Zakaj je trg kriptovalut danes padel?

Trg kriptovalut je danes padel, kar je zmanjšalo Ethereumovo rast po Shapelli, skupna tržna kapitalizacija kriptovalut pa je v 24 urah izgubila skoraj 4 %.

Prav tako kot so nekateri analitiki mislili, da je Bitcoin

BTC

$28,739

Zakaj je trg kriptovalut danes padel?  je bil na pragu potrditve novega bikovskega trga, je trg kriptovalut zaradi regulativne negotovosti in znakov slabšanja makroekonomskih razmer doživel padec.
Kazalo vsebine

Padec trga kriptovalut za 4 %, Bitcoin pod 30.000 USD

Cena bitcoina je 19. aprila dosegla sedemdnevno najnižjo vrednost pri 29.158 USD, potem ko ni uspela ohraniti ključne ravni 30.000 USD. Poleg tega so nekateri trgovci zaskrbljeni, da bi se ob nadaljnjem popravku lahko vrnili na najnižje vrednosti medvedjega trga.

Uspešnost trga kriptovalut, dnevni časovni okvir: Coin360

Podobno velja za eter

Kako je danes z ethereumom? ETH

$1,876

, ki je po nadgradnji Shapella presegla raven 2100 USD in dosegla 11-mesečni vrh, čemur je 19. aprila sledil 7-dnevni padec na 1972 USD, kljub temu da so vloge ETH presegle izplačila dan prej.

Strahovi pred omejevanjem regulacije v ZDA

Predsednik SEC Gary Genseler je 18. aprila nastopil na nadzornem zaslišanju v odboru za finančne storitve predstavniškega doma ameriškega kongresa, kar je verjetno prestrašilo trgovce s kriptovalutami.

Sorodni prispevki: – Vključevanje v sistem za upravljanje z nepremičninami: Uredba o kriptovalutah: Ali ima predsednik SEC Gary Gensler zadnjo besedo?

Posodobitev trga kriptovalut v aprilu 2023 Med zaslišanjem Gensler kljub večkratnim prošnjam članov odbora ni želel dokončno odgovoriti, ali je ethereum blago ali vrednostni papir.

SEC je 17. aprila vložila tožbo proti borzi kriptovalut Bittrex. V tožbi je navedeno, da je Bittrex upravljal neregistrirano nacionalno borzo vrednostnih papirjev, borznega posrednika in klirinško agencijo.

Oglas

Zahtevajte svoj ID denarnice in brez težav vklopite/izklopite kriptovalute. Pripravljen, nastavljen, XGo!

Družba Gensler je izdala naslednje opozorilo,

Cene kriptovalut in novice “Če ima to področje kakršne koli možnosti za preživetje in uspeh, so to časovno preverjena pravila in zakoni za zaščito vlagateljev. Ne imejte roke v žepu stranke in ne uporabljajte njenih sredstev za svojo platformo.”

Jastrebji FED in šibkejše gospodarstvo vplivajo na tvegana sredstva

Kljub strahu pred bančno krizo in upanju, da se bo predsednik Federal Reserve Jerome Powell obrnil, se zdi, da bo z nadaljnjimi zvišanji znižal inflacijo.

Powell in Fed še naprej poudarjata cilj, da se inflacija zniža na 2 %. Na tiskovni konferenci 28. marca je Powell ponovil,

Kakšno je stanje bitcoina danes? “Še naprej si prizadevamo, da bi se inflacija ponovno približala našemu 2-odstotnemu cilju in da bi dolgoročna inflacijska pričakovanja ostala dobro zasidrana. Za znižanje inflacije bo verjetno potrebno obdobje rasti, ki bo nižja od trenda, in določeno ublažitev razmer na trgu dela. Ponovna vzpostavitev stabilnosti cen je bistvenega pomena za vzpostavitev pogojev za doseganje največje možne zaposlenosti in stabilnih cen na dolgi rok.”

Zdi se, da se trg strinja, da se bodo obrestne mere še naprej zviševale, saj je naslednje zasedanje Zveznega odbora za odprte trge (FOMC) načrtovano za 3. maj 2023.

To bo pomemben datum tudi za vlagatelje v kriptovalute, saj je sektor še vedno močno povezan z indeksoma Dow in S&P 500.

Zakaj se trg kriptovalut tako zmanjšuje? Verjetnost ciljne obrestne mere. Vir: Vir: CME Group

Medtem se Fed bori z lastnimi nasprotnimi vetrovi, saj glavne banke še vedno pričakujejo, da bo v ZDA leta 2023 prišlo do močne recesije, ki bo verjetno znižala cene tveganega premoženja, vključno s kriptovalutami.

Po analizi U.S. Bank je mnenje vlagateljev o trenutnem stanju gospodarstva še vedno slabo in kaže trend upadanja.

Globalno gospodarsko zdravje. Vir: Banka ZDA

Po podatkih banke U.S. Bank,

Ali se bo kriptovaluta leta 2023 ponovno dvignila? “Inflacija, obrestne mere in zaslužki ostajajo ključni za donosnost delnic. Vztrajna inflacija, naraščajoče obrestne mere in negotovost glede hitrosti rasti dobičkov v letu 2023 ostajajo ovire za rast cen lastniških vrednostnih papirjev.”

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza je povezana s tveganjem, zato morajo bralci pri sprejemanju odločitev opraviti lastne raziskave.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..