Tehnologija veriženja blokov v igrah na srečo

Tehnologija veriženja blokov v igrah na srečo spreminja to področje, saj zagotavlja varno in pregledno sledenje transakcijam ter omogoča ustvarjanje neponovljivih žetonov (NFT) za enkratne predmete v igri.  

Uvaja nove modele monetizacije, ki igralcem omogočajo, da zaslužijo kriptovaluto z igranjem ali delnim lastništvom sredstev v igri. 

V tem članku raziskujemo njene prednosti in navajamo nekaj dejanskih primerov iger z veriženjem blokov.

Kazalo vsebine

Prednosti veriženja blokov v igrah

Vključitev veriženja blokov ponuja igralniški industriji številne prednosti, vključno z izboljšano varnostjo, večjo preglednostjo in možnostjo žetonizacije sredstev v igrah.

Decentralizacija v igralništvu

Decentralizacija pri igrah na srečo se nanaša na prenos nadzora in lastništva sredstev v igri s centraliziranih subjektov na igralce. 

To dosežemo z uporabo tehnologije veriženja blokov, ki ustvarja porazdeljeno knjigo, v kateri so zapisane in spremljane vse transakcije. Ta porazdeljena glavna knjiga zagotavlja, da so sredstva v igri resnično v lasti igralcev in jih noben osrednji organ ne more spreminjati ali preklicati.

Decentralizacija v igrah prinaša več prednosti:

 • Pravo lastništvo: Igralci imajo resnično lastništvo nad svojimi sredstvi v igri, kar jim omogoča, da jih izmenjujejo, prodajajo ali posojajo drugim. To ustvarja pravo gospodarstvo v igri, ki igralcem omogoča, da iz svojega igranja pridobijo vrednost.
 • Povečana angažiranost: Igralci so bolj zavzeti v igrah, kjer imajo občutek lastništva in imajo lahko neposredno korist od svojega sodelovanja. Decentralizacija lahko privede do daljših igralnih časov, večjega števila zadržanih igralcev in močnejših skupnosti.
 • Spravičnejše gospodarstvo: Decentralizirano gospodarstvo je bolj odporno na manipulacije razvijalcev ali drugih igralcev. To ustvarja pravičnejše pogoje za vse udeležence.
 • Nove priložnosti za monetizacijo: Blockchain in igre lahko ustvarijo nove modele monetizacije, ki bodo koristili igralcem. Igralci lahko na primer z igranjem igre zaslužijo kriptovaluto ali NFT, ki jih lahko uporabijo za nakup predmetov v igri ali dvig pravega denarja.
 • Polnomočenje igralcev: Igre Web3 igralcem omogočajo večji nadzor nad razvojem in razvojem igre. Igralci lahko glasujejo o spremembah igre ali celo sami razvijajo novo vsebino. To vodi k bolj demokratični in na igralce osredotočeni igralni izkušnji.

Decentralizacija lahko spremeni igralno industrijo. S tem, ko igralcem omogoča večji nadzor nad njihovo izkušnjo in ustvarja nove priložnosti za monetizacijo, lahko igre web3 naredijo igranje zabavnejše, donosnejše in pravičnejše za vse udeležence.

Varna in nedotakljiva sredstva v igrah

Industrija iger z veriženjem blokov ponuja varnejšo rešitev za sredstva v igrah. Verige blokov so porazdeljene glavne knjige, ki shranjujejo podatke v več računalnikih, zaradi česar je zelo težko posegati vanje ali jih vdirati. To pomeni, da so sredstva v igri, shranjena v verigi blokov, veliko bolj varna kot sredstva, shranjena v tradicionalnih strežnikih.

Poleg varnosti tehnologija veriženja blokov zagotavlja tudi način, da so sredstva v igrah resnično nedotakljiva. Ko je namreč sredstvo v igri ustvarjeno v verigi blokov, ga ni mogoče izbrisati ali spremeniti. To razvijalcem ali založnikom preprečuje, da bi igralcem odvzeli sredstva ali z njimi manipulirali, kar lahko ustvari bolj varno in pošteno igralno izkušnjo.

Najdemo nekaj konkretnih primerov, kako lahko veriženje blokov zagotovi varnost in zaščito sredstev v igrah:

 • NFT: NFT so edinstveni digitalni žetoni, ki predstavljajo sredstva v igri, kot so predmeti, liki ali zemljišča. Shranjeni so v verigi blokov in jih ni mogoče replicirati, zato jih ni mogoče ponarediti.
 • Decentralizirano shranjevanje: Sredstva v igri se lahko shranjujejo v decentraliziranih omrežjih za shranjevanje, kot sta IPFS ali Filecoin. To pomeni, da niso shranjena v enem samem strežniku, zaradi česar so bolj odporna na vdore in kršitve podatkov.
 • Smartne pogodbe: Smartne pogodbe lahko avtomatizirajo prenos sredstev v igri. S tem se zmanjša tveganje človeških napak ali goljufij, poleg tega pa lahko pomaga poenostaviti postopek trgovanja.
 • Varne denarnice: Gralci lahko svoja sredstva v igri hranijo v varnih denarnicah, ki so kot digitalni trezorji, ki varujejo njihove zasebne ključe. S tem preprečijo nepooblaščen dostop do svojih sredstev.
Blockchain v igralnih sredstvih

S tehnologijo veriženja blokov lahko razvijalci iger ustvarijo bolj varno in zaupanja vredno igralno izkušnjo za igralce. To lahko privede do večje vključenosti, zadovoljstva in zadržanja igralcev.

Smart Contracts in Gaming

Inteligentne pogodbe so samoizvršilne pogodbe, ki so shranjene v verigi blokov in se samodejno zaženejo, ko so izpolnjeni določeni pogoji. V kontekstu iger na srečo pametne pogodbe ponujajo številne prednosti, ki lahko spremenijo način ustvarjanja, igranja in monetizacije iger:

 • Vlastništvo in nadzor nad sredstvi v igrah: Tradicionalni igralni modeli običajno vključujejo centralizirane strežnike, ki nadzorujejo sredstva v igri. Ta centralizirani pristop lahko povzroči težave s pravičnostjo, preglednostjo in lastništvom igralcev. 
 • Povečana varnost in preglednost: Blockchain pri igrah na srečo, na katerem so zgrajene pametne pogodbe, je po svoji naravi varen in pregleden. Transakcije v verigi blokov so nespremenljive, kar pomeni, da jih ni mogoče spremeniti ali izbrisati. To preprečuje manipulacijo s sredstvi v igri in zagotavlja, da igralci zaupajo v varnost svojega virtualnega premoženja.
 • Novi modeli monetizacije in igra za zaslužek: Pametne pogodbe omogočajo oblikovanje novih modelov monetizacije v igrah, kot je model “play-to-earn” (P2E). V igrah P2E lahko igralci z igranjem igre zaslužijo kriptovaluto ali NFT. S temi zasluženimi sredstvi lahko nato trgujejo ali jih prodajo za vrednost v realnem svetu, s čimer ustvarijo nov vir dohodka za igralce. Pametne pogodbe te transakcije omogočajo varno in pregledno.
 • Spremenjen razvoj in zmanjšani stroški: Smartne pogodbe lahko avtomatizirajo številna opravila, ki jih razvijalci iger ali skrbniki trenutno opravljajo ročno. To lahko sprosti razvojne vire, da se lahko osredotočijo na ustvarjanje novih in inovativnih funkcij. 

Vključevanje veriženja blokov v igre na srečo in pametnih pogodb v igre na srečo je še vedno v začetni fazi, vendar že zagotavlja varnejšo, preglednejšo in na igralce osredotočeno igralno izkušnjo. 

Tehnologija veriženja blokov v igralniški industriji

Tokenizacija sredstev v igrah

Tokenizacija v verigi blokov spreminja igre, saj igralcem zagotavlja resnično lastništvo, jim omogoča trgovanje, prodajo ali posojanje digitalnih sredstev in spodbuja resnično gospodarstvo v igri. Ta decentralizirani model ne daje le moči igralcem, temveč zagotavlja tudi varnost in preglednost sredstev v igri, s čimer preprečuje goljufije in zagotavlja celovitost. 

Za uvedbo P2E s tokenizacijo lahko igralci z igranjem zaslužijo kriptovalute ali NFT, kar ustvarja ekosistem, ki je bolj osredotočen na igralce. Poleg tega tokenizacija izboljšuje igralne izkušnje z vključevanjem funkcij, kot so pametne pogodbe, avtomatiziranjem pravil in nagrad ter spodbujanjem sodelovanja skupnosti. 

Ta integracija poleg igranja poenostavlja razvoj, zmanjšuje stroške in zmanjšuje odvisnost od posrednikov. Ta transformativni potencial na novo opredeljuje igralno pokrajino, kjer se lastništvo, varnost, novi modeli monetizacije in obogatene izkušnje združujejo in oblikujejo prihodnost, v kateri veriženje blokov in tokenizacija revolucionirata interakcijo igralcev z virtualnimi svetovi. 

Ker tehnologija še naprej napreduje, so nadaljnje aplikacije tokenizacije pripravljene nenehno spreminjati in inovirati igralno industrijo.

Zboljšanje ekonomije iger na srečo

Blockchain v igrah temeljito spreminja način delovanja gospodarstev v igrah, saj uvaja nove modele prihodkov, mehanizme “play-to-earn” in tržišča, ki jih poganjajo igralci. Ta preobrazba igralcem omogoča, da prevzamejo aktivnejšo vlogo pri ustvarjanju in distribuciji vrednosti v igrah.

Tole je podrobnejši pregled:

 • Novi modeli prihodkov: Tehnologija veriženja blokov v igralniški industriji omogoča razvoj novih modelov prihodkov, ki presegajo tradicionalno plačevanje za igranje ali nakupe v aplikacijah. Modeli P2E se pojavljajo kot priljubljena alternativa, ki igralcem omogoča, da s sodelovanjem v igri zaslužijo kriptovaluto ali NFT. 
 • Mehanizmi P2E: Zagotavljajo igralcem oprijemljive nagrade za njihove igralne dosežke, s čimer njihove dejavnosti v igri pretvorijo v vrednost v resničnem svetu. To lahko vključuje zaslužek v kriptovaluti za izpolnjevanje nalog, sodelovanje v bitkah ali lastništvo redkih sredstev v igri.
 • Tržnice, ki jih vodijo igralci: Tehnologija veriženja blokov omogoča vzpostavitev tržnic, ki jih vodijo igralci in na katerih lahko igralci neposredno trgujejo in prodajajo svoja sredstva v igri. S tem odpade potreba po posrednikih, kot so razvijalci iger ali založniki, ki tradicionalno nadzorujejo gospodarstvo v igri. 

Te preobrazbene spremembe uvajajo novo dobo gospodarstva v igrah, kjer igralci niso le pasivni potrošniki, temveč dejavni udeleženci v procesu ustvarjanja in distribucije vrednosti. Tehnologija veriženja blokov igralcem omogoča, da prevzamejo lastništvo nad svojimi igralnimi izkušnjami in uživajo finančne koristi svojih dejavnosti v igri.

5 najboljših iger s tehnologijo veriženja blokov

Primeri iger veriženja blokov iz resničnega sveta (TOP 5)

 • Alien Worlds je igra, ki omogoča igralcem, da raziskujejo, kopljejo in trgujejo z viri na decentraliziranem planetu, imenovanem Cryptoverse. Igralci lahko zaslužijo domačo kriptovaluto Trilium (TLM), ki jo lahko uporabijo za nakup predmetov v igri, najem zemljišč in vložek za nagrade.
 • Axie Infinity je igra zbiranja bitij in bitk, ki uporablja negibljive žetone (NFT) za predstavitev Axies, virtualnih bitij v igri. Igralci lahko gojijo, vzgajajo in se borijo z Axiesi, da bi zaslužili valuto igre, Smooth Love Potion (SLP), ki jo lahko zamenjajo za denar iz resničnega sveta.
 • CryptoBeasts je zbirateljska igra s kartami, ki za predstavitev kart uporablja NFT. Igralci lahko zbirajo, izmenjujejo in se borijo s kartami ter tako zaslužijo igralno valuto, dragulje CryptoBeasts (CGB), s katerimi lahko kupujejo predmete v igri in kartice za povečanje moči.
 • CryptoKitties je bila ena od prvih iger s področja veriženja blokov, ki je pridobila pozornost širše javnosti. Gre za igro, ki jo je mogoče vzrejati in zbirati ter v kateri se za predstavitev mačk uporabljajo NFT. Igralci lahko vzrejajo mačke in tako ustvarijo nove in edinstvene mačke, ki jih lahko prodajo na tržnici CryptoKitties.
 • CryptoPop je ugankarska igra, ki za predstavitev blokov uporablja NFT. Igralci lahko z ujemanjem blokov zbirajo točke in odklepajo nove stopnje. Z valuto igre, žetoni CryptoPop (CPT), lahko kupite predmete v igri in okrepite like.

Zaključek

Blockchain v igralništvu vpliva na industrijo z uvajanjem novih možnosti za lastništvo, varnost in monetizacijo. S tokenizacijo sredstev v igrah in omogočanjem decentraliziranih gospodarstev veriženje blokov ustvarja novo obdobje iger, v katerem imajo igralci resnično lastništvo nad svojimi virtualnimi lastninami in lahko s svojim igranjem zaslužijo realno vrednost. 

To vodi do novih modelov prihodkov, kot je “play-to-earn”, spodbuja bolj angažirane in aktivne baze igralcev ter odpira inovativne igralne mehanike. Z nadaljnjim razvojem tehnologije veriženja blokov lahko pričakujemo še več aplikacij, ki bodo preoblikovale način igranja, lastništva in interakcije z virtualnimi svetovi.

Opraševanje o tehnologiji veriženja blokov v igrah

Kako se tehnologija veriženja blokov uporablja v igralnih aplikacijah?

Tehnologija veriženja blokov se v igralnih aplikacijah uporablja za ustvarjanje varnih, preglednih in na igralce osredotočenih gospodarstev.

I je veriženje blokov dobro za igre na srečo?

Ano, veriženje blokov je dobro za igre, saj zagotavlja resnično lastništvo sredstev v igri, večjo varnost in preglednost ter nov model monetizacije

Kako veriženje blokov spreminja igre?

Blockchain spreminja igre na srečo, saj omogoča nove modele prihodkov, kot je play-to-earn, spodbuja decentralizirana gospodarstva in uvaja inovativne igralne mehanike.

Kako velika je industrija iger na srečo z uporabo blockchaina?

Pričakuje se, da bo industrija iger na srečo z veriženjem blokov do leta 2026 dosegla 40 milijard dolarjev.

Kaj je blockchain prihodnost iger na srečo?

Blockchain je prihodnost iger na srečo, ker lahko revolucionarno spremeni način igranja, posedovanja in interakcije z virtualnimi svetovi.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..