Top kriptografija

  Kakšna je prihodnost kriptovalute?

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Katera kriptovaluta ima najboljšo prihodnost?

  ✔️Bitcoin ima dolgo zgodovino, ki vam bo pomagala razumeti, zakaj je tako pomemben. Bitcoin je danes še vedno dragocena naložba.
  ✔️Ethereum je decentralizirana globalna platforma za pametne pogodbe, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Ethereum je bil uveden leta 2015 in je druga najbolj priljubljena kriptovaluta (Ethereum Classic) z novo različico 2.0, ki rešuje težave prvotne različice.
  ✔️ Avalanche
  ✔️ Kovanec za ameriški dolar
  ✔️Binance Coin
  ✔️Pulsation.
  ✔️Earth
  ✔️Cardano

  ⚡️ Koliko bo bitcoin vreden leta 2030?

  Leta 2030 bo bitcoin morda vreden 1 milijon dolarjev.

  ⚡️ V katero kriptovaluto je najbolje investirati leta 2022?

  Tržna kapitalizacija bitcoina se približuje 100 milijardam dolarjev, zdaj pa obstaja več kot 1 000 alternativnih digitalnih valut, ki jih je vredno upoštevati. Cena ethereuma se je samo v letošnjem letu povečala za približno šestkrat. Eterej je najbolj znan altcoin, številni vlagatelji in navdušenci pa menijo, da je veliko več kot le še ena kriptovaluta.

  ⚡️ Zakaj je cena XRP tako nizka?

  Vendar je bilo povečanje cene Rippla v primerjavi z drugimi kriptovalutami izjemno skromno. Potem ko je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo novembra 2020 vložila tožbo proti Ripplu, so novi skoki cene XRP v primerjavi z večino drugih kriptovalut prišli nekoliko pozno – tik po koncu leta 2020. Vrednost XRP se je zaradi tožbe SEC znižala z 0,70 na 0,20 dolarja. Kljub temu nekateri strokovnjaki ostajajo optimistični glede prihodnosti kriptovalute XRP in menijo, da bi lahko njena cena do konca leta 2021 dosegla 0,75 USD.

  ⚡️ Ali je PoS boljši od PoW?

  Pristop z dokazom o prevzemu (Proof-of-Stake) se pogosto označuje kot idealen način za reševanje vprašanj v kriptovalutah. Metodo PoS uporablja peščica kriptovalut, ki je hitrejša in varnejša od PoW.

  Prihodnost kriptovalut

  V preteklem letu smo bili priča vzponu bitcoina na nove rekordne vrednosti, ki so mu sledili veliki padci in vse večje število institucionalnih interesov velikih podjetij. Tudi eterij, druga največja kriptovaluta, je konec leta 2017 dosegel novo rekordno vrednost. Bidenova administracija se vse bolj zanima za nova pravila o kriptovalutah.

  Zanimanje ljudi za kriptovalute je skokovito naraslo: to je vroča tema ne le med vlagatelji, temveč tudi med znanimi osebnostmi in običajnimi ljudmi, in sicer zaradi vseh, od dolgoročnih vlagateljev, kot je Elon Musk, do fanta iz srednje šole, ki se je pohvalil s svojim bogastvom Bitcoin.

  Prihodnost kriptovalut
  Ali je kriptovaluta dobra naložba za prihodnost kriptovalut?

  Po besedah Dava Ebnerja , vodje svetovnega razvoja v družbi Gemini, je bilo leto 2021 v mnogih pogledih “prelomno”. Dodaja, da je [kriptovaluta] v teh dneh deležna velike pozornosti in poročanja.

  Kaj mislite s kriptografijo?

  Trg je še vedno v začetni fazi in se še naprej razvija. To je eden od razlogov, zakaj vsakemu novemu vrhu bitcoinov običajno sledi precejšen padec. Težko je predvideti, kam bo industrija šla čez leta v prihodnosti kriptovalut, vendar bodo strokovnjaki spremljali teme, kot so regulacija, institucionalno sprejemanje kriptovalut in druge, da bi bolje razumeli, kam se bo usmeril trg kriptovalut.

  Katera kriptovaluta ima najboljšo prihodnost?
  Kakšna je napoved prihodnosti kriptovalut?

  Pet strokovnjakov smo vprašali, na kaj bodo v prihodnje pozorni v sektorju kriptovalut, in čeprav so natančne napovedi težke, smo prejeli nekaj zanimivih odgovorov:

  Urejanje kriptovalut

  Pričakujte še več regulativnih pogovorov o kriptovalutah. V Združenih državah Amerike je bilo veliko razprav o regulaciji stablecoinov.

  Katera kriptovaluta bo rasla leta 2022?
  Prihodnost kriptovalute

  Ameriški kongres poskuša najti načine za uvedbo pravil in standardov, s katerimi bi bitcoin postal varnejši za vlagatelje, hkrati pa bi bil manj privlačen za hekerje.

  “Regulacija je nedvomno eno najpomembnejših vprašanj v sektorju kriptovalut po vsem svetu,” je za CNBC povedal Jeffrey Wang, izvršni direktor ameriškega oddelka Amber Group. “Z navdušenjem bi sprejeli jasno ureditev.”

  Predsednik ameriške centralne banke Jerome Powell v skladu s svojimi nedavnimi pripombami “ne namerava” prepovedati kriptovalut, kot je Ethereum, v ZDA. Gary Gensler, predsednik SEC in vodja Komisije za trgovanje z blagovnimi kriptovalutami prihodnosti (CFTC), je večkrat obravnaval odgovornosti svoje agencije in industrije.

  Napovedi o kriptovalutah
  Kakšna je prihodnost kriptovalute?

  Gensler je šel celo tako daleč, da je dejal, da bi vlagatelji “zagotovo” utrpeli škodo, če ne bi bila uvedena nobena dodatna ureditev. Poleg tega je IRS očitno zainteresiran, da vlagatelji razumejo, kako navidezno valuto prijaviti v svojih davčnih napovedih. Powellove in Genslerjeve pripombe se ujemajo s poudarkom Bidnove administracije in drugih zakonodajalcev na regulaciji kriptovalut v zadnjih mesecih.

  Zaradi njegove zapletenosti in tveganj se številne vlade obotavljajo, da bi ga uredile. “Obstaja več agencij, ki so ali niso pristojne za vse,” pravi Wang. “To se razlikuje od države do države.”

  Prihodnji obeti za kriptovaluto
  Prihodnost bitcoinov in kriptovalut

  “V ZDA je veliko negotovosti,” pojasnjuje Wang. “Če bomo popolnoma odpravili vse omejitve za kriptovalute, bo to velika ovira za kriptovalute.” Ker ameriška podjetja in vlagatelji trenutno poslujejo v okolju brez jasnih predpisov, bi bila odprava vseh ovir za kriptovalute koristna.

  Kaj lahko novo pravilo pomeni za vlagatelje

  Zakon o infrastrukturi v vrednosti 1,2 bilijona dolarjev, ki ga je predsednik podpisal novembra, vključuje določbe o davčnem poročanju o kriptovalutah, ki lahko davčnemu uradu pomagajo pri spremljanju dejavnosti ameriških kriptovalut. Strokovnjaki menijo, da bi morali vlagatelji ne glede na to, ali bo sprejeta nova zakonodaja, voditi evidenco o vseh dobičkih ali izgubah, ki so jih ustvarili s svojim kriptoaktivnim premoženjem.

  Prihodnost kriptovalut v letu 2022
  Ali naj prodam svojo kriptovaluto?

  Z novimi predpisi bodo vlagatelji morda tudi lažje pravilno prijavljali transakcije s kriptovalutami.

  Borze bodo morale vlagateljem zagotoviti davčne obrazce 1099-B, ki bodo vključevali osnovne podatke o stroških, je povedal Shehan Chandrasekera, CPA , vodja davčne strategije pri podjetju CoinTracker.io, ki se ukvarja z davčno programsko opremo za kriptovalute. “To bo bistveno zmanjšalo čas, ki je potreben za izpolnjevanje davkov za bitcoine,” je dodal.

  Katera kriptovaluta bo eksplodirala?
  Katera kriptovaluta bo doživela razcvet leta 2022?

  Na že tako nestanovitnih trgih lahko izjave regulatorjev povzročijo padec cene kriptovalute. Prav zaradi nestanovitnosti trga finančni strokovnjaki svetujejo, da vse naložbe v bitcoine ne presegajo 5 % celotnega portfelja in da nikoli ne vlagate denarja v nekaj, česar si ne morete privoščiti izgubiti.

  Številni strokovnjaki menijo, da je regulacija na koncu koristna za ta sektor. Ben Weiss, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja CoinFlip, platforme za nakup kriptovalut in mreže kripto bankomatov, meni, da je “razumna ureditev koristna za vse”. “Potrošnikom omogoča večje zaupanje v kriptovalute, vendar menim, da si moramo vzeti čas in jo pravilno urediti.”

  S katero kriptovaluto bom v prihodnosti obogatel?
  Kako vem, ali se bo cena kriptovalute zvišala?

  odobritev ETF, ki temelji na kriptovalutah.

  Na tem področju je že prišlo do pomembnega razvoja, saj je oktobra lani na newyorški borzi debitiral prvi sklad, ki trguje z bitcoini (bitcoin-ETF). Pojav Bitcoin-ETF predstavlja novo in bolj konvencionalno tehniko za nakup kriptovalute. BITO je Bitcoin-ETF, ki vlagateljem omogoča nakup kriptovalut neposredno z obstoječih borz kriptovalut. Kriptovaluta je shranjena v skrbništvu, vlagateljem pa ni treba skrbeti za nestanovitnost cene kriptovalute ali skrbništvo.

  Prihodnost kriptovalut uspeva zaradi nestanovitnosti in anonimnosti
  Koliko bo bitcoin vreden leta 2030?

  To počnemo na borznem trgu, na trgih obveznic in ljudje bi to lahko želeli tudi tukaj. Gensler je to napoved podal poleti na varnostnem forumu v Aspnu.

  Po drugi strani pa nekateri trdijo, da ETF BITO ni zadosten, ker je sicer povezan z bitcoini, vendar jih dejansko nima neposredno v lasti. Namesto da bi imel v lasti same bitcoine, ima sklad v lasti terminske pogodbe na bitcoine. Čeprav terminske pogodbe na bitcoine odražajo širše trende v pravi kriptovaluti, podobne tistim, ki jih opažamo na dejanskih valutnih trgih, strokovnjaki trdijo, da morda niso popoln nadomestek.

  Komisija SEC je v zadnjih letih večkrat obravnavala ETF, vendar je bil BITO prvi, ki je bil odobren.

  Kako visoko se lahko povzpne eterij?
  Prihodnost kriptovalut v naslednjih petih letih

  Kaj pomeni za vlagatelje, če so kripto-ETF-i dovoljeni?

  Trenutno je nemogoče ugotoviti, koliko vlagateljev se bo pridružilo skladu BITO, vendar je bilo v prvih nekaj tednih trgovanja s skladom že veliko dejavnosti. Na splošno velja, da bolj ko so sredstva v kriptovalutah dostopna v okviru tradicionalnih naložb, več Američanov lahko vlaga in vpliva na trg kriptovalut.

  Kriptovaluto lahko takoj dodate v svoj portfelj pri istem posredniku, pri katerem že imate pokojninski ali drug običajen naložbeni račun, namesto da bi se učili, kako trgovati na borzi s kriptovalutami.

  kriptovalute prihodnost
  Ali obstaja kripto-ETF sklad?

  Vendar je tveganje pri naložbah v kripto-ETF, kot je BITO, še vedno enako kot pri vseh drugih naložbah v kriptovalute. Še vedno gre za špekulativno in nestanovitno naložbo. Če ne želite izgubiti denarja, vloženega v bitcoin, s trgovanjem z njim na borzi, ne smete vlagati v kriptografski sklad. Dobro razmislite, ali ste pripravljeni tvegati, da se lahko trg kriptovalut sesuje in s seboj odnese tudi vašo naložbo.

  večja sprejemljivost veriženja blokov med večjimi institucijami

  Kateri kripto-ETF je boljši?
  Ali obstaja ETF, ki ima v lasti bitcoine?

  Leta 2021 je več velikih podjetij iz različnih sektorjev izrazilo zanimanje za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov ter v nekaterih primerih vanje tudi investiralo. Družba AMC je nedavno izjavila, da bo do konca leta lahko obdelovala plačila v bitcoinih.

  Kriptovaluto so sprejele tudi finančne institucije, kot sta PayPal in Square. Uporabniki lahko njihove platforme uporabljajo za nakupe. Tesla kljub temu, da ima v kriptografskih sredstvih več milijard dolarjev, še naprej sprejema plačila v bitcoinih. Po poročilih naj bi se za ta nakup odločalo vse več ljudi.

  Ali so kripto-ETF varni?
  Kako vlagati v kripto-ETF?

  “Smo sredi razcveta, ki se bo sčasoma še povečal,” dodaja Ebner.

  NAJBOLJŠE NOVE KRIPTOVALUTE ZA NAKUP V LETU 2022

  Po mnenju strokovnjakov bodo v drugi polovici leta 2018 tudi večja mednarodna podjetja morda še bolj pospešila proces sprejemanja. “Vidimo, da se v kriptovalute vključujejo institucije, kot so Amazon ali velike banke,” dodaja Weiss. Velik trgovec na drobno, kot je Amazon, bi lahko s sprejetjem “sprožil verižno reakcijo in zagotovil legitimnost”.

  Ali je ETF za bitcoin vreden nakupa?
  Ali je ETF za bitcoin vreden nakupa?

  Po poročanju portala Business Insider je Amazon v zadnjih tednih razpisal delovno mesto “vodje izdelkov digitalnih valut in veriženja blokov”. Tudi Walmart išče strokovnjaka za blockchain, ki bi vodil njegovo strategijo.

  Kaj še pomeni institucionalno sprejetje za vlagatelje?

  Več trgovin, ki sprejemajo kriptovalute, za večino kupcev zdaj ne bo imelo smisla, vendar bo v prihodnosti s kriptovalutami to verjetno začelo početi več trgovcev. Še dolgo bo trajalo, preden se bo nekdo odločil zapraviti bitcoin za predmete ali storitve, vendar lahko nadaljnje institucionalno sprejetje privede do dodatnih primerov uporabe za običajne posameznike, kar bi posledično vplivalo na tečaj bitcoina.

  Ali institucionalni vlagatelji vlagajo v kriptovalute?
  Kolikšen delež bitcoinov je v lasti institucionalnih vlagateljev?

  Nič ni gotovo, a če kriptovaluto uporabljate kot dolgoročno naložbo, bo povpraševanje po njej in njena vrednost rasla tem bolj, čim bolj se bo uporabljala v “resničnem svetu”.

  Dolgoročne napovedi za Bitcoin

  Ker je bitcoin po tržni kapitalizaciji najdragocenejša kriptovaluta in ker preostali del trga običajno sledi njegovim gibanjem, je dober pokazatelj celotnega trga kriptovalut.

  Kaj pomeni posvojitev v kriptovalutah?
  Zakaj podjetja uporabljajo kriptovaluto?

  Leta 2021 je cena bitcoina močno narasla, novembra pa je dosegla novo rekordno vrednost 68.000 dolarjev. Ta najnovejši vrh je presegel prejšnji najvišji vrednosti 60.000 USD, doseženi aprila in oktobra, ter poletni padec pod 30.000 USD, ki se je zgodil julija. Strokovnjaki priporočajo, da v kriptovaluto najprej vložite le od 5 do 20 % svojega portfelja, saj še vedno velja za špekulativno naložbo.

  Koliko bo BTC vreden leta 2030?
  Koliko bo bitcoin vreden v petih letih?

  Koliko bi lahko bili bitcoini vredni v prihodnosti? Ni jasno, kdaj, vendar mnogi strokovnjaki menijo, da bo vrednost bitcoinov presegla 100.000 dolarjev. Po besedah Kiane Danyal, avtorice knjige “Cryptocurrency Investing for Dummies”, lahko zgodovina bitcoina napove, kaj se bo zgodilo.

  Po Danyalovih besedah se je cena Bitcoina v letu 2011 velikokrat znatno zvišala, nato pa se je vrnila nazaj. “Pričakujem, da bo bitcoin kratkoročno nihal, dolgoročno pa rasel.”

  Koliko bo bitcoin vreden leta 2022?
  Koliko bo BTC vreden leta 2025?

  Kaj volatilnost cene bitcoina pomeni za vlagatelje?

  Dodaten razlog za dolgoročno perspektivo vlagateljev je nestanovitnost Bitcoina. Če kupujete z mislijo na dolgoročni potencial rasti, vas kratkoročna nihanja ne smejo skrbeti. Najboljša stvar, ki jo lahko storite, je, da na svoje naložbe v kriptovalute ne gledate ali “nastavite in pozabite”. Strokovnjaki nam še naprej svetujejo, da ob gibanju cene navzgor ali navzdol ne preverjate stanja na računu vsak dan.

  Koliko bo bitcoin vreden čez 20 let?
  Kdo ima v lasti največ bitcoinov?

  Prihodnost kriptovalut je svetla

  Lahko ugibamo, kakšno vrednost bi lahko imele kriptovalute za vlagatelje v bližnji prihodnosti (in mnogi bodo), vendar je dejstvo, da gre še vedno za novo in špekulativno naložbo brez zgodovine, na kateri bi lahko utemeljili pričakovanja. Ne glede na to, kaj ima kateri koli strokovnjak povedati ali v kaj verjame, nihče ne ve natančno. Zato je ključnega pomena, da vlagate le toliko, kolikor ste pripravljeni izgubiti, in da imate na kriptovalute dolgoročen pogled.

  Kaj morate vedeti o kriptovalute prihodnost
  Kriptovalute: svetla prihodnost

  “Če bi se nekega jutra zbudili in ugotovili, da so razvite države prepovedale kriptovalute in da so izgubile svojo vrednost, ali bi bili v redu?” Frederick Stanild iz podjetja Lifewater Wealth Management iz Atlante v Georgii meni: “Ali ne bi bilo to slabo?”

  Naložbe naj bodo majhne in ne postavljajte naložb v kriptovalute pred druge finančne cilje, kot so pokojninski skladi in odplačevanje dolga.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..