Kako poiskati in uporabiti bankomat za nakup bitcoinov z gotovino

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Bitcoin lahko kupite na več načinov. Najpogostejši in najpriročnejši način nakupa Bitcoina je prek spletne borze ali posredništva, na primer Bitcoin lahko zdaj kupite s kreditno kartico prek Bitcoin.com in takoj dobite Bitcoin brez večjih težav.

Kako uporabiti bankomat za nakup bitcoinov z gotovino? Včasih pa ljudje želijo plačati z gotovino. Nakup bitcoinov z gotovino ni tako težaven, kot se zdi. Eden od načinov nakupa Bitcoina z gotovino je peer-to-peer, kar pomeni, da lahko poiščete nekoga v kraju, od katerega lahko kupite osebno. To zahteva nekoliko več dela, kot bi bilo všeč večini ljudi. Drugi priročnejši in manj invaziven način je nakup Bitcoina z gotovino na bankomatu Bitcoin.

V tem vodniku bo opisan postopek uporabe bankomata za Bitcoine in prikazano, kako ga najti in uporabiti za nakup Bitcoina z gotovino.

Korak 1: iskanje bankomata za bitcoine v vaši bližini

Ali lahko bankomat za nakup bitcoinov uporabljate z gotovino? Ko se odločite, da boste Bitcoine kupili z gotovino na bankomatu (imenovanem tudi BATM), morate poiskati enega, ki vam je najbližje. Tu smo vas oskrbeli, saj smo s pomočjo aplikacije Coin ATM Radar popisali več kot 1200+ bankomatov za Bitcoine po vsem svetu. S tem zemljevidom boste lahko našli nekaj bankomatov BATM v bližini vašega doma.

Korak 2: Začetek postopka

Ali bankomati Bitcoin zahtevajo osebni dokument? Morda se zdi, da je to zahtevna naloga, a ko je vse povedano in narejeno, boste videli, da je nakup bitcoinov na bankomatu hiter in enostaven. Preden se odpravite na bankomat za Bitcoine, je dobro imeti pri roki denarnico Bitcoin, ki je že prenesena na vašo mobilno napravo in pripravljena za uporabo (in varnostno kopijo). Tako boste lahko, ko boste šli kupovati, ustvarili naslov za prejem denarnice Bitcoin, ne da bi vas to skrbelo na bankomatu. Če prenesete denarnico Bitcoin.com, si lahko ogledate, kako jo uporabljati, tukaj.

Ko ste pripravljeni, se odpravite do lokalnega bankomata za bitcoine. Ko pridete, mora biti videti približno tako kot na sliki v vrstici (vse lokacije se seveda razlikujejo). Naslednji korak bo, da začnete uporabljati BATM.

Korak 3: Uporaba bankomata Bitcoin

Ali lahko v trgovini Walmart kupim Bitcoin z gotovino?

Najprej tapnite na zaslonu, na katerem želite kupiti kovance. Odvisno od naprave BATM se postopek pri vsaki od njih lahko nekoliko razlikuje, vendar na splošno večina naprav uporablja podoben postopek nakupa.

Na tej točki vas bo BATM vprašal, koliko bitcoinov želite kupiti, in vas prosil, da se potrdite z vnosom številke mobilnega telefona, da boste lahko prejeli potrditveno sporočilo (sms). Nato vas mora BATM vprašati, kam želite poslati svoje Bitcoine – tu boste potrebovali naslov za prejem denarnice Bitcoin.

Iskanje bankomata Bitcoin v vaši bližini Če želite ustvariti naslov za prejem denarnice, z uporabo denarnice Bitcoin.com preprosto tapnite “Prejeti” v zgornjem levem kotu. To bo samodejno ustvarilo nov naslov, ki ga boste vtipkali in tudi v obliki kode QR, ki jo lahko skenirate. Pri tem boste kodo QR, ki se prikaže v denarnici, morali držati proti BATM, da jo bo mogoče skenirati (da bodo vedeli, kam vam poslati Bitcoine). Upoštevajte navodila na zaslonu, ki se lahko glasijo približno tako, kot je prikazano na sliki v vrstici, da kodo QR držite 4-6 centimetrov stran od optičnega bralnika.

nakup Bitcoinov na bankomatu je hiter in enostaven Ko naprava skenira kodo QR vaše denarnice, bo od vas zahtevala potrditev naslova v vaši denarnici – pred nadaljevanjem dvakrat preverite, ali je naslov pravilen. Naslednji korak bo vstavitev gotovine, s katero želite kupiti bitcoine, v napravo.

Vložite lahko katerikoli znesek gotovine, če ustreza najnižjim in najvišjim zneskom, ki jih dovoljuje BATM. Na zaslonu morate videti tudi znesek bitcoinov, ki ga kupujete, izražen v lokalni valuti in tudi v znesku kovanca (na primer, lahko piše 20,00 USD in 0,1387446 BCH). Ko ste pripravljeni, dokončajte transakcijo. Naprava bo nato pozvala k izpisu potrdila, na katerem bodo prikazani podatki o transakciji BATM in potrjeni podatki o transakciji. Ko bo to opravljeno, boste v nekaj minutah v svojo denarnico prejeli bitcoine. In to je to, pravkar ste kupili Bitcoin pri BATM. Niste prepričani, kaj storiti s svojo novo digitalno valuto? Začnite tukaj in poiščite nekaj mest, kjer jo lahko začnete uporabljati!

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake