Kako začeti z arbitražnim trgovanjem s kriptovalutami: Kako: poglobljen vodnik?

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

⚡️ Ali je BOT arbitraža kripto donosna?

Če je vaša strategija uspešna, je lahko pristop arbitražnega trgovanja s kriptovalutami precej donosen. Zaradi kratkih časovnih okvirov, ki so povezani s cenami kriptovalut, mora biti bot, ki ga izberete za tovrstno trgovanje, zelo hiter. To je posledica dejstva, da je trg nepredvidljiv in da se cene nenehno spreminjajo.

⚡️ Ali je pri arbitraži mogoče izgubiti denar?

Med krizo na področju blaga lahko vlagatelj izgubi denar na datum arbitražne konvergence. V tem primeru je vlagatelj v slabšem položaju, kot če bi investiral samo v netvegano sredstvo.

⚡️ Katere so slabosti arbitraže?

Glavna pomanjkljivost arbitražnih skladov je njihova nezanesljivost. Arbitražni skladi niso posebej donosni na stabilnih trgih, kot je bilo že povedano. Sklad lahko dejansko postane obvezniški sklad, čeprav začasno, če ni na voljo dovolj uspešnih arbitražnih poslov.

⚡️ Ali je arbitražni sklad neobdavčen?

Za davčne namene se arbitražni skladi štejejo za delniške sklade. Vlagatelji, ki so imeli te sheme manj kot eno leto, so morali plačati 15-odstotni davek na kapitalski dobiček, vlagatelji, ki so jih prodali po enem letu, pa so plačali le 10-odstotni dolgoročni davek na kapitalski dobiček.

https://youtu.be/iLVhFNDQKJA
Kriptovalute arbitražno trgovanje

Arbitražno trgovanje s kriptovalutami je oblika trgovalne strategije, pri kateri vlagatelji pridobivajo na podlagi manjših razlik v ceni na več trgih ali borzah. Pri kriptovalutnem arbitražnem trgovanju gre za nakup digitalnega sredstva na eni borzi in takojšnjo prodajo (pogosto) po višji ceni na drugi borzi.

kriptovalute arbitražno trgovanje
Ali je arbitraža kriptovalut dobičkonosna?

Arbitraža je vrsta trgovanja, pri kateri izkoristite razlike v ceni med dvema trgoma. To pomeni, da zaslužite denar z izkoriščanjem razlike v ceni med dvema krajema. Druga prednost te tehnike je, da jo je mogoče izvajati brez potrebe po dragi infrastrukturi ali izkušnjah vlagatelja.

Kaj je arbitražno trgovanje in kako deluje?

Kako se trguje s kriptovalute arbitražno trgovanje
Ali je kripto arbitraža zakonita?

Arbitraža je že desetletja običajna praksa na tradicionalnih finančnih trgih. Kljub temu se zdi, da se potencialnim arbitražnim priložnostim na trgu kriptovalut posveča vse več pozornosti.

To je najverjetneje posledica tega, da trg kriptovalut v primerjavi z drugimi finančnimi trgi slovi po izjemni nestanovitnosti. To pomeni, da je znano, da se cene kriptožetonov skozi čas precej spreminjajo. Arbitražni trgovci imajo veliko več možnosti za iskanje donosnih razlik v cenah, saj kriptožetoni menjajo lastnike na stotinah borz 24 ur na dan, sedem dni na teden.

Ali je arbitraža na borznem trgu dobičkonosna?
Kaj je kripto arbitraža in ali je vredna

Če želite izkoristiti razliko v ceni digitalnega premoženja na dveh ali več borzah, morate le določiti razliko med dvema ali več borzami in izvesti vrsto transakcij.

Razmislite o situaciji, v kateri bitcoin na platformi Coinbase trguje po 45 000 USD, na platformi Kraken pa po 45 200 USD. V tem scenariju bi lahko kriptoarbitraži ugotovili razliko v ceni in kupili bitcoin na Coinbase ter ga prodali na Kraken, da bi ustvarili dobiček v višini 200 USD. To je primer kriptoarbitražne transakcije.

Ali je pri arbitraži mogoče izgubiti denar?
Vodnik po kripto arbitraži

Zakaj so cene na borzah kriptovalut tako različne?

Centralizirane izmenjave.

Najprej je treba opozoriti, da je cena sredstev na centraliziranih borzah določena z zadnjim usklajenim naročilom Bid-Ask v knjigi borze. Z drugimi besedami, cena digitalnega premoženja na borzi v realnem času je določena z zadnjo ceno, po kateri trgovec kupi ali proda to blago.

Kripto arbitraža: kako deluje in strategije trgovanja
Kriptovalute arbitražno trgovanje

Če je na primer zadnje ujemajoče se naročilo na borzi nakup bitcoinov za 60.000 USD, ta cena postane končna cena bitcoinov na platformi. Sledilo bo drugo ujemajoče se naročilo, ki bo ponovno določilo ceno bitcoina. Zato je določanje cene na borzi neprekinjeno prizadevanje za določitev tržne vrednosti digitalnega premoženja v določenem trenutku.

Cena se spreminja tudi zato, ker se povpraševanje vlagateljev po finančnem premoženju med posameznimi borzami nekoliko razlikuje.

Kako deluje arbitražno trgovanje?
Kaj je primer arbitraže?

Decentralizirane borze

Decentralizirane borze kriptovalut pa uporabljajo drugačen pristop k vrednotenju sredstev kriptovalut. Zanašajo se neposredno na trgovce s kriptovalutami, ki v skladu z metodo “samodejnega vzdrževalca trga” ohranjajo cene v skladu s cenami, prikazanimi na drugih borzah.

Ali je mogoče z arbitražnim trgovanjem zaslužiti denar?
Kako postati arbitražni trgovec?

Druga vrsta decentralizirane borze je likvidnostni bazen, ki za usklajevanje kupcev in prodajalcev uporablja likvidnostne bazene. Namesto sistema knjige naročil, v katerem se kupci in prodajalci srečujejo, da bi trgovali s sredstvi kriptovalut po določeni ceni in količini, decentralizirane borze uporabljajo likvidnostne poole. Vsak trgovalni par kriptožetonov potrebuje svoj ločen bazen. Če želi nekdo zamenjati ether ( ETH )

Kako lahko zaslužim denar z arbitražnim trgovanjem?
Ali je arbitraža mogoča?

Vsak sklad se financira s posameznimi vlagatelji, ki dajo svoja kriptoaktivna sredstva, da bi drugim omogočili trgovanje v zameno za del transakcijskih provizij sklada. Ta metoda ima več prednosti, ena od njih je, da trgovcem ni treba čakati na nasprotno stranko (nasprotnega trgovca), da kupi ali proda premoženje po določeni ceni. Trgovanje se lahko izvaja kadar koli, podnevi ali ponoči.

Obe sredstvi v skladu (A in B) sta podprti z matematično enačbo na najbolj priljubljenih decentraliziranih borzah. Ta enačba zagotavlja, da je razmerje sredstev v skladu uravnoteženo.

Zakaj se cena bitcoina razlikuje po vsem svetu?
Zakaj različne borze ponujajo različne cene?

Ko se razmerje sredstev v skladu spremeni, je to tako, kot da bi nekdo prodal določeno vsoto ETH in kupil podobno število žetonov LINK. Postopek prodaje ETH za žetone LINK in ponovnega nakupa ETH z žetoni LINK se imenuje “uravnoteženje”.

Ko so cene začele naraščati, so bili trgovci spodbujeni, da odstranijo manj dragoceni LINK in dodajo ETH, da bi uravnotežili trg.

Kadar trgovec bistveno spremeni razmerje v skladu (opravi veliko transakcijo), lahko to povzroči znatna cenovna odstopanja med sredstvi v skladu in njihovo tržno vrednostjo (povprečna cena, ki se odraža na vseh drugih borzah).

Zaradi česa kriptovaluta narašča ali pada?
Ali je arbitraža s kriptovalutami še vedno donosna?

Strategije za kriptoarbitražo so razdeljene v več kategorij.

Arbitraže kriptovalut imajo več načinov, kako zaslužiti na račun nepopolnosti trga. Nekatere od njih vključujejo:

 • Arbitraža med borzami je najbolj priljubljena oblika arbitražnega trgovanja, pri kateri trgovec poskuša zaslužiti z nakupom kriptovalute na eni borzi in njeno prodajo po višji ceni na drugi.
 • Medbančna arbitraža: To je druga vrsta arbitražnega trgovanja med borzami. Ključna razlika je, da so borze v različnih državah. Z uporabo prostorske arbitraže lahko na primer izkoristite razlike v ponudbi in povpraševanju po bitcoinih v Združenih državah Amerike in Južni Koreji.
Kaj so arbitražne strategije?
Ali je kripto arbitraža zakonita?
 • Trikotniška arbitraža je strategija, pri kateri se sredstva premikajo med tremi ali več digitalnimi sredstvi na isti borzi, da bi izkoristili razliko v ceni ene ali dveh kriptovalut. Trgovec lahko na primer vzpostavi trgovalni cikel, ki vključuje bitcoin in se konča z bitcoinom.

Prodajalec lahko proda bitcoin za ether, nato ether za žeton Cardano ADA in nazadnje bitcoin nazaj vam. V tem primeru je trgovec svoja sredstva prenesel med tremi pari trgovanja s kriptovalutami – BTC/ETH -> Kupec lahko kupi bitcoine, jih zamenja za ether, nato jih zamenja za žetonCardano ADA, preden jih vrne v bitcoine. Na ta način ima dobiček od razlike v ceni med temi tremi kriptovalutami.

Ali so arbitražni boti še vedno donosni?
Ali je pri arbitraži mogoče izgubiti denar?

Statistična arbitraža je strategija trgovanja s kriptovalutami, ki poskuša izkoristiti kratkoročna neravnovesja na trgu. Pri tem se zanaša na statistične modele in algoritme strojnega učenja za napovedovanje prihodnjih cen.

Če se cene katerega koli od treh trgovalnih parov kriptovalut razlikujejo, bo imel trgovec več bitcoinov, kot jih je imel na začetku trgovanja. Vsa trgovanja se tukaj opravijo na eni borzi. Zato trgovcu ni treba pošiljati ali prejemati denarja na številnih borzah.

Kako zaslužiti denar z arbitražo?
Kako najti arbitražne priložnosti?

Decentralizirana arbitraža: Decentralizirane metode poravnave, kot sta 0x in Kyber Network, omogočajo avtomatiziranim ustvarjalcem trga (AMM) trgovanje. Te pametne pogodbe za zbiranje podatkov iz zunanjih virov uporabljajo avtomatizirane in decentralizirane programe, imenovane oraklji. arbitraže lahko zaslužijo, če se cena trgovalnih parov kriptovalut bistveno razlikuje od njihovih promptnih cen na centraliziranih borzah.

pogosto uporabljajo matematične modele in trgovalne robote za izvajanje visokofrekvenčnih arbitražnih poslov, da bi povečali dobiček. Trgovalni boti so avtomatizirani trgovalni sistemi, ki izvajajo kompleksne strategije, da bi izkoristili neučinkovitost trga.

Ali pri arbitražnem trgovanju s kriptovalutami obstaja kakšno tveganje?
Kako začeti arbitražo?

Najbolj priljubljen kripto arbitražni bot je verjetno Haasbot, ki podpira različne borze in strategije.

Drug priljubljen kripto arbitražni bot je Cryptohopper, ki prav tako podpira več borz in strategij.

Zakaj kripto arbitraža velja za metodo z nizkim tveganjem?

Kakšna so tveganja pri arbitražnem trgovanju?
Ali mora biti arbitraža brez tveganja?

V nasprotju z dnevnimi trgovci trgovcem s kriptoarbitražo ni treba napovedovati prihodnjih cen bitcoinov ali izvajati transakcij, ki lahko za ustvarjanje dobička trajajo ure ali dneve.

Trgovci pri sprejemanju odločitev uporabljajo pričakovanja glede določenega dobička, namesto da bi analizirali razpoloženje na trgu ali se zanašali na druge napovedi cen. Prav tako je za trgovce izvedljivo, da vstopijo v arbitražni posel in izstopijo iz njega v nekaj sekundah ali minutah, odvisno od njihovih virov. Zato lahko na podlagi predhodnega sklepamo naslednje:

Kako uporabljate arbitraža kriptovalute
Je kripto arbitraža donosna?
 • Nevarnost trgovanja s kriptoarbitražo je nekoliko manjša kot pri drugih načinih trgovanja, saj običajno ne zahteva predznanja.
 • Trgovci, ki se ukvarjajo z arbitražo, morajo izvajati transakcije, ki ne trajajo več kot nekaj minut. Zaradi tega so malo ali nič izpostavljeni trgovalnemu tveganju.

Tveganje arbitražnega trgovanja s kriptovalutami

Obstaja več elementov, ki lahko škodijo dobičkonosnosti arbitraže. Arbitražne priložnosti z nizko stopnjo tveganja negativno vplivajo na njihov zaslužek; manjše tveganje ima za posledico manjši dobiček. Zato morajo kripto arbitraže opraviti ogromno število poslov, da bi dosegli znatne zaslužke. Poleg tega arbitražno trgovanje ni povsem brezplačno.

Kakšne so posebnosti tveganega arbitražnega investiranja?
Kaj je arbitražna strategija?

Pristojbine

Dve borzi imata lahko različne stroške dviga, pologa in trgovanja. Te provizije se lahko kopičijo in izničijo vaše dobičke. Predpostavimo, da so provizija za izplačilo na borzi Coinbase, strošek pologa na borzi Kraken in provizija za trgovanje na borzi Kraken 2-odstotni. Skupni stroški izvedbe te transakcije znašajo 45.000 USD + (2 % * 45.000 USD) = 45.900 USD. Da bi se izkupiček ustavil, bi morali ustvariti 900 dolarjev dobička!

Zakaj so priložnosti za arbitraža kriptovalute kratkotrajne?
Kaj je arbitraža, razložite s primerom?

Pogoji

Večina borz ima različne menjalne tečaje med kriptovalutami in fiatom. Ti pogoji so lahko kratkoročno neugodni tudi za arbitraže. Arbitražnik lahko potrebuje nekaj ur ali dni, da najde najugodnejši menjalni tečaj kriptovalute v fiate.

Kako začeti arbitražno trgovanje

Če želite začeti z arbitražnim trgovanjem s kriptovalutami, morate najprej storiti nekaj stvari:

Zakaj je arbitražno trgovanje s kriptovalutami nezakonito?
Arbitraža kriptovalute
 • Spoznajte različne vrste izmenjav in njihovo delovanje.
 • Seznanite se z najbolj priljubljenimi strategijami kripto arbitraže.
 • Izberite kripto arbitražnega bota, ki ustreza vašim potrebam.
 • Izberite borze, na katerih želite trgovati, in ustvarite račune.
 • Povežite svoje denarnice s kriptovalutami z borzami.
 • Začnite trgovati!

Arbitražno trgovanje je lahko odličen način za zaslužek s kriptovalutami brez prevelikega tveganja. Vendar se je treba zavedati, da arbitražno trgovanje s kriptovalutami ni povsem brez tveganja. Preden začnete trgovati, se obvezno poučite o povezanih tveganjih.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake