7 najboljših Bitcoin kriptografskih trdih denarnic pregledanih

Kazalo vsebine

Naš pregled strojne denarnice Bitcoin

⚡️ Kaj je hladna denarnica?

Hladna denarnica je vrsta fizične naprave za shranjevanje denarja, ki ni povezana z internetom in je zato bistveno manj dovzetna za vdore. Te denarnice, včasih znane kot samostojne denarnice ali strojne denarnice, niso spletne.

⚡️ Katera strojna denarnica podpira največ kovancev?

Kriptovalute Ledger.
Strojne denarnice podjetja Ledger (Nano X in Nano S) na primer podpirajo številne kriptovalute.

⚡️ Katera denarnica je boljša od Tresorja ali Ledgerja?

Kdo bi moral imeti denarnico Tresor Bitcoin? Odgovor je, da je to zelo odvisno, najvarnejša možnost pa je uporaba tako strojnih kot programskih denarnic. Obe strojni kripto denarnici sta precej varni, končna odločitev pa bo temeljila na željah uporabnika. Naprava Ledger ima svoj lastniški operacijski sistem in vrsto čipa Secure Element, medtem ko je naprava Trez ali Tresor izgubljena ali ukradena?

⚡️ Kaj se zgodi, če mi ukradejo napravo Ledger?

Vaše kriptografsko premoženje je varno, dokler imate obnovitveni stavek. Svoja sredstva lahko obnovite s pomočjo 24-besedne obnovitvene fraze v kateri koli strojni ali programski denarnici, ki jo podpira, ne glede na to, ali je vaša naprava izgubljena, ukradena ali ne deluje več.

https://youtu.be/NnDtJy26RFo
Trde denarnice za kriptovalute

Kako deluje kriptografska denarnica Bitcoin

Večina pametnih telefonov uporablja varen mikrokrmilnik, pri katerem je čip, ki se povezuje z internetom, ločen od čipa, ki hrani zasebni ključ v napravi. Uporabljajo tehnologijo čipov EAL5+, ki je odporna na napade z vdorom.

Katera trde denarnice za kriptovalute
Katera strojna denarnica je najboljša?

Napade hekerjev preprečite tako, da omejite čas, ki ga preživite na spletu. Naprave, povezane z internetom, kot so pametni telefoni in osebni računalniki, je treba hraniti brez povezave, da se zmanjšajo primeri hekerskih tatvin.

S to metodo lahko transakcije ročno podpišete in preverite brez povezave. To preprečuje ribarjenje, vdiranje in druge manipulacije, ki bi lahko pri kopiranju in lepljenju spremenile naslov denarnice.

Koliko časa traja rudarjenje 1 bitcoina na osebnem računalniku?
Kateri je najboljši rudar BTC?

Plastični gumbi, zasloni na dotik in druge tehnologije uporabnikom omogočajo, da PIN vnesejo s palci ali konicami prstov. Uporabnik se lahko s pozivom na zaslonu prepriča, da je naslov pravilen.

Zelo priporočljivi so za posameznike, ki imajo veliko bitcoinov in drugih digitalnih valut.

Večina teh denarnic vključuje dodatne varnostne ukrepe, kot so zaklepanje s kodo PIN, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in biometrična zaščita.

Za kaj se uporablja Ledger Nano S?
Koliko časa traja rudarjenje enega bitcoina v računalniku?

Ob prvi nastavitvi naprave je v vseh napravah potreben dolg niz znakov, imenovan kode za obnovitev besede. Z njimi lahko dobite svojo kriptovaluto nazaj, če napravo izgubite, vdrete vanjo ali jo pokvarite.

Seznam najboljših kriptografskih trdih denarnic

Tukaj je seznam priljubljenih in znanih denarnic za bitcoine:

 • Ledger Nano C.
 • Trezor Model One strojna kripto denarnica
 • SafePal S1.
 • Jeklena denarnica Bitcoin za varnostno kopijo strojne denarnice
 • Trezor Model T – naslednja generacija
 • Biometrična denarnica D'CENT
 • SecureX V20 Najvarnejši

Kriptovaluta strojna denarnica primerjava grafikon več priljubljenih strojne opreme kripto-denarnice

Ledger Nano S.

Kaj hrani Ledger Nano S?
Kako deluje nano register?

Z denarnico Jaxx lahko shranjujete, trgujete in prenašate velike količine kriptovalut, zlasti Bitcoin, Ether in Litecoin.

Najbolj znana denarnica je Ledger Nano S, ki je bila izdana leta 2016. Je bolj varna od denarnice Trezor, ki je bila po navedbah nekaterih uporabnikov v preteklosti že vdrta. Je tudi večnamenska in primerna tako za začetnike kot za izkušene trgovce s kriptovalutami.

Ledger Nano S je denarnica za kriptovalute USB, ki deluje z različnimi operacijskimi sistemi, vključno z Windows in OS X. Ima pregleden vmesnik z zaslonom OLED in dva navigacijska gumba za preverjanje pristnosti transakcij. Bitcoin, etherium in litecoin so le nekatere od več kot 1100 kriptovalut in digitalnih sredstev, ki jih podpira Ledger Nano S.

Ledger Nano S - varna strojna denarnica za bitcoine
Je Ledger Nano vreden nakupa?

Nano S lahko kupite na uradni spletni strani podjetja Ledger ali pri pooblaščenem prodajalcu. Stane približno 100 USD in ima enoletno garancijo.

Vendar zaradi pomanjkanja podpore za 3 do 5 kriptovalut, odvisno od velikosti denarnice, Ledger Nano S ni idealen za trgovce, ki se ukvarjajo le z nekaj različnimi valutami.

Kako uporabljati napravo Ledger Nano S:

Kriptografska naprava s trdo denarnico ima navodila na zaslonu, ki prikazujejo, kako nastaviti in izvesti transakcijo, vključno s tem, kdaj je treba ustvariti nov naslov.

Kripto denarnica Ledger Nano S
Najnaprednejša zaščita kriptografskega premoženja

Napravo priključite na računalnik ali prenosni računalnik s kablom micro-USB.

Če na primer uporabljate ključnik z računom Google, pojdite v Nastavitve> zavihek Računi in vera. Vnesti boste morali šestmestno geslo in ga potrditi.

Ledger Nano S povežite s televizorjem in odprite spletno mesto ledgerapp.com v računalniku PC ali Mac z nameščenim brskalnikom Chrome. Za ta postopek je potreben Chromecast.

Denar lahko pošljete na katerikoli naslov denarnice, na zaslonu potrdite veljavnost naslova in z gumbi vnesete kodo PIN, da bi poslali transakcijo. Ker lahko s to metodo transakcije podpišete brez povezave, je zlonamernim uporabnikom tipk težje ukrasti geslo.

Lastnosti:

Kako deluje Trezor One?
Ledger Nano S crypto najboljša trda denarnica za kriptovalute
 •  3 čiste liste za obnovo semen.
 • Sinhronizirajte z namizno programsko opremo Ledger Live za naprave Ledger.
 • Sony Alpha a7R III so priloženi vrvica, obesek za ključe in obesek za ključe.
 • Dve plasti zaščite sta čip T31H320 (varnost) in STM32F042 (operacijski sistem).
 • Uporabljajo se za preverjanje pristnosti transakcij s kriptovalutami z uporabo namenskega strojnega čipa.
 • Če ste raznovrsten vlagatelj ali trgovec, morate zaradi omejenega prostora pri podpori številnih denarnic izbrisati in znova namestiti denarnice.
 • EAL5+ je zaščiten pred vdorom napadalcev.

Tresor Model One je bil izdan aprila 2018 kot prva strojna denarnica za Bitcoine na trgu.

Ali je Trezor One vreden nakupa?
Kaj je Trezor One?

To je srednjeročna naložba na trgu kriptovalut, najprimernejša za trgovce in imetnike, ki nameravajo svojo valuto hraniti več mesecev.Trezor je blagovna znamka strojnih denarnic Model One in Model T podjetja SatoshiLabs. Model One, ki je bil predstavljen leta 2013, za generiranje in varnostno kopiranje svojih determinističnih ključev (BIP39) uporablja hierarhični deterministični ključ in mehanizem prenosa BIP32.

Čeprav je v preteklosti že prišlo do kršitev varnosti, ko so posamezniki izgubili kriptovalute, lahko naprava za kriptovalute hrani več kot 1.000 kriptovalut. Vključuje tudi zaslon in dva fizična gumba za potrditev pošiljanja transakcij.

Ali je mogoče v Trezor vdreti?
Je Trezor dobra denarnica? Trde denarnice za kriptovalute

Nima povezave Bluetooth in je tako kot Ledger Nano S najprimernejša kot vstopna strojna naprava za shranjevanje kriptovalut.

Kriptožeton Tresor One se lahko uporablja na različne načine. Tukaj je nekaj primerov:

Trezor povežite z računalnikom, zaženite programsko opremo Trezor-bridge in ustvarite kodo PIN, kot je navedeno na začetni strani. Na zaslonu se prikaže premešana mreža številk od 1 do 9.

Izpolnite naslednja prazna mesta ali napišite svojo 24-slovno geslo.

Kaj se zgodi, če izgubim svoj Trezor?
Ali lahko v Trezorju shranjujem kriptovaluto?

Protokol bitcoin še ne omogoča podpore za več podpisov za račune, čeprav bo ta možnost morda dodana v prihodnosti.

Ko se prijavite, si lahko ogledate naslov prejemnika, pregledujete in spremljate zgodovino transakcij v svojih denarnicah ter pošljete kriptovaluto.

Podatke o transakciji lahko potrdite na zaslonu in z vnosom kode PIN. Prav tako lahko podpišete in preverite e-poštna sporočila.

SafePal S1 najboljša trda denarnica za kriptovalute
Koliko denarnic lahko shrani Trezor?

 Lastnosti:

 • Podprt je Firefox za sisteme Android, OSX, Windows in Linux.
 • Stranke lahko do določene mere prilagodijo napravo na spletnem mestu.
 • Ustvarite naslov po želji, da preprečite uporabo istega naslova.
 • Nastavite provizijo na normalno, visoko, ekonomično, nizko ali po meri.
 • Denarnica podpira integracijo z drugimi denarnicami tretjih oseb.
 • Standard WPA3 je varnejši od protokola WPA2. Oba protokola sta dokazano odporna proti napadom.

SafePal S1 je izdelek banke Superb Bank, ki varuje IP pred krajo in vdori.

Kakšno vrsto denarnice ima SafePal?
Kako deluje SafePal S1?

Glavno omrežje EOS je bilo vzpostavljeno 4. junija 2018. Platforma je združljiva z žetoni UDT, ki so podobni žetonom ERC20 in uporabnikom omogočajo trgovanje z dodatnimi sredstvi, ne le s kovanci. Imetniki žetonov Binance in ERC bodo lahko novi sistem kmalu začeli uporabljati.

Binance SafetyPal S1 je izdelek podjetja Binance Labs, ki ga borza prodaja neposredno. Zaščiten je z izoliranim PIN-om in zasebnimi ključi, zaradi česar ga je težje vdreti. Glavni cilj je bil razviti cenejšo trdo denarnico za kriptovalute kot Trezor in Ledger Nano S, ki sta bila izdana leta 2021.

Povezuje se z mobilno aplikacijo SafePal. Pri plačevanju s kriptovalutami, kot so Bitcoin, Litecoin ali Dogecoin, lahko z vgrajeno kamero optično preberete kodo QR in dokončate transakcije brez povezave. Vključuje tudi mnemotehnično kartico z zapisanimi začetnimi kodami in zasebnimi ključi ter vrvico za nošenje okoli vratu.

Ali je SafePal varna trda denarnica za kriptovalute
Kaj je SafePal?

To je bitcoin, Binance Coin, žetoni BEP2, kovanci, združljivi z ERC-20, in trda denarnica za več kriptovalut Ethereum.

SafePal je spletna aplikacija, ki omogoča ustvarjanje, upravljanje in spremljanje točk varnega nakupovanja.

Zaprite vse aplikacije. Pritisnite gumb za vklop na napravi, da jo vklopite. Namestite aplikacijo SafePal.

Izberite eno od možnosti, na primer “Ustvari novo denarnico” ali “Obnovi iz varnostne kopije gesla”.

Dodajte želene kriptovalute v denarnico v razdelku za upravljanje kovancev. Bodite pozorni na obvestila o tem, kdaj lahko dodate več kovancev.

Kaj je kripto denarnica?
Kako dvigniti denar iz storitve SafePal?

Lastnosti:

 • Ni povezav Wi-Fi, NFC ali Bluetooth.
 • Ob odkritju virusa ali zlonamerne programske opreme se aktivira mehanizem za samouničenje. Ne pozabite shraniti gesla brez povezave in pravilno.
 • Upravljajte svoj portfelj z aplikacijo SafePal za iOS in Android.
 • Odporen je na napade z vdorom.

Strojna oprema Bitcoin denarnica backup s hladno shranjevanje Bitcoin denarnico

Kakšen je smisel strojne denarnice?
Katera fizična denarnica je boljša?

Ta vrsta Bitcoin IRA je primerna le za dolgoročne vlagatelje.

Najboljše denarnice za bitcoine so narejene iz jekla, ki vaše bitcoine čim dlje varuje pred ognjem in vodo. Kot veste, so papirnate denarnice fantastične za shranjevanje kriptovalute brez povezave. Po drugi strani pa voda in ogenj zlahka poškodujeta papirnate denarnice. Jeklena denarnica za bitcoine vam omogoča, da na denarnico zapišete izvirni 12-slovni semenski stavek Nano Ledger, Trezor in KeepKey.

Denarnica uporabniku omogoča, da zasebni ključ varnostno kopira s poljubnimi črkami, številkami ali simboli. Za varnostno kopijo ni potrebna dodatna oprema, žig ali napis. Za varnostno kopijo denarnice preprosto vnesite prve štiri črke stavka cid. To je posledica

Glavna pomanjkljivost je, da v digitalnih napravah in aplikacijah ne boste mogli uporabljati funkcij kriptografskega nadzora.

Kaj je kriptožetonska jeklena kapsula solo?
Katera je najboljša denarnica za rudarjenje?

Kako shraniti bitcoin v jekleni denarnici

Ploščice so pakirane v posodi z vnaprej pripravljenimi gravurami za imena, številke in simbole.

Zaprite denarnico in jo zaklenite, ko vstavite vsako ploščico, da ustvarite varnostno kopijo. Ko končate, jo zaprite in zaklenite. Če želite denarnico obnoviti, jo odklenite in si oglejte shranjeno varnostno kopijo stavka za obnovitev.

Ta brezplačna pisava, ki je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows in Mac, vsebuje velike in male črke, številke in presledke.

Kako deluje trezor t?
Kako shraniti semena bitcoinov?

Lastnosti:

 • Naprava je opremljena s predhodno graviranimi ploščicami, ki se vstavijo v pripomoček. Ploščice so bile izdelane z laserskim rezalnikom.
 • Prenosni.
 • Na obeh straneh lahko vsebuje celotno izvirno besedno zvezo s 24 besedami!
 • Odporen je na korozijo, udarce, zaščito pred nepooblaščenimi posegi in ogenj. Je vodoodporen, odporen na udarce, odporen proti nedovoljenim posegom in odporen proti ognju.
 • EAL5+ je zaščiten pred nepooblaščenimi posegi.

Denarnica Trezor T-Next Generation Model je najnovejša različica telefona Trezor. 

Za kaj se uporablja trezor?
Stroški Trezor t?

Idealna denarnica za napredne vlagatelje in trgovce z več kriptovalutami.

T je izboljšan model trde denarnice za kriptovalute Trezor One, ki je bila prvič predstavljena leta 2019. Model T podpira tudi 1 389 kriptovalut in žetonov ter hierarhično deterministično ustvarjanje ključev HD in tehnologijo šifriranja prenosa BIP32.

Telefon SP 540 je bogat s funkcijami in ima zaslon na dotik, kar je lahko koristno za tiste, ki so na poti. Ponuja tudi podporo za Shamirjevo metodo Secret Sharing za deljenje ključev pri varnostnem varnostnem kopiranju in kartico SD, na katero je mogoče v prihodnosti shraniti šifriranje podatkov in datotek.

Kako nastaviti Trezor Model T:

Ali lahko v napravi Trezor shranjujem kriptovaluto?
Je Trezor dobra denarnica?

Če želite uporabljati aplikacijo Trezor z aplikacijo brskalnika Trezor Wallet, morate namestiti Trezor Bridge ali enega od štirih opredeljenih načinov. Do svoje denarnice na spletnem mestu Trezor Wallet lahko dostopate z uporabo brskalnikov Chrome in Firefox.

S spletno denarnico Trezor lahko nastavite svojo napravo in upravljate kriptovaluto.

Ustvarite novo denarnico tako, da jo povežete z računalnikom PC ali MAC. Kot nagrado za dokončanje tega koraka boste prejeli obnovitveno seme. Shranite ga na papirju in ga shranite zunaj interneta.

pošljete kriptovaluto, poskenirajte kodo QR ali vnesite naslov prejemnika v polje za naslov prejemnika.

Ta izdelek ima naslednje funkcije:

Kako deluje denarnica Dcent?
Kako pošljem kovance v Trezor T?
 • Sistem avtentikacije te naprave je vgrajen v zaslon na dotik, ki omogoča hiter vnos kode PIN in gesla.
 • Ker ima vgrajen trdi disk in ga poganja procesor AMD64, je lahek in zmogljiv. Uporabljate ga lahko v operacijskih sistemih Windows, macOS, Linux ali Android prek podpore OTG. Podpora za iOS ni na voljo.
 • Podpira dvofaktorsko preverjanje pristnosti z uporabo univerzalnega drugega faktorja (U2F).
 • V podprtih napravah deluje kot varnostni ključ FIDO2.
 • Namizni program Trezor Suite vam bo pomagal pri učinkovitejši uporabi denarnice.
 • Podprte so kode QR – pošiljatelja lahko prosite, naj pri pošiljanju kriptovalute uporabi kodo.
 • Pošiljanje denarja številnim osebam v eni transakciji
 • Naprava NSX-T je zaščitena pred napadi z zlonamerno programsko opremo.

Biometrična denarnica centralne banke

Ali je dcent hladna denarnica?
Kaj je biometrična denarnica?

Uporabniki, ki veliko časa preživijo na poti, bodo cenili to denarnico.

Med ostalimi je najbolje ocenjen, saj ima skoraj delujočo biometrično zaščito, zaradi česar je idealen za varnost. Za mobilnost vključuje tudi vgrajeno funkcijo Bluetooth in kabelsko povezavo USB, vendar ima le skromno podporo za kriptovalute.

Ima 1,1-palčni zaslon OLED s štirimi fizičnimi gumbi in osrednjim senzorjem prstnih odtisov za potrjevanje transakcij. Na voljo sta tudi 585 mAh baterija in priključek micro USB. Strojna oprema IoTrust je izdelana v Koreji in ima 1,1-palčni zaslon ter štiri fizične gumbe in glavni čitalnik prstnih odtisov za potrjevanje

Kako uporabljam biometrično denarnico D'CENT:

Kako uporabljate aplikacijo denarnice dcent?
Kako aktiviram denarnico dcent?

Vklopite denarnico in izberite jezik. Izberite “Ustvari denarnico” in vnesite štirimestno PIN kodo, da ustvarite svojo denarnico. Naprava bo shranila vaše optično branje z več optičnimi branji.

S štirimestnim pinom zapišite 24-besedno geslo za obnovitev, ki ga zagotavlja operacijski sistem Windows 8.1. Prepričajte se, da jo imate zapisano na varnem mestu, kjer je ne bo uničila voda, raztrganje ali drugi elementi. Po potrebi vnesite dve besedi, da potrdite shranjevanje gesla za obnovitev.

Prenesite in namestite aplikacijo D'CENT Wallet v svoj telefon ter dostopajte do upravljanja svojega kriptopremoženja. Prijavite se s prstnim odtisom in ga potrdite. Prvič boste morali prenesti programsko opremo D'CENT Wallet za svoj pametni telefon. Na voljo je v različicah za operacijski sistem iOS in Android.

Telefon ali tablični računalnik povežite z računalnikom prek povezave Bluetooth (preverite, ali se lahko z napravo poveže prek povezave OTG).

Ali lahko stavim na denarnico dcent?
Kako onemogočim denarnico dcent?

 Lastnosti:

 • Za lažje upravljanje sredstev lahko mobilno aplikacijo povežete s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.
 • Vgrajenih funkcij za kriptovalute ni.
 • Funkcija preverjanja pristnosti U2Factor ni na voljo.
 • Podpira trgovanje s šestimi različnimi valutnimi sredstvi in žetoni ERC20.
 • EAL5+ je zaščiten pred vdorom napadalcev.
 • Transakcije so ob pošiljanju podpisane in preverjene brez povezave.
 •  Cena: $159, razen če ima spletna stran kriptografske trde denarnice spomladanski popust 50%.

PcX V21 je še posebej varen, saj ima 256-bitni ključ. 

Kaj se zgodi, če izgubim denarnico Dcent?
Kaj se zgodi, če izgubim denarnico Dcent?

Za uporabnike ERC20, BTC, ETH in LTC na poti.

Podjetje ima sedež na Tajvanu. Kljub temu, da opravlja storitve poslovnega svetovanja in revizije varnosti veriženja blokov, ima zdaj trdo denarnico s kriptovalutami V20. Ponaša se z 2,8-palčnim zaslonom na dotik, ki ima za razliko od večine drugih zaobljeno obliko.

Denarnica se lahko poveže z mobilnimi telefoni, zato je v primerjavi z drugimi pripomočki, ki morajo biti povezani z računalnikom ali prenosnikom, zelo mobilna. Ko se povežete prek spletnega vmesnika, lahko dodate kriptovaluto, za katero želite ustvariti naslove. Za pošiljanje depozitov vanjo ne potrebujete dostopa do interneta. To je mogoče prek kod QR, ki jih pošljete

Kako uporabljati SecuX V20:

Kako kripto denarnice služijo denar?
Ali je denarnica Dcent onemogočena?

Če želite odpreti aplikacijo Nastavitve sistema Windows 10, tapnite gumb Start in izberite Vse aplikacije. Tapnite Win + I na tipkovnici računalnika, da zaženete aplikacijo Nastavitve. V tabličnem računalniku povlecite z desnega roba zaslona navznoter, da se prikažejo vse odprte aplikacije, ki imajo to ikono v zgornji vrstici, in jo nato enkrat tapnite. Nastavite nov račun naprave.

Ko shranite geslo, lahko nove denarnice ustvarite tako, da izberete “Ustvari novo denarnico”. Po tem boste dobili 24-besedno geslo in zasebne ključe. Vse to imejte na varnem na papirju. Preden se postopek nadaljuje, boste morali potrditi shranjena gesla

Za določene račune in denarnice lahko beležite zgodovino transakcij, po podpisu in potrditvi transakcij lahko pošiljate brez povezave ter dodajate nove račune.

Kakšen je namen denarnice za kriptovalute?
Kako lahko začnem kripto denarnico?

Če želite prenesti sredstva, morate pred ustvarjanjem denarnice iti na splet in se povezati s spletnim vmesnikom (ali se povezati z operacijskim sistemom Android ali iOS in se prijaviti v mobilno aplikacijo SecuX). Izberite kriptovaluto, ki jo želite poslati, tako da izberete “Prenos” in nato “Prenos brez povezave”.

Kriptovalute lahko prejmete tudi s skeniranjem kode QR, ki je prikazana na napravi, ali tako, da jih pošljete v spletno denarnico.

Lastnosti:

 • Čip RFID je z bralnikom povezan prek varne povezave. Naprava ima certifikat EAL 5+, kar pomeni, da izpolnjuje stroge varnostne standarde in priporočene prakse za proizvajalce opreme, namenjene obdelavi plačilnih transakcij.
 • Podpira več kot 1.000 različnih kriptovalut.
 • Podpira več kot 500 računov.
 •  Cena: 139,00
Kaj je v denarnici s kriptovalutami?
Ali potrebujem denarnico s kriptovalutami?

Umik

Ta priročnik o strojni denarnici Bitcoin vam bo pomagal določiti, katero denarnico uporabiti za shranjevanje kriptovalut. Predlagane so samostojne rešitve za shranjevanje, pri čemer je treba upoštevati funkcije, kot je možnost upravljanja kriptovalut iz denarnice.

Ledger Nano S in X sta znana po svoji varnosti in zanesljivosti, tudi v velikih podjetjih. Model S ima manj združljivosti z denarnico kot model X; to pomeni, da boste morda morali znova namestiti in odstraniti aplikacije, če boste premešali svoja imetja in trgovalne kartice, da boste vključili več kriptovalut kot pet.

Kako uporabljate aplikacijo denarnice dcent?
Ali so kriptovalute varne?

Trezor One in Model T izdeluje podjetje SatoshiLabs, ki pa je v preteklosti že večkrat kršilo varnost. Funkcionalno pa podpirata več denarnic Čeprav omogočata upravljanje denarnic, je njun glavni namen varno shranjevanje bitcoinov. Če želite bitcoine le shranjevati in se ne želite ukvarjati s portfeljem, je SecureX

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..