Kako odblokirati YouTube in gledati videoposnetke, ki so v vaši državi blokirani?

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Nekateri videoposnetki v YouTubu so zaradi licenčnih pravic ali cenzure na voljo le v izbranih regijah. Prav tako so številne šole in uradi blokirali YouTube, da bi učencem in zaposlenim preprečili, da bi se sprostili. To ni pošteno!

Na srečo je na voljo pomoč. V tem vodniku smo zbrali veliko nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali odblokirati YouTube in si ogledati želeno video vsebino. Ne glede na to, ali se odločite za gledanje YouTuba z uporabo omrežja VPN, posredniškega strežnika ali česa drugega – poskrbeli smo za vas! V nadaljevanju si preberite vse, kar morate vedeti o odblokiranju YouTuba.Kako odblokirati YouTube

Kako na preprost način odblokirati videoposnetke YouTube v svoji državi

Najučinkovitejši in najzanesljivejši način za gledanje prepovedanih videoposnetkov v YouTubu je s pomočjo omrežja VPN. Navidezno zasebno omrežje bo prevaralo YouTube tako, da bo spremenilo vaš lokalni naslov IP. Tako bo domneval, da videoposnetek gledate iz tuje države. Zato ne boste imeli le zaščitenega omrežja, temveč tudi dostop do želene vsebine.

 1. Zagotovite si zanesljivo omrežje VPN. Priporočamo NordVPN, vodilno podjetje na področju storitev VPN.
 2. Prenesite in namestite aplikacijo.

Kako gledati blokiran YouTube

 1. Povežite se s strežnikom v ustrezni regiji. VPN deluje tako, da skriva naslov IP vašega računalnika. To stori tako, da vaš internetni promet usmerja prek druge regije, kar vam omogoča ogled blokirane ali regionalno omejene vsebine v računalniku. Če pa vaš VPN usmerja promet prek regije, ki ne omogoča dostopa do videoposnetka YouTube, ki si ga želite ogledati, do njega ne boste mogli dostopati. Na srečo vam večina omrežij VPN omogoča, da izberete, skozi katero regijo želite usmerjati svoj promet. Če želite izvedeti, kako to storiti, si oglejte naš priročni vodnik o tem, kako spremeniti lokacijo omrežja VPN.
 2. Prepričajte se, da je vaš promet usmerjen prek omrežja VPN. Odprite aplikacijo VPN in jo vklopite ter se prepričajte, da je VPN aktiviran za vašo trenutno internetno povezavo.
 3. Pojdite na You Tube in poiščite videoposnetek, ki ga želite odblokirati. Odprite aplikacijo YouTube ali pojdite na spletno stran www.youtube.com in poiščite omejeni videoposnetek, ki si ga želite ogledati. Če želeni videoposnetek ni blokiran v regionalni lokaciji vašega omrežja VPN, bi morali brez težav najti želeni videoposnetek ali kanal. Če iz kakršnega koli razloga ne morete najti iskane vsebine, poskusite spremeniti podatke o državi in znova osvežiti stran.
 4. Kliknite videoposnetek, ki si ga želite ogledati. Če je videoposnetek dovoljen v regiji vašega omrežja VPN, se bo začel predvajati. Če se to ne zgodi, boste morda morali preveriti regionalne nastavitve vašega omrežja VPN.

Kako odblokirati videoposnetke YouTube

VPN za YouTube: najpomembnejše funkcije

Če želite za odklepanje videoposnetkov YouTube uporabiti VPN, morate biti pozorni na nekaj zelo pomembnih funkcij, med katerimi so:

 • Hitrost omrežja VPN: Videoposnetki YouTube zahtevajo visoke hitrosti za nemoteno pretakanje, zato je pomembno, da izberete hitro omrežje VPN.
 • Varnostne poverilnice: Če ste v državi, ki je prepovedala YouTube, se prepričajte, da imate VPN, ki varuje vašo spletno identiteto.
 • Strojna oprema, ki jo podpira: Če želite na mobilnem telefonu, pametnem televizorju, streaming stick-u ali igralni konzoli gledati odblokirane videoposnetke YouTube, se prepričajte, da ste izbrali VPN, ki deluje na napravah, ki jih nameravate uporabljati.
 • Ugled omrežja VPN: Vedno je pomembno, da izberete VPN, ki ima dober ugled in zanesljivo podporo strankam, če bi imeli kakršne koli težave.

VPN za YouTube

Kako odblokirati YouTube v šoli ali službi?

Če je vaša šola ali delovno mesto blokiralo videoposnetke v YouTubu, je najbolje, da za odblokiranje omejene vsebine uporabite omrežje VPN. Preprosto sledite zgornjim navodilom po korakih, ki vam bodo pojasnila, kako to storiti. Če pa je vaša šolska ali pisarniška uprava blokirala videoposnetke YouTube, boste včasih morda težko dobili tudi VPN.

Kako odblokirate YouTube v šoli ali službi

1. Odblokiranje YouTuba s posredniškim strežnikom

Posredniški strežnik deluje podobno kot VPN, saj vaš promet preusmeri prek strežnika, tako da se zdi, da ste na drugi lokaciji. Tako lahko obidete požarne zidove in geografske omejitve vsebine.

Za razliko od omrežij VPN pa večina posredniških strežnikov ne šifrira vaših podatkov, zato niso tako varni. To pomeni, da lahko nekdo vohuni za vašimi spletnimi dejavnostmi. Poleg tega boste bolj izpostavljeni vdorom v podatke in drugim spletnim grožnjam.

Če si želite ogledati le nekaj videoposnetkov YouTube z omejitvami za posamezne regije, je posredniški strežnik vsekakor enostaven način za to.

 Odblokiranje YouTuba s posredniškim strežnikom

Obstajajo tri glavne vrste posredniških strežnikov:

 • Spletni posredniki
 • Dodatki za brskalnik
 • Pooblaščeni strežniki SOCKS, ki jih lahko ročno nastavite v brskalniku.

Na voljo je veliko spletnih mest posrednikov, ki jih je enostavno uporabljati. Pravzaprav je uporaba posredniškega strežnika za odblokiranje YouTuba ena najbolj preprostih metod, čeprav, kot smo že povedali, ni najbolj varna.

Odblokiranje YouTuba z razširitvami brskalnika

2. Odblokiranje YouTuba s pomočjo razširitev brskalnika

Uporaba razširitve brskalnika, kot je Unblocker for YouTube, je še en zelo preprost in enostaven način za odblokiranje videoposnetkov YouTube. Preprosto prenesite razširitev brskalnika in jo uporabite za ogled prepovedanih videoposnetkov YouTube.

3. Neposredno prenesite videoposnetke iz YouTuba

Na voljo je veliko spletnih mest za prenos videoposnetkov iz YouTuba, da si lahko določen videoposnetek ogledate brez povezave. Seveda to zahteva nekaj načrtovanja, saj se morate vnaprej odločiti, kaj želite gledati.

Zakaj so videoposnetki YouTube blokirani?

Zakaj so videoposnetki YouTube blokirani?

Videoposnetki YouTube so lahko blokirani iz več razlogov, med drugim zaradi:

 • Omejitve pravic za predvajanje, zaradi katerih videoposnetek morda ni na voljo v vaši regiji. To je običajno posledica tega, da organizacija nima dovoljenja za predvajanje video vsebine v vaši državi.
 • Vaše omrežje je blokiralo YouTube, ker so ga šolski ali službeni administratorji dodali na črni seznam.
 • Zaradi tehničnih težav z videoposnetkom ga morda ne boste mogli predvajati v računalniku.
 • Lastniki videoposnetkov so vsebino omejili, zato je ni mogoče predvajati v vaši regiji.
 • Državna cenzura, ki jo je vzpostavila vlada, da bi vsakomur v državi preprečila dostop do določenih videoposnetkov ali spletnega mesta in aplikacije YouTube.

blokiran YouTube

Kako varni so brezplačni odklepalniki za YouTube?

Brezplačni odklepalniki za YouTube so preprost in enostaven način za dostop do blokiranih vsebin YouTube. Vendar ni nujno, da je to varen način. Nekateri so zelo sumljivi in nobeden vam ne zagotavlja anonimnosti. Če vas skrbi varnost, uporaba brezplačnega odblokirnika YouTube morda ni najbolj smiselna, zlasti če poskušate dostopati do vsebine v državi, kjer vlada strogo blokira YouTube.

brezplačni odklepalniki za YouTube

Za varnejši način odblokiranja videoposnetkov v YouTubu priporočamo uporabo omrežja VPN. Če pa si želite občasno ogledati videoposnetek, ki v vaši regiji ni na voljo, je brezplačni odklepalnik za YouTube morda dobra rešitev za vas.

Ali je odblokiranje YouTuba zakonito?

Odvisno od tega, kje se nahajate. Obid omrežnega požarnega zidu, ki ga je vzpostavila šola ali delovno mesto, ni nezakonit, čeprav bi lahko zaradi tega imeli težave. Vendar se lahko dostop do videoposnetkov z regionalno omejitvijo, ki so blokirani zaradi nacionalne cenzure, obravnava kot nezakonit, odvisno od države, v kateri se nahajate.

brezplačni odklepalniki za YouTube

Ne glede na to, zakaj želite odblokirati YouTube, je smiselno uporabiti VPN, da ohranite zasebnost svoje spletne identitete in dejavnosti. Zato je to eden od naših najbolj zanesljivih načinov za odblokiranje vsebine YouTube.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake