Top kriptografija

  Zlato proti Bitcoinu 2024:

  Ob začetku leta 2024 analitiki natančno preučujejo kazalnike, da bi ocenili prihodnjo uspešnost ključnega blaga, zlasti vodilnega paradnega konja decentraliziranih financ (DeFi), bitcoina (BTC), in vodilnega sredstva po tržni kapitalizaciji, zlata. Ocenjujejo tudi njihovo relativno uspešnost.

  V tem kontekstu je Mike McGlone, Bloombergov višji strokovnjak za surovine, delil svoja spoznanja o tem, ali bi lahko zlato leta 2024 preseglo prevladujočo kriptovaluto po tržni kapitalizaciji. Predlagal je, da bi “zlato lahko imelo leta 2024 prednost pred bitcoinom, o katerem se govori,” kot je bilo navedeno v nedavni objavi X z dne 4. januarja.

  Mike McGlone Analiziranje tržnih trendov - Strokovni vpogledi v zlato proti bitcoinom 2024

  Zlato proti Bitcoinu

  McGlone je opozoril, da je Bitcoin, pionirsko kriptožetonsko premoženje, ki čaka na zeleno luč za svoj prvi promptni sklad za trgovanje na borzi (ETF) v ZDA, “leta 2022 vodil padec večine tveganih sredstev, leta 2023 pa njihov vzpon”. Ta trend bi po njegovem mnenju lahko kazal na izrazito tržno občutljivost bitcoina v primerjavi z zlatom, tradicionalnim hranilnikom vrednosti.

  Poleg tega je Bloombergov blagovni analitik pripomnil, da bi lahko medsebojni vpliv Bitcoina in zlata odražal “možnost vrnitve k zelo umirjeni volatilnosti delniških trgov”, kot je poudarjeno v njegovi priloženi analizi grafikonov.

  Diagrami cen Bitcoina in zlata 2024 - sledenje finančnemu potovanju dveh titanov

  Nedavna cenovna uspešnost

  Bitcoin trenutno kotira pri 43.343 USD, kar pomeni 2,08-odstotno rast v zadnjih 24 urah, 1,2-odstotno rast v prejšnjem tednu in 3,53-odstotno rast na mesečnem grafu. To je omembe vredno, glede na to, da je premoženje v enem dnevu po podpori Jima Cramerja izgubilo 60 milijard dolarjev s svoje tržne vrednosti.

  Hkrati cena zlata znaša 2.048 USD za unčo in beleži 0,29-odstotno dnevno povečanje, 2,3-odstotno zmanjšanje v preteklem tednu in 0,31-odstotno mesečno povečanje. Po najnovejših podatkih z dne 4. januarja to sledi rekordnemu decembrskemu vrhu pri 2.093 USD.

  Poleg tega je McGlone pred tem pripomnil, da se je zdelo, da surovine težijo k pomembnemu premiku, pri čemer se je zlato vzpenjalo, medtem ko je veliko njegovih kolegov omahnilo. Izpostavil je “potencialno pospešitev tega trenda v letu 2024.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..