Top kriptografija

  Kaj je igra za zaslužek (P2E) v kriptografskih igrah?

  Igra za zaslužek (P2E) je nov način uživanja v igrah, kjer lahko namesto točk zaslužite pravi denar. V tem članku bomo pojasnili, kaj je P2E, kako deluje in zakaj spreminja naš način igranja.

  Kazalo vsebine

  Kaj je igranje iger za zaslužek (P2E)?

  P2E je vrsta iger, pri katerih lahko za igranje zaslužite prave nagrade. Te igre uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, ki igralcem daje digitalne predmete, vredne denarja, ne le v igri, temveč tudi v resničnem svetu.

  To se razlikuje od običajnih iger, kjer tisto, kar kupite ali dosežete v igri, nima vrednosti zunaj nje. Pri igrah P2E lahko s trudom in spretnostmi, ki jih vložite v igranje, zaslužite nekaj, kar lahko uporabite ali prodate v resničnem življenju.

  Granje za zaslužek je močno spremenilo igranje iger, saj lahko z igranjem iger zaslužite denar. Prej so ljudje igrali igre samo za zabavo, zdaj pa lahko hkrati igrajo in zaslužijo. To je ustvarilo nove priložnosti za igralce po vsem svetu.

  Kako delujejo igre za zaslužek?

  Gre za igranje za zaslužek igralcem omogočajo, da zaslužijo pravi denar ali dobijo dragocene digitalne predmete samo z igranjem.

  Kako delujejo igre za zaslužek

  Tole je njihovo delovanje:

  1. Začneš z izbiro igre Play-to-Earn, ki te zanima. Nekatere igre so za začetek brezplačne, za druge pa bo morda treba kupiti digitalna sredstva ali začetni paket.

  2. Ob igranju boste imeli možnost zaslužiti predmete, kot so orožje, oklep ali zemljišče. Ti predmeti so pogosto žetoni ali kriptovalute, s katerimi lahko trgujete na različnih platformah.

  3. S predmeti, ki jih zaslužite, lahko običajno trgujete znotraj igre, jih prodate drugim igralcem ali celo zamenjate na trgih kriptovalut. To pomeni, da lahko s spretnim igranjem ali pametnim trgovanjem z zasluženimi predmeti zaslužite denar.

  4. V številnih igrah, ki jih igrate za zaslužek, so digitalna sredstva, ki jih pridobite, vaša last. Pogosto so zgrajena na podlagi tehnologije veriženja blokov. To pomeni, da so zavarovana in preverjena, kar vam zagotavlja resnično lastništvo, ki vam ga ni mogoče odvzeti.

  Tipi iger za igranje za zaslužek (P2E)

  Tule si oglejte nekaj vrst iger P2E:

  Vrste iger za zaslužek

  Igraje NFT

  NFT so posebni digitalni predmeti, ki jih lahko zbirate v videoigrah. Ti predmeti vključujejo posebne like, obleke ali dele zemljišč. Te predmete lahko pridobite z igranjem igre ali z nakupom in prodajo, včasih tudi zunaj igre.

  Axie Infinity

  Primer igre NFT je Axie Infinity, kjer igralci zbirajo, vzrejajo, vzgajajo in se borijo s fantazijskimi bitji, imenovanimi Axies. Vsak Axie je NFT z različnimi atributi in močmi in ga je mogoče kupiti ali prodati na različnih tržnicah.

  Kaj je igra za zaslužek axie infinity

  Igra je postala priljubljena zaradi modela „play-to-earn“, ki omogoča zaslužek v kriptovalutah z igranjem.

  Igra DeFi

  Gre DeFi združujejo igranje s finančnimi dejavnostmi. Uporabljajo veriženje blokov, ki igralcem omogoča, da v igri zaslužijo denar. Ta denar je mogoče shraniti, zamenjati ali porabiti kot pravi denar, vendar je vse to del igre.

  Aavegotchi

  Aavegotchi je igra DeFi, ki združuje elemente igre v slogu Tamagotchi z lastnostmi DeFi. Igralci lahko kupijo in skrbijo za Aavegotchi, ki so duhovom podobna bitja, predstavljena kot NFT.

  Aavegotchi blockchain igra

  Igra vključuje stavljenje, pri katerem lahko igralci stavijo igralno valuto in tako zaslužijo obresti in druge finančne ugodnosti.

  Gospodarske igre

  Farming pomeni, da vedno znova opravljate iste naloge, da bi dobili nagrade. Igralci zbirajo igralni denar ali predmete, ki jih lahko zamenjajo ali prodajo in tako zaslužijo denar.

  Kmečki svet

  Farmers World je igra, ki temelji na verigi blokov in v kateri igralci obdelujejo zemljo, pobirajo pridelke in vzgajajo živali. Z opravljanjem teh dejavnosti igralci zaslužijo sredstva v igri, s katerimi lahko trgujejo ali jih prodajo.

  Kmetje svet igrajo, da bi zaslužili igro

  Ponavljajoča se narava kmečkih opravil omogoča stalne priložnosti za zaslužek v gospodarstvu igre.

  Zbirateljske igre s kartami

  Te igre vključujejo zbiranje digitalnih kartic ali predmetov, ki jih je mogoče uporabiti v igri ali z njimi trgovati v verigi blokov. Igralci lahko zaslužijo denar z zmagovanjem v bitkah, na turnirjih ali preprosto z menjavo svojih kartic za višjo vrednost.

  Gods Unchained

  Gods Unchained je priljubljena zbirateljska igra, v kateri imajo igralci svoje karte v lasti kot NFT. Gradijo lahko komplete in tekmujejo z drugimi v strateških bitkah.

  Gods unchained p2e igra

  Z zmago na tekmah in turnirjih lahko igralci pridobijo redke karte in pakete, ki jih lahko prodajajo z dobičkom.

  Gre za metaverse

  V teh igrah lahko igralci zaslužijo s sodelovanjem v virtualnem gospodarstvu. Kupujejo, razvijajo in prodajajo lahko virtualna zemljišča ali sredstva, sodelujejo v virtualnih podjetjih ali za nagrade opravljajo naloge in queste.

  Decentraland

  Decentraland je virtualni svet, v katerem lahko igralci kupujejo in prodajajo virtualne nepremičnine kot NFT. V tem metaverseju lahko uporabniki ustvarjajo izkušnje, gostijo dogodke in razvijajo svoje zemljišče, da bi povečali njegovo vrednost.

  Decentralan-nft-gaming-companies

  Kriptovaluta v igri MANA poganja gospodarstvo, ki se lahko uporablja za transakcije.

  Gre za igranje vlog (RPG)

  Gralci lahko premagujejo sovražnike in opravljajo misije ter tako zaslužijo sredstva ali valuto v igri. Te nagrade je včasih mogoče pretvoriti v denar v resničnem svetu.

  Šest zmajev

  The Six Dragons je igra odprtega sveta RPG, kjer lahko igralci raziskujejo, se borijo s pošastmi in izpolnjujejo naloge. Predmeti, ki jih v igri najdeš ali izdelaš, so sredstva, ki temeljijo na verigi blokov in s katerimi lahko trguješ.

  Šest zmaji igrajo zaslužiti igre

  Gra omogoča igralcem, da zaslužijo s prodajo izdelanih predmetov ali redkega plena, ki ga najdejo med svojimi pustolovščinami.

  Strategične igre

  V strateških igrah P2E lahko, če ste dobri v boju ali ravnanju z viri, osvojite nagrade, ki so vredne pravega denarja.

  Liga kraljestev

  League of Kingdoms je strateška igra, v kateri igralci gradijo kraljestva, sklepajo zavezništva in se borijo z drugimi.

  League of kingdoms blockchain igra

  Zemlja v igri je tokenizirana, kar pomeni, da si lahko igralci kot NFT lastijo delček sveta igre in zaslužijo z dejavnostmi na svoji zemlji, vključno z zbiranjem virov in drugimi gospodarskimi dejavnostmi v igri.

  Priložnostne igre

  Tudi preproste igre, kot so uganke ali arkadne igre, imajo lahko elemente P2E. Z doseganjem visokih rezultatov ali izpolnjevanjem izzivov lahko igralci zaslužijo nagrade.

  Svet lova na kovance

  Coin Hunt World je priložnostna ugankarska igra, ki združuje elemente geocachinga in zanimivosti. Igralci raziskujejo resnični svet, da bi našli ključe in odklenili trezorje z odgovarjanjem na vprašanja kviza.

  Lov na kovance svet igre

  Uspešni igralci zaslužijo nagrade v kriptovalutah, kar priložnostni igralni izkušnji doda vidik „igra za zaslužek“.

  Kako začeti z igro Play-to-Earn

  Če vas zanima igranje iger za zaslužek, vam ponujamo preprost vodnik za začetek:

  1. Razumite koncept

  Za igranje teh iger lahko dobite digitalne nagrade, kot so igralni denar, predmeti ali žetoni. Te lahko običajno prodate za pravi denar. Te nagrade si prislužite z opravljanjem stvari v igri, kot so dokončanje nalog, zmaga v boju ali napredovanje po stopnjah.

  2. Raziščite igre

  Na voljo je veliko iger P2E, vsaka s svojo edinstveno mehaniko in možnostjo zaslužka. Opravite nekaj raziskav in poiščite igre, ki vas zanimajo in imajo dober ugled. Poiščite ocene, navodila in forume, da se odločite, katere igre so vredne vašega časa.

  3. Nastavite digitalno denarnico

  Za shranjevanje svojega digitalnega zaslužka boste potrebovali digitalno denarnico, združljivo z izbrano igro. V tej denarnici boste hranili svojo igralno valuto in druga digitalna sredstva.

  4. Naučite se pravil in strategij

  Kaka igra P2E ima svoj sklop pravil in strategij. Vzemite si nekaj časa in se naučite, kako igra deluje. Oglejte si vadnice, preberite vodnike ali se pridružite razpravam v skupnosti in pridobite nasvete izkušenih igralcev.

  5. Začnite igrati in zaslužiti

  Ko ste seznanjeni z mehaniko igre in imate pripravljeno digitalno denarnico, je čas, da začnete igrati. Uživajte v igri in se osredotočite na opravljanje dejavnosti, ki vam bodo prinesle nagrade.

  6. Izplačajte denar ali ponovno vlagajte

  Zbiranje digitalnih sredstev vam omogoča, da se odločite, ali boste zaslužek izplačali ali ponovno vložili v igro. Nekateri igralci svoja sredstva raje prodajajo za pravi denar, drugi pa kupujejo predmete v igri ali nadgrajujejo igro.

  Studija primera: Axie Infinity

  V igri Axie Infinity play to earn lahko igrate z virtualnimi hišnimi ljubljenčki, imenovanimi Axies, in skrbite zanje. Z dobrim igranjem in pomočjo v svetu igre lahko zaslužite denar. Osi lahko tudi vzrejate, trenirate, se z njimi borite in jih prodajate.

  Igra Axie infinity free to play uporablja posebno vrsto tehnologije, imenovano veriženje blokov, s katero se beleži, kdo je lastnik česa, za nakup in prodajo stvari v igri pa uporabljate digitalni denar.

  Mehanična igra

  • Kaka os je enkraten digitalni predmet, ki ga lahko posedujete, prodate ali zamenjate.
  • Z igranjem igre lahko zaslužite denar, bodisi z bojem s svojimi Osi, vzgojo novih ali prodajo drugim igralcem.
  • Igra uporablja veriženje blokov, da je vse odprto in varno, kar zagotavlja, da so vsi vaši igralni predmeti in denar varni in zabeleženi.

  Prednosti

  • Gralci lahko z igranjem igre zaslužijo denar, kar privablja ljudi z vsega sveta.
  • Igralci so resnično lastniki stvari, ki jih dobijo v igri, kar se razlikuje od načina delovanja večine iger.
  • Ljudje, ki imajo žetone AXS, lahko pomagajo odločati o tem, kako se igra vodi in kakšne spremembe se uvedejo.

  Izzivi

  • Za začetek igranja je treba kupiti tri žetone osi, kar je lahko za nekatere predrago.
  • Cene stvari v igri se lahko hitro in veliko spremenijo.
  • Uporaba digitalnega denarja in edinstvenih predmetov v igri lahko ponekod povzroči pravne težave.

  Implikacije za igralno industrijo

  Področje iger na srečo se zaradi novih iger, kot je Axie Infinity, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, zelo spreminja. Te igre spreminjajo način vključevanja igralcev in ustvarjanje denarja v igrah:

  • Igra, kot je Axie Infinity, z uporabo decentraliziranega sistema, ki se razlikuje od načina delovanja večine iger, spreminja igralno industrijo.
  • Te igre omogočajo igralcem, da zaslužijo denar in uporabljajo žetone v igri, kar vodi do novih načinov zaslužka ustvarjalcev iger.
  • Gralci v teh igrah so resnično vključeni, ne le v igranje igre, temveč tudi v pomoč pri sprejemanju odločitev o sami igri.

  Zaključne misli o igrah za zaslužek

  Model igranja iger „Play-to-Earn“ spreminja način igranja iger. Zabavo združuje z možnostjo zaslužka. V igrah, kot je Axie Infinity,zvezka blokov omogoča igralcem, da ne samo igrajo, ampak tudi trgujejo in zaslužijo znotraj teh iger.

  Gre P2E so posebne, ker ponujajo več kot le način za preživljanje časa. Lahko so tudi način za zaslužek. To pritegne več ljudi in spremeni način, kako razmišljamo okripto igrah.

  Pogosto zastavljena vprašanja

  Kako deluje igra za zaslužek?

  Gre za zaslužek vam omogočajo, da med igranjem zaslužite digitalne predmete ali spletni denar. Te nagrade prejmete, če se v igri dobro odrežete. Nato jih lahko zamenjate ali prodate, kar pomeni, da so lahko vredne pravega denarja.

  Kakšna je razlika med brezplačnim igranjem in igro za zaslužek?

  Gre za brezplačno igranje (F2P) lahko igrate, ne da bi na začetku porabili kakršen koli denar. Vendar vam te igre lahko med igranjem ponudijo stvari, ki jih lahko kupite. Igre „igranje za zaslužek“ so drugačne. V njih dobite nagrade, ki so vredne pravega denarja. To pomeni, da lahko zaslužite denar že z igranjem teh iger.

  Ali so igre s kriptovalutami „play-to-earn“ dobičkonosne?

  S kriptoigrami „play-to-earn“ lahko zaslužite denar. Koliko boste zaslužili, je odvisno od igre, vrednosti predmetov v igri ter od tega, koliko časa in spretnosti boste vložili.

  Katera je najbolj donosna igra za zaslužek?

  Igra, kot je „Axie Infinity“, je zelo donosna. Vendar je treba raziskati in ugotoviti, katera igra trenutno ponuja najboljši potencial za zaslužek.

  I je mogoče z igrami P2E doseči stabilen prihodek?

  Čeprav lahko nekateri igralci dosežejo stabilen prihodek iz iger P2E, to ni zagotovljeno. Trg sredstev v igrah je lahko nestanoviten in zaslužek lahko niha.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..