Kaj je omrežje Chia (XCH)? Kakšne so značilnosti tega omrežja?

Kazalo vsebine

⚡️ Ali lahko vlagate v Chia Crypto?

Pri vlaganju v kriptovalute, kot je Chia, obstaja več tveganj in potencialnih dobičkov. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki jih je treba upoštevati: Poraba energije je ena od glavnih prodajnih značilnosti kriptovalute Chia. Chia ima v primerjavi z rudarjenjem bitcoinov številne prednosti, med drugim je cenejša in okolju prijaznejša.

⚡️ Kje lahko kupim in prodam Chia (XCH)?

Kje lahko dobim Chia? Chia trenutno ni na voljo na večjih borzah kriptovalut, kot sta Coinbase ali Binance. Namesto tega je valuto mogoče kupiti na platformah, kot sta OKEx in Gate.io.

⚡️ Kako lahko uporabljam kovance Chia?

Ko želite porabiti denar v Chia, morate najprej razkriti uganko in rešitev, ki jo želite uporabiti. Poraba je uspešna, če uganka poteka brez napak in zagotavlja veljaven seznam pogojev (več o tem pozneje).

⚡️ Ali je Chia donosna?

Zaradi tega se je povečalo povpraševanje po trdih diskih in pogonih SSD. Ker je bila njegova uporaba le 80 dni, niso zaslužili veliko denarja.

⚡️ Ali se splača gojiti chia?

Cena kocke ASICMiner Block Erupter Cube danes znaša približno 45 000 USD. Številni zgodnji rudarji bitcoinov so zdaj multimilijonarji. Če bi imela Chia primerljivo stopnjo rasti, bi bilo 10 terabajtnih kovancev namesto 20 dolarjev vrednih približno 2457 dolarjev na mesec.

https://youtu.be/HhumRtzglNM
Chia network

Chia (XCH) je razmeroma nova kriptovaluta, ki je bila predstavljena maja 2021. Chia trdi, da je prva okolju prijazna blockchain valuta na svetu? Kaj je kriptovaluta Chia in kako deluje? Ali je kriptovaluta Chia Crypto Network goljufija ali legitimen projekt?

Kaj je kriptovaluta Chia?

Chia je ena od najnovejših kriptovalut na trgu. Ustanovljena je bila leta 2018 in je že pritegnila pozornost vlagateljev, kriptotrgovcev in posameznikov, ki jih zanima kriptovaluta.

Kovanec je ustvaril ustvarjalec BitTorrenta Bram Cohen. Valuta naj bi bila razumna alternativa fiat denarju.

Omrežje Chia
Za kaj se uporablja omrežje Chia?

Chia je decentralizirana odprtokodna kriptovaluta, ki temelji na protokolu Bitcoin. Deluje v lastnem programskem jeziku ChiaLisp. Ta jezik se imenuje jezik na ravni podjetja, zaradi česar je najbolj varna kriptovaluta, ki je trenutno na voljo na trgu.

Kako deluje kriptovaluta Chia?

Chia je bila ustvarjena kot “zelena” kriptovaluta, kar je pomembno, saj bitcoin in druge kriptovalute na splošno veljajo za okolju škodljive. Chia je precej primerljiva z bitcoinom, saj uporablja izvirni Nakamotov algoritem konsenza, prav tako kot bitcoin. No, to dosežeta le ta dva kovanca. Zaradi tega lahko predvidevate, da imata veliko enakih lastnosti.

Koliko je vredna kriptovaluta Chia?
Koliko je vredna kriptovaluta Chia?

Vendar je med njima bistvena razlika. Bitcoin uporablja sistem dokazovanja dela, ki je izredno energetsko potraten. Chiaova metoda dokazovanja prostora in časa je drugačna.

Chiajev algoritem Dokaz prostora in časa (PoST)

Chiajev algoritem Proof of Space deluje po drugačnem načelu kot Bitcoinov mehanizem Proof-of-Work. Metoda Proof of Space zahteva razpoložljiv prostor za shranjevanje. To pomeni, da posameznikom ni treba vlagati v drago rudarsko opremo. Namesto tega lahko sodelujejo v skupnosti kriptovalut z uporabo dostopnih virov.

Ali je Chia kriptovaluta?
Rudarjenje kovancev Chia

Chia neizkoriščen prostor v datoteki uporablja za ustvarjanje “kmetovanja”, ki je podobno rudarjenju bitcoinov. Za kmetovanje kovanca program na disku ustvari “zgodbo” – obsežno zbirko kriptografskih podatkov. Vsakih 18 sekund omrežje Chia objavi izziv. Chia (XCH) osvojite, če vam uspe opraviti to nalogo. Število kovancev, ki jih zaslužite, je sorazmerno s količino prostora za shranjevanje, ki ga imate na voljo.

Omrežje Chia ima več edinstvenih značilnosti.

Chia ima nekaj značilnosti, ki se razlikujejo od tradicionalnih verig blokov, kot je bitcoin.

Kamizola Chialisp

Kaj je chia (XCH)
Chia Crypto: ali je res bolj zelena alternativa bitcoinu?

Chialisp je programski jezik za pametne pogodbe, ki poganja virtualni stroj ChiaLisp, podoben virtualnemu stroju Ethereum ( EVM ). Chialisp uporablja t. i. model nabora kovancev, ki je podoben mehanizmu neporabljenih transakcij v Bitcoinu, za spremljanje stanja verige blokov in preprečevanje dvojne porabe. Chia trdi, da je njihov sistem varnejši, vendar zaradi uporabe kriptografskih akumulatorjev.

Varnost

Cena kriptovalute chia (XCH)
Napoved za omrežje Chia (XCH) za leto 2022

Varnost omrežja Chia temelji na kriptografskih hash funkcijah in digitalnih podpisih. Funkcije hash se uporabljajo za preslikavo podatkov poljubne velikosti v podatke fiksne velikosti. Rezultat hash funkcije se imenuje prebavna vrednost sporočila ali prstni odtis. Digitalni podpis je matematična shema za dokazovanje pristnosti digitalnih sporočil ali dokumentov.

Učinkovitost in distribucija energije ter decentralizacija in združevanje

Soglasje omrežja Chia, ki temelji na dokazovanju časa in prostora, je energetsko učinkovitejše od PoW in omogoča, da je vozlišče lahko vsakdo, ki ima dostop do interneta in prost prostor na disku. Chia trdi, da je zaradi tega najbolj decentralizirano omrežje na svetu, saj pri njegovi obrambi sodeluje na tisoče vozlišč.

Ali je Chia dobičkonosna?
Kako velik je verižni blok Chia?

Chia pooli preprečujejo dogovarjanje rudarjev, saj jim onemogočajo spreminjanje verige blokov. Ker upravljavci bazenov nimajo pristojnosti nad razdeljevanjem nagrad, se ne morejo dogovarjati z rudarji. Kmet je upravičen do 12,5 % nagrade za uspešen blok, medtem ko preostanek obdrži upravljavec bazena; zato upravljavci bazenov ne morejo škodovati konkurentom z rudarjenjem praznih blokov.

Tokenomika omrežja Chia (XCH)

Kakšen je namen kovanca Chia?
Koliko je vreden kovanec Chia?

Družba Chia ni izvedla ICO, vendar je potrebovala sredstva za nadaljnji razvoj svojega izdelka. Vlagatelji sicer ne dobijo žetonov, lahko pa del strateške rezerve omrežja zamenjajo za kratkoročne dobičke. Teh predhodno obdelanih 21 milijonov XCH se vlaga v dolgoročni razvoj omrežja. Chia namerava strateško rezervo uporabiti na tri načine:

Ali lahko s kovancem Chia zaslužim denar?
Kdo je izumil kovanec Chia?
 • Posojanje: posojanje XCH strankam in ustvarjanje likvidnosti za XCH.
 • Na voljo so tudi dodatni kmetijski bonusi. Naložbe: To so pooblastila in dovoljenja, dodeljena razvijalcem in projektom, ki prispevajo k širitvi omrežja.
 • Odkup delnic: Chia želi poleg strateške rezerve vstopiti na borzo in to lahko stori s prodajo teh žetonov.
 • Dividende: XCH je nova kriptovaluta, ki jo je ustvaril Cardano, in ima velik potencial. Ko bo omrežje postalo komercialno, bo XCH mogoče uporabiti kot dividendo.
Kdo je lastnik kovanca Chia?
Ali je vredno gojiti kovanec Chia?

Omrežje Chia v zahvalo vozliščem za ohranjanje varnosti uporablja prepolovitev nagrad za bloke.

 • 2021-2024: 2 XCH na blok.
 • 2025-2027: 1 XCH na blok.
 • 2028-2030: 0,5 XCH na blok.

Od leta 2021 do leta 2023 bo ustvarjenih 0,25 XCH na blok.

Ali lahko s kovancem Chia zaslužim denar?
Je kovanec Chia varen?

V letu 2034 se v neskončnost ustvari 0,125 XCH.

Poleg običajne formule lahko kmetje pridobijo XCH na rotacijski osnovi, če so izbrani na podlagi katerega koli od teh meril:

 • ustvarjanje bloka;
 • včlanitev in ponovna vključitev v bazene za prejemanje nagrad;
 • ali izpolnjevanje bonusnih pogojev.

Nagrade za rudarjenje si delita kmet in sklad. Prvi del obdrži kmet.

Ali kovanec Chia ni uspešen?
Koliko časa traja izkopavanje 1 kovanca Chia?

XCH Cena danes

Mreža Chia ( XCH ) je trenutno vredna približno 66 dolarjev, kar je manj od najvišje vrednosti 1.934,51 dolarja, ki je bila postavljena maja 2021. Njegov 24-urni obseg trgovanja na borzah znaša približno 8,3 milijona USD, njegova tržna kapitalizacija pa je bila v celoti razredčena. približno manj kot 1,5 milijarde USD

Obravnavana je cena in obeti za prihodnost omrežja Chia (XCH).

Koliko je vredna kriptovaluta chia coin value?
Kako lahko vlagam v Chia Crypto?

Omrežje Chia je decentralizirana avtonomna organizacija, ki želi ustvariti infrastrukturo za naslednjo generacijo internetnih aplikacij. Arhitektura omrežja je podobna arhitekturi omrežja Solana, v delu pa je tudi zanimiv nov mehanizem soglasja.

 • Za poslovne stranke bi bila lahko zelo uporabna, če bi se izkazalo, da arhitektura deluje v velikem obsegu;
 • Omrežje Chia Network je po navedbah na svoji spletni strani “namenjeno poslovnim strankam, ki želijo uporabljati veriženje blokov brez potrebe po centralizirani stranki”.
Kako delujejo kovanci Chia?
Chia (XCH) Cena

Projekt ima velik potencial, njegova cena pa se bo verjetno zvišala, ko bo zanj izvedelo več ljudi.

Po drugi strani pa je Chiajev žeton XCH izgubil 95 % svoje vrednosti od najvišje vrednosti v zgodovini, kar kaže, da vlagatelji niso prepričani o Chiajevi ponudbi vrednosti. Poleg tega se omrežje že več kot šest mesecev trguje pod 200 USD, kar nakazuje, da ne gre za padec, ki bi ga povzročil trg, temveč za posledico slabih temeljev projekta.

Zaradi Chiajevega pristopa, ki je upravljanje prepustil v roke izvršnega odbora in izvedel javno ponudbo, ter zaradi tokenizacije lahko vlagatelji menijo, da se rudarjenje XCH ne splača. Tradicionalno so vlagatelji v kriptovalute previdni do pravnih oseb.

Kje lahko kupim kovance Chia?
Kako lahko kupim Xch?

Če pa bo omrežje Chia Network lahko vzpostavilo jasnejšo povezavo med scenarijem uporabe in podporo skupnosti projektu – morda s spremembo upravljanja -, se lahko cena XCH spremeni. Mreža Chia Network je uvedla tudi svojo prvo lastno borzo P2P (P2P), ki je izključno v denarnici Chia. Povezalo se je s podjetjem Stable, da bi na spletu uvedlo prvi stabilni kovanec, denominiran v dolarjih, in začelo sodelovati s podjetjem Tether, da bi na spletu uvedlo domačo valuto omrežja Chia. Čeprav je trg kriptovalut nestabilen, bi lahko ta partnerstva dolgoročno pripomogla k povečanju cene XCH.

Tu so obravnavane omejitve in funkcionalnost Bitcoina.

Koliko časa traja rudarjenje kovancev chia?
Rudarjenje Chia Coin

Čeprav obe valuti uporabljata enak mehanizem soglasja Nakamoto, se bistveno razlikujeta. Glavne razlike med bitcoinom in ChiaBitcoin, najbolj priljubljeno in najdražjo kriptovaluto, vključujejo tehtno pomanjkljivost. Ker za rudarjenje potrebuje veliko energije, povzroča ogromne količine emisij ogljikovega dioksida. Ne moremo trditi, da je bitcoin okolju prijazen v najmanjši meri.

Chia je kriptovaluta, ki ne vključuje rudarjenja. Ne rudari se, ampak se samo obdeluje. Za izdelavo chia potrebujete prost prostor na disku računalnika. Ustanovitelj Chia Cohen je menil, da bi Chia lahko izkoristila razpoložljiv pomnilniški prostor v vsakem računalniku. Zaradi tega je morala biti valuta okolju prijazna.

Kako rudariti Chia
Kovanec Chia: ali je vredno kupiti kriptovaluto

Bitcoin je bil zasnovan tako, da je centraliziran. Vendar vsi vemo, da večino rudarske moči nadzoruje nekaj ogromnih rudarskih bazenov, namesto da bi bila porazdeljena med rudarje.

Cilj kovanca Chia je rešiti to vprašanje. Vendar pa lahko že govorimo o neuspehu tega cilja. Danes se več kot 36 % vseh nagrad Chia izplača v HPool, največji bazen za gojenje Chia. Njegova zmogljivost se prav tako povečuje.

kalkulator za kovance chia plusi in minusi
Prednosti kovanca chia network

Ali lahko omrežje Chia zmanjša vpliv kriptovalut na okolje?

Omenili smo, da je za rudarjenje bitcoinov potrebno veliko električne energije. Menili smo, da bo kovanec Chia rešil to težavo in postal prvi trajnostni kovanec. Dejansko je bil edina stvar, ki je bila potrebna za gojenje kovanca, prostor na trdem disku.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..