Top kriptografija

  Polygon matic: Kaj je to?

  ⚡️ Ali je poligon hitrejši od ethereja?

  Salana je namenjena podjetjem, ki iščejo transakcijski sistem, ki ga je mogoče skalirati, saj omogoča veliko hitrejše transakcije z nižjimi stroški kot Ethereum in Polygon. Kljub temu je veriga blokov Ethereum še vedno najbolj odprta in pregledna decentralizirana aplikacijska platforma.

  ⚡️ Kako podjetje Polygon zasluži denar?

  Družba Polygon uporablja metodo konsenza Proof-of-Stake za vzpostavitev novega omrežja MATIC in obrambo omrežja. Za to se uporablja protokol Proof-of-Stake – kar pomeni, da lahko zaslužite denar s kopičenjem obstoječega MATIC-a. Validatorji opravljajo zahtevno nalogo potrjevanja novih transakcij in njihovega vpisa v verigo blokov.

  ⚡️ Je poligon ubijalec ethereja?

  Polygon je konkurenčna platforma, ubijalka Ethereuma, katere cilj je izboljšati delovanje Ethereuma, tako da razširi njegove zmogljivosti in ga naredi dostopnejšega. V nasprotju z drugimi ubijalci Ethereuma je Polygon poskus izboljšanja delovanja okrnjenega in dragega Ethereuma. Gre za rešitev za skaliranje, katere namen je zagotoviti veliko več transakcij na sekundo kot 12-15 transakcij vsako sekundo v Ethereumu.

  Kaj je program Polygon matic in kako deluje? MATIC pojasnjuje.

  Polygon je niz protokolov, ki so namenjeni reševanju težav s skalabilnostjo Ethereuma. Z izvajanjem transakcij na ločenem verižniku blokov, združljivem z Ethereumom, Polygon rešuje težave omrežja.

  Polygon vse transakcije vrne v naknadno obdelavo glavne verige blokov Ethereum. Ta metoda zmanjšuje obremenitev omrežja. Poligon maticma lahko izboljša hitrost transakcij in zmanjša pristojbine do centov, saj jih pošilja nazaj prek trikotnika.

  Ali je kriptovaluta Polygon matic dobra naložba? maticpolygon
  Kaj je Polygon za kriptovalute?

  Poenostavljeno povedano, Polygon je minimalno ogrodje za nove in obstoječe projekte veriženja blokov Ethereum, ki jih je mogoče razvijati brez težav s skaliranjem.

  Polygons matic uporabnikom omogoča interakcijo s katero koli porazdeljeno aplikacijo (DApp), ne da bi jim bilo treba skrbeti za preobremenjenost omrežja.

  V tem članku je pojasnjeno vse, kar je treba vedeti o omrežju Polygon Matic, kako deluje in kako ta najsodobnejša tehnologija naredi Ethereum uporabniku prijaznejši.

  Koliko je vreden kovanec Polygon?
  Zakaj je Polygon dobra kriptovaluta?

  Kdo je ustvarjalec portala Polygon?

  Polygon matic se je zaradi nadarjenega razvojnega osebja trdno uveljavil kot najbolj obetaven projekt za skalabilnost Ethereuma. Polygonovo širitev poganjajo izkušnje ekipe.

  Izumiteljem omrežja Matic lahko pripišemo, da so predvideli trenutne potrebe po kriptovalutah. V naslednjem poglavju bomo preverili, kdo stoji za enim od najhitreje razvijajočih se projektov na tem področju.

  Ali lahko Polygon Matic doseže vrednost 10 dolarjev?
  Ali se bo leta 2022 povečal Polygon?

  Trije ustvarjalci portala Polygon so:

  Jaynty Kanani, soustanovitelj podjetja Polygon, je zdaj njegov izvršni direktor. Skupaj s Sandeepom Nailwalom, soustanoviteljem in operativnim direktorjem, ter Anuragom Arjúnom, soustanoviteljem in glavnim produktnim direktorjem, je ustvaril idejo. Leta 2017 se je podjetje, ki se je nekaj časa imenovalo Matic Network, preimenovalo v Polygon.

  Kanani, ki je diplomiral na Indijskem tehnološkem inštitutu (IIT) v Delhiju, je delal kot inženir programske opreme za družbi McKinsey & Company in Google India. Preden se je začel ukvarjati s kriptovalutami, je delal tudi v več zagonskih podjetjih.

  Pri začetnem financiranju so pomagali prijatelji in družina v Mumbaju. Podjetje Polygon matic pa še naprej privablja vlagatelje z vsega sveta, čeprav je bilo ustanovljeno v Indiji. Leta 2019 je podjetje Polygon v dveh krogih zagonskega financiranja zbralo več kot 450.000 dolarjev. Podjetje je prejelo približno 450 milijonov dolarjev zunanjih naložb.

  Ali lahko kovanec Polygon Matic doseže 10 dolarjev?
  Ali se bo Polygon leta 2022 dvignil?

  Seznam vlagateljev v Polygonu se je v zadnjem času povečal, saj sta na njem imena, kot sta Chris Fry in John Norwood Smith. King Digital Entertainment, podjetje za mobilne igre, ki sta ga ustanovila brata David in Gregory Fischman, je med najnovejšimi podporniki podjetja Polygon.

  Ali sta MATIC in poligon ista stvar?

  Kakšna je razlika med Polygonom in Maticem? Projekt, ki je bil prej znan kot Matic, se je februarja 2021 preimenoval v Polygon. Stranske verige Plasma so bile ena glavnih storitev, ki jih je ponujalo omrežje Matic.

  Plasma v bistvu združuje tehnologije veriženja blokov Ethereum in Bitcoin. Omogoča ustvarjanje “drugostopenjskih” verig blokov, ki so veliko bolj skalabilne od tistih, ki se trenutno uporabljajo na vrhu glavne verige. Aktivno se je razvijala v tretjem četrtletju 2017, njen cilj pa je povečati zmogljivost in hkrati znižati pristojbine za transakcije z omogočanjem interoperabilnosti med sredstvi obeh verig.

  Polygon (MATIC).
  Kdo je lastnik omrežja Matic?

  Družba Polygon je po podaljšanju projekta obdržala oznako MATIC za svojo kriptovaluto. Tako se je Polygon razvil v Matic. Ta sprememba imena in poznejša sprememba blagovne znamke lahko povzročita nekaj zmede, vendar gre za isti projekt. Novi naziv za številne projekte, vključno z omrežjem Matic, je Polygon. Vendar se kovanec Polygon še vedno imenuje MATIC.

  Kaj je formula mnogokotnika?

  Veriga blokov Ethereum lahko vsako sekundo opravi le omejeno število transakcij. Hitrost transakcij osnovne plasti je 14 na sekundo. V sistemu Ethereum je za vsako operacijo treba plačati plin, ki je znan kot strošek transakcije.

  Kdo stoji za Polygon Matic?
  Kdo je Sandeep Nailwal?

  V obdobjih velike preobremenjenosti omrežja se stroški goriva povečajo in stroški goriva za Ethereum se lahko hitro dvignejo na 50-80 dolarjev. To je pomembno vprašanje. Zaradi zahteve po plačilu več kot 50 USD na transakcijo naenkrat je Ethereum nedosegljiv za veliko večino uporabnikov.

  Uporabnike od sodelovanja v pametnih pogodbah v verigi blokov odvrne preobremenjenost omrežja, ki upočasni proces verige blokov Ethereum.

  Aplikacije in protokoli za decentralizirane finance (DeFi), trgovanje ali nakupi neizmenljivih žetonov (NFT) ter izmenjave, nakupi ali prenosi žetonov Etherium lahko vsakomur, ki jih uporablja, prinesejo več sto dolarjev pristojbin.

  Kdo je glavni izvršni direktor družbe maticpolygon?
  Je Matic omrežje Polygon?

  Kakšna je Polygonova cena in kako je cenovno ugodnejša? Metode skaliranja, kot jih uporablja Polygon, obdelujejo transakcije na stranskih verigah, da bi zmanjšali stroške za plin. Število transakcij, ki jih lahko Polygon obdela na sekundo, je večje kot pri Ethereumu, ker jih obdeluje v stranskih verigah.

  Družba Polygon lahko za te storitve zaračuna majhen znesek, uporabniki pa bodo morali plačati le delček zneska, ki bi ga pričakovali za transakcijo v Ethereumu. Povedano drugače, Polygonove cene so veliko nižje od povprečne pristojbine za vsako transakcijo v Ethereumu, ki znaša več kot 15 dolarjev. Ker ima Polygon poleg protokola za zasebnost z ničelnim razkritjem (zk-SNARKS) številne protokole, lahko projekt uporabnikom ponudi veliko.

  Ali potrebujete Matic, da lahko uporabljate Polygon?
  Bo Matic registriran pri Coinbase?

  V kriptografiji je zk-dokaz kriptografski postopek, ki preveri, ali je določena trditev resnična za drugo stran (preveritelja). Od preveritelja ne zahteva, da razkrije več informacij kot to, da je trditev pravilna.

  Najbolj priljubljene možnosti za povezavo Poligona s projektom so stranske verige Plasma, mostovi verig blokov PoS, zk rollupi in optimistični rollupi. Matic je začel s stranskimi verigami Plasma, ker so manjše in varnejše od transakcij na verigi.

  Plazemska veriga je tako kot stranske verige ločena veriga blokov, ki deluje poleg primarne verige blokov. Ethereum je v tem primeru “matična” ali “glavna” veriga blokov. Da bi omogočile varno gibanje sredstev med njimi, se plazemske verige povežejo z glavno verigo blokov in sodelujejo z njo.

  Kdo je lastnik kovanca Matic?
  Zakaj se je Matic preimenoval v Polygon?

  Polygon ima blockchain most posebej za razvijalce. Most PoS omogoča ustvarjalcem aplikacij, da ustvarijo DApps na eni platformi, ne da bi pri tem žrtvovali katero koli od zmožnosti, ki jih zagotavljajo druge platforme.

  Z obdelavo paketov transakcij v lastni verigi blokov PoS se Ethereum izogne temu, da bi sam obdeloval vse podatke. Poligon z obdelavo paketov transakcij izven primarne verige olajša in pohitri Ethereum.

  Še vedno se trudim ugotoviti, kje sem v celotnem časovnem načrtu, vendar je moj cilj priti tja. Sledi daljša razlaga, kako to deluje in zakaj bi vas moralo zanimati, če ne veste, kaj se dogaja: Povzetki Zk obdelujejo pakete transakcij zunaj verige in ustvarjajo dokazila o veljavnosti, s čimer preverjajo resničnost podatkov, ne da bi morali iti skozi celoten postopek.

  Kdo stoji za Maticom?
  Kaj je Polygon za kriptovaluto?

  Glavno verigo lahko skrajšate tako, da v podatke vključite vrsto enkratnih dokazil o veljavnosti. Ta tehnika, ki v tok vgradi zaporedje enkratnih dokazov veljavnosti, zmanjša velikost glavne verige. Ta metoda v bistvu zmanjšuje čas in stroške plina, ki so potrebni za preverjanje podatkov.

  Optimistični akumulacijski paketi uporabljajo posebno vrsto dokaznega sistema, znanega kot dokaz goljufije. Ko je ugotovljena goljufiva transakcija, se mehanizem za zaščito pred goljufijami aktivira in na podlagi podatkov verige blokov določi pravilno transakcijo.

  Kako najdete kriptovaluto Polygon?
  Kakšen je simbol za kriptovaluto Polygon?

  Za tiste, ki v sistemu posodabljajo podatke o transakcijah, je potrebno zlaganje. Če torej nekdo pošlje goljufivo transakcijo v glavno verigo blokov Ethereum z uporabo optimističnih konveksov, bo njegova stopnja kaznovana.

  Ni univerzalne rešitve, ki bi ustrezala vsem. Vsaka tehnologija skaliranja prinaša kompromise glede varnosti, suverenosti, stroškov transakcij in hitrosti transakcij. Razvijalci morajo imeti možnost izbrati najboljšo rešitev za skaliranje za svojo aplikacijo. Podjetje Polygon ponuja tudi najobsežnejši nabor rešitev za skaliranje.

  Zakaj je Polygon primeren za Ethereum?

  Polygon in Ethereum nista konkurenta. Ne glede na to, kako je, sta povezana. Cilj podjetja Polygon je, da s svojim omrežjem vzpostavi temelje za široko sprejetje sistema Ethereum. Zato je podjetje Polygon bolj odvisno od Ethereuma kot Ethereum od podjetja Polygon. To je pričakovano, saj Polygon temelji na verigi blokov.

  Kaj pomeni ETH v kriptovaluti Polygon?
  Ali je Polygon dobra kriptovaluta?

  Glavna pomanjkljivost je, da se s prehodom na Polygon zaradi hitrosti lahko zmanjša vrednost, ki jo pridobi Ethereum. Razvodenitev vrednosti lahko na nekaterih področjih resnično zaduši neposredno rast uporabnikov Ethereuma.

  Z drugimi besedami, Polygon povečuje uporabo Ethereuma, kar bo povzročilo povečanje števila ljudi, ki ga uporabljajo. Več uporabnikov bi bilo pripravljenih uporabljati Ethereum zaradi njegovih zgoraj opisanih prednosti. Kljub temu, da lahko Ethereum ukrade skupni zaklenjeni znesek (TVL), se bo njegova vrednost povečala, saj bo več posameznikov svobodno naložilo svoj denar v verigo blokov Ethereum.

  1. Primerjava platform Ethereum in Permacoin

  Ali je Polygon boljši od Ethereuma?
  Kako trgovati s poligonom?

  Rešitve za skaliranje na 2. plasti se lahko sprva zdijo zapletene. Preprosto opredeljena temeljna arhitektura veriženja blokov se imenuje plast 1. Sloj 2 pa deluje kot prekrivno omrežje nad osnovno verigo blokov.

  Zunanje rešitve plasti 2 so ekstranetni protokoli, ki sodelujejo z jedrom verige blokov za izboljšanje uspešnosti in učinkovitosti. Tehnologije plasti 2, kot je Polygon, omogočajo tudi, da obstoječe tehnologije, ki temeljijo na Ethereumu, postanejo hitrejše in cenejše.

  Kakšne so prednosti uporabe sistema Polygon namesto sistema Ethereum Tier 1?

  Ali je mogoče rudariti kriptovaluto Polygon?
  Ali je v omrežju Polygon tudi Coinbase?

  Ustvarjalci Ethereuma so z uvedbo sistema licitiranja uvedli model, ki temelji na dražbi in spodbuja uporabnike, da licitirajo za vključitev svoje transakcije v naslednji blok. Zaradi tega je po zasnovi večja preobremenjenost omrežja vodila do vse dražjih cen.

  Družba Polygon ima za prihodnost velike cilje, ki se ne vrtijo le okoli hitrosti ali stroškov transakcij. Cilj protokola je povezati vse verige blokov, ki so združljive z virtualnim strojem Ethereum (EVM), med seboj in tako razvijalcem omogočiti, da brez večjih težav izkoristijo prednosti drugih platform veriženja blokov.

  Ali Ethereum 2.0 ne odpravlja potrebe po poligonih?

  Ethereum 2.0 bo pomenil veliko izboljšavo verige blokov Ethereum, vendar bo rešil le del problema skalabilnosti. Ker omrežne tehnologije, kot je Eth2, uporablja več decentraliziranih aplikacij in platform, se lahko zgodi, da bo povpraševanje začelo naraščati zaradi omejitev glede skalabilnosti.

  Koliko je kriptovaluta Polygon vredna?
  Koliko je Polygon vreden danes?

  To v bistvu povzroči povečanje omrežnega prometa. Cene plina začnejo naraščati, saj se poveča povpraševanje, omrežje pa se vrne v stanje preobremenjenosti, v katerem je bilo pred tem. Takrat na pomoč priskoči Polygon, ki doda dodatno plast skalabilnosti za verigo blokov Ethereum.

  S prihodom plasti 2, ki bo izdana septembra 2019 in bo omogočila boljše skaliranje in varnost ethereja, bi se morale zmogljivosti ethereja bistveno izboljšati. S plastjo 2, kot je na primer omrežje Polygon, se bodo zmožnosti omrežja Ether še izboljšale. Z uporabo plasti 2 bo lahko vsaka nadgradnja sistema Ethereum še hitrejša. Posledično se bo vrednost omrežja Polygon verjetno povečala.

  Zakaj je Polygon tako poseben?

  Se bo kriptovaluta Polygon podražila?
  Ali se bo Polygon povečal?

  Poligon je projekt z zelo dejavno in podporno skupnostjo. Ekipa, ki stoji za protokolom, se nenehno ukvarja tudi z novimi funkcijami in izboljšavami.

  Eden izmed najbolj edinstvenih vidikov igre Poligon je uporaba stav kot načina zagotavljanja varnosti v omrežju. Z zastavljanjem žetonov MATIC lahko pomagate zavarovati omrežje in za to zaslužite nagrade.

  Je Polygon dobra naložba?

  Polygon je dobra naložba, saj gre za projekt z velikim potencialom. Prav tako je to projekt z zelo dejavno in podporno skupnostjo. Ekipa, ki stoji za protokolom, se nenehno ukvarja tudi z novimi funkcijami in izboljšavami.

  Ali ima kriptovaluta Polygon prihodnost?
  Katera je naslednja kriptovaluta, ki bo eksplodirala?

  Kako investirati v kriptovaluto Polygon

  Najboljši način vlaganja v družbo Polygon je nakup žetona MATIC. To lahko storite na različnih borzah, kot sta Binance ali Kraken. Uporabite lahko tudi različne denarnice, kot sta MetaMask ali Trust Wallet.

  Ko kupite žetone MATIC, jih lahko zastavite, da pomagate zavarovati omrežje in zaslužite nagrade.

  Kaj je denarnica Polygon?

  Denarnica Polygon je program, ki omogoča shranjevanje, pošiljanje in prejemanje žetonov MATIC. Uporabite lahko različne denarnice, kot sta MetaMask ali Trust Wallet.

  Ali se bo Polygon vrnil?
  Ali lahko Polygon Matic doseže 10 dolarjev?

  Kako pridobiti naslov denarnice Polygon

  Naslov denarnice Polygon lahko pridobite z različnimi denarnicami, kot sta MetaMask ali Trust Wallet. Ko boste ustvarili denarnico, boste dobili edinstven naslov, ki ga lahko uporabite za pošiljanje in prejemanje žetonov MATIC.

  Ali je zdaj pravi čas za naložbo v podjetje Polygon (MATIC)?

  Zdaj je pravi čas za naložbo v podjetje Polygon, saj ima projekt velik potencial. Ekipa, ki stoji za protokolom, se nenehno ukvarja z novimi funkcijami in izboljšavami. Poleg tega lahko z vlaganjem žetonov MATIC zaslužite nagrade. Nazadnje, z izdajo druge plasti se pričakuje, da se bo vrednost žetonov MATIC še povečala.

  Ali je kriptovaluta Polygon dobra naložba v letu 2022?
  Je Polygon dober kovanec za nakup?

  Druga plast protokola, ki bo objavljena septembra 2019, bo za Ethereum zagotavljala še boljše skaliranje in varnost. Zaradi te nadgradnje bo Ethereum še hitrejši in zmogljivejši, kar bo verjetno povečalo vrednost MATIC. Posledično je zdaj pravi čas za naložbo v družbo Polygon.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..