10 kripto za 2022 za nakup in držanje

Kazalo vsebine

⚡️ Kaj je Coinbase?

Coinbase Global, Inc. je platforma za izmenjavo kriptovalut, ki jo upravlja Coinbase, blagovna znamka podjetja. Coinbase je porazdeljena organizacija; vsi delavci delajo na daljavo in podjetje nima fizičnih pisarn. Je najbolj priljubljena borza kriptovalut v Združenih državah Amerike po obsegu trgovanja.

⚡️ Kako visoko se lahko povzpne ethereum?

V začetku leta 2022 je Money Morning napovedal, da bi lahko Ethereum do konca leta 2022 dosegel celo 8.000 dolarjev. Če se bo nadaljeval enak bikovski razvoj, ki se je začel sredi leta 2021, bi lahko cena ETH do konca leta 2022 padla med 6.500 in 7.500 USD. Vendar je konec leta 2022 trg kriptovalut doživel velik popravek, cene ethereja in drugih večjih kriptovalut pa so padle. Januarja 2023 je cena ETH znašala približno 700 USD.

⚡️ Kakšen bo bitcoin čez pet let?

Mike Novogratz, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Galaxy Digital, je v torek za Bloomberg Technology povedal, da bo en bitcoin (BTC) čez pet let vreden 500.000 dolarjev.

⚡️ Ali se bo vrednost LTC ponovno povečala?

Kljub močni rasti LTC v prvih šestih mesecih leta 2021 je v drugi polovici leta 2021 in na začetku leta prišlo do upada.

https://youtu.be/kDeA8arXvVY
Kriptovaluta top (top 5 kriptovaluta)

V negotovih časih se je kriptovaluta, ki jo mnogi vidijo kot uničujočo silo v svetu financ, nenadoma izkazala za edino trdnjavo, ki je ostala praktično nedotaknjena zaradi velikih sprememb. Kopičenje v fiat valutah urejajo vlade, ki jih ustvarjajo, in lahko posameznikom kadar koli odvzamejo pravico do proste prodaje sredstev. Po drugi strani pa delnice nadzorujejo institucije in nanje lahko močno vplivajo gospodarske recesije.

Hkrati se priljubljenost kriptovalut – ne le kovancev z lastno verigo blokov, temveč tudi žetonov – še naprej povečuje. Ne nazadnje zato, ker so ljudje zaradi dejstva, da na digitalne denarnice ne vplivajo geopolitični dogodki in da jih ne upravlja zunanji subjekt, bolj pripravljeni verjeti vanje. Zaradi vse večjega zanimanja javnosti za kriptovalute in neodvisno digitalno premoženje se je znatno povečalo število vlagateljev.

Ali se zdaj splača vlagati v kriptovalute?

Vlaganje v kriptovalute za leto 2022: Ali se odločiti ali ne? top 5 kriptovaluta
Katera kriptovaluta top 2022 je najboljša za vlaganje za novinca?

To, kar mnogi napovedujejo, da se bo zgodilo v naslednjih nekaj letih, se je že začelo uresničevati. Kriptovalute so se zdaj ukoreninile v svetovne finance. Ker se sistem kriptovalut še ni dovolj trdno zasidral v vsakdanjem življenju, da bi izgubil svoj potencial rasti, imajo neodvisne kriptovalute ogromen razvojni potencial. Vlagatelji imajo danes še vedno čas, da izkoristijo rast cen kriptovalut, in prej ko se bo kdo začel ukvarjati s to igro, večji bodo njegovi donosi.

Seveda bo ta sektor tudi po tem, ko bo sistem kriptovalut postal del vsakdanjega življenja večine ljudi, še naprej ponujal donosne priložnosti. Pojavili se bodo novi visokotehnološki žetoni, podcenjeni kovanci pa bodo rasli. Vendar se bo vse to dogajalo v novem finančnem ekosistemu. Vlagatelji imajo zdaj dve možnosti: vztrajati na razpadajočem konvencionalnem trgu ali razpršiti svoj portfelj s sredstvi v kriptovalutah.

Glede na to, da je bitcoin kot finančni mehanizem zelo priljubljen, vam priporočamo, da izberete drugo možnost. Najpomembneje je, da ne kupite vsega naenkrat in se osredotočite na sredstva, ki lahko resnično prinašajo dobiček.

Top 10 kriptovalut za nakup in posedovanje v letu 2022

Ali je vlaganje v kriptovalute za leto 2022 dobra ideja? top 10 kriptovaluta
Katera top 10 kriptovaluta je najboljša za naložbe?

Sredi februarja 2022 je indeks vrednosti digitalnih valut družbe CoinMarketCap vključeval več kot 17 500 različnih kriptovalut. V indeks je bilo doslej vključenih le približno 10.000; za preostale še ni dovolj podatkov, da bi jih bilo mogoče ustrezno ovrednotiti. Morda se zdi, da je indeks manjši, vendar je še vedno povsem astronomski – če upoštevamo, da CoinMarketCap vključuje le valute, ki so jih posamezniki dejansko pripravljeni kupiti in uporabiti.

Pripravili smo seznam 22 glavnih kriptovalut, s katerimi boste leta 2022 obogateli. Vključili smo le valute z velikim potencialom rasti, torej nobenih stabelcoinov, saj ti ustrezajo nihanjem fiat valut, na katere so vezani.

Vendar to ne pomeni, da vam letos odsvetujemo vlaganje v stablcoine. Raje jih vzemite, zlasti USD Coin ali Tether. Kovanci, vezani na ameriški dolar, so ugodni na trgu, na katerem se cene hitro spreminjajo. Ne pozabite le, da lahko rast kriptovalut še vedno zagotavlja znatne donose, in tega ne zamudite.

Bitcoin

Nakup bitcoinov, ko so poceni, in njihova prodaja, ko so dražji.
Načini vlaganja v bitcoin

Bitcoin je nedvomno vodilni na trgu in bo še naprej rasel, saj ga večina ljudi vidi kot idealno predstavitev kriptovalute. Bitcoin po današnjih standardih še zdaleč ni tehnološki genij, vendar je po varnosti, uporabnosti in enostavnosti uporabe boljši od svojih tekmecev. Bitcoin je morda prva valuta, ki bo razbila banko, zato bomo še naprej priča naraščanju njegove kapitalizacije.

Glavna pomanjkljivost Bitcoina je njegova prevelika odvisnost od razpoloženja na trgu. Ker je ta oblika valute povezana z obeti za prihodnost celotnega sistema kriptovalut, vsaka sprememba pričakovanj uporabnikov takoj vpliva na tržno ceno v primerjavi z istim ameriškim dolarjem. Po drugi strani pa ima nestanovitnost določene prednosti:

  • Bitcoin ima veliko agresivnih konic, ki se pojavijo, ko je le rahlo izzvan. Če spremljate novice, bo dovolj časa, da prilagodite svoj dobiček od prodaje in nato kupite dodatne bitcoine ob naravni reakciji na vrednost valute.
  • Cena bitcoina že več kot leto dni vztrajno narašča in se približuje novemu rekordnemu znesku. Splošni zagon kovanca je še vedno navzgor. Potencial bitcoina še ni odkrit, zato se bo cena še naprej povečevala: potencial valute še ni izkoriščen.
  • Bitcoin je najbolj likvidna kriptovaluta. Nikoli se ne boste znašli v situaciji, ko nihče ne bi želel kupiti vaših bitcoinov. Vsaka transakcija bo odobrena in izvedena v trenutku. To je najprijetnejše možno okolje za kriptovaluto: tudi če gre kaj narobe, vaše premoženje ne bo popolnoma izničeno zaradi velikega upada povpraševanja.
Ali se splača vlagati v bitcoine? najboljše kriptovaluta top za leto 2022
Ali je Bitcoin dobra naložba

Analitiki predlagajo, da vlagatelji svoj denar vložijo v sam bitcoin in ne v rudarjenje, saj njegova vrednost narašča. Rudarjenje postopoma postaja manj donosno kot konservativne tehnike pridobivanja: nakup bitcoinov, ko so poceni, in njihova prodaja, ko so dražji. Poleg tega imate v primeru rudarjenja bitcoinov z lastno strojno opremo resnično možnost, da svoj denar izgubite – to pomeni, da ga vsega zapravite. Temu se lahko izognete z uporabo opreme za rudarjenje bitcoinov nekoga drugega; vendar se bom temu posvetil pozneje.

Ethereum

Ali je vredno vlagati v ether?
Je zaloga eterija dobra naložba v letu 2022?

Čeprav obstaja veliko konkurenčnih neodvisnih valut, je ethereum daleč najbolj priljubljen, zato ni presenetljivo, da tržni strokovnjaki pričakujejo vsaj 200-odstotno rast do konca leta 2022. Valuta se je lani podražila na 4.000 dolarjev, deloma tudi zaradi pričakovanj navdušencev. Uporabniki nestrpno pričakujejo uvedbo Ethereuma 2.0, ki bo različica kovanca z izboljšanimi funkcijami (Proof-of-Stake).

Ethereum je trenutno najbolj priljubljena in razširjena kriptovaluta, ki jo posodabljajo številni razvijalci. Z nadgradnjo naj bi transakcije med lastniki kovancev postale hitrejše in cenejše. Ethereum naj bi postal najhitreje razvijajoči se digitalni ekosistem na svetu.

Nedvomno bo Ether imel veliko konkurentov, vendar bo kriptovaluta ohranila primat; in kot smo videli pri bitcoinu v industriji kriptovalut, je prevlada v lastni regiji odločilna, tudi če se na trgu pojavijo tehnično naprednejši tekmeci.

Čeprav boste v letu 2022 najverjetneje lahko izkoristili nihanja ethereuma, razmislite o tem, da bi vsaj nekaj svojih kovancev obdržali dlje časa. O potencialu digitalnega ekosistema je mogoče razpravljati. Vendar so tudi najbolj zagrizeni kritiki prepričani, da bo v naslednjih 5 do 10 letih prišlo do velikega skoka. Hranite majhno količino ETH in opazujte, kako se bo njegova vrednost povečala za 500-800 odstotkov.

Litecoin

Obeti Litecoinova kriptovaluta za leto 2022
Kako investirati v Litecoin?

Leta 2022 so obeti za Litecoin negotovi. Po eni strani je kovanec priljubljen zaradi svoje podobnosti z bitcoinom. S površinsko podobnostjo ponuja večjo hitrost transakcij (za 4-krat!) in večjo enostavnost uporabe, kar se sliši dobro – vendar ni tako pomembno kot tekmeci, ki proizvajajo večnamenske žetone in kovance, na katerih so zgrajeni celotni komercialni sistemi. Vlagatelji v lightcoin so lani videli, kako se je ta strategija izjalovila, ko je valuta po dosegu rekordne vrednosti strmo padla.

Po drugi strani pa je ne glede na vašo slavo v svetu kriptovalut še vedno bistvena realna kapitalizacija (ki jo povečuje tudi LightCoin). Priljubljenost Litecoina narašča, saj ga vse več podjetij dodaja kot plačilno sredstvo. Tudi če bodo letošnje napovedi upada pravilne, bo to pomenilo veliko verjetnost ponovitve. V tem primeru bi litecoin najprej padel, nato pa se dvignil po Fibonaccijevem zaporedju: začel bi pri 600 dolarjih in nato dosegel nepredstavljivih 1000 dolarjev.

Če se bo zgodil zgoraj predstavljeni scenarij, bodo vlagatelji v Lightcoin, ki so vstopili zgodaj, lahko ugodno prodali svoje kovance in popravili svoje izgube. Dolgo časa jih ni smiselno obdržati: če LTC sledi nekaterim zgodovinskim vzorcem, bo valuta kmalu po preseganju vrha dosegla nove povprečne vrednosti, ki bodo bistveno večje od doseženega maksimuma.

Če se to ne bo zgodilo, bo cena kriptovalute postopoma padala do konca leta, nato pa se bo spet začela dvigovati.

Binance Coin

Kaj je Binance Coin?
Ali je vredno kupiti Binance Coin?

Binance Coin (BNB) je lastniška kriptovaluta družbe Binance, največje borze kriptovalut na svetu. Potem ko se je več let skrivala v senci svojih velikih tekmecev, je valuta končno zaslovela leta 2021, ko se je močno podražila in dosegla zgodovinsko najvišjo vrednost skoraj 700 USD. Kriptovaluta se je nato “umirila” pri bolj realističnem cenovnem razponu 300-400 dolarjev, vendar se je BNB še pred koncem leta povzpela na nov vrh, ki je znašal 634,34 dolarja.

Cena valute se zdaj giblje na bolj stabilnih vrednostih, vendar je razlog za predhodne skoke samoumeven: gre za vero v platformo kriptovalut in njen dolgoročni potencial. V tem smislu Binance Coin nekoliko sledi stopinjam bitcoina in ethereuma. Platforma se je uveljavila kot najbolj priljubljeno mesto za nakup, trgovanje in trgovanje z digitalnimi valutami.

Skok cene kovancev Binance v letu 2019 in njena nadaljnja rast do leta 2022 sta dokaz neodkritega potenciala. Notranji ukrepi za izboljšanje privlačnosti kovanca, kot so nagrade prek partnerskih programov BNB, spodbujajo sodelovanje uporabnikov in posledično povpraševanje po tej izraziti kriptovaluti.

Pri Binance Coin je že opaziti veliko dejavnosti.
Ali ima Binance Coin prihodnost?

Binance Coin je že zelo aktiven. Žeton je mogoče porabiti za pristojbine, potne stroške in prihodke od obresti prek posojil v kriptovalutah. Očitno je, da spletna stran stavi na izboljšanje učinkovitosti plačilnega mehanizma, če upoštevamo razvijajoči se program nagrad platforme Binance.

Z večanjem števila aktivnih uporabnikov in načinov porabe kovancev Binance se bo povečevala tudi cena. Strokovnjaki že zdaj predvidevajo, da bodo v bližnji prihodnosti določene nove povprečne vrednosti do 2000 USD za 1 BNB. Te vrednosti naj bi se v povprečju povečevale v obdobju 3-5 let, v naslednjih dveh letih pa naj bi se predvidoma povečale za približno 1000 USD – kar bo skoraj zagotovo pomenilo izgubo, če boste kovance kupili v začetku leta 2022.

Ripple

XRP je kripto valute vrednost  omrežja Ripple
Vlaganje v Ripple

Kitajski trg kriptovalut je trd nasprotnik ne le zaradi lastne tehnologije. Ripple, tako kot drugi veliki konkurenti v letu 2022, ni osredotočen le na priljubljenost lastnih kovancev, temveč tudi na javno vrednost svojega ekosistema. V tem primeru gre predvsem za spodbujanje globalnih denarnih prenosov. V ta namen se je pod blagovno znamko Ripple pojavilo več projektov: RippleNet je svetovno omrežje za hitre in poceni denarne prenose, odprtokodna veriga blokov XRP Ledger z lastnim kovancem XRP in platforma RippleX, ki se uporablja za promocijo tehnologij podjetja.

Nihanja tečajev podjetja Ripple so neločljivo povezana z vrednostjo njegove valute XRP. Vendar je vrednost valute XRP še vedno povezana s poslovanjem podjetja Ripple. Svetovna kibernetska valuta je do leta 2021 izkazovala solidno rast, leta 2022 pa je prišlo do opaznih padcev. Skrb uporabnikov temelji na tožbi, ki jo je vložila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo, ki je trdila, da je Ripple nezakonito prodajal svoje žetone. Ripplovi pravni zastopniki te trditve zavračajo in trdijo, da njihovi lastni žetoni ne veljajo za vrednostne papirje.

Odločitev sodišča v tej zadevi je pričakovati še letos; če bo Ripple zmagal, se bo povečala njegova verodostojnost, vrednost žetonov pa bi se lahko v letu dni povečala za več kot dvakrat.

Chainlink je na vrhu seznama valut z visoko donosnostjo naložb
Ali je top 10 kriptovaluta Link vredna nakupa?

Kljub temu, da vlagatelji odsvetujejo, da bi Chainlink ponovil uspešnost iz leta 2020, ko se je vrednost številnih tehnoloških valut močno povečala – spomnite se, da je bil Chainlink na vrhu seznama valut z visoko donosnostjo, je še vedno dobra naložba. Ne gre namreč za katero koli kriptovaluto; gre za Oraclovo decentralizirano omrežje, ki ponuja podatke za pametne pogodbe na verigi blokov. Poleg tega lahko Chainlink za razliko od številnih konkurentov komunicira z drugimi omrežji.

Od začetka leta 2022 je več kot 1.100 podjetij za svoje poslovanje uporabilo Chainlink. Pričakuje se, da bo sistem preskočil tekmece in postal vodilni na lokalnem trgu v sektorju DeFi, vendar so strokovnjaki še vedno razdeljeni glede tega, kdaj bo DeFi začel delovati.

Tudi če nimate veliko denarja na zalogi, lahko to kriptovaluto v začetku leta kupite s precejšnjim popustom, če verjamete v potencial iger DeFi in NFT. Če vas zanima vlaganje v tehnologijo, ki pomaga spodbujati industrijo NFT, je zdaj odličen čas za to, saj ta trg še vedno raste.

Solana

Ali ima kovanec Solana prihodnost?
Ali ima žeton SOL prihodnost?

Med prvimi petimi kriptovalutami je nekaj takšnih, ki so na trgu že dlje časa, vendar je Solana ena izmed njih. Uvedena je bila leta 2020 in je v enem letu že dosegla zgodovinsko visoko rast, več kot 300-kratno povečanje začetne vrednosti. Priljubljenost valute izhaja iz njene uporabnosti: razvijalcem omogoča lažje ustvarjanje decentraliziranih aplikacij, zaradi česar so decentralizirane finance bolj dostopne širši javnosti.

Pričakuje se, da se bo Solana v letu 2022 še naprej širila v več fazah. Splošna nihanja trga kriptovalut so edina stvar, ki ta trend prekinja. Čeprav kovanec ne poskuša ponoviti prejšnjih najvišjih vrednosti, je ob nadaljnjih padcih primeren čas, da ga dodate v svoj portfelj. Če boste zdaj zamudili priložnost, se vam lahko zgodi, da boste v naslednjih letih ostali brez proračunskih sredstev.

EOS

Ali je EOS dobra naložba 2022?
Ali je EOS dobra naložba?

Kovanec EOS je nekoč veljal za glavnega nasprotnika bitcoina in eterija. Zdaj je jasno, da je EOS daleč od vodilnih v panogi, vendar je razmeroma priljubljena funkcionalna kripto valuta, pred katero je svetla prihodnost, saj trg decentraliziranih aplikacij dozoreva in raste.

Veriga blokov EOSIO je poleg pametnih pogodb tudi decentraliziran operacijski sistem. Takšen decentraliziran operacijski sistem ima več prednosti, vključno z varnostjo, svobodo in visoko učinkovitostjo. Platforma že zdaj ponuja številne zanimive možnosti za razvijalce, vendar se trg odzove le na glasne napovedi – in takrat EOS zabeleži nove vrhove -, nato pa se vrne nazaj.

Pričakuje se, da EOS v letu 2022 ne bo imel večjih presenečenj, vendar se dejstvo, da je EOS valuta z izjemnim potencialom in da je še vedno poceni za nakup, ni spremenilo.

Cardano

Cardano je spodobna kripto valuta za naložbo v letu 2022
Decentralizirana platforma Cardano

Decentralizirana platforma Cardano, še en projekt stare šole, se zdaj intenzivno razvija in bo zagotovo pridobila na vrednosti kot naslednja kriptovaluta, ki bo eksplodirala 2022 trg in razvila splet 3.0. Minimalni vstopni prag naložbe je tu med najcenejšimi možnimi: kovanec Cardano lahko kupite za manj kot dolar za kos. Če se spomnite, da je pred letom 2021, ko se je trgovalo za nekaj centov, njegova priljubljenost eksplodirala, zdaj pa se je stabilizirala na stalni ravni, boste videli, da zanimanje javnosti za kriptovaluto za 2022 narašča.

Glavna prednost Cardana je njegova najsodobnejša platforma za pametne pogodbe, ki bo po funkcionalnosti in učinkovitosti naprednejša od vseh obstoječih protokolov. Zaenkrat ima Ethereum večjo tržno kapitalizacijo kot Cardano. Vendar pa projekt ubira svojo pot in obrodi sadove: v preteklosti so vodilne v panogi že večkrat prehiteli tehnično boljši novinci.

Top 10 kriptovalut v aprilu 2022 po podatkih Forbesa https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/top-10-cryptocurrencies/

Naslednja kriptovaluta za leto 2022 bo eksplodirala

1. 1 palec

Zakaj bo 1Inch leta 2022 eksplodiral
1Inch je decentraliziran agregator za izmenjavo (DEX)

1INCH je agregator decentralizirane borze (DEX). Decentralizirane borze omogočajo ljudem, da izmenjujejo kriptovalute, ne da bi morali uporabljati kripto za 2022 denarnico, tako da povežejo svojo. Za trgovanje ni zadolžen noben osrednji organ, prav tako pa ni treba ustvariti računa pri številnih borzah DEX.

2. Upodabljanje

Žeton Render (RNDR) bo leta 2022 eksplodiral
Žeton za upodabljanje (RNDR)

Priljubljenost žetonov Metaverse narašča zaradi vse večjega zanimanja za virtualno resničnost in spletne sfere. V Metaverzu se uporabljajo številne kriptovalute, vendar se žeton Render ( CRYPTO:RNDR ) precej razlikuje.

Omrežje Render Network je decentralizirano omrežje za upodabljanje, ki temelji na grafičnih procesorjih. Povezuje digitalne ustvarjalce, kot so umetniki in studii, ki potrebujejo grafične procesorje, s ponudniki, ki so pripravljeni dati v najem svojo neizkoriščeno procesorsko moč grafičnih procesorjev. Ponudniki grafičnih procesorjev od digitalnih ustvarjalcev prejmejo plačila v obliki žetonov Render.

3. Ghost

Napoved kripto valute GHOST za leto 2022
Je Aave dobra naložba v letu 2022?

Aave (CRYPTO:AAVE) je priljubljen in preprost mehanizem za posojanje. Uporabniki si lahko izposodijo in posodijo različne kriptovalute. Če v Aave prispevate svojo kriptovaluto, boste prejeli plačila obresti.

Značilnosti sistema Aave, po katerih se razlikuje od drugih sistemov posojanja, je nekaj. Posojilojemalci lahko spreminjajo obrestno mero med fiksno in variabilno, tako kot pri kateri koli drugi vrsti posojila. Aave je prepoznaven tudi po svojih posojilih FlashLoans, ki so nezavarovana posojila, ki jih je mogoče odplačati v isti transakciji. Vendar jih je treba odplačati v isti transakciji.

Bi morali biti pozorni na naslednjo kriptovaluto, ki bo v vzponu?

Katera top 10 kriptovaluta za leto 2022
Katere kripto valute bodo vzletele?

Iskanje naslednje velike kriptovalute je privlačno. Čeprav lahko na ta način zaslužite veliko denarja, je to tudi zapleteno, dolgotrajno in nevarno.

Za začetek poiščite alternative vodilnim na trgu zunaj trga. Manjše kriptovalute imajo večji potencial za rast, vendar je tudi večja verjetnost, da bodo propadle, zato obstaja večje tveganje, da boste izgubili vse, kar ste vložili. To lahko uravnotežite tako, da del svojega denarja vložite v delnice kriptovalut ali kovance velikih podjetij.

Za preučevanje teh manj pomembnih kriptovalut je potreben čas. Tudi če se zdi, da je projekt koristen za vse, se na trgu kriptovalut lahko zgodi karkoli. Iz temeljite preiskave dobro raziskanih sredstev ne more nastati nič, če niso temeljito raziskana.

Ni dobro igrati na trende kriptovalut. Nič ni narobe, če poskušate, vendar ohranite svoja pričakovanja in znesek, ki ga tvegate, zase.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..