Top kriptografija

  7 Najboljši tehnični kazalniki za Crypto Assets in Stocks: Kako jih interpretirati, izračunati in uporabljati

  ⚡️ Kateri so kazalniki za kriptovalute?

  To vam bo v veliko pomoč pri razumevanju pomena pomembnih kazalnikov, kot so prevlada bitcoinov, celotna tržna kapitalizacija ali tehnični kazalniki, kot so drseče sredine, Bollingerjevi pasovi, MACD, RSI, če začenjate trgovati s sredstvi kriptovalut ali HODL.

  ⚡️ Kaj je MACD v kriptovaluti?

  Mesečni histogram konvergence in divergence drsečega povprečja (MACD) za kriptovalute je prečkal mejo pod ničlo, kar je na daljšem cenovnem grafikonu znano kot “prodajni signal”, ki kaže na spremembo trenda iz bikovskega v medvedjega.

  ⚡️ Kaj je boljše od MACD ali RSI?

  RSI je natančnejši in pogostejši trgovalni signal kot MACD. Ta študija je pokazala, da je bil RSI po tej metriki boljši napovedovalec kot MACD. V bistvu ta ugotovitev izhaja iz dejstva, da je v tej raziskavi kazalnik RSI sčasoma zagotovil manj, vendar zanesljivejše trgovalne signale kot kazalnik MACD.

  Trgovanje ali naložba zahteva temeljito poznavanje osnovne vrednosti kovanca ali delnice. To ne pomeni, da morate poznati vse podrobnosti o protokolu/podjetju, kot je na primer razmerje med dolgom in lastniškim kapitalom. O valuti/delnici morate razumeti vsaj naslednje:

  • Cena, po kateri lahko kupite kovanec/delnico, ko je na voljo za prodajo.
  • Povprečni potencialni letni donos ali pričakovana rast cene
  • Čas, ki je potreben za dosego načrtovane cene
  8 najboljših kazalnikov bitcoin za tehnično analizo kriptovalut
  Ali tehnični kazalniki delujejo za kriptovaluto?

  Tehnika kriptografske tehnične analize (TA) je znana metoda za analizo delnic ali kriptovalut na podlagi primerljivih podatkovnih točk in komponent. V tem dogovoru vas bomo poučili o TA ter se poglobili v kazalnike trgovanja, preden bomo zaključili z najboljšimi kazalniki za vas.

  Prednosti in slabosti kriptovalute

  Na trgu je vse po znižani ceni.

  Tehnična analiza kriptovalut
  Kaj so vodilni kazalniki pri trgovanju s kriptovalutami?

  Ta predpostavka temelji na ideji, da so bili upoštevani vsi elementi, povezani z delnico/kovancem, in se odražajo v njegovi ceni. Predstava je, da je bilo vse, od napovedi dividend do zmanjšanja števila zaposlenih, upoštevano in upoštevano v prejšnji ceni delnic. Pri kriptografiji se predpostavlja, da kompleksnost hashanja, vladna podpora in celo tviti vplivajo na ceno in da jih je trg “diskontiral”.

  Vsakič, ko se pojavi nov trend, cene običajno sledijo isti smeri.

  Najboljši tehnični kazalniki za kriptovalute in delnice
  Kaj je najboljša tehnična analiza kriptovalut za kriptovalute?

  Ko novopečeni trgovec prvič pogleda trgovalni grafikon, ga verjetno osupne nekaj naključnih sprememb cen. Zelene in rdeče črte ali svečniki so zdaj njihova strašljiva naloga. Vendar strokovnjaki za tehnično politiko svetujejo, da se cene ves čas gibljejo v smeri trenda.

  VODNIK ZA DAVKE NA KRIPTOVALUTE V LETU 2022

  To še posebej velja za tehnologijo.

  Prepričanje, da so cene delnic odvisne od nakupnih in prodajnih odločitev ljudi, je psihološka predpostavka, ki je prisotna že od zgodnjih dni tehnične analize kriptovalut. Ko se cena spremeni v določeno smer, se udeleženci na trgu pogosto obnašajo na enak način. Čustva prevladajo nad logiko, saj je bilo pri številnih medvedjih trendih opaziti precejšnjo prodajo, prav tako pa med bikovskimi trendi prevladujejo nakupi.

  Kateri je najboljši kazalnik za kriptovalute?
  Kazalniki za trgovanje s kriptovalutami

  Kaj so tehnični kazalniki?

  tehnična analiza kriptovalut je postopek, ki vključuje uporabo matematičnih formul in orodij za izdelavo grafikonov za preučevanje preteklih vzorcev cen in napovedovanje prihodnjega obnašanja trga. Tehnični kazalnik je matematični izračun, ki se lahko uporabi kot nakupni ali prodajni signal.

  Kaj je indeks strahu in pohlepa?

  Tehnični kazalniki se uporabljajo za odpravo negotovosti in zagotavljanje enakih konkurenčnih pogojev. To so matematični izračuni, ki se uporabljajo za ustvarjanje trendnih linij na cenovnem grafikonu in prepoznavanje pomembnih cenovnih točk za kriptovalute/delnice.

  Analiza grafikonov kriptovalut
  Analiza kriptografskih grafikonov

  Kazalnike trgovanja obravnavajte kot zemljevid, ki vas bo vodil skozi džunglo negotovosti. Lahko vam pomagajo pri sprejemanju boljših trgovinskih odločitev, če jih uporabljate z malo tržne psihologije in razumevanjem tveganja. Ti kazalniki so kvantitativni, zato lahko z njihovo pomočjo avtomatizirate svoje posle.

  Kako deluje finančni vzvod pri trgovanju s kriptovalutami?

  Zdaj, ko vemo, kako TA deluje in kako uporabiti kazalnike za izboljšanje naših trgovalnih veščin, si oglejmo sedem najboljših tehničnih kazalnikov.

  Kje lahko analiziram kriptovalute?
  Katera je najboljša spletna stran za kriptografske raziskave?

  Razviti so bili največji tehnični kazalniki za kriptovalute in delnice.

  Volumen bilance ( OBV )

  OCOVB je tehnični kazalnik, ki meri obseg. Preučuje skupni obseg trgovanja kovanca/delnice v določenem časovnem obdobju. Preprosto povedano, količinsko opredeljuje nakupno in prodajno moč kovanca/delnice.OBV je merilo likvidnosti sredstva. Vključuje obseg iz prejšnjih dni, tednov in celo mesecev. Obstajajo trije preprosti načini za izračun OBV:

  Ali lahko opravite tehnično analizo kriptovalut?
  Katera platforma je najboljša za tehnično analizo kriptovalut?

  Prva metoda je, da vzamemo obseg tekočega dne in ga dodamo OBV prejšnjega dne. Če je cena zaključila višje kot prejšnji dan, se celoten obseg tega dne šteje za povečan obseg.

  6 strategij trgovanja z vračanjem za dobičkonosno trgovanje

  • Če je cena zaključila nižje kot prejšnji dan, se celoten obseg tega dne šteje za zmanjšani obseg.
  • Če se cena premoženja dvigne višje od včerajšnjega zaključnega tečaja,

  Trenutna OBV se izračuna tako, da se današnji obseg trgovanja doda včerajšnji OBV.

  • Če vrednost sredstva pade pod včerajšnjo zaključno ceno,
  Tehnična analiza kriptovalut
  Tehnična analiza kriptovalut

  OBV prejšnjega dne se odšteje od današnjega obsega trgovanja, da se izračuna trenutna OBV.

  • Če cena ostane nespremenjena,OBV prejšnjega dne je trenutna OBV.

  Pomen OBV je naslednji:

  Povečanje OBV pomeni, da je več kupcev pripravljenih kupiti premoženje po ugodni ceni. To je dober pokazatelj naraščajočih cen.

  • OBV označuje pritisk prodajalcev. To je pogosto vidno okoli prejšnjih najvišjih vrednosti, ko vlagatelji prodajajo, da bi si zagotovili dobiček. To je začetek medvedjega razpoloženja na trgu.
  • Trend je potrjen, če je gibanje cene podprto z obsegom, kar kaže na to, da je morda zaupanja vredno odpreti posle. Vendar pa zmeda na trgu kaže, da je sprememba cene v nasprotju s trendom OBV.
  Kako lahko dobim tehnično analizo kriptovalut?
  Kako postanem kriptoanalitik?

  Pri sklepanju transakcij se ni več priporočljivo zanašati samo na OBV. Kljub temu velja, da je OBV kot kazalnik zagona zanesljiv pri napovedovanju smeri cenovnega preboja. Poleg tega lahko trgovci uporabijo OBV za spremljanje denarnih tokov institucionalnih vlagateljev ali večjih udeležencev na trgu.

  Tehnična analiza kriptovalut
  Tehnična analiza kriptovalute

  Vrednost kovanca se od časa do časa spreminja, prav tako tudi njegova OBV. To kaže na negotovost na trgu, saj se končni zlom zgodi, ko stroški močno padejo.

  Če oba modela združimo, lahko sestavimo model za kanal akumulacije/distribucije.

  Najboljši tehnični kazalniki za kriptovalute in delnice
  Ali tehnična analiza deluje v kriptovalutah?

  Drugi znani kazalnik, ki temelji na obsegu, je linija akumulacije/distribucije, s katero nadaljujemo. Uporablja se za določanje smeri trenda sredstva na podlagi ujemanja med ceno in obsegom trgovanja.

  Vrstica A/D meri denar, ki prihaja v sredstvo in odhaja iz njega. Uporablja se za ugotavljanje, ali se sredstvo kopiči ali izčrpava. Akumulacija se nanaša na ravni nakupa, distribucija pa na ravni prodaje.

  Katera tehnična analiza kriptovalut je najboljša za kriptovalute?
  Kaj je tehnična analiza kriptovalut?

  Za določitev linije A/D bomo potrebovali dva kazalnika:

  • Multiplikator denarnega toka (MFM)
  • Obseg denarnega toka (MFV).

  Tukaj so navedeni izračuni za določitev vrednosti metrike.

  • MFM = [(C – L) – (H – C)] / (H – L)
  • MFV = Obseg v določenem obdobju * MFM

  C – Zaključek

  L – Najboljšo ceno določa trg,

  H – Najvišja cena za to obdobje.

  Trenutna vrednost vrstice A/D je nastavljena na vrednost vrstice A/D prejšnjega dne + MFC, kar se nadaljuje vsak dan. Trenutna vrednost črte A/D se doda vrednosti MFC za naslednji dan in črta A/D se izriše v skladu s tem zneskom.

  Ali Warren Buffett uporablja tehnično analizo kriptovalut?
  Kdo je najboljši analitik za Bitcoin?

  Razlaga linije A/D se pogosto opravi v povezavi z gibanjem cene premoženja. In kot celota:

  • Ko se oba kazalnika povečata, bo bikovsko razpoloženje verjetno ostalo.
  • Če oba kazalnika upadata, bo verjetno prevladovalo medvedje razpoloženje do sredstva.
  • Če je linija A/D v trendu padanja in se cene povečujejo, to kaže na močan pritisk prodajalca na trgu. To pomeni, da se bo sredstvo najverjetneje zlomilo in doživelo medvedji preobrat (distribucijo).
  • Ko se linija A/D povečuje, medtem ko cene padajo, to kaže na povečanje nakupnega pritiska med udeleženci na trgu, ki še naprej kupujejo sredstvo.
  • Indikator linije A/D je fantastično orodje za potrditev obstoječega trenda, kot tudi za odkrivanje znatnega pritiska kupca / prodajalca. Prav tako ga ni dobro uporabljati samostojno. Boljši trgovec boste, če ga boste kombinirali z drugimi tehničnimi elementi.
  Akumulacijski/distribucijski kanal
  Vrstica A/D meri denar, ki prihaja v sredstvo in odhaja iz njega.

  Kljub padajoči liniji A/D se je cena zvišala. Razlog za to je bil večji prodajni pritisk prodajalcev. Posledično je prišlo do velikega negativnega preloma cene.

  Povprečni smerni indeks (ADX).

  Nadaljujemo z dvema kazalnikoma, ki temeljita na obsegu, in preidemo na naš prvi kazalnik, ki temelji na trendu, povprečni smerni indeks (ADX). Ključni tehnični dejavnik je smer/trend sredstva, kot je razvidno iz imena.

  ADX: Indikator moči trenda

  • Ko je trg v vzponu, je na mestu +DI, ki sporoča, da je v pozitivni smeri,
  • Ob medvedjem gibanju se pojavi indikator negativne smeri (-DI), ki označuje trend upadanja.

  ADX, ki ga običajno spremljata dva povezana kazalnika, meri trenutni trend v sredstvu. Trgovci/investitorji lahko glede na njegovo moč stavijo na nakup ali prodajo sredstva.

  Povprečni smerni indeks (ADX)
  ADX: kaj je in kako ga uporabljati –

  Za izračun ADX se uporablja čas, ki ga predstavlja obdobje 14 barov. Po drugi strani se lahko ADX izračuna tudi za obdobja od 7 barov do 30 barov. Pri prvem je linija ADX preveč poskočna, medtem ko je slednje obdobje dolgotrajno in pri trgovanju nenatančno.

  ADX je težko razumeti izračun. Vendar pa program TradingView vključuje vgrajen indikator ADX, ki vam lahko pomaga prihraniti čas. Uporabite ga lahko za različna sredstva, vključno s skladi ETF, terminskimi pogodbami, delnicami in kriptovalutami.

  Indikator ADX deluje na enak način, vendar dodaja še en element v enačbo. Pri uporabi indikatorja ADX je vedno najpomembnejša končna vrednost. Linija, ki jo predstavljajo vrednosti od 0 do 100, je znana kot linija ADX.

  Kaj je kriptografska tehnična analiza ADX?
  Indikator ADX – Tehnična analiza

  ADX je kazalnik zagona, ki meri spremembo cene in smer v daljšem časovnem obdobju. Vrednosti pod 25 kažejo na obdobje velike akumulacije ali distribucije. Trg je v tej fazi v zadregi glede sredstva. Od vrednosti 25 do 50 pa ni prisoten le trend, temveč tudi potrditev. Tu trg išče potencialne ravni podpore in odpora sredstva.

  Indeks povprečnega smernega gibanja
  Kaj je ADX in kako ga uporabljate?

  Prva in najpomembnejša stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da mora biti cena sredstva manjša ali enaka 50, da bi se lahko trajno gibala navzgor. V tem primeru sredstvo pri svojem potisku k višjim cenam doseže skrajne ravni cen. To je znak previdnosti, saj ADX > 50 kaže, da se bo vlagateljem, ki hrepenijo po vrnitvi k nižjim cenam, želja sčasoma uresničila.

  ADX je kazalnik sledenja trendom, zaradi česar je neprimeren za samostojno uporabo. Če se uporablja skupaj s kazalniki gibanja cen, kot so drseča povprečja ali podpora in odpor, vam lahko ADX pomaga, da boste boljši trgovec s trendi.

  Kaj počne indeks ADX?
  Ali je ADX dober za dnevno trgovanje?

  Raven ADX za Bitcoin je bila od sredine leta 2014 med 30 in 60, z najvišjo vrednostjo nad 80 v začetku leta 2016. Na ceno Bitcoina to ni vplivalo. Ko pa graf povečamo, se cena zvišuje, saj trend dozoreva ter pridobiva na moči in zagonu.

  Indikator Aroon

  Ali je ADX dober kazalnik?
  Kaj se zgodi, ko MACD prečka?

  Priljubljen kazalnik, ki temelji na trendu, je kazalnik Aroon, ki ga je ustvaril strokovnjak za borzo Tushar Chande. Pomaga pri prepoznavanju trendov in merjenju moči trenda, podobno kot ADX. Indikator Aroon ima dve liniji Aroon: AroonUp in AroonDown. Kakšna je razlika med vrsticama AroonUp in AroonDown?

  Kaj je linija AroonUp in kako deluje?

  Kaj je bolje MACD ali RSI?
  Je indikator Aroon zanesljiv?

  Kazalnik AroonUp primerja število dni, odkar je cena dosegla svojo prejšnjo 25-dnevno visoko na linijo. Višja kot je vrednost, dlje kot je trajalo, da je cena sredstva dosegla prejšnjo 25-dnevno najvišjo vrednost. Slabši ko je trend naraščanja, nižja je vrednost.

  Izračuna se na naslednji način: [((število obdobij) – (število obdobij od najvišje vrednosti) / (število obdobij)] x 100.

  Kaj pomeni konvergenca drsečih povprečij?
  Kaj pomeni indikator Aroon?

  Kaj je blagovna znamka AroonDown?

  Črta na desni strani grafa prikazuje, koliko dni je minilo, odkar je cena sredstva dosegla zadnje 25-dnevno najnižje vrednosti, in prav tako odraža pesimizem na trgu. Močnejše kot je razpoloženje, kar kaže bližina vrednosti AroonDown 100, bližje je vrednost AroonDown vrednosti 100.

  Vrstica AroonDown je osnovna cena, izračunana po formuli, ki število obdobij odšteje od najnižjega minimalnega obdobja in nato deli s skupnim številom obdobij.

  Kaj je Aroon up in Aroon down?
  Kaj je Aroon?

  Kaj predstavlja indikator Aroon?

  • Če je AroonUp med 70 in 100, AroonDown pa med 0 in 30, to pomeni bikovski trg, na katerem se za sredstvo pričakujejo nove najvišje vrednosti.
  • Kadar se AroonUp ohranja na spodnjem delu razpona od 0 do 30, medtem ko se AroonDown povečuje, je razpoloženje na trgu negativno in premoženje na poceni ravneh vztrajno pada.
  • Ko se sredstvo konsolidira pri določeni ceni, AroonUp in AroonDown ponavadi ostaneta vzporedna.
  Kako trgujete z Aroonom?
  Kaj je Aroon trgovanje? Aroon & Aroon oscilator

  Moving Average Convergence-Divergence (MACD) Kazalnik

  MACD, kazalnik, ustvarjen v 70. letih prejšnjega stoletja, ki temelji na zagonu in ga uporablja veliko število trgovcev, je tehnično orodje. Prikazuje dinamiko trendov tako, da prikazuje povezavo med dvema drsečima povprečjema za ceno sredstva. MACD je sestavljen iz treh osnovnih elementov:

  Kaj je blagovna znamka AroonDown?
  Kaj je MACD v kriptovaluti?
  • MACD = 12-obdobje EMA – 26-obdobje EMA
  • Signal linija = 9-period EMA MACD.
  • MACD Histogram = MACD – Signal Line

  Eksponentno drseče povprečje, kot je eksponentno drseče povprečje (EMA), se uporablja za glajenje nedavnih podatkov.

  Pri izračunu MACD se uporabljajo drseče sredine, tj. predhodne cene, kar zagotavlja, da gre za kazalnik zamika. Kljub temu sta natančnost in zanesljivost kazalnika MACD zaradi njegovih odličnih osnov odlični.

  Kako trgujete z Aroonom?
  Kaj je najboljši kazalnik za MACD?

  V nadaljevanju so navedene nekatere najpogostejše razlage MACD:

  • Pozitiven MACD kaže, da se cena povečuje v vzponu, kar je dober znak.
  • Negativna MACD pomeni, da je vse večji zagon trenda navzdol (padajoča cena).
  • To je znak, da je MACD spremenil smer in se preselil nad signalno črto, kar pomeni, da se bo cena kmalu dvignila.
  • Ko MACD pade pod signalno črto, je to negativni crossover.

  MACD se je zaradi kombinacije trenda in zagona razvil v priljubljen, a zaupanja vreden trgovalni signal. Je tudi precej prilagodljiv, saj se lahko MACD uporablja na različnih grafikonih časovnih okvirov.

  Ali je kazalnik Aroon zanesljiv?
  Kako natančen je MACD? Kaj je najboljše drseče povprečje za kriptovalute?

  Indeks relativne moči (RSI)

  RSI je kazalnik dinamike / oscilator, ki meri hitrost in smer cenovnih sprememb v sredstvu. Razpon vrednosti RSI je lahko od 0 do 100. Običajno se uporablja za oceno statusa prevelikega nakupa ali prevelike prodaje sredstva.

  Kaj je RSI in kako ga izračunam?

  Ali je indikator MACD primeren za trgovanje s kriptovalutami?
  RS = povprečni dobiček / povprečna izguba

  To je preprost izračun RSI. Vendar pa je kazalnik ima več iteracij. Namesto tega uporabite vgrajeni kazalnik RSI programa TradingView, da bo trgovanje preprostejše.

  V preteklosti so se vrednosti RSI razlagale na naslednji način:

  Kateri je najboljši tehnični kazalnik za dnevno trgovanje?
  Kaj je najboljši drseče povprečje za 15-minutni grafikon?
  • Če je RSI večji od 70, se šteje, da je sredstvo precenjeno in občutljivo na padec trga ali preobrat trenda.
  • Treba je omeniti, da je RSI sicer pomembno merilo tržnega zagona, vendar ne pove celotne zgodbe. Mnogi vlagatelji to dejstvo zanemarjajo ali napačno razumejo, da bi pridobili trgovalno prednost pred drugimi.
  • Ko se RSI dvigne nad 30 stopinj, kaže na bikovsko razpoloženje.
  • Poleg tega je odčitavanje RSI pod vodoravno referenčno vrednostjo 70 medvedji signal.
  Kaj je RSI v kriptovaluti?
  Signali MYC.

  Stohastični oscilator

  Stohastični oscilator je zadnji kazalnik trgovanja na našem seznamu. Razvit je bil za spremljanje dinamike ali hitrosti cene. To izhaja iz splošno sprejetega načela, da se zagon obrne pred ceno.

  Kazalnik dinamike spreminja svojo vrednost med 0 in 100, kar predstavlja dinamiko sredstva. Odvisno od cilja analitika je običajni časovni okvir 14 obdobij, ki so lahko dolga dneve, tedne ali celo mesece.

  Kako izračunati stohastični oscilator z uporabo metode eksponentnega glajenja

  Stohastični oscilator je zgrajena z uporabo naslednje formule:

  Kateri je najbolj zanesljiv tehnični kazalnik?
  Kateri je najboljši kazalnik za kriptovaluto?
  • %K = (Trenutni zaključek – Najnižja vrednost) / (Najvišja vrednost – Najnižja vrednost) * 100
  • 3-dnevni SMA obdobja %D se nahaja blizu zaključka prejšnjega dne, kar je signal za nakup.nTa linija se lahko uporablja kot signal/sprožilnik za določitev, ali je čas za začetek prodaje ali ne.Najnižji minimum je najnižja mesečna cena v danem časovnem obdobju.
  • Najvišja High = najvišja visoka za ta časovni okvir
  • Število K v zgornji enačbi je treba povečati na dve številki tako, da ga delimo s 100, saj sta obe strani ulomka pomnoženi s 100.

  Kako uporabljati stohastični oscilator?

  • Če je vrednost manjša od 20, se domneva, da se trenutna cena premoženja približuje najnižji vrednosti za to časovno obdobje.
  • Če je odčitek večji od 80, se sredstvo približuje najvišji ceni za to časovno obdobje.
  • Sprejeta meja overbought, kot RSI, je 80; vrednost nad tem se šteje za overbought in signalizira signal za prodajo.
  • Prag preprodanosti je vrednost 20, kar pomeni, da se trg šteje za preprodanega in da se je sprožil signal za nakup.
  Kako uporabljate MACP in RSI v kriptovalutah?
  Kaj je kazalnik trgovanja MYC?

  Stohastični oscilator se ne sme uporabljati samostojno kot kazalnik. Zato ga je najbolje uporabljati skupaj z indikatorjem drsečega povprečja, da bi zgradili popolno strategijo trgovanja.

  Zaključek

  Ta prispevek je namenjen učenju o tehnični analizi kriptovalut, kazalnikih trgovanja in njihovem pomenu. Poleg tega smo pregledali strokovno znanje in uporabo 7 najboljših kazalnikov trgovanja. Pred uporabo kakršnih koli kazalnikov je ključnega pomena, da razumete, kaj so kazalniki trgovanja, kako vam lahko pomagajo pri vaših trgovalnih prizadevanjih in kje so njihove omejitve. Če želite postati dobičkonosen trgovec, morate dobro poznati trg. Z uporabo tehnične analize in kazalnikov lahko dopolnite svoje znanje o trgu in povečate možnosti za uspešno trgovanje.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..