Kaj je kriptografija kmetovanje z dohodkom? Kaj morate vedeti

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

https://youtu.be/apTotqUaQhg
Kovanci rudarska farma kriptovaluta

Prihodki najboljši donos kmetovanja s kriptovalutami je način pridobivanja obresti na vašo kriptovaluto, ki je primerljiv z načinom pridobivanja obresti na bančnem računu. Donosno kmetovanje s kriptovalutami, podobno kot vlaganje denarja v banko, vključuje vložek vaših bitcoinov za določeno časovno obdobje v zameno za obresti ali druge ugodnosti, kot so dodatni bitcoini.

Daniel R. Hill, CFP, AIF in predsednik podjetja Hill Wealth Strategies, pravi, da se pri tradicionalnih posojilih, ki jih odobrijo banke, izplačani znesek povrne z obrestmi. “Ideja je enaka pri dohodkovnem kriptovalutnem kmetovanju: namesto da bi kriptovaluta ostala na računu zastonj, se posoja z namenom ustvarjanja dobička,” dodaja.

Ali je kmetovanje s kriptovalutami donosno?
Je kriptografija kmetovanje pasivni dohodek?

Kmetje, ki se ukvarjajo s pridelavo poljščin, ustvarjajo dobiček v obliki letnega odstotka donosnosti (APY), ki lahko doseže trimestno število, odkar se je leta 2020 začelo pridelovanje poljščin. Vendar pa je ta potencialni prihodek povezan s precejšnjim tveganjem, saj so zaslužene metode in kovanci podvrženi velikim izdatkom.

Nevarnost neuspeha projekta je splošno znana kot vaporware. Poleg tega je veliko primerov, ko razvijalci opustijo razvojni projekt in pobegnejo z denarjem vlagateljev.

Kako deluje kriptovaluta za najboljši dohodek?

Katera je najboljša kriptovaluta za dobičkonosno kmetijo?
Ali je dohodkovno kmetovanje donosno?

Najprej lahko vlagatelj svoje kovance vloži tako, da jih prispeva v posojilni protokol prek decentralizirane aplikacije ali dApp. Drugi vlagatelji si lahko nato prek aplikacije dApp izposodijo kovance in tako špekulirajo na nihanja cen na trgu kriptovalut.

“Žetev je preprosto dobrodošel bonus za nove uporabnike,” pravi Jay Kurahashi-Sofu iz podjetja Ava Labs, ki stoji za javno verigo blokov Avalanche in sodeluje z različnimi aplikacijami defi, ki omogočajo žetev.

Naredite pasivni dohodek dobičkonosno kriptografija kmetovanje
Najboljše platforme za kriptovalute za kmetovanje z dohodkom

Hill dodaja: “Pametne pogodbe sproščajo le neprevzeta sredstva, saj so programirane za izplačilo v prihodnosti. Do sporov bo prišlo, če je bila kripto denarnica povezana z vašo identiteto, vendar ni več dostopna.” Steaking povzroči, da sredstva vstopijo v obtok kot dolgoročni prihranki, namesto da bi se kopičila ali prodajala na centralizirani borzi. Postopek kriptoposojanja, ki temelji na verigi blokov, je popolnoma avtomatiziran, kar pomeni, da se lahko kmetovalci s kriptovalutami osredotočijo na druge stvari in prepustijo programski opremi, da opravi delo namesto njih.

najboljši donos kripto kmetijstva
Kaj je dohodkovno kmetovanje?

“To posojanje se na splošno izvaja prek pametnih pogodb, ki so nekakšen računalniški program, ki služi kot zbiralnik likvidnosti,” pravi Brian Dechesar, ustanovitelj podjetja Breaking Into Wall Street, ki se ukvarja s spletno finančno kariero. “Uporabniki žetve ali ponudniki likvidnosti posodijo svoja sredstva tako, da jih vključijo v pametno pogodbo.”

V okviru tehnike kriptovalutnega kmetovanja z donosom lahko vlagatelji zaslužijo obresti z zaklepanjem svojih kovancev in pogosto tudi več kriptovalut – kar je dejanska prednost transakcije. Če se cena teh dodatnih kovancev poveča, se poveča tudi vlagateljev prihodek.

Ta metoda po mnenju Kurahashija-Sofuja omogoča razcvet nedavno uvedenih aplikacij veriženja blokov. “Z nagrajevanjem uporabnikov s spodbudami, kot so lastni žetoni za upravljanje, provizije za transakcije v aplikaciji in druge metode, lahko [te aplikacije] povečajo vključenost skupnosti in zagotovijo likvidnost z zagotavljanjem spodbud,” pravi Kurahashi-Sofu.

rudarjenje kovancev na kmetiji kriptovalute
Ali se splača ukvarjati z dohodkovnim kmetovanjem?

“Rastlino lahko primerjamo z začetki delitve,” pravi Kuraishi-Sofu. “Uber, Lyft in druge aplikacije za souporabo prevoza so zahtevale hitrejšo širitev, zato so prvim uporabnikom ponudile spodbude, da so svojim prijateljem predlagali, naj se pridružijo omrežju.”

Daniel J. Smith, profesor ekonomije na Inštitutu za politično ekonomijo državne univerze Middle Tennessee, meni, da je zbiranje zadostnega števila delnic kriptovalute za sprožitev trde vilice, pri kateri se izvedejo večje infrastrukturne spremembe v arhitekturi valute, še ena spodbuda za stave.

Ali je kriptografsko kmetovanje zakonito?

Kakšna so tveganja dohodkovnega kmetovanja?

“Trde sile omogočajo lastnikom kriptovalut, da uvedejo spremembe, ki bodo, vsaj v očeh večine uporabnikov, izboljšale valuto v prihodnosti,” je dodal Smith. Na nek način trda vilica vlagateljem v kriptovalute omogoča podobno moč, kot jo delničarjem dajejo glasovalne delnice: z uporabo trde sile lahko vplivajo na protokol kriptovalute.

Smith meni, da lahko stavni kovanci spremenijo pravila igre v industriji kriptovalut, saj ji dajejo več značilnosti lastniških naložb. “To je razlika med portfeljem in delnico,” pojasnjuje Smith in dodaja: “Stavni kovanci dajejo kriptovalutam pomembno lastnost lastniških naložb.”

Je pridelovanje kriptožetonov nevarno?

rudarjenje kovancev na kmetiji kriptovalute
Kakšna je razlika med stajlingom in dohodkovnim kmetovanjem?

Žetev je nevaren posel. V nadaljevanju so navedene nekatere nevarnosti, povezane s spravilom lesa:

 • ✔️ Volatilnost: meri se cena volatilnosti sredstva. Stopnja, do katere se cena naložbe spreminja, je znana kot nestanovitnost. Naložbe, katerih cena v kratkem obdobju močno niha, se imenujejo nestanovitne. Če svoje žetone dolgo časa hranite zamrznjene, lahko njihova vrednost drastično pade ali naraste.
 • ✔️ Goljufije: vlagatelji morajo biti previdni pri vlaganju v goljufive projekte ali načrte, ki lastniku pridelka ukradejo vsa sredstva. Glede na študijo družbe CipherTrace so goljufije in poneverbe dejansko odgovorne za več kot 90 % kaznivih dejanj, povezanih s kriptovalutami, v vrednosti 1,9 milijarde dolarjev v letu 2020.
 • ✔️ Iztegovanje kriptovalut : Iztegovanje kriptovalut je vrsta goljufije, pri kateri razvijalec kriptovalut pridobi denar vlagateljev za projekt, nato pa ga opusti, ne da bi vrnil sredstva. Po podatkih iz poročila CipherTrace je skoraj 99 odstotkov pomembnih goljufij, ki so se zgodile v drugi polovici leta, vključevalo rug draws in druge izstopne goljufije, za katere so še posebej dovzetni pridelovalci.
Ali naj kmetujem ali stavim?
kmetovanje s kriptovalutami
 • ✔️ Tveganje pametne pogodbe: Pametne pogodbe lahko ustvarijo napačne rezultate ali so dovzetne za vdore, kar ogroža vašo kriptovaluto. “Večina nevarnosti, povezanih s pridelavo pridelkov, izvira iz pametnih pogodb,” trdi Kurahashi-Sofu. Boljši pregledi kode in revizije tretjih oseb pomagajo tem pogodbam postati varnejše.
 • ✔️ Nestalna izguba : Dobički in izgube v vaši kriptovaluti bodo nerealizirani, medtem ko bo kriptovaluta na kupu, kar bo povzročilo začasno realizirane dobičke ali izgube. Ti dobički ali izgube postanejo trajni, ko kovance umaknete, in če je izguba večja od zasluženih obresti, je morda bolje, da jih pustite na voljo za trgovanje.
 • ✔️ Regulativno tveganje: Pri kriptovalutah je treba rešiti še veliko regulativnih vprašanj. Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo je razglasila, da so nekatere digitalne valute vrednostni papirji, torej spadajo pod njeno pristojnost in jih je zato mogoče regulirati. Državni organi so že izdali odredbe, s katerimi so prepovedali delovanje enega najbolj priljubljenih podjetij za posojanje bitcoinov, BlockFi.
Ali je stava boljša od rudarjenja?
Ali naj stavim na kriptovaluto?

“Pri uporabi decentraliziranih aplikacij vedno obstaja nevarnost,” dodaja Kurahashi-Sofu. “Gre za to, da na podlagi lastne študije zmanjšate tveganje do te mere, da se boste počutili varne pri njihovi uporabi.” Uporabniki morajo biti nenehno pozorni na ekipo aplikacije in preglednost v zvezi z varnostnimi revizijami.

Je rudarjenje kriptovalut dobičkonosno?

Res je, kriptografsko kmetovanje je nevaren posel. Vendar pa je lahko donosna – sicer je nihče ne bi poskušal. Družba CoinMarketCap zagotavlja letne in dnevne lestvice donosnosti APY za različne likvidnostne bazene. Bazene z dvomestno letno APY je enostavno odkriti, prav tako tudi tiste s 1000-odstotnimi letnimi obrestnimi merami.

Ali je vlaganje v kriptovalute podobno igranju na srečo?
Ali je bolje staviti z bitcoini?

Pri številnih pridelkih obstaja velika možnost nepopravljivih izgub, zato bi se morali vlagatelji vprašati, ali so morebitni dobički vredni tveganja. “Tako kot pri kriptovalutah na splošno je donosnost pridelkov še vedno zelo negotova in špekulativna,” dodaja Smith. Prepričan je, da čeprav se potencialni dobiček zdi majhen v primerjavi z nevarnostjo, da med gojenjem zaklenete svoje kovance, “možnost visokega donosa vedno obstaja”.

Znesek kriptovalute, ki ga lahko vložite, bo vplival na vaš skupni dobiček. Da bi bilo poljedelstvo dobičkonosno, je po Deshezarjevih besedah potrebnih več tisoč dolarjev v gotovini in zapletene taktike.

Da bi se zavedali teh 7-8-odstotnih postopkov kmetovanja, morate spoznati

Kako se vrednotijo sredstva in obveznosti?
Kaj je boljše od rudarjenja bitcoinov?

Kmetje, ki pridelujejo pridelek, lahko uporabljajo tudi storitve DeFi, ki zagotavljajo vrsto kreditnih spodbud za povečanje dohodka od svojih kock. Tukaj je pet metod za pridelavo donosa, ki jih morate poznati:

KAKO RUDARJENJE KRIPTOVALUT ZASLUŽI DENAR?

 • ✔️ Aave je brezplačno odprtokodno likvidnostno omrežje, ki posameznikom omogoča izposojo in posojanje kriptovalut. Vlagateljem se za njihove depozite plačujejo obresti v obliki žetonov AAVE. Obresti se izračunajo na podlagi povpraševanja po izposojenih sredstvih na trgu. Delujete lahko tudi kot vlagatelj in posojilojemalec ter svoja deponirana sredstva zavarujete z zastavnimi kovanci.
 • ✔️ Compound je odprtokodni protokol, ki ga poganjajo razvijalci in uporablja algoritemsko metodo avtonomne obrestne mere za izračun stopnje donosa za vloženi denar. Komponente se izplačujejo tudi kot nagrada.
 • ✔️ Curve Finance je sklad likvidnosti, ki uporablja strategijo oblikovanja trga, da bi uporabnikom omogočil izmenjavo stablecoinov. Ker je njihova vrednost povezana z drugim sredstvom menjave, so pooli, ki uporabljajo stablecoine, bolj varni.
 • ✔️ Uniswap je decentralizirana borza, ki uporablja mehanizem licitiranja, pri katerem morajo viri likvidnosti licitirati na obeh straneh sklada v razmerju 50:50. V zameno dobite del provizije za transakcijo in žetone za upravljanje UNI.
 • ✔️ Instadapp je orodje za razvijalce, ki jim omogoča upravljanje lastnega decentraliziranega finančnega portfelja. Od 31. oktobra ima Instadapp več kot 12 milijard dolarjev sredstev v veriženju blokov.
seznam kriptovalut za kmetovanje z donosom
Pridelovanje pridelka

Merjenje različnih sredstev in obveznosti skozi čas

Prihodkovno kriptovalutarstvo je praksa dajanja ali blokiranja vaše kriptovalute v zameno za obresti ali dodatno kriptovaluto. “Income crypto farming” postaja vse bolj priljubljen, saj so kriptovalute vse bolj izpostavljene. Gre za osnovno idejo, ki sega v čase, ko so obstajale banke, in je preprosto digitalna različica posojil z obrestmi za dobiček vlagateljev,” pojasnjuje Hill.

Naredite pasivni dohodek dobičkonosno kripto kmetovanje
Kako se vrednotijo obveznosti?

Prihodkovno kriptovalutarstvo lahko prinese velike zaslužke, vendar je tudi zelo nevarno. Ko je vaša kriptovaluta ujeta, se lahko zgodijo različni fantastični in grozljivi dogodki, kot je razvidno iz številnih spektakularnih nihanj cen na trgih kriptovalut.” Tako kot pri vsem drugem: če se nekaj zdi predobro, da bi bilo resnično, običajno je. Ključnega pomena je, da razumete skrivnosti in podrobnosti poljedelstva, preden se ga lotite.”

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake