Kako izdelati napravo za rudarjenje kriptovalut

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Pri izdelavi naprave za rudarjenje kriptovalut sodeluje veliko različnih delov – tukaj si preberite, kako začeti.

Rudarjenje kriptovalut vključuje uporabo računalnika ali več računalnikov za potrjevanje transakcij v verigi blokov. Tehnično ti računalniki rešujejo kriptografske enačbe in zapisujejo podatke v digitalno knjigo. Več računalnikov, ki rešujejo enačbe, hitreje lahko veriga blokov potrdi transakcije.

Koliko stane izdelava naprave za rudarjenje kriptovalut? Ko rudarji preverijo hashe nepotrjenih blokov, prejmejo nagrado za vsak preverjeni hash. Rudarjenje je lahko energetsko in računsko intenzivno, saj zahteva specializirano strojno opremo in programsko opremo za rudarjenje kriptovalut.

 je bil včasih del tega seznama, vendar je Ethereum pred kratkim prešel na algoritem soglasja PoS (proof-of-stake), kar pomeni, da ETH ni več mogoče rudariti.

Razumevanje rudarjenja kriptovalut je ključnega pomena za tiste, ki želijo vlagati v kriptovalute. Rudarji imajo namreč ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti in decentralizacije verig blokov. Rudarjenje kriptovalut je postopek, ki zahteva uporabo specializirane strojne in programske opreme za rudarjenje kriptovalut ter rudarskega bazena. Postopek je lahko brez ustreznih navodil težko razumeti in vzpostaviti, zato vam predstavljamo nekaj bistvenih podrobnosti za začetek. 

Ali je izdelava naprave za rudarjenje kriptovalut dobičkonosna? Kaj je naprava za rudarjenje kriptovalut in kako deluje?

Rudarska naprava je prilagojen osebni računalnik (PC), ki vsebuje vse standardne komponente PC: procesor, matično ploščo, RAM in pomnilnik. Glavna razlika je v tem, da rudarske naprave namesto centralnih procesnih enot (CPU) uporabljajo grafične procesne enote (GPU).

Grafični procesorji bolje rešujejo kriptografske enačbe, ki so potrebne za preverjanje transakcij v verigi blokov. En sam vrhunski grafični procesor je lahko do 800-krat boljši od standardnega centralnega procesorja glede na število ukazov na uro. Zato so ključnega pomena za vse, ki želijo rudariti kriptovalute.

Grafični procesorji imajo tudi veliko višjo stopnjo stiskanja in jih je lažje vzdrževati, zato so priljubljena izbira med rudarji. Hitrost stiskanja je merilo, kako hitro lahko računalnik rešuje kriptografske enačbe, in se uporablja za določanje donosnosti rudarjenja.

Kako izdelati napravo za rudarjenje kriptovalut?

PREBERI TUDI

Kaj je stopnja hash v Bitcoinu in zakaj je pomembna?

z Onkar Singh

Pred 13 dnevi

Druga ključna razlika je, da so rudarske naprave pogosto opremljene z več grafičnimi procesorji. To je potrebno, ker več grafičnih procesorjev kot ima naprava, višja je hitrost stiskanja. Naprave za rudarjenje kriptovalut delujejo tako, da s pomočjo grafičnih procesorjev preverjajo transakcije v verigi blokov. 

Koliko lahko 1 rudarska naprava zasluži na dan? Omeniti velja tudi, da vsi rudarji ne uporabljajo grafičnih procesorjev. V nekaterih primerih, na primer pri rudarjenju bitcoinov, rudarji namesto tega raje uporabljajo integrirano vezje za posebne aplikacije (ASIC). 

Nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati pri izdelavi rudarske naprave, je:

  • Stroški opreme: Grafični procesorji in ASIC so lahko dragi, zato je treba upoštevati cene vse potrebne opreme. 
  • Stroški električne energije: Zato je treba upoštevati stroške električne energije. 
  • Preizkus in napaka: To je lahko proces poskusov in napak, ki vključuje veliko prilagajanja in prilagajanja.

Katere komponente so potrebne za izdelavo rudarske naprave?

Kako hitro lahko rudarite 1 bitcoin? Za izdelavo rudarske naprave je potrebnih več ključnih sestavnih delov. Te vključujejo:

Grafični procesorji

Kot smo že omenili, so grafični procesorji ključni sestavni del vsake rudarske naprave. Število potrebnih grafičnih procesorjev je odvisno od stopnje stiskanja, ki jo želite doseči. Za nekoga, ki šele začenja, pa bi moral zadostovati en ali dva grafična procesorja.

ASIC

ASIC so specializirani stroji, ki so zasnovani posebej za rudarjenje kriptovalut. Njihova cena je običajno višja od cene grafičnih procesorjev, vendar ponujajo veliko višje stopnje hashanja.

Oglas

Koliko zasluži naprava za rudarjenje kriptovalut? Markets Pro: Najhitrejši vir novic v kriptovalutah je zdaj na voljo javnosti >>>

Matična plošča

Matična plošča je osnova vsakega računalnika in nič drugače ni pri rudarskih napravah. Podpirati mora vse grafične procesorje, ki se bodo uporabljali v napravi.

CPU

Nekateri začetniki se odločijo za rudarjenje samo s procesorji, kar je prav tako mogoče. Vendar pa morajo biti ti procesorji visokega razreda, ki so sposobni izpolnjevati zahteve rudarjenja.  Pri uporabi grafičnih procesorjev za rudarjenje osnovna platforma potrebuje le procesor nižjega ali zmernega razreda, kot je Intelova osma ali deveta generacija.

RAM

Kaj je rudarjenje kriptovalut in kako deluje? Pomnilnik z naključnim dostopom (RAM) je bistvenega pomena za vsak računalnik, saj se uporablja za začasno shranjevanje podatkov med delovanjem računalnika. Za rudarsko napravo je pomembno, da je na voljo dovolj pomnilnika RAM za shranjevanje podatkov vseh grafičnih procesorjev, ki se uporabljajo v napravi.

Napajalna enota

Napajalna enota (PSU) je ena najpomembnejših komponent rudarske naprave. Naprava PSU mora namreč zagotavljati dovolj energije za vse komponente naprave. Dobro pravilo je, da si omislite napajalnik, ki lahko zagotavlja vsaj dvakratno moč, kot jo bo vaša naprava potrebovala. Običajno se bo dobro obnesel PSU s 1200w platinastim razredom.

Shranjevanje

Ali so naprave za rudarjenje kriptovalut dobičkonosne? Tako kot vsak drug računalnik tudi rudarska platforma potrebuje nekaj prostora za shranjevanje. To je lahko v obliki trdega diska ali SSD. Velikost shrambe je odvisna od tega, koliko podatkov nameravate rudariti. Običajno bi moral zadostovati kateri koli pogon s kapaciteto 240 GB ali več.

Druge zahteve

Poleg zgoraj naštetih strojnih komponent je za izdelavo rudarske naprave potrebnih še nekaj drugih stvari. Te vključujejo:

  • programska oprema za rudarjenje, kot so CGMiner, EasyMiner ali BFGMiner;
  • Operacijski sistem, kot so Awesome Miner, Rave OS ali Hive OS;
  • Kripto denarnica za shranjevanje izkopanih kovancev;
  • Podstavek za dvigovanje grafičnega procesorja za večji pretok zraka;
  • stabilno internetno povezavo in
  • bliskovni pogon s kapaciteto vsaj 5 GB.

Kaj potrebujete za napravo za rudarjenje kriptovalut?

Kako izdelati rudarsko napravo:  Za začetnike

Zdaj, ko smo razpravljali o sestavnih delih, potrebnih za izdelavo naprave za rudarjenje kriptovalut, je čas, da jo sestavite. Spodaj je kratek vodnik po korakih: 

Korak 1: Pritrdite matično ploščo

Prepričajte se, da je ročica, ki pritrjuje vtičnico procesorja, v sproščenem položaju. Nato osnovno ploščo postavite zunaj rudarskega okvirja na nekaj, kar jo bo zaščitilo pred statično elektriko, na primer na škatlo iz pene ali antistatično vrečko.

Korak 2: Priključite procesor

Kako z rudarjenjem kriptovalut zaslužiti 1000 dolarjev na mesecProcesor pritrdite na matično ploščo. Na vtičnicah procesorja in matične plošče naredite oznako, da boste pozneje ugotovili, katera je katera. Prav tako bodite previdni pri pritrjevanju nožic procesorja na matično ploščo, saj se lahko zlahka upognejo in poškodujejo celoten procesor.

Korak 3: Namestitev pomnilnika RAM

Vstavljanje modula RAM v vtičnico RAM na osnovni plošči je zelo preprosto. Modul RAM previdno potisnite v vtičnico RAM, potem ko ste odprli stranske nosilce reže matične plošče. Pomnilnik RAM mora biti nameščen v pravilni orientaciji, pri tem pa je treba biti previden, saj se lahko pomnilnik RAM v vtičnico zaklene le na en način.

Korak 4: Pritrditev napajalnika PSU

Ali je rudarjenje kriptovalut zakonito? Prepričajte se, da je napajalnik PSU trdno pritrjen na matično ploščo; v nasprotnem primeru se rudarska naprava ne bo mogla zagnati. Osempolni napajalni priključek procesorja morate vstaviti v režo na osnovni plošči, ki je najbližje procesorju.

Korak 5: Pritrditev nosilcev USB

Ti so potrebni za povezavo grafičnih procesorjev z matično ploščo. Vstavite jih v razpoložljive reže PCI na matični plošči.

Korak 6: Priključitev grafičnih procesorjev

Kaj potrebujete za postavitev rudarske naprave ASIC? Grafične procesorje pritrdite na okvir s pomočjo nosilcev USB. Nato v grafične procesorje vstavite napajalne priključke PCI-e 6+2. Pred zagonom rudarske naprave še enkrat preverite, ali so vsi kabli pravilno priključeni. Ko je vse priključeno, je pripravljeno za začetek rudarjenja kriptovalut.

Ali je rudarjenje kriptovalut še vedno donosno?

Ali je rudarjenje zdaj, ko je Ethereum ob prehodu na mehanizem PoS postopoma opustil rudarjenje, še vedno donosno? Odgovor je pritrdilen – odvisno od različnih dejavnikov.

Kako sestaviti rudarsko napravo: Za začetnike Donosnost rudarjenja se razlikuje od kriptovalute do kriptovalute. Na primer, rudarjenje bitcoinov je še vedno zelo donosno, medtem ko je rudarjenje ethereuma postalo precej manj donosno. Drugi dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je cena kriptovalute. Če se cena kovanca zviša, postane rudarjenje tega kovanca bolj donosno in obratno. Rudarjenje kriptovalut je lahko še vedno dobičkonosno početje, vendar je ključnega pomena, da pred začetkom opravite raziskavo.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake