Ethereum EIPS erc kriptovalute standardi

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Ali ETH podpira ERC-20?

Standard ERC-20, ki ga vzdržuje skupnost Ethereum, določa skupni seznam standardov. Od 24. marca 2022 je v glavnem omrežju Ethereum skoraj 508.000 žetonov, združljivih s standardom ERC-20. 2 Je res pomemben; določa osnovni nabor pravil, ki jih morajo upoštevati vsi žetoni Ethereum.

⚡️ Kaj so standardi ERC?

V nadaljevanju je navedenih nekaj ključnih ugotovitev. Žeton ERC20 je standard, ki se uporablja za razvoj in izdajanje pametnih pogodb v verigi blokov Ethereum . Pametne pogodbe se lahko nato uporabijo za ustvarjanje pametnega premoženja ali žetoniziranega premoženja, v katerega lahko vlagatelji zaradi pametnih pogodb vlagajo. ERC je kratica za “Ethereum Request for Comment”, ERC20

⚡️ Kako EIP postane ERC?

EIP določa standarde protokola in pametne pogodbe za vsako od njih. Ko ERC odobri odbor in je dokončan, postane ERC. ERC je podoben v tem, da gre za vrsto sporazuma in standarda na ravni aplikacije. Obstaja veliko različnih vrst ERC (žetoni, postopek URI ERC?

⚡️ Kaj je raven EIP?

Plast EIP (Enterprise Integration Patterns) je zbirka načrtovalskih vzorcev za gradnjo podjetij.

https://youtu.be/cqZhNzZoMh8

Kriptografska standarda EIP in erc v Ethereumu sta labirint, v katerega ljudje pogosto padejo. Kljub temu da sta standarda Ethereum, znana kot EIP in ERC, dobro znana, se ljudje še vedno sprašujejo, zakaj ju uporabljamo in kako delujeta. V tem prispevku bom poskušal pojasniti, kaj morate vedeti o standardih in kako izdelati svoj ERC.

Kaj je erc v primerjavi z eip?
Ali ETH deluje v ERC20?

Kakšna je opredelitev standarda?

Standard je enoten dokument, ki vzpostavlja postopek načrtovanja, ki temelji na soglasju, pravičnosti, javni odgovornosti in kakovosti. V ekosistemu Ethereum standardi opredeljujejo delovanje kode z opredelitvijo operacij kode. Organizacija W3C in njeni člani običajno oblikujejo standarde Web2.

Standarde v ekosistemu Web3 oblikuje skupnost, tako da lahko vsakdo razvije in predloži svoje standarde. Ti standardi so predmet temeljitega postopka odobritve ali zavrnitve EIP.

Najboljši kovanci DeFi za nakup v letu 2022

Kaj so kriptografski standardi erc in eip?
Ethereum ERC crypto ali BEP?

Čemu so namenjeni standardi? Zakaj jih potrebujemo?

Cilj standardov projektiranja je zmanjšati zapletenost postopkov projektiranja. Standardi se uporabljajo za poenotenje podatkov. V družbi Ethereum uporabljamo primerljive tehnologije, ki temeljijo na uveljavljenih standardih. Standardni žeton ERC20 na primer vključuje celoten seznam EIP .

Ali je enostavno kriptografija vredna zaupanja?

Zakaj bi nas morali skrbeti standardi?

Ustvarjamo nove finančne osnove, ki jih dnevno uporablja na milijone ljudi. Vzpostaviti moramo nekaj osnovnih pravil, da bi ugotovili, kako bodo transakcije delovale, enotno poimenovali stvari in premikali žetone. V nasprotnem primeru bi se vsak projekt razvijal drugače in med njimi bi bilo malo komunikacije.

Kaj je kriptovalute standardi erc proti eip in kako sta povezana?
Kaj je EIP in kako ga ustvarim?

Kaj je EIP in zakaj je standard Ethereum?

Akronim EIP je ime za predlog za izboljšavo Ethereuma, ki je predlog za spremembo ali izboljšanje protokola, ki deluje v Ethereumu. EIP naj bi bili glavni načini za predlaganje novih funkcij za Ethereum; sprejemanje poročil o tehničnih težavah od skupnosti; in dokumentiranje oblikovnih popravkov v Ethereumu.

Kaj je promptni trg in kako trgovati na promptnem trgu?

EIP so bili ustvarjeni kot orodje za spremljanje sprememb zasnove Ethereuma. Trenutno se uporabljajo za opredelitev vidikov arhitekture Ethereum.

Standardi ethereuma eip vs erc
Kaj je EIP/ERC!!!

Vrste EIP so razdeljene v sedem kategorij: Jedro, vmesnik, omrežje, meta, informacije in ERC.

Kaj je ERC?

Zahteva za komentarje Ethereuma (ERC) je dokument, ki ga predlaga skupnost in ki razvijalce veriženja blokov usmerja pri ustvarjanju novih funkcij. ERC so EIP, ki se nanašajo na aplikacijsko plast verige.

Kaj je ERC-721? Standard žetona ethereum
Nov standard žetonov Ethereum

Glavna razlika med EIP in ERC je v tem, da EIP večinoma opredeljujejo zmogljivosti jedra Ethereuma, medtem ko ERC opredeljujejo predvsem funkcije in zasnovo decentralizirane aplikacijske plasti. Najpogosteje uporabljena vrsta EIP, zato so tako priljubljeni in pogosto obravnavani, je kategorija ERC.

Kako začeti z ustvarjanjem lastne kriptovalute

Kdo odloča o tem, kaj velja za normo?

Ethereum je odprtokodni projekt, ki vsakomur omogoča ustvarjanje razširitev, razvoj aplikacij in dodajanje novih funkcij. Razvijalci predlagajo nove standarde, o katerih glasuje odbor, sestavljen iz vseh jedrnih razvijalcev, Ethereum Cat Herders in urednikov. Postopek EIP/ERC zahteva prispevek širše skupnosti na eip pomeni ethereum, ki poteka v skladišču ethereum/eips GitHub in na forumu Ethereum Magicians. Ta postopek je opisan v EIP-1.

Ethereum ERC20?
Kakšen je standard žetona?

Najpogostejša vrsta ethereja je znana kot “standardni ethereum”.

Najbolj priljubljen ERC, ki sta ga ustvarila Vitalik Buterin in Fabian Vogelsteller, je standard žetonov ERC20. Ta protokol je leta 2017 sprožil manijo ICO in se še vedno uporablja za ustvarjanje žetonov Ethereum. Več kot 70 % vseh kriptovalut na Ethereumu temelji na pogodbi za žetone ERC20. Izčrpen seznam vseh ERC je na voljo tukaj.

Prednosti in slabosti uporabe kriptovalute

EIP so pomembni iz več razlogov.

EIP (in ERC) so osnovna enota, ki upravlja Ethereum, in so dokumentirani v Ethereumu. Z njimi lahko vsakdo predlaga, razpravlja in sprejema spremembe v decentraliziranem okolju. Uporabnikom pomagajo razumeti, kako so določeni žetoni in vidiki Ethereuma povezani z določeno pametno pogodbo, saj so vključeni kot standard ali del standarda.

Kakšne so razlike med standardi ERC?
Kaj je ERC 20?

Vsaka nadgradnja omrežja Ethereum vsebuje tudi niz EIP, ki jih mora vsako vozlišče implementirati, da bi ohranilo soglasje z drugimi vozlišči.

Kako ERC omogočajo posameznikom, podjetjem in organizacijam, da ustvarijo nekaj izjemnega?

Tukaj je nekaj primerov standardov ERC in njihove uporabe:

Standard ERC-20 sta novembra 2015 razvila Fabian Vogelsteller in W. Buterin, gre pa za najbolj razširjen vmesnik za zamenljive žetone, ki uporabljajo pametne pogodbe za zagotavljanje vmesnika API (aplikacijski programski vmesnik). V nadaljevanju je navedenih nekaj primerov, kaj žeton ERC-20 uporabnikom omogoča:

Kaj je ERC-20 in TRC20?
Kaj je NFT v kriptovaluti?
 • Žetone lahko med računi prenašate s postopkom obnovitve računa, saj ta ni omejen.
 • Ogledali si bomo lahko trenutno stanje žetona na računu.
 • Preučite trenutno svetovno ponudbo žetonov.
 • Potrdite porabo tretjih oseb.

O uvedbi novega premoženja kroži veliko govoric, vendar je tu nekaj pomembnih razlik med ERC20 in EIP:

 • Več o Buterinovi prvotni ponudbi in s tem povezanih razpravah na Redditu ali o tehničnih podrobnostih žetonov ERC-20 si lahko preberete v naši razlagi o žetonu ERC-20.
 • ERC-721 je nov standard, ki naj bi nadomestil ERC-20. William Entriken, Dieter Shirley, Jacob Evans in Nastasia Sachs so januarja 2018 objavili prvo različico standarda ERC-721, ki se zgleduje po standardu žetonov ERC-20. sredstva), kar pomeni, da ne podpira edinstvenega
Koliko je vreden ERC-20?
Standard žetona ERC-20

ERC-721 je bil vzpostavljen kot standardni vmesnik za NFT, kot so slike in pesmi, kot odgovor na nezadovoljstvo uporabnikov, ki niso mogli trgovati s temi predmeti. Ker je vsak žeton ERC-721 edinstven, je v verigi blokov zapisan s številko. To številko lahko druge osebe ali programi uporabijo za dokazovanje lastništva

Kaj je ERC20 v primerjavi z ERC721?
ETH ERC20 ali BEP2?
 • To je le nekaj znanih zbirk NFT, ki uporabljajo standard žetonov ERC-721:n
 • Cryptokitties: Prvotno je bil CryptoKitties združljiv s prejšnjim standardom ERC-721. Gre za igro “igra za zaslužek”, ki se je začela tako, da je igralcem omogočala vzrejo in zbiranje digitalnih mačk na verigi blokov Ethereum.
 • Ethereum Name Service (ENS) je decentralizirana in varna imenska storitev, ki pretvarja naslove denarnic Ethereum v čitljiva imena, URL-je in emotikone, kot je Buterinom registrirani vitalik.eth.
 • The Bored Ape Yacht Club (BAYC): zbirka 10.000 edinstvenih NFT, ki jo je podjetje Yuga Labs izdalo aprila 2021. Vsak NFT je tudi vrsta članstva v ekskluzivnem klubu, ki poleg tega, da je redka digitalna umetnost, skupnosti daje pravice in prednosti.

Na splošno se s širjenjem omrežja poenostavljajo načini vključevanja ali spreminjanja Ethereuma, med drugim tudi zaradi pobud, kot sta Ethereum Cat Herders in Fellowship of Ethereum Magicians.

Kaj sta ERC in EIP?
Kakšna je razlika med osnovnim in dodatnim programom EIP?

Skupnost ethereum cat herding spodbuja deljenje serije PEEPanEIP, ki zagotavlja pregled EIP, ki se obravnavajo za nadgradnje omrežja, standarde ERC in druge ključne koncepte veriženja blokov Ethereum. Na blogu Hudsona Jamesona lahko najdete nadaljnje branje in informacije o zgodovini EIP in razvoju upravljanja sistema Ethereum (vključno z ERC).

Oblika predlogov EIP za ethereum ali oblika predlogov za druge kriptovalute

Ker so EIP tehnični dokumenti, morajo seveda upoštevati določeno obliko predstavitve, ki jasno predstavi vse informacije, potrebne za razumevanje predlaganih sprememb. Zato format EIP vključuje naslednje vrstice:

Kdaj je bil Ethereum ponujen?
Kakšna je glavna prednost ethereuma pred bitcoini?
 • EIP vsebuje preambulo. Tu najdete preambulo, ki je uradni uvod v dokument. Napisane so v skladu s standardi oblikovanja iz standarda RFC 822. Ta prolog vsebuje vse potrebne informacije o EIP, vključno z njegovo številko, avtorjem, naslovom in kratkim opisom.
 • Poiščite tehnično težavo. V tej fazi poiščemo kratek opis (največ 200 besed) tehničnega problema.
 • Motivacija je zagotoviti boljše razumevanje problema, ki ga rešuje, in njegove morebitne rešitve. Ta postavka ni obvezna in jo uporabite, če želite nadgraditi protokol Ethereum. V tem trenutku mora avtor EIP pojasniti, zakaj trenutna specifikacija protokola ne rešuje obravnavanega problema. Predloženi prispevki
 • V fazi izvajanja, ko je specifikacija že oblikovana in se o njej razpravlja, mora avtor EIP dokončati in opisati predlagano sintakso in izboljšave. Ta mora biti jasna in jedrnata, preverljiva in ponovljiva. Če specifikacija ne izpolnjuje teh standardov, bo hitro zavrnjena.
 • V utemeljitvi je opisano, zakaj je bila zasnova izdelana in zakaj so bile sprejete določene odločitve. Opisati mora konkurenčne modele, ki so bili obravnavani, in morebitno dodatno delo. Utemeljitev lahko prikaže tudi soglasje skupnosti ter obravnava ključne ugovore ali pomisleke, izražene med razpravo.
 • Povratna združljivost. Pri vseh EIP, ki povzročajo težave z združljivostjo, je treba navesti te težave in stopnjo njihove resnosti. V EIP je treba pojasniti, kako bo avtor odpravil te nezdružljivosti. Zaradi združljivosti za nazaj je lahko predlog takoj zavrnjen, če o njem ni dovolj soglasja.
 • EIP, ki vplivajo na spremembe soglasja, morajo imeti testne primere. Testiranje drugih EIP ni obvezno, če pa se izvaja, mora biti skladno z obstoječimi najboljšimi praksami.
 • Postopek klikanja skozi številne faze za dokončanje uvajanja je lahko dolgotrajen. EIP se objavi kot osnutek, nato pa mora iti še skozi več pomembnih faz, preden dobi status “končnega”. Medtem ko je praksa doseganja dogovora o specifikaciji in utemeljitvi pred pisanjem kode omembe vredna, je zamisel o “splošnem soglasju in teku
 • Za uspešen predlog je potreben strokovni prispevek. Vsi EIP morajo vključevati oddelek, ki obravnava morebitne nevarnosti/posege načrtovane spremembe. Vključite gradivo o varnostnih vprašanjih, tveganjih in virih, ki so lahko koristni v prihodnjih fazah razvoja načrta.

Vključujejo izbiro zasnove na področjih, kot so varnost, pomisleki, ključne razprave, posebna priporočila za izvajanje in težave, povzetek groženj in tveganj ter način njihovega obravnavanja itd. Če v predloženi vlogi manjka del “varnostna vprašanja” v EIP, bo vloga zavrnjena. EIP se ne more premakniti v “končno različico”, če niso obravnavani ti varnostni pomisleki.

Ali je bitcoin erc20?
Razvojni kriptovalute standardi Ethereuma

Združene države imajo najbolj agresivne zakone o avtorskih pravicah na svetu s klavzulo, ki omogoča izvzetje nekaterih avtorskih pravic, če so bile objavljene “takoj, ko je bilo to izvedljivo” po 1. januarju 1978. Vsi standardi morajo biti v javni domeni.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake