Top kriptografija

  Kako poslati anonimno e-pošto

  Elektronsko pošto uporabljamo za veliko stvari, ki zahtevajo anonimnost. Od ljubezenskih pisem do potrditev računov – v naših poštnih nabiralnikih se skrivajo zares pikantne stvari!

  Obstaja le ena težava: e-poštna sporočila po svoji zasnovi zagotavljajo prepoznavno dvosmerno komunikacijo. Poleg naslova pošiljatelja je v elektronski pošti še veliko drugih podatkov, ki vas lahko identificirajo. Če si na primer ogledate celotno glavo e-pošte, lahko najdete informacije o usmerjanju. To bi lahko zadostovalo za vašo identifikacijo in povzročilo različne težave.

  Vendar še ni vse izgubljeno! V tem članku vam bom pokazal pravilen način pošiljanja anonimnega e-poštnega sporočila.

  Ali je mogoče poslati anonimno e-pošto?

  Kako poslati anonimno e-pošto, ne da bi vas izsledili

  • Izberite varnega ponudnika e-pošte. ProtonMail je ena najboljših možnosti
  • Registrirajte se za storitev, da dobite svoj poštni predal
  • Prijavite se v svoj račun
  • Uživajte v novih, varnejših e-poštnih komunikacijah!

  Pošiljanje zasebne e-pošte pomeni skrivanje pravega naslova IP in uporabo varnega ponudnika e-poštnih storitev. Najbolj priljubljene e-poštne platforme, kot sta Google ali Yahoo, so odlične po svoji preprostosti in shranjevanju, vendar so pomanjkljive na področju zasebnosti.

  Kako lahko pošljem e-pošto, ne da bi prikazal ime p

  Če želite začeti zasebni pogovor prek e-pošte, lahko storite nekaj stvari. Upoštevajte, da največkrat ni ene same rešitve. Najboljšo kombinacijo zasebnosti in varnosti boste dosegli, če boste poskušali kombinirati več metod. To vam ne bo pomagalo ohraniti varnosti le pri pisanju zasebnih e-poštnih sporočil, temveč tudi pri iskanju šibkih točk pri vsakodnevnem brskanju.

  Kazalo vsebine

  1. Uporabite šifrirano in anonimno e-poštno storitev

  Šifrirana e-pošta bo delovala enako kot običajna storitev z dodatkom, da je zaradi šifriranja od konca do konca veliko varnejša. Takšno šifriranje zajema vaša e-poštna sporočila, poštni predal in seznam stikov. Nihče, ki vohuni za vašim prometom, ne bo mogel prebrati vaših e-poštnih sporočil, vključno celo s ponudnikom storitev (v nekaterih primerih). Različni ponudniki ponujajo različne funkcije, vendar so ProtonMail, Tutanota, StartMail in Guerilla Mail zagotovo bolj zasebni kot Gmail ali Yahoo.

  Najbolj anonimni e-poštni računi:

  Kako pošiljati anonimna e-poštna sporočila: 5 prikritih metod: kako pošiljati e-poštna sporočila?

  1. ProtonMail – najboljši ponudnik varne e-pošte
  2. StartMail – najboljši ponudnik elektronske pošte, enostaven za uporabo
  3. Tutanota – najbolj anonimen ponudnik e-pošte
  4. Guerilla Mail – najboljša začasna e-pošta proti nezaželeni pošti

  2. Uporabite e-poštno sporočilo “burner”.

  Podobno kot se v serijah, kot sta The Wire in Breaking Bad, uporabljajo poceni predplačniški telefoni, se tudi elektronska sporočila z zapisovalnikom začasno uporabijo in nato odstranijo. Po določenem obdobju potečejo ali pa vam omogočajo pošiljanje sporočil, ne da bi registrirali račun, ki bi ga bilo mogoče izslediti. Njihov začasni račun “samo za pošiljanje” lahko uporabite na spletnem mestu AnonymouseMail.

  Kako poslati anonimno e-pošto

  E-poštna sporočila z gorilnikom vam lahko pomagajo v boju proti neželeni pošti pri registraciji na sumljivih spletnih mestih. Edina pomanjkljivost je, da je lahko ponastavitev računa, registriranega v e-poštnem sporočilu, zelo težavna, če pozabite geslo. Najbolje bi bilo, če bi e-poštna sporočila za zapisovanje uporabljali takrat, ko veste, da je malo možnosti, da jih boste morali uporabiti v prihodnosti.

  3. Skrijte svoj IP

  Ne glede na to, kateri način pošiljanja anonimnega e-poštnega sporočila izberete, je vaš IP še vedno lahko odgovornost. Če želite skriti svoj naslov IP, uporabite VPN brez beleženja ali brskalnik Tor. VPN šifrira vašo povezavo in jo usmerja prek posredniškega strežnika, s čimer skrije vaš dejanski naslov IP. Tor bo vašo povezavo posredoval prek več omrežnih vozlišč, tako da vas ne bo mogoče izslediti. Nekatera omrežja VPN celo uporabljajo ti dve tehnologiji skupaj, na primer NordVPN Onion over VPN.

  4. Odstranitev metapodatkov iz datotek

  Kako poslati anonimno e-pošto, ne da bi vas izsledili

  Če pošiljate dokument programa Word, lahko metapodatki v datotekah razkrijejo, kaj ste storili. Vsebujejo lahko vaše polno ime in druge osebne podatke, ki jih ne želite deliti. Če gre samo za dokumente, ki jih želite poslati, ne da bi vas izsledili, naredite posnetek zaslona in z njega odstranite vse podatke EXIF.

  V sistemu Windows je vgrajeno orodje za odstranjevanje metapodatkov, ki se imenuje Document Inspector. To vam bo pomagalo analizirati, kaj vključujete, in vam omogočilo, da iz datoteke odstranite vse informacije, za katere ne želite, da bi bile deljene.

  1. Uporabite šifrirano in anonimno e-poštno storitev

  5. Ustvarite nov e-poštni račun

  Elektronska sporočila lahko najlažje anonimno pošiljate tako, da ustvarite nov e-poštni račun. Če morate uporabljati storitve Gmail ali Yahoo, lahko ustvarite e-poštno sporočilo z lažnimi podatki. Izberite lažno ime, domači naslov, datum rojstva in ne navedite telefonske številke. Vendar ne pozabite, da bodo te storitve tudi s temi previdnostnimi ukrepi še vedno sledile vašemu gibanju v spletu. Te informacije morajo posredovati tudi organom pregona.

  Najbolj anonimni ponudniki e-pošte

  Če želite e-pošto pošiljati anonimno, je treba vedno izbrati varnega ponudnika e-pošte. Še vedno lahko vodijo dnevnik z vašim imenom, IP-jem ali lokacijo, zato morate izbrati takšnega, ki bo spoštoval vašo anonimnost in ne bo zbiral vaših podatkov.

  Ali lahko iz ProtonMaila pošljem anonimno e-pošto?

  ProtonMail uporablja šifriranje PGP za vaša e-poštna sporočila, preden zapustijo vašo napravo. Zagotavlja politiko prepovedi beleženja, zato tudi če bi organi pregona potrkali na vrata ponudnika, ne bi imeli ničesar, kar bi jim lahko pokazali.

  Ne pozabite, da po pošiljanju e-poštnega sporočila metapodatki, glave ali vrstice predmeta ne bodo šifrirani. Na voljo sta brezplačni in plačljivi načrt (od 3,49 USD na mesec), ki povečujeta največjo količino sporočil, ki jih lahko pošljete na dan. Edina slabost je, da bodo od vas verjetno zahtevali navedbo telefonske številke za potrditev računa.

  ProtonMail ponuja tudi funkcijo samouničevanja sporočil. Vse, kar morate storiti, je, da nastavite želeni čas izteka veljavnosti, in ko ta nastopi, bo ProtonMail izbrisal sporočila iz prejemnikovega poštnega predala.

  Ali je mogoče izslediti e-pošto iz ProtonMail?

  Poleg tega vam ta e-poštna storitev omogoča brezplačen VPN, aplikacije za iOS in Android ter šifriran koledar.

  2. StartMail – najboljši ponudnik elektronske pošte, enostaven za uporabo

  Ali je mogoče StartMail izslediti?

  Brezplačna različica: Ne
  Platforme: Samo na spletu
  Shranjevanje: 10 GB
  Trenutni posel: Get Startmail, zdaj 50% OFF!

   

  StartMail je tisto, kar bi lahko bil Gmail, če bi se njihovo podjetje bolj osredotočilo na zasebnost in ne na to, kako plasirati oglase. Njihovo matično podjetje upravlja celo Startpage, ki je eden redkih zasebnosti prijaznih iskalnikov.

  Po tem zgledu je StartMail eden izmed najbolj zasebnih e-poštnih predalov, ki jih lahko dobite. Podpira e-poštna sporočila z zapisovalnikom, zato lahko v svoj poštni predal dodate ovire. Tudi če se takšno e-poštno sporočilo pojavi na seznamu neželene pošte, ga lahko hitro odstranite in ustvarite drugega.

  Kako lahko pošljem 100-odstotno anonimno e-pošto?

  Tako kot večina e-poštnih storitev, ki se osredotočajo na zasebnost, tudi StartMail sporočila šifrira lokalno in jih pošilja prek protokola HTTPS. Na voljo je tudi podpora za PGP, vendar bo moral tudi vaš sogovornik uporabiti ustrezno nastavitev. V nasprotnem primeru ne bo delovala.

  Kar zadeva cene, se načrti StartMail začnejo pri 2,50 USD/mesec. Uporabite lahko tudi 7-dnevni brezplačni preizkus in najprej preizkusite vse premijske funkcije.

  3. Tutanota – najbolj anonimen ponudnik e-pošte

  Je e-pošta Tutanota anonimna?

  Brezplačna različica: Da, 1 GB
  Platforme: Windows, macOS, iOS, Android
  Shranjevanje: 1-10 GB
  Trenutni posel: Dobili do 20% OFF Tutanota!

   

  Tutanota vam lahko zagotovi šifriranje od konca do konca. Po potrebi boste lahko pošiljali šifrirana sporočila tudi uporabnikom, ki niso uporabniki Tutanote. Šifriranje ne vključuje le prejetih sporočil, temveč tudi vaše stike. Pri registraciji računa vam ne bo treba posredovati nobenih podatkov, ki bi omogočali vašo identifikacijo. Poleg tega bo iz vaših e-poštnih sporočil odstranjen vaš naslov IP. Njihova koda je odprtokodna, zato jo lahko vsakdo preuči.

  Ali je mogoče izslediti e-pošto Tutanota?

  Ta varna e-poštna storitev je ena najboljših možnosti za tiste, ki ne želijo zapraviti veliko denarja – ali pa ga sploh ne želijo zapraviti. Ponuja namreč brezplačno različico, ki vključuje 1 GB prostora za shranjevanje. Vendar ta načrt podpira le enega uporabnika in ima druge omejitve – na primer e-pošto hrani le štiri tedne. Za dodatne funkcije, kot sta nastavitev šifriranih koledarjev in neomejena zgodovina e-pošte, lahko plačate le 1,20 dolarja na mesec.

  4. Guerilla Mail – najboljša začasna e-pošta proti nezaželeni pošti

  Ali je mogoče izslediti gverilsko pošto?

  Brezplačna različica: Da
  Platforme: Spletni naslov
  Shranjevanje: NI RELEVANTNO

   

  Guerilla Mail je priljubljen ponudnik anonimne e-pošte od leta 2006. Od drugih ponudnikov varne e-pošte na tem seznamu se razlikuje po tem, da zagotavlja začasni e-poštni naslov za anonimno pošiljanje in prejemanje e-pošte. E-poštni naslov lahko ustvarite sami ali pa pustite, da to namesto vas naredi Guerilla Mail, če se vam mudi. Za pošiljanje sporočil vam sploh ni treba imeti računa, kar je še bolj udobno.

  Ali je gverilska pošta resnična?

  Kadar se želite registrirati na spletno mesto, vendar vam ne ustreza, da bi uporabili svoj pravi e-poštni naslov, lahko uporabite storitev Guerilla Mail. Z drugimi besedami, tega ponudnika e-pošte lahko uporabite kot smetnjak za nezaželena neželena e-poštna sporočila ali kadar pošiljatelju ne zaupate.

  Najboljša stvar pri storitvi Guerilla Mail je, da je popolnoma brezplačna – preprosto obiščete njihovo spletno mesto in uporabite storitev. Guerilla Mail je do zdaj obdelala že več kot 13 milijard e-poštnih sporočil – in ta številka nenehno narašča.

  Najbolj anonimni ponudniki e-pošte

  Pomen varnosti in anonimnosti e-pošte

  Z uporabo standardnega ponudnika e-pošte boste v večini primerov dobili dostojno storitev, vendar je vaša zasebnost lahko ogrožena. Te storitve ustvarjajo prihodke z oglasi, zato morajo poznati vaše brskalne navade, da vam lahko te oglase prilagodijo. Poleg tega bodo metapodatki e-pošte razkrili vaš zasebni naslov IP vsakomur, ki je pripravljen pogledati vrstice X-Originating-IP ali Original-IP. Tako lahko hekerji (ali prejemnik) ugotovijo vaše mesto, državo, poštno številko, ponudnika internetnih storitev in drugo.

  Ali Gmail razkrije vaš naslov IP?

  Kako lahko dobim anonimno e-pošto?

  Če Gmail uporabljate kot spletno poštno storitev, vaš zunanji naslov IP in ime gostitelja ne bosta razkrita. Če pa za pošiljanje e-poštnih sporočil Gmail prek protokola SMTP uporabljate Thunderbird ali Outlook, bosta vaš naslov IP in ime gostitelja poslana skupaj z vašim e-poštnim sporočilom. Ne pozabite, da bo med policijsko preiskavo Gmail prisiljen razkriti vaš naslov IP in lokacijo.

  Kako skrijete svoj e-poštni naslov pri pošiljanju e-pošte?

  Pri pošiljanju e-poštnih sporočil je nemogoče skriti naslove “Od”. Lahko pa uporabite lažni naslov, s katerim nekoga zavedete, da je pošiljatelj nekdo drug. Še vedno boste morali uporabiti pravo ime domene, saj se bodo neobstoječa imena domen ujela v filtre za neželeno pošto.

  Kako začeti anonimno e-pošto?

  Ali lahko v programu Outlook pošljete anonimno e-pošto?

  Outlook po svoji zasnovi vedno uporablja e-poštni račun, povezan s pošiljateljem. To pomeni, da je nemogoče navesti drug “Od” kot uporabljeni e-poštni račun. Če se ne ujemata, bo Outlook vrnil napako in elektronskega sporočila ne bo mogoče poslati.

  Je Gmail anonimen?

  Gmail ni anonimen, ker Google običajno zbira vaše podatke in vam posreduje oglase. Vendar je mogoče z računom Gmail ohraniti določeno stopnjo zasebnosti, če pri registraciji uporabite lažno ime, kraj in datum rojstva ter vedno uporabljate VPN.

  Ali lahko pri pošiljanju e-pošte skrijem svoj naslov IP?

  Kako lahko pošljem 100-odstotno anonimno e-pošto?

  Z omrežjem VPN ali TOR lahko prikrijete svoj izvorni naslov IP, ko pošiljate e-pošto, tako da se namesto vašega dejanskega domačega naslova IP prikaže naslov IP strežnika proxy. S tem vaš IP pri pošiljanju e-pošte ne bo razkrit javnosti.

  Kaj je e-poštni račun za zapisovanje?

  E-poštni račun je ločen e-poštni račun brez pomembnih stikov, ki ga lahko uporabnik po več uporabah hitro odstrani. Njegova prednost je, da ni vezan na prava imena uporabnika ali njegove druge račune.

  Ali je Outlook varnejši od storitve Gmail?

  Ali si lahko pošljem anonimno e-pošto?

  Microsoftove varnostne nastavitve so uganka. Googlova politika zasebnosti je veliko bolj pregledna. Poleg tega Google ponuja prijavo s strojno opremo 2FA, ki je zelo varen način avtentikacije. Poleg tega ima Gmail odlične dodatke, kot je odlaganje nezaželene pošte v ločeno mapo za nezaželeno pošto in dodajanje rdeče ali rumene ikone na vrh sumljivih e-poštnih sporočil. To pomeni, da je Gmail glede varnosti boljši od Outlooka.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..