Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Raziskovanje NFT v igralniški industriji

   NFT v igrah je postal priljubljen, saj igralcem omogoča, da si lastijo predmete v igri in z njimi trgujejo.

   V tem članku govorimo o delovanju NFT, njihovi uporabi v igrah in tehnologiji, ki stoji v ozadju, ter ponujamo razumevanje pomena NFT v igrah.

   Kazalo vsebine

   Ključni poudarki

   • NFT igralcem omogočajo, da si resnično lastijo svoje predmete v igri. Ti predmeti so zaradi tehnologije veriženja blokov neodvisni od same igre.
   • NFT se uporabljajo za edinstvene predmete v igri, kot so kože, orožja ali liki. Igralci lahko te predmete kupijo, prodajo ali zamenjajo.
   • Nekatere igre nagrajujejo igralce z NFT, ki imajo realno vrednost. S tem se ustvarijo finančne spodbude za igranje iger.
   • Redkost in pristnost NFT je mogoče preveriti v verigi blokov, kar dodaja vrednost in zaželenost.
   • Nekatere igre omogočajo, da se NFT uporabljajo na več platformah, kar povečuje njihovo uporabnost in vrednost.
   • Razmah NFT v igrah je povzročil velik obseg trgovanja, nekateri predmeti pa so postali zelo dragoceni zbirateljski predmeti.
   • Trg NFT je nestanoviten in nima jasnih predpisov. Zato predstavlja tveganje in negotovost.
   • Uporaba NFT v igrah na srečo bo verjetno naraščala, vse več iger pa bo sprejelo te žetone in ustvarilo nove ekonomske modele.
   • Igre, kot so CryptoKitties, Axie Infinity in Decentraland, uporabljajo NFT, ki igralcem omogočajo zbiranje, trgovanje in lastništvo virtualnih sredstev.

   Kako se NFT uporabljajo v igrah?

   NFT uporabljajo posebno spletno knjigo, v kateri se beleži, kdo je njihov lastnik. V kriptoigrah se NFT uporabljajo na nekaj načinov:

   • Digitalni zbirateljski predmeti → igre so začele uporabljati NFT za zbirateljske predmete, kot so posebne kože, orožja ali liki. Ti predmeti so edinstveni in jih je mogoče kupiti, prodati ali z njimi trgovati na različnih platformah.
   • Lastništvo in trgovanje → za razliko od tradicionalnih iger, kjer so predmeti vezani na igro in jih ni mogoče prenesti, NFT omogočajo igralcem, da svoja sredstva trgujejo ali prodajajo zunaj igre na tržnicah NFT.
   • Modeli “igra za zaslužek” → nekatere igre nagrajujejo igralce z NFT, ki imajo lahko realno vrednost. Ta model “igra za zaslužek” ponuja finančne nagrade, igralci pa ga zelo cenijo.
   • Izvor in redkost → v verigi blokov lahko zlahka vidite, kje je bila NFT kovana ali prodana. To pomaga pokazati, da je resnična, zaradi česar je lahko dragocenejša in bolj zaželena med igralci.

   Prednosti NFT v igrah

   Žetoni, ki ne spadajo med tuje žetone, ponujajo nekaj edinstvenih prednosti. Da bi te prednosti v celoti razumeli, je treba razumeti, kako negotovinski žetoni delujejo:

   Resnično lastništvo

   V nasprotju s tradicionalnimi igrami, kjer je nakup vezan na vaš račun in ga ni mogoče premakniti. Žetoni NFT so shranjeni v verigi blokov, kar pomeni, da jih lahko prodate, zamenjate ali obdržite neodvisno od igre.

   Dokazana redkost

   NFT so edinstveni. To pomeni, da če v igri piše, da obstaja le 100 izvodov posebnega meča, lahko preverite verigo blokov in potrdite, da jih je res le 100.

   Interoperabilnost

   Nekatere igre se razvijajo tako, da se NFT uporabljajo na več platformah in v več igrah. To pomeni, da lahko meč, ki ga kupite v eni igri, potencialno uporabite v drugi igri, če obe igri podpirata iste standarde NFT.

   Zbirateljstvo in vrednost

   Če igra postane priljubljena, lahko z njo povezani NFT postanejo dragocenejši, kar igralcem omogoča, da zaslužijo s prodajo svojih predmetov. Tako kot fizični zbirateljski predmeti lahko tudi NFT sčasoma pridobijo na vrednosti.

   Nespremenljivost

   Ko enkrat pridobite NFT, zapisa o lastništvu ni mogoče spremeniti ali izbrisati, saj je shranjen v verigi blokov. To pomeni, da so vaši predmeti bolj varni in manjša verjetnost, da bi jih izgubili ali ukradli.

   Model “od igre do zaslužka

   Nekatere igre nagrajujejo igralce z NFT za igranje igre ali doseganje določenih mejnikov. Ti NFT omogočajo igralcem, da z igranjem iger potencialno zaslužijo dohodek.

   Digitalni ekosistemi

   NFT omogočajo ustvarjanje kompleksnih digitalnih gospodarstev v igrah, kjer lahko igralci postanejo ustvarjalci ali trgovci, ki prispevajo k ekosistemu in gospodarstvu igre.

   Avtorski honorarji za ustvarjalce

   Ko razvijalci iger ustvarijo NFT, lahko programirajo sistem avtorskih honorarjev, tako da prejmejo odstotek od prodaje, kadar koli je njihov NFT prodan na sekundarnem trgu. To zagotavlja stalen vir prihodkov.

   NFT v igrah na srečo

   Gospodarski učinek

   NFT so sprožili tako navdušenje kot skepso glede njihovega gospodarskega učinka:

   Gospodarske koristi:

   • NFT omogočajo umetnikom in ustvarjalcem, da svoja dela prodajajo neposredno oboževalcem, ne da bi potrebovali posrednike, in najdejo nove načine za zaslužek.
   • Gre za novo vrsto naložbe, ki jo lahko kupijo ljudje in podjetja. So posebni digitalni predmeti, ki jih je mogoče zbirati in imeti v lasti kot umetnine ali trgovalne kartice.
   • NFT so digitalna potrdila, ki kažejo, kdo je lastnik stvari, kot so spletna umetnost, pesmi ali stvari iz videoiger. Pomagajo spremljati, kdo je lastnik česa, in olajšajo dokazovanje, da je stvar res vaša.
   • Pomagajo pri rasti spletnega poslovanja, prinašajo nove ideje ter ustvarjajo več delovnih mest in možnosti za zaslužek.

   Ekonomske pomanjkljivosti:

   • Tržišče NFT je novo in še nima trdnih pravil. To pomeni, da se njihove cene lahko zelo spreminjajo in da je težko vedeti, koliko so v resnici vredne.
   • Nekatere NFT so zelo drage in za sodelovanje morate veliko vedeti o tehnologiji. Zaradi tega se lahko ljudje, ki nimajo veliko denarja ali tehničnega znanja, težje vključijo, kar lahko še poveča nepravičnost
   • Zakonodaja na področju NFT je še vedno v fazi oblikovanja. Zato ni vedno jasno, kdo je lastnik NFT, in obstaja možnost, da se uporabljajo na napačen način.

   Pravni in regulativni vidiki

   Žetoni, ki ne spadajo med tržne žetone, so pogosto povezani z digitalno umetnostjo ali glasbo. Vendar obstaja veliko vprašanje, ali lastništvo žetona NFT pomeni, da ste lastnik umetnine ali glasbe, s katero je povezan.

   Ni jasno, ali vam nakup NFT daje polne pravice do vsebine ali samo do digitalnega žetona. Ta zmeda lahko povzroči težave umetnikom, ki ustvarjajo stvari, ljudem, ki jih zbirajo, in spletnim mestom, ki jih prodajajo.

   Trenutno ni jasnih svetovnih pravil za NFT. To lahko povzroča težave in negotovost ljudem, ki kupujejo, prodajajo ali ustvarjajo NFT:

   • Brez jasnih pravil je težko ugotoviti, ali je vlaganje v NFT varno ali vredno, kar olajša prevare in goljufije.
   • Ustvarjalci, ki želijo imeti dobiček od NFT, lahko naletijo na težave, saj so pravila o tem, kdo je lastnik pravic in kako jih uporabljati, lahko zmedena.
   • Tržnice NFT so lahko težavne, ker pravila niso zelo jasna. To lahko privede do pravnih ali denarnih težav.

   Prihodnji trendi in napovedi

   NFT v igrah postaja vse bolj priljubljen. Tukaj je opisano, kaj bi se lahko zgodilo z NFT v igrah na srečo sčasoma:

   • Verjetno bomo videli več iger, ki bodo uporabljale NFT in igralcem omogočale, da si lastijo edinstvene predmete ali like.
   • Igralci bodo morda lahko svoje NFT-je zamenjali ali prodali drugim, s čimer bodo igre postale bolj podobne tržnici.
   • V nekaterih igrah bi lahko igralci zaslužili NFT, ki imajo realno vrednost, tako da bi igranje lahko pomenilo tudi zaslužek.
   • Igre bi lahko ponujale posebne NFT kot zbirateljske predmete ali nagrade za dosežke.
   • Morda bomo videli povsem nove vrste iger, ki bodo temeljile na ideji zbiranja in uporabe NFT.
   • V igrah bi lahko obstajali celi virtualni svetovi in predmeti, ki bi bili v lasti NFT.

   Primeri uporabe NFT v igrah

   CryptoKitties

   Vsak CryptoKitty je edinstven in je v lasti igralca prek digitalne denarnice. Igralci lahko svoje CryptoKitties razmnožujejo in tako ustvarijo nove in edinstvene potomce z lastnostmi, podedovanimi od staršev, kar poveča njihovo redkost in vrednost. CryptoKitties, ki je bil predstavljen leta 2017, je postal priljubljen zaradi pionirstva pri NFT na verigi blokov Ethereum.

   Igra Cryptokitties

   Axie Infinity

   Axie Infinity je igra, ki temelji na verigi blokov in v kateri igralci zbirajo, vzrejajo in se borijo z digitalnimi bitji, imenovanimi Axies. Igra deluje na verigi blokov Ethereum, za transakcije v igri, kot sta vzreja in trgovanje z Axies, pa uporablja žetone Axie Infinity (AXS) in Smooth Love Potion (SLP).

   Kaj je igra za zaslužek v igri axie infinity

   Decentraland

   Decentraland je 3D platforma za družabna omrežja in igre v metaverse. Tu se vse – od nakupovanja in družabnih interakcij do dela, vsakodnevnih dejavnosti in zabave – odvija v popolnoma digitalnem okolju, virtualni ali razširjeni resničnosti.

   Decentralan-nft-gaming-companies

   NFT v igrah Zaključek

   NFT spreminjajo način igranja iger. Igralcem omogočajo, da si stvari, ki jih najdejo ali zaslužijo v igrah, resnično lastijo, z njimi trgujejo in z njimi služijo denar. Da bi razumeli vpliv NFT, si je treba ogledati tehnologijo veriženja blokov v igrah. Čeprav se vrednost NFT-jev dviguje in spušča, pravila pa še niso jasna, so še vedno priljubljeni. Ponujajo resnično lastništvo, omejene zneske in možnosti za zaslužek med igranjem.

   Pogosta vprašanja o NFT v igrah

   Kaj pomenijo NFT v igrah?

   V igrah NFT pomeni edinstven digitalni predmet, ki ga igralci lahko posedujejo, zamenjajo ali prodajo v igri.

   Kako se lahko NFT uporabljajo v igrah?

   NFT se lahko v igrah uporabljajo za edinstvene predmete v igri, kot so liki, kože ali orožja, ki jih igralci lahko posedujejo ali z njimi trgujejo.

   V kateri igri se uporabljajo NFT?

   Axie Infinity je primer igre, ki uporablja NFT, saj igralcem omogoča zbiranje in trgovanje z digitalnimi hišnimi ljubljenčki.

   Kakšna je prihodnost iger z NFT?

   Prihodnost igranja iger z NFT verjetno vključuje več iger, ki uporabljajo NFT, omogočajo lastništvo igralcev nad sredstvi v igri in potencialno ustvarjajo nove ekonomske modele v igrah.

   Kako NFT vpliva na igralno industrijo?

   NFT vplivajo na igralno industrijo, saj uvajajo nove načine, kako lahko igralci posedujejo, kupujejo in prodajajo predmete v igrah, kar lahko privede do večjih naložb igralcev in novih igralnih izkušenj.

   Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..