjem s kriptovalutami. Nekateri trdijo, da je Bitcoin sicer bolj uveljavljen, vendar tehnološki potencial Etheriuma to odtehta.

“Glede na to, da so predmeti, kot je NFT, vključeni v verigo blokov Ethereum, bi svoj denar verjetno vložil v Ethereum, saj ima med obstoječimi kriptovalutami največji potencial rasti,” dodaja Ryan Sterling, CFP in ustanovitelj podjetja Future You Wealth. “Poleg tega se zdi, da Ethereum pridobiva na veljavi.”

Kateri državi pripada Bitcoin?
Kako preprosto je narejen Bitcoin?

Poleg tega se nekateri strokovnjaki za naložbe sprašujejo, zakaj bi morali izbrati en izdelek namesto drugega.

“Če bi morala izbrati samo enega, se ne bi vprašala “Katerega?”, ampak bi vzela oba,” pravi Teresa Morrison iz podjetja Beckett Collective.

“Na splošno bi vlagal v oboje,” pravi Jeremy Schneider, ustvarjalec Kluba osebnih financ na Instagramu.

Kako kupiti in trgovati s kriptovalutami, kot so ethereum in bitcoin

Tudi če nameravate vlagati v bitcoin in eterij, lahko vaši osebni finančni cilji in izkušnje s kriptovalutami vplivajo na to, koliko denarja boste porabili za posamezen kovanec. Subramam priporoča delitev v razmerju 60/40, če nameravate razdeliti svojo naložbo, medtem ko Sterling svetuje delitev v razmerju 50/50.

Od kod prihaja denar v bitcoinih?
Kaj lahko kupim z bitcoini?

Če ste ambiciozni, poskusite s portfeljem, tehtanim glede na tržno kapitalizacijo, ki v vsako sredstvo vlaga sorazmerno glede na njegovo tržno kapitalizacijo. Po Schneiderjevih besedah je eden od pristopov sorazmerno vlaganje v vsako sredstvo glede na njegovo tržno kapitalizacijo. Če začnete s 100 dolarji in želite vlagati v bitcoin in eterij (eth btc), bi bilo to enakovredno vlaganju 60 dolarjev v bitcoin in 40 dolarjev v eterij.

Če želite v prihodnosti diverzificirati svoje kovance, ta pristop priporoča tudi Schneider. Portfelj desetih kovancev za 100 USD glede na tržno kapitalizacijo bi bil na primer videti takole:

Ali je mogoče bitcoine zamenjati za pravi denar?
Kaj je Fiat račun?
  • Bitcoin (BTC) 54,4% 
  • Eterij (ETH) 21,9%
  • Tether (USDT) 4,9%
  • Binance Coin (BNB) 4,3%
  • Cardano (ADA) 3,7%
  • Dogicoin (DOGE) 3,2%
  • XRP (XRP) 3,1%
  • Kovanec za ameriški dolar (USDC) 1,8%
  • Unisvop (UNI) 1,0% 

Strokovnjaki odsvetujejo, da bi prevelik del svojega celotnega portfelja vložili v kriptožetone, ne glede na to, kako to storite. Strokovnjaki priporočajo, da naložbe v kriptovalute praviloma ne presegajo 5 % vašega celotnega portfelja.

Kaj lahko zdaj kupim s kriptovaluto?
V čem je edinstvenost bitcoina?

Naj razmislim o dodatnih kriptovalutah?

Po besedah strokovnjakov, s katerimi smo se pogovarjali, ni za začetnike. Po mnenju strokovnjakov je nepredvidljivost altcoinov še večja kot pri bitcoinih in eteriju.

“To je nekakšna igra z delnicami za drobiž,” pravi Nate Neary, CFP in ustanovitelj podjetja Modern Money Management. “Za vsakim zmagovalcem je dolga vrsta poražencev. Vaše ugibanje je prav tako veljavno kot ugibanje kogar koli drugega.”

Kaj je najpomembnejše pri kriptovalutah?
Kakšna je prednost eterija?

“Osredotočam se le na ethereum in bitcoin,” dodaja Sterling. “Podobno kot v času razcveta dot-com verjamem, da bo večina teh kriptovalut, z izjemo bitcoina in eterija, v 20 letih brez vrednosti.”

“Verjamem, da bosta tako bitcoin kot ethereum imela svoje mesto v prihodnosti,” pravi Subramaniam.

Tudi če še niste pripravljeni vlagati v altcoine, jih lahko spremljate. “Menim, da je vsekakor vredno spremljati druge kriptovalute, saj se še naprej razvijajo,” pravi Morrison. “Nikoli ne veste, katere bodo v prihodnosti postale veliki igralci.”

Ne glede na to, ali boste vlagali v bitcoin, eterij ali oboje, opravite svojo raziskavo in v kriptovaluto ne vložite več denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..