Najboljše kriptovalute

  5 najboljših denarnice defi za leto 2022: kako izbrati, uporabljati in izkoristiti decentralizirane finance

  Kazalo vsebine

  ⚡️ Kaj je denarnica DeFi?

  Univerzalna kriptožetonska denarnica, ki ni vezana na nobeno borzo. Uporabniki so odgovorni za varnost ključev denarnice, če denarnica postane neuporabna (glej stavek o semenu). Denarnica DeFi, imenovana tudi denarnica s pametnimi pogodbami, je zelo prilagodljiva in omogoča dostop do različnih aplikacij.

  ⚡️ Za kaj se uporablja kripto denarnica DeFi?

  Denarnica Crypto.com DeFi Wallet je varnostno osveščena denarnica za kriptovalute, ki vam omogoča, da ohranite popoln nadzor in varno hrambo svojega denarja. Z denarnico Crypto.com DeFi Wallet (denarnico brez skrbništva) lahko pošljete bitcoine komur koli na svetu s stopnjo potrditve in omrežnino, ki sta za vas sprejemljivi.

  ⚡️ Ali je denarnica DeFi dobra?

  Denarnica DeFi podjetja Crypto.com je z vidika novinca fantastična denarnica za začetnike. Ima vse, kar potrebujete, in le nekaj zapletenih funkcij, ki za uporabo zahtevajo dodatno razumevanje.

  ⚡️ Ali so denarnice DeFi varne?

  DeFi je daleč najbolj varna možnost, ki je na voljo. Njena slabost je, da imate popoln nadzor nad svojo prihodnostjo. Služba za pomoč strankam v številnih primerih morda ne bo mogla “ponastaviti” vašega gesla, če izgubite prvotno geslo.

  Decentralizirano financiranje (DeFi) vlagateljem omogoča sodelovanje na novih in neizkoriščenih trgih, kot so nefiatni žetoni (NFT) in eksotični izvedeni finančni instrumenti. Za igranje pa potrebujete denarnico DeFi, ki ni vezana na zaporno kazen.

  Denarnice DeFi, ki niso zaprte, v nasprotju s prijavnimi zasloni platform Web 2 omogočajo prijavo na novo spletno mesto z uporabo računa Facebook ali Google. Spletne denarnice 3 so združljive z vsemi glavnimi protokoli DeFi in do neke mere tudi z verigami blokov.

  Ali je denarnica za kriptovalute DeFi dobra?
  Ali je denarnica za kriptovalute DeFi dobra?

  Na voljo je več spletnih denarnic 3, med katerimi lahko izbirate, zato je težko primerjati prednosti in slabosti vsake od njih. Tukaj je kratek vodnik za začetek.

  Kaj je denarnica DeFi in kako deluje?

  Denarnica je denarnica brez skrbništva, v kateri so shranjena vaša sredstva v kriptovalutah. Ta niso zaprta, zato lahko do vaših sredstev dostopajo le tisti, ki imajo geslo ali zasebni ključ (geslo). Vlade na primer ne morejo zaseči računa, lahko pa izdajatelja žetonov prisilijo, da zamrzne sredstva, poslana na borze, ali pa določene transakcije razglasi za nezakonite.

  Ali ima Coinbase denarnico DeFi?
  Je denarnica Coinbase DeFi varna?

  Denarnice brez skrbništva se od denarnic centraliziranih borz razlikujejo po tem, da vam ne omogočajo popolnega nadzora nad vašim premoženjem. Z drugimi besedami, odrečete se določeni meri nadzora nad svojim premoženjem, kot bi to storili pri banki. Vendar pa je glavna razlika med banko in kripto menjalnico v tem, da vladni programi depozitov urejajo in zavarujejo banke, medtem ko za menjalnice takega programa ni.

  Obstaja več vrst denarnic DeFi, vsaka s svojim naborom funkcij in prednosti:

  • MetaMask: MetaMask je priljubljena denarnica Ethereum s 30 milijoni aktivnih uporabnikov. Gre za razširitev za brskalnika Google Chrome in Firefox, ki omogoča zagon decentraliziranih aplikacij (dApps) v brskalniku, ne da bi bilo treba prenesti verigo blokov.
  • Denarnica Coinbase: Coinbase Wallet je priročna denarnica DeFi z vgrajenim decentraliziranim spletnim brskalnikom. Na voljo je v operacijskih sistemih iOS in Android ter omogoča prejemanje, shranjevanje in pošiljanje kripto sredstev. Uporabite jo lahko tudi za raziskovanje aplikacij dApps.
  • Zaupanje Denarnica: Trust Wallet je denarnica DeFi z veliko izbiro sredstev. Podpira Ethereum in druge glavne verige blokov. Trust Wallet je na voljo v operacijskih sistemih iOS in Android.
  Najboljše denarnice s kriptovalutami za decentralizirane finance
  Kako izbrati varno denarnice defi?
  • DeFi Swap: DeFi Swap je najboljša defi denarnica za zaslužek obresti za leto 2022. Gre za decentralizirano borzo brez skrbništva, ki vam omogoča trgovanje s kriptovalutami, ne da bi vam bilo treba sredstva položiti na račun. Borza DeFi Swap je na voljo v sistemih Ethereum, Binance Smart Chain in Tron.
  • Crypto.com DeFi denarnica: Crypto.com DeFi Wallet je najboljša kripto denarnica DeFi z nizkimi pristojbinami. Na voljo je na Ethereumu in drugih večjih verigah blokov. Crypto.com ponuja tudi stablecoin, podprt s fiatom, ki ga lahko uporabite za trgovanje na borzi DeFi Swap.
  Ali lahko dvignem denar iz denarnice DeFi?
  Ali je Exodus denarnica DeFi?

  V tem članku se bomo osredotočili na programske denarnice, saj so najbolj priljubljen način povezovanja z decentraliziranimi finančnimi protokoli, kot so decentralizirane borze, posojilni protokoli in kmetije za pridobivanje prihodkov.

  Izbira ustrezne denarnice DeFi

  Prva izbira, ki jo boste morali opraviti pri izbiri denarnice DeFi, je veriga blokov, na kateri jo želite upravljati. MetaMask, ena izmed najbolj priljubljenih denarnic Web 3, na primer trenutno ne podpira verige blokov Solana.

  Ali je Ledger denarnice defi?
  Kako uporabljate kriptovaluto DeFi Swap?

  Za interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami (dapp) Solana potrebujete denarnico, kot so Solflare, Sollet ali Phantom. Nekatere aplikacije veriženja blokov potrebujejo svoje lastne denarnice; na primer kriptoigra Axie Infinity zahteva denarnico Ronin.

  Če za različne namene uporabljate več denarnic DeFi, vam lahko hitro zmanjka prostora na sidu – vzpostavitev je brezplačna in hitra. Upoštevajte le, da

  Denarnice poleg shranjevanja blokov služijo za različne namene. Nekatere denarnice so primernejše za ravnanje z določenimi sredstvi. MetaMask na primer ne predstavlja NFT, ki jih imate shranjene v denarnici. Mavrična denarnica po drugi strani omogoča, da si ogledate NFT, ki jih imate na svojem računu.

  Kaj pomeni zamenjava v kriptovaluti?
  Kako opravljate izmenjave v denarnici DeFi?

  Nekatere denarnice DeFi, kot sta MetaMask in SolFlare, so integrirane z decentraliziranimi finančnimi aplikacijami, tako da lahko uporabljate protokole DeFi ali izvajate transakcije, ne da bi zapustili denarnico. V aplikaciji MetaMask lahko trgujete s žetoni, SolFlare pa vam omogoča upravljanje stavnih računov.

  Argent je decentralizirana tržnica peer-to-peer, ki omogoča uporabo debetnih kartic za nakup sredstev in njihov prenos po znižanih cenah. zkSync Level 2 se uporablja za zmanjšanje stroškov transakcij, integrirani pa so tudi Yearn, Lido in Gro. Je tudi ena od uporabniku najbolj prijaznih denarnic s kriptovalutami, saj je združljiva tako z združenim kreditom kot z decentralizirano tržnico izvedenih finančnih instrumentov dYdX. Deluje z denarnico Coinbase Wallet, ki ni skrbniška denarnica in jo je ustvarila skrbniška služba.

  Katera je najboljša kripto menjalnica?
  Kako prodati kovanec DeFi?

  Strojne denarnice, kot sta Trezor in Ledger, so priljubljena izbira med uporabniki kriptovalut, ki želijo uporabljati protokole DeFi. Strojne denarnice na začetku podpirajo tudi druge denarnice, vključno z MyCrypto in MyEtherWallet, zato so dobra izbira, če želite delati s kriptovalutami s hladnim shranjevanjem.

  Varnost je glavna skrb številnih denarnic. Gnosis omogoča izvajanje transakcij z več podpisi ali hkratnimi potrditvami številnih oseb. Argent vam omogoča, da določite “stražarje”, ki vam lahko pomagajo ponovno pridobiti dostop do denarnice, če izgubite svoje tajne ključe.

  Kako uporabljati denarnico DeFi

  Kako pretvoriti v denarnice defi?
  Je kripto denarnica DeFi varna?

  Ko ste te denarnice nastavili in jih napolnili s kriptovaluto, morate zdaj le še klikniti “Poveži denarnico”. V zgornjem desnem kotu večine pristajalnih strani protokola DeFi je gumb “poveži”.

  Zdaj ste skoraj končali. V svoji denarnici boste morali potrditi posamezne transakcije in plačati pristojbino za transakcijo “gas”, ki je znesek domače valute za verigo blokov, ki jo uporabljate.

  Najboljše denarnice DeFi so opisane v tem članku.

  Denarnice DeFi, tako kot najboljše borze DeFi, zagotavljajo mehanizem za odpravo posrednika pri posameznih transakcijah, zmanjšanje stroškov in ohranjanje anonimnosti. Čeprav imajo tako centralizirane kot decentralizirane denarnice določene prednosti in slabosti, se vse več posameznikov zaradi številnih prednosti odloča za slednje.

  Kako lahko dvignem denar iz kripto denarnice DeFi?
  Kateri kovanci so v denarnici Crypto COM DeFi?

  Brez nadaljnjega si oglejmo osem najboljših denarnic DeFi, ki so zdaj na trgu:

  Najboljša denarnica za leto 2022: DeFi Swap

  Logotip DeFi Swap je standardni logotip DeFi Swap. Ko gre za najboljšo denarnico DeFi za leto 2022, smo izbrali DeFi Swap. DeFi Swap je decentralizirana borza (DEX), ki uporabnikom omogoča trgovanje s žetoni in plačevanje obresti brez pomoči osrednjega organa. Platforma je dostopna prek uporabniku prijazne razširitve brskalnika in mobilne aplikacije.

  Ekipa DeFi Swap je pripravila izčrpen vodnik, v katerem je opisano, kako v celoti izkoristiti možnosti platforme. Vodnik zajema vse od tega, kako vzpostaviti račun in povezati denarnico, do tega, kako trgovati s žetoni in zaslužiti obresti na svoja imetja.

  Katera blagovna znamka denarnic je najboljša?
  Kateri žep je najboljši za denarnico?

  Pri pregledu denarnice DeFi smo odkrili, da lahko uporabniki uporabljajo mehanizem za rast donosa DeFi Swap, ki ima štiri različne stopnje. Vsaka raven ima edinstveno obdobje zaklenitve in APY, pri čemer raven Platinum izplačuje donose do 75 % na leto. Zaslužite lahko celo del provizij, ki jih platforma zasluži od vaših napotitev.

  Všeč nam je tudi, da ekipa DeFi Swap nenehno dodaja nove funkcije in širi zmogljivosti platforme. Pred kratkim so uvedli program stakinga, ki uporabnikom omogoča, da zaslužijo nagrade za zagotavljanje likvidnosti na borzi DEX. Na splošno menimo, da je DeFi Swap ena od uporabniku najbolj prijaznih in celovitih platform na področju DeFi in jo je vredno preveriti.

  Kakšna je razlika med kriptožetonom COM in denarnico DeFi?
  Ali je DeFi dobra naložba?

  Crypto.com DeFi Wallet – največja kripto denarnica za DeFi z minimalnimi stroški

  Logotip Crypto.com je odličen prikaz imena podjetja, saj vsebuje besedi “crypto” in “com”. Čeprav nam je bolj všeč storitev DeFi Swap, je druga fantastična alternativa denarnica Crypto.com DeFi Wallet, ki vam omogoča enostavno uporabo vašega bančnega računa. Kot pove že ime, to denarnico zagotavlja podjetje Crypto.

  kot denarnica brez zapora vam denarnica Crypto.com omogoča upravljanje vašega premoženja in zasebnega ključa popolnoma neodvisno od tretjih oseb. Denarnica podpira več kot 100 sredstev kriptovalut, vključno z več najpomembnejšimi altcoini in žetoni DeFi. Pri pošiljanju katere koli od teh kriptovalut v drugo kriptovaluto lahko izberete tečaj, ki ga želite uporabiti.

  Kaj lahko počnem z denarnico DeFi?
  Kako uporabljate denarnico DeFi?

  Denarnica Crypto.com DeFi Wallet je denarnica z več deležniki, ki uporabnikom omogoča zaslužek z več kot 35 različnimi tokeniziranimi sredstvi. nDenarnica Crypto.com DeFi Wallet vključuje tudi funkcijo “DeFi Earn”, ki omogoča zaslužek z več kot 35 različnimi kriptoaktivnimi sredstvi. Naša analiza denarnice Crypto.com DeFi Wallet razkriva, da lahko na svoje imetje zaslužite do 18 % obresti na leto.

  trust Wallet – Najboljša denarnica DeFi za izbiro sredstev

  Denarnica Trust je dobra možnost tudi za stranke, ki želijo shraniti bitcoine. Prav tako velja poudariti, da obstajajo tudi drugi zakoniti načini za nakup digitalnih kovancev, kot je vlaganje v “začetno ponudbo kovancev” ali ICO, na primer nakup na borzi kriptovalut. V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj najboljših denarnic za bitcoine.

  Kako deluje denarnica Trust Wallet?
  Ali lahko z denarnico Trust Wallet zaslužim denar?

  Denarnica Trust je odlična izbira za tiste, ki iščejo celovito in uporabniku prijazno denarnico za kriptovalute. Denarnica Trust podpira vrsto digitalnih sredstev, vključno z vsemi žetoni ERC20 in drugimi protokoli veriženja blokov, kot so Bitcoin, Ethereum Classic, Litecoin, Dogecoin in Dash.

  Denarnica Trust ima tudi edinstven mehanizem za zlaganje, ki vam omogoča shranjevanje 12 pomembnih kriptovalut. APY se lahko precej razlikuje, čeprav več podprtih žetonov zagotavlja več kot 10 % na leto. Nazadnje, Trust Wallet ne podpira le NFT, temveč vam omogoča tudi uporabo ene od najbolj uglednih platform za trgovanje z NFT, da opravite nakupe in nato varno shranite svoja sredstva v denarnici.

  MetaMask je priljubljena denarnica DeFi, ki ima 30 milijonov aktivnih uporabnikov.

  Logotip MetaMask ima značilen odtenek modre barve. Denarnica deluje v povezavi z brskalnikom Chrome ali Firefox, tako da uporabnikom zagotavlja varnost in funkcionalnost veriženja blokov, hkrati pa jim še vedno omogoča podobne dejavnosti, kot so jih vajeni v običajnem spletnem brskalniku. Denarnica MetaMask je brezplačna in varno hrani vaš denar.

  Ali je Trust Wallet dobra denarnica za bitcoine?
  Kako dobim denar iz denarnice Trust Wallet?

  MetaMask je brskalnik, ki temelji na Ethereumu in zagotavlja uporabniški vmesnik za razvoj decentraliziranih aplikacij (dApps). Ena njegovih največjih značilnosti je, da združuje podatke iz več virov, s čimer zagotavlja, da pri trgovanju s žetoni prejmete najboljšo ceno z najnižjimi omrežnimi pristojbinami. MetaMask vaša naročila razporedi tudi po več borzah in tako zmanjša spodrsljaje. 30 milijonov uporabnikov te denarnice lahko preprosto kupuje, prodaja ali trguje z različnimi digitalnimi sredstvi.

  Ether lahko prodate z denarnico MetaMask in zamenjate druge kriptovalute, vključno s Polygonom, BSC, Avalanche, Fantomom, Celo. Plačate lahko s kreditno kartico (Visa ali MasterCard), z bančnim nakazilom ali celo z Apple Pay/Google Pay. Nazadnje, MetaMask varuje vašo anonimnost med celotno transakcijo tako, da hrani vaše podatke o plačilu in vam dodeli psevdonimno identiteto.

  Za kaj se uporablja denarnica MetaMask?
  Je MetaMask varna denarnica?

  Denarnica Coinbase – uporabniku prijazna denarnica DeFi s spletnim brskalnikom, ki je popolnoma decentralizirana.

  Denarnica Coinbase je še ena denarnica, ki uporabnikom omogoča trgovanje s žetoni in drugimi finančnimi produkti. Coinbase Wallet je mobilna denarnica Bitcoin, ki deluje povsod. Ima enostaven vmesnik za uporabo brez zapletenih besed ali funkcij, zaradi česar je idealna za ljudi, ki so novi v tej panogi. Ta denarnica podpira več kot 100.000 različnih vrst žetonov in lahko vaše zasebne ključe hrani tudi brez povezave.

  Denarnica Coinbase je odlična izbira za tiste, ki iščejo uporabniku prijazno in priročno denarnico DeFi, ki podpira široko paleto sredstev. Čeprav nima tako obsežnega izbora sredstev kot denarnica Trust, denarnica Coinbase to nadoknadi, saj je izjemno enostavna za uporabo. Poleg tega vam decentralizirani spletni brskalnik denarnice Coinbase Wallet omogoča dostop do najrazličnejših dApps, ne da bi morali prenesti ločeno razširitev brskalnika.

  Kakšna je razlika med denarnico Coinbase in denarnico Coinbase?
  Naj uporabim denarnico Coinbase?

  Pomembno je omeniti, da je denarnica Coinbase ena redkih denarnic DeFi, ki omogoča nakup, prodajo ali trgovanje neposredno iz denarnice s fiat valuto. Zaradi tega je odlična izbira za tiste, ki za svoje potrebe po DeFi iščejo storitev na enem mestu.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..